Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III - Strona 79 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: A nazwa IV części wątku mamuś wrześniowo-październikowych brzmieć będzie:
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. IV 23 42,59%
Wyskakują naprzód brzuszki, bo w nich rosną jesienne maluszki 8 14,81%
Słońca już wyczekujemy, bo wystawić brzuszki chcemy mamusie IX-X.2013 11 20,37%
Na słoneczko już czekamy - dzidzie i ich boskie mamy IX-X.2013 5 9,26%
wrzesniowo-pazdziernikowe mamusie czekaja na swoje brzusie 4 7,41%
Non-stop dużo tu gadamy i na jesień wciąż czekamy 3 5,56%
Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-23, 12:03   #2341
Makrela w kapeluszu
Raczkowanie

Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki
W Anglii koniec świata- ŚNIEG SPADŁ i nadal sypie
A w jakiej części UK mieszkasz? ja manchester. u nas lodowato, wieje, śnieg, podobno od 50 lat to najzimniejszy marcowy weekend. mam juz dosyc tej zimy
wczoraj byłam trochę na zewnątrz i juz mnie gardło zaczeło bolec. ssam (ssę?) imbir i liczę ze się nie rozłożę.....

Haneczka 22/08
Makrela w kapeluszu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-23, 12:18   #2342
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Dziewczyny nie wiem czy to tylko wrażenie,bo pełno moich znajomych w ciąży,ale to chyba będzie jakiś rok wyżu demograficznego??
Poza tym podobno najwięcej dzieci rodzi się właśnie na jesień.Jestem przerażona,bo to oznacza tłok na porodówkach, tłok w przedszkolach,tłok w szkołach. Obym się myliła
to tak jak u mnie, z mojej firmy prawie w jednym czasie odeszłyśmy w 6 dziewczyn poza tym jeszcze znajoma w ciąży, kolegi partnerka w ciąży, kolezanka rodzi w kwietniu teraz, kuzynka w czerwcu, no mówię jakbym tak głębiej pomyślała to z 15 znajomych albo i więcej

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
u mnie też wyż w samej pracy jest 5 osób w ciąży ten wyż utrzymuje się wśród znajomych juz 2 lata . Myślę że po tym roku znowu będzie lekki niż a może nie....
to jednak coś w tym wyżu jest

Cytat:
Napisane przez Diorisha Pokaż wiadomość
Ja nie miałam zlecanych badań na różyczkę i TSH i tak się zastanawiam czy nie pójść do lab.
A oprócz wymienionych przez Ciebie miałam jeszcze na cytomegalię i HCV.
A VDRL to to samo co WR?
VDRL to WR
Larysa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-23, 12:27   #2343
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Kurcze, ale ta diagnistyka jest szybka. O 9 pobierałam krew a już na stronie mam wyniki

mam dwie rzeczy poza normą. ciekawe co to, muszę pogrzebać.

I ketony w moczu obecne, miał ktoś?

Hej,

Ja miałam ketony w moczu i gin mi wytłumaczyła ze świadczy to o silnym głodzie i kazała jeść na noc . Przed ciążą starałam się nie jeść zbyt późno, teraz też ciężko było mi się przełamać,ale wczoraj miałam kolejne badanie i wyszło ok . w ogólne to mam dziwne napady głodu w nocy, np ok 4 wstaje do łazienki, później staram się zasnąć i nie mogę bo czuje mega głód,ssanie w żołądku i podgryzam coś i moment zasypiam. Czy któraś też tak ma ? zastanawiam się ile utyje w ciąży wiadomo jak czuje głód to zjem bo znaczy że dzidzia się dopomina, swoją drogą to niezły żarłok mi rośnie

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-23, 13:28   #2344
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Makrela w kapeluszu Pokaż wiadomość
A w jakiej części UK mieszkasz? ja manchester. u nas lodowato, wieje, śnieg, podobno od 50 lat to najzimniejszy marcowy weekend. mam juz dosyc tej zimy
wczoraj byłam trochę na zewnątrz i juz mnie gardło zaczeło bolec. ssam (ssę?) imbir i liczę ze się nie rozłożę.....
Mieszkam w Luton, koło Londynu

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"

Edytowane przez 87czarna
Czas edycji: 2013-03-23 o 13:52
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-23, 13:29   #2345
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

wiekszosc moich znajomych juz urodzila ja jestem na szarym koncu, 100 lat za murzynami hahha

ja sie nie budze w nocy z glodu, ale za to rano budze sie baaaaardzo glodna... a musze jeszcze zjesc eutyrox i pol godziny odczekac... czasem czekam na sniadanie z zegarkiem w reku... i niestety nie moge tego czasu wykorzystac na mycie np jak to robilam do tej pory bo jest mi tak slabo ze padlabym w lazience

---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ----------

wyprasowalam pranie juhu ale ide chyba wstawic nastepna pralke...
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-23, 13:49   #2346
LaLoca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
A mój rozumie wszystko i na wszystko sie zgadza, na wszystkie niedogodności...
No akurat :P nie chwal się :P

Cytat:
dlatego pisałam o krytyce bo jak koleżance powiedziałam o teściach w nowych domu to mnie strasznie skrytykowała że głupia jestem. Niestety ja i tż należymy do tych co mają miekkie serca i czują odpowiedzialność za innych ( ale do tego trzeba mieć twardą dooope bo mamy za to pod górkę ze wszystkim). Wiadomo że kiedyś zalegną i trzeba będzie coś robić koło nich, koło moich rodziców też. Jeśli chodzi o to to mam już doświadcznie w opiece nad babcią i dziadziem którzy byli bardzo schorowani i na będąc na studiach całkiem dzidziu leżał rok później z babcią przeboje (ona to miała charakterek ,ale śmieszna była) -mama przez to miałam straszną nerwice,ale one sie nigdy nie lubiały. Pod koniec życia jednak babcia przyznała mamie racje że to ona o nią dbała itp. Moi teście do niczego się nie wtrącają i nie chcą wtrącać . Jeśli już to chcą doradzić ale nic na siłę. W ogóle u tż w domu potrafią do rodziców powiedzieć siostry "zamknij mordę" i nikt się nie obraża bo wychodzą z założenia że lepiej sobie powiedzieć niż się złościć.
Była jeszcze jedna opcja jeśli chodzi o teściów .A mianowicie że sprzedadza mieszkanie w bloku(bardzo duz2 3 pokojowe) i kase dadza nam na wykończenie. Mi się tylko ta perspektywa nie podoba że zawsze myślałam że pomieszkamy sami ze 2lata a potem normalnie ich zaprosimy do nas. Dlatego były kłótnie z tż , bo ja się czasem czułam jakbyśmy nie dla siebie budowali. Tż twierdzi że ta opcja to dla nas jak los na loterii . Ja sama nie wiem... z jednej strony tak a z drugiej chciałabym troszke sama pomieszkać . Zobaczymy jak będzie Ale się rozpisałam .sorki czuje że mogłabym tak długo żeby w końcu to z siebie wyrzucić do kogoś innego niż tż. Kurcze sobota ...chłopaki spią a ja od 5 nie mogę
Myślę, że propozycja teściów jest w porządku, ale rozumiem, że chcesz po swojemu się urządzić, ale jak się nie wtrącają to czego się tu bać. Trudna decyzja, ale jak później sprzedadzą to mogą Wam dołożyć się do spłaty kredytu i na to samo wyjdzie
Aaa i musicie się też liczyć z tym, że ich dzieci będą Was odwiedzać z rodzinami i będziecie musieli ich też obsłużyć. Ja ogólnie widzę bardzo dużo minusów, ale jestem w innej sytuacji, bo mam teściów nie fajnych i za szwagrami też nie przepadam. Ze swoimi rodzicami prędzej bym się zgodziła mieszkać, ale i tak nie ma jak niezależność. To jest najzdrowszy układ.

Cytat:
Tancerka to masz naprawdę fajne warunki mieszkając z rodzicami
A ja z kolei mam tak,że nasz domek i teściów dzieli tylko mały lasek i łąka,a za nimi już jest ulica,przy której teściowie mieszkają. A rodziców mam 3 ulice obok mnie, w drugą stronę niż teściów Czasem łapiemy się na obiadki u jednych i drugich
Fajnie mieć rodzinkę blisko,aczkolwiek ja nie mam zbytnio co liczyć na pomoc z opieką nad Bąblem, bo cała czwórka pracuje i jest zabiegana.

Dziewczyny nie wiem czy to tylko wrażenie,bo pełno moich znajomych w ciąży,ale to chyba będzie jakiś rok wyżu demograficznego??
Poza tym podobno najwięcej dzieci rodzi się właśnie na jesień.Jestem przerażona,bo to oznacza tłok na porodówkach, tłok w przedszkolach,tłok w szkołach. Obym się myliła
Fajnie mieć blisko rodzinę jak się ma fajną rodzinę i można na nich polegać. Mało znam takich wspaniałych rodzin :P Szczęściarze

W moim otoczeniu w tym roku wiem już, że urodzi się 6 dzieci oprócz mojego i co chwilę dowiaduję się o nowych ciężarówkach. To na pewno rok wyżu demograficznego. Przeraża mnie to, ale przynajmniej szkół nie pozamykają i będą liczniejsze klasy no i będzie miał Kto na nasze emerytury pracować

Jak Wam mija sobota? ja zrobiłam sałatkę i obiad i tak się zmęczyłam, że musiałam się położyć. Muszę jeszcze pokój posprzątać i łazienkę i dość na dzisiaj Jak na okres przedświąteczny to szaleństwo, no ale w moim stanie mogę pozwolić sobie na lenistwo
LaLoca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-23, 13:55   #2347
87czarna
Zakorzenienie

LaLoca U mnie sobota mija z książkami i pisaniem prac :/ Wstawiłam Mai zupę ogórkową i czekam aż Tż wstanie,bo mamy jechać na większe spożywcze zakupy. Coś mnie mdli dzisiaj i już nie wiem,czym zajadać Ej no.. zaczęłam 13 tydzień-powinno byc już lepiej!

Stary 2013-03-23, 14:18   #2348
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

wnosze zebyscie zawsze pisaly tyle co dzisiaj jest dopiero 14 a ja juz tyle porobilam ide dalej sprzatac
Stary 2013-03-23, 14:27   #2349
zmienniczka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
znowu mi nie odtwarza buuuu pie.przona gema w dojczach...jaki tytul? Mnie sie nie podoba ale glos i piosenki ma fajne...

Teraz to na prawde ide spac
Bruno Mars - Liquor Store Blues ft. Damian Marley

Cytat:
Mnie też się bardzo zmieniają smaki np. parę ostatnich dni piłam po litrze mleka dziennie.
witaj w klubie

Cytat:
Napisane przez LaLoca Pokaż wiadomość
A powiedzcie, czy też czujecie się nierozumiane? ciągle muszę tłumaczyć dlaczego nie mogę czegoś jeść, albo czegoś robić, że mam problemy z pamięcią, albo że mi coś śmierdzi i mnie mdli. Nie wiem, dlaczego ludzie nie potrafią zrozumieć ciężarnej i tego, że "normalne" nie jesteśmy Dzisiaj nawet usłyszałam, że sobie wmawiam, że mnie mdli na zapach łososia oczywiście z ust mężczyzny ale się wpieniłam to Wam mówię. Mam wrażenie, że im się wydaje, że wykorzystuję ciążę, żeby tłumaczyć swoją ułomność i kaprysy
ja...jakos w 2 mies nie wiem czy zebral mi se woda w organizmie czy co ale czulam sie jak slon, mialam zadyszke jak weszlam po schodach, bolal mnie kregoslup...jak powiedzialam to znajomemu to mnie wysmial..mowil ze zrozumial jakby to bylo w 8 mies ale teraz? ze smieszna jestem...no myslalam ze go zabije

Cytat:
OMG ja i moja skleroza...

Wzięłam się za sprzątanie, otwieram pralkę,żeby wstawić pranie a tam co??Pranie z niedzieli,które kompletnie ZAPOMNIAŁAM powiesić. To jest straszne,okropne
wspolczuje smrodu

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Teraz brzuszki są utajone Ja też dla ludzi jak nieciężarna jeszcze

Kurcze już w pon wizyta, jak zwykle zaczyna się wariacja i durne myśli
znam to skads..staraj sie myslec pozytywnie Slonce

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
[/COLOR]A właśnie - witam w II trymestrze!
ja sie przywitam jutro tylko 1 dzien za Toba...

Cytat:
Ja też ostatnio zapomniałam o dywaniku z łazienki i leżał tak sobie cały boży dzień

Cześć dziewczynki
nooo u mnie w Crewe tez

Cytat:
Napisane przez Makrela w kapeluszu Pokaż wiadomość
czasem bywam w Manchester moze dane bedzie nam sie kiedys spotkac

http://babystrology.com/tickers/baby..."180"></embed>
zmienniczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-23, 14:39   #2350
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zmienniczka Pokaż wiadomość
Bruno Mars - Liquor Store Blues ft. Damian Marley

witaj w klubie

ja...jakos w 2 mies nie wiem czy zebral mi se woda w organizmie czy co ale czulam sie jak slon, mialam zadyszke jak weszlam po schodach, bolal mnie kregoslup...jak powiedzialam to znajomemu to mnie wysmial..mowil ze zrozumial jakby to bylo w 8 mies ale teraz? ze smieszna jestem...no myslalam ze go zabije

wspolczuje smrodu

znam to skads..staraj sie myslec pozytywnie Slonce

ja sie przywitam jutro tylko 1 dzien za Toba...

nooo u mnie w Crewe tez

czasem bywam w Manchester moze dane bedzie nam sie kiedys spotkac
pierwszy raz slysze tez fajne, ale musze wiecej razy posluchac i wtedy albo cos mi sie podoba albo nie haha
Stary 2013-03-23, 14:48   #2351
zmienniczka
Zadomowienie

Cytat:
pierwszy raz slysze tez fajne, ale musze wiecej razy posluchac i wtedy albo cos mi sie podoba albo nie haha
tez tak mam

Stary 2013-03-23, 14:56   #2352
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
Hej,

Ja miałam ketony w moczu i gin mi wytłumaczyła ze świadczy to o silnym głodzie i kazała jeść na noc . Przed ciążą starałam się nie jeść zbyt późno, teraz też ciężko było mi się przełamać,ale wczoraj miałam kolejne badanie i wyszło ok . w ogólne to mam dziwne napady głodu w nocy, np ok 4 wstaje do łazienki, później staram się zasnąć i nie mogę bo czuje mega głód,ssanie w żołądku i podgryzam coś i moment zasypiam. Czy któraś też tak ma ? zastanawiam się ile utyje w ciąży wiadomo jak czuje głód to zjem bo znaczy że dzidzia się dopomina, swoją drogą to niezły żarłok mi rośnie
Kurcze bywam głodna wieczorami, ale jak już najdzie mnie na spanie to zapominam. Wczoraj wołałam tż żeby mi krakresa przyniósł, ale myślisz, ze to od tego? Bałam się że to jakieś groźne. Widziałam też że może to być spowodowane jakąś infekcją a ja niestety w tej i poprzedniej ciąży znowu mam z jedna problem

teraz widzę że i wyniki toxo wrzucili IgG 0,13 a IgM 0,224 więc jestem spokojniejsza.

A zastanawia mnie po co są te wstępne testy curku. I ciekawe czy jakkolwiek mają się do tych kolejnych.

---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ----------

Coś z tymi weekendami jest, że one takie ciche i mało produktywne.

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-23, 14:57   #2353
butterfly20
Zakorzenienie

Wyprałam to jeszcze raz,na szczęście pomogło.I powiesiłam

Cytat:
Ja też ostatnio zapomniałam o dywaniku z łazienki i leżał tak sobie cały boży dzień

Cześć dziewczynki
DZIEŃ, a nie tyDZIEŃ
U nas sypie już od wtorku...

Cytat:
wiekszosc moich znajomych juz urodzila ja jestem na szarym koncu, 100 lat za murzynami hahha

ja sie nie budze w nocy z glodu, ale za to rano budze sie baaaaardzo glodna... a musze jeszcze zjesc eutyrox i pol godziny odczekac... czasem czekam na sniadanie z zegarkiem w reku... i niestety nie moge tego czasu wykorzystac na mycie np jak to robilam do tej pory bo jest mi tak slabo ze padlabym w lazience

---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ----------

wyprasowalam pranie juhu ale ide chyba wstawic nastepna pralke...
To ja nad ranem jestem głodna i mnie bardzo mdli,więc albo zjem biszkopta jak mi się chce, a jak nie to po czasie jest pawik...no ale lenistwo nie popłaca

Tak czytam o tych waszych badaniach i współczuję tych kosztów! Ja mam rozszerzony pakiet Luxmedu i wszystkie badania mam za darmo.

Ja byłam w hurtowni kwiatów i przywiozłam troszkę habazi, jakieś żonkile i hiacynty Kupiłam piękne cięte frezje-drogie jak nie wiem,ale chciałam poczuć wiosnę. No ale jak to zrobić jak mróz na zewnątrz?Nawet mąż nie może okien umyć,mamy mega brudne

Dziewczyny a macie jakieś przeczucie co do płci?Bo ja wcale...

A właśnie byłam u Rodziców i mama mówiła,że po tym jak powiedzieliśmy im o ciąży i pojechaliśmy, to tata jej powiedział "to jak je nazwiemy?" .No i wymyślił sobie Karola lub Karolinkę i mnie męczy.Nasze typy mu się nie podobają.
A najlepsze,że mój Teściu też zawsze chciał wnuczkę Karolinkę

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-23, 15:10   #2354
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Mi koleżanka podesłała pakiet Mbanku. Niby 120mcznie i ginek i badania w tym, ale określone placówki. Gdyby moja Ginka w tym była to bym weszła w to, ale aż tak dobrze nie ma. Pociesza mnie tylko fakt, że chyba większość badań to własnie morfologie i mocz i później już tylko tak doraźnie jakieś większe i droższe badania, pocieszcie

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-23, 15:10   #2355
madziaW22
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dirtymagic85 Pokaż wiadomość
A wogóle to nie wiem czy któraś jeszcze z was to zauważyła, ale zniknęła madziaW22, nie było jej już chyba też w IIczęści, jako jedyna miała tu na naszym forum bliźnięta...w poniedziałek dowiedziałąm się też propos bliźniąt, że moja siostra cioteczna też była w ciąży bliźniaczej, do około 12 tygodnia ciąży, no ale jedno obumarło, teraz chodzi tylko z dziewczynką. Ponoć taki motyw się dość często zdarza, że jedno dziecko tak jakby "wchłania" drugie, słabsze, albo po prostu obumiera...tylko co się z nim wtedy dzieje?? rozkłada się?wydala jakoś?
hej dziewczynki jestem, jestem rzadko się odzywam, bo w sumie cały czas nadrabiam a i tak jestem daleko w tyle ;/
u nas chyba oki. Piszę "chyba", bo w czwartek miałam mieć wizytę i kolejne usg, ale ginka odwołała, bo jest chora i dziś jadę do niej do szpitala po zwolnienie bo miałam tylko do czwartku. mam nadzieję, że może uda jej się zrobić mi usg w szpitalu bo ostatnio bardzo boli mnie brzuch i kręgosłup i troche mnie to niepokoi :/ a w międzyczasie strasznie się rozrosłam i wyglądam jakbym była już w 8mc :P kiedyś musze zrobić fotkę mojego brzuchola i pokazać Wam, co Was czeka za dobrych kilka miesięcy:P byłam tez na badanicha genetycznych - usg i test pappa i na szczęście wszystko wyszło ok w wolnym czasie wertuję internet w poszukiwaniu mieszkanka, bo obecnie mieszkamy w kawalerce i jak dojdą nasze 2 szkraby to już będzie mega ciasno. Ale żeby cokolwiek kupić musimy sprzedać nasze, a z tym to bardzo opornie idzie :/ już popadam przez to w depresję:/ ale co ma być,to będzie. A teraz lece robić obiadek męzowi, bo zaraz wraca z pracy a potem do szpitala.
madziaW22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-23, 15:33   #2356
87czarna
Zakorzenienie

butterfly20 moje niedopatrzenie :P

Stary 2013-03-23, 15:46   #2357
Papuga69
Raczkowanie

Witam w pięknym słonecznym dniu.

Pochwaliłam chama za wcześnie. Miałyście rację, ludzie się nie zmieniają, a jeśli już to nie na długo.
Papuga69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-23, 15:46   #2358
zmienniczka
Zadomowienie

Cytat:

ja mialam....pewnie dlatego, ze poprostu chcialam babe... :P
plci nie znamy jak ujrzelismy dziecie na ekranie to zarowno ja jak i moj Bambosio stwierdzilismy jednoglosnie, ze wyglada jak facet ...

Stary 2013-03-23, 15:52   #2359
Papuga69
Raczkowanie

Cytat:
plci nie znamy jak ujrzelismy dziecie na ekranie to zarowno ja jak i moj Bambosio stwierdzilismy jednoglosnie, ze wyglada jak facet ...

U mnie podobnie, na każdym zdjęciu usg wygląda jak facet;D Jeśli okaże się że dziewczynka to na pewno będzie chłopczycą i buntowniczką
Papuga69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-23, 16:25   #2360
butterfly20
Zakorzenienie

No to u mnie każdy mówi inaczej patrząc na fotki, także nie będę się przejmować.

Jedyne co pasuje na chłopaka to to,że Bąbel lubi leżeć na wznak (jak mój mąż) i ciężko go złapać z profilu.No i jak na usg miał 5,3 cm to stópka miała "jedyne" 9 mm,więc z taką girką może lepiej na chłopaka. No ale mąż ma stopę rozm.46 więc wiecie

Papuga co znowu zrobił? Bidulko

Stary 2013-03-23, 16:37   #2361
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Papuga69 Pokaż wiadomość

Pochwaliłam chama za wcześnie. Miałyście rację, ludzie się nie zmieniają, a jeśli już to nie na długo.
co tam się u was dzieje??? Ja na mojego warcze od rana Niewiem dlaczego poprostu mnie dzisiaj drażni nie poszedł na budowe ani do garażu tylko sprzątał mi w domu i sie pelętał pod nogami .... jak proponowałam zakupy wieczorkiem to na mnie sie obruszył że nie będzie miała czasu, a jakies 1,5 godz temu pojechał na zakupy po vanish do dywanów i pifko i do tej pory nie wrócił bo wstąpił na kawkę do siiostry!!!! to jednak znalazł sobie czas:pa la:
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-23, 16:39   #2362
LaLoca
Zakorzenienie

Cytat:
LaLoca U mnie sobota mija z książkami i pisaniem prac :/ Wstawiłam Mai zupę ogórkową i czekam aż Tż wstanie,bo mamy jechać na większe spożywcze zakupy. Coś mnie mdli dzisiaj i już nie wiem,czym zajadać Ej no.. zaczęłam 13 tydzień-powinno byc już lepiej!
O współczuję. Ja tydzień temu zakończyłam edukację i mam obrzydzenie do książek, ale mój małż właśnie pisze pracę mgr i mi tu marudzi, że mu się strasznie nie chce. Nie jesteś sama
Ogórkowa mniami Ja dzisiaj zrobiłam ryż z kurczakiem po chińsku i fajną szybką sałatkę z fetą, brokułem, szynką, ogórkiem, czosnkiem itd. Jak chcecie mogę podać przepis, bo pyszna wyszła

Cytat:
Ja byłam w hurtowni kwiatów i przywiozłam troszkę habazi, jakieś żonkile i hiacynty Kupiłam piękne cięte frezje-drogie jak nie wiem,ale chciałam poczuć wiosnę. No ale jak to zrobić jak mróz na zewnątrz?Nawet mąż nie może okien umyć,mamy mega brudne

A właśnie byłam u Rodziców i mama mówiła,że po tym jak powiedzieliśmy im o ciąży i pojechaliśmy, to tata jej powiedział "to jak je nazwiemy?" .No i wymyślił sobie Karola lub Karolinkę i mnie męczy.Nasze typy mu się nie podobają.
A najlepsze,że mój Teściu też zawsze chciał wnuczkę Karolinkę
Powiedziałam mężowi o Twoim biednym mężu co nie może umyć okien, bo zimno i się śmiał strasznie a ja mu chciałam pokazać jak mężczyźni pomagają żonkom, eh... nie żeby mój nie pomagał, ale nie aż tak żeby okna myć

Ja czuję, że dziewczynka, ale chyba dlatego, że bym chciała Nawet wyglądam i jem jak na pannę, ale dziewczyny już mi tu na wizażu rozwiały moje nadzieje, więc zobaczymy jak będzie.

Karolinka śliczne imię. Bardzo mi się podoba, ale w rodzinie już jest Karolcia. Karolek też fajnie, ale znam takiego jednego zbira i mi się źle kojarzy. Sami zdecydujcie, a nie dziadkowie. Niech sobie kupią kota i go nazwą jak chcą A jakie macie typy?

Cytat:

Cześć u mnie też słoneczno tak pięknie świeci szkoda, że jest duży mróz.

Co on znowu narobił? co za gość wpierniczyć mu?
LaLoca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-23, 16:47   #2363
teacherka
Zakorzenienie

Ja bym bardzo chciała dziewuszkę, a mamy przeczucie że będzie Kacperek. Głównie dlatego że wokół nas same dziewczynki się zapowiedziały do tej pory (na 3 "znajome" ciąże).

Papużko, co to znowu?
teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-23, 16:57   #2364
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
A nie próbowaliście dopytać,czy coś już widać? Nie wiem jak u Was,ale u nas jeszcze w zeszłym roku nie mówili płci,bo było to zabronione. Od tego roku już mówią,ale tylko 'białym'. Ja idę w poniedziałek do szpitala na usg i liczę na to,że coś mi powiedzą

PapugaCo znowu nabroił?

A u nas nadal syyyypie

Stary 2013-03-23, 16:58   #2365
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
co tam się u was dzieje??? Ja na mojego warcze od rana Niewiem dlaczego poprostu mnie dzisiaj drażni nie poszedł na budowe ani do garażu tylko sprzątał mi w domu i sie pelętał pod nogami .... jak proponowałam zakupy wieczorkiem to na mnie sie obruszył że nie będzie miała czasu, a jakies 1,5 godz temu pojechał na zakupy po vanish do dywanów i pifko i do tej pory nie wrócił bo wstąpił na kawkę do siiostry!!!! to jednak znalazł sobie czas:pa la:
Tak to już jest,że choćby nie wiem co to nam nie dogodzą.Ale mój stara się być cierpliwy,to aż dziwne bo normalnie z niego jest nerwus
Ale bym pokrzyczała na tego Twojego jak wróci

Cytat:
Napisane przez LaLoca Pokaż wiadomość
O współczuję. Ja tydzień temu zakończyłam edukację i mam obrzydzenie do książek, ale mój małż właśnie pisze pracę mgr i mi tu marudzi, że mu się strasznie nie chce. Nie jesteś sama
Ogórkowa mniami Ja dzisiaj zrobiłam ryż z kurczakiem po chińsku i fajną szybką sałatkę z fetą, brokułem, szynką, ogórkiem, czosnkiem itd. Jak chcecie mogę podać przepis, bo pyszna wyszła

Powiedziałam mężowi o Twoim biednym mężu co nie może umyć okien, bo zimno i się śmiał strasznie a ja mu chciałam pokazać jak mężczyźni pomagają żonkom, eh... nie żeby mój nie pomagał, ale nie aż tak żeby okna myć

Ja czuję, że dziewczynka, ale chyba dlatego, że bym chciała Nawet wyglądam i jem jak na pannę, ale dziewczyny już mi tu na wizażu rozwiały moje nadzieje, więc zobaczymy jak będzie.

Karolinka śliczne imię. Bardzo mi się podoba, ale w rodzinie już jest Karolcia. Karolek też fajnie, ale znam takiego jednego zbira i mi się źle kojarzy. Sami zdecydujcie, a nie dziadkowie. Niech sobie kupią kota i go nazwą jak chcą A jakie macie typy?
Jeju ja nie mogę mięsa, to jest straszneMój mąż też dzisiaj zrobił chińszczyznę,ale ja zjadłam kluchy na parze...

Wiesz co,akurat okna powinien Ci umyć. Wszyscy,ale wszyscy mi mówią,że nie wolno w ciąży podnosić na długo rąk, bo łożysko się obniża.
Skoro tyle osób to mówi to słucham, a mój mąż w życiu nie pozwoli mi się zabrać za okna.

Moja mama jest Karolina (tzn.ma na drugie ale tego imienia używa), no i w rodzinie jest jeszcze jedna mała Karolcia.A Karol...sama nie wiem.Myśleliśmy o nim,ale wydaje się ciapkowate trochę?

Dla dziewczynki zapewne Natalka, chociaż mąż upiera się przy Elizce.Ale jakoś Natalka wszystkim się podoba
A dla chłopca były trzy typy: Eryk,Wiktor i Nikodem z naciskiem na Nikusia,ale w rodzinie się nie podoba.Będziemy myśleć dalej.W sumie zawsze byłam za klasycznymi imionami i przed ciążą miał być Tomasz Karol,ale jakoś się odmieniło

Cytat:
Ja bym bardzo chciała dziewuszkę, a mamy przeczucie że będzie Kacperek. Głównie dlatego że wokół nas same dziewczynki się zapowiedziały do tej pory (na 3 "znajome" ciąże).

Papużko, co to znowu?
Ja też chciałabym dziewczynkę.
Tzn. tak ogólnie to marzę o parce,ale jakoś tak wolałabym dwie dziewczynki niż dwóch chłopców w razie w. No i jak teraz byłaby dziewczynka to miałabym z głowy stresy i przy drugim szłabym na żywioł
No i moi rodzice marzą o wnuczce, bo jeszcze nie mają.Babcia też nie ma prawnuczki.
U nas naokoło same chłopaki,tu na wątku też

Stary 2013-03-23, 16:59   #2366
__Paulinka__
Zakorzenienie

hejka

My obijamy się cały dzionek:P nic nie porobione:P To dlatego, że już jedną nogą jestem w samolocie do domu jutro popiorę rzeczy które zabieramy, w poniedzialek mam wolne więc będę nas pakować i we wtorek już wylatujemy
Jejku już nie możemy się doczekać tego środowego USG i jak oznajmimy całemu światu, że zostaniemy rodzicami
Wogóle mam wrażenie, że odkąd jestem w ciązy to nasze relacje jeszcze siępolepszyły TZ jest taki kochany, czuły, opiekuje się mną dzisiaj sobie po obiedzie w łóżku poleżelismy, faajnie tak

Co do przecucia płci: na początku mialam przeczucie 100% na dziewczynke:P Może dlatego, że o niej marze ale teraz przeczucie zniknęło i mi naprawdę obojętnie

Cytat:

Biedna jesteś jak znowu coś naskrobał, to bądz konsekwentna w tym co mu powiedzialaś:niech pakuje manatki..
__Paulinka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-23, 17:03   #2367
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
A nie próbowaliście dopytać,czy coś już widać? Nie wiem jak u Was,ale u nas jeszcze w zeszłym roku nie mówili płci,bo było to zabronione. Od tego roku już mówią,ale tylko 'białym'. Ja idę w poniedziałek do szpitala na usg i liczę na to,że coś mi powiedzą

PapugaCo znowu nabroił?

A u nas nadal syyyypie
Czemu było zabronione i czemu tylko białym?
Czy to dlatego,że np. wśród muzułmanów wolą chłopców i mogliby coś kombinować z przerwaniem ciąży,jeśli z usg wychodziłaby dziewczynka?Słyszałam,że tak bywa u muzułmanów właśnie...

A moja ginka z kolei tydzień temu stwierdziła,że chyba widzi siusiaka, a ginka na genetycznym powiedziała,że absolutnie nie jest w stanie powiedzieć,bo tak wcześnie to jest wszystko podobne.Zresztą wrzucałyście tutaj porównania i faktycznie można się pomylić.

---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ----------

Cytat:
Napisane przez __Paulinka__ Pokaż wiadomość
hejka

My obijamy się cały dzionek:P nic nie porobione:P To dlatego, że już jedną nogą jestem w samolocie do domu jutro popiorę rzeczy które zabieramy, w poniedzialek mam wolne więc będę nas pakować i we wtorek już wylatujemy
Jejku już nie możemy się doczekać tego środowego USG i jak oznajmimy całemu światu, że zostaniemy rodzicami
Wogóle mam wrażenie, że odkąd jestem w ciązy to nasze relacje jeszcze siępolepszyły TZ jest taki kochany, czuły, opiekuje się mną dzisiaj sobie po obiedzie w łóżku poleżelismy, faajnie tak

Co do przecucia płci: na początku mialam przeczucie 100% na dziewczynke:P Może dlatego, że o niej marze ale teraz przeczucie zniknęło i mi naprawdę obojętnie

Biedna jesteś jak znowu coś naskrobał, to bądz konsekwentna w tym co mu powiedzialaś:niech pakuje manatki..

U nas jest tak samo,chociaż boję się co będzie jak się Bąbel pojawi. To podobno największy test dla związków.
My też powiedzieliśmy dopiero kilku osobom, większość dowie się w święta

Stary 2013-03-23, 17:04   #2368
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
Czemu było zabronione i czemu tylko białym?
Czy to dlatego,że np. wśród muzułmanów wolą chłopców i mogliby coś kombinować z przerwaniem ciąży,jeśli z usg wychodziłaby dziewczynka?Słyszałam,że tak bywa u muzułmanów właśnie...

A moja ginka z kolei tydzień temu stwierdziła,że chyba widzi siusiaka, a ginka na genetycznym powiedziała,że absolutnie nie jest w stanie powiedzieć,bo tak wcześnie to jest wszystko podobne.Zresztą wrzucałyście tutaj porównania i faktycznie można się pomylić.
Dokładnie.
Jakiś czas temu Pakistanki nagminnie usuwały ciążę, jeśli miała urodzić się dziewczynka. Było to naprawdę na szeroką skalę i w końcu wymyślili taki sposób

Stary 2013-03-23, 17:06   #2369
katherine271
Raczkowanie

Hej dziewczyny, wtrącę Wam się na chwilę. Będę mamą majową, spodziewam się dziewczynki, choć większość ciąży miał być chłopiec, w związku z tym mam sporo ciuszków na chłopca od małych po trochę większe bo poniosło mnie kilka razy na zakupach. Przykłady są na moich aukcjach jak w linku poniżej, gdyby któraś była zainteresowana polecam aukcję lub kontakt na priv przy większej ilości ciuszków. Nie sprzedaję dla zarobku bo i tak na większości stracę ale jak symbolicznie odzyskam troszkę kaski to kupię coś dla córci. Do tego mam parę ubrań ciążowych też za symboliczne kwoty, poza tymi na aukcjach jeszcze kilka innych, piękną sukienkę happyMum, dżinsy ciążowe i świetną bawełnianą bluzkę z napisem boy or girl. Przepraszam za to ze się Wam tu wtrącam ale to dla wzajemnych korzyści bo może któraś z Was chętnie wzbogaci garderobę synka, ja postanowiłam uzbierać na konika Fisher price dla mojej małej albo leżaczek więc kto wie, może się uda. Poza tym pozdrawiam Was i życzę spokojnych ciąż
http://allegro.pl/lniany-komplet-dla-malego-eleganta-chlopiec-lato-i3109699353.html
http://allegro.pl/cudny-zestaw-dla-chlopca-tanio-polecam-i3111810167.html
katherine271 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-23, 17:06   #2370
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Dokładnie.
Jakiś czas temu Pakistanki nagminnie usuwały ciążę, jeśli miała urodzić się dziewczynka. Było to naprawdę na szeroką skalę i w końcu wymyślili taki sposób
Przerażające to jest no nie?

Ciekawe co z Ladan...w poprzedniej części najwięcej się udzielała i w sumie z nadrabiania dobrze znam je sytuację.Martwię się,bo miała jakieś kłopoty z krwawieniem z nosa jak tu była ostatnio?

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości