Brzuchatki radosne witają wiosnę- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9 - Strona 29 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-22, 14:18   #841
malinka0525
Zadomowienie

Dot.: Brzuchatki radosne witają wiosnę- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9

Właśnie przyszła mi sukienka z allegro, którą zamawiałam przedwczoraj Mam nadzieję, że będzie mi służyć już przez całą ciążę bo nie zamierzam już nic dla siebie kupować.
Jakby któraś z Was chciała to polecam
http://moda.allegro.pl/elegancka-suk...068960458.html

Długość dla mnie ok. Sięga mi tak akurat w kolano.

Zamawiałam jeszcze drugą, ale trochę się tej drugiej obawiam. Mam nadzieję, że będzie dobra. Czekam na nią z niecierpliwością
http://allegro.pl/gladka-sukienka-mi...091962364.html

Milenka
malinka0525 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 14:20   #842
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość

Oliath odnośnie propozycji twojego taty. Wg mnie fajna. Pytanie czy te długi u komornika to sobie są i odsetki rosną czy jest układ ratalny? W momencie układu ratalnego odsetki przestają rosnąć, a wy co miesiąc wpłacacie jakąś kwotę. Mój mąż ma taki układ z Urzędem Skarbowym. Sam ustalił wysokość rat, żeby wydolić co miesiąc. To dobre rozwiązanie ze względu na te odsetki.
Mela, poki co na szczescie nie ma komornika, tylko grozba egzekucji. Jest sadowy nakaz zaplaty do grudnia 2013, w ratach - ale nas nie stac na placenie po 2 czy 3 tysie ekstra co miesiac plus utrzymywanie w tym czasie i mieszkania i domu - wiec musimy wziac kredyt i cholerstwa sie pozbyc na juz - i zeby z tego kredytu jeszcze zrobic gazowe do konca i oplacic notariusza tez kilka tysi. Masakra.
Cytat:
Napisane przez katarynnnaaaa Pokaż wiadomość
Witam Was Mamusi)

Z chęcią dolacze do mamuś) Ja jestem sierpniową mamuska) Przegladam, czytam te Wasze watki z ogromnym zainteresowaniem)
witaj

Cytat:
Napisane przez Charlize89 Pokaż wiadomość
Co macie dobrego dzisiaj na obiad dziewczynki?
Ja mam wczorajszą zupe ogórkową Za jakie grzechy?
A ja wczorajsze pijane skrzydelka, dzisiejsze ziemniaczki i marchewke z groszkiem na gesto, i na deser francuskie ciastko-buleczki ze sliwkami jedne i drugie z czekolada pachna wlasnie z piekarnika

Obrobilam sie powiesilam pranie, umylam podlogi i naczynia, obiad gotowy, ciacha prawie gotowe, facjata zrobiona, glowa umyta, no!
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 14:25   #843
Charlize89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
Tak a propos:
Dostałam dzisiaj mega zj.ebkę od TŻta
Otóż wczoraj zmieniłam w końcu ohydne, brudne firanki, które wisiały w naszych oknach od momentu wynajmu (wątpię, żeby wcześniej właścicielka je prała i spowrotem zakładała, a wczoraj akurat miała wenę, żeby to zrobić). Z tego co czytałam (również u nas na forum), samo podnoszenie rąk niebezpieczne nie jest, a raczej problemy z koordynacją. Dlatego popodsuwałam wszystkie możliwe krzesła (też asekuracyjnie) i możliwie jak najszybciej się z tym uwinęłam. Dzisiaj dzwoni do mnie TŻ że rozmawiał z moją przyszłą położną, która właśnie ową z☠☠☠kę mu przekazała, że nie mogę wieszać firanek, zwłaszcza, że jestem na tabletkach, koleżanki z pracy dodały swoje, więc na koniec dyskusji TŻ zapytał się czy chce w ogóle to urodzić dziecko, skoro tak wariuję
Poczułam się jak najgorsza matka na świecie, a przecież oszczędzam się maksymalnie, muszę w końcu coś w tym domu porobić, bo inaczej mchem zarośniemy...
To w końcu mogę myć te okna i wieszać firany? Czy jak dziewczyny?
Wiesz, opinie są różne. Jedni mówią, że wysiłek w ciąży jest wskazany, bo niby lepiej się rodzi niż tak leżeć plackiem przez 9 miesięcy.

Ja okna myłam i firanki też wieszałam. Wstrzymałabym się gdyby lekarz zalecił inaczej.

Moja mama jak była ze mną w ciąży to przed dlugi czas leżała w szpitalu, bo ciąża była zagrożona i podejrzenie ciąży bliźniaczej lub trojeczej (czasy kiedy nie robiło się usg tak jak dzisiaj). Pod koniec ciąży lekarz wypisał moją mamę do domu i kazał jej odpoczywać i leżeć w łóżku. Ale jak to moja mama, wzięła się na ostre sprzątanie, pranie, mycie okien, dywanów itd... Po paru dniach dostała skurczy i pojechała do szpitala. Przyznała się lekarzowi, że jednak nie odpoczywała i co robiła. W ciągu dwóch godzin mnie urodziła i lekarz powiedział, że to zasługa wysiłku. I z ciąży bliźniaczej lub trojeczej wyszłam tylko JA plus dwa puste pęcherze płodowe.

---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ----------

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
A ja wczorajsze pijane skrzydelka, dzisiejsze ziemniaczki i marchewke z groszkiem na gesto, i na deser francuskie ciastko-buleczki ze sliwkami jedne i drugie z czekolada pachna wlasnie z piekarnika

Obrobilam sie powiesilam pranie, umylam podlogi i naczynia, obiad gotowy, ciacha prawie gotowe, facjata zrobiona, glowa umyta, no!
Dziewczyno, ty masz powera. Istny pracuś z ciebie. Podziwiam cię
Normalnie jesteś dla mnie wzorem.
15.06.2012 Straciliśmy Naszego Aniołka (14tc)
30.07.2013 Narodziny Anulki
Charlize89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 14:33   #844
tweedledee
Zakorzenienie

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;39920810]ja lubię, ale takie w formie surówki, ale sok... kupiłam specjalnie na tą moją niską hemoglobinę, ale nie dałam rady, oddałam koleżance

Neni1984 - ja niecierpię firanek i zasłonek, więc nie mam prawie nigdzie w sypialni naszej jedynie, ale tylko takie po bokach i wąskie [/QUOTE]
też bym z chęcia pomogła w pozbyciu się nadmiaru soku
Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Myślę, że ile ludzi tyle opinii

Ja okna myję, ale dosięgam do nich z podłogi i w sumie mam bardzo niewiele tych okien
A firanki ostatnio wieszał Tz, ale to dlatego, że nie mamy drabiny, a z łóżka ja po prostu nie dosięgam do karnisza (krzeseł w domu nie posiadamy)...

Wszystko też zależy głównie od tego jak się czujesz...
Mnie nic nie dolega, brzuch mi w niczym nie przeszkadza, więc ja robię
Cytat:
Wiesz, opinie są różne. Jedni mówią, że wysiłek w ciąży jest wskazany, bo niby lepiej się rodzi niż tak leżeć plackiem przez 9 miesięcy.

Ja okna myłam i firanki też wieszałam. Wstrzymałabym się gdyby lekarz zalecił inaczej.

Moja mama jak była ze mną w ciąży to przed dlugi czas leżała w szpitalu, bo ciąża była zagrożona i podejrzenie ciąży bliźniaczej lub trojeczej (czasy kiedy nie robiło się usg tak jak dzisiaj). Pod koniec ciąży lekarz wypisał moją mamę do domu i kazał jej odpoczywać i leżeć w łóżku. Ale jak to moja mama, wzięła się na ostre sprzątanie, pranie, mycie okien, dywanów itd... Po paru dniach dostała skurczy i pojechała do szpitala. Przyznała się lekarzowi, że jednak nie odpoczywała i co robiła. W ciągu dwóch godzin mnie urodziła i lekarz powiedział, że to zasługa wysiłku. I z ciąży bliźniaczej lub trojeczej wyszłam tylko JA plus dwa puste pęcherze płodowe.

---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ----------

Dziewczyno, ty masz powera. Istny pracuś z ciebie. Podziwiam cię
Normalnie jesteś dla mnie wzorem.
No właśnie chodzi o to, że samo sprzątnie zazwyczaj rozkładam na raty, firanki też na spokojnie wieszałam, z tym że biore luteine i duphaston właśnie na te skurcze macicy O durna ja.
Sam ruch na pewno jest wskazany, ale umiarkowany, ale ja, jak to ja, jak zwykle muszę zrobić wszystko w jednym dniu
Cytat:
Napisane przez skylie Pokaż wiadomość
Witam w 25 tc

Cytat:
Napisane przez malinka0525 Pokaż wiadomość
Właśnie przyszła mi sukienka z allegro, którą zamawiałam przedwczoraj Mam nadzieję, że będzie mi służyć już przez całą ciążę bo nie zamierzam już nic dla siebie kupować.

Zamawiałam jeszcze drugą, ale trochę się tej drugiej obawiam. Mam nadzieję, że będzie dobra. Czekam na nią z niecierpliwością
Bardzo ładne obydwie
Stary 2013-03-22, 14:33   #845
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
No ja już pomału do domku się szykuję. Dzisiaj raczej samotne popołudnie i może wieczór..Mąż zajęty, pomaga kuzynowi z łazienką.. A ja zrobię sobie coś szybkiego na obiad i poczłapię do galerii po prezent urodzinowy dla kolegi.. Przy okazji rozejrzę się za jakimiś getrami i pierdółkami świątecznymi..
Buziaki póki co
udanych zakupów

Cytat:
idę na pizzę z mężem, a w domu zupka jarzynowa

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 14:37   #846
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

skylie: gratki)

Malinka: bardzo ładne sukienki, teraz przez was sie zastanawiam w co sie ubiore wprawdzie mam nowe leginy, jakies oversize bluzki, tuniczki... ale wy takie ladne rzeczy zamawiacie ze też mnie kusi

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 14:38   #847
Margosia__
Zakorzenienie

Ja się tak obżarłam, że chyba nie dam rady się ruszyć do wieczora
Jedzenie mi ostatnio nie służy

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 14:38   #848
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
tweedle: moja polozna mowila zeby unikac, bo pracuja dolne miesnie brzucha przy tym...jak ogolnie przy uniesionych do gory rekach..ale generalnie wszystko dla ludzi i zajecia rozne domowe mozna robic, byle z przerwami jak czujesz ze sie meczysz czy zaczynasz sapac
Sprzątać na pewno nie przestanę
Ale na pewno te firanki będą ostatnimi przeze mnie powieszonymi No, chyba, że zabiorę się za następne na wywołanie porodu
Stary 2013-03-22, 14:40   #849
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
Witam Was Mamusi)

Z chęcią dolacze do mamuś) Ja jestem sierpniową mamuska) Przegladam, czytam te Wasze watki z ogromnym zainteresowaniem)

hej!

Cytat:
Cześć dziewczyny
Witam się w pierwszym dniu wolności (czyt. na chwilowym bezrobociu)
Dzisiaj nie dość, że piątek, to mamy w planach z TŻ i przyjaciółką wypad do Ikei Ale się obkupię

Śliczne zasłonki - uwielbiam sposób, w jaki są powieszone

Tak a propos:
Otóż wczoraj zmieniłam w końcu ohydne, brudne firanki, które wisiały w naszych oknach od momentu wynajmu (wątpię, żeby wcześniej właścicielka je prała i spowrotem zakładała, a wczoraj akurat miała wenę, żeby to zrobić). Z tego co czytałam (również u nas na forum), samo podnoszenie rąk niebezpieczne nie jest, a raczej problemy z koordynacją. Dlatego popodsuwałam wszystkie możliwe krzesła (też asekuracyjnie) i możliwie jak najszybciej się z tym uwinęłam. Dzisiaj dzwoni do mnie TŻ że rozmawiał z moją przyszłą położną, która właśnie ową z☠☠☠kę mu przekazała, że nie mogę wieszać firanek, zwłaszcza, że jestem na tabletkach, koleżanki z pracy dodały swoje, więc na koniec dyskusji TŻ zapytał się czy chce w ogóle to urodzić dziecko, skoro tak wariuję
Poczułam się jak najgorsza matka na świecie, a przecież oszczędzam się maksymalnie, muszę w końcu coś w tym domu porobić, bo inaczej mchem zarośniemy...

---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ----------

A ja uwielbiam zwłaszcza taki z dodatkiem jabłka

mi położna i gin zabronili podnosić ręce, myć okna i wieszać firanki mogę po 37tc

Cytat:

wstaw do klubu zdjęcie w tej sukience
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 14:52   #850
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość

Rockyy, Neni: pracusie z was od rana

Neni1984 - ja niecierpię firanek i zasłonek, więc nie mam prawie nigdzie w sypialni naszej jedynie, ale tylko takie po bokach i wąskie
Ja też pracuś jestem?
Czymże sobie zasłużyłam?

Też właśnie mam nie mam, ale czas to zmienić. Sypialnie mam pomalowaną na biało, meble są jaśniutkie - uwielbiam taki styl, ale trochę za surowo jest bez dodatków. Do tej pory za kolorwy akcent robiły poduchy fioletowe i zielone rzucone na łóżko, a teraz ta zasłonka dopełni mą wizję
Cytat:

I z ciąży bliźniaczej lub trojeczej wyszłam tylko JA plus dwa puste pęcherze płodowe.

O masakra!
Czyli 2 zarodki się nie rozwinęły a pęcherze płodowe i owszem?

Co do wieszania firanek to na pewno się nie podejmę. Mycia okien też nie. Bałabym się
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 14:53   #851
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Huraa zamówiłam zasłonkę i firankę do sypialni
Ale się cieszę

Taka o, tylko kolor zasłonki będzie fioletowy jak nasze forum

Listę wyprawkową też stworzyłam, nie jest jeszcze super dopieszczona, ale ważne że jest

Aaaaa zaraz mąż mój wraca, a obiad w lesie
Lecę gotować
ładna ta firanka
Cytat:
Witam Was Mamusi)

hej witaj z nami, powiedz coś więcej o sobie, znasz już płeć maluszka?

