|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 13 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.13 |
|
2 | 4,08% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
0 | 0% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.13 |
|
3 | 6,12% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.13 |
|
2 | 4,08% |
| Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
|
3 | 6,12% |
| Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 |
|
22 | 44,90% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.13 |
|
10 | 20,41% |
| Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
0 | 0% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
5 | 10,20% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 |
|
2 | 4,08% |
| Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1531 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.
Cytat:
u nas do pokoju mamy z dzieckiem wchodzi sie bez ochraniaczy, fartuchow. niby na drzwiach (ktore sa caly czas otwarte i slabo widac ) jest informacja, ze do pacjentki moga wejsc max 2 osoby i zakaz wnoszenia kwiatow hehe, ale co ktorys tam tata biegl z bukietem, a gosci tez sporo . tylko neonatologia jest zamknieta na kodzik, wszyscy wchodza w fartuchach itd. ale wiadomo, tam leza wczesniaki.
|
|
|
|
|
#1533 |
|
BAN stały
|
Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.
|
|
|
|
#1534 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1535 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1536 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może się dziś uda jak ładnie poproszę małża
|
|
|
|
|
#1537 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1538 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jedynki nie chcialabym za nic w swiecie! na patologii sa tv, wiec cos tam za uchem brzeczy jak sobie wrzucisz kase, a w salach mamy z dzieckiem juz nic. Ty i maluszek. cisza taka, ze az strach. mama Mateuszka dzwonila do nas zebysmy wpadly w odwiedziny, bo mieszka pod Cieszynem i rodzina nie mogla byc zbyt czesto. maz tez pracowal...poza tym jak chciala isc pod prysznic tez prosila nas zeby na malego popatrzec, bo nie chciala go zostawiac a poloznym bylo jej glupio zawracac glowe, bo one maja sporo innych obowiazkow. no i fajnie lezec z inna mama i porownywac maluszki, wymienic sie jakims doswiadczeniem. jedna drugiej pozyczala krem na brodawki, podpaski, zanim maz dowiozl dostawe kiedys dzieciom powiedza, ze urodzily sie tego samego dnia i plakaly na zmiane. maz wiadomo bedzie nawet i caly dzien, ale wieczorem pojdzie, a ty zostajesz sama...rano tez nie przyjedzie zaraz o 6
|
|
|
|
|
#1539 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja zerwałam się już z samego rana żeby jak najszybciej po wszystkim zjeść. Masz racje, aż taka zła ta glukoza nie jest, tylko po wszystkim mi się ciągle nią odbijało i wtedy już taka "smaczna" nie była. Mała mnie kopała jak szalona, chciała chyba jeść :P Nie dała się zwieść byle jakiemu słodkiemu płynowi Najlepiej jak weszłam, ludzi miliard. Poszłam od razu się spytać czy mam czekać w kolejce, jak zobaczyła brzuszek to mówi "A skąd, ciężarne bez kolejki" no i szybko poszło Ale jak zobaczyłam jak mi ten proszek rozpuszcza i go tyle
|
|
#1540 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co im do tego? Twoje dziecko, Ty stroisz :P
|
|
|
|
|
#1541 |
|
Wtajemniczenie
|
No między nami niewielka różnica, a święta też już blisko
![]() Aaś - za 3 z przodu ![]() Dziewczyny nie wiem czy ze mną jest coś nie tak jak czytam o tym waszym nastawieniu do rodziców czy teściów w szpitalu. Ja nawet tego tematu nie zaczynam, nikt z resztą nie pyta mnie o zdanie , to pewnie chciałabym ją jak najszybciej zobaczyć normalna reakcja, chyba, że by nie chciała to trzeba by było jakoś to uszanować . Nie wiem dla mnie to jakieś zrozumiałe. Może dlatego, że lubię i mam dobry kontakt zarówno z teściami jak i rodzicami. I w doopie będę mieć jak będę wyglądać na pewno paskudnie, ale jak dzidzia urodzi się cała i zdrowa to będzie radość największa i nie będę się przejmować tym czy ktoś chce mnie odwiedzić czy nie :P z resztą to są najbliższe osoby, i Tż też mogłoby być przykro gdybym pozwoliła mojej mamie mnie odwiedzić a jego - nie, więc u mnie ta kwestia trochę inaczej wygląda
|
#1542 |
|
Wtajemniczenie
|
u Bonifratrów też nie robią problemów z odwiedzinami. niby do 18, ale nikt nie wyrzucał męża, tylko przed obchodem chodzą i uprzedzają żeby wyjść na chwilę żeby lekarze nie widzieli. mnie na salę wzięli koło 22 a jeszcze potem mąż wchodził po skoczył do żabki po coś do picia i nikt go nie pytał po co się tam pałęta
|
|
|
|
#1543 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wywaliło mnie z wizażu i mój post poszedł się ... ![]() u mnie leży się 3 dni po sc a 6 po cc. Nie chcę tak długo licytowałam busiki nie licząc na "wygraną" a tu niespodzianka
|
|
|
|
|
#1544 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() :conf used: przecież rany szarpane się gorzej goją i nigdy nie wiaodmo jak pęknie krocze i zazwyczaj idzie w stronę odbytu a nacinają malutko i z boku a nie na środku, pierwsze słyszę, żeby pęknięcie było lepsze
|
|
|
#1545 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
muchy do Ciebie nie leca, wspollokatorki nie narzekaja, wiec jest suuuuper wilgotne chusteczki i bedziesz jak nowa. a tak powaznie to wspolczuje Ci kochana, bo moj tz nie chcial mi przywiezc suszarki/prostownicy "bo sie przeziebisz" |
|
|
|
|
#1546 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jak ktoś chcę to za chwile na tvn style zaczyna się o matko!!
|
#1547 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-C
Cytat:
|
|
#1548 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
moja uważa, że pęknięcie jest lepsze (oczywiście lepiej nie doprowadzać do pęknięcia III czy IV stopnia aż po odbyt, ale nie mówimy o sytuacjach sporadycznych i ekstremalnych) bo pęka sama skóra, bądź skóra i mięśnie, ale tak pęka, że nie niszczy nerwów. A nacięcie niszczy wszystko. Pęknięcie podobno szybciej się goi poza tym. Powiedziała, że na Zachodzie stosuje się bardzo mało nacięć (nie pamiętam ile dokładnie powiedziała, chyba 14% ale nie gwarantuję) a u nas nadal ok. 50 % i ta liczba spadła, nie dlatego, że się stosuje ich dużo mniej niż kiedyś, ale dlatego, że wzrosła liczba cc.
|
|
#1549 |
|
Zakorzenienie
|
Czy któraś mama wie coś o wózkach
Graco Symbio moon?
|
#1550 |
|
Zakorzenienie
|
pawie oczko moja rodzina mieszka daleko więc mnie na pewno nie odwiedzi w szpitalu. Ale gdyby była na miejscu to mama mogłaby u mnie siedzieć non stop. Ale właśnie jeśli chodzi o rodzinę TŻta to ja wiem że to będę pielgrzymi- rodzice, rodzeństwo, ciotki, wujki itd. Gdyby przyszli sami teściowie to jeszcze bym przeżyła ale wiem że tak nie będzie dlatego chce zakazać przychodzenia komukolwiek.
|
|
|
|
#1551 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Lecę do koleżanki, bo ma dla mnie jakąś siateczkę ciuszków. Narka! |
|||
|
|
|
#1552 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czy chodzi o "gosci" innych niz ojciec? hehe
|
|
|
|
|
#1554 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1555 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ---------- Cytat:
dlatego zawsze jade z xenna extra hehe. kiedys 2 mies. mieszkalismy u tesciowej i kazalam sie wozic "do siebie" na dwojke ![]() w szpitalu na dzien dobry uslyszalam "stolec byl" i bylam przerazona...bo jak 2-3 dni nie ma to czopki. postanowilam, ze dla swietego spokoju bede oszukiwac, bo w domu tez nie zawsze chodze codziennie. w szpitalu nie da sie zamknac w kibelku, sa tylko plakietki "wolne/zajete", ciagle ktos stoi pod drzwiami i czeka (tylko sale mam z dziecmi maja osobne lazienki). ogolnie przerazilo mnie to wszystko. pierwszego dnia tz musial mi przywiezc nakladki na kibelek. ale szpitalna dieta to jakis cud, bo codziennie odwiedzalam lazienke szlam sobie pod prysznic i na posiedzenie kolo 24:00 jak juz nikt nie wpadl na ten pomysl i pelen komfort hehe. dziewczyny z sali tez sie tak nauczyly i polozne smialy sie, ze jestesmy udane z tymi nocnymi kapielami przynajmniej nie bylo duszno, mokro i nikt nie popedzal.
|
||
|
|
|
#1556 |
|
Zakorzenienie
|
właśnie mi odpisała na smsa że lekarz myślał ją zostawić w szpitalu ale jednak jest w domu i zobaczą w środę. Nic więcej nie wiem
|
|
|
|
#1557 |
|
Wtajemniczenie
|
chyba jeszcze nie
może ją wzięli na oddział na obserwację..
|
|
|
|
#1558 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kolezanka narzekala, ze lezy tam przez panikujaca tesciowa...na co polozna "ja sie nie odzywam, bo tez jestem tesciowa" mile! aaa i na znak protestu, ze pacjenci sa numerami (bransoletki) one przestaly nosic identyfikatory
|
|
|
|
|
#1559 |
|
Zakorzenienie
|
![]() czyli nie jest źle jak ją puścili do domu. mam nadzieję że się jej poprawiło
|
#1560 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-C
Cytat:
to jak skok w ogien. pewnie za rok czy dwa bedzie opowiadala dzieciom ile musiala poswiecic zeby dwa cudne skarby byly na swiecie ---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ---------- nie wiem czy dziewczyny juz Ci napisaly, ale to ma byc 10 ruchow w jednej godzinie. jesli nie bedzie to liczysz w kolejnej. nam w szpitalu kazaly liczyc miedzy 10-11 i 15-16 (czyli tak godzine, dwie po jedzeniu). |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:18.

u nas do pokoju mamy z dzieckiem wchodzi sie bez ochraniaczy, fartuchow. niby na drzwiach (ktore sa caly czas otwarte i slabo widac
) jest informacja, ze do pacjentki moga wejsc max 2 osoby i zakaz wnoszenia kwiatow hehe, ale co ktorys tam tata biegl z bukietem, a gosci tez sporo

mam nadzieję, że się nie rozczaruje 
Chyba, że w przypadku porodu inaczej 

sralam prawie w gacie jak mama mateuszka byla juz gotowa do wyjscia, ale lekarka uparla sie na ostatnie badanie. i po tym usg panika "pani musi dzisiaj urodzic, malo wod, maly owiniety pepowina, lozysko sie odkleja". mamoooo! wyla i nie wiedziala co z soba zrobic. ustalili, ze sprobuje urodzic sn, po pierwszej kroplowce 24 godziny przerwy...w nocy budzila sie co chwile i plakala, ze go nie czyuje, wzywalysmy polozne, sluchaly serduszka, podlaczaly ktg, poza tym okropne plamienia, prawie krwotoki. ehhh strasznie sie wszystkie denerwowalysmy! taka atmosfera udziela sie wszystkim i w sumie szkoda, ze dali Ci taki ciezki przypadek do pokoju...z dziewczynkami wszystko ok, lez i juz niebawem bedziecie we czworke 
za 3 z przodu