Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz. I - Strona 103 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-23, 16:13   #3061
nafiyqa
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz. I

Cytat:
Napisane przez ezzo Pokaż wiadomość
Fryzura jak na podryw
Cytat:
Napisane przez iffonka7 Pokaż wiadomość
Nawijka piękny ten twój Kubuś
Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Śliczny
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39940053]Nawijko, elegancika masz
[/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Nawijko Kubuś pierwsza klasa!
Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Nawijko Kubulek słodki
Dziekujemy za komplementy

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
wiesz no nic specjalnego przyprawa do kurczaka i slodka papryka
Jadlas juz wczesniej te przyprawe? Ja sie troche cykam...

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-23, 16:50   #3062
mala_19kw
Zakorzenienie

Padam na pysk z tym moim dzieckiem dzisiaj

Po raz pierwszy od jego narodzin zbrakło mi sił. Na tyle że odłożyłam go marudzącego do łożeczka
Bujany źle,noszony źle... Zbrakło mi cierpliwości i tyle
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-23, 17:11   #3063
marsi11
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39935965]No to powiem wam, że przy 2 dziecku człowiek jakoś lajtowiej podchodzi zreć się aż tak nie chce. Przy Agatce dużo bardziej nerwowo było.[/QUOTE]
o to to
u mnie to samo, lajcik totalny

dziewczyny bardzo Wam współczuje relacji z TZ,niestety często jest tak,że przy pierwszym dziecku para przeżywa kryzys
od Was zależy czy podejmiecie decyzje czy walczyc czy nie
szkoda,że mężczyźni to są takie dzieci
mi to się chyba jakiś ideał trafił

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39934490]Karmiłam o 20, usnęłam, obudziłam się o 7 rano z jedną przerwą na karmienie o 3 [/QUOTE]

jak Ty to robisz u mnie z zegarkiem w ręku co 3 h
moje dziecko ma taką długą przerwę ale w dzień - od 12 do 16

aaaa kupiłam kieckę bo chrzciny tuż tuż
miałam problem z wyborem dekoldu bo moje dziecko to musi mieć z takim alarmowym guzikiem "mleczny cyc"
no i udało się
na żywo efekt jest fajnieszy bo ta koronka jest mocno prześwitująca a pod spodem jest podszewka ecru ma też masę błyszczących koralików przez co ta czerń jest na drugim planie

no ale co do karmienia to chyba na czas imprezy podam ściągnięty pokarm,mniejszy stres i większa wygoda - nie bede musiała słuchać tych popierzonych ciotek ile on je, a czemu tak długo/krótko
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_1805.jpg (38,3 KB, 92 załadowań)
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-23, 17:23   #3064
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
o to to
śliczna kiecka!! Pochwalisz się gdzie kupiłaś?
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-23, 17:29   #3065
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Padam na pysk z tym moim dzieckiem dzisiaj

Po raz pierwszy od jego narodzin zbrakło mi sił. Na tyle że odłożyłam go marudzącego do łożeczka
oooo ja mam to samo, ale wcoraj debrah pisala że u dzieci w skokach liczy sie temriny tp a nasze mialy ten sam... moja ma identiko juz od jakis 3 dni padam na pysk ! teraz juz od godziny bujam ja noga w bujaku udalo mi sie i tfu tfu spi! ale musze bujac bo inaczej stęki. A wczesniej tak sie zanosiła placzem że nie wiedzialam juz co robic...
Stary 2013-03-23, 17:57   #3066
laurka23
Zakorzenienie

Marsi ślicznie wyglądasz, bardzo ładna sukienka.
Dziewczyny które w chustach noszą, wasze dzieci też lubią jak mój, jak tylko wiążę ostatni węzeł on mi w tym momencie robi kupę Już kilka razy mu się to zdarzyło

Już od 16 śpi, ciekawe kiedy wykąpiemy, i co potem ze spaniem nocnym
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-23, 18:07   #3067
BlackSanctum
Zakorzenienie

Marsi, moja też tak robi, dosłownie z zegarkiem w ręku co 3h, czaaaaasem się zdarzy 4h przespać.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-03-23, 18:07   #3068
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
Hej.... Maja wczoraj była dziwnie ospała a dziś od rana pokaszliwała i pojechałam prywatnie do pediatry - ZAPALENIE OSKRZELI dobrze, że pojechałam, bo jakbym poczekała to by już było zapalenie płuc Moja Maleńka
Kurcze biedactwo Życzę zdrówka

Cytat:
Jak ja mojemu wyłączam laptopa to jestem zła niemiła hamska....
Bo sory cały dzien go nie ma a jak wraca to laptopik i super ekstra....:/
Nie pamiętam kiedy ostatnio mi powiedział, że ejstem dobrą mamą, że łądnie wygladam itp... w zamian słysze że może bym zaczeła robić 6 weidera bo nie miałam wcześniej takiego brzucha....
Nosz kurrrr..
To już mega przegięcie....
Mój by tylko spróbował mi tak powiedzieć...to kazałabym mu wyjść i nie wracać...

Cytat:
I uwaga uwaga: Ogłaszam że dziś Oskar kończy 2 miesiące z tej okazji fotka w klubie dla ciociów
brawo

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
No kurczę, ci faceci to przeginają pałę - najpierw chcą dziecko (już pomijając ewentualną wpadkę), a potem narzekają. Kurna, przecież to oczywiste i wiadome, że ciąża niszczy ciało i nie ma na to bata! Mogliby dać Wam trochę czasu na dojście do siebie, a nie - zrób 6 weidera, idź na jogging, może jeszcze ☠☠☠☠a zrób sobie operację brzucha? Ciąża to nie przelewki dla kobiecego ciała i mogliby się zacząć z tym liczyć. A mam wrażenie, że niektórym facetom się wydaje, że to taki pikuś jest. No ja nie mogę, brzuch 100cm albo i więcej - przecież oczywiste jest, że się trochę skóra rozciągnie i fałdka na jakiś czas zostanie, a czasem dodatkowo i rozstępy się pojawia. Poród sn też niszczy krocze, karmienie niszczy piersi... Ale skoro my możemy to przecierpieć, to niech oni - za przeproszeniem - nie ☠☠☠☠☠☠☠ą od rzeczy, cwaniaczki.
Black,dobrze napisane

Kurcze ...dobrze że mój Tż nic takiego mi nie mówi.... Mam rozstępy na brzuchu i narzekam na swoje ciało...ale Tż tylko mówi że ślicznie wyglądam i dla niego jestem Piękna

No i czasem wiadomo,są dni że się kłócimy ale to normalka że czasem nerwy puszczają... Ale nie mogę narzekać,pomaga mi,przewija Darię w nocy, w dzień (jak ma wolne) pomaga mi przy niej,usypia ją itd... A nawet ostatnio powiedział że jak będzie miał wolne a będę chciała gdzieś wyjść się rozerwać to zostanie z małą bez problemu

Dla niektórych TŻtów należą się Przykro mi bardzo dziewczyny ...

Cytat:
A jak wnosiłam wózek do góry to tak mi sie słabo zrobiło i mi się przypomniało że nie zjadłam śniadania...
Ojj Ty oj Ty Masz o siebie dbać i jeść żeby mieć siłę zajmować się Hanią!!

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
A jak
Ale maly tak sie zastawil, ze niewiele widac

Wlosy przylizane, bo czesalismy ciemieniuche.
CUDNIE sobie śpi

Cytat:
Napisane przez Basia_Bogusia Pokaż wiadomość
Co do biustu u mnie sie zmieniło na miseczkę C z B. Także teraz noszę 75 C i myślę, że jest ok, więcej bym chyba nie chciała.
Ja miałam zawsze C i był taki fajniutki,w sam raz,a teraz D i taki jakiś za duży mi się wydaje...

Cytat:
na żywo efekt jest fajnieszy bo ta koronka jest mocno prześwitująca a pod spodem jest podszewka ecru ma też masę błyszczących koralików przez co ta czerń jest na drugim planie

no ale co do karmienia to chyba na czas imprezy podam ściągnięty pokarm,mniejszy stres i większa wygoda - nie bede musiała słuchać tych popierzonych ciotek ile on je, a czemu tak długo/krótko
Piękna kiecka

A co do karmienia na imprezce to ja też zrobię chyba tak jak Ty...odciągnę i będzie spokój...Ty m bardziej,że tak jak Szaja zauważyła,sukienka którą kupiłam nie jest przystosowana do szybkiego wyciągania cyca.
Odciągnę,podam w butli

Cytat:
Mam dziś identycznie Na rękach źle,w bujaczku źle,w łóżeczku jeszcze gorzej...płacz,płacz,płac z...już mnie głowa boli....W nocy ładnie spała za to w dzień WOGÓLE...

Edytowane przez s i l v e r
Czas edycji: 2013-03-23 o 18:10
s i l v e r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-23, 18:08   #3069
bokeh
Zakorzenienie

http://allegro.pl/super-paka-dla-chl...111607050.html dla mam chłopcowych może akurat uda sie tanio :P
Stary 2013-03-23, 18:13   #3070
BlackSanctum
Zakorzenienie

Silver, mój tak samo! Kurczę, szkoda, że niektóre z Was muszą tak cierpieć przez swoich ukochanych facetów. Ehh, faceci to dzieci i to jest fakt...
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-23, 18:19   #3071
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
oooo ja mam to samo, ale wcoraj debrah pisala że u dzieci w skokach liczy sie temriny tp a nasze mialy ten sam... moja ma identiko juz od jakis 3 dni padam na pysk ! teraz juz od godziny bujam ja noga w bujaku udalo mi sie i tfu tfu spi! ale musze bujac bo inaczej stęki. A wczesniej tak sie zanosiła placzem że nie wiedzialam juz co robic...
ehh te skoki ja też dziś miałam skok- ale ciśnienia
Zmęczenie robi swoje nerwy wysiadają bo ileż można robić z siebie błazna a to i tak nie pomaga
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-23, 18:31   #3072
suzi31
Raczkowanie

Marsi - sukienka fajna, szkoda że nie pokazałaś całej buźki , ale i tak to co widać - super
Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
A co do karmienia na imprezce to ja też zrobię chyba tak jak Ty...odciągnę i będzie spokój...Ty m bardziej,że tak jak Szaja zauważyła,sukienka którą kupiłam nie jest przystosowana do szybkiego wyciągania cyca.
Odciągnę,podam w butli
Ja też najlepiej nakarmiłabym z butelki swoim mlekiem, mam trochę zamrożonego, ale nie wiem czy piersi wytrzymają tyle godzin bez opróżnienia. Sukienkę chcę kupić jakąś rozpinaną od góry, ale z kupnem czekam na ostatni moment.
Moja mała już wykąpana, zasypia w leżaczku ze smoczkiem. Na początku też wypluwała, ale jakoś się przekonała.
suzi31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-23, 18:42   #3073
sarah67
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
fewcia nie wiem czy doczytałaś - ja kupiłam tą sukienkę ołówkową której link wczoraj wstawiałaś.
pokaz pokaz

Cytat:
Napisane przez ezzo Pokaż wiadomość
Mi w tym roku wskoczy 29 i chciałabym się wyrobić z dwójką do 30 a co z tego wyjdzie to zobaczymy, ciąża- zwłaszcza końcówka trochę mnie wymęczyła i wydaje mi się, że im będe starsza tym ciężej ją będę znosić stąd ten plan poza tym sama mam rodzeństwo w zbliżonym wieku i wiem, że to fajna sprawa, między tż a siostrą jest 6 lat różnicy i dopiero teraz jako dorośli załapali fajny kontakt.

Poznajcie mojego skarba- zdjęcie w klubie.
no to mlodsza jest ja w tym 31 wiec moze juz nie wyrobie sie z dwojka, a nie boisz sie tak malej rozicy czy dasz sobie rade, jak dwoje bedzie chodzic jedno ucieknie w jedna strone drugie w druga
ahhh wybory sa trudne

Cytat:
o to to
u mnie to samo, lajcik totalny

dziewczyny bardzo Wam współczuje relacji z TZ,niestety często jest tak,że przy pierwszym dziecku para przeżywa kryzys
od Was zależy czy podejmiecie decyzje czy walczyc czy nie
szkoda,że mężczyźni to są takie dzieci
mi to się chyba jakiś ideał trafił

jak Ty to robisz u mnie z zegarkiem w ręku co 3 h
moje dziecko ma taką długą przerwę ale w dzień - od 12 do 16

miałam problem z wyborem dekoldu bo moje dziecko to musi mieć z takim alarmowym guzikiem "mleczny cyc"
no i udało się

sukienka sliczna, i ta kreska na oku, ohhh uwielbiam a mi nie wychodzi

mi sie marzy makijaz permamentny
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-23, 18:46   #3074
nafiyqa
Zakorzenienie

Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz. I

Kurde dziewczyny, chyba sie nie zrozumialysmy... Moj TZ jak ma wolne tez mi bardzo pomaga. Ja mam wtedy zwykle "wychodne", TZ zostaje z malym. Poza tym gotuje dla nas, sprzata, przebiera go, usypia.
Chodzilo mi jedynie o to, ze on pracuje calymi dniami, ja jestem caly czas sama z maluchem i czasem mnie to wszystko przytlacza, tym bardziej, ze maly ostatnio marudny strasznie.
A jeszcze wczoraj doszlo to jego wyjscie z kolegami i przez to musialam sie wyzalic.

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-23, 18:59   #3075
Debrah
Zakorzenienie

Cześć!
Wiecie..co do Tżtów i tego o czym piszecie...to oni chyba niestety jeszcze nie ogarniają głowami, że teraz NA PRAWDĘ WSZYSTKO SIĘ ZMIENIŁO.
Tak jakby okres ciąży to miał być jakiś etap, który mija, bo potem rodzi się dziecko - i jest jak dawniej, tyle, że we trójkę.
Wcale tutaj nie będę pisać o dojrzałości, o tym, że to dzieciaki, czy cokolwiek..bardziej... o tym, że gorzej się adaptują do nowego. Może to jest też takie..biologiczne nieco? My - mamy - przygotowujemy się na przyjście dziecka przez 9 miesięcy - w tym czasie musimy pomyśleć o wszystkim, chociażby dlatego, aby wyprawkę skompletować i tak dalej, potem przychodzą ruchy, hormony buzują i my już i mentalnie i fizycznie MAMY TO DZIECKO.

Oczywiście, większość facetów angażuje się w ciążę, wspiera partnerkę, ale chyba większość..przy pierwszym dziecku nie wie jednak (mamy tak samo!) co to tak na prawdę znaczy - z dnia na dzień stać się RODZICEM.
I...potem ciąża mija, dzieko na świat przychodzi... a facet próbuje funkcjonować tak jak wcześniej? Tak zwyczajnie. A my już jesteśmy w zupełnie nowej roli i sytuacji. Nie chodzi w tym co mówię o usprawiedliwiania biednych nieprzystosowanych misiów pysiów tylko o taką hm? refleksję może? Mówcie dziewczyny głośno co czujecie, jak się czujecie - mówcie o tym CO SIĘ ZMIENIŁO i co jest...trudne dla Was?
Macierzyństwo trochę wyzwala taką energię i zosię samosię w kobietach przeważnie (sama to mam), dziecko jest absorbujące..no więc po całym dniu, kiedy przychodzi zmęczenie, Tżci wracają z pracy..to już nie ma miejsca na prawdziwą rozmowę tylko na..KOMUNIKATY. Płakał, nie spał, kupa była albo nie, zrób to, nie rób tamtego, czemu tego nie zrobiłaś/łeś?
Do tego my - zmęczone, na prawdę zmęczone opieką nad dzidziem, którego się próbujemy nauczyć i zrozumieć...OCZEKUJEMY. Wsparcia, rozmowy, wyręczenia nas, może jakiegoś wspólnego wieczoru... I komunikujemy to. Bo same powiedzcie - to raczej nie jest rozmowe "jestem zmęczona, jesteśmy zmęczeni, trudne to wszystko, ale jakoś damy radę prawda? byle sobie pomagać?"...a wymiana zdań, oczekiwań i roszczeń. Włącznie emocje, poruszcie Tżcikami. Może zmieńcie formę czasem? Zamiast "nie pomagasz, nie robisz, zrób", powiedzieć "kurdę, ale to jest trudne, sama się nie spodziewałam (przecież to prawda, cnie?), pomożesz mi? Przestańmy może robić z siebie bohaterki? A zacznijmy nazywać, pokazywać jak na prawdę jest? Wtedy na pewno szybciej się sytuacja unormuje - facet nie dziecko specjalnej troski, i w końcu dotrze do niego, że co było nie wróci , (ale nie oznacza to, że będzie gorzej - ot inaczej i w nowych rolach się trzeba obsadzić). Nie poddawajcie się dziewczyny. Co mówicie, kiedy oni do Was : to tłuszczyk, tam fałdka? Nic? Mówcie! Jak się czujecie, co czujecie - kiedy tak do Was mówią! Odwrcajcie sytuację (ale nie oko za oko, bez sensu), niech poczują co Wam robią kiedy tak mówią.
Chociaż ja i tak mam agresora jak to czytam bo...to jest dość płytkie, przykre i jeszcze...pewnie jest kompletną bzdurą wycedzoną mimochodem, a oni nie zdają sobie sprawy z wagi takich słów... - dlatego trzeba reagować. Bo nikt nie ma prawa Wam czegokolwiek wytykać w takiej formie, a już zwłaszcza mężczyzna którego dziecko nosiłyście z wielkim wysiłkiem tyle miesięcy nadwyrężając ciało. (tylko w jednej sytuacji imo można komuś wytknąć wygląd, tuszę - kiedy ewidentnie nie dba o siebie, o higienę lub cierpi na tym zdrowie, reszta buzia w kubeł).

Rozmawiajcie dziewczyny, nie tłumcie w sobie uczuć (no bo tłumieniem jest np "czemu wracasz tak późno, jestem wściekła", bo możnaby powiedzieć "szkoda, że nie przyszedłeś wtedy gdy obiecałeś, bo jestem głodna/zmęczona, nie miałam czasu nawet na siku i padam już na twarz, liczę na ciebie - dopiero tutaj jest mowa o tym CO WAM DOSKWIERA, DLACZEGO I JAK TEMU ZARADZIĆ.

Najbardziej zawsze działa mówienie wprost.

Ja akurat nie narzekam, Tż pomaga ile może - bo walczy też o byt dla nas - pisałam.
Małą widzę, że bardzo kocha, a ja nie usłyszałam ani słowa krytyki, także odnośnie sylwetki. Czuję się wspierana i dziecko nas zbliżyło.

Raz Tż trochę się zirytował bo Mała przed brzuszek bardzo płakała, a on robił coś ważnego do pracy i w ogóle nie mógł się nad tym skoncentrować - ale za 5 minut się zreflektował i zastopował, bo niczyja wina, że brzuszek boli, przytulił Małą, nosił i przejął ode mnie.
Sama mu potem powiedziałam, że jak ma coś mega ważnego a nie ma warunków to niech to zrobi np u teściów/poza domem bo zwyczajnie szybciej pójdzie, nie będziemy się irytować i prędzej do nas wróci. Póki co nie skorzystał.
Warto też tłumaczyć trochę Tżtom o dziecku na jakim etapie jest, o skokach rozwojowych, poitrzebach, rozwoju emocjonalnym - żeby nie pokutowały mity, że dziecko manipuluje, płacze na złość i tak dalej, ale żeby obudzić wrażliwość pt "Twoje dziecko bardzo potrzebuje wsparcia i pomocy i zwyczajnie nie można go zawieść.

Kciuki dla Was za poprawę relacji, ale mi tasiemiec wyszedł!

No i przy tym wszystkim..trzeba też trochę ...wyluzować.

A ja po uczelni, mała była z babcią swoją, bo Tż w pracy pół dnia.
Była na spacerku, to dobrze. A ja łyknęłam trochę wiedzy i kontaktu z ludźmi. Tylko..co poradzę, że ciągle za Małą tęsknię.
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-23, 19:03   #3076
Wisienka_0809
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
A wczoraj jak w Grey'u
Mówisz? To co, na pająka?
Cytat:
Jak ja mojemu wyłączam laptopa to jestem zła niemiła hamska....
Nie pamiętam kiedy ostatnio mi powiedział, że ejstem dobrą mamą, że łądnie wygladam itp... w zamian słysze że może bym zaczeła robić 6 weidera bo nie miałam wcześniej takiego brzucha....
Ja ☠☠☠☠☠☠☠ę.

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
No właśnie ja tak samo - mój to się wręcz na mnie wkurza, że narzekam na swoje ciało, bo wg niego jest piękne. Wiadomo, że po ciąży kondycja ogólna jest trochę gorsza, no ale z czasem wszystkie dojdziemy z powrotem do formy, laski.
O dokładnie!
Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
A jak
Ale maly tak sie zastawil, ze niewiele widac

Wlosy przylizane, bo czesalismy ciemieniuche.
Jeju.

Cytat:
Napisane przez s i l v e r
Kurcze ...dobrze że mój Tż nic takiego mi nie mówi.... Mam rozstępy na brzuchu i narzekam na swoje ciało...ale Tż tylko mówi że ślicznie wyglądam i dla niego jestem Piękna

No i czasem wiadomo,są dni że się kłócimy ale to normalka że czasem nerwy puszczają... Ale nie mogę narzekać,pomaga mi,przewija Darię w nocy, w dzień (jak ma wolne) pomaga mi przy niej,usypia ją itd...
To samo mam.

Powiem więcej, czasami nawet to mi ta uczuciowość mojego tż przeszkadza. Np. zmywam podłogi - upocona jak świnia, dysząca jak stara babka, a on mnie ciągnie na łóżko, tuli i całuje.
Ogólnie najczęściej mamy tak, że każdego dnia chyba () posprzeczamy się o jakąś pierdołę, nie odzywamy się parę godzin, a potem po prostu to siebie podchodzimy, przytulamy się, i już jest git.

---------------------------

Dzisiejsza noc super - Pola spała od 21 do 5, a potem jeszcze 6:30 - 8:30.
A ja jestem chyba głupia - bo się nie wyspałam.

A teraz śpi już od 17, no i nie wiem co z kąpaniem. Jak się nie obudzi do 21, to chyba zrezygnujemy.

O, i kieckę też sobie wczoraj kupiłam na chrzciny. Tż powiedział, że pięknie w niej wyglądam.

Edytowane przez Wisienka_0809
Czas edycji: 2013-03-23 o 19:06
Wisienka_0809 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-23, 19:10   #3077
charlizz
Zadomowienie

Debrah Ty zawsze potrafisz tak pięknie mówić. Dałaś dużo do myślenia, na pewno nie jednej z nas. Dziękuję!
charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-23, 19:17   #3078
bokeh
Zakorzenienie

Debrah cholero jedna Ty jak cos napiszesz to zawsze trafiasz az sie wzruszyłam... ciężko mi że to tak nie funkcjonuje jak powinno, bo nie dość że musze "uporać sie" z dzieckiem to naprawde dość mam problemów z dogadaniem sie z tż... a nie milion zmartwien.

A co do tego co napisałaś że robimy z siebie zosie samosie.... ehh ja robie czuje że tlyko ja zrobie najlepiej może też go tym jakby uspokajam że on nic nie musi bo ja sobie radze... an radze bo jakoś muszę i jak mu mówię że mała płakała i nie dawałam rady to on i tak wie że daje bo wszystko biore na swoje barki, ja ją trzymam w kąpieli ja ją przebieram więc on ma poczucie że jak coś nie tak to ja zaradze. Matko.. nie wiem już sama

Jeszcze moja mama mnie zdenerwowała bo dzwoni do mnie i mówi "wiesz co jutro chce do ciebie przyjechać ciocia z wujkiem to ja przyjade wezme ciasto z domu...." a ja jej hola hola! jutro D. ma wolne od dłuższego czasu chciałabym spedzic go z nim i nie mam ochoty na odwiedziny... to sie obraziła że jak toże ona już powiedziała, no ja pitole a ja to nie mam nic do powiedzenia?!

No to wisienka pokazuj tą kiece
cholerka czuje presje kupienia nowej sukienki przez was najwyżej wyciagne jakąs z szafy cynke se fotke i Wam powiem że nówka nie śmigana

Edytowane przez bokeh
Czas edycji: 2013-03-23 o 19:21
bokeh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-23, 19:26   #3079
Debrah
Zakorzenienie

Kurdę, dziecko mi śpi odkąd przyszłam z uczelni i nakarmiłam (przed 19) a ja ją muszę wykąpać..obudzę ją zaraz chyba;/

---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ----------

A ja kupiłam jednak torbę, szarpnęłam się bo mi strasznie potrzebna była na uczelnię i wyjścia z małą (żadnej dużej torby nie mam)..no trudno, będziemy gryźć ściany najwyżej Przyszła dzień po zakupie (wysłana tego samego dnia), fajowa jest.Żmieściłam wszystko na uczelnię + laptopa, pojemiki, laktator. Przyda się.

Presję sukienki też czuję, ale powstrzymam się, zimno jest to łatwiej:d
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-03-23, 19:27   #3080
ewulkaaa
Wtajemniczenie

hej dziewczyny!

że tak się wbiję w temat, bo nie nadrbaiałm was, ale widzę, że o TŻach mowa...

ja pierdzielę, też mam już mojego dość ja rozumiem, że on pracuje, a po pracy mamy dalej remont, więc ciągle coś robi i nie ma czasu dla Ani... ok, ja się nią zajmuję całe dnie, on jak przychodzi to remontuje, jak kończy to ona już śpi. Wtedy cudowny tatuś podchodzi do łóżeczka, całuje córeczkę i jest piękny obrazek

aleeee... żesz ku.wa, jak mnie denerwują jego dobre rady!!! to ja jestem z tym dzieckiem całe dnie, to ja wiem, jak ona funkcjonuje, co lubi, czego nie, jak zasypia, czy jest niespokojna czy nie itd.
i przykład cioci dobrej rady mojego męża: ania zjadła, położyłam ją do odbicia na ramieniu, zasnęła. jest godzina 17 a ten do mnie, żebym ją odłożyła do łóżeczka. więc mu mówię, że nasze dziecko ma rytm dnia ustalony, i to nie jest czas na spanie - jestem pewna, że jak ją odłożę, to będzie ryk, bo ona ma drzemkę od 12 do 16 zazywczaj, więc teraz tak tylko drzemie. a ten dalej swoje, żeby ją odłożyć. więc odkładam dziecko, bo cierpliwości do niego nie mam, a ta w ryk. więc mu mówię, że niech teraz ją uspokoi jak jest taki mądry, aten, że ma kafelki do położenia i się nie rozdwoi i idzie kłaść te kafelki, a ja z płaczącym dzieckiem zostaje
i tak jest ze wszystkim!
kolejny przykład: anię kąpię zawsze o 19. jest wtedy już zmęczona, dlatego przy ubieraniu i oliwkowaniu płacze. czasem wręcz drze się, no ale przecież muszę ją ubrać! więc ją ubieram, a ten włazi mi do pokoju i się pyta, a czemu ona płacze, to czemu jej nie dasz cycka, to zrób to, a zrób tamto, przecież dziecko nie może tak płakać! na ja pierdzielę, niech sam się tym zajmie skoro wie lepiej
a prawda jest taka, że Ania go nie zna, on nie zna jej niestety, przez nadmiar obowiązków nie ma czasu dla nas... i dziecko u niego na rękach po prostu płacze strasznie mi źle z tego powodu, dlatego już mu zapowiedziałam, że niech się kończy ten cholerny remont i ma się zająć rodziną!
bo teraz to się czuję tak, jakbym była samotną matką gdyby nie moja teściowa, która jest naprawdę cudowna, to od porodu nawet bym się nie wysrała za przeproszeniem... bo Ania jest trudnym, płaczącym dzieckiem i naprawdę czasem już nie daję rady...
no to się wyżaliłam...

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
ewulkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-23, 19:39   #3081
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Kurdę, dziecko mi śpi odkąd przyszłam z uczelni i nakarmiłam (przed 19) a ja ją muszę wykąpać..obudzę ją zaraz chyba;/

---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ----------

A ja kupiłam jednak torbę, szarpnęłam się bo mi strasznie potrzebna była na uczelnię i wyjścia z małą (żadnej dużej torby nie mam)..no trudno, będziemy gryźć ściany najwyżej Przyszła dzień po zakupie (wysłana tego samego dnia), fajowa jest.Żmieściłam wszystko na uczelnię + laptopa, pojemiki, laktator. Przyda się.

moja babacia zawsze mówi że będzie kit z okien obgryzać a jaką torebkę? pokaz pokaż ja ostatnio byłam w parfois i spodobała mi się strasznie jedna... ale sprobuje o niej zapomnieć

Swoją drogą ta Twoja musi być ogromna... albo masz małęgo laptopa

Ewulka

Wiecie co dziewczyny tak nas czytam i czytam i powiem Wam że dzielne z nas babki kurde jednak każda wie że czasem jest ciężko ale my dajemy rade! jestem z nas dumna z podwójnych mam że ogarniają i z tych nowych pierwszych mam gdzie jednak musimy się nauczyć co i jak a jednak dajemy rade będzie tylko lepiej a jak teżety nie chca to niech sie wypchają damy rade !

Edytowane przez bokeh
Czas edycji: 2013-03-23 o 19:40
bokeh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-23, 19:41   #3082
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
hej dziewczyny!

że tak się wbiję w temat, bo nie nadrbaiałm was, ale widzę, że o TŻach mowa...

ja pierdzielę, też mam już mojego dość ja rozumiem, że on pracuje, a po pracy mamy dalej remont, więc ciągle coś robi i nie ma czasu dla Ani... ok, ja się nią zajmuję całe dnie, on jak przychodzi to remontuje, jak kończy to ona już śpi. Wtedy cudowny tatuś podchodzi do łóżeczka, całuje córeczkę i jest piękny obrazek

aleeee... żesz ku.wa, jak mnie denerwują jego dobre rady!!! to ja jestem z tym dzieckiem całe dnie, to ja wiem, jak ona funkcjonuje, co lubi, czego nie, jak zasypia, czy jest niespokojna czy nie itd.
i przykład cioci dobrej rady mojego męża: ania zjadła, położyłam ją do odbicia na ramieniu, zasnęła. jest godzina 17 a ten do mnie, żebym ją odłożyła do łóżeczka. więc mu mówię, że nasze dziecko ma rytm dnia ustalony, i to nie jest czas na spanie - jestem pewna, że jak ją odłożę, to będzie ryk, bo ona ma drzemkę od 12 do 16 zazywczaj, więc teraz tak tylko drzemie. a ten dalej swoje, żeby ją odłożyć. więc odkładam dziecko, bo cierpliwości do niego nie mam, a ta w ryk. więc mu mówię, że niech teraz ją uspokoi jak jest taki mądry, aten, że ma kafelki do położenia i się nie rozdwoi i idzie kłaść te kafelki, a ja z płaczącym dzieckiem zostaje
i tak jest ze wszystkim!
kolejny przykład: anię kąpię zawsze o 19. jest wtedy już zmęczona, dlatego przy ubieraniu i oliwkowaniu płacze. czasem wręcz drze się, no ale przecież muszę ją ubrać! więc ją ubieram, a ten włazi mi do pokoju i się pyta, a czemu ona płacze, to czemu jej nie dasz cycka, to zrób to, a zrób tamto, przecież dziecko nie może tak płakać! na ja pierdzielę, niech sam się tym zajmie skoro wie lepiej
a prawda jest taka, że Ania go nie zna, on nie zna jej niestety, przez nadmiar obowiązków nie ma czasu dla nas... i dziecko u niego na rękach po prostu płacze strasznie mi źle z tego powodu, dlatego już mu zapowiedziałam, że niech się kończy ten cholerny remont i ma się zająć rodziną!
bo teraz to się czuję tak, jakbym była samotną matką gdyby nie moja teściowa, która jest naprawdę cudowna, to od porodu nawet bym się nie wysrała za przeproszeniem... bo Ania jest trudnym, płaczącym dzieckiem i naprawdę czasem już nie daję rady...
no to się wyżaliłam...
no to sobie wyobraz ze moj K tez nie ma czasu przez prace a tesciowa mnie w☠☠☠☠ia bo jest taka wlasnie ciocia dobra rada, a dziecko tez jest strudne, placzace niespokojnoe i do tego ulewajace i ja przez pierwszy miesiac parafrazujac Cienie ledwo mialam czas sie wysrac bo wolalam sama sie zajmowac dzieckiem niz tolerowac wlasnie tesciowa ktora mi na nerwy dziala ..
Stary 2013-03-23, 19:44   #3083
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
http://allegro.pl/super-paka-dla-chl...111607050.html dla mam chłopcowych może akurat uda sie tanio :P
Ale mały rozmiar, 68, na lato to za małe już będzie

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
pokaz pokaz

no to mlodsza jest ja w tym 31 wiec moze juz nie wyrobie sie z dwojka, a nie boisz sie tak malej rozicy czy dasz sobie rade, jak dwoje bedzie chodzic jedno ucieknie w jedna strone drugie w druga
ahhh wybory sa trudne

sukienka sliczna, i ta kreska na oku, ohhh uwielbiam a mi nie wychodzi

mi sie marzy makijaz permamentny
Wiesz, wydaje mi się, że obojętnie jaka różnica wieku - 2latek pobiegnie w jedną stronę, 5latek w drugą i łap oboje

Cytat:

No to wisienka pokazuj tą kiece
cholerka czuje presje kupienia nowej sukienki przez was najwyżej wyciagne jakąs z szafy cynke se fotke i Wam powiem że nówka nie śmigana

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
[/COLOR]A ja kupiłam jednak torbę, szarpnęłam się bo mi strasznie potrzebna była na uczelnię i wyjścia z małą (żadnej dużej torby nie mam)..no trudno, będziemy gryźć ściany najwyżej Przyszła dzień po zakupie (wysłana tego samego dnia), fajowa jest.Żmieściłam wszystko na uczelnię + laptopa, pojemiki, laktator. Przyda się.

Żądam fotki
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-03-23, 19:56   #3084
ewulkaaa
Wtajemniczenie

ahhh no i powiem trochę co u mnie i mam nadzieję, że dam wam nadzieję bo chciałam powiedzieć, że wygrałam walkę o KP!!! dziś Ania kończy 7 tygodni, i od 2 tygodni jest na moim mleku! w czwartek byłyśmy na szczepieniach, przez ostatnie 3 tygodnie przybrała 700gram, więc chyba to moje mleko jest coś tam warte trochę długo trwała ta moja walka, przez pierwsze 4-5 tygodni prawda jest taka, że moje dziecko było na mm z dokarmianiem z piersi... ale widać da się rozkręcić laktację, nawet po miesiącu! także, jeśli wam dziewczyny zależy, to nie poddawajcie się! ja jestem z siebie baaardzo dumna i szczęśliwa, że się nie poddałam (choć już było blisko), i mimo trudności wciąż walczyłam

byłyśmy na szczepionkach, wybrałam 5w1 i pneumokoki, ale lekarka stwierdziła, że Anulka za drobna jest, żeby dostać 3 wkłucia naraz, więc pneumokoki ma przesunięte o 6 tygodni. Same zastrzyki zniosła dzielnie, choć TŻ z nią był w zabiegówce, ja czekałam na korytarzu za to co się potem działo! draaamat! jeden wieli ryk!

tak poza tym to się okazało, że moja teściowa, jak się dowiedziała, że jestem w ciąży, to nie wybierała urlopu, i teraz ma 14dni zaległego urlopu, żebym mogła jeździć na studia! i tym oto sposobem wróciłam na studia, wykładowcy są bardzo mili i przychylni, w poniedziałek mam pierwszy egzamin. i właśnie zamiast się uczyć na niego to siedzę i z wami piszę

ale przynajmniej mam chwilę dla siebie, bo dziecko śpi, a mąż i teście na urodzinach szwagierki

ahhh, no i dziewczyny, cudne macie te sukienki! i jakie z was są laski!

ja dalej mam +7kg a że już przed ciążą miałam nadprogramowe kilogramy, to póki co wyglądam jak wieloryb

ale też sobie kupiłam kieckę na chrzciny! ale tulko dlatego, że nie widać w niej aż tak moich zwałów tłuszczu nic specjalnego szczerze mówiąc...

---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ----------

Cytat:

Wiecie co dziewczyny tak nas czytam i czytam i powiem Wam że dzielne z nas babki kurde jednak każda wie że czasem jest ciężko ale my dajemy rade! jestem z nas dumna z podwójnych mam że ogarniają i z tych nowych pierwszych mam gdzie jednak musimy się nauczyć co i jak a jednak dajemy rade będzie tylko lepiej a jak teżety nie chca to niech sie wypchają damy rade !

ale to pięknie napisałaś! i masz całkowitą rację!

---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ----------

ahh Nawijko, ja też już dłużej nie będę się odmładzać, więc wpisz mi proszę 24 lata i KP!

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
ewulkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-23, 20:07   #3085
bokeh
Zakorzenienie

Jeruuuuna ale sie wku******, oczywiscie tż nie ma jutro wolnego no bo po co przecież jest za☠☠☠iście ja se daje rade no i jasne niech zapitala cały miesiac dzień w dzień.... strzelam se w łeb przysięgam.....
Stary 2013-03-23, 20:10   #3086
Konto usunięte

Magda, a jesteś pewna że on dzień w dzień pracuje? nie robi takich numerów jak Charlizz pisała? Tzn ja go nie znam, ale mnie by się włączyło światełko od razu. Bo jest coś takiego jak bhp i prawo pracy i zwyczajnie pracodawca musi się tego trzymać...
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-23, 20:17   #3087
bokeh
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39945350]Magda, a jesteś pewna że on dzień w dzień pracuje? nie robi takich numerów jak Charlizz pisała? Tzn ja go nie znam, ale mnie by się włączyło światełko od razu. Bo jest coś takiego jak bhp i prawo pracy i zwyczajnie pracodawca musi się tego trzymać...[/QUOTE]

on jest sam sobie pracodawca.... do tego pracoholikiem.
Fakt faktem że mają teraz ogromne zmiany wcześniej sprzedawał Play teraz Orange dla niego duża zmiana.... ma nowe szkolenia itp itd .... eh. a ja nie mam męża

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-03-23, 20:20   #3088
blogerka
Wtajemniczenie

a macie jakis sposob na tesciowe - ciocie zlote rady?
bo ja juz nie moge ...

glupio mi ja bylo upominac .. no i za daleko to zaszlo ... oczywiscie w najmniejszym stopniu nie slucha tego o co ja prosze, nie obchodzi jej to co mowie, bo ona wie najlepiej i ma swoja wizje wychowywania naszego dziecka
przykladow sa miliony, ale jak ja ostatnio poprosilam zeby odlozyla malego do lozeczka skoro spi, bo i tak mam juz ciezko bo w ciagu dnia ledwo znajduje czas zeby sie wykapac bo dzieciak mi nie spi, to ona ze jej to nie przeszkadza i ona moze go nosic na rekach caly czas i jak cos to nawet pisze sie na dyzury noszenia naszego synka ;/ ehh .. i tak jest ze wszytskim .. doszlo do tego, ze ja wole sama zajmowac sie malym 24h na dobe niz przebywac w towarzyswtei ttesciowej bo tylko sie denerwuje ...
a dwa dni temu przeszla sama siebie, wpadla z niezapowiedziana wizyta - niezapowiedziana bo wiedziala ze jak zapyta to ja znajde wymowke ... pech chcial ze przyjechala do mnie moja siostra i mialysmy zaplanowany spacer, wiec dostala dziecko na rece tylko na jakies 15 min po czym powiedzialam ze idziemy na spacer (pozniej moja siostra mi powiedziala ze jak byly sam na sam t ozapytala jej czy ten spacer byl planowany czy to spontan), no i chyba sie poirytowala bo na wyjsciu rzucila mi uwaga a raczej poleceniem ze mam poic dziecko, bo jest odwodnione, na co prawie parsknelam i mowie ze poje i nie jest odwodnione, a ona ze ona wie ze nie poje go na pewno i jest odwodniony, pytam po czym to wnioskuje a ona ze w internecie przeczytala ze to i tamto .. boze ... nie daje juz rady
nie chce sie z nia klocic bo nie chce sobie popsuc i tak juz napietych relacji z tz no ale nie podoba mi sie to, ze ona sie zachwuje tak jakby to bylo jej dziecko a nie moje ...
Stary 2013-03-23, 20:21   #3089
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wisienka_0809 Pokaż wiadomość
O, i kieckę też sobie wczoraj kupiłam na chrzciny. Tż powiedział, że pięknie w niej wyglądam.
To teraz Twoja kolej - Pokaż,Pokaż Ja wczoraj musiałam pokazać fotke

Aha pstryknęłam dzisiaj zdj mężulka z Darią i wstawiłam do klubu fotke
Stary 2013-03-23, 20:23   #3090
Konto usunięte

Blogerko, a najłatwiej - usiąść we dwie i spokojnie porozmawiać?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości