|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 13 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.13 |
|
2 | 4,08% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
0 | 0% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.13 |
|
3 | 6,12% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.13 |
|
2 | 4,08% |
| Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
|
3 | 6,12% |
| Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 |
|
22 | 44,90% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.13 |
|
10 | 20,41% |
| Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
0 | 0% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
5 | 10,20% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 |
|
2 | 4,08% |
| Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1441 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 201
No dokładnie miesiąc temu się widzialysmy
![]() A co do skurczy to wczoraj ulozylysmy top 3 pytań z dupy: 1. Czy ma pani skurcze? (oczywiście przy pierwszej ciąży ja wiem jak się odczuwa skurcze 2. Czy odchodza pani wody? ( oczywiście ja wiem czy to co się sączy to wody czy uplawy czy co ) 3. Nie pamiętam ale na bank było top 3
|
|
|
|
#1442 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1443 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.
vil gratuluje
mysle, ze juz jestes duzo spokojniejsza ?
|
#1444 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jedź do Gliwic, zdasz mi relację... albo nie! Bo jak będziesz niezadowolona to ja się wydygam a co do smoka myślę, że lepiej mieć niż później z płaczem dzwonić do męża aby przywiózł bo dziecko ryczy a ssać cyca nie chce np. też nie chcę dawać smoka ale może to być konieczne Cytat:
a Ty? jeej po co tyle ludzi, ja tego nie rozumiem |
||
|
|
|
#1445 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ale szacuun wiem co to znaczy sikac do basenu a jak ju bym miala 2 robic w nim tez bym uciekala cichcem jak ty i jescze myscie sie na lozkuuu ]a co do kolezanki to ja mialam cewnik zakladny i robili mi to na spiocha i obudzili za 2 min, to samo uczucie ze cos tam masz bylo straszne a co dopiero jak jej na zywca go zakladaliiii mi nawet sciagniecie bolalo wspolczuje jej i trzymam kciukasy za nia i dzieciaki zeby w koncu jej ulzyliiii
|
|
#1446 |
|
BAN stały
|
trzymamy ![]() Dziś byłam w całkowitym szoku, poszłam na morfologię a tam kolejka jak nigdy, ponad 20 osób stanęłam na sam koniec kolejki a tam na cały głos jakaś babcia powiedziała żeby mnie wszyscy przepuścili do przodu abym z takim dużym brzuszkiem nie stała w kolejce. Zazwyczaj wszystkie starsze kobiety mają coś przeciw przepuszczaniu ciężarówek, ale trzeba korzystać puki mają dobry dzień ![]() Mały już drugi dzień z rzędu szaleje w brzuszku i nie pozwala mi spać, w dzień to samo, teściowa uprzedzała że mój tż był też taki sam
|
|
|
|
#1447 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja to całą intrygę szykuję włącznie z zakazem powiadamiania o tym że jadę na porodówkę, żeby mi nikt nie dzwonił czy urodziłam już czy nie. i jak trochę odetchnę to sms że dnia tego i tego przyszedł na świat Ignaś i że zapraszamy do nas do domu. swoim rodzicom powiem że nie chcę wizyt i oni się dostosują. a z teściami niech męczy się mąż
|
|
#1448 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1449 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1450 | ||
|
Wtajemniczenie
|
dużo spokojniejsza
myślałam że teraz to już w ogóle będzie luz, ale jednak jakieś tam objawy ciągle są, bo prawie codziennie mam bóle takie okresowe, albo tak jak wczoraj że cały brzuch mnie bolał i nie mogłam się ruszać prawie. no i jednak dalej jest obawa o maluszka, czy wszystko będzie z nim w porządku, czy się nie owinie pępowiną itp ... ale jest dobrze już, dotrwałam, wyleżałam, wyhodowałam maluszka, teraz już nie od moich starań wszystko zależy ![]() Cytat:
marudziła coś tam że musi mi to wpisać w kartę, że wbrew zaleceniom itp ale jakoś miałam to gdzieś. no ale wiedziałam że z dzieckiem jest raczej wszystko ok ![]() ---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ---------- Cytat:
obmyśliliśmy z mężem niecny plan że zadzwonimy po urodzeniu że córeczka, babcia obdzwoni całą rodzinę w PL i za granicą, a tutaj wrócimy z synkiem i "soorrry babcia, naprawdę mówiłam że dziewczynka? nieeeeee to był chyba szok poporodowy" |
||
|
|
|
#1451 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dobra idę wstawić zupę i choć trochę ogarnąć mieszkanie |
|
|
|
|
#1452 |
|
Zadomowienie
|
My powiemy rodzicom, nie widzę problemu w związku z tym
Telefonu nie trzeba odbierać, na smsy odpisywać a przecież ludzie nie sa idiotami, żeby dupę zawracać podczas porodu.
|
|
|
|
#1453 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1454 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1455 |
|
siedzę i myślę
|
Jesteście naprawdę kochane
Instruktor fajny ... przymknął oko jak na początku pokazałam nie to światło Trudno, walka o prawko trwa dalej
bla bla bla Edytowane przez karolina2121 Czas edycji: 2013-03-22 o 12:37 |
|
|
|
#1456 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Nuna ![]() Ja wczoraj dostałam kartę do liczenia ruchów i od przyszłego tygodnia mam zacząć zapisywac...
|
|
#1457 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() U nie pewnie złakniona sensacji teściowa (zalicza się do grupy na i... ![]() ---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- Cytat:
powodzenia kolejnym razem, obyś bezpiecznie jeździła po ulicach
|
||
|
|
|
#1458 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1459 |
|
Zakorzenienie
|
Co do porodu nie będę robić tajemnicy ale nie zamierzam też wysyłać wszytskim wiadomości, że się zaczęło. Mama pewnie będzie wiedzieć bo mieszkamy razem. Tż zabieram ze sobą i tyle. Nie chcę żadnych pielgrzymek pod porodówkę i po porodzie też.
Smoczek na pewno zabiorę, a czy się przyda to zobaczymy.
|
#1460 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1461 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1462 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie przetłumaczysz, już się z nią dwa razy o to pokłóciłam cholera sama wie, że ze mną się bujała na porodówce 20godzin nawet jeśli nie przyjechałaby (bo w nocy np. bez szans by była) to po co ma mieć dodatkowy stres bo jestem pewna, że ciągle by myślała czy już, jak nam idzie, czy wszystko okej a tak urodzimy, zadzwonimy, wyślemy mmsa i na drugi dzień niech wpada na godzinkę moja teściowa dobijać się nie będzie bo ona wiecznie nie ma pieniędzy na telefonie
|
|
|
|
|
#1463 | |||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 201
Cytat:
![]() Cytat:
Chyba wam kiedys pisałam jak moja kumpela urodziła i miała zastój mleka. Aż ją cycki bolały. Masowała je sobie ale strasznie ją to dolowalo. Aż tu nagle postanowili ją odwiedzić tesciowie i bracia męża Cytat:
chyba zastosuje. Chociaż do mnie to i tak co i rusz ktoś dzwoni "jak się czuję" |
|||
|
|
|
#1464 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1465 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W zamrażarce mam trochę cycków z kurczaka, jakieś szpinaki i troszkę gotowców też. Te kurczaki to raczej z myślą o mnie, bo to na pewno po porodzie można i szybko się zrobi w razie co. Cytat:
Cytat:
Moja mama w poniedziałek, jak mówiłam, że zaczynam 32 tydzień zaskoczyła, że to 8 miesiąc. Podobno najgorzej właśnie w 8 urodzić, no i dostałam wykład, że mam teraz jeszcze bardziej uważać i takie tam. O co chodzi z tym myciem okien w ciąży? Muszę chłopu wytłumaczyć, bo dla niego musi być konkret, bo się zapytał czy to jakiś zabobon czy co ... Wczoraj pół godziny, albo i dłużej, analizował jaki termometr kupujemy. Podesłałam mu 2 linki do wybranych przeze mnie. Powiedziałam, że ja wybieram wózek, fotelik, ubranka to on może raz rozpłaszczyć dupcię przy lapku przy czymś dla dziecka a nie na pierdołach i ma wybrać termometr i nianię elektryczną. Za termometr zabrał się wczoraj więc może na po świętach się dowiem co i jak O nianię się obawiam, że dopiero jak się Mała urodzi, bo chciał zwykłą, ale jak zobaczył wideonianię u kuzynki to miał zabawkę na pół godzinki
|
|
#1466 | |
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
![]() Niestety długo się czeka... 4,5 tygodni Może zdążę przed porodem
|
|
#1467 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
agresja mi się włącza jak tylko o nich myślęCytat:
|
|||
|
|
|
#1468 |
|
Zadomowienie
|
tez tak ustaliłam z tż bo mu mowie ze będą wydzwaniać a nie wiadomo ile to potrwa a ja nie chce sie stresować dodatkowo udzielaniem informacji dowiedza sie wszyscy po fakcie
|
|
|
|
#1469 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do niani my mamy z kamerą działającą nawet w ciemności i monitorem oddechu, wg mnie super sprawa ![]() Cytat:
skoda, ze te terminy takie odległe.A na mieście się dobrze czujesz za kółkiem? |
||
|
|
|
#1470 |
|
Wtajemniczenie
|
chyba nawet u Bosackiej lekarz sie wypowiadał o tym przesądzie
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:07.

Ale to znaczy, że już 4tyg tam lezysz
Niech ten czas szybko leci!
ale na bank było top 3

No może miętowe by mnie nie kusiły, a tak to każde leody są dobre
z zagadaniem do położnych będzie gorzej bo ich tam sporo jest, trzeba by było każdą angażować w intrygę 
stanęłam na sam koniec kolejki a tam na cały głos jakaś babcia powiedziała żeby mnie wszyscy przepuścili do przodu abym z takim dużym brzuszkiem nie stała w kolejce. Zazwyczaj wszystkie starsze kobiety mają coś przeciw przepuszczaniu ciężarówek, ale trzeba korzystać puki mają dobry dzień 

dla niej, biedna 
Ślub 27. X. 2012