|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3842 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXII) - część VII
|
#3843 |
|
Wtajemniczenie
|
nadalka super!! kiedy i gdzie?
|
|
|
|
#3844 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
zobaczymy jak będzie dalej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() dziękuję Podanie, dwa zdjęcia i te sprawy ![]() Cytat:
Cytat:
Ale, tak jak pisałam wyżej, dziś nei było czasu bo jak zaczął się prężyć to go posadziłam na szybko ![]() SUPER!! Gdzie jedziesz? |
||||
|
|
|
#3845 |
|
Zakorzenienie
|
Do Jantaru, nad mierzeje, jakieś 30km na wschód od Gdańska
na ostatni weekend sierpnia (btw na lipiec nie ma już miejsc ). Ale bez Iguty.
|
|
|
|
#3846 |
|
Zakorzenienie
|
Małż pokazał Luśce, że jak się "mówi" do pustego klocka to się głos zmienia, i ona teraz co trochę bierze klocka, przykłada do ust, i do niego gada, krzyczy
|
#3847 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3848 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3849 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3850 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w maju się dowie tylko będę musiała dla małej wałówkę przygotować żeby jej nie dawała kiełbasy
|
|
|
|
|
#3851 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3852 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ---------- Cytat:
Dziś moja mama tekst że zrobi mu zupkę bo jak przyszła to za chiny ludowe nie był zainteresowany jedzeniem. Chyba według niej powinnam go zmuszać... Później zaczęłam z nią gadać spokojnie o tym wszystkim i chyba coś tam dotarło
|
|
#3853 |
|
Zakorzenienie
|
Nadalka super! przypomnialas mi ze my musimy rezerwowac cos nad morzem
|
|
|
|
#3854 | |
|
Zakorzenienie
|
O jaki dzisiaj był fantastyczny dzień, Lu miała wyśmienity humor, potrafiła sama się sobą zająć, nie było tylko mama i mama, tatusia też zaczepiała
![]() Poza tym udało mi się ją dzisiaj "przetrzymać" bez cyca aż 7 godzin - sama w szoku byłam, zjadła z cyca o 12, potem jadła kaszkę, warzywka, mięsko, ciasteczka i cyc był dopiero o 19 przed spaniem ![]() Cytat:
ona tak od kilku dni, najpierw myślałam, że to przypadek, ale jednak zbyt często to powtarza, do tego do klocków wydaje dźwięki, których normalnie nie używa, ciekawe ![]() a dopiero dzisiaj małż mi się przyznał, że on jej to pokazywał. Musiał to robić tylko jak mnie nie było ![]() Ad. 2 o tym samym pomyślałam Ad.3 trzymam żeby dotarło
|
|
#3855 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejka
dziecię mi właśnie odpływa ![]() u Nas też dziś dzień fajny, humor Lili całkiem dobry, ma tylko momenty płaczu za mną, pewnie jakieś objawy lęku separacyjnego wyszliśmy dziś na spacer, a śnieg tak zaczął sypać....szok....ale temperatura plusowa.... Vicki gratki dla K. za sukces nocnikowy-Lilce już codziennie się udaje no o jedyneczce już nie mówię...![]() Agunianowe doznania akustyczne musi być niezły efekt![]() Nadalka-super, że już macie rezerwację morze. .....marzę.....ale ja urlopy to od kilku lat w PL spędzam, bo tak ciągnie do rodziny i przyjaciół....no może na jakiś weekend w góry się wybierzemy w PL, albo tutaj nad Jezioro Bodeńskie![]() naszło nas dziś z Małżem na hamburgery-zrobiłam domowe wołowe, pierwszy raz a wyszły pycha ![]() :slina :kurcze Lilka ma coś pod noskiem, cały dzień byłam pewna, że to zardapanie...a na wieczór wymyśliłam, że to może opryszczka :conf used by nie.....wyczytałam, że można smarować, ale z wymienionych produktów mam tylko Sonol i Tribiotic i pisze, że oba po 12 r.ż. i nie wiem czy posmarować lekko którymś, czy poczekać do rana![]() : confused:martwię się.....choć to może być tylko zadrapanie....
|
#3856 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja już dawno nie byłam na żadnym wypoczynku (hmm chyba w zasadzie to nigdy nie byłam), nad morzem byłam ostatnio w 5 klasie podstawówki czyli prawie 11 lat temu, tż nad morzem w ogóle nie był . To tylko weekend (a może się okaże że bedzie "aż" ). Mam zamiar się dobrze bawić z racji tego że podróży poślubnej też nie mieliśmy, no i odpocząć. Dlatego nie bierzemy Iguty. I będzie z nami moja koleżanka, ale bierzemy pokój studio więc no problem Za rok pojedziemy już w trójkę. Może i ktoś 4 pojawi się na wakacjach (albo w planach albo w starankach... ) ![]() ---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ---------- Co do zadrapania, to poczekaj do jutra. Ja ostatanio też miałam opryszczkę, u małej też coś sie pojawiło ale na drugi dzień już nie było. A nawet gdyby to ja bym posmarowała sudocremem. |
|
|
|
|
#3857 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas też był dobry humor |
|
|
|
|
#3858 |
|
Zakorzenienie
|
Witam wieczornie. Widzę, że humory dopisują. U nas dzisiaj tak sobie. Mała już śpi więc ja się teraz będę relaksować. Chwila na kompa, a potem poczytam książkę.
Nadalka super, że macie zarezerwowane noclegi. Byłam w Jantarze na koloniach letnich, ale to było z 17 lat temu Pamiętam piękną plażę.Jeśli chodzi o wypoczynek to my póki co mamy zaplanowany wyjazd w Tatry do Zakopca na początku sierpnia, dwa noclegi w schronisku w Morskim Oku. Planujemy wejść na Rysy. Małą w tym czasie zajmie się babcia
|
|
|
|
#3859 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3860 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
Za nami dobry dzień- doczekałam się Tzn trochę marudkował, ale to nic w porównaniu z ostatnimi dniami. Za to krzyczał dziś bardzo. Donośny głos ma moje dziecko. O 5:30 budzi wszystkich domowników donośnym "ej" "aj" "oh" "aa" itd I śmieje się z siebie![]() Cytat:
ad2. Jestem uparta i konsekwentna Mały nie spróbował (i mam nadzieję, że długo nie spróbuje) żadnego płynu oprócz mleka i wody. Wodę zacząłam podawać od początku rozszerzania diety. Początkowo wcale nie chciał, a ja nie nalegałam. Nie to nie. W końcu zaczął troszeczkę wypijać, a teraz wypija około 200 ml dziennie. Podaję mu wodę przy każdej możliwej okazji : po posiłku, w czasie zabawy, przed zaśnięciem, po przebudzeniu. Często. No i wreszcie pije A i wodę pije w temperaturze pokojowej. Niekapek z wodą mamy zawsze pod ręką. Cytat:
![]() Cytat:
za umiejętnościmaseczka mnie rozwaliła super
|
|
#3861 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3862 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#3863 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Za nami również super dzień, malutka radosna pomimo całkowitego braku drzemek
Już śpi od godziny. Eh jak TZ jest w domu, to jest cu-do-wnie.Cytat:
![]() opryszczka wygląda zupełnie inaczej niż zadrapanie Cytat:
w międzyczasie mała pije wodę z doidy cup, niekapek z MAM oczywiscie nie został zaakceptowany (co za niespodzianka )Cytat:
Mandi jak odstawianie małej od piersi? Cytat:
Doszłam do wniosku, ze przecież dziecko nie wie, że jest coś lepszego niż woda Jak będzie spragniona, to się napije.
|
||||
|
|
|
#3864 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3865 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Będziemy jechać ze znajomymi więc mała zostaje na miejscu. Jestem bardzo ciekawa jak to będzie.A odstawianie... No różnie. Mała od samego początku piła z butelki bez problemu. Codziennie podaję jej mm. Ostatnio 2 razy dziennie piła po 90 ml plus karmienie nocne (wtedy wypijała więcej), a od kilku dni z butelki wypija po 40-50 ml Moje piersi jeszcze na to nie zareagowały, raz tylko miałam pełne. Nie wiem co o tym sądzić. W każdym bądź razie codziennie daję mm, zobaczymy jak mi to wyjdzie. ---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ---------- Też sobie zazdroszczę Mimo, że raptem będą to dwa noclegi, ale zawsze coś.
|
|
|
|
|
#3866 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pracując jako au pair u pewnej rodziny we Francji obserwowałam ich sposób karmienia dzieci. I bardzo mi się podobał
|
|
#3867 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja bym odstawila ale boje sie ze wtedy bedzie mial za malo mleka
|
|
|
|
|
#3868 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ma któraś z Was taki kubek? http://allegro.pl/kubek-360-mini-lov...113204029.html Muszę coś zakupić dla Leosia, bo nie chcę, żeby się za bardzo przyzwyczaił do ustnika
|
|
#3869 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja chętnie pije mm. Z tym, że w zeszłym tygodniu chętnie wypijała 90 ml, a np. dzisiaj zaledwie 50 W każdym bądź razie próbuję dalej. W końcu przejdziemy całkiem na mm.
|
|
|
|
|
#3870 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:12.

zobaczymy jak będzie dalej 
I tylko z pieczywem tak ma 

). Ale bez Iguty.
to będzie miała niespodziankę

żeby dotarło

:conf used
by nie.....wyczytałam, że można smarować, ale z wymienionych produktów mam tylko Sonol i Tribiotic i pisze, że oba po 12 r.ż. i nie wiem czy posmarować lekko którymś, czy poczekać do rana
A w ten sposób wypija około 200-250 ml dziennie.