![]() |
#4321 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: AU PAIR- Bylas?Jestes? Chcesz byc? Zapraszamy tutaj! part IX
Cytat:
Zawsze mozesz zaproponowac przyjazd, ale musisz sie liczyc z tym, ze moze im sie nie spodobac podzielenie kosztow. Spytac warto ![]()
![]() |
#4322 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4323 |
Rozeznanie
|
nikt się nie przejął tym, że rodzinka mnie wystawiła <chlip>
aww, pozytyw jest jak przytulenie, od razu się tak miło robi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4324 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:40 ---------- Poprzedni post napisano o 23:39 ---------- może coś im wypadło po prostu i dadzą znać, a jak nie to olewka :P
![]() |
#4325 |
Rozeznanie
|
nom, nie była to rodzinka marzeń
ale znalazłam taką we Francji, 30 mil od Paryża, mówią po francusku, angielsku i niemiecku, więc idealnie dla mnie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4326 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4327 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie wiem, ja uważam że takie wpraszanie się jest niekulturalne. Co innego jakbyście się chociaż znali, albo ONI to zaproponowali i nalegali. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4328 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Właśnie dostałam 3 pozytywa z Hiszpanii (Ibiza ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4329 |
Rozeznanie
|
ech... Ile mialyscie negatywow zanim dostalyscie pozzytyna odpowiedz. Ja mam3 negatywy... Nikt mnie nie chce
|
![]() ![]() |
![]() |
#4330 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ojj zdarza sie, nie ma tragedii:p pewnie sie odezwa, ze cos im wypadlo...a jak nie to szukaj dalej, nie ma co sie przejmowac, a ta rodzina z Francji to....francuska? dziwne, ze az w tylu jezykach mowia:p do francuzow to niepodobne heh Cytat:
pewnie dostaniesz jeszcze kilka negatywow, nimi sie nie przejmuj i nie doluj, bo nic nigdy nie znajdziesz, tylko akatkuj jak najwiecej rodzinek...i ...czekaj! ![]()
![]() |
#4331 |
Raczkowanie
|
Czy któraś z Was wstawała w nocy do dziecka, jeśli rodzice byli w domu?
Mam pokój zaraz przy pokoju dzieci, dopiero potem jest pokój matki. A ta mała teraz codziennie budzi się w nocy- wczoraj przed drugą wstała i w ryk- i tak 2 h ![]() Jak się zapytałam to mama mi wyjaśniła, co może pomóc jak się mała obudzi- nie powiedziała jednak, że mam wstawać do niej, a ja się z tym pytaniem nie wyrywam, bo wolę nie znać odpowiedzi ![]() Według mnie to już nie należy do moich obowiązków- co innego jakby jej w nocy nie było. Mam dalej po prostu nie wstawać czy zapytać się ją o to? |
![]() ![]() |
![]() |
#4332 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurka ...no dala Ci do zrozumienia, ze masz wstawac...niedobrze niedobrze:/ ja wstawalam tylko kilka dni, jak musialam z dzieckiem spac w pokoju...Ale normalnie to absolutnie nie obowiazek au pair...:/ Moze powinnas spytac...i jakos dac do zroumienia, ze nie bedziesz wstawac..!
![]() |
#4333 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() wstawiałaś tutaj swój profil? Może mogłybyśmy jakoś pomóc? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4334 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Najchętniej to bym jej do mleka jakiś środek uspokajający wrzuciła ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4335 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Co do tych pieniędzy no to naprawdę 200zł za bilety + dojazd do Krakowa i powrót z niego (400km) to nie jest mało dla niepracującej studentki, tak samo jak i sam bilet na już docelową podróż, Wy się strasznie oburzacie na takie podejście zauważyłam, ale to w końcu operka jedzie w obce miejsce do obcego kraju sama, rodzinka zawsze mogłaby zapłacić dużo więcej za agencję a działamy na własną rękę... Mówię tak bo straciłam na tym sporo w ubiegłe wakacje, wróciłam po 3 miesiącach z mega deficytem budżetowym, szczęście że mi się na te studia udało zapisać bo bym miała rok z głowy! (no i nie miałabym gdzie mieszkać)
szukam sprawdzonej, poleconej rodzinki ![]() najchętniej Italia, ale już niekoniecznie... ![]() znajomość tylko j.ang Edytowane przez 6MoNi9 Czas edycji: 2013-03-22 o 10:38 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4336 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
zobacz co odpisza. a jak nie to gadaj z nimi na skype i staraj sie jak najbardziej poznac. p.s z rzeszowa do krk jest 160 km:p tez jestem z rzeszowa :p edit: ok pewnie masz na mysli w jedna i druga strone.i pewnie nie mieszkasz w samym rzeszowie. niemniej jednak, niestety...nikogo ( ma na mysli rodziny) nie interesuje, czy masz za co dojechac, czy pozniej doeciec- szukajac rodziny musisz sie liczyc z tym, ze to Ty musisz pokryc koszty podrozy, oni takze niejako ryzykuja- a co jesli zrezygnujesz po 3 tygodniach? traca kase za bilet, Twoje kieszonkowe... przygotowywujac sie do wyjazdu takiego musisz wsiac to pod uwage. Masz sporo czasu, jesli jestes splukana i nie pracujes to...zacznij pracowac? bo to malo ogloszen o nianiowanie? Ja tez tak robilam, bilet do szwajcarii wcale tani nie byl, a nie chcialam zdzierac z mamy. Przygotowywalam sie do obrony, robilam wolontariat i jeszcze babysittingi, zeby miec kase na bilet i pozniej na jakis start tutaj. da sie. Wiedzialam, ze przed takim wyjazdem potrzeba sporo kasy i ze samo stypendium nie wystarczy...Trzeba wszystko odpowiednio zaplanowac!
![]() ![]() FoodSenses INSTA #foodphotography #fitfood Edytowane przez roux666 Czas edycji: 2013-03-22 o 10:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4337 |
Wtajemniczenie
|
Absolutnie NIE wstawaj. To nie Twój obowiązek - chyba, że masz babysitting całonocny. NIE DAJ SIĘ WYKORZYSTYWAĆ.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4338 |
Zakorzenienie
|
MoNi raz się nie udało, okej.. ale nie ma powodu pesymistycznie twierdzić, ze tak samo będzie i teraz
![]() Bądź po prostu rozsądniejsza troszkę, skoro już w zeszłym roku spotkało Cię coś przykrego to działaj tak, żeby tego uniknąć.. Jasne, czasem trzeba zaryzykować, ale opieraj się tylko na progach, na które możesz sobie pozwolić ![]()
#4339 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4340 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W tamtym roku dokładnie sprawdziłaś rodzinę? Czy pojechałaś na hop-siup? Z tego co pamiętam to była szybka akcja. Au pair to wyjazd nie nastawiony na zarobki. Można owszem sporo odłożyć, ale trzeba sobie wszystko planować i nie podejmować szybkich, nieprzemyślanych decyzji. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4341 | |
Rozeznanie
|
zdeka panikuję, bo on przyjeżdża już w piątek :O a jeszcze pokoju nie mamy, ale jutro idę na spotkanie, bo się rozmyślili i może nam dadzą pokój
![]() w ogóle co myślicie o różnicy wzrostu jeżeli laska jest wyższa ? ja sobie tego nie wyobrażam, no masakra jakaś ![]() ---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- Cytat:
uuu znam to, nie fajnie jest mieć pokój zaraz przy dzieciach... miałam tak z poprzednią rodzinką :/ bardziej mnie wkurzało, że mnie to budziło ehh ale zdarzyło mi się, że wstałam do małej, nawet pare razy ją brałam do łóżka i spała ze mną ![]() ale to nie jest Twój obowiązek by wstawać do nich w nocy, więc nie czuj się źle, ignoruj to.. jeżeli masz z tym jakiś problem, po prostu pogadaj o tym, może mama nie wie, że jej dziecko płacze ale bądźmy szczerzy - głupią udaje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4342 |
Zakorzenienie
|
eee jak dla mnie zaden probem..
na poczatku sie stresowalam, bo Tz jest tego samgo wzrostu co ja, wiec jak zakladam obcasy...to wygladamy komicznie. i znam kilka innych par, gdzie dziewczyny sa wyzsze i nigdy nie slyszalam zadnego komentarza od nikog, wiec luz. przyzwyczaisz sie!
#4343 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4344 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ---------- taa wiem, wiem - zawsze tak mam hee w gorącej wodzie kąpana lol ale jeszcze niedawno było 6 miesięcy do przyjazdu a teraz już tylko tydzień ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4345 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4346 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() No to teraz nie pozostaje mi nic innego jak uzbroić się w anielską cierpliwość ![]() ---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4347 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4348 |
Zakorzenienie
|
a to dobrze masz
![]() ![]()
#4349 |
Wtajemniczenie
|
Haha, u nas jest róznica 32 cm
![]() ![]() Wzrost to sprawa bardzo indywidualna.. jak charakterami się dobrze dobierzecie to wzrost nie powinien przeszkodzić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4350 |
Zakorzenienie
|
Wiecie co? Pierwszy pozytyw z UK!!
![]() ale wątpie, żeby coś z tego wyszło, bo.. rodzinka ma własne konie ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:19.