|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4141 |
BAN stały
|
Dot.: Czas przyspiesza, prędkości nabiera, my już umawiamy ślubnego fryzjera!PM2014cz
|
![]() ![]() |
![]() |
#4142 |
Zadomowienie
|
Dot.: Czas przyspiesza, prędkości nabiera, my już umawiamy ślubnego fryzjera!PM2014cz
Oj, chora jesteś? Kuruj się
![]() Jeśli boli Cię gardło, to polecam super specyfik - płukankę glicerynowo-witaminową. Lekarz pierwszego kontaktu powinien wypisać Ci na to receptę, kosztuje 7 zł. Rozcieńczasz łyżkę płukanki w łyżce gorącej wody, płuczesz gardziołko i zaraz nie boli ![]() ![]()
#4143 |
Zakorzenienie
|
Wenedka, i jezeli jeszcze ktoras wychodzi za maz za obcokrajowca, to bedzie czesc prezentu slubnego dla mojego przyszlego meza http://www.bridelle.pl/?p=39267
http://www.amazon.co.uk/Rose-Petal-J.../dp/0956699200 Edytowane przez Opiumalfa Czas edycji: 2013-03-23 o 14:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#4144 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Misia, super że w końcu coś się wyjaśniło i wiesz co i jak...najgorsze jest życie w nieświadomości o co chodziło.. ![]() Ja dziś się pokłuciłam z tż ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kurde, ale mecz wczoraj był fatalny........... ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4145 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4146 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też! ![]() ![]() O kurde, współczuję ![]() Cytat:
![]() ![]() A mecz... ![]()
![]() |
#4147 | |
Winter is coming
|
Cytat:
Kurde, muszę nakupić ustaw za 7 dych, wydrukować ze 20 (a niektóre dłuugie), przydałaby mi się jeszcze jedna książka, ale kosztuje 2 stówy ![]() Misiadelko zdrowia, ładnie cię rozłożyło.
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4148 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4149 |
BAN stały
|
Dzięki dziewczyny, muszę wyzdrowieć, bo święta w Warszawie...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4150 |
Wtajemniczenie
|
Kurde, ale śliczny !!!!!
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4151 |
Wtajemniczenie
|
misiadelko, zdrówka !!!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4152 |
Zadomowienie
|
Pokażecie/pokazałyście się w sukniach TŻtom? Ja mam mieszane uczucia... Z jednej strony chcę go zachwycić i zaskoczyć, z drugiej - może lepiej go przyzwyczaić żeby sobie nie wymarzył mnie inaczej wystylizowanej? Może po prostu dokładnie mu opisać, jak będę wyglądała, ale niczego nie pokazywać? Oczywiście gdy już zrobię ślubne zakupy i podejmę wszystkie decyzje
![]() ![]() ![]()
#4153 |
Wtajemniczenie
|
ja absolutnie nie, mój tż i tak chciałby żebym miała mini
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4154 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie zamierzam pokazywać się mojemu. Nie jestem przesądna, ale po prostu chcę sprawić mu niespodziankę ![]() Dziewczyny, zadzwoniłam dzisiaj do Galicja Express ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mam nadzieję, że dolecimy jednak do Rzeszowa, bo inaczej czeka nas nieplanowana noc w Krakowie lub innym mieście ![]() Mój tato uważa, że jeśli już, to przekierują nas do Lublina- HAHA ![]()
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! ![]() PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
Edytowane przez wenedka Czas edycji: 2013-03-23 o 16:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4155 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Długo Cie chyba trzyma ![]() Mnie w tym tygodniu złapał jakiś wirus, dwa dni gorączki że ledwo przytomna łaziłam,a następnego dnia ani śladu po chorobie. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4157 |
Winter is coming
|
uff ja też padam, siedziałam nad tymi ustawami, ale wszystko już prawie ogarnięte i będę zaczynała się uczyć. Tylko jeszcze muszę stówę (albo i więcej) wybulić na kodeksy i wydrukować z tysiąc stron ustaw
![]() A teraz w ramach relaksu idę oglądać Grę o tron, nowy sezon już za tydzień ![]()
#4158 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4159 |
Rozeznanie
|
Dziewczynki ja to na dzisiaj sie wyłączam. Jedziemy z TŻ-tem do znajomych
![]() Buziaki i do poneidziałku pewnie
#4160 |
Rozeznanie
|
Cześć dziewuchy,
misia, niesamowicie się cieszę, że tak się wszystko wyjaśniło, bałam się, żeby z tego nie wyszła jakaś tragedia, wszystkie mówiłyśmy, że jego rodzice musieli maczać w tym palce. Dziewczyny go mocno skrytykowały, ale ja mimo wszytsko torchę będę bronić Twojego TŻ, całkiem niedawno miałam sama takie wąpliwości (czy nie zostawić TŻ) z powodu kolana, myślałam, że będę dla niego ciężarem, że na to nie zasługuję, że nie mogę być jego utrzymanką itd., ja się w porę opamiętałam, że nie tędy droga, Twój TŻ ogarnął się trochę później. Myślę, że musicie ustalić między sobą, że jeśli kiedykolwiek będziecie w tak trudnej sytuacji, w której będzie trzeba podjąć, tak ważne decyzje (jak rozstanie, czy dziecko, czy inne ważne rzeczy) to najpierw ze sobą szczerze porozmawiacie. Kochane przełożyli mi operację z środy, na wtorek - strasznie się denerwuję, w poniedziałek idę do anestezjologa. Druga sprawa to miałam (tak przy okazji, za jednym pobieraniem krwi, do operacji) zrobione hormony. Jestem załamana, moje hormony odpowiedzialne w ogólnym rozumieniu za płodność (FSH, progesteron, estradiol itd.) u mnie praktycznie nie istnieją ![]() ![]() ![]()
#4161 |
Rozeznanie
|
Przeleciałam Was na szybko tak, bo zaczęłam magisterkę pisać i do połowy kwietnia chciałabym zakończyć pisanie
![]() Misia dobrze, że się wyjaśniło wszystko, mam nadzieję, że dobrze się ułoży ![]()
#4162 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam w planach do konca kwietnia napisac i miec z glowy ![]() misia88 fajnie, ze wszystko sie jakos ulozylo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4163 |
Zakorzenienie
|
a ja już byłam z TZ obejrzeć sukienki, chciałam go przekonać bo on widział mnie tylko w krótkiej chciłam przekonać go że w długiej mi lepiej
![]() nie dowie się jaką wybrałam i był ze mną tylko raz więc niespodzianka i tak będzie ![]() ale moja teściowa i tak zrobiła dzisiaj TZ wykład że nasze małżeństwo nie będzie szczęśliwe bo TZ widział mnie w bieli przed ślubem ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4164 |
Rozeznanie
|
#4165 |
Zakorzenienie
|
yyy.. teraz juz tez widze
![]() moze pijana jestem i mi na oczy padlo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4166 |
Wtajemniczenie
|
Cześć Dziewczyny!
Chciałam przeczytać chociaż ostatnie posty, ale widząc wasze miłe przywitanie oraz prośbę, aby napisać coś więcej o sobie, postanowiłam że zacznę od tego, a historię forum poczytam później ![]() Jak z nicka widać, mam na imię Justyna, lat 26,5 ![]() ![]() ![]() ![]() A ślub trochę odwlekaliśmy w czasie ze względów finansowych, oboje studiowaliśmy zaocznie, TŻ jeszcze robi magisterkę, nie chcieliśmy obarczać rodziców kosztami. Rok po zaręczynach wpadliśmy na szalony pomysł kupna mieszkania. Szalony bo bez zapasu gotówki, z wyliczeniem że jak dostaniemy kredyt to kasy będzie na styk na przeżycie, znaleźliśmy mieszkanie w którym się zakochaliśmy no i w sumie zanim porządnie się zastanowilismy to już siedzieliśmy u notariusza. I tak oto od roku (12 marca minął rok) mieszkamy na swoim. Dumni i podnieceni że to nasze, nikt nam nie dał, ale też ze świadomością wielu wyrzeczeń... Co do ślubu... Data jest, orkiestra jest, fotograf jest.... Orkiestrę jak tylko zobaczyłam to powiedziałam że MUSZĘ ich mieć. Są mega chwaleni na forach więc myślę że to strzał w 10. Kamerzyści byli u znajomych, jak zobaczyłam filmiki to wybór był oczywisty. Z raci tego że zaczęliśmy załatwiać wszystko 1,5 roku przed ślubem to nie było problemu z terminami. Natomiast z salą były problemy, bo wypatrzyliśmy sobie zameczek niedaleko Ostródy, zdjęcia w necie super, opinie super, pojechaliśmy i nagle zonk. Mój czar prysł. Rodzicom się podobalo, ale ja czułam niedosyt, że chce wywieźć gości 70 km za Olsztyn a tam wcale nie jest tak fajnie. Że do toalety się schodzi po stromych schodach w dół, że w hallu kanapy za gierka, że parkiet nierówny... No i w końcu wybraliśmy dwa inne lokale ale niestety nie było czasu żeby jechać i je oglądać, więc wysłaliśmy moich rodziców na inspekcję. Mieliśmy do wyboru typowo weselną salę, wykafelkowaną, z balonami, bigosem i flakami o północy, lub przepiękną restaurację na wodzie, w drewnie, elegancko, ze świeżymi kwiatami, gdzie młodzi przypływają motorówką i goście witają ich na pomoście, a na kolację podają eleganckie dania. Wybraliśmy opcję drugą, ku niezadowoleniu rodziców ![]() W piątek jedziemy podpisywac umowę, termin mamy od miesiąca zaklepany. Co do całego wesela, mamy pewna koncepcję, ma byc pomaranczowo, elegancko, tradycyjnie ale też nietypowo. Zobaczymy jak to wyjdzie. Przepraszam za tak długi wątek, ale wy nie znacie mnie, ja Was i jakoś musimy się poznać ![]() ![]() Jeśli chciałybyście o coś zapytać to jestem otwarta. A teraz zabieram się do nadrabiania zaległosci ![]()
#4167 |
Wtajemniczenie
|
Misiu, cieszę się, że wszystko się wyjaśniło. Czyli jednak tak jak mówiłyśmy, że osoby trzecie. Byłam o tym przekonana.
Adzia, trzymam kciuki za operację, oby wszystko było dobrze. Ze swojej strony też proszę o kciuki w sprawie operacji - moja mama będzie miała właśnie chyba we wtorek operację na halluksy. Zdecydowała się na to, sama nie wiem czy dobrze robi, ale jej decyzja, więc mocno wspieram. Misiadelko, zdrówka! Jak gardło to polecam Orofar! Waniliowa, pytałaś o termin mojej obrony. Jest on uzależniony od tego czy zdążę to pierwszych dni czerwca oddać całą pracę, ale także od tego czy zdam w czasie sesji wszystkie egzaminy, bo wiem, że jeśli chodzi o egzamin z praktycznej nauki języka to może być różnie. Wtedy będzie wrzesień, no a jak się uda to lipiec. Na razie mam sporo wiary w to, że się uda! ![]() ![]() ![]() My mamy apartament dla nowożeńców (tak to się dumnie nazywa ![]() ![]() Co do sesji plenerowej to na pewno w końcowej fazie będą zdjęcia w wodzie, nad jeziorem ![]() ![]() ![]() ![]() A co do mieszkania to będziemy wynajmować, planujemy wynająć w marcu 2014, żeby tak chociaż te 3 miesiące przed ślubem już trochę sobie pomieszkać. Wiem na pewno, że nie chcę strasznie mieszkać z moją mamą i TŻ-tem razem, bo chociaż kocham mamę i jest świetna to jednak na co dzień to osoba bardzo apodyktyczna i wiem, że źle by się nam mieszkało, zwłaszcza mając do dyspozycji dwa maleńkie pokoiki i mamę pedantkę ![]() Aaa i mój nie będzie widział ani sukni, ani mnie w sukni ani w ogóle nic nie będzie wiedział ani widział :P Dopiero 28 czerwca 14 zobaczy ![]()
"Ludzie dbają o tych, którzy dbają o siebie!" ![]() Edytowane przez monikkad Czas edycji: 2013-03-23 o 19:16 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4168 | |
Winter is coming
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4169 |
Zakorzenienie
|
Ja tylko czekam na wieści od teściowej-jakieś przesądy itd.
![]() Na razie na tapecie drugi wnuk, więc temat naszego ślubu poszedł w odstawkę :P Za 2 tygodnie wybieramy się na targi ![]() Mieliśmy wpłacić zaliczkę u foto bo już mamy dawno zaklepany termin, ale pomyślałam że może na targach dostaniemy jakąś zniżkę ![]() I może w końcu znajdziemy dj. Mamy jednego na oku, ale nie możemy się zebrać na spotkanie z nim. Cena ok, opinie ok, ale www ma taka że od razu mnie odstraszył :P Może ktoś nam wpadnie w oko. |
![]() ![]() |
![]() |
#4170 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:44.