Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III - Strona 70 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: A nazwa IV części wątku mamuś wrześniowo-październikowych brzmieć będzie:
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. IV 23 42,59%
Wyskakują naprzód brzuszki, bo w nich rosną jesienne maluszki 8 14,81%
Słońca już wyczekujemy, bo wystawić brzuszki chcemy mamusie IX-X.2013 11 20,37%
Na słoneczko już czekamy - dzidzie i ich boskie mamy IX-X.2013 5 9,26%
wrzesniowo-pazdziernikowe mamusie czekaja na swoje brzusie 4 7,41%
Non-stop dużo tu gadamy i na jesień wciąż czekamy 3 5,56%
Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-22, 11:12   #2071
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
Ty Ty widać widać
ja mialam taki przed ciaza wiec wiesz nic tylko zazdroscic figurki Mnie tam do wielkiego brzucha nie spieszno ale moglby zaczac juz kopac hahah

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
Czesc dziewuszki ,ja po wizycie.Wprawdzie to tylko kontrolna ale i tak sie ciesze bo uslyszalam serduszko mojej dzidzi(badal tym smiesznym detektorem).Ogolnie to musze sie zglosic do swojej rodzinnej gdyz mam czesto w nocy bardzo intensywne drgawki,po kazdym ataku boli mnie strasznie brzuch -okazalo sie ze akurat nie wplywa to na szyjke(cale szczescie)Toksmo mam ok.Tzn juz kiedys chyba przechodzilam.No i za 3 tygodnie Usg połówkowe a dokladnie 12 kwietnia
super ze wszystko w porzadku

a co to za drgawki? czym to moze byc spowodowane??

Wcinam jajka czekoladowe - nie moglam sie oprzec na wielkanoc trzeba kupic nowe hahah
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 11:22   #2072
policzanka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość

a co to za drgawki? czym to moze byc spowodowane??

Wcinam jajka czekoladowe - nie moglam sie oprzec na wielkanoc trzeba kupic nowe hahah
Drgawki z zimnaMarzne w nocy koszmarnie.Spie w grubych dresach, bluzie na dlugi rekaawa,grubym swetrze wełnianym ,z dwoma parami skarpet pod jedna zwykła kołdra i jedna wełniana a mimo to budza mnie w nocy okropne dreszcze,drgawki ..straszne to jest..spinam sie przy tym strasznie,czuje jak mięsnie twardnieja....trwa to moze z max 2 minuty po czym odchodza..strasznie mnie po tym boli brzuch:/Dodam ze w pokoju tmp wynosi 20 stopni czyli wystarczajaco..
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 11:32   #2073
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
Czesc dziewuszki ,ja po wizycie.Wprawdzie to tylko kontrolna ale i tak sie ciesze bo uslyszalam serduszko mojej dzidzi(badal tym smiesznym detektorem).Ogolnie to musze sie zglosic do swojej rodzinnej gdyz mam czesto w nocy bardzo intensywne drgawki,po kazdym ataku boli mnie strasznie brzuch -okazalo sie ze akurat nie wplywa to na szyjke(cale szczescie)Toksmo mam ok.Tzn juz kiedys chyba przechodzilam.No i za 3 tygodnie Usg połówkowe a dokladnie 12 kwietnia

Docczytałam o drgawkach... kurcze, dziwne toto... skoro masz 20 stopni i jeszcze poubierana jesteś, to jakim cudem jest ci tak zimno? jakieś problemy z krążenie masz może?
W sumie nie dziwię się, że Cię brzuch boli, jak masz dreszcze i spinasz całe ciało, to niestety musi boleć

Cytat:
Zjadłabym takie jajko
Na razie zasłodziłam sie czekolada w pracy...

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 11:38   #2074
matallewar
Zakorzenienie

Bez kitu. Znowu PUK... Może moje jelita tak wariuja? Za 2 tyg może bym uwierzyła, ale koniec 13 tc???

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 11:45   #2075
Candy Doll
Raczkowanie

Czesc dziewczynki ojoj mnie przeraza ze juz weekend! Dzis mam zajecia 17-21.30, ale to jeszcze nic, jutro to dopiero hardcore 8-19 :/ nie wiem czy wytrwam na wszystkich

10.09.12- "tak"
Candy Doll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 11:54   #2076
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Edi ma 22 m-ce, no, prawie 23 i nosi 98
wysoki jest Adi w maju kończy 3 latka ma rozmiar buta 25 a ubranka 98 czasem 92
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 11:57   #2077
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Bez kitu. Znowu PUK... Może moje jelita tak wariuja? Za 2 tyg może bym uwierzyła, ale koniec 13 tc???
ale super, wiesz ja tez tak miałam takie delikatne puk puk tez myślałam, że to jelita, często tak mam jak bardzo się zdenerwuje, przypomina mi to , że musze sie uspokoić bo nosze Bąbelka

poza tym jelita ? hmm myslałam, że są one wyżej teraz
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 11:59   #2078
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tancerka212 Pokaż wiadomość
to ta nasza chrześnica niezła kluska jest skoro mając 1,5 roczku już 13,5 kg ważyła
mój Adi waży 13,5 siostry gabi jest młodsza o 5 miesięcy i waży 15 a Olek ma 4 miesiące skończone i waży 10kg!!! a ciuszki nosi na roczne dziecko.....nie ma reguły co dziecko to inne

---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ----------

Cytat:
Ty Ty widać widać

widać widać
Stary 2013-03-22, 11:59   #2079
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Candy Doll Pokaż wiadomość
Czesc dziewczynki ojoj mnie przeraza ze juz weekend! Dzis mam zajecia 17-21.30, ale to jeszcze nic, jutro to dopiero hardcore 8-19 :/ nie wiem czy wytrwam na wszystkich
Nie martw się nie jesteś sama
Jutro pobudka o 4 żeby zdążyć na styk na 7.30 na zajęcia. Ale przynajmniej mam krócej bo do 14.30. Później znowu dojazd do domu i powtórka w niedzielę

Cytat:
To faktycznie bardzo wcześnie. Ja też niby coś czuje ale pewnie to jelita.
Codziennie wsłuchuje się czy coś tam mnie nie myzia ale nie wiem co to może być. 16 tydzień się kończy więc czekam na ten moment z niecierpliwością
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 12:00   #2080
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
o matulu współczuję ci... chybabym padła jakbym tyle godzin musiała siedzieć i słuchać i notować coś...
tancerka212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 12:00   #2081
policzanka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość

Docczytałam o drgawkach... kurcze, dziwne toto... skoro masz 20 stopni i jeszcze poubierana jesteś, to jakim cudem jest ci tak zimno? jakieś problemy z krążenie masz może?
W sumie nie dziwię się, że Cię brzuch boli, jak masz dreszcze i spinasz całe ciało, to niestety musi boleć

Zjadłabym takie jajko
Mozliwe ze z krazeniem.Niedlugo sie dowiem.Moze w przyszlym tygodniu pojde do swojej rodzinnej lekarki.

Och ja uwielbiam te jajeczka najbardziej te nadzianeOstatnio kupiłam kubełek w Biedronce i z Tz wszystkie opendzlowalismyPrzed swietami musze jeszcze jeden kupic aby chociaz pare do święconki włozyc..
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 12:02   #2082
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
Jutro pobudka o 4 żeby zdążyć na styk na 7.30 na zajęcia.
jeszcze lepiej ja im bardziej rano musze wstać tym potem mam bardziej rzygający dzień... jak wstanę o 10 to nie puszczam pawia wcale... jak o 8 to jednego a jak o 6 to cały dzień rzygam
Stary 2013-03-22, 12:05   #2083
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:
ja cie wierzę bo też w tym czasie dwa racy czułam puk puk i to takie intensywne ze byłam pewna że to dzidzia ale teraz póki co ciszaCzekam dalej na coś bardziej intensywnego Wydaje mi sie ż eta dzidzia jest spokojniejsza od Adiego bo Adi na każdej wizycie strasznie szalał a to bobo zawsze spokojne ledwo drgało czymkolwiek ....więc może z racji że będzie grzeczne to później ruchy będę czuła
Stary 2013-03-22, 12:12   #2084
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Drgawki z zimnaMarzne w nocy koszmarnie.Spie w grubych dresach, bluzie na dlugi rekaawa,grubym swetrze wełnianym ,z dwoma parami skarpet pod jedna zwykła kołdra i jedna wełniana a mimo to budza mnie w nocy okropne dreszcze,drgawki ..straszne to jest..spinam sie przy tym strasznie,czuje jak mięsnie twardnieja....trwa to moze z max 2 minuty po czym odchodza..strasznie mnie po tym boli brzuch:/Dodam ze w pokoju tmp wynosi 20 stopni czyli wystarczajaco..
oj mnie tez jest zimno, ale nie az tak... w nocy czasami zdarzalo mi sie spac dodatkowo pod kocykiem ale drgawek nie mam... za to cierpna mi rece i nogi...

Cytat:

Zjadłabym takie jajko
czestuj sie

Cytat:
jeszcze lepiej ja im bardziej rano musze wstać tym potem mam bardziej rzygający dzień... jak wstanę o 10 to nie puszczam pawia wcale... jak o 8 to jednego a jak o 6 to cały dzień rzygam
hahaha ale zaleznosc ja poki co moge sobie polezec do oporu chociaz budze sie kolo 7-8 codziennie... ale czesto leze nawet do 12 bo tak mi slabo... ale od 8 kwietnia zaczynam kurs i bede musiala wstawac przed 6 i sama sie zastanawiam jak dam rade... no ale moze jak bede miala wiecej zajec to sie lepiej poczuje haha

---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ----------

a w ktorym miejscu sie czuje te ruchy? bo moj maz wczoraj rozmawial ze swoja kolezanka i ona mowila ze w zeszlej ciazy poczula kolo 18 tygodnia, ale jakby sie tak zastanowic to czula juz wczesniej tylko ze nie wiedziala ze to to... i ze teraz to by czula wczesniej... no ale nie zapytal w ktorym miejscu to sie odczuwa :P
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 12:15   #2085
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
Kurcze,ale fajnie
Myślisz,że tak szybko można już wyczuć? Ja też ostatnio coś poczułam,ale stwierdziłam,że to niemożliwe i zwaliłam na jelita. Dobrze pamiętam jakie to było uczucie w pierwszej ciąży

Cytat:
O matuluuuuu
Mogłoby Ci już przejść
Wypisałam kartki świąteczne i trzeba dzisiaj iść wysłać,bo czas nas goni

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 12:18   #2086
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
hahaha ale zaleznosc ja poki co moge sobie polezec do oporu chociaz budze sie kolo 7-8 codziennie... ale czesto leze nawet do 12 bo tak mi slabo... ale od 8 kwietnia zaczynam kurs i bede musiala wstawac przed 6 i sama sie zastanawiam jak dam rade... no ale moze jak bede miala wiecej zajec to sie lepiej poczuje haha
to ja znowu od 11 kwietnia idę na 2 tygodnie urlopu a potem albo jeszcze wrócę na troszkę do pracy albo pójdę na zwolnienie w zależności od nerwowości sytuacji w pracy oraz moich stresów związanych z dzidzią.......
Stary 2013-03-22, 12:26   #2087
ollka26
Przyczajenie

Cześć dziewczyny ) Od pewnego czasu podglądam wątek. ;P Jestem w 15tc... mam 20 lat, w sumie na początku nie byłam zadowolona z ciąży, bo uwazałam ze to zła pora itd, teraz jest coraz lepiej, juz się przkonałam, tyle że się boje bo kompletnie nie znam sie na dzieciach heh )
ollka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 12:33   #2088
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
Jeju jak mi się przypomina poprzednia ciąża i praktycznie od początku do czerwca codziennie od rana do 14-17 to aż współczuję.Chociaż ja miałam kilka zajęć z głowy ze względu na smrody więc czasami się upiekło i pracowało się w domu Teraz to tylko siedzę i sprzątam, muszę jakoś się poedukować coby mi głąbek nie wyszedł

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 12:35   #2089
marysia_258
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Heeej.
Czytam Was i czytam i mnie dołujecie, ja jestem dopiero 10t3d.... Moje dzidzi jest malutkie ale już daje popalić. Nie mam sił chodzić ani nic robić. Zasapana jestem po paru krokach. W poniedzialek wracam do pracy, do moich dzieciaków i ich zarazków...
Ja też mam dopiero 10t Także nie jesteś sama

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
W ogóle podczytywałam trochę mamusie V-VI i zobaczcie co któraś z mamuś znalazła: http://www.facebook.com/photo.php?v=4762348970174

Mój Tż sie popłakał No dobra, ja też
Piękne Popłakałam się

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
Moja córcia ma 2,5 prawie i nosi ciuszki na 92 cm, waga koło 13 kg. i wagowo i wzrostowo jest w okolicach 50-75 centyl
moja Maja ma 3,5 roku i waży 13,5kg. Ubranka kupuję jej na 104cm. Chuda jest jak nie wiem co. A nie uwierzyły byście ile potrafi zjeść

Cytat:
zdjęcie z okazji rozpoczęcia 17tc-rośniemy
sorki, że w piżamie, ale oglądamy ddtvn w łóżeczku jeszcze
Piękny brzusio

Witam z południe.
Po wczorajszej wizycie wszystko ok. Maleństwo rośnie, ładnie się rozwija, słyszałam serduszko widziałam mojego szkrbika Wyniki jak na razie idealne Ciąża młodsza niż z okresu, bo według wyliczeń powinien to być początek 12t a jest 10. Termin porodu wyznaczony na 13.10.2013 Także jak można to proszę o wpisanie na listę
8 kwietnia badanie przezierności. Mam nadzieję że wszystko będzie ok. Następna wizyta 25 kwiecień
Niestety lekarz nie pozwolił mi wrócic do pracy Mam do końca ciąży siedzieć na zwolnieniu. Przepłakałam o to cały wczorajszy wieczór.
Dziś z rana byłam w pracy pogadać z prezesem, księgową zanieść zwolnienie. Na całe szczęście mam bardzo fajnego szefa-powiedział ze na pewno mnie nie zwolni i powrót w 100% mam zapewniony. Cociaż tym się uspokoiłam. Nie wiem jak ja wysiedze w domu. Umrę z nudów. Dobrze że wy tu jesteście i można pogadać

MAJA
21.08.2009
BARTOSZ
23.09.2013
marysia_258 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 12:39   #2090
87czarna
Zakorzenienie

marysia_258Gratuluję wizyty

Stary 2013-03-22, 12:43   #2091
Candy Doll
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ollka26 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny ) Od pewnego czasu podglądam wątek. ;P Jestem w 15tc... mam 20 lat, w sumie na początku nie byłam zadowolona z ciąży, bo uwazałam ze to zła pora itd, teraz jest coraz lepiej, juz się przkonałam, tyle że się boje bo kompletnie nie znam sie na dzieciach heh )
witaj
Dobrze Cie rozumiem, bo mam takie same obawy. Moze raz w zyciu mialam na rekach malenstwo :p ale powolutku wszystkiego sie nauczymy, ja juz sporo sie dowiedzialam od dziewczyn z watku

10.09.12- "tak"
Candy Doll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 12:46   #2092
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
Witaj Ja też się nie znam zupełnie, wiele z nas jest zielonych jeszcze, także wszystkiego się zdążymy dowiedzieć

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 12:47   #2093
wiktom
Raczkowanie

Mamuśki muszę się wyżalić
Poszłam dziś do lekarza rodzinnego, bo jestem przeziębiona. Oczywiście był już komplet pacjentów.
Grzecznie sobie poczekałam 2 godziny, zanim wszystkie emerytki odwiedzą Panią Dr aby wręczyć czekoladki na Wielkanoc i pogadać o pieprzotach
Na dodatek okazało się w aptece, że zapisała mi syrop, którego nie powinny brać kobiety w ciąży a przecież wyraźnie to zaznaczyłam.
Masakra jakaś
Taką służbę zdrowia to tylko
Brałyście może Stodal i Rutinoscorbin w ciąży. Boje się, żeby nie zaszkodziło kruszynce, chociaż farmaceutka mówiła, że to bezpieczne leki.
wiktom jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 12:48   #2094
tancerka212
Zakorzenienie

witajcie nowe mamusie głowa do góry jakoś damy radę z tymi małymi bąblami
Stary 2013-03-22, 12:49   #2095
87czarna
Zakorzenienie

olkaNa pewno sobie poradzisz. U mnie w rodzinie też nie było małych dzieci i nawet nigdy nie miałam okazji przebrać takiemu maluszkowi pampersa. W szpitalu strasznie się tego bałam-chodziłam do położnych,żeby mi pokazały co i jak- a później z dnia na dzień było tylko lepiej. Instynkt sam Ci podpowie co i jak masz zrobić Będzie dobrze!

Stary 2013-03-22, 12:49   #2096
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
zdjęcie z okazji rozpoczęcia 17tc-rośniemy
sorki, że w piżamie, ale oglądamy ddtvn w łóżeczku jeszcze
noooo Kaska coś jest, już coś jest )))

Cytat:

jak weszłam do piekarni to takie mnie smaki złapały, że nie wiedziałam w którą stronę się patrzeć te wszystkie ciasta, ciasteczka, pączki itd i wiecie co? z tego niezdecydowania wzięłam w końcu sam chleb ale w domu zrobiłam sobie bułeczki maślane z dżemem i kubeczek kakao i już zaspokojony głód na słodkie

Cytat:
ja mam podobnie tylko ja jak muszę wstać wcześniej to później mam taki nużący dzień, taka zmęczona jestem i mdłości mam, a jak normalnie 9-10 to jest już ok

Cytat:
hej to pewnie termin porodu mamy podobny bo ja też 15t2dzien faktycznie młodziutka jesteś, ale wiesz co ja zawsze chciałam mieć dziecko młodo, nie udało się właśnie ok 20stki ale moje maksimum osiągnęłam czyli w wieku 25 lat żeby było maleństwo będzie dobrze przecież

Cytat:
Napisane przez marysia_258 Pokaż wiadomość
Ja też mam dopiero 10t Także nie jesteś sama

Piękne Popłakałam się

moja Maja ma 3,5 roku i waży 13,5kg. Ubranka kupuję jej na 104cm. Chuda jest jak nie wiem co. A nie uwierzyły byście ile potrafi zjeść

Piękny brzusio

Witam z południe.
Po wczorajszej wizycie wszystko ok. Maleństwo rośnie, ładnie się rozwija, słyszałam serduszko widziałam mojego szkrbika Wyniki jak na razie idealne Ciąża młodsza niż z okresu, bo według wyliczeń powinien to być początek 12t a jest 10. Termin porodu wyznaczony na 13.10.2013 Także jak można to proszę o wpisanie na listę
8 kwietnia badanie przezierności. Mam nadzieję że wszystko będzie ok. Następna wizyta 25 kwiecień
Niestety lekarz nie pozwolił mi wrócic do pracy Mam do końca ciąży siedzieć na zwolnieniu. Przepłakałam o to cały wczorajszy wieczór.
Dziś z rana byłam w pracy pogadać z prezesem, księgową zanieść zwolnienie. Na całe szczęście mam bardzo fajnego szefa-powiedział ze na pewno mnie nie zwolni i powrót w 100% mam zapewniony. Cociaż tym się uspokoiłam. Nie wiem jak ja wysiedze w domu. Umrę z nudów. Dobrze że wy tu jesteście i można pogadać
dobrze ,że wszystko ok ja też jestem na zwolnieniu, ale jakoś się przyzwyczaiłam, mam na duuużo rzeczy teraz czas i wsumie się cieszę jakoś się przyzwyczaisz, może masz jakieś książki które od dawna chciałaś przeczytać a nie było czasu, albo filmy jakieś, coś zawsze się znajdzie, ja jestem tego zdania że teraz muszę dużo rzeczy zrobić bo później maleństwo zajmie cały mój czas
Larysa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 12:53   #2097
Selay
Raczkowanie

dzis mam dzien wyplaty wiec juz szmeram na necie co i gdzie kupic , a dla siebie to musze napewno jakies wygodnie buty na prawie plaskim bo z zeszlego roku sie rozwalily po poprzedniej ciazy

policzanka co do drgawek, to ja mialam takie telepania zimna i wtedy wlasnie mialam problemy z moja tarczyca najwieksze, bylam tez spiaca bardzo i jakos smutna chac wszystko gralo do okoloa...wiec moze sprawdz sobie tarczyce TSH itd
Selay jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 12:59   #2098
ollka26
Przyczajenie

) Nooo, będe musiała sobie poradzic bo innego wyjscia nie widzę ;P Dobrze, że jest jeszcze trochę czasu żeby się podowiadywac różnych rzeczy, i własnie dlatego postanowiła sie troche poudzielać na forum )
ollka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 13:00   #2099
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Selay Pokaż wiadomość
dzis mam dzien wyplaty wiec juz szmeram na necie co i gdzie kupic , a dla siebie to musze napewno jakies wygodnie buty na prawie plaskim bo z zeszlego roku sie rozwalily po poprzedniej ciazy

policzanka co do drgawek, to ja mialam takie telepania zimna i wtedy wlasnie mialam problemy z moja tarczyca najwieksze, bylam tez spiaca bardzo i jakos smutna chac wszystko gralo do okoloa...wiec moze sprawdz sobie tarczyce TSH itd
Właśnie też mi przyszła do głowy tarczyca, jak mi w ciąży podskoczyło TSH z 1,5 na 3 to od razu mnie zaczęło telepać z zimna i się ubierałam w 3 polary i dalej trzęsłam, do tego stopnia, że nawet mój mąż zauważył, że chyba coś z TSH, bo ja już to długo leczę i znam objawy. Także też bym była za sprawdzeniem

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 13:03   #2100
Diorisha
Zakorzenienie

Cytat:
Nr 1 zabieram na Wielkanoc - teściowa upiecze klasyczny sernik (mi nie wychodzi), moja mama mazurki, babcia upiecze babkę, a ja to
Najfajniejsze jest to, że na prawdę łatwo się je robi
Trzeba tylko pamiętać, żeby za mocno mas nie zmieszać, bo nie wygląda wtedy tak ładnie - na smak nie ma to absolutnie żadnego wpływu. Aha i ja robię z migdałami zamiast orzechów
No i łączy ukochane smaki - murzynka i serniczek

W ogóle polecam stronkę i bloga Pani Asi - jeszcze się nie zawiodłam na żadnym przepisie, a sporo już wypróbowałam
Poczyniłam już konieczne zakupy i popołudniu biorę się do roboty
Dzięki za radę z tym mieszaniem

Mi sernik klasyczny wychodzi pyszny ale jeszcze nigdy nie udało mi się zrobić super makowca Co uznaję za kompletną porażkę jako,że makowiec jest moim ulubionym ciastem

Przeglądałyśmy z Natalką blog i dziś jeszcze zrobimy http://www.kwestiasmaku.com/desery/c...s/przepis.html Wyglądają smakowicie a mała już się na nie napaliła

Cytat:
Napisane przez marysia_258 Pokaż wiadomość
(...)
Witam z południe.
(...)
Gratuluje wizyty!

Cytat:
Witaj!

Ja właśnie wciągnęłam 2 talerze świeżo ugotowanej pieczarkowej
Diorisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości