Wakacyjne Mamy 2012 (XXII) - część VII - Strona 124 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-21, 23:06   #3691
ewka5891
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXII) - część VII

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
współczuję... U nas jest tak od kilku dni. Dosłownie wszystko jest be. Mały budzi się- płacze. Podchodzę, żeby go wziąć na ręce- płacze (bo dlaczego tak długo). Biorę z rączki zabawkę (bo na 100% upadnie na podłogę, gdy go wezmę na ręce) - płacze (bo on chciał iść z zabawką). Biorę go szybko ( i z zabawką )- płacze, bo czorci wiedzą czego chce I tak prawie cały dzień. Mąż nie może mu sie pokazać na oczy, bo jest mega histeria (remontuje poddasze i spędza tam kilka godzin dziennie, schodzi tylko od czasu do czasu). Kichnę - Mały ryczy... I tak dalej i tak dalej.

O kurcze współczuje
U nas płaczu tez pod dostatkiem, szczególnie gdy mały nie może w dzien zasnąć i tylko marudzi biedny. No i oczywiście gdy znikam mu z pola widzenia

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 23:09   #3692
depoison
Zadomowienie

No, mała w końcu śpi.

Ta koleżanka, która była u mnie we wtorek, zwróciła uwagę, że Zosia powtarza. Powtarza pojedyncze sylaby, powtarza też podwójne (ulubionym słowem jest "ała!" krzyczane przeze mnie, gdy ciągnie mnie za włosy. Powtarza to z identyczną intonacją, można "pęc" ze śmiechu ) Hmm, sama jakoś nie zwróciłam na to uwagi, tzn. słyszałam to, ale myślałam, że wszystkie dzieci tak robią.
Robią?

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
aha KarolinaPWpewnie dostanę baciory, ale kupiłam małej chrupki kukurydziano-jaglane, ale wcina
jakie, gdzie?

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
a co do wafli to widziałam w sklepie ostatnio jakieś takie specjalne dla dieci. Próbowałyscie możę?
tak, mamy nawet trzy rodzaje
Jedne zwykłe, bezsmakowe, drugie marchewkowo-dyniowe, trzecie jagodowe. Fajnie leżą w małej dłoni Zosia zazwyczaj dziubie to sobie pomalutku jakieś 10 minut (przy okazji, bo drugą dłonią zajmuje się czymś innym) i zostawia taki fragmencik wielkości pięciogroszówki.

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Przez najbliższe dwa tygodnie będę zajęta (różnymi mniej i bardziej ważnymi sprawami), więc raczej nie będę pisać, ale co jakiś czas zajrzę i na pewno wrócę.

Do zobaczenia.
powodzenia w załatwianiu spraw i wracaj do nas prędko!

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
Czy u Was też jest tyle śniegu? U mnie dziś cały dzień padał śnieg i jest go całe mnóstwo.
też

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 23:28   #3693
Soleilka
Zakorzenienie

Fabian znowu rozgryzł mi sutki, ech...

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 05:55   #3694
nadalka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość

tak dla ozdoby?
a tak żeby były
Stary 2013-03-22, 07:25   #3695
karolka110
Wtajemniczenie

Hejka
padam.....
ok. 4.40 Mała się wybudziła, nie dało jej się ugłaskać, usmoczyć, to po 5 poddałam się i wzięłam ją do Nas, ale była już chyba rozbudzona, bo kręciła się, kaszlała, prychała, a spać nie mogła.....w końcu koło 6 wzięłam ją na ręce i ubujałam i z tak przytuloną położyłam się....kręciła się i pojękiwała, ale jakoś do 6.45 przetrwałyśmy....
a teraz jak skowronek bawi się
kolejny raz jak mi zaśnie o 18, to max. o 18.40 ją będę wybudzać na kąpiel chyba, bo widać spanie od 18 jej nie służy

za godzinę mamy wizytę

Depoison chrupki w DM'ie, zapewne Rossman i Muller też:
http://www.dooyoo.de/babynahrung/hip...ringel/1542466
Smacznego!

