|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1441 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Brzuchatki radosne witają wiosnę- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9
Hej dziewczyny, wtrącę Wam się na chwilę. Będę mamą majową, spodziewam się dziewczynki, choć większość ciąży miał być chłopiec, w związku z tym mam sporo ciuszków na chłopca od małych po trochę większe bo poniosło mnie kilka razy na zakupach. Przykłady są na moich aukcjach jak w linku poniżej, gdyby któraś była zainteresowana polecam aukcję lub kontakt na priv przy większej ilości ciuszków. Nie sprzedaję dla zarobku bo i tak na większości stracę ale jak symbolicznie odzyskam troszkę kaski to kupię coś dla córci. Do tego mam parę ubrań ciążowych też za symboliczne kwoty, poza tymi na aukcjach jeszcze kilka innych, piękną sukienkę happyMum, dżinsy ciążowe i świetną bawełnianą bluzkę z napisem boy or girl. Przepraszam za to ze się Wam tu wtrącam ale to dla wzajemnych korzyści bo może któraś z Was chętnie wzbogaci garderobę synka, ja postanowiłam uzbierać na konika Fisher price dla mojej małej albo leżaczek więc kto wie, może się uda. Poza tym pozdrawiam Was i życzę spokojnych ciąż
![]() http://allegro.pl/lniany-komplet-dla-malego-eleganta-chlopiec-lato-i3109699353.html http://allegro.pl/cudny-zestaw-dla-chlopca-tanio-polecam-i3111810167.html |
|
|
|
#1442 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi tż kazał dzisiaj przystopować z zakupami Nie wiem czy będę tak posłuszna ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() dla TŻCytat:
![]() Kupiłam sobie dzisiaj w biedronece koszulę do szpitala za 30 zł Moja jest w niebieskobiałe paski, bardzie pasowałąby mi filetowa do szlafroka Edytowane przez surka Czas edycji: 2013-03-23 o 17:29 |
|||||
|
|
|
#1443 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem wykończona przejedzeniem. Byłam u sąsiadki nakarmiła mnie zupą z serków topionych, do tego świeżym drożdżowcem! A wcześniej w domu wciągnęłam placki ziemniaczane na obiad więc pękam!
|
#1444 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tylko wydawało mi sie ze będzie zbyt intensywny zapach bo płyn do paneli ma juz swój dość mocny zapach... Cytat:
to sie nazywa obeznanie w temacie, przygotowana widzę juz jesteś mamusiu
|
|
|
#1445 |
|
Zadomowienie
|
Cześć mamuśki
pamiętacie mnie? ![]() jak pisałam już dawno - problem z netem, ale niestety nie tylko...od 3 tygodni walczę z twardniejącym brzuchem, jestem na luteinie 3x/dzień i spasmolinie...kontroluję też bardzo intensywnie szyjkę. Wczoraj byliśmy z TŻ na badaniu kontrolnym, w środę następne, lekarka kazała mi w razie czego na IP uderzać od razu gdyby w weekend coś się niepokojącego działo wczorajsza wizyta trochę mnie pokrzepiła, jestem w 21 tygodniu, mały zdrów jak rybka, widzieliśmy buźkę w 3d, ma ślicznie zadarty nosek ![]() Czarowniczko - my też się zdecydowaliśmy na wózek Jedo, tzn jeszcze nie kupiliśmy ale oglądaliśmy u znajomych, b. sobie chwalą, wizualnie też ok. Ja chorowałam na Roana na początku ale funkcjonalność Jedo zwyciężyła Bardzo bym chciała pojeździć po sklepach, kupować coś dla małego ale nie mogę, brzuch stale jak skała ![]() Postaram się do jutra wstawić jakieś swoje zdjęcie do klubu wreszcie, cobyście widziały me lico
|
|
|
|
#1446 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:56 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ---------- Cytat:
A powiedz co to za uczucie z tym brzuchem? Mnie sie gin pyta czy twardnieje mi brzuch, No to ja sie go pytam jak to sie odczuwa bo nie wiem. Mam wrażenie ze moj jest zawsze taki sam podobno ma być twardy jak deska tak?
|
|
|
#1447 | |
|
Zakorzenienie
|
oj ciasta drożdżowego to i ja bym zjadła...
![]() ---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ---------- Cytat:
Nie zamartwiaj się na zapas - przynajmniej spróbuj! Jakbyś miała kryzys, to wiesz, że u nas możesz się wyżalić!
|
|
|
|
|
#1448 |
|
Raczkowanie
|
Ja tez niewiem zbytnio o co kaman z brzuszkiem.Bo raz jest normalny a raz twardy jak kamien ale to jak sie nawpierdzielam jak swinka chyba.OOgolnie moja gin pow na ost wizycie ze wsio jest ok ale im wiecej czytam o tych roznych dolegliwosciach itp to i ja zaczynam Sb wkrecac chyba w glowe ze je czuje
|
|
|
|
#1449 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dodatkowo jak mały się wiercipięci to zaraz znowu twardnieje tłumaczę sobie, że to może przez to, że przed ciążą miałam płaski brzuch i zawsze napięty, pierwsza ciąża, no sama nie wiem. W każdym razie nie poddam się, lekarz mówił, że w razie czego pessar.malaczarnakejt bo tęsknie za Wami ![]() katarzynaaaa nie martw się na zapas i nie zaczytuj bo w necie jest mnóstwo głupot, głównie strasznych historii ja już to przerobiłam. Rozmawiaj i pytaj gina - ja np korzystam z opinii 2 lekarzy ale mam już taką sytuację trochę podbramkową. Zresztą intuicyjnie czułam, że nie do końca jest ok. Jeśli lekarz stwierdził, że wszystko gra i czujesz się dobrze, nie zamartwiaj się Perse - mnie też kość łonowa pobolewała, ale wcześniej, tak 15 tydzień, potem ogonowa - strasznie, a teraz minęło
http://www.suwaczki.com/tickers/atdcwn15l9xp4yuo.png http://dzidziusiowo.pl/zabki/img5-11...ale_Jakuba.jpg Edytowane przez sammi24 Czas edycji: 2013-03-23 o 18:15 |
|
|
|
|
#1450 |
|
Zakorzenienie
|
dobra, mamy lozeczko.
w sumie lozeczko to duzo powiedziane... mam stelaz drewniany )o taki: |
|
|
|
#1451 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
żeby wszystko było dobrze, odpoczywaj, bierz tabletki i niepotrzebnie się nie stresuj.Tego nie da się nie zauważyć, momentalnie robi się twardy jak skała. |
|
|
|
|
#1452 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja przerabiałam twardnienie i w poprzedniej ciąży i w tej. Generalnie jest tak, jak piszesz - twardnieć brzuch po 20 tc może, gorzej, jak z tego powodu skraca się szyjka. Teraz faszeruję się Nospą i jest super, sporadyczne, niebolesne skurcze. Ale wtedy było dużo gorzej i musiałam brać Fenoterol. Leż dużo, koniecznie na boku (nie na wznak, mnie zawsze twardnieje brzuch, jak leżę na wznak i jak np. wskakuję na samolot), z ugiętymi nogami. Jeszcze możesz brać magnez, ale to wiadomo, po konsultacji z lekarką. |
|
|
|
|
#1453 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
One jest z przesuwanym bokiem?
|
|
|
|
|
#1454 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też już dzisiaj zrobiliśmy przemeblowani9e i okazało się, że na łóżko małego jest całkiem sporo miejsca Także jak będę następnym razem u mamy, to zabiorę od brata właśnie stelaż i też już rozłożymy ![]() Padłam w okolicach 16 na drzemkę, a obudziłam się przed chwilą ![]() i po pobudce tż chyba zaczął czytać w moich myślach, bo spytał czy nie mam ochoty na pizzę jak ja ze swoim wiecznym głodem mogłabym nie chcieć![]() ![]() A no i chwalę się kobietki, że dzisiaj na 100% poczułam kopniaczki małego Jestem w nim absolutnie zakochana. No i przede wszystkim spokojniejsza, bo mam dowód, że z małym jest wsio ok![]() ---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ---------- Cytat:
![]() Z tym, że po luteinie i duphastonie jest teraz naprawdę super. No i tż krzyczy na mnie za każdym razem, jak mnie znowu fantazja ułańska ponosi i zaczynam "latać". Generalnie moja rola ogranicza się teraz do hodowania małego
|
|
#1455 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Na lozeczko turystyczne szkoda mi miejsca i pieniedzy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
a jak sie ja robi?...Cytat:
Macica robi sie mniejsza i wyraznie wyczuwalna, twarda po prostu, taka niewielka gorka na brzuchu, a dokola normalnie miekkie flaczki jak zawsze. Cytat:
|
|
#1456 | |
|
Zakorzenienie
|
te boki mozna sciagac i one mozna odczepic i zrobic z tego lozko dla 3 latka.
a na zdjeciu po prostu bok nie jest dokrecony )dostalam od kolezanki wlasnie i jestem przejeta! )---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ---------- Cytat:
))i ja też będę miała kosz Mojżesza, już chyba mówiłam i pokazywałam. czyli łóżeczko w pokoju dziecka i kosz Mojżesza przesuwany na kółkach ze mną
|
|
|
|
|
#1457 | |
|
Zakorzenienie
|
hej, pamiętamy...
) właśnie ostatnio sie zastanawiałam, gdzie sie podziewasz, bo zamilkłaś na wątkach..odpoczywaj, dbaj o siebie i 3mam kciuki!! fajnie ze widziałaś buźkę maleństwa i że jest ok.Cytat:
Domciątko: bardzo porządnie wygląda łóżeczko
|
|
#1458 |
|
Zadomowienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39942507]Ja przerabiałam twardnienie i w poprzedniej ciąży i w tej.
Generalnie jest tak, jak piszesz - twardnieć brzuch po 20 tc może, gorzej, jak z tego powodu skraca się szyjka. Teraz faszeruję się Nospą i jest super, sporadyczne, niebolesne skurcze. Ale wtedy było dużo gorzej i musiałam brać Fenoterol. Leż dużo, koniecznie na boku (nie na wznak, mnie zawsze twardnieje brzuch, jak leżę na wznak i jak np. wskakuję na samolot), z ugiętymi nogami. Jeszcze możesz brać magnez, ale to wiadomo, po konsultacji z lekarką.[/QUOTE] Dokładnie - leżenie na wznak chyba wzmaga twardnienie, bo wtedy jest najgorzej. Na szczęście ja od zawsze śpię na lewym boku Magnez też biorę, 2x dziennie. A Fenoterol Ci pomagał?Tweedledee ale bierzesz nadal duphaston/luteinę czy już odstawiłaś? bo moja lekarka użyła pojęcia "wyciszyć skurcze", dlatego liczę że do końca nie będę się faszerować jesli będę się oszczędzać tak jak teraz (bo mnie też nosiło, w zasadzie byłam nadaaktywna wręcz ). I gratuluję odczuwania ruchów - super sprawa |
|
|
|
#1459 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Mam nadzieje ze nie będziesz musiała mieć zakładanego pessera, odpoczywaj kochana
|
|
|
#1460 |
|
Zakorzenienie
|
z mothercare to mam nadzieje ze bedzie dobrze sluzyc
|
|
|
|
#1461 |
|
Zakorzenienie
|
Oliath: no właśnie też się nad tym zastanawiam, czy to nie będzie zbędny wydatek z tym turystycznymym.. j jestem bardzo ciekawa końcowego efektu u Ciebie... brzmi nieźle!
|
#1462 |
|
Konto usunięte
|
Fenoterol to najgorszy lek na świecie, podaje się go z lekiem uspokajającym, bo sprawia, że serce wali jak szalone. Jak go dostałam pierwszy raz w kroplówce, to myślałam, że się przekręcę. Ale na skurcze czasami jest nieodzowny i pomógł wielu kobietom donosić ciążę do końca. Mi zahamował skurcze na tyle, że mogłam normalnie funkcjonować, ale potem przyplątały się inne problemy. Generalnie bardzo nie chciałabym go brać, ale jak będzie trzeba, to trudno...
|
|
|
|
#1463 |
|
Zakorzenienie
|
domciątko; zapomniałam dopisać, że oprócz tego że porządnie wygląda to mi osobiście sie podoba. Lubie tego typu meble - klasyka.
|
#1464 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo w domu nie chce tego. |
|
|
|
|
#1465 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A jak te twardnienia macicy powodują, że cały brzuch się robi twardy, razem ze skóra czy tylko macica twarda, a brzuch miękki?
|
|
#1466 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja oszaleję, nic nie mamy dla Filipa, dopiero będziemy kupować w czerwcu po remoncie... oby siedział do sierpnia w brzuchu, żebyśmy się wyrobili ze wszystkim ![]() A dziś mały jakoś tak prawie wcale się nie rusza... Popukałam się po brzuchu, to tak delikatnie się poruszył, ale nie kopie specjalnie mocno...
|
|
|
|
|
#1467 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)ja wczoraj mialam spokojny dzien i dzis tez. nasluchuje ruchow, kopniakow i nic
|
|
|
|
|
#1468 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1469 |
|
Zakorzenienie
|
za wszystkie rozpoczęte tygodnie poszłam do szkoły na 8 i wytrzymałam do 14, zajecia miałam do 16, ale już tak mnie wszystko bolało od siedzenia, że nie dałam rady teściowa zaprosiła na pierożki z kapusta i grzybami i dała na wynos wymyśliła dziś również że odda mi kołderkę po którymś dziecku, to jej powiedziałam że nie wezmę i żeby przestali za nas planować wszystko bo ja zaczynam się wtedy denerwować ponad 20letnia koldra dla dziecka musiałam dziś jeszcze z mężem walczyć żeby odkurzył mieszkanie, godzinę go prosiłam za nim się ruszył i jeszcze mi mówi, ze go terroryzuje |
|
|
|
#1470 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:42.

Nie wiem czy będę tak posłuszna 

- spokojnie, mi po poprzedniej ciąży te włoski zniknęły
dla TŻ
I jeszcze do testu oddawałam po 3 razy krew i mocz. Dopiero mogłam zjeść śniadanie a jest po 7mej wieczorem.

podobno ma być twardy jak deska tak?

Nie zamartwiaj się na zapas - przynajmniej spróbuj! Jakbyś miała kryzys, to wiesz, że u nas możesz się wyżalić! 

ja już to przerobiłam. Rozmawiaj i pytaj gina - ja np korzystam z opinii 2 lekarzy ale mam już taką sytuację trochę podbramkową. Zresztą intuicyjnie czułam, że nie do końca jest ok. Jeśli lekarz stwierdził, że wszystko gra i czujesz się dobrze, nie zamartwiaj się 
żeby wszystko było dobrze, odpoczywaj, bierz tabletki i niepotrzebnie się nie stresuj.

a jak sie ja robi?...