|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3661 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXII) - część VII
Wiecie co, moja mama też raz mi taką dziwną akcję odwaliła. Byli u nas i jedliśmy obiad - my gołąbki z ziemniakami i sosem, mała swoje jedzonko. I w pewnym momencie moja mama wypaliła z tekstem, że takie bez soli jej dajemy, przecież to bez smaku i ona da jej coś lepszego. Nałożyła na swój widelec ziemniaka sobie z talerza i podstawiła małej pod buzię. Lu już się czaiła, żeby tego spróbować, ale ja byłam szybsza - jak nie huknęłam na moją mamę to w momencie ten widelec zabrała (jak to zobaczyłam to zamarłam przez moment, Lu często "rzuca" się na łyżeczkę przy okazji kręcąc głową na boki, gdybym tak nie ubiegła sytuacji...). Tylko ja się nie szczypię, mama najpierw dostała ochrzan od góry do dołu, a potem na spokojnie jeszcze jej wytłumaczyłam w czym rzecz. I naprawdę cieszę się, że nie muszę Lu nikomu pod opiekę oddawać
|
#3662 |
|
Zakorzenienie
|
Padam
![]() Idę zrobić sobie kolację i Was nadrabiam Zmieniłam avka
|
|
|
|
#3663 |
|
Zakorzenienie
|
Witam.
dla Lilki i Ami. Przez najbliższe dwa tygodnie będę zajęta (różnymi mniej i bardziej ważnymi sprawami), więc raczej nie będę pisać, ale co jakiś czas zajrzę i na pewno wrócę. Do zobaczenia. Edytowane przez Maciejka__ Czas edycji: 2013-03-21 o 23:57 |
|
|
|
#3664 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() ---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3665 |
|
Rozeznanie
|
na temat mojej teściowej to ja bym mogła książkę napisać...
Nel_a a Ty wozisz już małego w tym sprincie już? Bo my nadal w gondoli, raz ze czekam aż się cieplej zrobi a dwa że jeszcze mi się w tej spacerówce troche przewraca na boki czyli nie gotowy na takie dłuższe siedzenie. Mąż całkiem dobrze sobie poradził z małym. Co ciekawe wszystko poszło zgodnie z jego planem czyli Wojtuś jadł i spał dokładnie w tych porach które sobie zaplanował Edytowane przez allebazi Czas edycji: 2013-03-21 o 21:32 |
|
|
|
#3666 |
|
Zakorzenienie
|
Phdwao no co
![]() wolę nawet nie myśleć co by było, jakby się Lu na ten widelec nadziała...
|
#3667 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale nie pionowo tylko w rozłożonej - ale nie całkiem płasko bo - nie wiem jak jest u Ciebie ale u mnie materiał nie sięga i jest prześwit
|
|
#3668 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3669 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ona dalej swoje i jeszcze z tym widelcem wyskoczyła no to przestałam być grzeczna ale spokojnie, do rękoczynów to mi daleko było a mamie już głupie pomysły do głowy nie przychodziły
|
|
#3670 | ||||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
No bo wizaż to bardzo ważna część życia matki ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Z wygodnictwa też nie karmiłam piersią do 9 miesiąca, bo tyle powinnamCytat:
ale bym była zła![]() Cytat:
![]() Brawa dla Lilutki z nocnik i nowe umiejętności Powodzenia na badaniu.Cytat:
![]() dziewczyny Ci już napisały, chrupki są bardzo szkodliwe dla młodych ząbków, oblepiają je i zawierają ukryty cukier. Polecam poczytanie mojego poradnika o ząbkach z pierwszej strony ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||||||
|
|
|
#3671 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3672 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to się zapytał po co skoro je ze smakiem.a moja babcia jest najlepsza ![]() coś kiedyś opowiadała i że jak dziecko było niegrzeczne to do smoczka sypiali cukier, strzelili w łeb (jej ulubione hasło) i dobrze było, się nie przejmowali
Emilowe całusy Edytowane przez nel_a Czas edycji: 2013-03-21 o 21:45 |
|
|
|
|
#3673 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() tak Karolciu-należy mi się, ale obiecuję, że postaram się po przekąskach czyścić zębolki hmm ciekawe czy te niemieckie BIO chrupki, też ten cukier zawierają
|
|
#3674 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() aha zapomniałam pisać: mamy pelzanie do tyłu, wypełzał mi dzis z pokoju do korytarza, ale nie jarzy ze to robi, ze sie przemieszcza:/ czy to normalne? dzis pierwszy raz sie tak daleko zapuścil, no i nie sprawialo mu to radosci, raczej marudzil |
|
|
|
|
#3675 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u szwagrów tak było. U nas etapu pełzania do tyłu prawie nie było.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3676 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
U nas bez zmian... Całodzienne ryki, marudzenie, brak apetytu. Mam dość. Dobrze, że jutro wybywam na zakupy, bo już mnie boli to Leosiowe ząbkowanie Strasznie mi go żal Ale momentami mam ochotę wyjść z domu i nie wracać![]() dzięki! Cytat:
nie wchodzę rano na wizaż, ale u nas od dłuższego czasu też zień zaczyna się około 6 ![]() Cytat:
za mamęCytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3677 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Śliczny Cytat:
![]() Do zobaczenia ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Irmusiu współczuję Oby ten koszmar się szybko skończył
http://fajnamama.pl/suwaczki/yz5msxz.png http://s2.pierwszezabki.pl/050/050009970.png Edytowane przez katja_22 Czas edycji: 2013-03-21 o 22:14 |
||||
|
|
|
#3678 |
|
Zakorzenienie
|
Kupiłam bilety do Polski
![]() Za dwa miesiące jadę z młodym, juz sie nie mogę doczekać. Szkoda tylko, ze Tz nie może z nami jechać
|
#3679 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ta zielona bluzka jest super! Cytat:
![]() Cytat:
My mamy takiego psa ![]() Cytat:
Masz już plan co kupić? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() tak dla ozdoby?
|
||||||
|
|
|
#3680 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Irmusiu mam nadzieje, ze L znów stanie sie pogodnym i radosnym mlodziencem
|
|
#3681 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja wczoraj do kaszki dodałam Małemu kilka łyżeczek owoców z lodówki. I trochę zjadł, bo było zimneJa nie zabawiam. Nie chce jeść- nie je. Moja mama tak zabawia Małego przy jedzeniu, a we mnie się aż gotuje. Wiem z własnego doświadczenia, ze to bardzo zła metoda. Jako dziecko byłam niejadkiem. I mama albo mnie zabawiała albo groziła przy jedzeniu. W rezultacie doprowadziła do tego, ze nawet jak byłam głodna, nie jadłam. Zaczęłam jeść, jak odpuściła i dała mi spokój.
|
|
#3682 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi raz sąsiad (po 70) wszedł bez pukania do domu![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
W New Look są po 9,99£ http://www.newlook.com/shop/womens/l...ings_272748042 Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#3683 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sprawdzę sobie na stronie sklepu ![]() Miałam upatrzone bilety na drugą połowę czerwca, ale dziś trochę podrożały ![]() Cytat:
Szkoda że takie drogie
|
||
|
|
|
#3684 | |
|
Zakorzenienie
|
Nela szkoda, ze te bilety Wam przepadły. No i najbardziej 'szkoda' se nie możesz liczyć na mamę w takich sytuacjach
![]() ---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ---------- Cytat:
|
|
#3685 |
|
Zakorzenienie
|
hejka
![]() U nas nic nowego (znaczy wszystko dobrze )Czy u Was też jest tyle śniegu? U mnie dziś cały dzień padał śnieg i jest go całe mnóstwo. A w nocy ma być minus 14 Widzę, że temat złotych rad mam i teściowych na tapecie. Heh mnie nikt nie doradza, boją się Karolka gratuluję siadania z pozycji na brzuszku w wykonaniu Lilki Agunia dokarmiasz mlekiem? No coś Ty ![]() Irmusiu widzę, ze u Was dni marudy przez ząbkowanie Ja nawet bez ząbkowania, mam ochotę wyjść z domu i nie wracać Sytuacje, które opisujesz (dziecko bawi się, przechodzisz, widzi Cię i ryk) są u mnie na porządku dziennym, wyjść z pokoju też nie mogę, bo płacz ![]() Phdwao widzę, ze u Was pełzanie do tyłu. U nas pełzanie do przodu (jak pływanie kraulem )Chociaż mała i tak woli się przeturlać do celu ![]() Maciejko powodzenia w załatwianiu spraw
Edytowane przez Linka25 Czas edycji: 2013-03-21 o 22:43 |
|
|
|
#3686 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3687 |
|
Zakorzenienie
|
Tylko Ryanair. Edi-Poznań albo Glasgow-Wrocław. Wizzar nam w ogóle nie pasuje...
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3688 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)- płacze, bo czorci wiedzą czego chce I tak prawie cały dzień. Mąż nie może mu sie pokazać na oczy, bo jest mega histeria (remontuje poddasze i spędza tam kilka godzin dziennie, schodzi tylko od czasu do czasu). Kichnę - Mały ryczy... I tak dalej i tak dalej.
|
|
#3689 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas z kolei jest wielki problem z zasypianiem w ciągu dnia, w rezultacie mała jest zmęczona, ziewa, marudzi, płacze z najmniejszego powodu, wszystko jest be, ja próbuję ją uśpić i albo się nie udaje, albo zasypia na 20 min. I znów powtórka. I tak sie męczymy cały dzień. Przedwczoraj mała zasnęła dobrze o godz 11 - pospała 2,5 h, a potem jeszcze koło 17 - 1,5 h. I była innym dzieckiem! Uśmiechnięta, bawiąca się sama (!). Gdyby nie to spanie, to wszystko byłoby dużo łatwiejsze.... Nie wiem co ja robię nie tak
|
|
|
|
|
#3690 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Heh, ale oni powaga na twarzy i przekonani o własnej racji ![]() Co do jedzenia, to ja też tak robię. Zdarzyło się, że nie jadła 8 godzin w dzień - trudno. Choć ja nie wiem, jak to jest, bo niejadkiem nie byłam - co mi się podało, to jadłam Cytat:
Cytat:
Znowu nie byłyśmy na spacerze!No i słusznie - niech się boją ![]() Ja przemykam tak, żeby mnie nie zauważyła albo nie usłyszała, bo wtedy koniec samodzielnej zabawy ![]() ---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ---------- Linka, a czego już próbowałaś z tym zasypianiem? Może zostawienie jej w łóżeczku i przychodzenie co dwie minuty na 30 sekund? |
||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:43.

dla Lilki i Ami. 

ale bez wyobraźni z tym widelcem tej
a mamie już głupie pomysły do głowy nie przychodziły 
Z wygodnictwa też nie karmiłam piersią do 9 miesiąca, bo tyle powinnam
oby....
w dodatku szykuje sie cos juz w okolicy górnych jedynek bo wyszły mu wielkie bulwy, napuchły mocno no i to co je i pije tylko w temperaturze okojowej, nawet leko ciepłego mi nei zje, mam nadzieje ze to nei za zimne na jego garedłko
za zębolki, żeby szybciutko wyszły!
bo sterta garów w kuchni sięga sufitu