|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 13 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.13 |
|
2 | 4,08% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
0 | 0% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.13 |
|
3 | 6,12% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.13 |
|
2 | 4,08% |
| Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
|
3 | 6,12% |
| Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 |
|
22 | 44,90% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.13 |
|
10 | 20,41% |
| Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
0 | 0% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
5 | 10,20% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 |
|
2 | 4,08% |
| Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1501 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.
Cytat:
|
|
|
|
|
#1502 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.
Cytat:
![]() Muszę tylko (i aż) wybrać kolor ... podoba mi się jedne, ale nie wiem czy nie za jasny, zobaczę jutro w sklepie. A właśnie kolory 219, 320 ewentualnie 304 no i pytanie do was, jaki stelaż byście do nich dobrały, czarny czy srebrny? Może wam się uda znaleźć fotki ze stelażem? Ja się waham ... Jaki ty masz stelaż i kolor Justi?
|
|
#1503 |
|
Zakorzenienie
|
calkiem mozliwe , dobrze ze wizyty juz co 2 tyg. hheee
|
#1504 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1505 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie się z tych trzech najbardziej podoba 219 ![]() Ja mam kolor 225 i stelaż srebrny http://www.jedo.pl/pl/kolory/classic/7.jpg Edytowane przez XxXJuSstiii Czas edycji: 2013-03-22 o 14:47 |
|
|
|
|
#1506 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 201
witam
zrobilam dzisiaj krzywa!!! w koncu musze powiedziec, ze nastawilam sie na duzo gorsze doznania...i az wstyd, ale calkiem niezle to bylo bylam z tz autkiem, laboratorium 5 min od domu, wiec pozwolily mi jechac i sobie polezec na kanapie przed tv wrocilam po 2 godz. pozniej jeszcze zakupy...i dopiero teraz wcinam pierwszy posilek wyniki w pon. bo juz dzisiaj nie chce nam sie tam jechac.uciekam nadrabiac i konczymy obiad (odgapilam od ktorejs - dzis u nas dorsz, ziemniaczki, coleslaw i...kapusta kiszona z marchewka, jablkiem i cebula (te 2 salatke wrecz musze pochlonac, to chyba zasluga glukozy kapusta wolala mnie z polki "wez mnie wez")Cytat:
sralam prawie w gacie jak mama mateuszka byla juz gotowa do wyjscia, ale lekarka uparla sie na ostatnie badanie. i po tym usg panika "pani musi dzisiaj urodzic, malo wod, maly owiniety pepowina, lozysko sie odkleja". mamoooo! wyla i nie wiedziala co z soba zrobic. ustalili, ze sprobuje urodzic sn, po pierwszej kroplowce 24 godziny przerwy...w nocy budzila sie co chwile i plakala, ze go nie czyuje, wzywalysmy polozne, sluchaly serduszka, podlaczaly ktg, poza tym okropne plamienia, prawie krwotoki. ehhh strasznie sie wszystkie denerwowalysmy! taka atmosfera udziela sie wszystkim i w sumie szkoda, ze dali Ci taki ciezki przypadek do pokoju...z dziewczynkami wszystko ok, lez i juz niebawem bedziecie we czworke
|
|
|
|
|
#1507 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo niestety w podstawowych dali środek niebieski co dla dziewczynki nie bardzo pasuje ...
|
|
#1508 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za glukozę ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1509 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o prosze brawo za glukoze a ja ja wczoraj mialam taki obiadek :P
|
|
#1510 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#1511 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, bierzecie żelazo w ciąży? Możecie polecić jakieś preparaty, ale takie co mają samo żelazo albo jak najmniej innych dodatków? Według lekarki jestem na granicy i jeszcze nie trzeba, ale nie dała mi skierowania na następne badanie sprawdzające
więc sama wolę sobie dołożyć.Co poza zbyt małą ilością magnezu powoduje skurcze? Ostatnio łapią mnie czasami w stopach a magnezu jem dużo, więc może to coś innego? Dołożyłam aspargin jeszcze ...