Irmusiuwspólczujęale wróci normalny Leoś na pewno, moja też miała zły okres, a teraz, odpukać, jest super, bawi się sama, nie marudzi....:r oza:

aha poranne posiedzenie bezowocne

Edytowane przez karolka110
Czas edycji: 2013-03-22 o 07:26
karolka110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 07:55   #3696
Soleilka
Zakorzenienie

Hej, witam się z kawką musiałam dziś sobie strzelić, bo Fabi zarządził pobudkę punkt 6. Gdzie moje dziecko śpiące do 9?

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
a tak żeby były
Mi się bardzo podobają landrynki w szklanej misie lub jakieś ciasteczka w takim szklanym słoju z pokrywką

Bloguję
Stary 2013-03-22, 07:55   #3697
anna99302
Zadomowienie

Witamy sie
Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
moja szwagierka ubiera jak na trzaskające mrozy jej mały też chorował ale u nich to inna sytuacja bo tam przedszkolak non stp przynosi zarazki.

No my własnie też mieszkamy razem. A ogólnie to sprawa wygląda tak że oni mi się dzieckiem w ogóle nie zajmują. I było mi ostatnio cholernie przykro bo mąż wygrał na necie wejścówki na odjazdy w katowickim spodku - grało kilku moich ulubionych wykonawców. Mówiłam mamie jak ładnie mąż napisał by je wygrać - o trudach porodu i takie tam. A ona nic. I ostatecznie nie poszliśmy.
A jak tydzień temu jej oznajmiłam że na godzinę wychodzę bo idę do fryzjera to wielkie gały i "no chyba żartujesz" i coś na zasadzie że oni mi się nim nie będą zajmować bo ja mam jakieś dziwne zasady - chodzi o zasypianie na rękach.
Wspominałam już że od narodzin zrobiła tylko kilka obiadów a resztę ja gotuję (dla wszystkich).

Widza malwgo tylko jak przyjda po obiad albo ja z nim pojde na dol.

Moja mama ciągle się drze że on się dławi, że mam mu to zabrać, i najczęściej wychodzi. A wczoraj tekst że "ja wiem że to fajnie wygląda jak on sam je ale on mu jeść więcej bo pani doktor bla bla bla".

W nosie to mam. Ja jestem matką!
ojbwspolczuje sytuacji bardzo!
Pogadać z nimi nie idzie?
Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
oo myslalam ze u Was pojdzie lepiej jak na bLW
no kupilam te z hippa z sokiem jabłkowym, nadgryzie i wyrzuca

ale super wyjazd sie Wam szykuje

ja mma problemy z małym, nie chce jesc, w zasadzie robie to czego chciałam zawsze uniknąc-karmie małego na podlodze lub narozniku, zabawiając jednoczesnie zabawkami, tylko tak mi je w dodatku szykuje sie cos juz w okolicy górnych jedynek bo wyszły mu wielkie bulwy, napuchły mocno no i to co je i pije tylko w temperaturze okojowej, nawet leko ciepłego mi nei zje, mam nadzieje ze to nei za zimne na jego garedłko
To zębów wstretne! Ale już niedlugobwyjda i będzie znowu jadł
Cytat:
słodkie, to słodkie, nie ma co się czepiać moja też chudzinką nie jest

a baciory za chrupki będą, ponieważ Karolina wspominała, że chrupki nie fajnie na zębolki działają, oblepiają je i ciężko umyć....ale jak widzę jak Ona się zajada....zjadła dziś też 3, ja się cieszę, bo Lila teraz kaszy nie chce, to chociaż w takiej formie jakiejś jaglanki podje-chyba dobrze dla brzuszka, a wafelki ryżowe też wcina
Acha... A my zabki co wieczór mojemu sylikonowa szczoteczka
Cytat:
Biedna :glasiua: jak długo zamierzasz karmić?
Cytat:
Hejka
padam.....
ok. 4.40 Mała się wybudziła, nie dało jej się ugłaskać, usmoczyć, to po 5 poddałam się i wzięłam ją do Nas, ale była już chyba rozbudzona, bo kręciła się, kaszlała, prychała, a spać nie mogła.....w końcu koło 6 wzięłam ją na ręce i ubujałam i z tak przytuloną położyłam się....kręciła się i pojękiwała, ale jakoś do 6.45 przetrwałyśmy....
a teraz jak skowronek bawi się
kolejny raz jak mi zaśnie o 18, to max. o 18.40 ją będę wybudzać na kąpiel chyba, bo widać spanie od 18 jej nie służy

za godzinę mamy wizytę

Depoison chrupki w DM'ie, zapewne Rossman i Muller też:
http://www.dooyoo.de/babynahrung/hip...ringel/1542466
Smacznego!

Irmusiuwspólczujęale wróci normalny Leoś na pewno, moja też miała zły okres, a teraz, odpukać, jest super, bawi się sama, nie marudzi....:r oza:

aha poranne posiedzenie bezowocne
My wstalismy o 520 wypij 200 zrobił kupę i o 6 łaskawie zasnął na godzinę
anna99302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 07:57   #3698
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Chciałabym maksymalnie do 2rż, ale zobaczymy czy mój cycoholik się odcycuje

właśnie cmoka na mnie

Bloguję
Stary 2013-03-22, 08:09   #3699
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
Witamy sie ojbwspolczuje sytuacji bardzo!
Pogadać z nimi nie idzie?

To zębów wstretne! Ale już niedlugobwyjda i będzie znowu jadł

Acha... A my zabki co wieczór mojemu sylikonowa szczoteczka

My wstalismy o 520 wypij 200 zrobił kupę i o 6 łaskawie zasnął na godzinę
przecież to lekarz wie najlepiej.

Dopytywałam wczoraj męża o tę wizytę u gastro.
Powiedzieli jej o BLW ale ona podobno ani jednego pytania nie zadała więc nawet nie wie ile je i co już dostał. Tylko tyle że metoda jest ok.

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 08:13   #3700
Mandragorrka
Zakorzenienie

Hello ja dzisiaj będę urzędować u mamy, a to oznacza dzień bez wizaża

Maciejka czekamy na Ciebie Owocnego załatwiania spraw.

Irmusia współczuję marudnego synusia

Agunia super, że potrafisz w ostry sposób postawić się mamie, a potem jej wytłumaczyć o co chodzi z jedzeniem. Ja na razie tłumaczę, jak widać z miernym skutkiem. Wiem, że moja mam robi to z dobrego serca, no ale

Cytat:
Biedna Ty Długo chcesz karmić. W sumie ja bym pewnie dłużej karmiła piersią, ale ponieważ pod koniec roku planuję ciążę, to chciałabym mieć przynajmniej krótki okres przerwy od kp Dlatego powoli wprowadzam mm, zobaczymy jak mi to wyjdzie.

Coś jeszcze chciałam i nie pamiętam. Pocytowałam sobie i mi to zżarło - od rana dziobią w necie i musiałam zrestartować router więc cytaty szlag trafił.

No, nic. Miłego dnia Kobietki.
Idę na śniadanie, a potem jedziemy do mojej mamy.

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 08:31   #3701
phdwao
Zakorzenienie

hej
nadrobiłam
Blue tak dosładzała mu, bo mi mówiła, to jej mówiłam ż eja nie słdoze małemu, to zaczeła mu podawac herbaty z granulatu....no ale tu sie nie zlamie mały nie ebdzie miał słodzonych napojów, ja takich nie piłam nigdy

Irmusiu widze, że u Was mega humory u nas matuda ale jak czytam Ciebie to nie mam tak źle u mnie podobnie jak u Linki czyli zajmiwe sie na chwile sobą, jak się pokaże to wyje, jak wyjde z pokoju wyje, a najlepiej brac na rączki
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 08:31   #3702
modnisia86
Zadomowienie

Cytat:
Padam
Idę zrobić sobie kolację i Was nadrabiam

Zmieniłam avka
śliczny kawaler z avka
Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Witam.

dla Lilki i Ami.
dla wszystkich wyrodnych mamuś, które nie chcą dać swoim dzieciom schabowego z kapustą i czekolady.

Przez najbliższe dwa tygodnie będę zajęta (różnymi mniej i bardziej ważnymi sprawami), więc raczej nie będę pisać, ale co jakiś czas zajrzę i na pewno wrócę.

Do zobaczenia.
abyś wszystko załatwiła
Cytat:
Napisane przez allebazi Pokaż wiadomość
na temat mojej teściowej to ja bym mogła książkę napisać...
Nel_a a Ty wozisz już małego w tym sprincie już? Bo my nadal w gondoli, raz ze czekam aż się cieplej zrobi a dwa że jeszcze mi się w tej spacerówce troche przewraca na boki czyli nie gotowy na takie dłuższe siedzenie.
Mąż całkiem dobrze sobie poradził z małym. Co ciekawe wszystko poszło zgodnie z jego planem czyli Wojtuś jadł i spał dokładnie w tych porach które sobie zaplanował .
dobrze że nie popsuł planu dnia bo mąż by był podłamany
Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
Kupiłam bilety do Polski wizzair ma dzisiaj 20% zniżki
Za dwa miesiące jadę z młodym, juz sie nie mogę doczekać. Szkoda tylko, ze Tz nie może z nami jechać
fajnie że się wyrwiesz do rodzinny
Cytat:
współczuje moja mała ostatnio patrzy mi sie prosto w oczy i przygryza cyca wie że to zabronione bo się później śmieje rozbój mały
Cytat:
Chciałabym maksymalnie do 2rż, ale zobaczymy czy mój cycoholik się odcycuje

właśnie cmoka na mnie
Ja mam nadzioeje że do 1,5 roku dam rade małą karmić z niej tez straszny cycoholik najwazniejszy jest cyc w dodatku czasem patrzy tak wymownie mi na dekold
modnisia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 08:44   #3703
phdwao
Zakorzenienie

co do kp moje piersi wyraźnie sflacząły, w zasadzie jak biore do reki to normalnie flaken jak nic mleka mam niewiele, rano chciałam dac malemu i nie chciał więc tak zje dopiero koło 16 pewnie, o 19 to juz mu resztki poleca, chciałabym albo cąłkowicie odstawic, albo żeby było więcej pokarmu a nie tak dziwnie, no ale teraz mały nie chce i nic nie zrobię

aha dziś idę do rossmana bo wysłali mi maila że jakis prezent na mnie czeka, bo przekroczyłam 5% rabat
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 08:57   #3704
nadalka
Zakorzenienie

Już mnie muli
Stary 2013-03-22, 09:05   #3705
katja_22
Zadomowienie

Cytat:
Starsze osoby tak mają Mi raz sąsiad (po 70) wszedł bez pukania do domu

, już taki duży jest...
Racja, mojej sąsiadce (coś koło 80-tki) też się zdarzyło tak wejść

Dzieciaki szybko rosną... Wczoraj tak sobie popatrzyłam na tego mojego szkraba jak już spał w łóżeczku (bardzo się wieczorem w nim wiercił) i w szoku byłam, że już taki duży...

Cytat:
Czy u Was też jest tyle śniegu? U mnie dziś cały dzień padał śnieg i jest go całe mnóstwo. A w nocy ma być minus 14

Widzę, że temat złotych rad mam i teściowych na tapecie. Heh mnie nikt nie doradza, boją się bo przecież mnie znają i wiedzą, ze co jak co, ale swoje zdanie to ja mam

Phdwao widzę, ze u Was pełzanie do tyłu. U nas pełzanie do przodu (jak pływanie kraulem )
Chociaż mała i tak woli się przeturlać do celu
U nas też śniegu pełno... Piękną mamy zimę tej wiosny

U mnie się i tak już trochę uspokoiły, ale bywało ciekawie...

Cytat:
współczuję... U nas jest tak od kilku dni. Dosłownie wszystko jest be. Mały budzi się- płacze. Podchodzę, żeby go wziąć na ręce- płacze (bo dlaczego tak długo). Biorę z rączki zabawkę (bo na 100% upadnie na podłogę, gdy go wezmę na ręce) - płacze (bo on chciał iść z zabawką). Biorę go szybko ( i z zabawką )- płacze, bo czorci wiedzą czego chce I tak prawie cały dzień. Mąż nie może mu sie pokazać na oczy, bo jest mega histeria (remontuje poddasze i spędza tam kilka godzin dziennie, schodzi tylko od czasu do czasu). Kichnę - Mały ryczy... I tak dalej i tak dalej.

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
...a wszystko przez ten cały internet - wydaje nam się, że dzięki temu jesteśmy mądrzejsze od wszystkich.

Ja przemykam tak, żeby mnie nie zauważyła albo nie usłyszała, bo wtedy koniec samodzielnej zabawy
Od lekarza (stomatolog) coś takiego usłyszałam, że naczytałam się internetu, bo nie chciałam dziecku wprowadzać mleka modyfikowanego a przecież wyłączne karmienie piersią jest nierozsądne i nieodpowiedzialne... Od początku powinnam dziecko dokarmiać mm.

Też tak musiałam robić, zajmowałam go czymś i czmychałam niepostrzeżenie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez modnisia86 Pokaż wiadomość
współczuje moja mała ostatnio patrzy mi sie prosto w oczy i przygryza cyca wie że to zabronione bo się później śmieje rozbój mały

Ja mam nadzioeje że do 1,5 roku dam rade małą karmić z niej tez straszny cycoholik najwazniejszy jest cyc w dodatku czasem patrzy tak wymownie mi na dekold
Mój też taki łobuz

Mój plan minimum to do roku, jak damy rade to dłużej ciągnąć to półtora
katja_22 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-03-22, 09:25   #3706
ewka5891
Zakorzenienie

Dzień dobry

Młody od jakiegoś czasu upodobal sobie godzinę 3 w nocy i budzi sie i płacze ale nie z głodu

Pogoda paskudna, a chciałam do miasta podjechać

Naszla mnie ochota na ciasto z ananasem i kokosem - mama kiedyś takie piekła, szkoda tylko ze nie mam miksera muszę sie go w koncu dorobić!

Synek

Stary 2013-03-22, 09:28   #3707
Malwina_a
Rozeznanie

Agata dzisiaj wstała o 6:50, codziennie wstaje o 10 min wcześniej i nawet nie myślała spać, o 9 padła już. No ale ja już nie pójde spać bo to bezsensu, niż zasnę to ona się obudzi.

Sol współczuję pogryzionych sutków

Gdzie jest ta wiosna?
Malwina_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 09:32   #3708
prince_polo
Zakorzenienie

hej,,,
ale byl ryk rano.... nie do opanowania przez 20 minut niewiem czemu potem zasnela i wstala przed 8

teraz łazi a ja pije kawe.

Moje dziecko chodzi za mna wszedzie. Do kuchni do łazineki. Nawet sie wysrac nie moge isc za przeproszeniem a jak tylko zamkne jej drzwi to tak sie drze ze masakra. I woła mama

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 09:47   #3709
ewka5891
Zakorzenienie

Ja tez bez mojego syna nie mogę sie nigdzie ruszyć, wszędzie za mna chodzi

Synek

Edytowane przez ewka5891
Czas edycji: 2013-03-22 o 09:59
Stary 2013-03-22, 09:56   #3710
hanjah
Zakorzenienie

Nietomna jestem O 4 wylądowałam u Dorotki-miałam ją tylko odprowadzić do jej łóżka, a w końcu sama tam zasnęłam
Też miałyśmy wyjść z domu, ale strasznie wieje Coś czuję, że mało wiosenne to będą Święta
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 09:59   #3711
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Nietomna jestem O 4 wylądowałam u Dorotki-miałam ją tylko odprowadzić do jej łóżka, a w końcu sama tam zasnęłam
Też miałyśmy wyjść z domu, ale strasznie wieje Coś czuję, że mało wiosenne to będą Święta
ja już nie mam nadziei

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 10:03   #3712
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
ja już nie mam nadziei
Ja codziennie sprawdzam prognozę pogody z nadzieja, ze temperatura wzrośnie i wyjdzie slonce ale na chwile obecna porażka!

Synek

Stary 2013-03-22, 10:07   #3713
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Ja codziennie sprawdzam prognozę pogody z nadzieja, ze temperatura wzrośnie i wyjdzie slonce ale na chwile obecna porażka!
W necie sprawdzasz?
My korzystamy z http://www.bbc.co.uk/weather/-pogodę sprawdza się po kodzie pocztowym

Z tego co widzę, to co najmniej do wtorku u nas pochmurno, deszczowo i max 3 st.
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 10:09   #3714
kasikkkkka
Zadomowienie

witam się
u nas znowu śnieg sypie
i chyba znów ze spaceru nici

widzę, że wczoraj na tapecie były złote rady mam i teściowych
ja na szczęście takowych nie dostaję prawie, a to zapewne z racji tego, że żadna z mam nie mieszka w naszym mieście i widzimy się średnio z raz w miesiącu, a kontakt mamy telefoniczny głównie
na początku mama coś tam próbowała mi podrzucać, ale puszczałam te uwagi mimo uszu, albo od razu ją zbywałam, że teraz się tak nie robi itd i już dała spokój
a poza tym nigdy nie opowiadam jej szczegółów z np wizyty u pediatry, tylko mówię, że np jest wszystko ok ile waży i takie tam, bo w przeciwnym razie by mnie zamęczyła, jak bym jej np powiedziała, że coś jest nie tak
moja mama jest takim dość ciężkim typem i muszę ją trzymać trochę na dystans, bo potrafi zamęczyć a tak to obie jesteśmy zdrowsze

---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ----------

u nas na weekend zapowiadają śnieżyce i mrozy
Stary 2013-03-22, 10:15   #3715
Selay
Raczkowanie

jak ja uwielbiam dzien wyplaty

planuje jutro zakupic ze dwie tunki ciazowe, buty raczej na ciepla pogode, leginsy ze dwie pary 3/4 , kilka kosmetykow bo jak zwykle tusz i podklad kancza sie tego samego tygodnia i cos malemu wiedzialam taka fajna czapke na slonce w H&M http://www.hm.com/nl/product/05481?article=05481-A i planuje ja zakupic
Selay jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 10:22   #3716
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
W necie sprawdzasz?
My korzystamy z http://www.bbc.co.uk/weather/-pogodę sprawdza się po kodzie pocztowym

Z tego co widzę, to co najmniej do wtorku u nas pochmurno, deszczowo i max 3 st.
Z tej samej strony korzystam

Synek

Stary 2013-03-22, 10:33   #3717
chmielinka
Zadomowienie

czesc dziewczyny!

Dawno mnie tu nie było ale niestety zaganiam jak mały parowozik... odkąd wróciłam do pracy to mam mało czasu dla siebie. Chciałabym się częściej odzywać i do was zaglądać.

Hania rośnie nam jak drożdżach, cały czas jeździmy na rehabilitację i czekamy aż usiądzie i zacznie raczkować. Podobno że do miesiąca ma się to stać wtedy skończy się rehabilitacja i pewnie bedę miała więcej czasu żeby tu powrócić. Brakuje mi was bardzo

Już sobie od dłuższego czasu obiecuje że wieczorem jak Hania pójdzie spać to tu zajrzę, ale ona w dzień jest tak absobująca że nic nie jestem w stanie przy niej zrobić, a wszystko nadrabiam jak uśnie i tym sposobem późno chodzę spać, śpię po 5h itd. Może dzisiaj się uda...

Całusy dla was wszystkich i waszych dzieci, a teraz uciekam do pracy

Franuś
chmielinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 10:40   #3718
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tez bez mojego syna nie mogę sie nigdzie ruszyć, wszędzie za mna chodzi
to jest slodkie jak ona idzie ja kucam i wystawiam raczki mowie chodz do mamy ona idzie szybciej do mni z usmiechem na twarzy wspina mi sie na kolana raczki do gory wyciaga. A jak idzie to wola mama dla takich chwil warto zyc, tylko czasem wolala bym by pobawila sie sama a nie szła z amna do lazienki ciekawe czy za tztem tez tak bedzie chodziła

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 10:45   #3719
karolka110
Wtajemniczenie

no to jestem

i się chwalę:
Lilka waży 9790g-czyli dużo, ale nie widać tego po niej.....wagę chyba ma po mnie.....
długa na 72 cm
wszystko bardzo ładnie robi

rady od pediatry:
nie sadzać jej, ma leżeć:na brzuszku, plecach-tylko, że Ona najbardziej lubi siedzieć, trochę się poczołgać itp.

co do glutenu(info przede wszystkim dla Dep)była zdziwiona, że nie wprowadzony-mam jej niby do mleka dodawać, bez jakiegoś specjalnego przepisy.....ale chyba zrobię normalną ekspozycję, tak jak Wy tutaj, zajmę się tym jak wrócę z PL, czyli po 8. miesiącu....

mleka MM nie podawać na śpiocha-dziecko ma wiedzieć, że je, być tego świadome, niech je ile chce, i tak dobrze wygląda ja ze swojego karmienia o 23 nie zrezygnujęw nocy nie karmić-dziwna rada, dawać pić-jasne, gdyby wszystkie dzieci tak chciały....
z drugiej strony przyznała, że powinno dziecko pić 600ml

jogurt mogę próbować dawać naturalny+owocki-będziemy testować, choć mam mały zapas Hippa-będzie na wyjścia

to chyba tyle....
kolejna wizyta w czerwcu-szczepienie

to by było na tyle....

oho siedzi na nocniku i znów ciśnie

Edytowane przez karolka110
Czas edycji: 2013-03-22 o 10:49
karolka110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 10:49   #3720
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
foto załączam

tak Karolciu-należy mi się, ale obiecuję, że postaram się po przekąskach czyścić zębolki
hmm ciekawe czy te niemieckie BIO chrupki, też ten cukier zawierają
Trzymam za słowo

Może skład poczytaj, ale nawet jak nie zawierają to obklejają zęby a to też jest szkodliwe, np. chipsy nie zawierają cukru a obklejają i też są szkodliwe z tego względu
Cytat:
Dobry wieczór

U nas bez zmian... Całodzienne ryki, marudzenie, brak apetytu. Mam dość. Dobrze, że jutro wybywam na zakupy, bo już mnie boli to Leosiowe ząbkowanie Strasznie mi go żal Ale momentami mam ochotę wyjść z domu i nie wracać
Współczuję
Cytat:
Napisane przez katja_22 Pokaż wiadomość
Haha ja też mam taką książkę, no trochę nowsze wydanie, bo z lat 80-tych :P
I stosujesz się do porad w niej zawartych?
W tej mojej jest np. zakaz (od urodzenia) karmienia w nocy, ostatni posiłek jest o 21 a kolejny o 6 bo w nocy dziecko ma spać a nie jeść
Cytat:

Czy u Was też jest tyle śniegu? U mnie dziś cały dzień padał śnieg i jest go całe mnóstwo. A w nocy ma być minus 14
oj tak pół godziny dziś zasuwałam na łopacie pod domem, pleców nie czuję
Cytat:
Ale masz ciężko...
Cytat:

Avek śliczny choć ten poprzedni dla mnie jest numer 1
Cytat:
Napisane przez Selay Pokaż wiadomość
jak ja uwielbiam dzien wyplaty

planuje jutro zakupic ze dwie tunki ciazowe, buty raczej na ciepla pogode, leginsy ze dwie pary 3/4 , kilka kosmetykow bo jak zwykle tusz i podklad kancza sie tego samego tygodnia i cos malemu wiedzialam taka fajna czapke na slonce w H&M http://www.hm.com/nl/product/05481?article=05481-A i planuje ja zakupic
Matki boskiej pieniężnej
Cytat:
Napisane przez chmielinka Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny!

Dawno mnie tu nie było ale niestety zaganiam jak mały parowozik... odkąd wróciłam do pracy to mam mało czasu dla siebie. Chciałabym się częściej odzywać i do was zaglądać.

Hania rośnie nam jak drożdżach, cały czas jeździmy na rehabilitację i czekamy aż usiądzie i zacznie raczkować. Podobno że do miesiąca ma się to stać wtedy skończy się rehabilitacja i pewnie bedę miała więcej czasu żeby tu powrócić. Brakuje mi was bardzo

Już sobie od dłuższego czasu obiecuje że wieczorem jak Hania pójdzie spać to tu zajrzę, ale ona w dzień jest tak absobująca że nic nie jestem w stanie przy niej zrobić, a wszystko nadrabiam jak uśnie i tym sposobem późno chodzę spać, śpię po 5h itd. Może dzisiaj się uda...

Całusy dla was wszystkich i waszych dzieci, a teraz uciekam do pracy
Witaj!
My też mamy rehabilitować do siedzenia i raczkowania tylko u nas pewnie zajmie to dłużej niż miesiąc
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości