|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1681 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVII
Zmieniłam pościel w sypialni, poprzednia żółta się suszy i do razu jakoś mi lepiej mi na duszy.
|
#1682 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVII
jakoś smutno się tu zrobiło...ale powiem Wam, że ja też często liczę ile już miałoby moje pierwsze dziecko - tym bardziej, że moja dobra kumpela dokładnie w tym samym czasie zaszła w ciążę i urodziła szczęśliwie...
powiedzcie mi czy Wy znacie normy poniższych badań (jakoś znalazłam dwie różne i nie wiem co myśleć) - takie wyniki mi wyszły... P/c. p. beta-2-glikoproteinie I P/c. p. beta-2-glikoproteinie-1 IgG 6,70 SGU P/c. p. beta-2-glikoproteinie-1 IgM 3,37 SMU |
|
|
|
#1683 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1684 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rena, nie licz
|
|
|
#1685 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1686 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla niego![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Mnie znów dół złapał
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
||||
|
|
|
#1687 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
pościel zresztą też ![]() Dziękuję Wam kochane za słowa otuchy Mówią, że ból przy poronieniu jest podobny do bólu porodowego. Tylko że po porodzie trzyma się w ramionach kochane maleństwo, a ja trzymałam... miskę z krwią
|
|
#1688 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ale miejmy nadzieję, że każda z nas kiedyś utuli po porodzie maleństwo. MAM GŁUPIE PYTANIE, ALE JAKOŚ TAK O TYM MYŚLĘ I NIE UMIEM WYMYŚLIĆ. Nie zrozumcie mnie źle.... Chciałabym iść jutro do kościoła. Przyznaję, że dawno nie byłam. Ale jutro i w Wielkanoc chciałabym iść. Jednak nie bardzo widzi mi się wstawanie i siadanie co chwila (często skurcze łapią mnie przy zmianie pozycji). Jak myślicie, będzie to źle widziane, jak w niektórych momentach nie wstanę? Wiadomo, na te ważniejsze momenty bym wstawała, ale wiem, że czasami schorowani ludzie siedzą całą mszę. Usiadłabym gdzieś z tyłu... Jak myślicie? Edytowane przez ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 Czas edycji: 2013-03-23 o 17:22 |
|
|
|
|
#1689 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39941657]
MAM GŁUPIE PYTANIE, ALE JAKOŚ TAK O TYM MYŚLĘ I NIE UMIEM WYMYŚLIĆ. Nie zrozumcie mnie źle.... Chciałabym iść jutro do kościoła. Przyznaję, że dawno nie byłam. Ale jutro i w Wielkanoc chciałabym iść. Jednak nie bardzo widzi mi się wstawanie i siadanie co chwila (często skurcze łapią mnie przy zmianie pozycji). Jak myślicie, będzie to źle widziane, jak w niektórych momentach nie wstanę? Wiadomo, na te ważniejsze momenty bym wstawała, ale wiem, że czasami schorowani ludzie siedzą całą mszę. Usiadłabym gdzieś z tyłu... Jak myślicie?[/QUOTE] Pewnie, że możesz. Przecież Bóg to rozumie, a to on jest najważniejszy. Co ludzie pomyślą to nie ma znaczenia. ---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ---------- Ja też mam małe głupie pytanko... Czy mogę używać tamponów? Niby czytałam, że nie można, ale ja się tak bardzo odzwyczaiłam od podpasek...
|
#1690 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Tak samo jest ze sklepem. Tylko mało kto wie, jak się czuje kobieta w ciąży właśnie przy szybkiej zmianie pozycji albo przy długotrwałym staniu (np. w kolejce)... Ale w sumie racja, to tylko moja sprawa. Ja bym nie radziła używać tamponów. Teraz dużo krwawisz, lepiej żeby tego nie zatrzymywać w sobie. To nie jest zwykły okres, teraz się bardziej oczyszczasz... Lepiej nie doprowadź do żadnego zastoju, bo jeszcze się nabawisz zakażenia ![]() To trochę inna historia, ale mojej mamie resztki łożyska niewyczyszczone zatkały ujście macicy i ledwo ją odratowali z tego :/ Bo wszystko się zbierało wewnątrz, a ona już miała gorączkę... Ale dwójka dzieci w domu, kto by tam myślał o sobie. Na szczęście lekarze w porę zareagowali. |
|
|
|
|
#1691 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39941657] MAM GŁUPIE PYTANIE, ALE JAKOŚ TAK O TYM MYŚLĘ I NIE UMIEM WYMYŚLIĆ. Nie zrozumcie mnie źle.... Chciałabym iść jutro do kościoła. Przyznaję, że dawno nie byłam. Ale jutro i w Wielkanoc chciałabym iść. Jednak nie bardzo widzi mi się wstawanie i siadanie co chwila (często skurcze łapią mnie przy zmianie pozycji). Jak myślicie, będzie to źle widziane, jak w niektórych momentach nie wstanę? Wiadomo, na te ważniejsze momenty bym wstawała, ale wiem, że czasami schorowani ludzie siedzą całą mszę. Usiadłabym gdzieś z tyłu... Jak myślicie?[/QUOTE] Niestety nie pomoge bo od wielu lat nie chodze do kościoła i jestem nie wierzaca. Raczej nie,lepiej żeby ci wszystko spłyneło.Tampony mogą coś zachamować w środku.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek Edytowane przez iza243 Czas edycji: 2013-03-23 o 18:37 |
|
|
|
|
#1692 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39941657]MAM GŁUPIE PYTANIE, ALE JAKOŚ TAK O TYM MYŚLĘ I NIE UMIEM WYMYŚLIĆ. Nie zrozumcie mnie źle....
Chciałabym iść jutro do kościoła. Przyznaję, że dawno nie byłam. Ale jutro i w Wielkanoc chciałabym iść. Jednak nie bardzo widzi mi się wstawanie i siadanie co chwila (często skurcze łapią mnie przy zmianie pozycji). Jak myślicie, będzie to źle widziane, jak w niektórych momentach nie wstanę? Wiadomo, na te ważniejsze momenty bym wstawała, ale wiem, że czasami schorowani ludzie siedzą całą mszę. Usiadłabym gdzieś z tyłu... Jak myślicie?[/QUOTE] oczywiście, że możesz - kochana tym bardziej, że widać brzuszek więc nawet nikt nic nie pomyśli, ale poza tym to nie jest ważne - nikogo nie powinno to obchodzić - ważne żebyś Ty czuła się dobrze
|
|
|
|
#1693 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja przeszłam normalny poród, czułam jak dziecko wychodzi ze mnie, było już dosyć duże (1700g, 45 cm), a ból i wysiłek nie zostały nagrodzone obecnością dziecka
|
|
#1694 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to jest bez porównania z tym co ja przeszłam. Moje cierpienie wobec Twojego to nic...
|
|
#1695 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39941657] MAM GŁUPIE PYTANIE, ALE JAKOŚ TAK O TYM MYŚLĘ I NIE UMIEM WYMYŚLIĆ. Nie zrozumcie mnie źle.... Chciałabym iść jutro do kościoła. Przyznaję, że dawno nie byłam. Ale jutro i w Wielkanoc chciałabym iść. Jednak nie bardzo widzi mi się wstawanie i siadanie co chwila (często skurcze łapią mnie przy zmianie pozycji). Jak myślicie, będzie to źle widziane, jak w niektórych momentach nie wstanę? Wiadomo, na te ważniejsze momenty bym wstawała, ale wiem, że czasami schorowani ludzie siedzą całą mszę. Usiadłabym gdzieś z tyłu... Jak myślicie?[/QUOTE] Spokojnie, ja po operacji też cały czas siedziałam, nawet na najważniejsze momenty nie wstawałam Bóg rozumie a ludźmi nie ma się co przejmować
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
||
|
|
|
#1696 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39941201]Ale masz ładnie
Cytat:
![]() Sypialnia nie jest duża, ma 9m, teraz może się wydawać przestronna bo wynieśliśmy szafę czekając na zamówioną (miała być pod koniec stycznia ![]() Cytat:
|
|
#1697 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mój tez !!!!! i teraz tez sie boi... Mam nadzieje ze całkiem nie zarosne!! Cytat:
![]() ALE SLODZIAK!!!!!!!!!!!!!!!! Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39941657] MAM GŁUPIE PYTANIE, ALE JAKOŚ TAK O TYM MYŚLĘ I NIE UMIEM WYMYŚLIĆ. Nie zrozumcie mnie źle.... Chciałabym iść jutro do kościoła. Przyznaję, że dawno nie byłam. Ale jutro i w Wielkanoc chciałabym iść. Jednak nie bardzo widzi mi się wstawanie i siadanie co chwila (często skurcze łapią mnie przy zmianie pozycji). Jak myślicie, będzie to źle widziane, jak w niektórych momentach nie wstanę? Wiadomo, na te ważniejsze momenty bym wstawała, ale wiem, że czasami schorowani ludzie siedzą całą mszę. Usiadłabym gdzieś z tyłu... Jak myślicie?[/QUOTE] PERSE!!! kobieto nie przejmuj sie ja jak sie zle czulam w kosciele to nie wstawałam i nie patrzyłam na ludzi. Nie dla Ludzi idziesz do koscioła!!! Cytat:
Ide spac! Dobranoc!! Spokojnej, przespanej, stosunkowo dobrej (prosze sobie wybrać) nocy!!!!!
|
|||||
|
|
|
#1698 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzisiaj dzwoniłam zapisać się na wizytę (będzie pewnie sprawdzał, czy wszystko się oczyściło). Miła pani w rejestracji, nie wiem czemu, zawsze pyta "jest pani w ciąży?" Nie wiem, może w ten sposób ustala czas trwania wizyty. Dziś też pyta: - Jest pani w ciąży? - ............... - Halo? - Właściwie jestem po poronieniu, więc nie wiem jak to pani zakwalifikuje... To jeszcze nie było takie przykre, gorzej było wtedy gdy dowiedziałam się, że ciąża obumarła. Dzwonię wtedy zapisać się na kolejną wizytę. "Jest pani w ciąży?" ........Boli jeszcze... Myślałam, że jak to największe krwawienie minie to i ból ustąpi, a tu nic
|
|
#1699 |
|
Zakorzenienie
|
Hejo
|
#1700 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#1701 |
|
Zakorzenienie
|
wadera4 nie da się tu nic mądrego powiedzieć więc nie będę
witam dziś słonecznie i mroźno z kubkiem kakao w ręku zrobiłam dziś test - złamałam się - ale niestety I kreska - mam nadzieję, że to za wcześnie ale liczę się z tym, że mogło się nie udać - zobaczymy w środę ![]() miłego dnia dziewuszki i jadę na przedświąteczne zakupy póki jeszcze nie ma tłumów
Edytowane przez rena5 Czas edycji: 2013-03-24 o 09:06 |
|
|
|
#1702 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1703 |
|
Konto usunięte
|
Hej.
Byłam w kościele. Babcia obok mnie chyba z 3 razy mnie lustrowała, żeby znaleźć powód, dla którego nie wstaję :P No ale nic, niezbyt wygodnie, bo to jednak takie drewniane ławki, na samym początku złapały mnie 3 skurcze, ale potem już jakoś tak usiadłam, żeby mięśnie brzucha nie były napięte i były OK. Za to remontują nasz kościół, robią ogrzewanie podłogowe i połowa jest zamknięta, ledwo udało mi się usiąść, w Wielkanoc chyba wyjdę z domu pół godziny przed mszą, żeby znaleźć miejsce. No i mam taki ból kości łonowej, jak wstaję z zasiedzenia. Tzn. wstaję, robię kilka kroków i przeszywa mnie na samym dole (ale nie od spodu, tylko od góry, jednak w okolicy kości łonowej) ból :/ Po paru krokach przechodzi... Nie wiem, czy to kość czy to jakieś mięśnie... Zaraz się zabieram za obiad, roladki z indyka. |
|
|
|
#1704 |
|
Zakorzenienie
|
liczę na to
choć troszkę jak na @ pobolewa mnie czasem brzuch...zobaczymy nie stracę nadziei póki nie zobaczę @ ![]() przez to słońce jestem jakoś pozytywnie nastawiona do życia ![]() zakupy zrobione, palma poświęcona, plan na tydzień prac sprzątająco-gotujących zrobiony - idą święta
|
|
|
|
#1705 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39953095]Hej.
Byłam w kościele. Babcia obok mnie chyba z 3 razy mnie lustrowała, żeby znaleźć powód, dla którego nie wstaję :P No ale nic, niezbyt wygodnie, bo to jednak takie drewniane ławki, na samym początku złapały mnie 3 skurcze, ale potem już jakoś tak usiadłam, żeby mięśnie brzucha nie były napięte i były OK. Za to remontują nasz kościół, robią ogrzewanie podłogowe i połowa jest zamknięta, ledwo udało mi się usiąść, w Wielkanoc chyba wyjdę z domu pół godziny przed mszą, żeby znaleźć miejsce. No i mam taki ból kości łonowej, jak wstaję z zasiedzenia. Tzn. wstaję, robię kilka kroków i przeszywa mnie na samym dole (ale nie od spodu, tylko od góry, jednak w okolicy kości łonowej) ból :/ Po paru krokach przechodzi... Nie wiem, czy to kość czy to jakieś mięśnie... Zaraz się zabieram za obiad, roladki z indyka.[/QUOTE] Perse mniejsza o stare dewotki, niech myślą co chcą. U mnie w kościele na większe święta to ludzie zajmują ławki na godzinę przed mszą, a pół godziny to nie ma już bardzo gdzie stać Który to tydzień u Ciebie
|
|
|
|
#1706 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
U nas jest dość duży i przestronny kościół i nigdy nie miałam problemu z miejscem, ale jak teraz połowę ławek skasowali, to jest ciężko... |
|
|
|
|
#1707 |
|
Wtajemniczenie
|
Wiadomość od moniki: "Niestety żadnych postepów nie ma. nic nie drgnęło
Leżymy i czekamy. Może jutro coś zadecydują w końcu... Trzymajcie kciuki bo mi tu ciężko i dłuży się koszmarnie"
|
|
|
|
#1708 |
|
Konto usunięte
|
O kurcze
Trzymam kciuki, żeby się coś ruszyło albo żeby lekarze zadecydowali o jakimś innym rozwiązaniu...
|
|
|
|
#1709 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jednak najczęściej tak jest - sb., nd. - cisza, spokój, nuda... Raju, trzymaj się Moniczka!!!!!!
|
|
|
#1710 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się tylko ładnie i niedzielnie i uciekam do łózka bo głowa mnie boli
Monia trzymaj się! Wadera mocno Hosenka ależ masz piękną sypialnie a pościel prześliczna!!!
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:31.

dla niego

to jest bez porównania z tym co ja przeszłam. Moje cierpienie wobec Twojego to nic... 

........
choć troszkę jak na @ pobolewa mnie czasem brzuch...zobaczymy