Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 2012 - Strona 105 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-22, 20:31   #3121
lourose
Wtajemniczenie

Dot.: Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 2012

Cytat:
Napisane przez martusia26 Pokaż wiadomość
Hej,
Bardzo dziękujemy za wszystkie trzymane za Polę kciuki
Miedniczka jest tylko śladowo powiększona. Obecnie ma 6 mm (norma jest chyba do 5) no i wymaga dalszej obserwacji (usg co 3 m-ce i mocz co 2 m-ce). Ufff. Bałam się cholernie tych wszystkich dodatkowych badań, które musielibyśmy robić gdyby powiększała sie nadal, no i wyników tych badań. Na szczęście narazie mozemy spać spokojnie. Nefrolog zapewniła, że przy takim powiekszeniu powinna się całkowicie wchłonąć w ciągu ok. 2 lat.
I tak na marginesie. Nefrolog obejrzała też dokładnie psipsie Poli i powiedziała że wargi sromowe można psiukać octeniseptem i nawilżać Linomagiem.

Idę nadrabiać.
Cytat:
Napisane przez martusia26 Pokaż wiadomość
Ja idę w poniedziałek na badania a moje biedne dziecko z teściową musi zostać . I znów będzie jej gadała jaka to mama niedobra, co ona dziecku robi?, śniegiem ją trzeba natrzeć albo młotkiem wybić itp. Przez te jej głupie teksty już miesiąc z nią nie gadam. Ostatnie jej teksty(jak jeszcze do mnie przychodziła, no bo teraz nie gadamy to nie przychodzi i mam święty spokój):
- do Poli "bo jak Cię strzelę w tą buzię....to będziesz się bardziej śmiała'
- "Pola powiec -dziadek bo jak Ci zakopie"

i tylko takie teksty leciały ciągle. no sorry....
Ufff cieszę się że to nic groźnego
A teściowa??? co za teksty nawet żartobliwe nie są w porządku

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny.

Lenie coś ten katar nie przechodzi, jutro jedziemy do lekarza, niech sprawdzi.

poza tym moja córcia próbuje opierać się na dłoniach leżąc na brzuszku
jeszcze jej to nieporadnie wychodzi bo chwieje się na wszystkie strony ale ćwiczy zawzięcie, dzielna dziewczyna
Zosia też coś tam próbuje się podnosić, jedną ręką pompki robi
lourose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 20:33   #3122
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość
a i ja się pochwalę że MAMY PIERWSZY ZĄBEK

Cytat:
Napisane przez lourose Pokaż wiadomość
A robisz podstawowe badania? Krew, mocz? Dukan wali po wątrobie :/
I po nerkach, a nery też mogą tak boleć.
Mi akurat Dukan na nerki się rzucił, zaczęło się wodonercze, zastoje, kamienie, kolki. Nigdy więcej.
Stary 2013-03-22, 20:36   #3123
salud
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Matko ile chorych dzieciaczkow Biedaczki! Zdrowia zycze i sle Wam duzo ciepelka. Mam nadzieje, ze nas ominie jak wrocimy z cieplego w zimne.
Czesc,od 2 dni nadrabialam wątek na komórce,bo dziecko mi się "popsulo" i usypialo dluzej niz mama,pisac juz na telefonie nie mialam nerwów.Tez jestem przerazona jak czytam ile maluszkow choruje.Obawiam się czy tez ja czegos nie przywloklam do domu z pracy,bo Marcel marudny jak cholercia,kiepsko spi,ale mam nadzieje,ze to na zeby a nie wirus.No to zabieram sie za nadrobienie dzisiejszego dnia
salud jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 20:40   #3124
lourose
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
W ogóle zapomniałam napisać, że Antek waży ... 8,3kg Dla przypomninia... za tydzień dopiero kończy 5 miesięcy! Mam małego Pudziana w domu.
Może faktycznie nie chce mu się ruszać ;-) Zosia ma skończone 5 m-cy i waży 7200, je jak smok (pochłania zupki, owoce, i ssie pierś).
Nic się nie martw kochana, myślę że jadłospis ma w porządku. Ćwiczenia dadzą rezultaty!

