|
|||||||
| Notka |
|
| Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3451 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Styl kobiecy i rockowy jednocześnie cz. IV
Cytat:
I o gustach nie dyskutuję, ale też wolę większych facetów. Chyba nie potrafiłabym być z gościem drobniejszym ode mnie
|
|
#3452 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Odp: Styl kobiecy i rockowy jednocześnie cz. IV
Cytat:
![]() dla mnie bojówki to synonim mega-obciachu. a spodnie - skoro kobieta ma być kobietą, to dlaczego nosi spodnie skoro to męska rzecz? ![]() tzn. szanuję Twój pogląd, więcej przystojniaków dla mnie, ale moim zdaniem pan z asosa którego zdjęcie wrzucam do załącznika wygląda w swoich obciślakach dużo lepiej niż pan w bojówkach ale dobrze że są takie różnorodne gusta i guściki, chociaż mój TŻ, amator chinosów, slim-fitów i mr Vintage pewnie by się denerwował, że za mało go bronię ![]() o albo ci: fantastycznie ubrani! http://mrvintage.pl/2013/01/pitti-uo...sto-wloch.html
Edytowane przez 201608160903 Czas edycji: 2013-03-23 o 19:06 |
|
|
|
|
#3453 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A co do rurek, to nie toleruję u chłopaków spodni typu skinny, ale proste ew. lekko zwężające się nogawki są w porządku. Dla przykładu: - http://www.hm.com/pl/product/06643?article=06643-B to jest zło i okropieństwo. - http://www.hm.com/pl/product/01554?article=01554-A http://www.hm.com/pl/product/97848?article=97848-A te są spoko. Edytowane przez zekori Czas edycji: 2013-03-23 o 19:15 |
|
|
|
|
#3454 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
2. To skoro wracamy do facetów w rajtuzach to kobiety wracaja do domu i cofamy im prawa wyborcze? ![]() 3. Przystojniak - rzecz gustu. Mi się akurat ten pan, którego wrzuciłaś nie podoba i bardzo mi się nie podoba jak jest ubrany. Ale to mówię ja, fanka facetów typu drwal ![]() 4. Link, który wrzuciłaś to ironia że Ci się podoba czy naprawdę? Pytam bo nie jestem w stanie zupelnie określić, bez urazy. Podoba mi się elegancki styl, ale oni - a fuj! Cytat:
Swoją drogą bardzo denerwuje mnie ten trend uniseksu. Mimo, że lubię krój a'la męska koszula, luźne rzeczy itp. ale mam koszmarny problem z sukienkami, a koszule nie wiem kiedy mierzyłam dobrą. Mam kobiecą figurę - pełne biodra, biust. A jak cokolwiek mierzę czuję się albo jak wielka krowa albo jakby to było szyte na małego chłopca
|
|
#3455 |
|
Nindżopesz
|
Też nie lubię facetów w wąskich spodniach, nawet jeśli jest to tru metal w zwykłych czarnych ale obcisłych (wielu tak nosi/nosiło), ble. Proste odrobinę luźne nogawki jak najbardziej, sztruksy oblecą, bojówki też są fajne. Tak samo nie lubię obcisłych koszulek na facecie niezależnie od stopnia jego umięśnienia. A już nie daj borze pastelowych kolorowych. Z jakimś nadrukiem jeszcze oblecą ale jednak wolę tych modowo niezorientowanych facetów w zwykłym luźnym t-shircie lub koszuli. |
|
|
|
#3456 |
|
Rozeznanie
|
Między rurkami a bojówkami czy sztruksami znajdzie się też miejsce dla kilku innych fasonów
Nie ma co rzucać skrajnościami. Jeśli o moje upodobania chodzi, to chyba najlepiej sprawdza się klasyka, czyli spodnie o prostej nogawce i ciut wyższym stanie wykonane z czarnego/ciemnego (koniecznie jednolitego) denimu. Poza tym lubię koszule (białe
|
#3457 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Z włosami miałam odwrotne doświadczenia. Mimo, że niekoniecznie lubię jak facet ma długie włosy (za to mam bzika na punkcie brodatych zaroślaków) to moi koledzy i mój brat mimo, że nic zupełnie z tymi włosami nie robili poza myciem i czesaniem to mieli grube, błyszczące włosy rosnące w ekspresowym tempie. No i jak tu ich nie znienawidzić? Teraz mój brat ściął się na zapałkę i już mu na szczęście nie zazdroszczę
|
|
#3458 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3459 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wiem, że od dzieciaka nie straszne mi zastrzyki i pobieranie krwi. Ale trudno to chyba porównywać.A jeśli chodzi o facetów - to cóż, ja mam słabość do szczupłych i wysokich. Wolałabym spotykać się z kimś o figurze skoczka narciarskiego (zresztą jestem fanką skoków ) niż z jakimś pulpecikiem (i nie mam tu na myśli autentycznej nadwagi, bo to wiadomo, tylko takie lekkie "nabicie" ). A szczupli mężczyźni dobrze wyglądają w wąskich spodniach, może niekoniecznie typowych rurkach, a już nie daj Boże spodniach typu skinny, ale w takich prostych, którym jednak bliżej do rurek niż jakichś bojówek. Najlepiej czarne, do tego jakiś t-shirt i bluza/koszula w kratę, ramoneska i jakieś cięższe buty, a jak by jeszcze miał nieco dłuższe włosy i 3-dniowy zarost, to już jestem jego Edit: chyba mam wyśrubowane wymagania, bo mało, strasznie mało takich mężczyzn na polskich ulicach
Edytowane przez xestrellax Czas edycji: 2013-03-23 o 20:19 |
|
|
|
|
#3460 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3461 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Chociaż takie naprawdę długie włosy u facetów uwielbiam.. O ile są, oczywiście, w miarę zadbane (nie mówię że każdy ma mieć idealnie lśniące i piękne włosy, ale też bez przesady w drugą stronę) |
|
|
|
|
#3462 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, gdyby któraś chciała ćwiekowane szorty, pełna rozmiarówka w fajnej cenie
![]() http://www.zara.com/webapp/wcs/store.../337009/825846 Właśnie je kliknęłam Poza tym fajną sukienkę wczoraj w H&M widziałam na dziale dziecięcym : http://www.hm.com/gb/product/09210?article=09210-A za 39 zł ![]() ---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Akurat mój facet jest szczupły, ale wysoki (swoją drogą mój typ, jak u xestrellax), no a ja jestem drobna, to w zasadzie większość facetów jest ode mnie choć trochę większa ![]() Cytat:
Edytowane przez Solciuchna Czas edycji: 2013-03-24 o 10:54 |
||||
|
|
|
#3463 |
|
Wtajemniczenie
|
Jeeej, w końcu wyszło słońce, tylko jest strasznie zimno. Mam nadzieję, że teraz już na pewno będzie wiosna.
https://www.youtube.com/watch?v=cZ3l2u5fz1M dziewczyna ma świetne ciuchy, ale jakoś nie mogę patrzeć na te jej włosy dookoła całej twarzy. Znacie jakieś fajne vlogi? Kiedyś oglądałam Radzką, ale ostatnio zaczął mnie denerwować jej sposób prowadzenia filmików. Zaprasza kogoś do rozmowy i wchodzi mu w słowo cały czas. |
|
|
|
#3464 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Potem insanity ale nie skończyłam całego programu przez problem z kolanem ale teraz zaczęłam insanity od nowa. A program jest bardzo fajny. No i biegam. Dawniej jeszcze jakieś 10 minutówki ale to jako dodatek do insanity. A co do diety - w sumie spoko. Ostatnio mam tylko mały kryzys przez to że nie ćwiczyłam w sumie 20 dni i czułam się jak taki wieprz który może jeść co chce bo nie ćwiczy. No i za dużo alko mi wpada ostatnio Muszę coś z tym zrobić. ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
)Cytat:
W sensie takie szczuplutkie uda i łydki podkreślone rurkami Szczuplejsze niż moje prawdopodobnie Ogólnie jestem średniego wzrostu ale lubię dużych (tak ze 190 cm wzrostu Bojówki - mój sąsiad (metal ) ma właśnie 190 cm wzrostu i chodzi w bojówkach i tak wygląda faaajnie Zarost, długie, zadbane włosy Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#3465 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a teraz radosny odrost... nie mogę iść do fryzjera bo nie mogę odginać głowy a sama już ze sobą wytrzymać nie mogę.Mi sie podobają pasemka na moich włosach bo nadają objętości, poza tym ciemniejsze refleksy nadają mojej twarzy jakiegoś wyrazu. No ale ta platyna tak mnie korci... zobaczymy ![]() Cytat:
Jest bardziej zażenowany obecną modą niż ja ![]() Cytat:
Ja drobna zdecydowanie nie jestem, nawet te kilka lat temu (i wiele kg temu ) mam taką budowę, że drobną mimozą zdecydowanie nie jestem więc może i stąd wynika mój gust. Ale jak mówiłam facet w stylu drwala urzeka mnie ze startu oczywiście to musi być zadbany drwal ![]() Kupiłam spódnicę w Stradivariusie. Może i jest mało rockowa ale jakoś bardzo mi się spodobała i myślę, że w sumie nie będzie ciężko jej dodać charakteru ![]() http://www.stradivarius.com/webapp/w...ba%2Bw%2Bpaski
nie perfum a perfumy!tak jak spodnie czy skrzypce a nie spodeń i skrzypiec! nie dekold a dekolt! nie wziąść a wziąć! chyba, że ktoś musi coś zabraść... ![]() bynajmniej ≠ przynajmniej! Edytowane przez Ashira Czas edycji: 2013-03-24 o 13:55 |
|||
|
|
|
#3466 |
|
Zakorzenienie
|
Czyli jestem drobną mimozą, dzięęęki
![]() (joke )Fajna spódnica, widzę, że wszyscy szaleją na punkcie pasiaków. Aż zaczęłam się zastanawiać, czy nie sprawić sobie takich spodni, w H&M są dosyć tanio... Ostatnio przekonałam się do wzoru a la skóra węża i takie oto spodnie nabyłam http://www.hm.com/nl/product/02983?article=02983-A Szalenie podobają mi się buty ze skórą tłoczoną w taki wzór
Edytowane przez Solciuchna Czas edycji: 2013-03-24 o 14:02 |
|
|
|
#3467 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja od zawsze mam manię na paski i groszki, w sumie nie wiem czym jest to spowodowane. No i czaszki - bez czaszki się nie liczy ![]() Spodnie super! Co prawda ja bym pewnie takich nie nosiła bo a) to spodnie, a spodni nie lubię w ogóle ;P b) jednak wolę bez wzoru. Ale gdyby była taka spódnica... Ale buty tak jak i Ty z chęcią bym takie przygarnęła
|
|
#3468 |
|
Zakorzenienie
|
A ja prawie nie noszę spódnic/sukienek, okazjonalnie tylko
|
|
|
|
#3469 |
|
Wtajemniczenie
|
Też tak miałam kilka lat temu jeszcze... a teraz? Jeansów dosłownie nienawidzę! Ze spodni to jedynie mam takie jedne materiałowe w kratkę luźne zwężone przy kostce, szarawary no i szorty - i to jedyne jakie jestem w stanie znieść.
No dobra mam jedne jeansy... na czarną godzinę. No i dres ale to inna bajka, lubię swój dres ![]() Najwygodniej mi w spódnicach i leginsach z tunikami. No ubieram jeansy i czuję się jak wielka sardynka w puszce bez możliwości swobodnego ruchu Do tego uważam, że w spodniach nie wyglądam zbyt korzystnie a spódnicach/sukienkach dużo bardziej kobieco.
|
#3470 |
|
Konto usunięte
|
Sol, dobrze trafiłaś, bo snake skin to największy trend wiosna/lato
![]() ja wróciłam po siłowni i ledwie zipię... |
|
|
|
#3471 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ps. A co na siłce ćwiczysz? ![]() Ashira, w dresach chodzisz tak na co dzień, do ludzi, że tak powiem? Jestem świadoma, że od pewnego czasu dresy stały się modne, ale jakoś nie mogę pozbyć się wrażenia totalnego obciachu, gdybym miała tak wyjść na ulicę
|
|
|
|
|
#3472 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nie no na co dzień nie Ale mieszkam 5 minut od morza toteż na spacer potrafię pójść a dresie, do sklepu na osiedlu, do koleżanki blok za mną ![]() Na uczelnię np. w dresie bym nie poszła.. ale w miejsca, w których, że tak to ujmę 'nie czuję potrzeby wyglądania' liczy się dla mnie po prostu wygoda.
|
|
#3473 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
nie wiem jak nasze sweet wizażanki to przeżyją... teraz to geometria, black and white, krata... takie moim zdaniem mało życiowe 2x w tygodniu cardio na bieżni+brzuchy a 2 (w weekend, bo wtedy mam więcej czasu a i rano maszyny nie są zajęte ) obwodowy na maszynach. tzn. po 3 serie na każdą partię mięśni. chcę dołożyć bieganie ale musi być ładna pogoda, bo inaczej mnie kijem nikt nie wygoni ![]() myślę o zmianie karnetu na siłce (polecam, jest otwarta 24/7 nawet w święta) na multisport - więcej opcji. ale z drugiej strony lubię tą siłownię... Edytowane przez 201608160903 Czas edycji: 2013-03-24 o 14:35 |
|
|
|
|
#3474 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Akurat podoba mi się wszystko co wymieniłaś... Szkoda, że to będzie modne, mój portfel strasznie na tym ucierpi ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ---------- Cytat:
Jakbym mieszkała nad morzem, łatwiej bym się zmobilizowała, żeby pobiegać... A teraz? Ehh, od rana próbuję się ruszyć, a tu zimno, buro i do |
|||
|
|
|
#3475 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
I... jeszcze ani raz w nich nie wyszłam ![]() W przymierzalni wyglądały na mnie lepiej niż w domu
|
|
|
|
|
#3476 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() hmm nie mówię, że mi się nie podobają, ale mało osób może sobie pozwolić na chodzenie w kracie do pracy na przykład ja akurat nie mam takiego problemu, no ale...
|
||
|
|
|
#3477 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() klask i: dla Ciebie, że ćwiczysz, ruszasz się ![]() Heh, najtrudniejsze w odchudzaniu są początki. Z moich obserwacji wynika, że zwłaszcza na początku trzeba dietę trzymać, jeść dobrej jakości produkty, żeby metabolizm w końcu przyspieszył. Ćwiczenia oczywiście w tym pomagają ![]() Teraz widzę, że mogę dietę sobie odpuścić, i nie tyję. Mam wrażenie, że mój organizm stał się maszynką do spalania kalorii Mniej ćwiczę, wyluzowałam z dietą, a mam mniejszy % tłuszczu niż na jesieni, kiedy to więcej trenowałam (siłownia + aeroby) i lepiej się odżywiałam. Domniemam, że to zasługa sporego % mięśni. Także sądzę, że siłka to świetny pomysł przy odchudzaniu
|
||
|
|
|
#3478 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A paski zawsze spoko! ![]() Cytat:
![]() Ale tak ogólnie, to ja w spódnicach czuję się mniej wygodnie, mniej swobodnie, jak się usiądzie to trzeba pilnować nóg itp. A poza tym wszyscy wtedy widzą moje nogi, a w jeansach są co nieco ściśnięte i wyglądają szczuplej Cytat:
![]() W ogóle, zaczęłam (jestem po pierwszym treningu) ćwiczyć z Mel B I powiem Wam, że wycisk jest. Wczoraj ledwo chodziłam, nigdy w życiu po ćwiczeniach tak bardzo nie bolały mnie zgięcia pod kolanami. Właściwie w ogóle nigdy mnie te miejsca nie bolały. Dziwne. Ale teraz się zastanawiam, jak połączyć te ćwiczenia z bieganiem, kiedy już będzie cieplej. Robić wszystko w ten sam dzień? To chyba za dużo. Czy lepiej rozdzielić i np. jednego dnia biegać a następnego zrobić ten trening Mel B? Jak myślicie? On też składa się z części cardio m.in. http://www.hm.com/gb/product/09210?article=09210-A sukienka super, szkoda, że to dziecięca Raczej się nie zmieszczę przy moim wzroście i wadze ![]() http://www.zara.com/webapp/wcs/store.../337009/825846 mogliby się postarać i nie brać do zdjęć felernego egzemplarza (patrz 3 zdjęcie)
|
|
|
#3479 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A kratkę, paski i geometria: U-WIEL-BIAM! Mam słabość to geometrycznych, takich kosmicznych wzorów! no i pasują do mnie, bo jestem Czystą Wiosną, ha!Mam chyba 5 koszulek w paski
|
|
|
|
|
#3480 |
|
Rozeznanie
|
Po zagłębieniu się w dziecięcą rozmiarówkę H&M stwierdzam, że jednak znalazłby się rozmiar dla mnie. Tylko ja nie lubię kupować przez neta, a jakoś tak w sklepie iść do działu dziecięcego i zacząć przymierzać...no głupio by mi było jakoś
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:59.

)

Muszę coś z tym zrobić.
Zarost, długie, zadbane włosy

klask i: dla Ciebie, że ćwiczysz, ruszasz się