|
#1512 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a za dzwonienie do teściowej należy się ale ja jestem uczulona na teściostwo więc jakby mój mąż zaczął na mnie się skarżyć, to mógłby wracać do mamusi jak ze mną mu tak źle ![]() Cytat:
|
|
#1513 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko Ty grzecznie jak czlowiek z samego rana...a ja obudzilam sie kolo 9. tz wyslal mi smsa, ze chcialam dzisiaj to badanie robic i zebym dala znac...wiec wstalam, ubralam sie, pojechalismy dokupic glukoze (bo mialam 50) i do laboratorium dotarlam dopiero 10.45 pierwsze pobranie i do domku. drugie 12.45 hehe w szpitalu bylabym juz po obiedzie
|
|
|
|
|
#1514 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1515 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam mala. torby leza pod lozkiem, salowa musi je wyciagac zeby wytrzec podloge. walizka bedzie wygodniejsza i dla niej i dla mnie :P---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ---------- Cytat:
bo ja juz zwolalam dosc mocna bielska ekipe (kolezanki ze szpitala i znajome, ktore sa obecnie w ciazy). a pozniej lody w sferze :P---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ---------- podobno zazwyczaj trzymaja min. 3-4 dni, bo od 3 dni maja wyplacone za pacjenta...nie wiem ile w tym prawdy, ale faktycznie w moim szpitalu chyba tak to wygladalo. ja wyszlam we wtorek, przyjeli na moje miejsce dziewczyne i dzisiaj juz wychodzila. (4dzien) |
||
|
|
|
#1516 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Teraz idę tam za lekarką która mnie potnie. No i znaczący jest dla mnie fakt, że przy cięciu może być mój mąż. Ale racja, jest tam paskudnie , chociaż mam tam koleżankę i może załatwi lepszą sale. U Bonifratrów jest pięknie i do tego mam rzut beretem
|
|
|
#1517 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba, że w przypadku porodu inaczej
|
|
|
|
|
#1518 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Powiem szczerze, że co raz mniej wygodnie jeździ mi się autkiem.
|
|
#1519 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1520 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w kolejnym ewentualnie, niech Maluchy siedzą w brzuszkach jeszcze
|
|
|
|
|
#1521 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1522 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ---------- Cytat:
|
|
#1523 |
|
Zakorzenienie
|
Witam po raz kolejny
![]() miałam robić ogórkową ale sttwierdziłam że po pomidorowej mała zawsze fikała więc może ją to rozrusza. No i podziałało przykro mi i trzymam kciuki za kolejny (miejmy nadzieję że ostatni) raz. i tu się nie zgodzę bo rozmawiałam na ten temat z lekarzem. Nie chcę przekręcić bo nie pamiętam dokładnie co i jak ale na pewno chodziło o płuca że w 7 coś tam się nie wykształca jeszcze i jak się dziecko urodzi to dostaje leki czy tam jest pod aparaturą i tak wszystko robi się od początku. A w 8 m-cu już to się zaczęło i przez to życie dziecka jest bardziej zagrożone. |
|
|
|
#1524 |
|
Zakorzenienie
|
no to u mnie w mieście 3 po sn i 4 po cc a tam gdzie rodzimy 2 po sn i 3 po cc
|
|
|
|
#1525 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1526 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki , choć ciąża to dla mnie całkiem miły i sympatyczny czas to się nie zamienię, każdy musi swoje przejść ![]() ---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ---------- Cytat:
|
|
#1527 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1528 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
taaa...uwielbiam słowo "zaraz" i "później" w wykonaniu mojego męża ![]() Dzień dobry już dawno popołudnie. U nas -3, zimny wiatr. Byłam w bibliotece i na szkole rodzenia, dziś miałyśmy o przebiegu porodu. Już chyba wiem, w którym szpitalu rodzę, choć na początku było, że w tym nie. Ale się kilku rzeczy dowiedziałam i nastąpiła zmiana decyzji. Poza tym najbliżej. Szkoda, że nie ma tu żadnej z Gdańska (chyba?), nie ma jak powymieniać informacji. Jakoś dużo Was ze Śląska i Małopolski... co tam się najwięcej dzieci rodzi czy jak? ![]() Położna (prowadząca sr) nas zagrzewa do sn bez znieczulenia (oczywiście o ile nie ma wskazań do cc) i mówi, że każda jest w stanie dać sobie radę. Nie wiem, ile w tym prawdy, ale nastraja mnie optymistycznie i motywująco. Czuję, że dam radę, a wcześniej czułam odwrotnie Poza tym były ćwiczenia i znowu się przekonałam, jakie mam słabe mięśnie rąk, dobrze że się rękoma nie rodzi tylko dolnymi partiami ciała (tam jakoś daję radę). Poza tym była pochwała żelów poślizgowych do porodu. Aha, no i było, że lepiej jak kobieta sama popęka niż jak natną. Podobno rzadko która pęka bardziej niż pęknięcie I stopnia (zwłaszcza jak przygotowuje krocze do porodu) i takie pęknięcie łatwo i szybko się goi, a nacięcie jest gorsze, bo się przecina nie tylko skórę, ew. mięśnie, ale wszystko - skórę, mięśnie i nerwy... Czas powiadomić TŻ- ta o jego nowym obowiązku za 2 tygodnie - masażu krocza ciekawe, czy się ucieszy... I cieszę się, że będą zajęcia praktyczne z kąpieli noworodka. Trochę się pokłóciłam z mężem (a raczej strzeliłam focha), ale niestety nie umiem być tak stanowcza jak bym chciała, bo teraz łzy mi same płyną z oczu, nawet jak nie mam ochoty płakać, z byle czego eh, te hormony. Nie będę wchodzić w szczegóły kłótni, mąż jak zwykle przekonany o swojej racji. Przeczytałam też mini książkę o karmieniu piersią i tam odradzają podawanie butelki i smoczka w czasie karmienia piersią, ponieważ jest to inny rodzaj ssania niż ssanie sutka i dziecko może mieć problemy z ssaniem piersi. Ja chyba na początku spróbuję bez smoczka i butelki. Piszą, że mleko matki jest pełnowartościowe i nie trzeba dopajać dziecka niczym innym (a woda jak jest upał? no nie wiem). W razie przestoju w karmieniu piersią karmić ściągniętym pokarmem matki z łyżeczki, zakraplacza bądź z kubeczka (ale nie wiem jak z kubeczka, no raczej na 100% nie chodzi o dawanie łyka ). Ogólnie karmienie piersią nie wydało mi się jakoś super trudne, brodawki chyba mam odpowiednie, no ale zobaczymy jak to będzie.a w szpitalu chcę być tylko z TŻ-tem, ew. siostra może wpaść po porodzie... No może teściowa wpaść na chwilę, o ile to nie będzie zaraz bądź dzień po porodzie. Ja tam lubię swoją teściówkę, ale widzę, że jest to wyjątek na tym forum Rodzice pewnie przyjadą kilka dni później, bo dalej mieszkają, może dobrze.
Człowiek zawsze dla siebie stanowi 100%, choćby dla innych był kimś zupełnie obojętnym. 06.06.2013 r. - Piotruś Edytowane przez whatIthink Czas edycji: 2013-03-22 o 15:49 |
|
|
|
|
#1529 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
coś takiego:http://www.google.pl/search?hl=pl&gs...l%3B1024%3B672 będzie ją tachał tak czy siak Tż, ale wolę być zabezpieczona, że w razie czego gdybym musiała ją przenieść czy coś to przejadę na tych kółkach, dla kobiety po porodzie to chyba niezły pomysł... z resztą nie pamiętam żeby u mnie w szpitalu mówili, że nie można takich mieć, a nawet gdyby to nawet nie będą wiedzieli bo Tż wniesie ją normalnie za uszy, tak ich przechytrzę ![]() niedługo, niedługo ![]() , dziś zrobiłam kolejną porcyjkę prania i prasowania, chciałam poczekać na słoneczko, ale chyba z moim terminem będzie ciężko... can - kupiłaś łóżeczko? z tego co pamiętam to chciałaś z cartersa
|
|
#1530 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za 35 tyd, ja jutro zaczynam 31 tc 1d, a co do smoczka to ja zabieram, licze że niebedzie przydatny, ale na wszelki wypadek rzuce w boczną kieszeń torby
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:32.

bylam z tz autkiem, laboratorium 5 min od domu, wiec pozwolily mi jechac i sobie polezec na kanapie przed tv
sralam prawie w gacie jak mama mateuszka byla juz gotowa do wyjscia, ale lekarka uparla sie na ostatnie badanie. i po tym usg panika "pani musi dzisiaj urodzic, malo wod, maly owiniety pepowina, lozysko sie odkleja". mamoooo! wyla i nie wiedziala co z soba zrobic. ustalili, ze sprobuje urodzic sn, po pierwszej kroplowce 24 godziny przerwy...w nocy budzila sie co chwile i plakala, ze go nie czyuje, wzywalysmy polozne, sluchaly serduszka, podlaczaly ktg, poza tym okropne plamienia, prawie krwotoki. ehhh strasznie sie wszystkie denerwowalysmy! taka atmosfera udziela sie wszystkim i w sumie szkoda, ze dali Ci taki ciezki przypadek do pokoju...z dziewczynkami wszystko ok, lez i juz niebawem bedziecie we czworke

pokłóciłam się dzisiaj z tz i to dość ostro oczywiście biedak sie popłakał ze mu takie rzeczy mówie na co on odwdzięczył się mocniejszymi i zadzwonił z żalami do sowjej matki!!!!!szok!!!!! nigdy tak nie robił zawsze trzymał moją stronę a teraz znalazł w niej sojusznika masakra!!!!! normalnie nie mogę dojśc do siebie ze tak mógł zrobić głowe bym dała ze nie a tu proszę nigdy nie można być nikogo pewnym do końca...
więc sama wolę sobie dołożyć.

a za dzwonienie do teściowej należy się 
, chociaż mam tam koleżankę i może załatwi lepszą sale.
Chyba, że w przypadku porodu inaczej