|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3811 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXII) - część VII
Cytat:
![]() Każda z Nas wprowadza to co jest w zasięgu, bo nie wszystkie rzeczy które chciałybyśmy dawać są osiągalne.... Myślę, że nie ma co się przejmować i robić swoje ![]() w ogóle to Hejka my od 6.30 na nogach, ale w nocy tylko jedna pobudka po 5, na dosmoczenie i pogłaskanie wczoraj cały wieczór było "mamamama" KarolinaPW-śliczne te rzeczy do chrztu-kiedy ta Uroczystość?? Depoison rozumiem, że ty czekasz z glutenem do 12 miesiąca??ja zacznę po Wielkanocy, choć nieraz już Lilka dostawała coś glutenowego, troszkę chleba (od rolnika), makaronu lub jak dziś bułeczki drożdżowej, co to ją sama upiekłam i nigdy nic się nie działo, chociaż są to śladowe ilości jak dotąd....
|
|
#3812 |
|
Zakorzenienie
|
Heloł
![]() Blue nie daj się zwariować, ta lista to jakiś spis produktów z całego świata, bez przesady... Myślisz, że jak Ty byłaś mała to dostałaś do 8 miesiąca te wszystkie rzeczy? Dla mnie to jest jakaś paranoja. Ok, rozumiem, dieta powinna być różnorodna i urozmaicona, ale tak to nawet dorośli nie jadają Wprowadzaj nowości, to do czego masz dostęp, co Ci do głowy przyjdzie, ale nie daj się reżimowi, że "musisz dać to i to", bez przesady. Dziecko będzie się zdrowo rozwijać czy dostanie sezam, daktyle, renklody (swoją drogą to nawet nie wiem co to ) czy nieWłaśnie mam bunt, bo przeglądam książkę kucharską BLW i nie pozwalam małej się do niej dobrać ![]() ach no i gratuluję wszystkich ząbków i nowych umiejętności
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2013-03-23 o 09:09 |
|
|
|
#3813 | |
|
Wtajemniczenie
|
aha no i sukces:
wczoraj Lila napiła się mleka, nie na śpiocha przytuliłam ją i jakoś na raty wypiła ponad 100mlto dziś rano powtórzyłam czynność i znów się udało a wcześniej dawałam na rogalu, w łóżku-nie chciała i koniec....potrzebowała Mamuśki ![]() no i nocnikowych sukcesów mamy coraz więcej Balbinka ja dla odmiany widzę, że moja ma wrażliwy brzuszek i jak zjadła zupkę z porą, to był problem, muszę uważać, choć nieraz dostaje coś i z naszego talerza-łososia, kurkę, kartofelki, jednak raczej ostrożnie i rozsądnie ---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ---------- Cytat:
![]() renklody to śliwki-akurat to wiem, choć kilka innych rzeczy mnie zastanawia: bezerukowy olej rzepakowy jarmuż
|
|
#3814 |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=karolka110;39934567]
Balbinka ja dla odmiany widzę, że moja ma wrażliwy brzuszek i jak zjadła zupkę z porą, to był problem, muszę uważać, choć nieraz dostaje coś i z naszego talerza-łososia, kurkę, kartofelki, jednak raczej ostrożnie i rozsądnie ---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ---------- /QUOTE] Hehe po porach to i ja mam zgagę ZAWSZE jasne, że każdy rodzic najlepiej zna swoje dziecko i wie co dla niego najlepsze u nas akurat nie ma problemów z brzuszkiem i pewnie nie jedna z Was zmarszczyłaby brwi gdyby wiedziała co moje dziecko degustuje
|
#3815 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no wiadomo każda ma swoje podejście ![]() szczerze??ja zmarszczyłam, jak przeczytałam o kabanosie, ale ktoś inny zmarszczy jak piszę, że daję sok jabłkowy z wodą, a nie samą wodę
|
|
#3816 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() Ja wczoraj nadrabiałam i zaraz będę odpowiadać (ciekawe czy mam wszystkie cytaty ).U nas ok. Zębów brak ale za to dziś po raz pierwszy nocnik został wykorzystany zgodnie z jego przeznaczeniem Ciekawe jak będzie dalej bo mój mąż kręci nosem na to że ma go sadzać na nocnik bo nie wie jak umyć nocnik później ![]() No i z nowych umiejętności to mały siada z pozycji do raczkowania (nadal nie bardzo ruszył do przodu bo robi 2-3 kroki i ma dość). Do tego pory siadał z pozycji leżącej a teraz już z tej do raczkowania też No i odkrył super zabawę - ja rzucam, mama/tata podnosi wcześniej też rzucał ale teraz robi to z premedytacją - trzyma coś w ręce, patrzy w oczy i buch, na ziemię. Później jeszcze chwilę patrzy w oczy i przenosi wzrok na zabawkę na podłodze. I z zabawki na rodzica... i tak kilka razy dopóki nie podniesiemy Cytat:
![]() ![]() ładne Narzekasz? mam nadzieję że się jednak chwalisz ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
za wszystkie postępy i nowe umiejętnościCytat:
![]() renklody do śliwy
|
||||||
|
|
|
#3817 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja też daję do picia sok albo herbatkę. Jak poczuje samą wodę to pluje dalej niż widzi Ale za to udało mi się go odzwyczaić od glukozy bo na początku do herbatki musiałam wspytać odrobinę glukozy bo też nie chciał pić. Ale stopniowo zmniejszałam jej ilość i teraz nie dodaję wcale |
|
|
|
|
#3818 |
|
Zakorzenienie
|
Moja pijr wode ale musi byc ciepla. W temperaturze pokojowej nie wypije.
Ksiezniczka |
|
|
|
#3819 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3820 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3821 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Herbatke wypije chlodna tylko jak jest bardzo spragniona. ---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ---------- Moja tez pije duzo ale musi byc cieple :p |
|
|
|
|
#3822 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() U nas oki Wczoraj byli u nas znajomi, posiedzieliśmy do 2 w nocy, o 7.30 pobudka ![]() Też zoaobserwowałam wymuszanie płaczem Chyba w takich sytuacjach nie wolno ulegać? ![]() Mała dalej jest nieufna w stosunku do obcych, wczoraj przez pierwsze pól h nie spuszczała znajomych z oka ![]() I ciągle wykrzykuje "nie!" Blue, listą produktów w ogóle się nie przejmuję, a nawet uważam, ze jest idiotyczna. Daję i mam zamiar dawać produkty świeże, nieprzetworzone (czyli kabanos odpada jak na razie, po co, skoro można dać kawałek ugotowanego czy upieczonego mięsa), występujące raczej lokalnie a nie z najodleglejszych zakątków świata Mamcia gratuluję postępów Ami ![]() Vwictoria brawo za początki odpieluchowywania
Edytowane przez Linka25 Czas edycji: 2013-03-23 o 10:05 |
|
|
|
#3823 |
|
Zakorzenienie
|
moja kiedys tez tylko cieple ale j oduczylam na szczescie pije tez tem pokojowa
|
#3824 |
|
Zadomowienie
|
Witam z rana z kawą
ja dzis pospałam a dzieckiem od rana tż się zajmował. Idę robic spagetti póxniej wpadnę poczytac
|
|
|
|
#3825 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() U nas już tak nie wieje, ale dalej zimno Muszę wymyślić co ugotować i upiec na Święta, od razu robię listę bo potem czegoś zapomnę Myślę czy nie upiec mazurka, ale nbigdy tego nie robiłam i nie wiem czy mi dobry spód wyjdzie ![]() Marysia jak tylko jem chleb czy bułkę to krzyczy i wyrywa mi to z rąk I tylko z pieczywem tak ma Ale ostatnio przekonała się do jedzenia łyżeczką i już nawet nie ma problemu z pogryzieniem ryżu czy marchewki ![]() Ciastek-oglądamy teraz z D. baję "Przygody Rozi" Za każdym razem myślę wtedy o Twojej córci Mam nowe odkrycie serialowe: "Downton Abbey" Kto by pomyślał, że nadal będę je robić WIOSNĄ
|
|
|
|
#3826 |
|
Zakorzenienie
|
Hania super ze Marysia sie przekonala do łyżeczki a dopiero co mowilas ze jej sie nie podoba.
Pomysl nad cienkimi azurowymi czapeczkami na wiosne
|
|
|
|
#3827 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3828 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Mieliśmy wczoraj gości, siedzielismy do 1 w nocy. Młody był grzeczny i nawet zasnął ładnie. Na dodatek dzisiaj wpadliśmy do 9 ![]() Cytat:
![]() Mój tez zawsze mi mówi, ze dobrE wyglądam, choć ja czasami wiem swoje ![]() Cytat:
Tez muszę kupić jogurt naturalny dla młodego ![]() Cytat:
|
|
#3829 |
|
Zakorzenienie
|
Podpytam mame jakie nici ona swego czasu bardzo duzo szydelkowala.
|
|
|
|
#3830 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Przed chwilą położyłam Tynkę i śpi![]() Cytat:
![]() Dzika róża była w jakimś słoiczku i w soczku Cytat:
![]() To ładną Ami ma już dietkę Cytat:
![]() Oj, to cudnie ![]() Cytat:
Pozostaje czekać na sezon ![]() A co do mnie, to mając pół roku nie chciałam mleka, więc jadłam na śniadanie bułkę z szynką itp. itd. ![]() ---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ---------- Cytat:
![]() za umiejętności! Imponujące tempo rozwoju!Co do podania, to on u mnie złożył i czeka na rozpatrzenie
|
|||||
|
|
|
#3831 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziękuję za odpowiedzi odnośnie dietki Tobie i wszystkim wizażowym Ciotkom! Heh, czekam na sezon i zakupy na targu
|
|
|
|
|
#3832 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3833 |
|
Zakorzenienie
|
A mój niewiele pije.
najczęciej podaję mu herbatkę ziołową - lubi z pokrzywy bardzo zdrowa
|
#3834 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nie lubię a Tz ostatnio zaszkodziła i ma chwilowy uraz
|
|
#3835 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie robię małej krążki owsiane, ciekawe jak to wyjdzie i czy będą jej smakować
|
#3836 |
|
Zakorzenienie
|
Ale tu dziś cisza
|
|
|
|
#3837 |
|
Zakorzenienie
|
hej
wpadam się tylko przywitać dzien zabiegany, zakupy, sprztanie ird, mały pełza juz ładnie, wreszcie jest świadomy tego co robi, tylko nie umie do przodu wiec sie wkurza, ale juz rojbruje, zwala gazety ktore gdzies wystaja wyżej itp no i wciaz te zieloniaste kupsztale
|
|
|
|
#3838 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny prosty sposób na usunięcie kupki z nocnika- kładźcie na dno papier toaletowy
![]() hej! ale ziiimno,nie wychodzę na spacer
|
|
|
|
#3839 |
|
Zakorzenienie
|
Agunia krążki owsiane to z przepisu z książki kucharskiej blw? Ostatnio zastanawiałam się nad jej kupnem.
|
|
|
|
#3840 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:11.

i nigdy nic się nie działo, chociaż są to śladowe ilości jak dotąd....

Wprowadzaj nowości, to do czego masz dostęp, co Ci do głowy przyjdzie, ale nie daj się reżimowi, że "musisz dać to i to", bez przesady. Dziecko będzie się zdrowo rozwijać czy dostanie sezam, daktyle, renklody (swoją drogą to nawet nie wiem co to 
ZAWSZE
).
daję mu od wczoraj wapmno moze pomoze, tz mu wyczesach glówke szczoteka to sie poplakal

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
ja nie lubię a Tz ostatnio zaszkodziła i ma chwilowy uraz