Czas przyspiesza, prędkości nabiera, my już umawiamy ślubnego fryzjera!PM2014cz9 - Strona 135 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-23, 09:24   #4021
cukraktywna
Zadomowienie

Dot.: Czas przyspiesza, prędkości nabiera, my już umawiamy ślubnego fryzjera!PM2014cz

Cytat:
Napisane przez docik10 Pokaż wiadomość
UWAGA CHWALE SIĘ!!! Mamy orkiestrę, kamerzystę, sale, fotografa a do ślubu 509 dni
Brawo! Gratulacje! Mam nadzieję, że umówiłaś też księdza... Ja do mojego poszłam mając już podpisane umowy z orkiestrą, fotografami (filmu nie będzie) i salą, a tu ksiądz odmówił ślubu w naszą datę Na szczęście inny się zgodził...

cukraktywna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-23, 09:25   #4022
Waniliova
Zakorzenienie

Dot.: Czas przyspiesza, prędkości nabiera, my już umawiamy ślubnego fryzjera!PM2014cz

Dodałam zdjęcia do naszego klubu...
Stary 2013-03-23, 09:32   #4023
cukraktywna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Waniliova Pokaż wiadomość
Dodałam zdjęcia do naszego klubu...
Waniliova, widzę, że też będziecie mieli z Twoim TŻtem szóstą rocznicę w tym roku i też macie ślub w czerwcu 2014 Najlepsze możliwe daty! U nas z każdym rokiem jest coraz fajniej...

Stary 2013-03-23, 09:33   #4024
justynkie
Wtajemniczenie

Cześc dziewczyny!
Jestem tu nowa, nie myślałam że wątek PM2014 jest AŻ TAK rozbudowany bo zajrzałabym wcześniej.
Mieszkam w Gdańsku od 4 lat w moim Narzeczonym. Ja jestem z Olsztyna i tam będzie ślub a A. jest z Węgorzewa.
Ślub będzie 14 czerwca 2014.
Mamy już orkiestrę, pakiet foto-video, wybrany lokal i w piątek podpisujemy umowę.

Pozdrawiam wszystkie PM, w wolnej chwili postaram się ogarnąc nieco wcześniejsze wątki żeby trochę też wiedziec o Was
justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-23, 09:35   #4025
Waniliova
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cukraktywna Pokaż wiadomość
Waniliova, widzę, że też będziecie mieli z Twoim TŻtem szóstą rocznicę w tym roku i też macie ślub w czerwcu 2014 Najlepsze możliwe daty! U nas z każdym rokiem jest coraz fajniej...
Tak i zaręczyny też miałyśmy w podobnej dacie tylko ja rok 2011 i 6, a nie 5 grudnia

U nas też jest coraz fajniej a mieszkacie razem? Nie pamiętam zbyt wiele o Was, bo dołączyłaś do nas jak mnie tydzień nie było na forum
Stary 2013-03-23, 09:35   #4026
velika
Winter is coming

Cytat:
Brawo! Gratulacje! Mam nadzieję, że umówiłaś też księdza... Ja do mojego poszłam mając już podpisane umowy z orkiestrą, fotografami (filmu nie będzie) i salą, a tu ksiądz odmówił ślubu w naszą datę Na szczęście inny się zgodził...
docik bierze cywilny
Docik, gratki, super, że najważniejsze rzeczy z głowy

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-23, 09:37   #4027
Waniliova
Zakorzenienie

448 dni
Stary 2013-03-23, 09:45   #4028
cukraktywna
Zadomowienie

Cytat:
Tak i zaręczyny też miałyśmy w podobnej dacie tylko ja rok 2011 i 6, a nie 5 grudnia

U nas też jest coraz fajniej a mieszkacie razem? Nie pamiętam zbyt wiele o Was, bo dołączyłaś do nas jak mnie tydzień nie było na forum
Cóż, jak zaczęliśmy ze sobą być, to chodziliśmy do LO (tego samego ), więc siłą rzeczy ja z mamą, a on z rodzicami... Podczas pierwszych dwóch lat studiów wynajmowałam pokój, a on ze mną pomieszkiwał teraz z powrotem mieszkamy z rodzicami, chciałam zaoszczędzić trochę kasy mieszkając z mamą... Ale strasznie męczą mnie dojazdy. Planujemy z TŻtem wynająć kawalerkę od wakacji, gdy ja będę miała zrobiony licencjat a on magisterkę
Po ślubie mamy dostać mieszkanko od jego rodziców

---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ----------

Już dawno powinniśmy byli się byli wyprowadzić, ale to złożona sprawa - ja od kilku miesięcy całą kasę wkładam nadaremnie w kolejne egzaminy na prawko i jazdy doszkalające więc ciężko byłoby mi jednocześnie bulić na wynajem
A jego dom rodzinny jest dość duży i założył w nim studio nagrań, więc nie opłaca mu się za bardzo wyprowadzać od rodziców a potem do nich dojeżdżać do pracy No, ale najwyższy czas zamieszkać ze swoją narzeczonką

Stary 2013-03-23, 09:48   #4029
Waniliova
Zakorzenienie

Cytat:
Cóż, jak zaczęliśmy ze sobą być, to chodziliśmy do LO (tego samego ), więc siłą rzeczy ja z mamą, a on z rodzicami... Podczas pierwszych dwóch lat studiów wynajmowałam pokój, a on ze mną pomieszkiwał teraz z powrotem mieszkamy z rodzicami, chciałam zaoszczędzić trochę kasy mieszkając z mamą... Ale strasznie męczą mnie dojazdy. Planujemy z TŻtem wynająć kawalerkę od wakacji, gdy ja będę miała zrobiony licencjat a on magisterkę
Po ślubie mamy dostać mieszkanko od jego rodziców
O, super ekstra start

Ja też zaczęłam być z TŻ jak poszłam do LO on wtedy był w 3 klasie technikum. Też w tym roku oboje się bronimy (ja licencjat, TŻ inżynier). Od roku mieszkamy z moimi rodzicami, a po ślubie dostaniemy od nich dom w woj. łódzkim teraz go pomału wykańczamy

---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ----------

Cytat:
Już dawno powinniśmy byli się byli wyprowadzić, ale to złożona sprawa - ja od kilku miesięcy całą kasę wkładam nadaremnie w kolejne egzaminy na prawko i jazdy doszkalające więc ciężko byłoby mi jednocześnie bulić na wynajem
A jego dom rodzinny jest dość duży i założył w nim studio nagrań, więc nie opłaca mu się za bardzo wyprowadzać od rodziców a potem do nich dojeżdżać do pracy No, ale najwyższy czas zamieszkać ze swoją narzeczonką
Aaa, to który raz już zdajesz prawko? dla mnie prawko to też najgorsze przeżycie też byśmy coś wynajęli, ale po pierwsze dużo płacimy za studia, a po drugie lepiej te pieniądze poświęcić na wykończenie domu niż ładować w wynajmowane
Stary 2013-03-23, 09:50   #4030
cukraktywna
Zadomowienie

Cytat:
O, super ekstra start

Ja też zaczęłam być z TŻ jak poszłam do LO on wtedy był w 3 klasie technikum. Też w tym roku oboje się bronimy (ja licencjat, TŻ inżynier). Od roku mieszkamy z moimi rodzicami, a po ślubie dostaniemy od nich dom w woj. łódzkim teraz go pomału wykańczamy
Dom? Łał, jak super!
Mnie się marzy, że za kilka lat spieniężymy mieszkanie od jego rodziców, ja mam sporo ziemi, którą też można sprzedać lub po prostu wykorzystać pod budowę... Może postawiłoby się mały, śliczny domek Mieszkam na terenach podmiejskich, pełno tu niedokończonych molochów... Ludzie pobrali ogromne kredyty, zaczęli budować kolosalne domiszcza i nigdy nie skończyli ich budować. Teraz na wszystkim napisy "SPRZEDAM". Nie ma to jak tańszy, parterowy domek. I sprzątania mniej

Stary 2013-03-23, 09:51   #4031
justynkie
Wtajemniczenie

Kurcze, napisałam odpowiedź w wątku i jej nie widac, grrrrrr

Jestem nowa, mieszkam w Gdańsku i też planuję ślub w 2014 roku, dokładnie 14 czerwca. Ślub i wesele będzie w Olsztynie, mamy już orkiestrę, foto-video i praktycznie lokal, w piątek jedziemy podpisac umowę i wpłacic zaliczkę.
Z racji tego że mój poprzedni wpis utknął w przestrzeni to ja na razie tylko się witam, pędzę do sklepu po zakupy i wrócę do Was później.
Miłej soboty!

justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-23, 09:54   #4032
kroooliczek89
Zakorzenienie

GG do kroooliczek89

46o DDŚ

Razem od 27.06.2008r
Zaręczeni: 25.05.2012r
Wedding
kroooliczek89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-23, 09:56   #4033
Waniliova
Zakorzenienie

Cytat:
Dom? Łał, jak super!
Mnie się marzy, że za kilka lat spieniężymy mieszkanie od jego rodziców, ja mam sporo ziemi, którą też można sprzedać lub po prostu wykorzystać pod budowę... Może postawiłoby się mały, śliczny domek Mieszkam na terenach podmiejskich, pełno tu niedokończonych molochów... Ludzie pobrali ogromne kredyty, zaczęli budować kolosalne domiszcza i nigdy nie skończyli ich budować. Teraz na wszystkim napisy "SPRZEDAM". Nie ma to jak tańszy, parterowy domek. I sprzątania mniej
Ja cały czas mieszkam w bloku, TŻ też, i od zawsze marzył mi się dom ten jest piętrowy, moi rodzice budują go od kilku lat. Dół jest cały zrobiony, została góra, wymiana dachu i zrobienie ogrzewania. Jak wszystko pójdzie zgodnie z planem to wyprowadzimy się tam na wiosnę 2015, czyli pół roku po ślubie podoba nam się tam niesamowicie. Spokojna okolica, podwórko duże

Pewnie, że tę ziemię wykorzystać pod budowę! dzisiaj są strasznie drogie, więc już prawię połowę macie
Stary 2013-03-23, 09:56   #4034
monikkad
Wtajemniczenie

Bozee, siedze na tych zajeciach i konam. Poszlam dobie dzisiaj do innej grupy, bo na ostatnie trzy godziny mam zamiar sie juz ulotnic. Ostatnio mnie nie bylo, bo bylismy z tzetem na naukach i nie wiedzialam, ze trzeba bylo przygotowac jakies pomoce dla chorych i teraz siedze i czekam az koles mnie wyrwie, a ja mu powiem, ze nic nie mam, super. Oczywiscie, wszyscy swietnie przygptpwani.
Stary 2013-03-23, 09:57   #4035
Waniliova
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość
Kurcze, napisałam odpowiedź w wątku i jej nie widac, grrrrrr

Jestem nowa, mieszkam w Gdańsku i też planuję ślub w 2014 roku, dokładnie 14 czerwca. Ślub i wesele będzie w Olsztynie, mamy już orkiestrę, foto-video i praktycznie lokal, w piątek jedziemy podpisac umowę i wpłacic zaliczkę.
Z racji tego że mój poprzedni wpis utknął w przestrzeni to ja na razie tylko się witam, pędzę do sklepu po zakupy i wrócę do Was później.
Miłej soboty!
Witaj widzę, że ta sama data co nasza

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-03-23, 10:07   #4036
Opiumalfa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anka1897 Pokaż wiadomość
Hej
dzwonili, że samochód naprawiony wstałam rano z powerem do prac domowych - nawet firanki zdjęłam z dwóch okien a tu trzeba iść odebrać pojazd Widocznie nie dane mi są porządki świąteczne

Na dworze słoneczko świeci ale mróz delikatny jest - zaliczyłam już spacer z czworonogiem

Genialne te zdjęcia Napisz co macie w tej cenie, jednak nie uważam aby była wysoka

Bardzo byśmy chcieli plener nad morzem Dzieli nas od niego 650 km - chociaż forograf powiedział że za dopłatą 150 zł pojedzie z nami tam, ale przecież trzeba będzie tam zostać .... Może weźmiemy kogoś miejscowego.

Ja nad morzem zawsze jem za trzech Tż się śmieje ze mnie że mam 7 żołądków - potrafie zjeść więcej od niego A waga w miejscu stoi - chyba piowinnam się przeprowadzić
Tutaj nie ma tradycji sesj po slubie, sama tez nie robie ich klientom, mimo, ze proponuje. Po prsotu sie nie robi i juz.
PO kosciele zazwyczaj przeznacza sie okolo 45 min na sesje, kiedy goscie sie chilaultuja na coctailu My tez tak bedziemy miec.

Cytat:
UWAGA CHWALE SIĘ!!! Mamy orkiestrę, kamerzystę, sale, fotografa a do ślubu 509 dni
Gratulacje!
My musimy podpisac kontrakt z sala bo w poniedzialek mija nam rezerwacja.[COLOR="Silver"]

---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ----------

455 dds!!!

Edytowane przez Opiumalfa
Czas edycji: 2013-03-23 o 10:08
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-23, 10:09   #4037
Waniliova
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monikkad Pokaż wiadomość
Bozee, siedze na tych zajeciach i konam. Poszlam dobie dzisiaj do innej grupy, bo na ostatnie trzy godziny mam zamiar sie juz ulotnic. Ostatnio mnie nie bylo, bo bylismy z tzetem na naukach i nie wiedzialam, ze trzeba bylo przygotowac jakies pomoce dla chorych i teraz siedze i czekam az koles mnie wyrwie, a ja mu powiem, ze nic nie mam, super. Oczywiscie, wszyscy swietnie przygptpwani.
Współczuję... ja już mam serdecznie dość uczelni i nie mogę się doczekać obrony
Stary 2013-03-23, 10:15   #4038
karoolecka
Zadomowienie

Dziewczyny wczoraj okazało się, że bardzo prawdopodobne jest, ze siostra Tż nie przeprowadzi się do swojego przyszłego męża.. co gorsza.. możliwe, że on przeprowadzi się do niej.. przecież nie damy rady mieszkać tak.. 4 rodziny w jednym domu ? nie cytujcie proszę..
karoolecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-23, 10:18   #4039
Waniliova
Zakorzenienie

karoolecka ale to jeszcze nic pewnego prawda? Nie martw się na zapas nie wiem jaka jest twoja przyszła szwagierka, ale moja np. zmienia zdanie co chwilę. Oby w Twoim przypadku też tak było

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-03-23, 10:19   #4040
velika
Winter is coming

ja się biorę za naukę, wzięłam na tapetę ustawę o podaktu od towarów i usług i czytam sobie w komentarzu, że sprzedaż narkotyków nie podlega podatkowi

Stary 2013-03-23, 10:21   #4041
aneczka25057
Rozeznanie

Cytat:
Docik super!
Waniliova góry na plener marzenie... z pewnością piękne są ujęcia na tle szczytów górskich niestety dla nas chyba nieosiągalne do gór mamy jakieś 550 - 600 km. Oczywiście fotograf mówi, że odległość to żadna przeszkoda.
anka nam do morza zdecydowanie bliżej niż w góry (dobra godzinka jazdy i jesteśmy), także kto wie. A zdjęcia nadmorskie też piękne są
agunineczka na gokartach powiadasz? ciekawe, ciekawe

Witam nową PM-kę
25.05.2012
Zaślubieni
16.08.2014

Edytowane przez aneczka25057
Czas edycji: 2013-03-23 o 10:23
aneczka25057 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-23, 10:22   #4042
velika
Winter is coming

karolecka, a macie jakieś inne opcje? Wynajem na przykład?
sytuacja jak u misi ;/

Stary 2013-03-23, 10:24   #4043
karoolecka
Zadomowienie

Cytat:
karoolecka ale to jeszcze nic pewnego prawda? Nie martw się na zapas nie wiem jaka jest twoja przyszła szwagierka, ale moja np. zmienia zdanie co chwilę. Oby w Twoim przypadku też tak było
no nic pewnego, ale właśnie się o tym dowiedziałam i zepsuło mi to humor okropnie no szwagierka nie za ciekawa.. lubi mocno uszczypnąć, żeby zabolało, ale wiesz tak z uśmiechem, że niby żartowała przecież. Do tego straszna bałaganiara.. No i pomijam to, ze nam się wkręciła ze ślubem jak się dowiedziała o naszym.. ehh.. dobra trudno, szkoda smutków na takiego człowieka..

---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ----------

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
karolecka, a macie jakieś inne opcje? Wynajem na przykład?
sytuacja jak u misi ;/
własnie o tym samym pomyślałam, ze misia miała podobną sytuację.. więc mam nadzieję, że zmieni jeszcze zdanie.. chcemy się budować więc wynajem raczej nie wchodzi w grę, bo każdy pieniążek będzie potrzebny na dom.. dlatego mieszkanie u jego rodziców było idealną opcją, ale w tym wypadku wszystko nam psuje..

Tak tylko się chciałam Wam troszkę pożalić, bo nie mam w sumie komu.. Tżtowi to nie przeszkadza chyba szczególnie..

Edytowane przez karoolecka
Czas edycji: 2013-03-23 o 10:25

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-03-23, 10:24   #4044
aneczka25057
Rozeznanie

karoolecka faktycznie nieciekawa sytuacja może jeszcze zmienią zdanie?
25.05.2012
Zaślubieni
16.08.2014
Stary 2013-03-23, 10:26   #4045
Waniliova
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
ja się biorę za naukę, wzięłam na tapetę ustawę o podaktu od towarów i usług i czytam sobie w komentarzu, że sprzedaż narkotyków nie podlega podatkowi
O, a to ciekawe masz jakieś fajne materiały z zakresu rachunkowości? Pracuję w biurze rachunkowym, a w sumie niewiele wiem na ten temat ale co się dziwić, jestem przecież na dziennikarstwie

Cytat:
Napisane przez aneczka25057 Pokaż wiadomość
Docik super!
Waniliova góry na plener marzenie... z pewnością piękne są ujęcia na tle szczytów górskich niestety dla nas chyba nieosiągalne do gór mamy jakieś 550 - 600 km. Oczywiście fotograf mówi, że odległość to żadna przeszkoda.
anka nam do morza zdecydowanie bliżej niż w góry (dobra godzinka jazdy i jesteśmy), także kto wie. A zdjęcia nadmorskie też piękne są
agunineczka na gokartach powiadasz? ciekawe, ciekawe

Witam nową PM-kę
Dla mnie na początku to też było marzenie, ale właśnie fotograf nam polecił, zaczęliśmy się zastanawiać i stwierdziliśmy, że jak oboje kochamy góry to sesja plenerowa musi tam być w planach są Tatry, ale jak nie wypali to chociaż Skrzyczne kurcze do Szczyrku mamy niedaleko. A gdzie Wy mieszkacie? to nad morze pewnie macie bliżej?

karoolecka naprawdę szkoda martwić się na zapas, to nic pewnego, więc na razie nie myśl o tym. I pamiętaj, nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło, głowa do góry
Stary 2013-03-23, 10:26   #4046
monikkad
Wtajemniczenie

Cytat:
Współczuję... ja już mam serdecznie dość uczelni i nie mogę się doczekać obrony
Ja tez, dzien obrony germy oraz dzien zakonczenia podyplomowki bedzie moim triumfem. Juz teraz sie zastanawiam jak to uczcic.
Stary 2013-03-23, 10:27   #4047
karoolecka
Zadomowienie

aneczka mam nadzieję
Waniliowa dzięki ! w sumie moje motto to nic nie dzieje się bez przyczyny, więc chyba rzeczywiście nie powinnam się tym martwić na zapas
Stary 2013-03-23, 10:28   #4048
aneczka25057
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez karoolecka Pokaż wiadomość
no nic pewnego, ale właśnie się o tym dowiedziałam i zepsuło mi to humor okropnie no szwagierka nie za ciekawa.. lubi mocno uszczypnąć, żeby zabolało, ale wiesz tak z uśmiechem, że niby żartowała przecież. Do tego straszna bałaganiara.. No i pomijam to, ze nam się wkręciła ze ślubem jak się dowiedziała o naszym.. ehh.. dobra trudno, szkoda smutków na takiego człowieka..

---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ----------

własnie o tym samym pomyślałam, ze misia miała podobną sytuację.. więc mam nadzieję, że zmieni jeszcze zdanie.. chcemy się budować więc wynajem raczej nie wchodzi w grę, bo każdy pieniążek będzie potrzebny na dom.. dlatego mieszkanie u jego rodziców było idealną opcją, ale w tym wypadku wszystko nam psuje..

Tak tylko się chciałam Wam troszkę pożalić, bo nie mam w sumie komu.. Tżtowi to nie przeszkadza chyba szczególnie..
Eh... czyli jak widać lubi robić innym "pod górkę"
my dokładnie z tego samego powodu chcemy na początek zamieszkać z rodzicami Tż... doskonale to rozumiem. Trzymam kciuki, żeby im się odmieniło
25.05.2012
Zaślubieni
16.08.2014

Edytowane przez aneczka25057
Czas edycji: 2013-03-23 o 10:31
Stary 2013-03-23, 10:29   #4049
Waniliova
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monikkad Pokaż wiadomość
Ja tez, dzien obrony germy oraz dzien zakonczenia podyplomowki bedzie moim triumfem. Juz teraz sie zastanawiam jak to uczcic.
Opijemy się na maxa a w których miesiącu się bronisz? Też lipiec?

Dziewczyny powiem Wam, że ja też zaczynam się wkurzać, bo patrzę teraz na listę naszych gości i wychodzi, że będzie ich 33! A wiecie, że może ktoś jeszcze z tej listy nie przyjść... kurde, chcemy żeby chociaż 40 było, ale bez sensu zapraszać kogoś, z kim nie masz kontaktu albo nie lubisz
Stary 2013-03-23, 10:29   #4050
karoolecka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aneczka25057 Pokaż wiadomość
my dokładnie z tego samego powodu chcemy na początek zamieszkać z rodzicami Tż... doskonale to rozumiem. Trzymam kciuki, żeby im się odmieniło
mieszkanie z rodzicami na początek to idealne rozwiązanie, nie ?
dzięki !
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości