|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3691 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXII) - część VII
Cytat:
O kurcze współczuje U nas płaczu tez pod dostatkiem, szczególnie gdy mały nie może w dzien zasnąć i tylko marudzi biedny. No i oczywiście gdy znikam mu z pola widzenia
|
|
#3692 | ||||
|
Zadomowienie
|
No, mała w końcu śpi.
Ta koleżanka, która była u mnie we wtorek, zwróciła uwagę, że Zosia powtarza. Powtarza pojedyncze sylaby, powtarza też podwójne (ulubionym słowem jest "ała!" krzyczane przeze mnie, gdy ciągnie mnie za włosy. Powtarza to z identyczną intonacją, można "pęc" ze śmiechu ) Hmm, sama jakoś nie zwróciłam na to uwagi, tzn. słyszałam to, ale myślałam, że wszystkie dzieci tak robią.Robią? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jedne zwykłe, bezsmakowe, drugie marchewkowo-dyniowe, trzecie jagodowe. Fajnie leżą w małej dłoni Zosia zazwyczaj dziubie to sobie pomalutku jakieś 10 minut (przy okazji, bo drugą dłonią zajmuje się czymś innym) i zostawia taki fragmencik wielkości pięciogroszówki.Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#3693 |
|
Zakorzenienie
|
Fabian znowu rozgryzł mi sutki, ech...
|
|
|
|
#3695 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejka
padam..... ok. 4.40 Mała się wybudziła, nie dało jej się ugłaskać, usmoczyć, to po 5 poddałam się i wzięłam ją do Nas, ale była już chyba rozbudzona, bo kręciła się, kaszlała, prychała, a spać nie mogła.....w końcu koło 6 wzięłam ją na ręce i ubujałam i z tak przytuloną położyłam się....kręciła się i pojękiwała, ale jakoś do 6.45 przetrwałyśmy.... a teraz jak skowronek bawi się kolejny raz jak mi zaśnie o 18, to max. o 18.40 ją będę wybudzać na kąpiel chyba, bo widać spanie od 18 jej nie służy za godzinę mamy wizytę ![]() Depoison chrupki w DM'ie, zapewne Rossman i Muller też: http://www.dooyoo.de/babynahrung/hip...ringel/1542466 Smacznego! Irmusiuwspólczuję aha poranne posiedzenie bezowocne
Edytowane przez karolka110 Czas edycji: 2013-03-22 o 07:26 |
|
|
|
#3696 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, witam się z kawką
musiałam dziś sobie strzelić, bo Fabi zarządził pobudkę punkt 6. Gdzie moje dziecko śpiące do 9? Mi się bardzo podobają landrynki w szklanej misie lub jakieś ciasteczka w takim szklanym słoju z pokrywką |
|
|
|
#3697 | ||||
|
Zadomowienie
|
Witamy sie
Cytat:
Pogadać z nimi nie idzie? Cytat:
Cytat:
Biedna :glasiua: jak długo zamierzasz karmić? Cytat:
|
||||
|
|
|
#3698 |
|
Zakorzenienie
|
Chciałabym maksymalnie do 2rż, ale zobaczymy czy mój cycoholik się odcycuje
![]() właśnie cmoka na mnie |
|
|
|
#3699 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dopytywałam wczoraj męża o tę wizytę u gastro. Powiedzieli jej o BLW ale ona podobno ani jednego pytania nie zadała więc nawet nie wie ile je i co już dostał. Tylko tyle że metoda jest ok.
|
|
#3700 |
|
Zakorzenienie
|
Hello ja dzisiaj będę urzędować u mamy, a to oznacza dzień bez wizaża
![]() Maciejka czekamy na Ciebie Irmusia współczuję marudnego synusia Agunia super, że potrafisz w ostry sposób postawić się mamie, a potem jej wytłumaczyć o co chodzi z jedzeniem. Ja na razie tłumaczę, jak widać z miernym skutkiem. Wiem, że moja mam robi to z dobrego serca, no ale ![]() Biedna Ty Dlatego powoli wprowadzam mm, zobaczymy jak mi to wyjdzie.Coś jeszcze chciałam i nie pamiętam. Pocytowałam sobie i mi to zżarło - od rana dziobią w necie i musiałam zrestartować router więc cytaty szlag trafił. No, nic. Miłego dnia Kobietki. Idę na śniadanie, a potem jedziemy do mojej mamy. |
|
|
|
#3701 |
|
Zakorzenienie
|
hej
nadrobiłam Blue tak dosładzała mu, bo mi mówiła, to jej mówiłam ż eja nie słdoze małemu, to zaczeła mu podawac herbaty z granulatu....no ale tu sie nie zlamie mały nie ebdzie miał słodzonych napojów, ja takich nie piłam nigdy Irmusiu widze, że u Was mega humory u nas matuda ale jak czytam Ciebie to nie mam tak źle |
|
|
|
#3702 | ||||
|
Zadomowienie
|
śliczny kawaler z avka
Cytat:
Cytat:
bo mąż by był podłamany Cytat:
współczuje moja mała ostatnio patrzy mi sie prosto w oczy i przygryza cyca wie że to zabronione bo się później śmieje rozbój małyCytat:
z niej tez straszny cycoholik najwazniejszy jest cyc w dodatku czasem patrzy tak wymownie mi na dekold
|
||||
|
|
|
#3703 |
|
Zakorzenienie
|
co do kp moje piersi wyraźnie sflacząły, w zasadzie jak biore do reki to normalnie flaken jak nic
mleka mam niewiele, rano chciałam dac malemu i nie chciał więc tak zje dopiero koło 16 pewnie, o 19 to juz mu resztki poleca, chciałabym albo cąłkowicie odstawic, albo żeby było więcej pokarmu a nie tak dziwnie, no ale teraz mały nie chce i nic nie zrobię![]() aha dziś idę do rossmana bo wysłali mi maila że jakis prezent na mnie czeka, bo przekroczyłam 5% rabat
|
|
|
|
#3705 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dzieciaki szybko rosną... Wczoraj tak sobie popatrzyłam na tego mojego szkraba jak już spał w łóżeczku (bardzo się wieczorem w nim wiercił) i w szoku byłam, że już taki duży... Cytat:
![]() U mnie się i tak już trochę uspokoiły, ale bywało ciekawie... ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Też tak musiałam robić, zajmowałam go czymś i czmychałam niepostrzeżenie ![]() Cytat:
![]() Mój plan minimum to do roku, jak damy rade to dłużej ciągnąć to półtora
|
|||||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3706 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Młody od jakiegoś czasu upodobal sobie godzinę 3 w nocy i budzi sie i płacze ale nie z głodu ![]() Pogoda paskudna, a chciałam do miasta podjechać ![]() Naszla mnie ochota na ciasto z ananasem i kokosem - mama kiedyś takie piekła, szkoda tylko ze nie mam miksera
|
#3707 |
|
Rozeznanie
|
Agata dzisiaj wstała o 6:50, codziennie wstaje o 10 min wcześniej i nawet nie myślała spać, o 9 padła już. No ale ja już nie pójde spać bo to bezsensu, niż zasnę to ona się obudzi.
Sol współczuję pogryzionych sutków ![]() Gdzie jest ta wiosna? |
|
|
|
#3708 |
|
Zakorzenienie
|
hej,,,
ale byl ryk rano.... nie do opanowania przez 20 minut niewiem czemu potem zasnela i wstala przed 8 teraz łazi a ja pije kawe. Moje dziecko chodzi za mna wszedzie. Do kuchni do łazineki. Nawet sie wysrac nie moge isc za przeproszeniem a jak tylko zamkne jej drzwi to tak sie drze ze masakra. I woła mama
|
#3709 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez bez mojego syna nie mogę sie nigdzie ruszyć, wszędzie za mna chodzi
http://suwaczki.maluchy.pl/li-60657.png "Wędrówką jedną życie jest człowieka..." Edytowane przez ewka5891 Czas edycji: 2013-03-22 o 09:59 |
|
|
|
#3710 |
|
Zakorzenienie
|
Nietomna jestem
O 4 wylądowałam u Dorotki-miałam ją tylko odprowadzić do jej łóżka, a w końcu sama tam zasnęłam Też miałyśmy wyjść z domu, ale strasznie wieje Coś czuję, że mało wiosenne to będą Święta
|
|
|
|
#3711 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3712 |
|
Zakorzenienie
|
Ja codziennie sprawdzam prognozę pogody z nadzieja, ze temperatura wzrośnie i wyjdzie slonce
ale na chwile obecna porażka!
|
#3713 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My korzystamy z http://www.bbc.co.uk/weather/-pogodę sprawdza się po kodzie pocztowym ![]() Z tego co widzę, to co najmniej do wtorku u nas pochmurno, deszczowo i max 3 st.
|
|
|
|
|
#3714 |
|
Zadomowienie
|
witam się
u nas znowu śnieg sypie i chyba znów ze spaceru nici widzę, że wczoraj na tapecie były złote rady mam i teściowych ![]() ja na szczęście takowych nie dostaję prawie, a to zapewne z racji tego, że żadna z mam nie mieszka w naszym mieście i widzimy się średnio z raz w miesiącu, a kontakt mamy telefoniczny głównie na początku mama coś tam próbowała mi podrzucać, ale puszczałam te uwagi mimo uszu, albo od razu ją zbywałam, że teraz się tak nie robi itd i już dała spokój a poza tym nigdy nie opowiadam jej szczegółów z np wizyty u pediatry, tylko mówię, że np jest wszystko ok ile waży i takie tam, bo w przeciwnym razie by mnie zamęczyła, jak bym jej np powiedziała, że coś jest nie tak moja mama jest takim dość ciężkim typem i muszę ją trzymać trochę na dystans, bo potrafi zamęczyć a tak to obie jesteśmy zdrowsze![]() ---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- u nas na weekend zapowiadają śnieżyce i mrozy
|
|
|
|
#3715 |
|
Raczkowanie
|
jak ja uwielbiam dzien wyplaty
![]() ![]() planuje jutro zakupic ze dwie tunki ciazowe, buty raczej na ciepla pogode, leginsy ze dwie pary 3/4 , kilka kosmetykow bo jak zwykle tusz i podklad kancza sie tego samego tygodnia i cos malemu wiedzialam taka fajna czapke na slonce w H&M http://www.hm.com/nl/product/05481?article=05481-A i planuje ja zakupic
|
|
|
|
#3716 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3717 |
|
Zadomowienie
|
czesc dziewczyny!
Dawno mnie tu nie było ale niestety zaganiam jak mały parowozik... odkąd wróciłam do pracy to mam mało czasu dla siebie. Chciałabym się częściej odzywać i do was zaglądać. Hania rośnie nam jak drożdżach, cały czas jeździmy na rehabilitację i czekamy aż usiądzie i zacznie raczkować. Podobno że do miesiąca ma się to stać wtedy skończy się rehabilitacja i pewnie bedę miała więcej czasu żeby tu powrócić. Brakuje mi was bardzo Już sobie od dłuższego czasu obiecuje że wieczorem jak Hania pójdzie spać to tu zajrzę, ale ona w dzień jest tak absobująca że nic nie jestem w stanie przy niej zrobić, a wszystko nadrabiam jak uśnie i tym sposobem późno chodzę spać, śpię po 5h itd. Może dzisiaj się uda... ![]() Całusy dla was wszystkich i waszych dzieci, a teraz uciekam do pracy |
|
|
|
#3718 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla takich chwil warto zyc, tylko czasem wolala bym by pobawila sie sama a nie szła z amna do lazienki ciekawe czy za tztem tez tak bedzie chodziła
|
|
#3719 |
|
Wtajemniczenie
|
no to jestem
i się chwalę: Lilka waży 9790g-czyli dużo, ale nie widać tego po niej.....wagę chyba ma po mnie..... długa na 72 cm wszystko bardzo ładnie robi rady od pediatry: nie sadzać jej, ma leżeć:na brzuszku, plecach-tylko, że Ona najbardziej lubi siedzieć, trochę się poczołgać itp. co do glutenu(info przede wszystkim dla Dep)była zdziwiona, że nie wprowadzony-mam jej niby do mleka dodawać, bez jakiegoś specjalnego przepisy.....ale chyba zrobię normalną ekspozycję, tak jak Wy tutaj, zajmę się tym jak wrócę z PL, czyli po 8. miesiącu.... mleka MM nie podawać na śpiocha-dziecko ma wiedzieć, że je, być tego świadome, niech je ile chce, i tak dobrze wygląda ja ze swojego karmienia o 23 nie zrezygnuję w nocy nie karmić-dziwna rada, dawać pić-jasne, gdyby wszystkie dzieci tak chciały....z drugiej strony przyznała, że powinno dziecko pić 600ml jogurt mogę próbować dawać naturalny+owocki-będziemy testować, choć mam mały zapas Hippa-będzie na wyjścia to chyba tyle.... kolejna wizyta w czerwcu-szczepienie ![]() to by było na tyle.... oho siedzi na nocniku i znów ciśnie
Edytowane przez karolka110 Czas edycji: 2013-03-22 o 10:49 |
|
|
|
#3720 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Może skład poczytaj, ale nawet jak nie zawierają to obklejają zęby a to też jest szkodliwe, np. chipsy nie zawierają cukru a obklejają i też są szkodliwe z tego względu Cytat:
![]() Cytat:
![]() W tej mojej jest np. zakaz (od urodzenia) karmienia w nocy, ostatni posiłek jest o 21 a kolejny o 6 bo w nocy dziecko ma spać a nie jeść![]() Cytat:
pół godziny dziś zasuwałam na łopacie pod domem, pleców nie czuję![]() Cytat:
![]() Avek śliczny choć ten poprzedni dla mnie jest numer 1 Cytat:
![]() Cytat:
My też mamy rehabilitować do siedzenia i raczkowania
|
|||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:16.

)- płacze, bo czorci wiedzą czego chce
I tak prawie cały dzień. Mąż nie może mu sie pokazać na oczy, bo jest mega histeria (remontuje poddasze i spędza tam kilka godzin dziennie, schodzi tylko od czasu do czasu). Kichnę - Mały ryczy... I tak dalej i tak dalej.

Zosia zazwyczaj dziubie to sobie pomalutku jakieś 10 minut (przy okazji, bo drugą dłonią zajmuje się czymś innym) i zostawia taki fragmencik wielkości pięciogroszówki.
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
musiałam dziś sobie strzelić, bo Fabi zarządził pobudkę punkt 6. Gdzie moje dziecko śpiące do 9? 

dla Lilki i Ami.

Coś czuję, że mało wiosenne to będą Święta 

bo w nocy dziecko ma spać a nie jeść