|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1261 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuchatki radosne witają wiosnę- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9
Cytat:
farta mialas hehe :P---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ---------- tyle Was jest podglądających a tu taka cisza? ide sie ogarnac i wyrko rozlozyc.Podziwiam te co czytaja na noc ksiazki ja ledwo co na oczy widze hahahaha |
|
|
|
|
#1262 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ---------- idę spać, jutro do szkoły eh |
|
|
|
|
#1263 |
|
Zakorzenienie
|
ja jednym okiem na wizazu, drugim na meczu
![]() jak tylko sie skonczy meczyk, mykam spac, bo jutro robotny dzien mnie czeka.
|
#1264 |
|
Zakorzenienie
|
A ja jednym okiem na wizażu a drugim na allegro-kupiłam karuzelkę
|
|
|
|
#1265 |
|
Zadomowienie
|
Z wielkim żalem i rozczarowaniem piszę że niestety ale nie udało się...
Ale jak ktoś jest piratem drogowym i wymusza pierwszeństwo to się nie ma co dziwić ![]() A egzaminator najlepszy jaki mógł się trafić, wyrozumiały, pogadał pośmiał się i na kilka rzeczy przymrużył oko jeździłam znów ponad 40 min i w drodze do PORD-u wymusiłam...
|
#1266 | |
|
Zakorzenienie
|
gratki
![]() rainforest? kupowalas nowa? ---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ---------- Cytat:
nastepnym razem bedzie lepiej
|
|
#1267 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem jak to zrobiłam, ale jednak nadrobiłam..ale komentować już nie dam rady..
Mogę z czystym sumieniem się położyć.. tylko nie wiem czy zasnę, bo mąż nawija przy meczu i komentuje i gada do telewizora i go uciszyć nie mogę Malinka za wizytę. dzidziol bardzo ciężki Mój nawet połowy z tego jeszcze nie ma. Słodkich snów |
|
|
|
#1268 | |
|
Zakorzenienie
|
jaka karuzele ja wlasnie musze kupic cos do lozeczka takiego na te pajacyki co zwisaja taka do zakladania.niby ma obok melodyjki jakies to lozeczko ale wsuie karuzeli z jakas ladna nutka nigdy malo haha :P wiem tylko ze chce taka co gra dluzej niz 5 sekund -taka ma szw i glupio co chwile wstawac i ciagnac za sznurek zeby gralo:P pochwal sie!
Cytat:
![]() mi tez powiedział ze wymusiłam ale ja powiedziałam ze facet z tylu mi mrugnął światłami ze mnie wpuszcza i jakoś przeszło tylko faktycznie mi mrugnol he nie ze sobie wymyslilam
|
|
|
|
|
#1269 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A wagą to się później będziesz przejmować ![]() Cytat:
Rainforest Uzywaną, ale w idealnym stanie, za stówkę
|
|||
|
|
|
#1270 |
|
Raczkowanie
|
Mamusie moje drogie zycze Wam dobrej nocy
)Cos mi sie chce spac wiec trzeba to wykorzystac:p
|
|
|
|
#1271 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
https://wizaz.pl/najlepsze-dla-dziec...hp?produkt=169 |
|
|
|
|
#1272 |
|
Konto usunięte
|
No i się okąpałam, nakremowałam, założyłam czystą koszulkę, po czym moja mleczarnia ją w 5 minut zaplamiła
|
|
|
|
#1273 |
|
Zakorzenienie
|
dobranoc wszystkim mamuska co poszly sobie:P
---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ---------- [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39932163]No i się okąpałam, nakremowałam, założyłam czystą koszulkę, po czym moja mleczarnia ją w 5 minut zaplamiła [/QUOTE]fajna ta karuzela ![]() hehe nie ma to jak swieze mleczko
|
|
|
|
#1274 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39932163]No i się okąpałam, nakremowałam, założyłam czystą koszulkę, po czym moja mleczarnia ją w 5 minut zaplamiła
[/QUOTE]O rety! Nieźle
|
|
|
|
#1275 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
dla synkaCytat:
Cytat:
Trzymam kciuki zeby twoj sie zmienil jakims cudem moze poprostu jak dzidzia sie urodzi to cos w nim peknie i bedzie juz ok, tego Ci zycze z calego serduszka
|
|
#1276 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39932163]No i się okąpałam, nakremowałam, założyłam czystą koszulkę, po czym moja mleczarnia ją w 5 minut zaplamiła
[/QUOTE]oo, czyli jednak bylo spa
|
#1277 |
|
Zakorzenienie
|
Katarine to też masz nieciekawie
Uciekam do łóżka, oglądać Graysów, pa |
|
|
|
#1278 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Apropo ciastek, ostatnio zakochałam się w ciastku z Burger kinga Kosztuje 6zł http://www.burgerking.de/menu/hot-brownie ojjj ale bym je teraz zjadła Chyba zrobie na dniach sama coś podobnego- wystarczy upiec czekoladowe ciasto typu brownie i pokroić, póki jest gorące włożyć do każdego kawałka ciasta kawałek białej czekolady,by się roztopił (lub podgrzać w mikrofali) i dać na to bitą śmietanę mniam
|
|
#1279 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez chyba bede patrzyla za uzywana
---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ---------- mykam
|
#1280 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1281 |
|
Zakorzenienie
|
hm... te co chca karmic piersia.. czy kupujecie butelki jakos przed porodem czy pozniej ewentualnie?
Mysle wlasnie ze zrobie zapas wczesniej bo niewiem czy dziecko sie bedzie najadac i wogole czy dam rade z karmieniem piersia.. chce kupic butelki aventu podgrzewacz Aventu - http://allegro.pl/avent-podgrzewacz-...098037736.html taki, ten sterylizator mikrofalowy jest super,juz ostatnio zachwalalam ale Wam nie wklejalam linka - http://allegro.pl/philips-avent-ster...088899460.html i fajny jest pojemnik na mleko- np taki http://allegro.pl/pojemnik-na-mleko-...087726803.html nie trzeba w nocy np myslec ile lyzeczek wsypac tylko nasypac wieczor i heja gotowe pozniej tylko z woda hehe---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 23:12 ---------- myslicie ze konieczny jest odciagacz do cyca? ---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ---------- nie no spoko,pogadam sobie sama ze sobą .lajcik
|
|
|
|
#1282 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Po porodzie różnie bywa, laktacja może nadejść pare dni po dopiero (szczególnie jeśli poród cc), datego chcę mieć w razie czego mleko zastępcze. Odciągacz może i nie jest konieczny,ale ułatwia życie,bo dziecko nie zawsze jest głodne wtedy,kiedy akurat jest pokarm w piersi,a jak się ten pokarm przetrzyma za długo może dojść do jakiegoś stanu zapalnego,zatrzymania laktacji etc. Nawał pokarmu najlepiej odrazu ściągać. Pozatym odciagacz kupuję też dlatego,że ja chcę karmić odciąganym pokarmem z butelki (mam wrażliwe i drażliwe sutki),a nie prosto z piersi
|
|
#1283 | |
|
Zakorzenienie
|
Enlevee a ty znowu masz wizyte dzien przedemną he
![]() Ciekawe ile corcia wazy moja Nikt ze mną nie gada to spadam.. hahahah Dobranoc zabeczki.---------- Dopisano o 23:32 ---------- Poprzedni post napisano o 23:28 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 23:32 ---------- Poprzedni post napisano o 23:32 ---------- a ja myslalam ze pokarmu w cycku nie moze byc za duzo i poprostu sie daje dziecku z cyca wtedy kiedy jest glodne.. hm.. ---------- Dopisano o 23:33 ---------- Poprzedni post napisano o 23:32 ---------- to ja tez juz lece dobranoc do jutra paaaaaaa dobrej nocki!!!!!!!!!! |
|
|
|
|
#1284 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
za udana wizyte.Cytat:
![]() Cytat:
Dobranoc dziewczynki
|
|
#1285 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Resztę dokupimy w razie potrzeby ![]() Cytat:
|
|
#1286 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry Brzuchatki
![]() nadrobiłam, ale z odpisywaniem będzie ciężko Niedługo się ogarniam i muszę z kicią do weta podjechać, a później zająć się trochę domem, Tż, Mamą i sobą. Oliath chwilowo a w wolnej chwili skrobnę w temacie "domu" Perse, tulę i Ciebie domyślasz się za co ... tym razem musi być dobrze. Jesteś bardzo dzielna i Dawidek już Tam trzyma rękę na pulsie, żebyś Tu była bardzo szczęśliwa witam Nowego Brzuchatka - Katarynę, fajnie że do nas dołączyłaś Za objawionych Dzieciaczki Za udane wizyty ![]() Za kolejne rozpoczete tygodnie Za słońce, które u mnie świeci no a teraz zadzieram kiece i lece się doprowadzić do stanu używalności ![]() a no i w załączniku zdjęcia z netu wózka i fotelika. Jeden i drugi sprzęt fajnie się prezentuje na szaro-czarnym "stelażu" wózka. A no i kolor gondoli i spacerówki jest w rzeczywistości nieco zgaszony niż na zdjęciach. Zdjęcia Jedo na necie, jak i w katalogu sporo kolorystycznie się różnią od rzeczywistości. Zdjęcia z netu bo ja nawet nie mam tu gdzie zrobić konkretnego zdjęcia bo mam tak zagracone mieszkanie sprzętami w tej chwili, że chyba ścieżki sobie wytyczę do kibla i łóżka (i na co mi było sprzątanie na środę?) ------- Boszzzeee, jaka ja czuję się samotna, w tej chwili na wątku jestem tylko ja!!! Edytowane przez czarownica1 Czas edycji: 2013-03-23 o 07:00 |
|
|
|
#1287 |
|
Raczkowanie
|
Hej,
spać nie mogę, a to dlatego że wczoraj sprzedaliśmy pierwszego ze szczeniaków i przeżywam :brzydal :Nie wiem jak ja będę spała pierwsze dni po porodzie, chyba wcale z tych emocji ![]() Co do butelek to ja mam już takie, mimo że mam zamiar karmić piersią, kupiłam w razie "W" http://allegro.pl/philips-avent-zest...098948161.html zastanawiam się nad laktatorem ręcznym z tej firmy, ma ktoś jakieś doświadczenia czy opinie o nim? ![]() smoczki mam te: http://allegro.pl/dynamiczne-smoczki...051330049.html te z napisami dwa i drugi zestaw biało różowy http://allegro.pl/canpol-lovi-hotcol...118071456.html Na razie nie kupuję żadnych sterylizatorów czy podgrzewaczy do butelek |
|
|
|
#1288 |
|
Zadomowienie
|
Dzień Dobry
Słońce Wczorajszy mecz tragedia Dziś śniło mi się że każdy napotkany człowiek gratulował mi ciąży ![]() A teraz ide poczytać to co wieczorem naklepałyście
|
|
|
|
#1289 |
|
Konto usunięte
|
dzien dobry laski!
ja wczoraj wieczorem pozarlam sie z tz wiec zamiast miec mily wieczor byla kiszka.. faceci sa beznadziejni! slonce tez u nas swieci j a ja od 7 tradycyjnie nie moge spac imprezka zaczyna sie o 11 - Ignacek przeszczesliwy musze jeszcze umyc glowe , przygotowac salatke i babeczki na slono reszta ok. a moja mama przywiezie zupe taka jest kochana milego dnia !!! Edytowane przez 993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 Czas edycji: 2013-03-23 o 07:54 |
|
|
|
#1290 |
|
Rozeznanie
|
Hejoo
U mnie za oknem też słoneczko, aż chce się wstawać
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:08.

i dobrze mi sie kojarzy..mam małą kuzynkę i fajna z niej dziewuszka
farta mialas hehe :P
a NATASZA .. czy jakies eh i wkurza mnie to tylko to moja decyzja z TZ i my zdecydujemy nawet jak oni beda podsylac swietne pomysly.. i mowie do ojca ze ja nie chce dac dziecku na imie tak jak ma wiekszosc osiedla eh

Ważę już 58,8kg i od początku ciąży przytyło mi się 11,8kg 

A nie możesz wcześniej?
Chyba zrobie na dniach sama coś podobnego- wystarczy upiec czekoladowe ciasto typu brownie i pokroić, póki jest gorące włożyć do każdego kawałka ciasta kawałek białej czekolady,by się roztopił (lub podgrzać w mikrofali) i dać na to bitą śmietanę mniam
a w wolnej chwili skrobnę w temacie "domu"