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
my dzis wyszlismy na przepustke. jestem totalnie wykonczona, Giulia jak zreszta chyba kazde dziecko tragicznie znosi szpital. a do tego dziewczyny warunki masakryczne, az w szoku bylam ze szpital moze tak wygladac. syf, smród!! do domu jezdzilam codziennie zeby sie wykapac bo tam nie potrafilam, nawet Giulii wanienke muslismy przywiesc bo ta co tam mieli to jeszcze z czasow komuny giulia dostala do tego wysypki kontatkowej na twarzy, pomimo ze spala tylko w swojej poscieli. w pon wracamy, ale tz mowi ze nie pozwoli jej juz zostawic, obysmy nie musieli zostac dali mi masci wiec smaruje ja bez przerwy zeby sie poprawilo i nas nie zatrzymali.

afternoon nasza pediatra stwieirdzial za za dlugo to trwa i dala skierowanie zeby nas od razu przyjeli, bo do poradni czekalibysmy miesiacami a podobno w tym szpitlau co nas wysłali to najlepszy oddzial dermaologiczny. i jak w izbie przyjec ordynatorak to zobaczyla to od razu ze jestesmy do przyjecia. zrobili jej mase badan i na szczescie wyszly ok i chyab dzieki temu jestesmy na przepustce. a ramie juz coraz lepiej, oby do pon sie wygoilo
w ogólw dziewczyny widok tylu dzieci cierpiacych tam... ja juz psychycznie wysiadałam...byl np chlopczyk 2 lata, caly zsypany, lekarze nie wiedza co to, pod kroplowka, z wenflone, krzyczal caly czas, serce mi pekało
zdrówka dla wszystkich chorych maluszków
Cześć Wielkie ufff
szkoda takich maluszków, zapominam podziękować każdego dnia że Zosia jest zdrowa... a tak się nieraz na nią denerwuję
Byłyście w Prokocimiu?

Cytat:
Napisane przez Lewek Pokaż wiadomość
Witajcie Dziewczynki,
ja dziś bez humoru, więc jakoś pisać się nie chce.
Coś się dzieje czy tylko ta "wiosna" za oknem?

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość

Spróbuję uchwycić ząbki Póki mam aparat przy sobie
OMG

Cytat:
Napisane przez LadyBeatta Pokaż wiadomość
a ja witam że szpitala... byliśmy u innego pediatry, okazało się, że Miki ma skurczowe zapalenie oskrzeli i zapalenie płuc., no i oczywko skierowanie do szpitala. na oddziale jeszcze się od babek dowiedziałam, że panuje jelitowka. po prostu pięknie. chyba lata doczekamy w tym szpitalu.
ściskam!

---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ----------

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
I po nerkach, a nery też mogą tak boleć.
Mi akurat Dukan na nerki się rzucił, zaczęło się wodonercze, zastoje, kamienie, kolki. Nigdy więcej.
Mojemu mężowi teraz siadło na wątrobie a dieta w to mu graj, może jeść ile chce i to mięcha, mięcha, mięcha. Ale trzeba pamiętać o wodzie...
Na szczęście Twoja dżaba ma zumbę i to chyba najzdrowsze, plus dieta ;-)[COLOR="Silver"]
lourose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 20:45   #3125
salud
Zadomowienie

Cytat:

Dearlie, a jak wygląda Wasz wieczór? staram się na wieczór Zosi nie stymulować, żeby się wyciszyła, i każdy dzień kończy się tak samo: wietrzenie pupy, kąpiel, butla, gaszenie światła, spanie ;-) macie jakiś rytuał? wiem że na pewno to wiesz ale może schemat będzie pomocny?
Pomarudziłam a mały zasnął 2 minuty po właczeniu kołysnek,od miesiąca hitem są kołysanki Turnaua i Magdy Umer,ciekawe na jak dlugo jeszcze.

---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ----------

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość

Tantum verde u nas też musowo zawsze jest
Nie pamietam czy pisalam,ale Tantum verde mozna stosowac na bolące dziąselka przy zabkowaniu jak te żele nie dają rady.
Stary 2013-03-22, 20:47   #3126
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ----------

gratulujemy

Cytat:
Napisane przez salud Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ----------

Nie pamietam czy pisalam,ale Tantum verde mozna stosowac na bolące dziąselka przy zabkowaniu jak te żele nie dają rady.
dobrze wiedzieć

Ivoncia to Alanek jeszcze nie śpi?

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 20:54   #3127
salud
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez monarika Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

ja też już nie mogę z tymi moimi włosami...ja mam wizytę w czwartek i też myślę o drastycznej zmianie długości
Ja juz zrobilam ten radykalny krok i obcielam,tylko fryzjerka sie "szczypala" bo się pewnie bala,ze bede jej kazala "przyklejac" jak mi sie nie spodoba.Kurcze ale mam teraz osczednosc czasu rano przy suszeniu i ukladaniu,przy maluchu jak znalazl.

---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ----------

Cytat:
Nadrobiłam, ale nie cytuje, bo nie mam czasu zbytnio.. Jeszcze klub muszę ogarnąć

Dziękujemy za gratulacje odnośnie ząbka .
I pochwalimy się, że już idzie nam 6ząbek, czekać tylko aż przebije
kurcze,ale leci z tymi zębami

---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ----------

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Przy takim tempie to jej szybciej wyjdą ósemki niż mi

Czyli pozytywne wieści
A w jakim celu psikać Octeniseptem???
ja jeszcze nie mam wszystkich ósemek!i pewnie nie wyjda,bo miejsca nie ma

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-03-22, 21:01   #3128
Asiuulka89
Zakorzenienie

Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 2012

Monarika ja zygam po jajkach. Więc nie jem ich. Jedynie wojaży mogłam i jadłas ile wlezie

Zdrowia dla chorusxkow biedne maluszki.
Kasiam dobrze ze w domku i obyscie nie wróciły do szpitala!

Dearlie będzie dobrze pocwiczycie i wszystko sie wytowna

Jaś dzisiaj zaczął sobie gadać. Gaga baba i te sprawy a od kilku dni wola am am am oczywiście wszystko naprzemian z piszczenien
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 21:01   #3129
Alisiatko
Raczkowanie

Witam wszystkie mamusie
O jaaaa... Czemu ja was wcześniej nie znalazłam, byłoby z kim rozwiewać niepokoje ciążowe i konsultować stawianie pierwszych kroków, jako mama
No nic, mam nadzieję, że mogę się przyłączyć, lepiej późno, niż wcale
Stary 2013-03-22, 21:03   #3130
Dearlie
Zakorzenienie

Wpadłam do Was jeszcze wieczorową porą. Nagotowałam buraczkowej na jutro i pojutrze dla Małego ( chociaż w sumie to określenie już co raz mniej do niego pasuje ), po raz pierwszy, więc jestem ciekawa jak mu będzie smakowała.

Kurcze, mimo tej wizyty martwię się o Anciora, bo kicha i kicha. Kaszek jakby znikł, ale za to, to kichanie mnie niepokoi. Błagam, oby nic się z tego nie rozwinęło.

Cytat:
a ja witam że szpitala... byliśmy u innego pediatry, okazało się, że Miki ma skurczowe zapalenie oskrzeli i zapalenie płuc., no i oczywko skierowanie do szpitala. na oddziale jeszcze się od babek dowiedziałam, że panuje jelitowka. po prostu pięknie. chyba lata doczekamy w tym szpitalu.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Jejku Kochani tak mi przykro, że nie obyło się bez szpitala. Wiem jak ciężko Wam znosić pobyt tam, ale wiem po sobie, że czasami warto znieść te paskudne warunki, aby mieć pewność, że maluch zostanie wyleczony. My 2 tygodnie leczyliśmy Antka w domu bezskutecznie, a w szpitalu pięknie w tydzień go wyleczono z odoskrzelowego zapalenia płuc. Wierzę, że lada moment i Mikołaj będzie zdrowy. Najważniejsze, że jest pod opieką specjalistów... teraz już będzie tylko lepiej. Buziaki dla Was!

Cytat:

---------- Dopisano o 21:
Wielkie brawa dla Jasia!

Cytat:
Może faktycznie nie chce mu się ruszać ;-) Zosia ma skończone 5 m-cy i waży 7200, je jak smok (pochłania zupki, owoce, i ssie pierś).
Nic się nie martw kochana, myślę że jadłospis ma w porządku. Ćwiczenia dadzą rezultaty!
Jejku to Ancior to słonik przy Twojej Zośce. Zresztą... pewnie przy większości wątkowych dzieciaczków.
Stary 2013-03-22, 21:07   #3131
salud
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
dziekei dziewczyny za kciuki

my dzis wyszlismy na przepustke. jestem totalnie wykonczona, Giulia jak zreszta chyba kazde dziecko tragicznie znosi szpital. a do tego dziewczyny warunki masakryczne, az w szoku bylam ze szpital moze tak wygladac. syf, smród!! do domu jezdzilam codziennie zeby sie wykapac bo tam nie potrafilam, nawet Giulii wanienke muslismy przywiesc bo ta co tam mieli to jeszcze z czasow komuny giulia dostala do tego wysypki kontatkowej na twarzy, pomimo ze spala tylko w swojej poscieli. w pon wracamy, ale tz mowi ze nie pozwoli jej juz zostawic, obysmy nie musieli zostac dali mi masci wiec smaruje ja bez przerwy zeby sie poprawilo i nas nie zatrzymali.

afternoon nasza pediatra stwieirdzial za za dlugo to trwa i dala skierowanie zeby nas od razu przyjeli, bo do poradni czekalibysmy miesiacami a podobno w tym szpitlau co nas wysłali to najlepszy oddzial dermaologiczny. i jak w izbie przyjec ordynatorak to zobaczyla to od razu ze jestesmy do przyjecia. zrobili jej mase badan i na szczescie wyszly ok i chyab dzieki temu jestesmy na przepustce. a ramie juz coraz lepiej, oby do pon sie wygoilo

w ogólw dziewczyny widok tylu dzieci cierpiacych tam... ja juz psychycznie wysiadałam...byl np chlopczyk 2 lata, caly zsypany, lekarze nie wiedza co to, pod kroplowka, z wenflone, krzyczal caly czas, serce mi pekało

zdrówka dla wszystkich chorych maluszków
dobrze,ze wyniki ok i że Was puscili na przepustkę

---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ----------

Cytat:

Spróbuję uchwycić ząbki Póki mam aparat przy sobie
:d

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-03-22, 21:07   #3132
sandra23s
Zadomowienie

Cytat:

ojej,współczujęzdró weczka

Cytat:

No i dobre wieści to najważniejsze.

W takim razie trzymam kciuki aby rehabilitacja szybko i sprawnie poszła

Jak dobrze że wyszliście

No piękne kiełki

---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ----------

ojej dużo zrrówka dla Mikołąja

za ząbka

Cytat:
Ja juz zrobilam ten radykalny krok i obcielam,tylko fryzjerka sie "szczypala" bo się pewnie bala,ze bede jej kazala "przyklejac" jak mi sie nie spodoba.Kurcze ale mam teraz osczednosc czasu rano przy suszeniu i ukladaniu,przy maluchu jak znalazl.

---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ----------

kurcze,ale leci z tymi zębami

---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ----------

ja jeszcze nie mam wszystkich ósemek!i pewnie nie wyjda,bo miejsca nie ma

tez mam ochote obciąć włosy,mam prawie to pasa i okiełznanie ich zajmuje bardzo dużo czasuo myciu i suszeniu nie wspomnę

Pola popołudniu bła mega marudna.mam nadzieję,ze to ząbki a nie jakaś choroba

u mnie wszyscy śpią a ja leże i wcinam mon cheri a jutro jazda na rower pośmigać godzinke

Wiktor 1.09.2007,g.9:10,3600g 54cm

Pola 5.09.2012, g.0:03,4090g 53cm
sandra23s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 21:08   #3133
monarika
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
Monarika ja zygam po jajkach. Więc nie jem ich. Jedynie wojaży mogłam i jadłas ile wlezie

Zdrowia dla chorusxkow biedne maluszki.
Kasiam dobrze ze w domku i obyscie nie wróciły do szpitala!

Dearlie będzie dobrze pocwiczycie i wszystko sie wytowna

Jaś dzisiaj zaczął sobie gadać. Gaga baba i te sprawy a od kilku dni wola am am am oczywiście wszystko naprzemian z piszczenien

A po rzeczach na bazie jajek też rzygałaś?? Np po ciastkach
monarika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 21:11   #3134
Dearlie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Alisiatko Pokaż wiadomość
Witam wszystkie mamusie
O jaaaa... Czemu ja was wcześniej nie znalazłam, byłoby z kim rozwiewać niepokoje ciążowe i konsultować stawianie pierwszych kroków, jako mama
Witamy. Widzę, że Hania należy do grona najmłodszych naszych maluszków. Cieszę się, bo niewiele nas, gdyż sporo dzieciaczków na wątku jest wrześniowych i sierpniowych, a tych późniejszych już znacznie mniej.
Stary 2013-03-22, 21:15   #3135
salud
Zadomowienie

Dot.: Odp: Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 2012

Cytat:

zdrówka dla Mikiego i szybkiego powrotu do domu życzę

---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ----------

Cytat:
:
a i ja się pochwalę że MAMY PIERWSZY ZĄBEK [COLOR="Silver"]

:
gratulacje
Stary 2013-03-22, 21:18   #3136
Asiuulka89
Zakorzenienie

Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 2012

Cytat:
Napisane przez monarika Pokaż wiadomość

A po rzeczach na bazie jajek też rzygałaś?? Np po ciastkach
Właśnie nie. Tylko w czystej postaci. Mogę zjeść sałatkę warzywna która ma jajka i nic mi nie jest. Zjem łóżeczko samo jajko i nad kiblen będę z godzinę wisiała.
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 21:20   #3137
Alisiatko
Raczkowanie

Cytat:
Witamy. Widzę, że Hania należy do grona najmłodszych naszych maluszków. Cieszę się, bo niewiele nas, gdyż sporo dzieciaczków na wątku jest wrześniowych i sierpniowych, a tych późniejszych już znacznie mniej.
miała się urodzić później, bo 11 listopada (takie patriotyczne dziecko ), ale lekarz mi podczas badania tak grzebnął, że wywołał poród
Stary 2013-03-22, 21:22   #3138
aga_ton
Wtajemniczenie

powyginałam Lenie uszy na wszystkie strony i nawet się nie skrzywiła, chyba jej się nawet podobało
w takim razie to chyba nie zapalenie ucha bo już miałam wątpliwości. Mała pół dnia wyła, ciągnęła się za ucho, wierzgała, wkładała piąstki do buzi, normalnie szał...
jutro jedziemy do lekarza by sprawdzić czy to zęby czy może coś nie tak z gardłem.
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 21:24   #3139
salud
Zadomowienie

Cytat:

Jejku to Ancior to słonik przy Twojej Zośce. Zresztą... pewnie przy większości wątkowych dzieciaczków.
Marcel 3 tyg.temu przy szczepieniu mial ponad 8,7 kg.Kurde grubasek z niego taki,ze ten nie chce mu sie cwiczyc.A ja ciagle mysle,ze powinien juz robic to czy tamto i jak widze maluszka w podobnym wieku to mimo woli porownuje jak to u innych wyglada.Obiecalam sobie,ze tego robic nie bede ale to jest silniejsze ode mnie.Tez dlugo nie wykonywal proby trakcji,jak mu pediatra pogrozila rehabilitacja to się spiąl.Teraz szczegolnie do siadania sie nie pali,odwraca sie na brzuch czy plecy tylko jak innym sposobem nie siegnie po cos co go ciekawi.Tak kombinuje,zeby sie nie narobic leniuch jeden

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-03-22, 21:27   #3140
aga_ton
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 2012

Cytat:

szybkiego powrotu do zdrowia
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 21:28   #3141
salud
Zadomowienie

Cytat:
miała się urodzić później, bo 11 listopada (takie patriotyczne dziecko ), ale lekarz mi podczas badania tak grzebnął, że wywołał poród
Witam nową mamusię i małą Hanię
Stary 2013-03-22, 21:30   #3142
monarika
Wtajemniczenie

Cytat:
Właśnie nie. Tylko w czystej postaci. Mogę zjeść sałatkę warzywna która ma jajka i nic mi nie jest. Zjem łóżeczko samo jajko i nad kiblen będę z godzinę wisiała.
No widzisz tżta dziadek miał tak samo wszystko co zawierało jajka jadł a samych
jeżeli mała nie wyrośnie z tej alergii to mam nadzieję, że też będzie to taka łagodna forma

Edytowane przez monarika
Czas edycji: 2013-03-22 o 21:31
Stary 2013-03-22, 21:30   #3143
salud
Zadomowienie

Cytat:
powyginałam Lenie uszy na wszystkie strony i nawet się nie skrzywiła, chyba jej się nawet podobało
w takim razie to chyba nie zapalenie ucha bo już miałam wątpliwości. Mała pół dnia wyła, ciągnęła się za ucho, wierzgała, wkładała piąstki do buzi, normalnie szał...
jutro jedziemy do lekarza by sprawdzić czy to zęby czy może coś nie tak z gardłem.
Aga-ton,zeby sprawdzic czy nie ma zapalenia ucha naciska sie skrawek czyli ten cypek,ktory jest między policzkiem a przewodem sluchowym,nie wiem czy zrozumiale wytlumaczylam.Nie trzeba tarmosic ucha.
Stary 2013-03-22, 21:33   #3144
Iwa844
Zakorzenienie

Cytat:
Bo łóżeczko może być ciężkostrawne, w szczególności szczebelki

Temat wagi na tapecie, a ja pojęcia nie mam ile Ala teraz waży Ostatnie ważenie było 23 stycznia, szczepienie mamy dopiero za miesiąc, a zdrowego dziecka nie będę ciągała do przychodni żeby ją zważyć, nie? Wydaje mi się że je w sam raz, ani za dużo ani za mało, to nie mam powodów do niepokoju

Witam nowe Mamusie i czekam na fotki
Stary 2013-03-22, 21:34   #3145
Dearlie
Zakorzenienie

Cytat:
Uwielbiam Lenkę. Super, że uszka nie bolą. Nie wiem czy to pocieszające, ale Antek też miał kolejny beznadziejny dzień. Wpadł w taką histerię wieczorem, że musieliśmy zrezygnować nawet z kąpieli, bo nie szło nad nim zapanować. Dopiero butla go wyciszyła, a po niej dosłownie padł ze zmęczenia, więc już w ogóle kąpiel odpadła, bo byliśmy przeszczęśliwi, że zapanowała cisza i dziecko w końcu zasnęło.

Cytat:
Marcel 3 tyg.temu przy szczepieniu mial ponad 8,7 kg.Kurde grubasek z niego taki,ze ten nie chce mu sie cwiczyc.A ja ciagle mysle,ze powinien juz robic to czy tamto i jak widze maluszka w podobnym wieku to mimo woli porownuje jak to u innych wyglada.Obiecalam sobie,ze tego robic nie bede ale to jest silniejsze ode mnie.Tez dlugo nie wykonywal proby trakcji,jak mu pediatra pogrozila rehabilitacja to się spiąl.Teraz szczegolnie do siadania sie nie pali,odwraca sie na brzuch czy plecy tylko jak innym sposobem nie siegnie po cos co go ciekawi.Tak kombinuje,zeby sie nie narobic leniuch jeden
Ooo, to mam nadzieję, że mój leń też się zepnie. I jak dobrze, że nie tylko Antek jest z tych większych na wątku.

Wygońcie mnie stąd.
Stary 2013-03-22, 21:35   #3146
weronika_91
Zakorzenienie

Cytat:
Witam wszystkie mamusie
witajcie
Stary 2013-03-22, 21:36   #3147
monarika
Wtajemniczenie

_bagheera_ Alisiatko witajcie czekamy na fotki i więcej informacji
Stary 2013-03-22, 21:39   #3148
sandra23s
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Iwa844 Pokaż wiadomość
Bo łóżeczko może być ciężkostrawne, w szczególności szczebelki

Temat wagi na tapecie, a ja pojęcia nie mam ile Ala teraz waży Ostatnie ważenie było 23 stycznia, szczepienie mamy dopiero za miesiąc, a zdrowego dziecka nie będę ciągała do przychodni żeby ją zważyć, nie? Wydaje mi się że je w sam raz, ani za dużo ani za mało, to nie mam powodów do niepokoju

Witam nowe Mamusie i czekam na fotki

przegiełaś:cojest :

Wiktor 1.09.2007,g.9:10,3600g 54cm

Pola 5.09.2012, g.0:03,4090g 53cm
sandra23s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 21:40   #3149
salud
Zadomowienie

Cytat:
Uwielbiam Lenkę. Super, że uszka nie bolą. Nie wiem czy to pocieszające, ale Antek też miał kolejny beznadziejny dzień. Wpadł w taką histerię wieczorem, że musieliśmy zrezygnować nawet z kąpieli, bo nie szło nad nim zapanować. Dopiero butla go wyciszyła, a po niej dosłownie padł ze zmęczenia, więc już w ogóle kąpiel odpadła, bo byliśmy przeszczęśliwi, że zapanowała cisza i dziecko w końcu zasnęło.

Ooo, to mam nadzieję, że mój leń też się zepnie. I jak dobrze, że nie tylko Antek jest z tych większych na wątku.

Wygońcie mnie stąd.
My mielismy taki okres,ze Marcel sie tak uaktywnial po kąpieli,ze nie mógl zasnąc potem przez kilka godzin,wiec kapiel byla czasowo przełożona na rano"po kupie". Mnie też wygońcie,bo rano się nie zwlekę,żeby nakarmic małego głoda.
Ok,padam na twarz,wiec do milego.Dobrej nocy

Edytowane przez salud
Czas edycji: 2013-03-22 o 21:50
Stary 2013-03-22, 21:52   #3150
Alisiatko
Raczkowanie

Dzięki dziewczyny za powitanie
Z przyjemnością posiedziałabym tu jeszcze trochę i ponadrabiała wątek, żeby Was lepiej poznać, ale zdecydowanie muszę iść do łóżeczka, bo niestety z nosa cieknie, gardło boli i na noc jeszcze gorączka doszła
A ponieważ jeszcze karmię piersią, to nawet nie mogę porządnych prochów się najeść
Dobranoc zatem

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości