Czas przyspiesza, prędkości nabiera, my już umawiamy ślubnego fryzjera!PM2014cz9 - Strona 136 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-23, 10:30   #4051
Waniliova
Zakorzenienie

Dot.: Czas przyspiesza, prędkości nabiera, my już umawiamy ślubnego fryzjera!PM2014cz

Cytat:
Napisane przez karoolecka Pokaż wiadomość
aneczka mam nadzieję
Waniliowa dzięki ! w sumie moje motto to nic nie dzieje się bez przyczyny, więc chyba rzeczywiście nie powinnam się tym martwić na zapas
O, super motto, i tak trzymaj! moje to: co ma być to będzie.
Stary 2013-03-23, 10:30   #4052
karoolecka
Zadomowienie

Dot.: Czas przyspiesza, prędkości nabiera, my już umawiamy ślubnego fryzjera!PM2014cz

Cytat:
Napisane przez Waniliova Pokaż wiadomość
Opijemy się na maxa a w których miesiącu się bronisz? Też lipiec?

Dziewczyny powiem Wam, że ja też zaczynam się wkurzać, bo patrzę teraz na listę naszych gości i wychodzi, że będzie ich 33! A wiecie, że może ktoś jeszcze z tej listy nie przyjść... kurde, chcemy żeby chociaż 40 było, ale bez sensu zapraszać kogoś, z kim nie masz kontaktu albo nie lubisz
wieesz.. zawsze możesz doprosić PMki '14
karoolecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-23, 10:32   #4053
Waniliova
Zakorzenienie

Cytat:
mieszkanie z rodzicami na początek to idealne rozwiązanie, nie ?
dzięki !
Pewnie my z moimi rodzicami mieszkamy od roku wiadomo, samemu byłby lepiej, ale wole się teraz pomęczyć i szybciej wykończyć dom niż ładować pieniądze w wynajmowane mieszkanie i nic z tego nie mieć...

karoolecka wiem i właśnie nad dwiema już myślałam
Stary 2013-03-23, 10:37   #4054
karolka5124
Przyczajenie

Cześć PM-ki mam mały problem, jesteśmy w trakcie poszukiwania fotografa i kamerzysty. Znalazłam ciekawą ofertę(przynajmniej tak mi się wydaje) i chciałam się Was poradzić. Więc tak usługa fotografa: przygotowania w domu Pani Młodej, błogosławieństwo w domu Pani Młodej, ceremonia, życzenia po ceremonii, zabawa weselna razem z oczepinami włącznie do 1:00 w nocy (+/- 15 minut), wywiady (dodatkowe życzenia) z gośćmi podczas wesela, plener zdjęciowy, wykonany po ślubie w dogodnym terminie.W cenie foto-reportażu otrzymamy:1. zdjęcia w wysokiej rozdzielczości w postaci pliku cyfrowego po pełnej obróbce (ilość ≥ 300 sztuk), plus dodatkowo zdjęcia z pleneru,2. 75 sztuk wybranych przez klienta odbitek z pliku cyfrowego, format 15x21 cm, papier mat jedwabisty.
3.Tradycyjny Album na zdjęcia z możliwością wyboru okładki oraz materiału na oprawę z różnych wzorów. Podstawowe Parametry: Rozmiar: 33 x 33 cm Ilość kart: 40 Kolor kart : kremowy, 5. prezentacja multimedialna z wybranych 30 zdjęć z podkładem muzycznym, dołączona do płyty DVD, 6. galerię internetową na wszystkie oddane zdjęcia w tzw. strefie klienta (chroniona hasłem) ważną 180 dni.
Usługa kamerzysty: 1. 3 komplety płyt DVD (komplet zawiera 2 płyty DVD) z 2 godz. filmem w rozdzielczości 720×576, w eleganckiej
obwolucie do wyboru z 7 wzorów, płyty DVD z możliwością kopiowania,
2. 2 godzinny film w postaci pliku cyfrowego, rozdzielczość Full HD 1920x1080, zgrany na przenośna kartę/dysk
pamięci Zleceniodawcy,
3. menu płyty DVD z możliwością wyboru scen,
4. czołówka do wyboru z naszych wszystkich projektów,
5. dynamiczny teledysk z zabawy weselnej pod wybraną muzykę,
6. skrót w postaci filmowego klipu z ceremonii i zabawy weselnej pod wybraną muzykę,
7. eleganckie zakończenie filmu z napisami,
8. powklejane w trakcie filmu dodatkowe życzenia od gości weselnych,
9. on-line strefa klienta z podglądem na materiał wideo,
10. dodatkowa cyfrowa rejestracja dźwięku podczas ceremonii oraz zabawy weselnej, która gwarantuje wysoką
jakość dźwięku w trakcie emisji filmu,
11. możliwość weryfikacji zmontowanego materiału filmowego za pomocą okna podglądu filmu w strefie
klienta.
Koszt całkowity pakietu fotograf i kamerzysta 3.890zł

Uważam, że to dobra cena, ale mój Tż myśli inaczej
karolka5124 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-23, 10:37   #4055
velika
Winter is coming

Cytat:
O, a to ciekawe masz jakieś fajne materiały z zakresu rachunkowości? Pracuję w biurze rachunkowym, a w sumie niewiele wiem na ten temat ale co się dziwić, jestem przecież na dziennikarstwie
jezcze nie wiem co mam ciekawego, bo dopiero zaczynam przeglądać.
Jak coś będzie interesującego, to mogę ci podesłać Jeszcze dokładnie nie wiem, co jest w tych materiałach

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-23, 10:39   #4056
Waniliova
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
jezcze nie wiem co mam ciekawego, bo dopiero zaczynam przeglądać.
Jak coś będzie interesującego, to mogę ci podesłać Jeszcze dokładnie nie wiem, co jest w tych materiałach
Ok, dzięki

karolka5124 moim zdaniem 3900zł za foto i kamerzyste to fajna cena my za samego fotografa płacimy 2500zł
Stary 2013-03-23, 10:39   #4057
aneczka25057
Rozeznanie

Cytat:
O, a to ciekawe masz jakieś fajne materiały z zakresu rachunkowości? Pracuję w biurze rachunkowym, a w sumie niewiele wiem na ten temat ale co się dziwić, jestem przecież na dziennikarstwie

Dla mnie na początku to też było marzenie, ale właśnie fotograf nam polecił, zaczęliśmy się zastanawiać i stwierdziliśmy, że jak oboje kochamy góry to sesja plenerowa musi tam być w planach są Tatry, ale jak nie wypali to chociaż Skrzyczne kurcze do Szczyrku mamy niedaleko. A gdzie Wy mieszkacie? to nad morze pewnie macie bliżej?
Nasz też powiedział, że odległość to dla Niego nie przeszkoda, mało tego jeśli pojedziemy naszym autem to nic dodatkowo nie będziemy płacić. Wiadomo dochodzą koszty za nocleg...Wtedy odbywa się to tak, że pierwszego dnia dojeżdżamy na miejsce i ładujemy akumulatory, a drugiego dnia odbywa się sesja... powrót albo wieczorem albo na trzeci dzień. Także te podróże mogą być męczące, ale dla chcącego nic trudnego przecież

My mieszkamy ok. 50 km. od Bydgoszczy (w stronę morza właśnie) więc np. do Gdańska mamy trochę ponad 100 km. (dokładnie 108), autostradą daje to jakąś godzinę jazdy.
25.05.2012
Zaślubieni
16.08.2014
aneczka25057 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-03-23, 10:41   #4058
karoolecka
Zadomowienie

karolka co by nie było to cena fotograf i kamerzysta za tę cenę to dobry pakiet ! przynajmniej porównując ceny w moim mieście... no i super jest ta możliwość on-line
Stary 2013-03-23, 10:43   #4059
ane3kaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez docik10 Pokaż wiadomość
UWAGA CHWALE SIĘ!!! Mamy orkiestrę, kamerzystę, sale, fotografa a do ślubu 509 dni
Super do mojego ślubu 511
ane3kaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-23, 10:43   #4060
aneczka25057
Rozeznanie

Cytat:
mieszkanie z rodzicami na początek to idealne rozwiązanie, nie ?
dzięki !
zdecydowanie jeśli wiesz, że ta sytuacja jest przejściowa i masz plany żeby później było inaczej - a nasze sytuacje właśnie takie są
Własny dom

Waniliova dokładnie tak!
25.05.2012
Zaślubieni
16.08.2014

Edytowane przez aneczka25057
Czas edycji: 2013-03-23 o 11:50
Stary 2013-03-23, 10:44   #4061
ane3kaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość
Kurcze, napisałam odpowiedź w wątku i jej nie widac, grrrrrr

Jestem nowa, mieszkam w Gdańsku i też planuję ślub w 2014 roku, dokładnie 14 czerwca. Ślub i wesele będzie w Olsztynie, mamy już orkiestrę, foto-video i praktycznie lokal, w piątek jedziemy podpisac umowę i wpłacic zaliczkę.
Z racji tego że mój poprzedni wpis utknął w przestrzeni to ja na razie tylko się witam, pędzę do sklepu po zakupy i wrócę do Was później.
Miłej soboty!

Witaj
Stary 2013-03-23, 10:44   #4062
Waniliova
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aneczka25057 Pokaż wiadomość
Nasz też powiedział, że odległość to dla Niego nie przeszkoda, mało tego jeśli pojedziemy naszym autem to nic dodatkowo nie będziemy płacić. Wiadomo dochodzą koszty za nocleg...Wtedy odbywa się to tak, że pierwszego dnia dojeżdżamy na miejsce i ładujemy akumulatory, a drugiego dnia odbywa się sesja... powrót albo wieczorem albo na trzeci dzień. Także te podróże mogą być męczące, ale dla chcącego nic trudnego przecież

My mieszkamy ok. 50 km. od Bydgoszczy (w stronę morza właśnie) więc np. do Gdańska mamy trochę ponad 100 km. (dokładnie 108), autostradą daje to jakąś godzinę jazdy.
Właśnie, my z naszym fotografem mamy podobny plan i tak samo jak pojedziemy naszym autem to nic nie dopłacamy on polecał nam też Wenecję, ale kocham góry, więc na nie się zdecydowaliśmy jeśli też marzy Wam się taka sesja to spróbujcie to jakoś ogarnąć

A widzisz, to nad morze macie bliziutko my na odwrót morze też uwielbiam, ale to w sumie tylko jak jest gorąco, a góry są piękne zawsze
Stary 2013-03-23, 10:47   #4063
ane3kaa
Zakorzenienie

Piękna pogoda, słonko świeci tylko -6 stopni mrozu wiec uciekam na spacer z psami
Stary 2013-03-23, 10:49   #4064
karoolecka
Zadomowienie

własny dom to jest to ja chcę do tego przekręcić Tżta żeby wybudować się za domem jego rodziców, gdzie są same łąki - cisza i spokój Powoli go przekonuję bardzo podziałał argument możliwości opalania topless

---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ----------

Cytat:
Napisane przez ane3kaa Pokaż wiadomość
Piękna pogoda, słonko świeci tylko -6 stopni mrozu wiec uciekam na spacer z psami
oo współczuję ! ja bym chyba nie wyszła.. u mnie obecnie jest -12

Waniliova mój Tż ma takie samo zdanie, no w sumie ja też po co kogoś dorabiać i płacić mu tysiaka co miesiąc, skoro można by wziąć kredyt, kupić mieszkanie i spłacać tego tysiaka co miesiąc, ale wtedy już wiesz, ze to jest/będzie twoje.. no ale teraz z kredytami są chyba problemy.. więc nie każdy tak może powiedzieć.

Edytowane przez karoolecka
Czas edycji: 2013-03-23 o 10:51
Stary 2013-03-23, 10:52   #4065
aneczka25057
Rozeznanie

Cytat:
Właśnie, my z naszym fotografem mamy podobny plan i tak samo jak pojedziemy naszym autem to nic nie dopłacamy on polecał nam też Wenecję, ale kocham góry, więc na nie się zdecydowaliśmy jeśli też marzy Wam się taka sesja to spróbujcie to jakoś ogarnąć

A widzisz, to nad morze macie bliziutko my na odwrót morze też uwielbiam, ale to w sumie tylko jak jest gorąco, a góry są piękne zawsze
co racja, to racja

---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ----------

Cytat:
własny dom to jest to ja chcę do tego przekręcić Tżta żeby wybudować się za domem jego rodziców, gdzie są same łąki - cisza i spokój Powoli go przekonuję bardzo podziałał argument możliwości opalania topless
osz Ty... podstępna
25.05.2012
Zaślubieni
16.08.2014
Stary 2013-03-23, 10:53   #4066
karoolecka
Zadomowienie

ja zawsze chciałam mieszkać na wsi/ lub obrzeżach miasta, więc choćbym miała się urobić jak koń to będę robić żebyśmy mieli swój maleńki ale własny domek

---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ----------

Cytat:

osz Ty... podstępna
trzeba sobie radzić
Stary 2013-03-23, 10:55   #4067
ijaa
Zakorzenienie

Dobry
Jeszcze południa nie ma, a tu już trzecia strona dzisiaj. Nigdy Was nie dogonię.

Ja wczoraj padłam.
Mieliśmy towarzystwo (męskie) na mecz, a mnie jakoś zmogło oglądanie i poszłam na film do sypialni i nie wie jak to się stało, ale TŻ powiedział, że o 11 już spałam.

Śniadanko zjedzone, zaraz na zakupy, później trochę gotowania, a wieczorem.. panieński.
Domowo i mocno spokojnie jednak będzie, bo Panna Młoda szaleć nie może - (na ostatniej wizycie gince coś się nie podobało na USG i od dwóch tygodni siedzi w domu i musi się mocno oszczędzać).
Mimo wszystko mamy zamiar spędzić, miły babski wieczór, w towarzystwie dobrego jedzonka i Picolo.

Zajdę do Wam pewnie dzisiaj nie raz, ale obawiam się, że z byciem na bieżąco będzie mega problem.

Udanej soboty

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!

Edytowane przez ijaa
Czas edycji: 2013-03-23 o 10:59
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-23, 10:57   #4068
aneczka25057
Rozeznanie

Cytat:
ja zawsze chciałam mieszkać na wsi/ lub obrzeżach miasta, więc choćbym miała się urobić jak koń to będę robić żebyśmy mieli swój maleńki ale własny domek

trzeba sobie radzić
to też i moje marzenie od zawsze i pod tym względem zgadzam się z Tobą w 100%
no pewnie, że trzeba... nie ważne jaki argument - ważne że działa
25.05.2012
Zaślubieni
16.08.2014
Stary 2013-03-23, 10:58   #4069
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
masakra!

U mnie na termometrze PLUS 15! Nie muszę chyba mówić, że to ściema jakich mało - mam okna na południe i w termometr wali konkretne słońce, więc stąd tyle kresek.
Ogólnie jest mroźno, ale myślę, że bez tragedii, obstawiam tak -3/-4.

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-03-23, 10:59   #4070
karoolecka
Zadomowienie

Cytat:
to też i moje marzenie od zawsze i pod tym względem zgadzam się z Tobą w 100%
no pewnie, że trzeba... nie ważne jaki argument - ważne że działa
ojj działa

ijaa ooo to udanej imprezki !
Stary 2013-03-23, 10:59   #4071
Waniliova
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ----------

Waniliova mój Tż ma takie samo zdanie, no w sumie ja też po co kogoś dorabiać i płacić mu tysiaka co miesiąc, skoro można by wziąć kredyt, kupić mieszkanie i spłacać tego tysiaka co miesiąc, ale wtedy już wiesz, ze to jest/będzie twoje.. no ale teraz z kredytami są chyba problemy.. więc nie każdy tak może powiedzieć.
O, tak, tak i dobrze! Na pewno go przekonasz argument możliwości opalania topless właśnie, jak weźmiesz kredyt na mieszkanie i spłacasz to przynajmniej wiesz, że jest TWOJE, a nie wynajmowane

Cytat:
co racja, to racja
Właśnie myślę gdzie by tu pojechać na majówkę i mam w planach zrobić TŻ niespodziankę na urodziny (2 czerwca ma) z jakimiś wyjazdem... 30 maja jest Boże Ciało, 31 wzięlibyśmy wolne i zarezerwowałabym gdzieś 3 noclegi albo 2 chociaż i jak coś to powiem mu kilka dni przed

Cytat:

---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ----------

trzeba sobie radzić
Ja tak samo i ten domek jest właśnie na wsi
Stary 2013-03-23, 11:00   #4072
karolka5124
Przyczajenie

No właśnie mi też się wydaje, że to bardzo dobra cena za taki pakiet i jest w tej ofercie wszystko co chciałam Niestety Tż kręci nosem(chcę jeszcze taniej) i nie wiem co robić
karolka5124 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-23, 11:04   #4073
velika
Winter is coming

góry są najlepsze ja nie będę miała pleneru, ale jeśli gdziekolwiek miałby być, to tylko Tatry.
Ogłosili mi wykaz ustaw na wrześniowy egzamin, jest ich 60 idę ogarniać, co umiem a co nie

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-23, 11:05   #4074
karoolecka
Zadomowienie

Dziewczyny ! wciągacie jak nie wiem.. Tż dzwoni i pyta czy czasem nie siedzę od 7 na wizażu przejrzał mnie ..

uciekam więc do sprzątania bo mój pokój prawie zarósł

---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ----------

Cytat:
Napisane przez karolka5124 Pokaż wiadomość
No właśnie mi też się wydaje, że to bardzo dobra cena za taki pakiet i jest w tej ofercie wszystko co chciałam Niestety Tż kręci nosem(chcę jeszcze taniej) i nie wiem co robić
daj mu klapsa i powiedz, że to dobra cena.. na porównanie u mnie podstawa u miernego fotografa to 2 tysie minimum! + kamerzysta 2,5 tys
Stary 2013-03-23, 11:07   #4075
cukraktywna
Zadomowienie

Cytat:
Też powinnam posprzątać w swoim pokoju, niestety zamiast tego siedzę w pracy

cukraktywna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-23, 11:17   #4076
mysza_myszowska
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość
Kurcze, napisałam odpowiedź w wątku i jej nie widac, grrrrrr

Jestem nowa, mieszkam w Gdańsku i też planuję ślub w 2014 roku, dokładnie 14 czerwca. Ślub i wesele będzie w Olsztynie, mamy już orkiestrę, foto-video i praktycznie lokal, w piątek jedziemy podpisac umowę i wpłacic zaliczkę.
Z racji tego że mój poprzedni wpis utknął w przestrzeni to ja na razie tylko się witam, pędzę do sklepu po zakupy i wrócę do Was później.
Miłej soboty!
Witaj
Napisz o sobie coś więcej

Rozpoczynam dzisiaj drugi tydzień przedślubnej diety Waga może póki co nie specjalnie, ale po fitnessie jestem mega pozytywnie doładowana

A z nowości ślubnych to wpłaciliśmy zaliczkę za salę i podpisaliśmy umowę w poniedziałek spotkanie z fotografem.

NASZ DZIEŃ 24.05.2014
mysza_myszowska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-23, 11:21   #4077
Waniliova
Zakorzenienie

ijaa udanej imprezki!

Cytat:
Dziewczyny ! wciągacie jak nie wiem.. Tż dzwoni i pyta czy czasem nie siedzę od 7 na wizażu przejrzał mnie ..

---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ----------

daj mu klapsa i powiedz, że to dobra cena.. na porównanie u mnie podstawa u miernego fotografa to 2 tysie minimum! + kamerzysta 2,5 tys
Hehe mój jak wróci z uczelni to też pewnie powie coś w tym stylu

Cytat:
Napisane przez mysza_myszowska Pokaż wiadomość
Witaj
Napisz o sobie coś więcej

Rozpoczynam dzisiaj drugi tydzień przedślubnej diety Waga może póki co nie specjalnie, ale po fitnessie jestem mega pozytywnie doładowana

A z nowości ślubnych to wpłaciliśmy zaliczkę za salę i podpisaliśmy umowę w poniedziałek spotkanie z fotografem.
O, gratulacje
Stary 2013-03-23, 11:22   #4078
szklaneczka25
Rozeznanie

karolka5124
My płacimy 2.600 za fotografa ( od przygotowań ok.13 do 2 w nocy, plus plener w wybranym dniu)
oto i on :http://www.danielkwasniewski.pl/blog/
Jeśli chodzi o kamerzystę to za filmowanie w HD bierze 2.000 i jest w tych samych godzinach co fotograf. My prawdopodobnie wezmiemy go jeszcze na plener to zamknie się pewnie w 2.500.
oto i on : http://kalaskavideostudio.pl/

Czyli uważam, że cena Wam zaproponowana jest JAK NAJBARDZIEJ ATRAKCYJNA! Patrząc, że ja wydam 5.000
Stary 2013-03-23, 11:26   #4079
misia880
Zakorzenienie

Witam się

zaraz Wam napisze jak przebiegła wczorajsza rozmowa.

Chciałam zapytać Was kiedy mogę ubiegać się o dostęp do klubu?

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-23, 11:29   #4080
szklaneczka25
Rozeznanie

Misiu czekamy z niecierpliwością!
Mam nadzieje, że wszystko dobrze

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości