|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: A nazwa IV części wątku mamuś wrześniowo-październikowych brzmieć będzie: | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. IV |
|
23 | 42,59% |
| Wyskakują naprzód brzuszki, bo w nich rosną jesienne maluszki |
|
8 | 14,81% |
| Słońca już wyczekujemy, bo wystawić brzuszki chcemy mamusie IX-X.2013 |
|
11 | 20,37% |
| Na słoneczko już czekamy - dzidzie i ich boskie mamy IX-X.2013 |
|
5 | 9,26% |
| wrzesniowo-pazdziernikowe mamusie czekaja na swoje brzusie |
|
4 | 7,41% |
| Non-stop dużo tu gadamy i na jesień wciąż czekamy |
|
3 | 5,56% |
| Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2311 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III
Cytat:
Cytat:
![]() Dziecko mi z KM przyniosło, bo oni tańczą przy Lazy Song
|
|
|
#2312 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze, że chata duża piętrowa i wszyscy pracują, też na zmiany, więc się mijamy, ale ta wspólna kuchnia jest najgorsza. Żebyśmy tylko nerwowo wytrzymali do końca budowy, bo szkoda kasy na wynajmowanie.Cytat:
no hmm ja się na pewno nie podejmę , a przeważnie tak jest, że to na kobiety spada opieka. Życzę Wam takiej dobrej więzi jak z własnymi rodzicami to wtedy na pewno się Wam ułoży.Cytat:
Cytat:
Ale lipnie grają ![]() A powiedzcie, czy też czujecie się nierozumiane? ciągle muszę tłumaczyć dlaczego nie mogę czegoś jeść, albo czegoś robić, że mam problemy z pamięcią, albo że mi coś śmierdzi i mnie mdli. Nie wiem, dlaczego ludzie nie potrafią zrozumieć ciężarnej i tego, że "normalne" nie jesteśmy Dzisiaj nawet usłyszałam, że sobie wmawiam, że mnie mdli na zapach łososia oczywiście z ust mężczyzny ale się wpieniłam to Wam mówię. Mam wrażenie, że im się wydaje, że wykorzystuję ciążę, żeby tłumaczyć swoją ułomność i kaprysy ![]()
|
||||
|
|
|
#2313 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mi się stanowczo pogorszył kontakt ze znajomymi, którzy nie mają dzieci... Bo non stop na piwo wyciągają i nie mogą zrozumieć, że jak mam 2-latka w domu i w ciąży jestem, to tak kiepsko z wyjściami na piwo... A jeśli chodzi o samą ciążę, to i tż totalnie nie rozumie
|
|
|
#2314 |
|
Zakorzenienie
|
A mój rozumie wszystko i na wszystko sie zgadza, na wszystkie niedogodności...
![]()
|
#2315 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Była jeszcze jedna opcja jeśli chodzi o teściów .A mianowicie że sprzedadza mieszkanie w bloku(bardzo duz2 3 pokojowe) i kase dadza nam na wykończenie. Mi się tylko ta perspektywa nie podoba że zawsze myślałam że pomieszkamy sami ze 2lata a potem normalnie ich zaprosimy do nas. Dlatego były kłótnie z tż , bo ja się czasem czułam jakbyśmy nie dla siebie budowali. Tż twierdzi że ta opcja to dla nas jak los na loterii . Ja sama nie wiem... z jednej strony tak a z drugiej chciałabym troszke sama pomieszkać . Zobaczymy jak będzie Ale się rozpisałam .sorki czuje że mogłabym tak długo żeby w końcu to z siebie wyrzucić do kogoś innego niż tż. Kurcze sobota ...chłopaki spią a ja od 5 nie mogę |
|
|
|
|
#2316 | ||
|
Zakorzenienie
|
Heeeej.Witam oczywiście z mdłościami i po wiadomo-czym
LaLoca mi to chyba wszyscy próbują okazać aż za dużo zrozumienia,zwłaszcza faceci.Oni wszystko wiedzą lepiej niż ja,to jak powinnam się czuć też Tancerka to masz naprawdę fajne warunki mieszkając z rodzicami ![]() A ja z kolei mam tak,że nasz domek i teściów dzieli tylko mały lasek i łąka,a za nimi już jest ulica,przy której teściowie mieszkają. A rodziców mam 3 ulice obok mnie, w drugą stronę niż teściów Czasem łapiemy się na obiadki u jednych i drugich![]() Fajnie mieć rodzinkę blisko,aczkolwiek ja nie mam zbytnio co liczyć na pomoc z opieką nad Bąblem, bo cała czwórka pracuje i jest zabiegana. Cytat:
![]() Zawsze uwielbiałam sprzątać, a teraz nie mogę się do tego zabrać,a jak już się zabiorę to krótko wytrzymuję bo plecy bolą i muszę to robić na kilka razy.No i szybko się męczę.Dobrze,że mąż pomaga. Cytat:
Dziewczyny nie wiem czy to tylko wrażenie,bo pełno moich znajomych w ciąży,ale to chyba będzie jakiś rok wyżu demograficznego?? Poza tym podobno najwięcej dzieci rodzi się właśnie na jesień.Jestem przerażona,bo to oznacza tłok na porodówkach, tłok w przedszkolach,tłok w szkołach. Obym się myliła
|
|
#2317 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
|
#2318 |
|
Zakorzenienie
|
czeeeesc
![]() ide gotowac rosol dzisiaj ![]() ja wczoraj zrobilam frytki usmazylam i przeszla mi na nie ochota
|
#2319 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Butterfly, u mnie też zapowiada się wyż. Kilka znajomych w ciązy, w przedszkolu kilka mamuś w ciąży.... Masakra będzie.... Ale z drugiej strony wyż=praca dla mnie i męża... ale mialam kiepską noc. Wieczorem bolał mnie brzuch. Takie rozciąganie wszystkeigo.... wzięłam nospę i w końcu usnęłam, ale niestety budziłam się przez siku i przez katar, który mi chyba wraca A rano stwierdziłam że chyba mi jeszcze urósł brzuch..
|
#2320 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
w samej pracy jest 5 osób w ciąży ten wyż utrzymuje się wśród znajomych juz 2 lata . Myślę że po tym roku znowu będzie lekki niż a może nie....
|
|
|
|
|
#2321 |
|
Zakorzenienie
|
OMG ja i moja skleroza...
Wzięłam się za sprzątanie, otwieram pralkę,żeby wstawić pranie a tam co??Pranie z niedzieli,które kompletnie ZAPOMNIAŁAM powiesić. To jest straszne,okropne
|
#2322 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2323 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III
Ojjjj butterfly, to nie zazdroszczę zapachu....
Ewacia, w sumie u mnie ze mną 3 ciężarne, ale na jakies 20 zatrudnionych... to w sumie niezły procent. pani dyrektor ręce zaciera, że nie będzie brakowało wychowanków za 3 lata
|
#2324 |
|
Zakorzenienie
|
Jeju ale ulga. Tak mnie nastraszyłyście z kwotą tych badań i szlam z 300zł i myślałam co by tu w razie czego odłożyć na póżniej a wyszło mi 140zł
![]() Może wam więcej przepisała. Ja miałam toxo w 2 grupach,glukoza, mocz,morf,HBS,TSH,VDRL. Mialyście coś więcej? Ale ulga dla portfela ![]()
|
|
|
|
#2325 |
|
Zakorzenienie
|
a ja zjadłam śniadanie i czekam na męża bo poszedł do dentysty
u nas piękne słonko, ale zimno, mam nadzieję, że będzie cieplej
|
#2326 | ||
|
Rozeznanie
|
Witam w tą piękną mroźną, ale słoneczną sobotę.
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2328 |
|
Zakorzenienie
|
zważyłam się
kurde nie chcę panikować, ale już dobre 2 tygodnie nie wymiotuję, może nie jem dużo, ale nie odmawiam sobie słodyczy a nic nie utyłam (nadal jestem 2kg na minusie, miałam nadzieję, że chociaż te 2kg wrócą, ale nie) mam nadzieję, że Klusko nie bierze przykładu z mamy i ładnie sobie przybiera na wadze i rośnie jak na drożdżach ![]() ja muszę we wtorek zrobić krew i mocz
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2013-03-23 o 10:29 |
|
|
|
#2329 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam się z rańca
![]() Dopiero 10.30 a ja już jestem padnięta Od siódmej zapierniczam jakbym miała motorek w wiadomym miejscu Zdecydowana większość która się miała upiec jest już upieczona-no sernik się jeszcze dopieka i pasztet czeka na swoją kolej wejścia do pieca Wszystko do obiadu naszykowane,dom wyszorowany a dziecko ustrojone czeka na dziadków-tylko wierszyka Jej nie uczyłam Ich na przyjazd Ja w ramach pobudzenia strzelę sobie słabą kawusię bo chodzi za mną już od kilku dni i mogą przybywać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2330 |
|
Zakorzenienie
|
Teraz brzuszki są utajone
Ja też dla ludzi jak nieciężarna jeszcze ![]() Kurcze już w pon wizyta, jak zwykle zaczyna się wariacja i durne myśli
|
|
|
|
#2331 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2332 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurcze duzo tych badań. To widzę że się cieszyłam że malo wyszło ale jeszcze ze 2 razy pójdę i do tych trzech stów dobiję
|
|
|
|
|
#2333 |
|
Zakorzenienie
|
ja teraz z 20zł wydam może nawet nie bo mam krew i mocz
tylko nie wiem czy jakieś bakterie w moczu się nie zagnieździły bo trochę piecze
|
#2334 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kosztowne to nasze ciążowanie ![]() Ja dla własnego spokoju pójdę w poniedziałek do lab. i zrobię te badania ---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ---------- Cytat:
krew u nas ok.5-6zł i tyle samo mocz |
||
|
|
|
#2335 |
|
Zakorzenienie
|
i mnie mocz 6 krew 8
ja ide robic badania i po 8 kwietnia bede miala usgwitam w 18 tyg
|
#2336 |
|
Zakorzenienie
|
Heloł
U mnie nikt w ciąży ![]() No, jedna bardzo daleka znajoma i jedną babkę w pracy z brzuchem widziałam, ale nawet nie wiem, w jakim dziale pracuje... Posprzątałam kuchnię, a jeszcze tyle przede mną ![]() A na 15 idę do fryzjera ---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ---------- A właśnie - witam w II trymestrze!
|
|
#2337 |
|
Zakorzenienie
|
moj mąż nie w ciąży, a wydał dziś 250zł na dentystę
ale super, że ząbek uratowany a nie wyrwany
|
#2338 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cześć dziewczynki W Anglii koniec świata- ŚNIEG SPADŁ i nadal sypie
|
|
|
#2339 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak dlugo to mi sie nie zdarzylo jeszcze zapomniec a my mamy pralke w piwnicy (kijowe rozwiazanie bo w domu oprocz nas mieszka jeszcze 5 rodzin i zeby puscic pranie musze sie najpierw wystroic i umalowac hahah) i tez mi sie czasem o nim zapomina... ale nie na caly tydzien haha ![]() wrocilam wlasnie z zakupow... nie ma juz moich jajek czekoladowych aaaa buuuuu musze poszukac gdzie indziej kurde tak pizga zimnym wiatrem ze masakra... a wieczor idziemy na grilla mam nadzieje ze nam nie zdmuchnie kielbasek ![]() maz pojechal pomagac koledze przy remoncie a ja biore sie za prasowanie bo juz chyba z tydzien wisi i ladnie prosi o to by sie zlitowac
|
|
|
|
|
#2340 | |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze, ale ta diagnistyka jest szybka. O 9 pobierałam krew a już na stronie mam wyniki
![]() Cytat:
I ketony w moczu obecne, miał ktoś? Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2013-03-23 o 12:02 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:25.

mam faze na to ostatnio:P

dobrze, że chata duża piętrowa i wszyscy pracują, też na zmiany, więc się mijamy, ale ta wspólna kuchnia jest najgorsza. Żebyśmy tylko nerwowo wytrzymali do końca budowy, bo szkoda kasy na wynajmowanie.
Póki co z tż nie poruszamy tej kwestii tylko budujemy swoje miejsce na ziemi dla naszych bąbelków 
no hmm ja się na pewno nie podejmę
, a przeważnie tak jest, że to na kobiety spada opieka. Życzę Wam takiej dobrej więzi jak z własnymi rodzicami to wtedy na pewno się Wam ułoży.
ale się wpieniłam to Wam mówię. Mam wrażenie, że im się wydaje, że wykorzystuję ciążę, żeby tłumaczyć swoją ułomność i kaprysy 
. A już się cieszyłam, że mdłości minęły. W lodówce straszą mnie pierogi z kapustą mojej mamy. Cieszę się, że idzie weekend bo mam taki syf w pokoju, że nawet mój brat jak był w odwiedzinach to się złapał za głowę. A ja po pracy to już na nic nie mam siły i ochoty. Męczy mnie ta praca...

a nic nie utyłam (nadal jestem 2kg na minusie, miałam nadzieję, że chociaż te 2kg wrócą, ale nie) mam nadzieję, że Klusko nie bierze przykładu z mamy i ładnie sobie przybiera na wadze i rośnie jak na drożdżach
i mogą przybywać