Cytat:
Cześć dziewczyny
Witam się w pierwszym dniu wolności (czyt. na chwilowym bezrobociu)
Dzisiaj nie dość, że piątek, to mamy w planach z TŻ i przyjaciółką wypad do Ikei Ale się obkupię

Śliczne zasłonki - uwielbiam sposób, w jaki są powieszone

Tak a propos:

---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ----------

A ja uwielbiam zwłaszcza taki z dodatkiem jabłka
ja sama nie wiem jak to jest z tymi firankami ja nie myłam jeszcze okien ale chyba sobie odpuszczę, tz może umyje a jak nie to trudno, przetrę tylko z wierzchu

Cytat:
ja miałam ziemniaki, jajko sadzone i ogórki konserwowe, jakoś nie miałam natchnienia na gotowanie

Cytat:

bardzo ładne prosimy o fotki w nich

chatka ogarnięta, tz najedzony i śpi, mi też trochę się chce ale chyba się nie położę, szkoda czasu

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 14:56   #852
magolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Witam Was Mamusi)

witaj i napisz cos więcej o sobie i maluszku

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość

Jestem pewna! Mój Glut ma właśnie czkawkę
Tak niziutko... czyżby tam miał główkę?
Możliwe że już jest ułożony główką w dól w poprzedniej ciązy Lenka już od 20 tc była głową do dołu

Cytat:
Tak a propos:
Kochana lepiej sie oszczędzaj i unikaj mycia okien i wieszania firanek ja będę musiała to zrobić bo mam tak brudne okna że aż żal na nie patrzeć, ale ja mam je nisko więc spokojnie na stojącą pomału umyję. Firankę mamy tylko w salonie ale to już Tż powiesi

Cytat:
Ja miałam bliny

Cytat:
Napisane przez skylie Pokaż wiadomość
Witam w 25 tc

Cytat:

Tą pierwszą to bym zamówiła, nawet w maju na weselę bym w takiej spokojnie mogła wyskoczyć nie??
Właśnie sobie uświadomiłam że nie mam za bardzo co na siebie w święta włożyć
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 14:58   #853
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Co do wieszania firanek to na pewno się nie podejmę. Mycia okien też nie. Bałabym się
ja też odpuszczam
zresztą, ja nigdy nie myłam okien, nawet przed ciążą
Stary 2013-03-22, 15:03   #854
Charlize89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
ja miałam ziemniaki, jajko sadzone i ogórki konserwowe, jakoś nie miałam natchnienia na gotowanie
Szczerze przyznam, że najbardziej mam ochotę właśnie na ziemniaki z jajkiem sadzonym
Wczoraj widziałam na TVN Style program Ugotowani i jeden z uczestników zrobił takie danie plus wysmażony boczek w starej kuźni na jakimś rozżarzonym palenisku i myślałam, że ślina mi pocieknie na panele taka miałam ochotę
Stary 2013-03-22, 15:05   #855
Neni1984
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39917108]Ja strasznie porównuję, choć miałam tego nie robić :/
Ale co zrobić, jak w tamtej ciąży plamienie w 11 tc, w tej - w 14, w tamtej skurcze od 21 tc, w tej - to samo... Tyle, że w tamtej były jednak chyba mocniejsze, teraz obżeram się tą Nospą i są kilka razy dziennie tylko. Mam nadzieję, że mi nie skracają szyjki W środę się dowiem.
Bo wtedy właśnie po wizycie ok. tego tygodnia wylądowałam drugi raz w szpitalu i to na ponad tydzień z powodu szyjki, dostałam Fenoterol i w ogóle :/
A nawet nie chcę myśleć co będzie, jak przyjdzie krytyczny, 30. tydzień... I na dodatek dokładnie tego dnia mój TŻ ma urodziny :|
Niedługo też czeka mnie rocznica...
Ech... A Ty Magolina jak myślisz, po "swoim" krytycznym momencie odetchniesz troszkę? Kiedy to Cię czeka?[/QUOTE]
Nie da się nie porównywać.
Wiem, że nie mogę się równać do Ciebie, ale też strasznie porównywałam. Poprzednią ciążę straciłam w 13tc i jak szłam teraz na wizytę kontrolną w 13tc to myślałam, że zemdleję ze stresu!
Jeszcze na kolejną wizytę szłam z sercem na ramieniu, a później już zaczęłam czuć ruchy i uwierzyłam, że może być dobrze

U mnie strach potęgował fakt, że brałam dużo leków zanim dowiedziałam się o ciąży i lekarz powiedział, że "zobaczymy co z tego będzie". Po pierwszej wizycie ryczałam jak bóbr zamiast się cieszyć z ciąży.
Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
chyba nie odetchnę.....krytyczny moment czeka mnie za 6 tygodni. Na samą myśl pocą mi się dłonie i mocniej bije serce......chyba na żadnym etapie ciąży nie będę umiała odetchnąć i pomyśleć że nie ma się już czego bać. Cóż, psycha już zwichnięta do końca życia.
O rety, to też bardzo późno straciłaś maleństwo Znasz przyczynę?
Jak czytam o takich przypadkach to znów moja pewność jest zachwiana
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;39917561]Stety niestety tez tak mam, TZ zawsze się śmieje że zabieram ludziom pracę, bo sprzatam po sobie w hotelach, restauracjach itp. [/QUOTE]
Też zabieram ludziom pracę
Cytat:
Napisane przez Ewusia709 Pokaż wiadomość
A wiecie co mi przyszły własnie te tuniki z allegro, niestety kolory zupełnie inne niż na zdjęciach, koral-strasznie dający po oczach, a kremowy to raczej szaro-beżowy może dlatego, że jasne zamówiłam, jakbym wybrała czarny czy granatowy to byłyby bardziej ok. Natomiast kolor morelowej bluzki z koronką, który na foto wyglądał coś jak kolor nude, taki w miarę elegancki, to w rzeczywistości jest pomarańczowy i dość szeroka, ale krótka ta bluzka mi się wydaje, zobaczymy jak będzie wyglądac jak przymierzę w domu, ogólnie kolor zbyt twarzowy się nie wydaje.
No co Ty
A już miałam brać tę z koronką, ale w końcu wziełam inne.. Tak to jest z zakupami na allegro

Ale się objadłam. Wątróbkę dziś miałam z cebulką Czasem chyba można co?
Stary 2013-03-22, 15:07   #856
katarynnnaaaa
Raczkowanie

Nie znam plci, poznam ja 9 kwietnia i juz licze dni.Brzdacu tak mi ju wywija w brzuchu najbardziej rano i w godz popoludniowychCudowne uczucie i kazdego dnia coraz bardziej wyraziste
katarynnnaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 15:08   #857
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:

Ale się objadłam. Wątróbkę dziś miałam z cebulką Czasem chyba można co?
Można czasami

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 15:08   #858
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
ja jutro robię renament w szafie, jak nie znajdę dla siebie jakiegoś zestawu, to pewnie będę musiała coś zamówić na all.
Stary 2013-03-22, 15:08   #859
malinka0525
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
wstaw do klubu zdjęcie w tej sukience
Wstawię w klubie zdjęcia, nawet w obu tych sukienkach (o ile ta druga będzie dobrze na mnie leżeć ), ale po świętach bo dopiero wtedy zamierzam je założyć i przy okazji brzucha pokaże

Cytat:
Tą pierwszą to bym zamówiła, nawet w maju na weselę bym w takiej spokojnie mogła wyskoczyć nie??
No na wesele to powiem Ci, że tak średnio. Materiał taki mało elegancki jest. Ale w sumie jakby jakieś fajne dodatki zapodać to mogłaby być

Milenka
malinka0525 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 15:11   #860
Charlize89
Rozeznanie

Cytat:

O masakra!
Czyli 2 zarodki się nie rozwinęły a pęcherze płodowe i owszem?

No niestety tak czasem bywa, zarodek się nie rozwija a pęcherz i owszem. Smutne, bo w ciąży niby jesteś, ale dzidzi w środku nie ma.

A do mycia okien i firanek niech każdy robi jak uważa. Nie można nikogo zmuszać ani zakazywać.
Stary 2013-03-22, 15:13   #861
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Hej! Byłam na zakupach i kupiłam sobie tunikę! Jutro poproszę męża o cotygodniowe zdjęcia, to ją ubiorę i się Wam pochwalę
Kupiłam ją z myślą o świętach, bo ta sukienka z all za cienka na tą zimę :P
Dziś na obiad placki ziemniaczane a ja oczywiście zapomniałam kupić oleju... yhh.. zaraz idę do sklepu i zabieram się za robotę.
Witam nową mamę!

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 15:13   #862
Neni1984
Zakorzenienie

Wrzucam swoją listę wyprawkową, bo któraś prosiła-Anulka?

Do spania:
- Łóżeczko z materacem (kokos-gryka-pianka)
- Ochraniacz na łóżeczko
- Prześcieradło -3 szt.
- Ochraniacz na materac do łóżeczka
- Kocyki - mam 4 sztuki (2 Babasa, 1 z Ikea kremowy i 1 grubaśny)
- Otulaczek -mam Motherhood
- Karuzela - wybrana FP Rainforest
- śpiworek bwaełniany-2 sztuki

Do kąpieli i pielęgnacji:
- Wanienka
- Ręczniki z kapturkiem-3 szt - bawełna 100%, o wymiarach 100 cm x 100 cm.

- Płyn do kąpieli Babydream Kopf bis Fus z pompką
- Krem pielęgnacyjny dla niemowląt
- Octenistep do przemywania pępuszka i na krocze po porodzie - w opakowaniu 50ml kosztuje dwadzieścia kilka złotych, natomiast w opakowaniu 250ml (czyli 5 razy większym) niecałe 40 zł.
- Płatki kosmetyczne do przemywania buzi
- Gaziki jałowe do przemywania oczu
- Patyczki do uszu z ogranicznikiem
- Sól fizjologiczna do przemywania oczu

- Miękka szczotka do włosów+grzebień
- Nożyczki lub obcinak do paznokci – ponoć te dla dzieci są do niczego i można swoimi, ale polecane są też firmy chiccko
- Aspirator Frida do noska

Brudy:
- Proszek do prania dla niemowląt – Dzidziuś, Biały Jeleń lub Jelp
- Delikatny płyn do płukania ubranek - Dzidziuś
- Pojemnik na brudne ubranka
- Kosz na pieluchy

Do przewijania
- Przewijak
- Mokre chusteczki do przecierania pupy – Lidl Tujurs Baby Wipes Sensitive najlepsze
- Pampersy - początek kupić Pampers premium care, Dada lub Huggies 0
- Pieluszki tetrowe 30 szt
- Maść na odparzenia – Linomag w słoiczku z białą nakrętką
- Maść na zdrową pupę - Linomag w słoiczku z różową nakrętką

Ubranka:
Body bawełniane zapinane w kroku z krótkim rękawem 10 szt
Body bawełniane z długim rękawem 10 szt
Pajacyki bawełniane 10 szt
Bawełniane bluzeczki zapinane z przodu 10 szt
Kompleciki 4 szt
Śpioszki 10 szt
Skarpetki 10 szt
Czapeczki osłaniające uszy i czoło 10 szt
Kurteczka nie przepuszczająca wiatru
Niedrapki 3 szt

Na wyjście z domu:

- Wózek + zabawka do wózka -mam
- Parasolka przeciw słońcu -mam
- Moskitiera na wózek (niezbędna podczas wieczornych spacerów) -mam
- Folia przeciwdeszczowa na wózek -mam
- Krem ochronny do buzi
- Termoopakowanie na butelkę

Do karmienia naturalnego:
- Wkładki laktacyjne do biustonosza - BabyOno Premium +.
- Laktator elektryczny lub ręczny –polecany jest elektryczny Medeli lub Ameda

Do karmienia butelką:
- Butelki najlepiej antykolkowe - Dr Brownsa z rurką odpowietrzającą, jeśli karmienie piersią to wystarczą 2 szt. 125/150 lub 230 ml. Lepiej większą wziąć.
- Podgrzewacz do butelek
- Mleko modyfikowane dla noworodków (w razie W)
- Szczotka do butelek - Tommee Tippee
- Smoczki do butelek o małej sile przepływu
- Śliniaki

Rzeczy pomocne:
- Smoczki uspakajające – Lovi, Mam Baby
- Chusta/nosidełko do noszenia dziecka
- Termometr do wody i do ciała - Microlife nc 100 lub Medisana
- Leżaczek-bujaczek Fisher Price-mam
- Fotelik samochodowy

Leki:
-herbatka koperkowa HIPP,
-coś na kolkę: Infacol, Esputicon , Sab simplex, Delicol-dla noworodków już,
-paracetamol w czopkach np. Efferalgan w czopkach,
- czopki glicerynowe,

Na kolki – najlepszy Esputicon (ma 980mg/g, bobotic ma 66,66mg/g, saab simplex - 69,19mg/g) - daje się dosłownie 1-2 krople, a nie np. 1 ml...

Wyprawka do szpitala dla mamy

Niezbędne dokumenty:
- dowód tożsamości
- dowód ubezpieczenia
- NIP pracodawcy
- karta ciąży
- oryginały wyników badań z okresu ciąży (grupa krwi i Rh, morfologia i badanie moczu, HBS, WR, wyniki badań USG, inne istotne wyniki badań czy konsultacji)

Na czas porodu:

- koszula do porodu, której nie będzie ci żal ubrudzić
-ciepłe skarpetki
- jednorazowa lewatywa, maszynka do golenia (jeśli chcesz, aby wykonano lewatywę)
- pomadka ochronna do ust (wysuszają się podczas oddychania)
- woda mineralna niegazowana z dziubkiem
- czekolada/landrynki

Na okres poporodowy:
-chustki jednorazowe do intymnej i biały jeleń mydło koniecznie
- Tantum Rosa – 10 saszetek + sprywskiwacz
- jednorazowe pieluchy w kształcie podpasek Bella Mama (3 paczki)
- podpaski (przydatne od około czwartego dnia po porodzie)
- podkłady na łóżko jednorazowe, 90*60 - 5 szt.
- majtki jednorazowe (ok. sześć sztuk) lub siateczkowe- firmy Hartmann pakowane są po trzy, bardzo polecam
- trzy koszule nocne do karmienia – mam 2 na ramiączkach, kupić 1 szt. z rękawem
- szlafrok – ten mój czarny
- kapcie i klapki pod prysznic -mam
- dwa biustonosze do karmienia
- maść na obolałe brodawki, np. Bepanthen, floslek
- osłonki na piersi- kapturki z Medeli
- szczoteczka, pasta, żel do mycia, krem, kosmetyki jakieś
- ręczniki, których nie żal wyrzucić-mam
- papier toaletowy
- podkładki jednorazowe na WC
- ręczniki papierowe
- sztućce, kubek, talerzyk
- telefon i ładowarka
- pieniądze na nieprzewidziane wydatki i TV
- jasiek swój
- jedzenie-jogurty, owoce
- suszarka, prostownica
- frotki, wsuwki

Nie jest jeszcze super dopracowana, ale i tak sporo czasu zajęło mi zrobienie jej.

Edytowane przez Neni1984
Czas edycji: 2013-03-22 o 15:20
Stary 2013-03-22, 15:14   #863
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Wstawię w klubie zdjęcia, nawet w obu tych sukienkach (o ile ta druga będzie dobrze na mnie leżeć ), ale po świętach bo dopiero wtedy zamierzam je założyć i przy okazji brzucha pokaże
wstaw wcześniej, w tej pierwszej zwłaszcza
wstań teraz
Stary 2013-03-22, 15:14   #864
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:
Tak a propos:
Ja nie myję i nie wieszam.
Jutro przyjeżdża do mnie mama, a gdyby nie ona, to może umyłby TŻ, a gdyby nie on, to olałabym temat.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 15:16   #865
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Kupiłam ją z myślą o świętach, bo ta sukienka z all za cienka na tą zimę :P
no właśnie, sceneria jak na Wigilię
Stary 2013-03-22, 15:24   #866
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Proszę Was, czy macie jakieś sposoby na takie dni jak dziś?

Ja jestem taka niedorobiona dzisiaj... Chciałam miło spędzić dzień, iść rano na zakupy, potem ogarnąć chatę, potem posiedzieć przy książce.
A ledwo zwlokłam tyłek z kanapy po 13, właśnie wróciłam, nie mam na nic ochoty, nawet nie zaścieliłam łóżka :/
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 15:26   #867
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Nie jest jeszcze super dopracowana, ale i tak sporo czasu zajęło mi zrobienie jej.
super robota
powiedz mi, te konkretne firmy, które polecasz, to czytałaś w necie o nich, że wiesz, że warto czy wiesz od kogoś?

ja od siebie dodam, że Medela robi naprawdę dobre rzeczy do karmienia piersią
Stary 2013-03-22, 15:28   #868
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
Szczerze przyznam, że najbardziej mam ochotę właśnie na ziemniaki z jajkiem sadzonym
Wczoraj widziałam na TVN Style program Ugotowani i jeden z uczestników zrobił takie danie plus wysmażony boczek w starej kuźni na jakimś rozżarzonym palenisku i myślałam, że ślina mi pocieknie na panele taka miałam ochotę
no z boczkiem to jest pychota
Cytat:

Do spania:
- Łóżeczko z materacem (kokos-gryka-pianka)
- Ochraniacz na łóżeczko
- Prześcieradło -3 szt.
- Ochraniacz na materac do łóżeczka
- Kocyki - mam 4 sztuki (2 Babasa, 1 z Ikea kremowy i 1 grubaśny)
- Otulaczek -mam Motherhood
- Karuzela - wybrana FP Rainforest
- śpiworek bwaełniany-2 sztuki

Do kąpieli i pielęgnacji:
- Wanienka
- Ręczniki z kapturkiem-3 szt - bawełna 100%, o wymiarach 100 cm x 100 cm.

- Płyn do kąpieli Babydream Kopf bis Fus z pompką
- Krem pielęgnacyjny dla niemowląt
- Octenistep do przemywania pępuszka i na krocze po porodzie - w opakowaniu 50ml kosztuje dwadzieścia kilka złotych, natomiast w opakowaniu 250ml (czyli 5 razy większym) niecałe 40 zł.
- Płatki kosmetyczne do przemywania buzi
- Gaziki jałowe do przemywania oczu
- Patyczki do uszu z ogranicznikiem
- Sól fizjologiczna do przemywania oczu

- Miękka szczotka do włosów+grzebień
- Nożyczki lub obcinak do paznokci – ponoć te dla dzieci są do niczego i można swoimi, ale polecane są też firmy chiccko
- Aspirator Frida do noska

Brudy:
- Proszek do prania dla niemowląt – Dzidziuś, Biały Jeleń lub Jelp
- Delikatny płyn do płukania ubranek - Dzidziuś
- Pojemnik na brudne ubranka
- Kosz na pieluchy

Do przewijania
- Przewijak
- Mokre chusteczki do przecierania pupy – Lidl Tujurs Baby Wipes Sensitive najlepsze
- Pampersy - początek kupić Pampers premium care, Dada lub Huggies 0
- Pieluszki tetrowe 30 szt
- Maść na odparzenia – Linomag w słoiczku z białą nakrętką
- Maść na zdrową pupę - Linomag w słoiczku z różową nakrętką

