|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 13 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.13 |
|
2 | 4,08% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
0 | 0% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.13 |
|
3 | 6,12% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.13 |
|
2 | 4,08% |
| Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
|
3 | 6,12% |
| Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 |
|
22 | 44,90% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.13 |
|
10 | 20,41% |
| Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
0 | 0% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
5 | 10,20% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 |
|
2 | 4,08% |
| Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1561 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.
Wiesz, że on do dzisiaj wanny nie umył bo zapomniał? I ja też ...
Jakoś mnie to nie wciągnęło.
|
#1562 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWI
Cytat:
dla mnie top 1 to "stolec byl?" ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1564 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWI
Cytat:
Spoko, ale wiem jak było z dzieciątkiem po pierwszym porodzie. Położna przychodziła, ubierała, wkładała do fotelika i nie wypuściła póki wszystkiego nie dopilnowała - dziecko ma wyjść bezpieczne poza oddział i odpowiednio ubrane. Zresztą skąd mam wiedzieć jak jest na zewnątrz skoro 3-5-8 dni w szpitalu siedzę Matkom nie wolno samym ubierać, ani zabierać dziecko z oddziału, musi być ktoś jeszcze bo mama może być jeszcze słaba itp.Mnie to nawet odpowiada. Przecież ubiera w moje rzeczy, a nie w jej widzimisie Edytowane przez kalka Czas edycji: 2013-03-22 o 17:07 |
|
|
|
|
#1565 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.
Cytat:
---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:18 ---------- Cytat:
u mnie ich mieszanka dopiero zadzialala (lykalam rano wieczor tardyf. a w poludnie ascof.) poza tym duzo migdalow i zielona pietruszke do wszystkiego sok z buraka sobie darowalam, bo pilam 2 miesiace i hemoglobina nie drgnela.
|
|||
|
|
|
#1566 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane jestem. Jestem w domku. Chciał mnie zostawić, ale spytałam,czy to konieczne, bo jemu chodziło o to, żeby badania porobić z moczu i krwi i na crp ale powiedziałam, że zrobię w pon z rana. No i te skurcze . W środę mam wizytę i gdyby bóle były dalej to mnie położy do szpitala. Dostałam antybiotyk i globulki bo przy okazji odebrał mi on wyniki biocenozy.
Niepokoją go te skurcze, bo podobno nie powinno boleć, ale chce jeszcze spróbować na tej nospie i luteinach. Kręgosłup mnie boli masakrycznie;/ Ale mi nie pozwolił żadnych plastrów Z dzidzią wszystko ok. Dziś w 27t 0d waży 1280gr. No i termin wychodzi już na 10 czerwca, ale teraz to się chyba już nie sprawdza ![]() No i oprócz tego: leżeć więcej. Mąż potrzebuje laptopka to odezwe się, jak go wygonię do pracy
|
#1567 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Xal - jest jeszcze biofer fol i ogolnie sporo roznych cudow. znajomej niemowlak ma anemie i lekarka kazala jej wprowadzic do diety zoltko (wiec wcinaj jajka) i kupic actiferol 30mg - podobno tez jest dla ciezarnych. |
|
|
|
|
#1568 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1569 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w bielsku na pewno jest wiecej fajnych miejsc do spacerowania!
|
|
|
|
|
#1570 |
|
Zakorzenienie
|
aaaaa i dziękuję za troskę!!
![]() PS. cieszę się, że gin pracuje na szpitalu, bo wiem, że mogę w razie w wystartować do niego na szpital
|
#1571 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1572 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Planuję przyjechać w lipcu z małą. Teraz już raczej się nie wybieram.
|
|
#1573 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale mysle, ze tego cukru to jest mniej niz w coli albo shake'u hehe. rozpuszczania nie widzialam, bo pani zabrala glukoze do innego pokoju i tam wycisnela pol cytryny druga polowke oddala hehe. no i laboratorium puste o mojej porze a po 2 godz byl tylko jeden niemowlak na szczepienie (w slicznym wozku mutsy evo - gdyby nie piankowe kolka bylby super).---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ---------- Cytat:
teraz lezalam 8 dni i naprawde kazde odwiedziny byly na wage zlota. nawet tesciowej ktora lubie hehe.---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ---------- piekne butki! |
||
|
|
|
#1574 |
|
Zadomowienie
|
nuna
powiem wam ze tak chlop może wkurzyć ze szok już mi minęlo bylam na spacerze przyszłam bo ciągle wydzwaniał ze sie martwi i chce porozmawiać no i przeprosił ale ile sie adenerwowałam przez niego to moje na dodatek już mam taką awersję do teściowej ze po prostu szok !! na dodatek taki nerwoból wszedł mu w serce ze cały czas go kłuje już od paru godzin cięzko mu sie oddycha - jeszcze tego mu brakowało już wyluzowałam i teraz nie bede mu już nic wypominać bo biedak mi jeszcze zejdzie |
|
|
|
#1575 |
|
Zakorzenienie
|
ja studiowalam wrecz graco symbio i evo, a pozniej jeszcze alano i kilka innych
![]() dwa pierwsze odpadaja ze wzgledu na kubelkowe siedziska w spacerowce (nie rozkladaja sie zupelnie na plasko, dziecko ma pupcie ciagle w dolku). ogladalam oba modele w smyku. ladnie wygladaja, ale jednak nie widze opcji zeby dzieciak mogl spac np. na boku. |
|
|
|
#1576 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziewne zwyczaje, nie slyszalam o takich Cytat:
|
|
#1577 |
|
Raczkowanie
|
witam ja dziś miałam wizytę u położnej i wszystko ok.Najlepsze ze za dwa tygodnie ona idzie na urlop i wizytę na 36tydzien mam mieć z inna położna tylko ze umówiła mnie na 10kwitania a to już będzie 37tydz i 1dzień. Najgorsze że skapłam się już w domu. A następna mam 26wiatnia i to juz bedzie 39 troszke mi sie poprzesuwało. A najlepsze jest to ze umawiała mnie tez dziś na te przeciw ciała i jak na nie poszłam to zasnełam w poczekalni hihi
|
|
|
|
#1578 |
|
Zakorzenienie
|
okropne
i niefajne
|
|
|
|
#1579 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
A o co poszło?? Trochę to brzmi jakbyście się błotem poobrzucali... Mam nadzieję, że jakoś to sobie wytłumaczycie i już więcej na skargę do mamusi nie pójdzie
![]() Cytat:
![]() Cytat:
trzymam kciuki, żeby wynik był mega niski i żebyś nie musiała zmieniać swej cukrowej diety ![]() I też miałam dziś dorsza na obiad, co prawda z pęczakiem za to TŻ miał ziemniaczki z paluszkami rybnymi z mintaja Chociaż surówkę zjedliśmy tę samą - z pora, marchewki, jabłka i ogórka kiszonego ![]() Cytat:
I jak szybko wszystko się udało zrobić, nie to co tamta ![]() Piękności Sama mogłabym mieć takie trampki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
za wynik glukozy ![]() Cytat:
o mamo, aż muszę do łazienki ze śmiechu Cytat:
Szkoda tylko, że Cię te infekcje męczą Mam nadzieję, że skurcze się wyciszą. Cytat:
Już za to kasę dostaje, że tam jest... A masz prawo się w nagłym wypadku zgłosić przecież.---------- Byliśmy na przyjemnym zimowym spacerku i karmiliśmy takie małe sikoreczki w parku (już doczytałam, że to były modraszki i bogatki). Cudowne, ufne stworzenia, z ręki nam jadły
|
||||||||
|
|
|
#1580 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1581 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja chcę jedynkę bo chcę mieć męża przy sobie, chcę mieć święty spokój, chcę móc leżeć z gołą dupą i cycami i nie martwić się, że jakiś obcy mąż jest na odwiedzinach a dwa dni miną szybko Cytat:
Cytat:
Cytat:
za wynik glukozy Cytat:
Wróciłam Oto Bartoszkowa fura Małż jednak nie mógł wytrzymać Edytowane przez XxXJuSstiii Czas edycji: 2013-03-22 o 18:07 |
|||||
|
|
|
#1582 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
za dobre wyniki w poniedziałek i by Cię przestało boleć.Dziewczyny, ta fryzjerka o której wspominałam co urodziła jakieś 2 tyg. temu to maleństwo wyszła ze szpitala, ale dziecko niestety zmarło. Przeżyło 5 dni, ale miało wylew za wylewem ![]() rady dla taty 1.jpg rady dla taty 2.jpg
|
|
#1583 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tez od szpitala jestem na luteinie. 2x2. w sumie nie wiem po co, moze mi te szyjke goi hehe. Julcia to juz duza panna |
|
|
|
|
#1584 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do ubierania dzieci przez położną - u mnie w mieście tak jest |
|
|
|
|
#1585 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1586 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1587 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oj tak kciuki mile widziane, bo nie moge miec wszystkiego w tej ciazy anemia, tarczyca, plamienia stanowczo mi wystarcza.ps. suroweczke mialas moja wymarzona ale coleslaw chodzil tzowi po glowie, wiec dzisiaj odpuscilam.
|
|
|
|
|
#1588 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1589 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1590 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie co chwile zza tych drzwi wychodzi anestezjolog, jakas polozna, lekarz, jedne rodzace wchodza, inne wyjezdzaja. ruch na lotnisku
i czesto zdarza sie, ze drzwi (na kodzik) sa otwarte, wtedy slychac bo to dlugi korytarz z samymi salami dla rodzacych.sliczny wozek! taki MESKI
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:51.

ale na bank było top 3

co im do tego? Twoje dziecko, Ty stroisz :P
Matkom nie wolno samym ubierać, ani zabierać dziecko z oddziału, musi być ktoś jeszcze bo mama może być jeszcze słaba itp.

i niefajne
pokłóciłam się dzisiaj z tz i to dość ostro
za dobre wyniki w poniedziałek i by Cię przestało boleć.
07.07.2012