Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III - Strona 71 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: A nazwa IV części wątku mamuś wrześniowo-październikowych brzmieć będzie:
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. IV 23 42,59%
Wyskakują naprzód brzuszki, bo w nich rosną jesienne maluszki 8 14,81%
Słońca już wyczekujemy, bo wystawić brzuszki chcemy mamusie IX-X.2013 11 20,37%
Na słoneczko już czekamy - dzidzie i ich boskie mamy IX-X.2013 5 9,26%
wrzesniowo-pazdziernikowe mamusie czekaja na swoje brzusie 4 7,41%
Non-stop dużo tu gadamy i na jesień wciąż czekamy 3 5,56%
Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-22, 13:14   #2101
policzanka
Wtajemniczenie

Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III

Cytat:
Napisane przez wiktom Pokaż wiadomość
Brałyście może Stodal i Rutinoscorbin w ciąży. Boje się, żeby nie zaszkodziło kruszynce, chociaż farmaceutka mówiła, że to bezpieczne leki.
Hej ja bedąc w szpitalu w 14 tyg mialam podawane 12 rutinoscorbinow dZiennie..Zalecil sam profesor ,więc Rutinoscorbiny mozna

---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ----------

Cytat:
Napisane przez Selay Pokaż wiadomość
dzis mam dzien wyplaty wiec juz szmeram na necie co i gdzie kupic , a dla siebie to musze napewno jakies wygodnie buty na prawie plaskim bo z zeszlego roku sie rozwalily po poprzedniej ciazy

policzanka co do drgawek, to ja mialam takie telepania zimna i wtedy wlasnie mialam problemy z moja tarczyca najwieksze, bylam tez spiaca bardzo i jakos smutna chac wszystko gralo do okoloa...wiec moze sprawdz sobie tarczyce TSH itd
Jak mialam kiedys robione tHC i wyniki byly w normie.Czy jest mozliwosc ze te wyniki z czasem uległy zmianie?
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 13:14   #2102
ollka26
Przyczajenie

Ale Wy robicie smaka, mi to się nawet nie chce nic gotować, A jeść trzeba, zwłaszcza ze ja waże zaaa mało, i chyba nic nie przytyłam czym się trochę martwie ;O.
ollka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 13:20   #2103
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
Hej ja bedąc w szpitalu w 14 tyg mialam podawane 12 rutinoscorbinow dZiennie..Zalecil sam profesor ,więc Rutinoscorbiny mozna
o matulu a na co to miałas tyle aż podawane?

a tak w ogóle to coś mi się kiedyś obiło o uszy że rutinoscornbin nie może być za długo stosowany bo coś tam z magnezem i jego wchłanianiem koliduje i jak się za długo bierze rutinoscorbin to potem można miec niedobór magnezu? nie chcę gadać głupot ale coś takiego gdzieś słyszałam

---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ----------

Cytat:
Napisane przez ollka26 Pokaż wiadomość
Ale Wy robicie smaka, mi to się nawet nie chce nic gotować, A jeść trzeba, zwłaszcza ze ja waże zaaa mało, i chyba nic nie przytyłam czym się trochę martwie ;O.
ja ważę normalnie i też jeszcze nic nie przytyłam ale tym się akurat nie martwię- jeszcze mi naleci kg w swoim czasie
tancerka212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 13:22   #2104
rubinka25
Rozeznanie

Cytat:
Cześć dziewczyny ) Od pewnego czasu podglądam wątek. ;P Jestem w 15tc... mam 20 lat, w sumie na początku nie byłam zadowolona z ciąży, bo uwazałam ze to zła pora itd, teraz jest coraz lepiej, juz się przkonałam, tyle że się boje bo kompletnie nie znam sie na dzieciach heh )
Witaj

Cześć mamuśki. Od jakiegoś czasu dręczą mnie dziwne sny. I to zawsze już rano jak mąż pójdzie do pracy czyli między 7 a 10. Prawie zawsze jestem uwięziona w jakimś wielkim kościele, zamku, pałacu i nie mogę się z niego wydostać. Dziś na dodatek jak już się wydostałam to trafiłam w miejsce, gdzie byli sami trędowaci. MASAKRA!!! Na końcu chcąc się uwolnić od tych ludzi skoczyłam z okna wprost na taką wielką poduszkę, jakiej używają m.in. strażacy. I po tym skoku obudziłam się zlana potem i dysząca jakbym przebiegła maraton.

Skąd takie sny się biorą? Staram się w telewizji nie oglądać ani żadnych horrorów, ani nawet jakichś smutnych rzeczy na temat ludzkich nieszczęść, żeby mi się nic takiego potem nie śniło. Od razu przełączam TV, no ale sny są cały czas i trochę mnie to męczy. Zwłaszcza, że jak się budzę rano to męża nie ma, a zwykle w nocy przynajmniej się do niego mogę przytulić i opowiedzieć zły sen. A tak od rana jakaś smętna chodzę.

Aż sprawdziłam w senniku: "nieznajomy trędowaty- lęk przed nowymi wyzwaniami". To by conieco wyjaśniało, ale nie zmienia to faktu, że te sny nawet jeśli oznaczają coś pozytywnego, to do przyjemnych nie należą.

Czy któraś z Was też ma takie dziwne sny?

01.02.2016
Leoś

Edytowane przez rubinka25
Czas edycji: 2013-03-22 o 13:25
rubinka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 13:23   #2105
Selay
Raczkowanie

policzanka ja tarczyce mialam OK nawet bedzo OK, a po 5 miesiacach WOW BUUM TARAPATY, za hormanami nienadarzy sie, wiec jak najbardziej trzeba ja kontrolowac zwlaszcza jak sie ma dziwne objawy, niektore dziewczyny skarzyly sie tylko na stan skory lub paznokci i tez sie okazalo ze to wina tarczycy, wiec sprawdz prosze, badanie niekosztuje duzo ja za TSH, ft3 i ft4 placilam 60zl a spokoj niezastapiony, bo nie ma objawow bez przyczyny
Selay jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 13:29   #2106
Diorisha
Zakorzenienie

Cytat:
Mi też się nie chce nic gotować ale mam w domu małe dziecko i wymagającego męża więc muszę
Również uważam,że masz jeszcze duuużo czasu na przybranie na wadze i na tym etapie absolutnie nie masz powodów do niepokoju
Diorisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 13:31   #2107
marysia_258
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
marysia_258Gratuluję wizyty
Dziękuję

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
dobrze ,że wszystko ok ja też jestem na zwolnieniu, ale jakoś się przyzwyczaiłam, mam na duuużo rzeczy teraz czas i wsumie się cieszę jakoś się przyzwyczaisz, może masz jakieś książki które od dawna chciałaś przeczytać a nie było czasu, albo filmy jakieś, coś zawsze się znajdzie, ja jestem tego zdania że teraz muszę dużo rzeczy zrobić bo później maleństwo zajmie cały mój czas
Jakoś się przyzwyczaję, bedę musiała. Ja popełniłam błąd bo byłam pewna,że do pracy wróce. Nastawiłam sie na to. Poszłamdo fryzjera zrobiłam paznokcie a tu siedzenie w domu! Książki bardzo lubię czytać pochłaniam je tomami w domu nie mam co robić bo dopiero co się przeprowadziliśmy, wszystko nowe czyste, sprzątania niewiele. Jedynie jakieś tam prasowanie od czasu do czasu i bieżące sprzątanie.
Jakoś to będzie dobrze, że wiosna więc na podwórzu trochę czasu się spędzi

Cytat:
Cześć dziewczyny ) Od pewnego czasu podglądam wątek. ;P Jestem w 15tc... mam 20 lat, w sumie na początku nie byłam zadowolona z ciąży, bo uwazałam ze to zła pora itd, teraz jest coraz lepiej, juz się przkonałam, tyle że się boje bo kompletnie nie znam sie na dzieciach heh )
Witaj Na pewno się przyzwyczaisz, poradzisz sobie ze wszystkim i będziesz super mamą.

Cytat:
Napisane przez Diorisha Pokaż wiadomość

Gratuluje wizyty!
Dziękuję

Dziewczynki a propos Świąt. Macie może jakiś pyszny sprawdzony przepis na sałatkę jajkową

MAJA
21.08.2009
BARTOSZ
23.09.2013
marysia_258 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 13:32   #2108
kaska87
Zakorzenienie

ja też mam albo straszne sny ale zboczone

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 13:33   #2109
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rubinka25 Pokaż wiadomość
[/URL]
Nie martw się Mnie też śnią się dziwne rzeczy i też zazwyczaj nad ranem (pewnie te z nocy już nie pamiętam rano). Ale jakoś tym się nie przejmuję.
Ja nie lubie takich snów gdzie pływam i orientuje się, że pływać nie umiem i topie się, i zaraz budzę
Albo idę i cały czas się przewracam- oj to mnie najbardziej irytuje
Zawsze miałam dziwne sny, nie tylko w ciąży.
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 13:35   #2110
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ----------

Jak mialam kiedys robione tHC i wyniki byly w normie.Czy jest mozliwosc ze te wyniki z czasem uległy zmianie?
Jest możliwe jak najbardziej, zwłaszcza w czasie ciąży. Myślę, że nie zaszkodzi sprawdzić

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 13:37   #2111
policzanka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tancerka212 Pokaż wiadomość
o matulu a na co to miałas tyle aż podawane?
Szczerze?Nie mam pojecia..Widziałam nawet reakcje lekarzy przy obchodzie jak ich profesor poinformowal ze 3x4 dziennie mam przyjmowac-sami byli w szoku no ale coz co profesor powie to świetosc..Mi jakos braklo odwagi by go zapytac dlaczego wlasnie tyle i na co to ma wplynac..

No to w poniedzialek pojde sprawdzic tarczyce.Oby wszystko bylo dobrze bo z tego co przed chwila gdzies na jakims forum wyczytalam to podwyzszone Tsh moze wplynąc na dziecko

Edytowane przez policzanka
Czas edycji: 2013-03-22 o 13:39
Stary 2013-03-22, 13:38   #2112
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rubinka25 Pokaż wiadomość
Witaj

Cześć mamuśki. Od jakiegoś czasu dręczą mnie dziwne sny. I to zawsze już rano jak mąż pójdzie do pracy czyli między 7 a 10. Prawie zawsze jestem uwięziona w jakimś wielkim kościele, zamku, pałacu i nie mogę się z niego wydostać. Dziś na dodatek jak już się wydostałam to trafiłam w miejsce, gdzie byli sami trędowaci. MASAKRA!!! Na końcu chcąc się uwolnić od tych ludzi skoczyłam z okna wprost na taką wielką poduszkę, jakiej używają m.in. strażacy. I po tym skoku obudziłam się zlana potem i dysząca jakbym przebiegła maraton.

Skąd takie sny się biorą? Staram się w telewizji nie oglądać ani żadnych horrorów, ani nawet jakichś smutnych rzeczy na temat ludzkich nieszczęść, żeby mi się nic takiego potem nie śniło. Od razu przełączam TV, no ale sny są cały czas i trochę mnie to męczy. Zwłaszcza, że jak się budzę rano to męża nie ma, a zwykle w nocy przynajmniej się do niego mogę przytulić i opowiedzieć zły sen. A tak od rana jakaś smętna chodzę.

Aż sprawdziłam w senniku: "nieznajomy trędowaty- lęk przed nowymi wyzwaniami". To by conieco wyjaśniało, ale nie zmienia to faktu, że te sny nawet jeśli oznaczają coś pozytywnego, to do przyjemnych nie należą.

Ja też mam takie dziwne sny i też z reguły nad ranem. mąz wstaje o 6, a ja ok 7:30 i z regułu w tym przedziale mi się snią, nieprzyjemne, typu,że gdzieś uciekam, ktoś mnie goni, nie mogę się wydostać, męczące takie. Nigdy wcześniej tak nie miałam, czyli to albo od hormonów albo takich różnych lęków ciążowych

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 13:39   #2113
bojatoja
Zakorzenienie

kaska87 tak patrze na Twojego bobasa w suwaczku i jaki on już duży. Mamy mniej więcej taki sam termin więc jeszcze miesiąc i będziemy na półmetku jak to leci
Stary 2013-03-22, 13:40   #2114
Candy Doll
Raczkowanie

www.familyservice.pl fajna stronka

10.09.12- "tak"
Candy Doll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 13:44   #2115
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:
Mi też się nie chce nic gotować ale mam w domu małe dziecko i wymagającego męża więc muszę
Również uważam,że masz jeszcze duuużo czasu na przybranie na wadze i na tym etapie absolutnie nie masz powodów do niepokoju
wymagajacy mąż ja ostatnio gotowałam bigos (taką straszną miałam na niego ochotę) a Pan mąż przychodzi i mówi: to co jutro bigos na obiad. Ja mówię że tak na co on: "i pojutrze pewnie też bigos": brzydal: Hrabia się znalazł że nie może dwa dni tego samego obiadu zjeść!!!! Ale mnie wtedy wkurzył.....ale i tak był bigos dwa dni na obiad--> ja to sobie na nim użyłam a brzuch był wielki że aż strach
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 13:45   #2116
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
kaska87 tak patrze na Twojego bobasa w suwaczku i jaki on już duży. Mamy mniej więcej taki sam termin więc jeszcze miesiąc i będziemy na półmetku jak to leci
szybko leci, ale podobno najbardziej się dłuży II trymestr
mam za tydzień wizytę ciekawe ile ma cm mój Klusio

Stary 2013-03-22, 13:46   #2117
shure
Zadomowienie

Cytat:
Szczerze?Nie mam pojecia..Widziałam nawet reakcje lekarzy przy obchodzie jak ich profesor poinformowal ze 3x4 dziennie mam przyjmowac-sami byli w szoku no ale coz co profesor powie to świetosc..Mi jakos braklo odwagi by go zapytac dlaczego wlasnie tyle i na co to ma wplynac..

No to w poniedzialek pojde sprawdzic tarczyce.Oby wszystko bylo dobrze bo z tego co przed chwila gdzies na jakims forum wyczytalam to podwyzszone Tsh moze wplynąc na dziecko
Wczoraj wlasnie pislam na temat tsh lepiej sprawdzic i wiedziec na poczatku niz pozniej sie denerwowac.

---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ----------

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
wymagajacy mąż ja ostatnio gotowałam bigos (taką straszną miałam na niego ochotę) a Pan mąż przychodzi i mówi: to co jutro bigos na obiad. Ja mówię że tak na co on: "i pojutrze pewnie też bigos": brzydal: Hrabia się znalazł że nie może dwa dni tego samego obiadu zjeść!!!! Ale mnie wtedy wkurzył.....ale i tak był bigos dwa dni na obiad--> ja to sobie na nim użyłam a brzuch był wielki że aż strach
Zawsze mozesz zaproponowac mu ZUPE ROMANA

[*]
shure jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 13:48   #2118
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez shure Pokaż wiadomość

rozwaliło mnie:haha ha:
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 13:48   #2119
policzanka
Wtajemniczenie

Cytat:
Wczoraj wlasnie pislam na temat tsh lepiej sprawdzic i wiedziec na poczatku niz pozniej sie denerwowac.

---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ----------

Powiem Ci szczerze ze bylam przekonana ze skoro juz kiedys robilam te badanie to nic mi nie grozi i dlatego nawet sobie glowy tym Tsh nie zaprzatałam...Moj błąd...
Stary 2013-03-22, 13:49   #2120
rubinka25
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Ja też mam takie dziwne sny i też z reguły nad ranem. mąz wstaje o 6, a ja ok 7:30 i z regułu w tym przedziale mi się snią, nieprzyjemne, typu,że gdzieś uciekam, ktoś mnie goni, nie mogę się wydostać, męczące takie. Nigdy wcześniej tak nie miałam, czyli to albo od hormonów albo takich różnych lęków ciążowych
Ja też przed ciążą nie miałam takich snów. Rzadko w ogóle coś śniłam, a teraz co noc, a w zasadzie co rano. Pewnie masz rację, że to ujawniają się nasze lęki przed macierzyństwem. Muszę przed snem myśleć o samych dobrych rzeczach, to może odgonię te złe sny.

01.02.2016
Leoś
rubinka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 13:54   #2121
shure
Zadomowienie

Cytat:
Powiem Ci szczerze ze bylam przekonana ze skoro juz kiedys robilam te badanie to nic mi nie grozi i dlatego nawet sobie glowy tym Tsh nie zaprzatałam...Moj błąd...
Wszystko bedzie w porzadku na mam spora niedoczynnosc granica jest 1,8 a ja mialam prawie 5 dostalam leki i bedzie dobrze. Zrob dla swietego spokoju i nie denerwuj sie

---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ----------

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
szybko leci, ale podobno najbardziej się dłuży II trymestr
mam za tydzień wizytę ciekawe ile ma cm mój Klusio
Ja czytalam ze 2 trymest jest bardzo spokojny ze mijaja mdlosci i wszystkie dolegliwosci z 1 trymestru a brzuchol nie jest na tyle "przeszkadzajacy" jak w 3 trymestrze

[*]
Stary 2013-03-22, 13:55   #2122
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Kurcze,ale fajnie
Myślisz,że tak szybko można już wyczuć? Ja też ostatnio coś poczułam,ale stwierdziłam,że to niemożliwe i zwaliłam na jelita. Dobrze pamiętam jakie to było uczucie w pierwszej ciąży

O matuluuuuu
Mogłoby Ci już przejść
Wypisałam kartki świąteczne i trzeba dzisiaj iść wysłać,bo czas nas goni
tez musze moje wypisac choc czuje ze i tak dojda po swietach jakos nie mam weny w tym roku

Cytat:
Napisane przez tancerka212 Pokaż wiadomość
to ja znowu od 11 kwietnia idę na 2 tygodnie urlopu a potem albo jeszcze wrócę na troszkę do pracy albo pójdę na zwolnienie w zależności od nerwowości sytuacji w pracy oraz moich stresów związanych z dzidzią.......
ktos musi pracowac, zeby odpoczywac mogl ktos ja zaczynam intensywny kurs niemieckiego codziennie od 8 do 13 bede miala zajecia az do lipca.... najbardziej boleje ze wizaz pewnie ucierpi bo jeszcze dojechac na ten kurs musze wiec trzeba doliczyc z 2 h, no i jeszcze w domu cos porobic... no ale coz jak trzeba to trzeba

Cytat:
Poczyniłam już konieczne zakupy i popołudniu biorę się do roboty
Dzięki za radę z tym mieszaniem

Mi sernik klasyczny wychodzi pyszny ale jeszcze nigdy nie udało mi się zrobić super makowca Co uznaję za kompletną porażkę jako,że makowiec jest moim ulubionym ciastem

Przeglądałyśmy z Natalką blog i dziś jeszcze zrobimy http://www.kwestiasmaku.com/desery/c...s/przepis.html Wyglądają smakowicie a mała już się na nie napaliła

Gratuluje wizyty!

Witaj!

Ja właśnie wciągnęłam 2 talerze świeżo ugotowanej pieczarkowej
ja zaraz biore sie za gotowanie pieczarkowej

ciekawe co z Ladan.... pisal ktos maila?
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 13:55   #2123
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
Moja córcia ma 2,5 prawie i nosi ciuszki na 92 cm, waga koło 13 kg. i wagowo i wzrostowo jest w okolicach 50-75 centyl

Inwersja, o Medeorze pisałam w kontekście porodu, SR tam chyba nie ma
dzięki, nie słyszałam o tym szpitalu a po mapce widzę, że jest niedaleko mnie, pcozytam w wolnej chwili, przez weekend nie zapowiada się żebym miała czas. gość w dom, Bóg w dom itd. itp. :P

Cytat:
Hej ja bedąc w szpitalu w 14 tyg mialam podawane 12 rutinoscorbinow dZiennie..Zalecil sam profesor ,więc Rutinoscorbiny mozna[COLOR="Silver"]
ja myślę, że nawet dla nieciężarnej to jest końska dawka na etykiecie tam powinny być maksymalne dawki

Cytat:
ja też mam albo straszne sny ale zboczone
ja też, tak samo...

a z pozostałych kwestii to odkręciłam sprawę wypisu i zapytałam o tę kosmówkę. jest za gruba trochę, ale to może przez te bakterie w moczu, co dostałam na to globulki. z tego co czytałam powinna być max do 45mm, ja mam 47mm. trzeba to kontrolować ;/
a sam wypis... dodatkowy lek był w zaleceniach jeśli no-spa nie pomogłaby, ale pomogła, więc ktoś nie skreślił i sekretarka przepisała. a to rozpoznanie o zębach... wpisują je po kodzie choroby, panienka z sekretariatu wpisała K10.3 a powinna R10.3 - jedna litera różnicy i inne rozpoznanie się podstawiło. moje powinno być "ból zlokalizowany w innych częściach brzucha". poprawili na szczęście. jak ten wypis z tymi zębami pokazałam w pokoju lekarskim to się zaśmiała rezydentka...

nawet mi w końcu tyłek odkorkowało po tym szpitalu, bo tam i tego nie mogłam zrobić.

i pochwalę się obiadkiem, bo będzie pysznościowy. ziemniaczki i filetem z mintaja i marchewka z groszkiem

dziś jedziemy oglądać 2 mieszkania. weekend zapowiada się upojnie ze względu na wizytę taty także, tak jak pisałam pewnie nie będę miała tyle czasu żeby tu zaglądać. po weekendzie się włączę, bo pewnie nadrobić to nie dam rady... tu się zasuwa z prędkością błyskawicy
Stary 2013-03-22, 13:58   #2124
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Ja czytalam ze 2 trymest jest bardzo spokojny ze mijaja mdlosci i wszystkie dolegliwosci z 1 trymestru a brzuchol nie jest na tyle "przeszkadzajacy" jak w 3 trymestrze
no mi już przeszły mdłości mam nadzieję, że już nie wrócą

Stary 2013-03-22, 13:58   #2125
Selay
Raczkowanie

ja w 5 tygodniu ciazy mialam TSH 28, w 9tym 7 a w poniedzialek ide sprawdzic jak spadlo to bedzie koniec 14tego tyg, naszczescie ft3 i ft4 sa na wysokosci polowy normy, ale swiadomosc ze cos moglo wplynac na malnestwo jest tak duza ze boje sie i ciezko to przezywam..wiec prosze sprawdze tarczyce nawet jak czujecie sie swietnie ... oby zadna nie przezywala to co ja
Selay jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 14:00   #2126
shure
Zadomowienie

Cytat:
Zazdroszcze

[*]
Stary 2013-03-22, 14:01   #2127
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
phiii ja tez zawsze gotuje na 2 dni i hrabia nie marudzi... sprobowalby hahaha

Cytat:
niestety lubi sie to zmieniac... bolesnie tego doswiadczylam skontroluj koniecznie!!
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 14:01   #2128
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
ja w 5 tygodniu ciazy mialam TSH 28, w 9tym 7 a w poniedzialek ide sprawdzic jak spadlo to bedzie koniec 14tego tyg, naszczescie ft3 i ft4 sa na wysokosci polowy normy, ale swiadomosc ze cos moglo wplynac na malnestwo jest tak duza ze boje sie i ciezko to przezywam..wiec prosze sprawdze tarczyce nawet jak czujecie sie swietnie ... oby zadna nie przezywala to co ja
matko nie wiedziałam, że może być aż tak

Stary 2013-03-22, 14:02   #2129
policzanka
Wtajemniczenie

Cytat:

Bedzie dobrze.Zobaczysz!Głowa do gory!
Stary 2013-03-22, 14:07   #2130
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:
Ja się czuję jakbym w ciąży nie była wszystko minęło
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości