![]() |
#2821 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz. I
Cytat:
![]() ![]() Wszystko zawsze fajnie wytłumaczy i bardzo się przejmuje wszystkim np z tą nereczką Darii,jak mówiłam że idziemy na usg nerki to ona powiedziała żeby od razu do niej zadzwonić co z nereczką wyszło ![]()
![]() |
#2822 |
Zakorzenienie
|
Współczuje bardzo kochana trzymaj się !!
![]() ![]()
#2823 |
Zadomowienie
|
oj mój Bartuś też już ma tyle fałdek
![]() A u nas po nocy standardowo, bolące pruki dalej są a kupki brak. Dziś popołudniu wraca TŻ po 1,5 tyg nieobecności ![]() ![]() Dziewczyny jak długo krwawiłyście po porodzie? Bo u mnie chyba coś nie tak jest. Przez pierwszy tydzień krwawienie było dość obfite w 2 przeszłam na podpadki i po 3 dniach wszystko ustapiło. Ale 2 dni póżniej zaczełam normalnie krwawić tak jak w czasie okresu i trwa to już z dobry tydzień. Krwawienie wcale nie maleje a we wtorek będą 4 tygodnie po porodzie. Jest to czysta krew. Na wypisie mam napisane że wizyta u ginekologa po 4 tyg ale nie wiem czy ma sens iść jak ciągle krwawię.
#2824 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2825 |
Konto usunięte
|
Iffonka, takie przerwy w krwawieniu chyba każda z nasmiała
![]() Pstryniu, czego nie ogarniesz? To ogólnie proste jest. A mi się przypomniało jeszcze - przy Agatce zalecenia były wówczas takie, że co 3 dni nowość, czyli np. otwieram słoiczek, daję 5-6 łyżeczek np. dyni z ziemniakiem pierwszego dnia, drugiego daję 1/3 tego słoiczka i trzeciego dnia resztę (słoiczek max 3 dni w lodówce). Jest ok, to dajemy coś nowego. To wcale słoiczki nie muszą być, można samemu ugotować marchewkę (i tu chyba jednak lepsze mrożonki), ziemniaka, brokuła czy co tam. Nie trzeba co kilka dni nowości dawać, można spokojnie gdy dziecko zna jż 3 smaki pomieszać warzywa i dawać "zupkę". Tyle, że nie przyprawia się solą tego, ale już np. zioła lekkie są ok. A nadwrażliwość na nowości może się objawiać tak: wysypka, niekoniecznie na ciele, może być tylko na buzi, nerwowość (Agata po marchewce po 10 minutach wysypana na twarzy i wściekłość ogólna była), no i tradycyjnie kupa nie taka, odparzenie. O, rzyg piękny czasem też - ale nie w trakcie karmienia, ale chwilę potem. Edytowane przez 0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b Czas edycji: 2013-03-22 o 09:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#2826 |
Zakorzenienie
|
Moja Daria śpi już od 7.45 !! I wiem że będę żałować tego co napiszę ale.....Nudzi mi się
![]() ![]()
#2827 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A smaruję albo oliwką BD dla kobiet w ciąży albo balsamem z Palmersa przeciwko rozstępom - też dla kobiet w ciąży. Bo dobre składy i treściwe są. [QUOTE=fewcia;39914670] Cytat:
Przypomniało mi się, że dostałam ją w szpitalu na pierwszy obiad po cc/ Co do pogrubionego: identycznie u nas to wygląda. Pytałaś wcześniej o ranę po CC - zapomniałam się odnieść. To uczucie bólu i siniaka wokół blizny jest normalne, tak samo to, że tak tkanka jest taka..zgrubiała i może boleć przy dotyku - to mija. U mnie już przeszło. Ważne tylko, żeby się nie bać i dotykać normalnie - szybciej się unerwi skóra. Cytat:
![]() Ojej, bardzo mi przykro ![]() Szaja: czyli te kaszki holle od kiedy by podawać? Da się to dostać inaczej niż online? A z bobovity wszystkie są złe? |
||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2828 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2829 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale masz racje mało śpi źle, dużo śpi też źle ![]() Cytat:
A my robimy w sobote co by się ludzie mogli troszkę napić ![]() Przykro mi bardzo. Trzymaj się Kochana ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2830 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2831 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2832 |
Zakorzenienie
|
Debrah
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2833 |
Zakorzenienie
|
Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz. I
Sylwietta, przykro mi bardzo
![]() Silver Pietraszko ucalowany ![]() A ja padam, masakra, tesciu znowu sie zadeklarowal ze mlodego porwie na spacer i chyba znowu skorzystam i sie drzemne, jeszcze Michal na pingla idzie dzis po pracy ( ![]() ![]() Lenova, ladnie ![]() ![]()
#2834 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz. I
Cytat:
![]() A co do Tżów i ich pracy ....ja wczoraj cały dzień sama byłam o 9-22 i dziś to samo ![]() Na szczęście weekend ma wolne.
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2013-03-22 o 09:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2835 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W ogóle dziewczyny jk wyrwałam się wczoraj na chwile pojechałam do CH scc ![]() ![]() ![]() ![]() teraz sobie oglądam ich internetową oferte.... Chce wygrać w totka ! ![]() ![]() może na ich wyprzedazy coś upoluje ![]()
![]() ![]() Edytowane przez bokeh Czas edycji: 2013-03-22 o 10:00 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2836 | |
Rozeznanie
|
Cześć, u nas zima zaatakowała na całego, śniegu kupa
![]() Noc przespana spokojnie, ale Krzysiu spał ze mną, to chyba takie przyzwyczajenie ze szpitala, w końcu dość długo tam byliśmy, a tam spaliśmy razem. W łóżeczku strasznie się kręci, marudzi i nie chce spać w nim sam. A ze mną przespał całą noc, od 22 do 2 w nocy. zjadł i zasnął i tak już do 6 na kolejne jedzonko. Musimy się na nowo nauczyć spać w łóżeczku. Wczoraj wypróbowałam bujaczek, który kupiłam Krzysiowi, okazuje się, że to strzał w 10 ![]() ---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#2837 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zazdroszczę Ci tego CH, chociaż może lepiej,że w mojej miejscowości nie ma bo przepuściłabym całą pensję na dzieciaczkowe gadżety ![]() A jak wygrasz w TOTKA to się podzielisz?? ![]() ![]() ![]() Chyba muszę zacząć grać... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2838 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
http://www.aptekadziecka.pl/product-...ezmleczna.html http://www.aptekadziecka.pl/product-...eczna-BIO.html http://www.aptekadziecka.pl/product-...-BIO-250g.html następne są po 6mcu, np. kaszka musli ![]() Podobno w sieci "Piotr i Paweł" są. Ale ja zamawiam w tej powyższej aptece, zamawiając jednego dnia rano mam na następny dzień. bobovity ... na początek bym nie podawała, one wszystkie cukier mają. Ja cukru nie deminizuję, ale niekoniecznie trzeba słodkie takie podawać niemowlakowi Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2839 |
Zakorzenienie
|
przykro mi, tym bardziej, że wiem co czujesz
![]() ![]() A tak mu obiecywałam, że zobaczy....... ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2840 |
Zakorzenienie
|
Ja tez dużo siedzę sama, Tż wychodzi przed 8:00, wraca po 18:00, czasem później. Ale jest przynajmniej do kogo buzie otworzyć.
Odzyskałam moje pogodne dziecko! Brzuszek nie boli dzisiaj, więc albo się śmieje, albo guga do siebie, albo śpi. Siebie już do ładu doprowadziłam, suszę włosy właśnie, makijaż już jest. Potem szybko sprzątnę dom, odkurzę, podlogę zmyję..zbiorę pranie i wezmę się za jakiś obiad, ale nie mam dziś pomysłu. O, jakby mi starczylo czasu to bym pomalowała paznokcie..kupiłam sobie lakier w kolorze nude, jakiś taki z avonu,taniutki był, zobaczymy. |
![]() ![]() |
![]() |
#2841 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39917299]Holle, jeśli chcesz wprowadzać gluten w 5mcu (czyli po skończeniu 4mca) to masz bezmleczne z glutenem tak:
http://www.aptekadziecka.pl/product-...ezmleczna.html http://www.aptekadziecka.pl/product-...eczna-BIO.html http://www.aptekadziecka.pl/product-...-BIO-250g.html następne są po 6mcu, np. kaszka musli ![]() Podobno w sieci "Piotr i Paweł" są. Ale ja zamawiam w tej powyższej aptece, zamawiając jednego dnia rano mam na następny dzień. bobovity ... na początek bym nie podawała, one wszystkie cukier mają. Ja cukru nie deminizuję, ale niekoniecznie trzeba słodkie takie podawać niemowlakowi A ja sob-niedz-pon sama ![]() sory bo ja z tych niedociumanych ![]() ![]() Ja sama jestem od poniedzialku juz.... jutro też, chociaz dzis moze wroci wczesniej.... ehhh Fewcia powiedz mi jaki masz naturalny kolor włosów?
#2842 |
Zakorzenienie
|
Szaja: a powiedz jak to cenowo wychodzi? te holle są dużo droższe od tych słodkich?
I czy w sklepie można dostać coś dobrego dla dziecka czy tylko słodkie zapychacze? I do pytania Bokeh też się podpinam. |
![]() ![]() |
![]() |
#2843 |
Zakorzenienie
|
Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz. I
Maly zasnal mi na klacie w koncu, a ja glodna, spiaca, zimno mi obrzydliwie, zyc nie umierac
![]() Zamowilam wakacje, od 11go lipca ![]() ![]()
#2844 |
Zakorzenienie
|
Bokeh ciemny blond, prawie szatynką jestem. A czemu pytasz?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2845 |
Rozeznanie
|
Sylwia, współczuję bardzo.
![]() ![]() ---------------- Co do pracy tż, to ja jestem od poniedziałku do piątku sama, a P. wraca właśnie w piątki wieczorem, i na weekend jest w domu. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2846 |
Zakorzenienie
|
Sylwietta, tulam.
![]() ![]() Lady, wiem, co czujesz, jeśli chodzi o te sny - też miałam kiedyś jakiś koszmarek, to jak się obudziłam, to czekałam, aż mała się też obudzi na karmienie, żeby ją wytulać.... Masakra... ![]() A w ogóle w ciąży nieźle schizowałam z tymi ruchami, po tym, co spotkało jedną z nas (już nie będę nicku wymieniać)... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2847 |
Zakorzenienie
|
myślałam że rudy
![]()
#2848 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale ja chcę teraz na rudo pomalować. W sobotę idę do fryzjera, ale nie wiem czy się odważę. Może polecisz mi jakiś kolor? Jako fotograf masz dobre oko i zmysł estetyczny ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2849 |
Rozeznanie
|
A co do nieodzywających się, to ostatnio też Hope coś zamilkła.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2850 | |
Zakorzenienie
|
Sliczna!!
![]() Ja tez ten rocznik ![]() Sylwia, bardzo mi przykro ![]() Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39917299]Holle, jeśli chcesz wprowadzać gluten w 5mcu (czyli po skończeniu 4mca) to masz bezmleczne z glutenem tak: http://www.aptekadziecka.pl/product-...ezmleczna.html http://www.aptekadziecka.pl/product-...eczna-BIO.html http://www.aptekadziecka.pl/product-...-BIO-250g.html następne są po 6mcu, np. kaszka musli ![]() Podobno w sieci "Piotr i Paweł" są. Ale ja zamawiam w tej powyższej aptece, zamawiając jednego dnia rano mam na następny dzień. bobovity ... na początek bym nie podawała, one wszystkie cukier mają. Ja cukru nie deminizuję, ale niekoniecznie trzeba słodkie takie podawać niemowlakowi [/QUOTE] Wszystkie sklepowe kaszki maja cukier? Mama wrocila z uczelni, wejsciowka zaliczona na 5 ![]() Chyba przechodzimy skok rozwojowy 5tż i stad to rozdraznienie u mojego dziecka... ---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ---------- Zauwazylam u mojego Kubusia zolte placki w okolicy brwi. Platki uszu tez ma strasznie suche, luszczace sie. To ciemieniucha? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:35.