|
|
#1051 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-)
Cytat:
|
|
#1052 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
oj nie wiem ale chyba moze byc tak ze tylko przyjmuje prywatnie i nie pracuje w szpitalu
|
|
#1053 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Witam już wieczorkiem.. ale dzisiaj pogoda :/ zimno, ponuro.. aż się nic nie chce..
![]() Cytat:
a nawet 3 ![]() Na obiad miałam potrawkę z piersi z kurczaka z cebulką i pieczarkami w sosie śmietanowo- ziołowym i do tego ziemniaki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
OBY WSZYSTKO BYŁO DOBRZE!!
|
|
#1054 |
|
Raczkowanie
|
Nanusia - ja kupiłam "W oczekiwaniu na dziecko" - drugiego dnia jak tylko dowiedziałam się o ciąży
polecam bo na prawdę wszystko fajnie zebrane, co jakiś czas do niej wracam, chociaż bardziej traktuję ją jak encyklopedię, a ostatnio na allegro zamówiłam "Język niemowląt" autorki Terry Hogg, polecała mi bardzo koleżanka, która niedawno rodziła... Wczoraj ją odebrałam, ale nie zaczęłam jeszcze czytać, jak przeczytam to dam znać.Pozdrawiam
|
#1055 | |||||
|
Zadomowienie
|
Dziękuję wszystkim mamusiom za serdeczne powitanie
Cytat:
. Mnie nie ważyli bo ominęłam wizytę u położnej, nie wiedziałam co i jak w tej poliklinice . Ja po pierwszym usg zaczęłam lekko plamić na brązowo ale okazało się że szyjkę mam tak wrażliwą i wszystko jest ok. W pracy już powiedziałam i od wtorku jestem na L4 niestety moje warunki pracy są niebezpieczne dla płodu ( gazy medyczne , pole elektromagnetyczne itp.) i chciał nie chciał zwolnienie lekarskie. Ja się cieszę że nie muszę chodzić do pracy bo byłam juz tak zmęczona że padałam na twarz.Cytat:
. U mnie usg w poniedziałek nic nie wykazało a już w środę widać było pęcherzyk. Poza tym pani doktor musiała się nieźle naszukać i napatrzeć żeby to moje cudo zobaczyć.Cytat:
bywają lepsze i gorsze dni ale ostatnio jakoś sobie wszystko w głowie poprzestawiałam że będzie dobrze i tego się trzymam.Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1056 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja jak tylko zobaczę, to co chce zobaczyć na usg, też uciekam na L4.
|
||
|
|
|
#1057 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć!
ale dzisiaj słooooońce wali po oczach.. szkoda że ciepła nie daje Ja już w pracy siedzę i czytam grey'a bo nudy straszne jak to w sobote z samego rańca Kupiłam siostrzenicy męża spodnie- a'la baggy jeansowe - piękne U mnie niby 11t a tylko ból głowy i smaki zostały mam nadzieję, że to nic złego nie znaczy Jak tam u Was? ;> dziewczyny z października.. widać Wam brzuszki? ;>
|
#1058 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
. Z kupowaniem prezentów maluchom to mam podobnie jak ty i też się zastanawiam jak to będzie w drugą stronę. Już wiem że moja siostra na pewno przejdzie samą siebie bo teraz już ją muszę powstrzymywać przed zakupami. Jeszcze w ciąży nie byłam jak mi już chciała zakupy uskuteczniać ![]() Dziewczyny ja nie mogę tak z rana jeść śniadania a duphaston trzeba łyknąć . Idę skubnąć co nieco
Edytowane przez Nanusia76 Czas edycji: 2013-03-23 o 09:58 |
||
|
|
|
#1059 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny, chciałabym do Was dołączyć. Jestem w 7 t.c., termin porodu 10.11, pierwsza ciąża a więc stres duży
![]() Mam jeden dylemat i chciałam zapytać o wasze opinie. Otóż byłam u lekarza i usłyszałam pośród innych zaleceń, że nie mogę podróżować więcej niż 50 km od miejsca zamieszkania. Podróże samolotem też na własną odpowiedzialność. To bardzo komplikuje mi życie, a jeszcze czegoś takiego w sumie nie słyszałam, co sądzicie o takim zaleceniu?
|
#1060 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
)
|
|
|
|
|
#1061 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;39926770]u mnie wizyta z usg 150zł. Z córcią usg miałam robione co wizyta, a byłam na początku, potem w 3 miesiącu, w 5 a później mniej więcej co miesiąc, przed porodem co 2 tygodnie. Pieniążków poszło jak lodu, ale czułam się spokojna. W przychodni miałam same złe wrażenia. Poszłam w 3 tyg. i pani dr powiedziała mi "ty się nie ciesz dziecko bo to już na pewno poleciało". Nie muszę chyba dodawać jak się poczułam... zmieniłam lekarza i dziś już mam 2,5letnią Olę
[/QUOTE] jak można tak powiedzieć, do kobiety, która się cieszy, że jest w ciąży?? Jak można powiedzieć, że TO! poleciało? Normalnie brak mi słów na taką "panią dr" ![]() ![]() Cieszę się wszystkimi dobrymi wiadomościami ![]() Witam nowe mamusie U mnie jeszcze brzuszka nie widać ![]() Ja czytałam "Język niemowląt", ale szczerze to mnie nie porwał A mi deko mdłości odpuściły ![]() Tez pierwsze słyszę o tych km jesli wszystko rozwija się prawidłowo, to zarodek jest dobrze chroniony, więc nie wiem o co chodzi
Edytowane przez anulka2205 Czas edycji: 2013-03-23 o 10:14 |
|
|
|
#1062 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1063 |
|
Konto usunięte
|
Niestety.. szpital i lekarze w moim mieście nie grzeszą dobrą sławą. Dlatego dojeżdżam do Lublina.
Dziewczyny jeśli mogę coś poradzić, ja nie kupowałam żadnych książek przy 1 ciąży. Sporadycznie prasę dla przyszłych mam. Często czytałam serwisy dla przyszłych mam, ale nie jakieś fora, na których niektóre mamy wkręcały sobie paranoję ;p Po urodzeniu Oli i tak prasa, książeczki z wyprawki poszły w kąt, zaufałam intuicji
|
|
|
|
#1064 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1065 |
|
Wtajemniczenie
|
Zgadzam się, prasa sobie- życie sobie
A i tak jak potem na szybko chce się jakieś info znaleźć, to szybciej to wychodzi na necie niż wertowanie stert książek czy gazet. Ale z jedną pozycję chociaż poczytać warto Języka niemowląt nie mam w wersji elektr. tylko normalnie książkę, mogę wysłąć pocztą jak coś. Weronisiek zszokowało mnie to co napisałaś, i tu już chyba nie może być mowy o jakiejkolwiek sławie, nie wiem tylko czy to nazywać chamstwem czy okrucieństwem czy czym tam jeszcze, ale cieszę się, ze jeździsz do innego miasta, skoro w Twoim taka cudna opieka |
|
|
|
#1066 |
|
Zadomowienie
|
Mam problem, czy ktoś może mi pomóc nie mogę otworzyć prywatnej wiadomości ( nie wyświetla mi się jej treść. Siedzę nad tym już trochę i się denerwuję.
---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ---------- Ja wczoraj byłam u lekarza. Oficjalnie jestem już w ciąży mam założoną kartę. Wg. OM 7 tc. termin porodu na 11.11.2013 z usg 8. Widać było już serduszko. Mąż był na wizycie i bardzo mi pomógł. Następna 19.04. Jestem bardzo zadowolona z wizyty bardzo uspokoiła mnie i podbudowała psychicznie. |
|
|
|
#1067 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
z prywatną wiadomością mogę pomóc, jeśli podasz swojego maila, to napiszę co i jak, bo czemu się nie otwiera wiadomość, to nie mam pojęcia
|
|
|
|
|
#1068 | |||
|
Zakorzenienie
|
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;39935262]Myślę, że te 50km jest bardzo umowne. Po prostu nie powinno się na początku ciąży narażać zarodka na wstrząsy (póki się dobrze nie rozgości
)[/QUOTE]Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#1069 |
|
Zadomowienie
|
Już się udało z tymi wiadomościami. Problem rozwiązał się sam. Podejrzewam że coś nawciskałam. Do mnie sprawdza się dowcip o kobietach, że kobiety też potrafią programować ale tylko pralki. Przepraszam z góry jeżeli kogoś obrazilam
|
|
|
|
#1070 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
dawno już się nie odzywałam. Jest nas coraz więcej Ja byłam w czwartek na wizycie i widziałam naszego Kręciołaka (kręcił się jak na karuzeli i już zupełnie inny niż na poprzednim usg) wg usg dziś to 7 tyd. 3 d. czyli 4 dni różnicy z OM. Bardzo się martwiłam na tą drugą wizytę, także rano w ten dzień zaliczyłam pierwsze Widzę , że sporo z nas bierze Duphaston czy też Was po nim mdli cały dzień ?? Mnie już chyba 3 tydzień dzień w dzień.Poruszyłyście temat podróży jak myslicie czy jest szansa na urlop i podróż samolotem w naszym stanie? Ja urlop mam zaplanowany na drugą połowę czerwca, czyli połowa ciaży i tak nam się marzyło jeszcze polecieć ![]() Co do karty ciąży to choć u mnie 2 tyg. temu było widać serduszko to zostanie założona dopiero na następnej wizycie jak zrobię badania krwi i moczu, a to będzie chyba już 10 tydz. więc zależy od lekarza kiedy.
|
#1071 |
|
Przyczajenie
|
Witam Was serdecznie dziewczyny
![]() Mam takie nie typowe pytanie... Zapomnialam na koncu juz opakowania wziasc 2 tabletki anty,wzielam dopiero trzeciego dnia i to wszystkie naraz z tego przerazenia.Oczywiscie w tych dniach wspolzylam z chlopakiem.Do tego bralam antybiotyk z grupy penicylin. Zaczelam brac ciagiem drugie opakowanie,ale przestraszylam sie ze moze jestem w ciazy i zaszkodze dziecku,wiec je odstawilam.W trakcie brania juz tego drugiego opakowania znow wspolzylismy. Jaka jest szansa, ze jestem w ciazy Waszym zdaniem?? Pisze tutaj,poniewaz jesli sie okaze ze jednak jestem w ciazy to bede u Was czesciej
|
|
|
|
#1072 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do karty ciąży, to u mnie od razu przy pierwszej wizycie ją założyla pielegniarka, ktora mnie ważyła i mierzyła ciśnienie, jeszcze zanim weszłam do lekarza, który uzupełnił o inne informacje, więc widze że każdy ma inne podejście
|
|
#1073 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moja choć bardzo fajna, to jednak poprosiła, żebym do końca marca została. Ale na początku miesiąca miałam urlop, a teraz zostały mi już tylko dwa dyżury także nie jest najgorzej ![]() Ja mam lepszą historię o "panu dr". Koleżanka poszła do niego bo spóźniał jej się okres i spodziewała się, że jest w ciąży. Zresztą bardzo chciała w niej być. Pan doktorek zrobił usg i zaczął swoją zabawę. Mówi do niej, że ma dwie wiadomości dobrą i złą i która chce najpierw. Ona na to, że chce tą złą. Zaczął się z nią przekomarzać, po czym mówi, że zacznie od dobrej. No więc "jest pani w ciąży i jest to ciąża bliźniacza". Koleżanka cała w skowronkach. Łzy w oczach. Jej szczęście sięga zenitu, co doktorek z fascynacją sobie obserwuję. Po czym dodaje: "a teraz zła wiadomość ciąża jest obumarła ..." |
|
|
|
|
#1074 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A w czerwcu to juz bedzie drugi trymestr co nie ? To tym bardziej !! Lec i odpoczywaj , drugi trymestr jest podobno idealny na wszelkie podroze ) Ja wczoraj dostalam wyniki badan na Downa i test PAPPA i ryzyko jest 1:100000 , wiec tak jak obiecalam lece kupic cos dla dzidzi Upatrzylam w mega promocji sterylizator i takie tam , i lece zeby mi ktos nie wyszarpal do ostatniej sztuki . Buziole
|
|
#1075 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ---------- Niedobrze mi się robi jak czytam coś takiego. Ja tak strasznie byłam uprzedzona do wizyty w nocy dzień wcześniej śniło mi się ,że byłam u lekarz i był tak strasznie chamski dla mnie i powiedział po usg, że to guzek a nie ciąża. Rzeczywistość okazała się zupełnym przeciwieństwem snu. |
|
|
|
|
#1076 |
|
Przyczajenie
|
Ej kurcze,czemu tak dlugo sie czeka na swoja wiadomosc
|
|
|
|
#1077 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie no ten doktorek to już bez serca totalnie. Brak słów na takie zachowanie
![]() Ja też mam obawy odnośnie podróży, bo w lipcu czeka nas podróż samochodem na Ukrainę, żeby to był urlop i podróż dla przyjemności, to raczej bym zrezygnowała... Ale jeszcze nie myślę, zobaczymy jak się wszystko będzie układać. Trele udanych zakupów |
|
|
|
#1078 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1079 |
|
Konto usunięte
|
:O ta historia o lekarzu.... aż mnie zatkało...
Co do Duphastonu to ja miała go przypisane przed ciążą na torbiel jajnika i strasznie bolała mnie po nim wątroba, do tego stopnia, że nie mogłam się wyprostować, więc później brałam Orgametril i w tym czasie zaszłam w ciążę. To jest dla mnie trochę nie do pojęcia, miałam wciąż nawracające torbiele, leki po których wiele moich znajomych przez długi czas nie mogło w ciążę zajść, a ja ot tak łatwo... Aż się boję poniedziałkowej wizyty u lekarza... |
|
|
|
#1080 |
|
Zadomowienie
|
Mi duphaston ginekolożka po pierwszej, nieudanej ciąży, kazała przy następnej od razu jak się dowiem zacząć brać. Tak profilaktycznie po prostu. A ponieważ wolę tym razem chuchać na zimne, to zastosowałam się grzecznie.
Owszem jest mi niedobrze i już parę razy zaliczyłam przytulanko z kibelkiem, ale nie wiem czy to wina duphastonu, bo wtedy też go brałam i nie miałam takich objawów. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:54.

a nawet 3 
nawet nie wiem czy kartę ciązy założyła... zobaczymy na następnej wizycie.
polecam bo na prawdę wszystko fajnie zebrane, co jakiś czas do niej wracam, chociaż bardziej traktuję ją jak encyklopedię, a ostatnio na allegro zamówiłam "Język niemowląt" autorki Terry Hogg, polecała mi bardzo koleżanka, która niedawno rodziła... Wczoraj ją odebrałam, ale nie zaczęłam jeszcze czytać, jak przeczytam to dam znać.
. Ja po pierwszym usg zaczęłam lekko plamić na brązowo ale okazało się że szyjkę mam tak wrażliwą i wszystko jest ok. W pracy już powiedziałam i od wtorku jestem na L4 niestety moje warunki pracy są niebezpieczne dla płodu ( gazy medyczne , pole elektromagnetyczne itp.) i chciał nie chciał zwolnienie lekarskie. Ja się cieszę że nie muszę chodzić do pracy bo byłam juz tak zmęczona że padałam na twarz.

. Idę skubnąć co nieco
jak można tak powiedzieć, do kobiety, która się cieszy, że jest w ciąży?? Jak można powiedzieć, że TO! poleciało? Normalnie brak mi słów na taką "panią dr" 

KCIUKI DLA ANI