|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#12001 | |
|
xxyy
|
Dot.: Ile dzisiaj zjadłam ? :)
Cytat:
na kolacje zdecydowanie za malo, na podwieczorek tez
|
|
#12002 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#12003 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#12004 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dodaj coś białkowego
|
|
#12005 |
|
Zakorzenienie
|
Ale nastrój mam...
Na drugie zjadłam trochę serka wiejskiego krasnegostawu z przyprawką, ale nadrobię obiadem Dzisiaj kotlety mielone z ziemniakami ;P
|
|
|
|
#12006 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#12007 |
|
Zakorzenienie
|
Może dodaj go do 2śniadanka,kolacje przesuń do podwieczorku,a na kolacje zjedz z 2jaja?
.
|
#12008 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#12009 |
|
xxyy
|
oj ja też
okropny dzien. nie lubie jak tak wieje.dziewczynki z waga, powiedzcie mi ile to jest 50 g maki w szklance?
|
#12010 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc, Czesc
![]() ale mamy pogode...<confused> o mało mnie nie zwiało jak po zakupki byłam ![]() Sn: -pół obwarzanka z sezamem - jogurt jogobella z ziarnami winogronowy 250g - actimel 2gieŚn: - drugie pół obwarzanka z sezamem ![]() -serek wiejski piątnica (nie ten 3% +niecała łyżeczka fit up do twarożków -duze zielone jabłuszko narazie tyle..potem sie zobaczy ![]() Zakupiłam przyprawe fit up do twarożków.Z serkiem wiesjkim pycha )Orzeszek za szybko je...tak stwierdzam;/ ale cóż, trzeba sie poprawić miłego weekendu
|
|
|
|
#12011 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a dzisiaj... weekendowa glodowka, dzis same jablka, jutro same marchewki. oczywiscie pod roznymi postaciami. ponoc dzialaja na jelita jak miotla, wiec takie oczyszczanie na wiosne sie przyda. wytrwac jest nawet nie tak trudno. przynajmniej od 3 godzin |
|
|
|
|
#12012 | |
|
xxyy
|
Cytat:
![]() za szybko tzn ? ![]() aaa, znowu dostalam do taty cukierki. galaretki w czekoladzie ale sie nie dam
|
|
#12013 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za szybko, tzn, w gryzieniu za szybko hehe bo w czasie to tak z reguły od 30 min, czasem dłużej,, nieraz potrafie jesc ok 40 min obiad w sniadanku i 2gim musze sie niestety streszczac ![]() ale postaram sie wolniej gryżc, itp, bo podobno to niezdrowo i od tego sie tyje.. galaretki w czekoladzie? hmm,,dawno nie jadłam ale i tez mnie nie korci. W domu princesska koksowa,lezy koło mojego biureczka juz jakis miesiąc, jakos nie mam ochoty, wystarczy ze spojrze na to, ile tam tłuszczy i węgli![]() A cieplutki obwarzanek był pyszny... Dobrze ze jeszcze jednego mam na jutro
|
|
|
|
|
#12014 |
|
Raczkowanie
|
Atram, Mangolia - dziewczyny... nie miałyście @ i się odchudzacie?
Wiecie co, może jedzcie więcej, bo szkoda zdrowia... a i tak lasenscje napewno z Was są ![]() Ja jeszcze dziś nie jadłam (wstałam godz temu, bo spać poszłam o 3 ;/ ) i czytam Wasze jadłospisy i mi ślinka leci ![]() chyba zjem jajeczka - ze 2 gotowane i 1 kromkę chlebusia popijając herbatką pu-erha serek wiejski też uwielbiam, te granulki są the best ![]() dziewczynki - ile Wam pozostało na chwilę obecną do zrzucenia? ja przyznam że za bardzo nie wiem - bo wagi w domu nie mam i dębię od małża jej zakup już 2-gi miesiąc ale za to mam centymetr :P i tak moge określić - ile miałam kiedyś i ile mi przybyło.dziś sie sprawdziałm ![]() 87 (-1) 68 (-6 ![]() ![]() ![]() )95 (-2) -to są wyniki w porównaniu do 2ch tygodni wcześniej wyglądają piknie - tylko że jestem drobna i rok temu miałam jeszcze 85-62-91 i byłam średnia, więc jeszcze troche muszę opanować tendencję żarciowo-wchłaniajową
|
|
|
|
#12015 |
|
Zakorzenienie
|
a ja chcialam powiadomic o mojej sromotnej klesce-nie wytrwalam na samych jablkach. i dobrze, zjadlam na obiad zupe brokulowa z ryzem ciemnym i polowa grachamki z salata,pomidorem i szczypiorkiem, a teraz biore sie za pichcenie salatki krabowej. chrzanic glodowke
|
|
|
|
#12016 |
|
xxyy
|
jemy jemy
. ginekolog powiedziala ze mam juz nie chudnac, i ze moge utrzymac taka wage jak mam ale mnie starsznie korci zeby zrzucic jeszcze 1 kg a u mnie dzis: śniadanie: 250 ml mleka sojowego z grahamka, 4 sliwki suszone, jogobella light II śniadanie 400 g kefiru piatnicy 0% zmiksowane z bananem (pysznosci) obiad nalesniki z 50 g maki zytniej razowej i mleka sojowego ( ponawiam pyanie do dziewczyn majacych wage ile to jest 50 g maki razowej w szklance? ) z mieszanka warzywna (brokuly, kalafior, marchewka)podwieczorek 100 g sera bialego chudego, activia sliwkowa kolacja (zjedzona w kinie ) serek wiejski 3%, jogobella lightnie bic za te jogobelle light one sa takie pyszne a boje sie normalnych mam nadzieje ze nie za duzo ?
|
#12017 | ||
|
xxyy
|
Cytat:
organizmowi potrzeba wszystkich skladnikow, bialka przede wszystkim, witamin i mineralow ktore same jablka nie dostarcza Cytat:
ten pierwszy wynik to biust a ostatni to biodra? ja wole nie patrzec ile mam w biuscie zeby sie nie przylamac, bo mialam piekne D a teraz pewnie mam B albo cos kolo tego ale stosuje rozne kremiki ujedrniajace i mam nadzieje ze biust wroci do dawnej swietnosci to chyba najgorszy bol odchudzania ze leca tez cm z biustu ![]() ja przed swietami zrobie tez generalne mierzenie narazie jakos mi sie nie chce. jeszcze musze troche popracowac nad sylwetka dziewczyny , wiem ze to taki off-topic ,ale czy wytrwala ktoras z Was na A6W do konca? ja bym chciala zrobic ja do polowy, starsznie ciezkie te cwiczenia
|
|
#12018 |
|
Zakorzenienie
|
Jak się odchudzałam to powoli zanikał, a jak już się wychudziłam to wcale go nie było
Teraz mam coś chociaż przybrać i już nie mogę schudnąć. Rozmiar XS w większości przypadków jest na mnie za duży Zaliczyłam ziemniaki sztamfowane i 2 mniejsze kotlety mielone ;P |
|
|
|
#12019 | |
|
xxyy
|
Cytat:
|
|
#12020 |
|
Zadomowienie
|
ja zrobiłam AREOBICZNA 6 i mogę nawet fotke zamiescic jak chcesz
??
|
#12021 |
|
xxyy
|
pewnie ze chce
potrzebuje mobilizacji do dalszych cwiczen podziwiam jesli uda mi sie dojsc do 20 dnia do bedzie cud
|
#12022 |
|
Zadomowienie
|
a podasz meila
bo tak tu na forum nie chce zamieszczać ![]() tzn zaduzy rozmiar fotek
|
#12023 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczynki
![]() Mi też zrobiłyście smaka na te obważanki...aaaaj ![]() Ale niestety u mnie nie ma nikaj w piekarni ![]() W sumie z jednej strony nawet dobrze ![]() ![]() Dzisiaj nawet fanie<mi sie podoba> ![]() Śniadanko 4 łyżki owsianki na mleku 2% z wiórkami kokosowymi i suszone śliwki activia II śniadanie rozłożone na części;p 2 małe bułki z ziarnami<ciemne oczywiście> ![]() z ....taratamtamtatam ![]() połową tuńczyka z puszki ![]() ![]() ![]() jabłko:P Obiadek omlet z 2 jajek posmarowany twarogiem ![]() Kolacyjka serek wiejski 200 gram )Ładnie? ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
#12024 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ech, to jest jedyny minus odchudzania...ale zawsze mam B - bo na całe szczęście mama mało pod piersiami więc się jakoś to układa. juz się z tym pogodziłam, jak nózki i brzuszek mi spadną to będzi ejuz bomba ![]() przed świętami mierzenie.. oj to bedzie pokusa; nie, nie jadę do domu na święta, bo nie dam rady
|
|
|
|
|
#12025 | |
|
xxyy
|
Cytat:
|
|
#12026 |
|
xxyy
|
|
#12027 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny proszę mnie kopnąć albo zbić albo nie wiem co jeszcze! Możecie nawet nakrzyczeć!
zjadłam CAŁĄ milkę m-joy ;( |
|
|
|
#12028 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#12029 | |
|
xxyy
|
Cytat:
i nie podzielilas sie z nami? a przynajmniej dobra byla ? teraz prosze isc pocwiczyc
|
|
#12030 |
|
Zakorzenienie
|
dzisiaj jadłospisu się nie domagać mojego
Idę do TŻ-ta a tam : pierogi, sałatka Ajć ![]() Bywajcie
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:09.

dodaj coś białkowego

okropny dzien. nie lubie jak tak wieje.

nieraz potrafie jesc ok 40 min obiad