|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
Pokaż wyniki sondy: postinor | |||
zażywałam i zadziałał |
![]() ![]() ![]() ![]() |
26 | 50,98% |
zażywałam i nie zadziałał |
2 | 3,92% |
nie zażywałam |
23 | 45,10% |
Głosujący: 51. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2281 |
Raczkowanie
|
Dot.: Postinor, Escapelle, metoda Yuzpe - wątek zbiorczy!
A nie mówiłam, że będzie wszystko dobrze !
![]()
![]() |
#2282 |
Raczkowanie
|
Ja również zażyłam escapelle i po konsultacji z moim lekarzem [ dwa razy aż : - D bo strasznie się bałam czy na pewno go zrozumiałam] i jeszcze jednym lekarzem każdy zalecił mi wziąć pierwsza tabletkę antykoncepcyjną jak pojawi się krwawienie . Zatem będę chroniona od pierwszego dnia jak wezmę ?
![]()
![]() |
#2283 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny... Schizuję.. Pomocy!
Bylo to tak: Po przyjeciu tabletki "PO" dostalam okresu jakos po 9 dniach. Nie bylo to chyba plamienie, (a jakby bylo to musialoby byc bardzo obfite). Trwalo to ok. 5 dni. Wbilam sobie do glowy ze moze to nie byl okres i zrobilam test - po 18 dniach od stosunku (wczoraj rano jeden i dzis rano jeden). Oba wyszly negatywnie. Ok, odlozylam do szuflady. Po kilku godzinach patrze a tam jasna, ledwowidoczna druga kreska -WTF??? Czytalam ze to moze byc reakcja chemiczna czy jakos tak. Juz calkowicie nie wiem... Wbilam sobie do glowy te ciaze i świruje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2284 | |
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Z tego, co ja wiem, to zwykle w ulotce jest napisane, by wynik sprawdzić po 5-10 minutach, bo to, co później może wskazywać test niekoniecznie jest zgodne z prawdą.
![]() |
![]() |
#2285 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2286 |
Przyczajenie
|
Dot.: Tabletki antykoncepcyjne- wątek zbiorczy!
Tabletki "po". Zastanawiam się, czy warto jest brać taką tabletkę "po". Na jakiej zasadzie ona działa? I jakie są skutki uboczne... Jakie tabletki są na rynku i czy łatwo je dostać...?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2287 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Tabletki antykoncepcyjne- wątek zbiorczy!
Cytat:
Dostaje sie je na recepte po wizycir u lekarza. Jak najszybciej po stosunku ktory sie odbyl bez zabezpieczenia.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2288 |
Konto usunięte
|
Dot.: Odp: Dot.: Tabletki antykoncepcyjne- wątek zbiorczy!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2289 |
Konto usunięte
|
[1=3bab1895ed7a4a0113eb29e 79654b8b86ef03e4e_657f8b8 281285;39907647]Powiedziałabym bardziej, gdy zabezpieczenie zawiodło. Tabletka po nie jest metodą antykoncepcji.[/QUOTE]
![]() Ona jest naprawdę ostatnią deską ratunku. Lepiej nie prowokować sytuacji, gdy będzie trzeba wziąć tę tabletkę. Ja dostałam po niej zapalenia i przerostu dziąseł, które leczę już 3ci miesiąc.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2290 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2291 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2292 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2293 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Też się nie spodziewałam, ale poszłam ze spuchniętymi dziąsłami do mojego ortodonty - dentysty prosząc by pomogł cokolwiek na to, bo ból nie do wytrzymania. Obejrzał i stwierdził, że albo uczulenie na nikiel ( nie mam, sprawdzone testami) lub duża dawka hormonów to spowodowała. Także naprawdę ta tabletka to jest ostateczność. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2294 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Escapelle
Cytat:
kumpela jakiś czas temu tzn rok temu też miała uniesienia z partnerem i wzięła tabletkę po tzn. np w niedziel miała stosunek a w poniedziałek brała tabletkę... wzięła napewno bo przy mnie kupował i brała a teraz ma ślicznego synka tak więc nie zawsze działa tak jak się mówi...
![]() |
![]() |
#2295 |
Raczkowanie
|
Escapelle - skuteczność po wypróżnianiu
Hej,
Głupio mi tak o tym pisać :P Po zażyciu escapelle (jakoś godzinkę po zażyciu) miałam wizytę w toalecie (ale nie biegunka). Słuchajcie, czy to ma jakiś wpływ na działanie? Panikara ze mnie ;/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2296 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Escapelle - skuteczność po wypróżnianiu
Nie.
![]()
![]() |
#2297 |
Przyczajenie
|
![]()
Moja dziewczyna też brała te tabletkę 72 po "escapelle"
Byliśmy cali roztrzęsieni i wystraszeni gdy gumka pękła, ponieważ pechowo był to okres w którym powinna zajść w ciąże. Najgorsze było to że był to piątek wieczór i musielismy czekać aż do poniedziałku by lekarz wydał recetpę. Wzieła ją około 70 godziny od przykrego incydęntu, marne widzieliśmy szanse by się udało lecz jednak się udało! Tabletka zadziała, nie było żadnych efektów ubocznych. Okres był słaby bo zaledwie trwał 2-3 dni ale zawsze coś ![]() a szczęscie na pewno dopisze, tabletka działa nawet po 3 dniach od przypuszczalnego zapłodnienia, nie zawsze są efekty uboczne lecz trzeba mieć na nią jednak recepę od lekarza. Dobry lekarz wystawi receptę nawet gdy jesteś niepełnoletnia ![]() Życzę wszystkim szczęscia! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2298 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny czy jest tu któraś z Krakowa, która może mi napisać który lekarz przyjmie mnie dziś na wizytę i wypisze tabletke "po"
gumka się zsunęła dziś rano.. nie chce czekac do jutra.. pomóżcie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2299 |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Postinor, Escapelle, metoda Yuzpe - wątek zbiorczy!
Na str ☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠ albo idz do przychodni po prostu
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2300 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2301 |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Postinor, Escapelle, metoda Yuzpe - wątek zbiorczy!
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2302 |
Przyczajenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Postinor, Escapelle, metoda Yuzpe - wątek zbiorczy!
Hej Dziewczyny!
Ja brałam Escapelle 3 razy! Jestem z moim chłopakiem prawie od roku, naszym środkiem anty były zawsze prezerwatywy. Raz ginekolog przepisał mi tabletki, ale strasznie źle się po nich czułam więc przestałam je brać. 3 razy pękła nam gumka, w środku z nasieniem, w dodatku podczas moich dni płodnych, no to co? Musiałam latać po lekarzach ginekologach, do tego pech chciał, że to zawsze było w sobotę lub piątek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2303 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Postinor, Escapelle, metoda Yuzpe - wątek zbiorczy!
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2304 | ||
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Cytat:
Przy okazji, prezerwatywy nie pękają zwykle ot tak sobie. Jeśli w ciągu niecałego roku prezerwatywa pękła Wam trzy razy, to znak, że coś jest nie tak. Zwykle przyczyną pękania prezerwatywy jest: za mały rozmiary prezerwatywy, złe założenie jej, uszkodzenie jej podczas zakładania albo też przechowywanie prezerwatywy w niewłaściwych warunkach, które prowadzi do jej uszkodzenia.
![]() |
![]() |
#2305 |
Przyczajenie
|
Ja też byłam w szoku
![]() Dziewczyny, a będę miała jakieś skutki uboczne po zażywaniu tabletek 72h?? Nie będę miała jakiś problemów zdrowotnych? Edytowane przez minor00 Czas edycji: 2013-04-30 o 09:50 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2306 | ||
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2307 |
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny, moje pytanie dotyczy Escapelle, otóż wzięłam tą tabletkę w sobote koło 19 po jakiś 20 godzinach , przez pierwsze 3-4 godziny odczuwałam potworny ból głowy - co jest normalne z tego o czym wyczytałam z ulotki , natomiast od niedzieli do dzisiaj potwornie bolą mnie wszystkie mięsnie , ledwo chodzę , w ulotce nie ma słowa o takim skutku ubocznym... czy któraś z Was miała podobny objaw ?? zastanawiam sie czy to ta tabletka czy tabletka plus tabletki antykoncepcyjne ktore rowniez zażywam ... brdzo proszę o wypowiedzi bo zaczynam się tym bardzo martwić , gdyż utrudnia mi to normalne funkcjonowanie..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2308 |
Przyczajenie
|
Escapelle dziwne skutki uboczne
Przepraszam jeśli zaśmiecam forum , ale w wątku zbiorczym o Escapelle nikt mi nie odpisal , a bardzo zalezy mi na Waszych szybkich opiniach ...
moje pytanie dotyczy Escapelle, otóż wzięłam tą tabletkę w sobote koło 19 po jakiś 20 godzinach , przez pierwsze 3-4 godziny odczuwałam potworny ból głowy - co jest normalne z tego o czym wyczytałam z ulotki , natomiast od niedzieli do dzisiaj potwornie bolą mnie wszystkie mięsnie , ledwo chodzę , w ulotce nie ma słowa o takim skutku ubocznym... czy któraś z Was miała podobny objaw ?? zastanawiam sie czy to ta tabletka czy tabletka plus tabletki antykoncepcyjne ktore rowniez zażywam ... brdzo proszę o wypowiedzi bo zaczynam się tym bardzo martwić , gdyż utrudnia mi to normalne funkcjonowanie.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2309 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Escapelle dziwne skutki uboczne
Bierzesz pigulki anty. i zażyłaś także E.?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2310 |
Przyczajenie
|
Dot.: Escapelle dziwne skutki uboczne
tak, miałam taką sytuację, że musiałam wziąć.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:21.