|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4171 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Czas przyspiesza, prędkości nabiera, my już umawiamy ślubnego fryzjera!PM2014cz
Cytat:
Witaj ![]() ![]()
![]() |
#4172 |
Zadomowienie
|
Dot.: Czas przyspiesza, prędkości nabiera, my już umawiamy ślubnego fryzjera!PM2014cz
Hej dziewczyny, wróciliśmy przed godziną z wyprawy po auto, niestety nie kupiony, a podobał mi się bardzo i TŻ też... no szkoda :-( Misiek jeszcze będzie myślał, byc może się zdecyduje, bo najpierw koleś nic z ceny nie chciał zejść, a parę rzeczy do robienia w aucie jest, a jak już byliśmy 50 km za gorzowem to on dzwoni, że jednak zmienił zdanie i chce go sprzedać
![]() ale już widziałam siebie z TŻ w dzień ślubu, bez dachu jeździmy po naszym mieście a na wietrze powiewa mój welon ![]() nie nadrabiam was bo nie mam mocy, idę kąpu i jutro do roboty, więc będę miała czas poczytać ![]() spokojnej nocki ![]()
#4173 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4174 |
Rozeznanie
|
adziia trzymam kciuki za operację, oby wszystko poszło dobrze
![]() misiadelko zdrówka! ![]() Ja w sukni nie pokazałam się TŻ, ale to dlatego, że on chce mieć niespodziankę ![]() ![]()
#4175 | |||
Zakorzenienie
|
misia880
Czyli jednak przez rodziców.... on musi się "usamodzielnić" a nie byc cały czas uzależniony od rodziców. Musicie to razem przejść... super że mu wybaczyłaś i już jesteście razem ![]() ---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ---------- Cytat:
Tez myśle ze ściągnę suknie i się walne spac ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ---------- Cytat:
Mój nie zobaczy mnie wcześniej sukni ![]() ![]() On mniej wiecej wie jaką chce suknie ![]() ---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ---------- Cytat:
Moj TZ tez widział mnie w bieli ale 4 lata temu ![]() ![]()
Edytowane przez ane3kaa Czas edycji: 2013-03-23 o 21:59 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4176 |
Raczkowanie
|
nooo to trochę Was nadrobiłam..:P
ja się mogę pochwalić, żeee dzisiaj podpisaliśmy 3 umowy ![]() ![]() ![]() kulbensikowa jeśli chodzi o te torty, tooo z Williamsa jadłam parę, tylko nie na wesele, a kupowanych w cukierni, bo mam pod nosem, i żaden mi nie smakował:/ może na wesela robią lepsze, ale te w cukierni są dla mnie tragiczne. Jeśli chodzi o moje "doświadczenie" z cukiernią Nina to chyba kiedyś moja sąsiadka na 18 u nich tort zamawiała, i z tego co pamiętam był smaczny. Ja na swoją 18 zamawiałam 3 torty i wszystkie były z cukierni Alicja z Nasutowa. Nigdy w życiu nie jadłam lepszych!!! Poleciłam ich koleżance na jej wesele w zeszłym roku i podobno została bardzo źle potraktowana, nawet nie zdążyli nic spróbować...no ale liczy się smak. Jeszcze kolega mamy z pracy zamawiał ostatnio tort gdzieś z Leonowa, podobno bardzo dobry, i na próbę zamówimy stamtąd tort na mamy imieniny w maju ![]() momenty erotyczne w noc poślubną ![]() ![]() ![]()
#4177 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4178 | ||||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Matko zakochałam się ![]() ![]() Cytat:
![]() Misia, cieszę się że się wszystko wyjaśniło. teraz na spokojnie zastanów się co dalej ![]() Dziewczyny, znalazłam dwa wzory zaproszeń, co myślicie? Dodam ze kolorystyka ślubna zielona ![]() http://allegro.pl/zaproszenia-zawiad...095392744.html http://allegro.pl/nowosc-super-zapro...102548711.html - tu serducho plus zielona wstążka ![]() Spadam spać, papa! |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4179 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4180 |
Rozeznanie
|
witam wszytkich
![]() po pracy bylismy wczoraj z TZ w naszym przyszlym domku, na razie w budowie/remoncie. przy okazji wytaplalismy sie w sniegu i przemarzlismy do kosci ![]() jesli chodzi o weselne sprawy, to u mnie zastoj ![]() ale gratuluje wszystkim które coś załatwiły ![]() misia ![]()
![]() |
#4181 |
Wtajemniczenie
|
Cześć Dziewczyny
![]() Dzięki za miłe przywitanie. Wczoraj oczywiście znowu próbowałam napisać post o nas żebyście mnie lepiej poznały, ale kliknęłam "Wyślij" i postu brak... Czy jest jakiś limit znaków i później te posty giną w przestrzeni czy jak? Czytam Was od wczoraj, doszlam do 30 strony i postanowiłam że zrobię krótką przerwę i do Was napiszę. COŚ O NAS: Poznaliśmy się w 2007 roku w Olsztynie, w pracy. Od lipca 2009 mieszkamy w Gdańsku, przyjechaliśmy tu za pracą. Ja jestem konstruktorem a mój TŻ geodetą. Przez prawie 3 lata mieszkaliśmy na stancji a rok temu postanowiliśmy kupić swoje własne mieszkanko i dokładnie 12 marca minął rok jak mieszkamy u siebie. Przez to trochę ślub odwlekliśmy w czasie, bo byliśmy kompletnie spłukani. I tak w sumie wyszło że nasi rodzice stwierdzili że to obowiązkiem rodziców jest aby wyprawić dzieciom wesele, więc za imprezę płacą rodzice. My tylko stwierdziliśmy że chcielibyśmy kupić garnitur, suknię i obrączki za swoje. Tylko na razie nie ma z czego odłożyć... Mamy jeszcze rok na zebranie pieniążków i liczę na podwyżkę w maju bo mija mi okres probny i mam nadzieję że jakoś mnie docenią ![]() O ślubie i weselu napiszę w kolejnym poście bo boję się że ten znowu zginie ![]() Idę zrobić pranie i wracam do Was! ---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ---------- Kurde znowu to samo... Nie wiecie co mam zrobić żeby dobrze dodać post? Za każdym razem wyskakuje info że muszę czekac na akceptację moderatora... Ale widzę że Wasze posty są normalnie dodawane na bieżąco... Jest jakiś limit znakow?
#4182 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() doszedł Twoj post a nawet 2 ![]() ![]() fajnie macie z tym mieszkankiem ![]() a tak BTW jestem miesiac z wami PMki 2014 ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4183 | |
Winter is coming
|
Cytat:
![]() ![]() Agata gratuluję umów ![]() Ja poza suknią martwię się też wyborem tortu, bo nie znoszę tortów ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4184 |
Wtajemniczenie
|
COŚ O ŚLUBIE
Ślub będzie 14 czerwca 2014, planujemy godzinę 16 ale do kościoła jakoś nam nie po drodze ![]() Mamy załatwioną orkiestrę, pakiet foto-video i w piątek podpisujemy umowę z lokalem. Na razie tyle. W maju pójdziemy do kościoła, rok wczesniej to chyba nie za późno? Ogólnie mamy plan co do kolorów, wystroju itd. Ja jestem rasowym rudzielcem z bladą cerą więc suknia będzie biała, chciałabym taką 3/4 ale nie wiem jak będę wyglądać. Widziałam w internecie zdjęcia dziewczyny o podobnej urodzie jak moja i one są dla mnie inspiracją. Kwiaty chciałabym pomaranczowe lub zielone i takie buty. Bez welonu, ale może toczek... TŻ nie będzie miał tej haftowanej ślubnej kamizelki, będzie zwykła koszula i kolorowy krawat - do butów i bukietu. Restauracja jest położona na wodzie i w pakiecie weselnym młodzi przypływają motorówką i goście witają ich na pomoście, więc nie będziemy wynajmować samochodu skoro i tak nim nie podjedziemy ![]() Ponieważ TŻ nie jest do końca przekonany do wesela i już go to stresuje, chcemy aby nasze wesele było tradycyjne, ale zarazem oryginalne. Tradycje zachowany dla gości, czyli biesiadna muzyka, szła dzieweczka, oczepiny itd. Natomiast oryginalność będzie w naszych strojach. I w menu, bo ku niezadowoleniu rodziców, o północy nie wjadą flaki i zrazy z kluskami ![]() A plener będzie na Mazurach bo stamtąd jest TŻ. Kiedyś myślałam że fajnie byłoby mieć w Gdańsku ale po tym jak latem widzę młode pary robiące sobie zdjęcia stwierdzam że to nie dla nas. Nie chciałabym aby kilkadziesiąt osób gapiło się jak robimy sesję. Poza tym wesele jest w Olsztynie to chciałabym żeby w stronach TŻ był plener, no i dużo wspomnień mamy z Mazurami, oboje jesteśmy zakochani w tych stronach...
#4185 |
Zadomowienie
|
Cześć ! Dziś u mnie tylko -6
![]() velika oo ciast nie lubisz ? no ja nie wierze.. ![]() ![]() missmalezji oba są spoko, ale to ze wstążeczką chyba lepsze, możesz więcej informacji umieścić i nie będzie tak 'uciupciane' ![]()
![]() |
#4186 | ||
Winter is coming
|
Cytat:
![]() A co planujecie w menu zamiast tradycyjnego jedzenia? ---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4187 |
Zadomowienie
|
w sumie powiem Ci, że ja chyba też bym wolała pizzę i piwo..
![]() ![]()
#4188 |
Zadomowienie
|
Witajcie o poranku
![]() Ledwo dzisiaj wstałam w łóżka, na dodatek rano padał śnieg i znów z mietłą ganiałam wkoło samochodu ![]() ![]() Chyba wczoraj mnie przewiało, bo zatoki mnie nawalają, głowa mnie boli cała i mam zawalony nosek ![]() ![]() teraz TŻ będzie musiała się mną opiekować, bo to przez niego i ten jego samochód taki mój stan ![]() justynkie witaj ![]() ciekawe pomysły na ślub ![]() ![]() Misia cieszę się, że się sytuacja wyklarowała ![]() ![]() a co do nocy poślubnej to my mamy w cenie wesela apartament dla nowożeńców, a goście spoza naszego miasta śpią u nas i chyba u teścia, ale on jeszcze o tym nie wie ![]() ![]() TŻ jeszcze mu nie powiedział oficjalnie o zaręczynach, a co dopiero o ślubie ![]()
#4189 |
BAN stały
|
Dzięki dziewczyny za życzenia zdrowia, jest już lepiej, gil nadal do pasa, ale już na chodzie jestem
![]() Justynkie witaj, ja i TŻ jesteśmy z Gdańska, mój TŻ pochodzi z Mazur a ja z Kaszub, ale od kilkunastu lat związana z Gdańskiem, chociaż chcę wrócić na Kaszuby. PS. My plener video będziemy mieli na Mazurach, ale ja przyznaję się bez bicia, ze tamtych stron nie cierpię ![]() Co do spania po ślubie my rzecz jasna w hotelu w którym będę mieszkała kilka dni przed ślubem. Do mieszkanka wrócimy w poniedziałek. Edytowane przez misiadelko Czas edycji: 2013-03-24 o 09:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#4190 |
Wtajemniczenie
|
KaMilka4891 i velika
Jeśli chodzi o menu, to w "standardzie" menu weselnych jest rosół, schabowy, devolay, barszczyk, flaki itp. U nas są w zasadzie 3 opcje: dania na szwedzkim stole, bufety tematyczne na szwedzkim stole (np. bufet sałatkowy, bufet sushi, bufet polski) lub tradycyjnie zimne przekąski na stołach, obiad i jedno danie gorące podane indywidualnie, a 3-4 dania gorące w bufecie. Wybraliśmy opcję nr 3, ze względu na gości. W rodzinie nigdy nie było szwedzkiego stołu, nie każdy to lubi. Stwierdziliśmy że 4 posiłki podane pod nos to dużo, póxniej jedzenie zostaje, ja np. mało kiedy zjadałam na weselach te gorące dania. Więc jak obiad będzie podany i później jedno danie, to chyba OK, a jak ktoś zgłodnieje to zawsze może podejść do bufetu i sobie nałożyć. Co do menu, to dużo ryb, zwłaszcza wędzonych, dania nie będą jakieś wymyślne ale np. zamiast schabowego mamy w propozycji plastry pieczonej polędwiczki wieprzowej z sosem kurkowym. W zimnych przekąskach zamiast galaretek które rzadko schodzą, są: -domowy pasztet z kaczki podany z ćwiartkami grillowanych gruszek i żurawiną -rolada z barramundi z mozzarellą i szpinakiem -rolada z łososia -kurczak faszerowany paskami cielęciny -rolada z karkówki z sosem jałowcowym. Chodzi o to że chcielibyśmy aby nasi goście spróbowali też trochę innych dan, może bardziej eleganckich, a nie typowych biesiadno-weselnych które są zawsze. Nie planujemy owoców morza ani dziwnych niejadalnych potraw. Ale nasze rodziny są bardzo tradycyjne, jak obiad to kotlet z ziemniakami, jak orkiestra to akordeon, przyspiewki weselne itd. Więc już sam fakt że nie będzie flaków był dla nich szokiem ![]() Misiadełko a w której części Gd mieszkacie? I skąd jest Twój TŻ? My teraz mieszkamy na Ujeścisku, a TŻ jest z Węgorzewa. Ja uwielbiam Mazury, latem jest tam cudownie... Akurat Węgorzewo nie jest szczególnie atrakcyjne ale klimat za miastem jest boski, pola, jeziora, lasy... Długo walczyłam z plenerem bo jednak gdynski klif jest boski na plener, ale z drugiej strony te jeziora... Ciągle tylko myślę nad tematem pleneru, podobają mi się sesje w wodzie, ale tam nie ma powtórek, skok do wody jest tylko jeden ![]()
#4191 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4192 |
Wtajemniczenie
|
My noc poślubną planujemy w hotelu. Co prawda w naszej restauracji nie ma miejsc noclegowych, ale obok są prywatne kwatery w domku jednorodzinnym więc tam planujemy przenocować gości TŻ bo moi sa miejscowi. Ostatnio wyczaiłam że kilkadziesiąt metrów od naszej restauracji jest wybudowany nowy hotel Yacht Club, bardzo elegancki, więc chyba tam sobie wynajmiemy pokój. Moi rodzice uważają to za dziwny pomysł bo przecież jest wolny pokój u nich, ale jakoś nie wyobrażam sobie budzić się rano po weselu w mieszkaniu rodziców... Co prawda nocy poślubne pewnie nie będziemy celebrować bo już słyszałam od koleżanek że były tak zmęczone że tylko zdjęły suknię i spać... Ale znając mojego TŻ to rano nie da mi pospać hehe. Więc pokój u rodziców odpada zupełnie. A te 200-300 zł za nocleg w hotelu przy koszcie weselnym 40 tyś to tyle co nic...
#4193 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny mam pytanie.. co będziecie miały za stołem PM? Ja niestety mam dziwny obraz.. właścicielka mówi, że to dzieło artystyczne, ja jestem innego zdania.. wrzucam zdjęcie i mam nadzieję, że mi poradzicie - zakrywać ten obraz czy go zostawić w spokoju ?
#4194 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
no niby ładne to, ale coś mi tam brakuje ;p prześcieradło i na to girlande bym powiesiła ![]()
"Szczęście można znaleźć nawet w najciemniejszych czasach, trzeba tylko pamiętać, aby zapalić światło." Edytowane przez KaMilka4891 Czas edycji: 2013-03-24 o 10:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4195 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4196 | |
Zakorzenienie
|
Witam nowe PM'ki
![]() Cytat:
![]() ta wg niego może być http://pinterest.com/pin/501588477218585320/ tylko gdzie ja taką znajdę? Pewnie kosztuje majątek. Do tego wkurza mnie bo żaden tort mu się nie podoba, żaden fotograf... nic ![]() Prosiłam by pomyślał czy jakiś jego znajomy nie ma pożyczyć jakiegoś klimatycznego samochodu, to nie bo on nie chce takich duperel na ślubie. Na prawdę nie wymagam nie wiadomo czego, ale chciałabym by to wesele miało ręce i nogi ![]() Was też atakują wirusy jak włączacie wizaż? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4197 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
wiem, że to nie jest najśliczniejsze, ale domyślam się że o coś takiego ci chodzi ![]() ![]() ![]() a co do montażu, to jeżeli to "dzieło sztuki" nie jest przymocowane na stałe, to można materiał zaczepić z tyłu i nic nie uszkodzić, chociaż ja bym nie żałowała ![]() ![]() edit: link nie działa, więc załączam zdjęcie
"Szczęście można znaleźć nawet w najciemniejszych czasach, trzeba tylko pamiętać, aby zapalić światło." Edytowane przez KaMilka4891 Czas edycji: 2013-03-24 o 10:54 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4198 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4199 |
Wtajemniczenie
|
Karoolecka bardzo ładna sala. Ja bym dała jakąś delikatną dekorację, biała tkanina na tym dziele sztuki jest najbardziej w sam raz. Do tego powiesiłabym Wasze zdjęcie, albo dekoracja podświetlana LEDami i Wasze inicjały
#4200 |
Rozeznanie
|
Mi ciągle wyskakują powiadomienia, że zostało wykryte zagrożenie czy coś..a w adresie powtarza się słowo : baner, więc myślę, że blokuje jakieś głupie reklamy:/...
denerwuje mnie to ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:03.