Ubranka:
Body bawełniane zapinane w kroku z krótkim rękawem 10 szt
Body bawełniane z długim rękawem 10 szt
Pajacyki bawełniane 10 szt
Bawełniane bluzeczki zapinane z przodu 10 szt
Kompleciki 4 szt
Śpioszki 10 szt
Skarpetki 10 szt
Czapeczki osłaniające uszy i czoło 10 szt
Kurteczka nie przepuszczająca wiatru
Niedrapki 3 szt

Na wyjście z domu:

- Wózek + zabawka do wózka -mam
- Parasolka przeciw słońcu -mam
- Moskitiera na wózek (niezbędna podczas wieczornych spacerów) -mam
- Folia przeciwdeszczowa na wózek -mam
- Krem ochronny do buzi
- Termoopakowanie na butelkę

Do karmienia naturalnego:
- Wkładki laktacyjne do biustonosza - BabyOno Premium +.
- Laktator elektryczny lub ręczny –polecany jest elektryczny Medeli lub Ameda

Do karmienia butelką:
- Butelki najlepiej antykolkowe - Dr Brownsa z rurką odpowietrzającą, jeśli karmienie piersią to wystarczą 2 szt. 125/150 lub 230 ml. Lepiej większą wziąć.
- Podgrzewacz do butelek
- Mleko modyfikowane dla noworodków (w razie W)
- Szczotka do butelek - Tommee Tippee
- Smoczki do butelek o małej sile przepływu
- Śliniaki

Rzeczy pomocne:
- Smoczki uspakajające – Lovi, Mam Baby
- Chusta/nosidełko do noszenia dziecka
- Termometr do wody i do ciała - Microlife nc 100 lub Medisana
- Leżaczek-bujaczek Fisher Price-mam
- Fotelik samochodowy

Leki:
-herbatka koperkowa HIPP,
-coś na kolkę: Infacol, Esputicon , Sab simplex, Delicol-dla noworodków już,
-paracetamol w czopkach np. Efferalgan w czopkach,
- czopki glicerynowe,

Na kolki – najlepszy Esputicon (ma 980mg/g, bobotic ma 66,66mg/g, saab simplex - 69,19mg/g) - daje się dosłownie 1-2 krople, a nie np. 1 ml...

Wyprawka do szpitala dla mamy

Niezbędne dokumenty:
- dowód tożsamości
- dowód ubezpieczenia
- NIP pracodawcy
- karta ciąży
- oryginały wyników badań z okresu ciąży (grupa krwi i Rh, morfologia i badanie moczu, HBS, WR, wyniki badań USG, inne istotne wyniki badań czy konsultacji)

Na czas porodu:

- koszula do porodu, której nie będzie ci żal ubrudzić
-ciepłe skarpetki
- jednorazowa lewatywa, maszynka do golenia (jeśli chcesz, aby wykonano lewatywę)
- pomadka ochronna do ust (wysuszają się podczas oddychania)
- woda mineralna niegazowana z dziubkiem
- czekolada/landrynki

Na okres poporodowy:
-chustki jednorazowe do intymnej i biały jeleń mydło koniecznie
- Tantum Rosa – 10 saszetek + sprywskiwacz
- jednorazowe pieluchy w kształcie podpasek Bella Mama (3 paczki)
- podpaski (przydatne od około czwartego dnia po porodzie)
- podkłady na łóżko jednorazowe, 90*60 - 5 szt.
- majtki jednorazowe (ok. sześć sztuk) lub siateczkowe- firmy Hartmann pakowane są po trzy, bardzo polecam
- trzy koszule nocne do karmienia – mam 2 na ramiączkach, kupić 1 szt. z rękawem
- szlafrok – ten mój czarny
- kapcie i klapki pod prysznic -mam
- dwa biustonosze do karmienia
- maść na obolałe brodawki, np. Bepanthen, floslek
- osłonki na piersi- kapturki z Medeli
- szczoteczka, pasta, żel do mycia, krem, kosmetyki jakieś
- ręczniki, których nie żal wyrzucić-mam
- papier toaletowy
- podkładki jednorazowe na WC
- ręczniki papierowe
- sztućce, kubek, talerzyk
- telefon i ładowarka
- pieniądze na nieprzewidziane wydatki i TV
- jasiek swój
- jedzenie-jogurty, owoce
- suszarka, prostownica
- frotki, wsuwki

fajna lista, skopiuje sobie od Ciebie rozbawiła mnie tylko prostownica do włosów

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 15:28   #869
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:

wow super, jak dopracujesz to pewnie z niej skorzystam

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 15:31   #870
madi82
Zakorzenienie

Cytat:

Niezbędne dokumenty:
- dowód tożsamości
- dowód ubezpieczenia
- NIP pracodawcy
- karta ciąży
\zrobienie jej.
...
Neni wrzuć to do różnych w klubie pliss chętnei skorzystam

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości