|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#211 | |||
|
Raczkowanie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VIII vel. Ciśnij dziołcha, ciśnij!
Cytat:
A no właśnie modeli mnóstwo i w każdym znajdą się jakieś wady. Ale z tym bebetto to chyba jednak odpuszczam. Weszłam na stronę Roana tak jak Strippi pisze poniżej, ciekawy jest Roan Teo. Musze poszukać o nim jakiś info. Roan Marita w naszym przypadku niestety odpada. Ale ten Teo ciekawy się wydaje. Ma któraś z was ten wozek? Albo wie coś o nim więcej? W sumie najbardziej interesuje mnie jak spacerowka będzie się sprawdzać bo w tym mały najdłużej pojeździ. Cytat:
A twój Michałek to jakieś złote dziecko chciała bym żeby Tomcio też tyle spał. Może zdradzisz sekret jak ty to robisz ![]() Cytat:
![]() Witam dziewczęta w piękny wiosenny dzień
Tomuś Edytowane przez oldzinx Czas edycji: 2013-03-24 o 08:31 |
|||
|
|
|
|
#212 |
|
Zadomowienie
|
o Jezusicku
czloweik poszedl rodzic , wraca a tu juz nowy watek My z Matylda od czwratku w domku Bardzo dziekujemy za kciuki jak sie ogarne to nadrobie watkowe zaległosci i opisze poród.a wszystkim Mamusiom i im dzidziusiom rozpakowanym podvczas mojej nieobecnosci wielkie gratulacje ![]() p.s. wstawiam dwie fotki dla cioć wizażowych od mojej eM .
|
|
|
|
|
#213 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Strippi dużo zdrówka U mnie od rana wiosna w pełni mrozisko takie, że coś tam przymarzło i nie mamy cieplej wody. Tż teraz biega i rury podgrzewa. Obiad już wstawiony, śniadanko zjedzone, kawka wypita![]() Miłej niedzieli Mamuśki Ooo, Trooskava widzę, że w międzyczasie wrzuciłaś fotki. Jaki Aniołeczek Edytowane przez Nyaa Czas edycji: 2013-03-24 o 08:36 |
|
|
|
|
#214 |
|
Kniaginia
|
Witam
![]() anies, nie trzeba miec skierowania. Pytali, dlaczego przyszlam, to powiedzialam, ze gin kazal przyjsc w dniu porodu. Jest to bezplatne. Mam powtarzac co 2 dni. ---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ---------- trooskava, brawa dla Matyldy
|
|
|
|
|
#215 |
|
Zakorzenienie
|
śliczna Matylda
jak się czujesz? jak dogadujesz z Księżniczką?
|
|
|
#216 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
czuje sie średniawo, szwy ciagna po cc a raczej szczypia i kregoslup daje sie we znaki po znieczuleniu do tego nawał pokarmu dał sie we znaki moim piersiom ;P ale to wszytsko nic jak sie patrzy na małe cudo leżace w łózeczku ![]() Poki co dogadujemy sie niezle jesc - kupa - spac za duze wymagania poki co nie ma ![]() Pytanie do wypakowanycg mam : Czym czyscicie nosek maluchom? sola fizjologiczna lub morska a potem frida lub gruszka czy samą sola ? I jamę ustną przemywacie przegotowaną woda ? |
||
|
|
|
|
#217 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a kocyki z biedronki robią furorę też mam takiCytat:
polozna albo grucha albo frida. i spryskac woda morska. lub sol na patyk i patykiem.
|
|
|
#218 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
cześć
, Cytat:
Uważam,że to normalne ,że raczej nic innego go interesuje więc jak na razie niczym mu tam nie wymachuje ..... Cytat:
tak,tak - czekamy na fotki Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() mnie biodra czasem bolały - uczucie takego jakby rwania...... słodka Cytat:
noska nie czyszczę , a jamy ustnej nie przemywam
|
|
|
#219 | |
|
Zakorzenienie
|
ale słodziutka
Cytat:
|
|
|
#220 |
|
Zakorzenienie
|
Witam was w niedzielle ;-)
Nadrobie jak wroce ze szpitala - zaraz jedziemy na kontrole Powiem w skrocie .... Zalamke mam Lekka :-( Mlody wczoraj znowu nie chwytal sutka ... Nic nie pomoglo - schowal sie i za Uja "wstac" nie chcial .... No ale na szczescie Pokarm mam - mama mowi ze nawet wygladac dobrze - no ale uzylam butli :-( ( swoj pokarm ) a nie chcialam tego robic .. Ale chyba lepsze to niz "zaglodzenie". Licze ze to jest chwilowe bo cyce sa mega duze ino tr sutki wryyy Aaa i z rana wam opowiem Anegtote " ide sie prysznicowac z rana i siostra do mnie ze snilo jej sie ze Ona odciagala Swoj Cycek Dla Emilka - ale jak pociagnela - to zamiast Mleka Polecialy pokrojone ziemniaki na frytki Skad jej to sie wzielo hahah. Buziole do pozniej |
|
|
|
|
#221 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no właśnie ja też nie wiem co można a co nie :/ ale zrobię inhalacje współczuję lodówki, czeka was nieplanowany wydatek Cytat:
za torbę i tygodniemnie bolało strasznie, masakra była po porodzie to samo, dochodziłam do siebie 2 tygodnie jakoś, ale jeszcze czasami czuję Cytat:
dziś kupimy i wypróbujemy pierwszy raz inhalator moja mama powiedziała bym zrobiła sobie maliny na gorąco, bo Michałek ma już miesiąc i bym wprowadzała powoli dziś sobie zrobię Cytat:
Mimo, że jest wielki i cięższy od tako w ogóle tego nie odczuwam. Cytat:
Dziękuję A co do Michasia, to Julia też taka była. Boję się bo kończymy miesiąc we wtorek i to czas na kolki, ale uważam na to co jem i myślę, że tak jak z Julią ich unikniemy. Z Michasiem staramy się utrzymywać rytm dnia. Codziennie jesteśmy na spacerku - jak wietrznie i zimno to 30min, jak ciepło to do 2 godzin. Czasami popołudniu wychodzę 2 raz. No i przed snem dobrze wietrzę mu sypialnię. Cytat:
![]() ![]() a Ty kochana nie znasz sposobów na przeziębienie podczas karmienia?? Co do czyszczenia noska, to u nas sól fizjologiczna i frida.
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#222 |
|
Wtajemniczenie
|
jaka ślicznotka
|
|
#223 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=maria28;39949510]Witam
![]() anies, nie trzeba miec skierowania. Pytali, dlaczego przyszlam, to powiedzialam, ze gin kazal przyjsc w dniu porodu. Jest to bezplatne. Mam powtarzac co 2 dni. ---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ---------- Dziękuję za odpowiedź. Skoro nie trzeba mieć to najwyżej w razie potrzeby też się wybiorę, może jutro mój gin i tak mnie skieruje. Życzę Ci szybkiego i łatwego porodu
|
|
|
|
|
#224 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#225 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale mam pytanie o wode morska. wpsikujecie do noska "porcje"? Cytat:
ale Tobie moze pomoga silikonowe nakladki?! skoro pokarm jest tylko sutek sie chowa ![]() heh... najgorzej, ze wlasnie 3 razy plucze pranie, bo pralka nie odwirowuje. jak nie urok, to sraczka... a te maliny na cieplo to co to za cudo?! mamy karmiace... czy Wy tez jestescie caly czas glodne?! od rana (od 6ej) zjadlam dwie kanapki z wedlina, serek homo, paczke biszkoptow (sic...), banana... i jesc mi sie chce straszliwie
Edytowane przez pani22ka Czas edycji: 2013-03-24 o 10:29 |
||
|
|
|
|
#226 |
|
Rozeznanie
|
Dzis o 5:56 sn na swiat przyszedł Tymoteusz. 4.6kg 58cm
|
|
#227 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#228 |
|
Zakorzenienie
|
wow. sn. i ta waga. SZACUN!!!!!!!!!!!!!!
Gratulacje! ![]()
|
|
|
#229 |
|
Kniaginia
|
|
|
|
|
|
#230 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#231 |
|
Raczkowanie
|
Gratulacje trooskava śliczna jest ta twoja księżniczka
|
|
#232 |
|
Wtajemniczenie
|
super
![]() ![]() klask i:
|
|
#233 |
|
Zakorzenienie
|
wooow Ogromniaste Gratulacjepani No wlasnie jak wroce ze szpitala z kontroli - bd musiala poszukac. Bo zdaje mi sie ze gdzies taki nakaldki mi sie w oczy rzucily. No razie lecimy z butla - no ale wazne ze je MOJ pokarm |
|
|
|
|
#234 | |
|
Wtajemniczenie
|
Hej !
Cytat:
za tygodnieCo do bólu mnie bardzo to boli... od 2 tyg prawie non stop, najgorzej w nocy.. w dzień jakoś przechodzi... no ale już niedużo zostało.. ponoć część kobitek tak odczuwa rozchodzenie się tam w miednicy wszystkiego, przygotowanie do porodu - pytałam gina. ![]()
|
|
|
#235 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
kiedy ty miałas cesarke ja szykowałam sie do wyjscia nie przejmuj si z kazdym dniem bedzie lepiej ja we wtorek lub srode mam zdjecie szwów i problem co zrobic z małagratulacje strippi 400ml wow podziel sie ze mna u mnie jedna druga piers do ostatniej kropli jeszcze obowiazkowo butla
You must have known that I was lonely Because you came to my rescue And though I know that this is heaven How could so much love be inside of you Edytowane przez booziaczek Czas edycji: 2013-03-24 o 12:11 |
||
|
|
|
|
#236 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam nadzieję,że Ci się uda karmić- skoro mleko jest .... nietety nie , ja ogólnie nieczęsto choruje ... czasem jakiś tam katar ale samo przechodzi .... aaaaaaaa !!!!!!!!!!!!!!!!!! GRATULUJE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ale waga i to jeszcze sn
|
|
|
#237 |
|
Zadomowienie
|
Ogromne brawa!
Oby rósł duży i silny ![]() Wróciliśmy właśnie ze spaceru. Nałaziliśmy się jak nigdy, zmarzliśmy, ale nie jest źle. Mąż właśnie robi na obiad pstrąga i jestem ciekawa jak mu wyjdzie Na razie pachnie super! Byliśmy w Pepco i widziałam cudne body z napisami "Najukochańszy synek mamusi" i inne takie. Gdyby nie brak kasy (ahhhh, ten ZUS), to kupiłabym małemu. Mąż się śmieje, że teraz Sławek i ja jesteśmy na wojennej ścieżce, i sprawdzamy kto z nas ma większego focha i jest bardziej obrażony na to drugie
|
|
|
#238 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry Mamuśki!
![]() Cytat:
A od której strony teraz mieszkasz, jak można spytać?[QUOTE=oldzinx;39944468] Krzyś, bardzo ładnie. Znam kilku Krzyśków i fajni z nich faceci fajnie że wszystkie badania masz ok, teraz już tylko czekać do "P". Mi ostatnio coraz ciężej się chodzi i czasami młody tak się rozpycha że az boli. A smaka narobiłaś na te zraziki ![]() Czekamy z niecierpliwością ![]() Ma któraś z was takie dziwne uczucie w górnej części brzucha zaraz pod cycami, skóra jak by bez czucia jest. A jak ją dotykam to takie niemiłe uczucie, jak by mrowienie. W czwartek wizyta, zapytam gina. Pewnie jak zwykle będzie " W CIĄŻY TO NORMALNE" [COLOR="Silver"]Chyba wiem, o czym mówisz... Tak jakby ciągnęło trochę czy mrowiło, nie cierpię tego Może coś tam gniecie?Cytat:
Cytat:
Chyba ja będę jako jedna z ostatnich, jeśli nie ostatnia Termin sn na 6 maja, ale cesarka pod koniec kwietnia.Cytat:
Mnie od rana gardło boli, i mam nadzieję, że na tym się skończy... Cytat:
Jak leżę jakiś czas i potem chcę wstać/przekręcić się, to mam wrażenie, że się rozpadam na kawałki Szkoda tylko, że mój nie wie, że niepotrzebnie...Cytat:
![]() Cytat:
![]() Śliczna mała i fajny kocyk ![]() Również GRATUALACJE!!! ![]() ---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ---------- Aha, a wózek mamy Lonex Speedy Style, wydaje się być ok, ale w sumie nie przekonam się, dopóki nie zacznę go używać Za lekki to on nie jest, a będę musiała go targać na IIp... Dobrze, że po porodzie TŻ bierze miesiąc urlopu, bo po cesarce to nie wiem, jak sobie bym sama ze wszystkim radziła
|
|
|
#239 |
|
Wtajemniczenie
|
Trolla - gratulacje!
chyba wszystkie z niecierpliwością czekają na relacje z porodu![]() Kasia - odciągaj pokarm nie daj rozwinąc się zapaleniu!
Na zawsze." Moje 55 cm szczęścia... Michalinka - ur. 12.02.2013r. Edytowane przez LiwkaO Czas edycji: 2013-03-24 o 13:00 |
|
|
|
|
#240 |
|
Zakorzenienie
|
No więc może i ja opiszę moją przygodę szpitalno porodową. z góry przepraszam za błędu w pisowni
Tak jak pisałam tydzień po teminie zgosiliśmy się do szpitala, zrobili badania i odesłali kazali przyjść w sobotę, ale wtedy już na progu NIE MA MIEJSC. zadzwonila tylko gdzie są zbadala tetno dziecka i tyle. no wiec pojechalismy na Brochów ( tam gdzie Mokka ).tam pusto byla tylko jedna pani w środku a potem ja. na powitanie dostałam o☠☠☠☠☠☠☠ od lekarza że czemu 10 dni po tp a nie 7. to mu mówie ze na kaminskiego tak kazali a dzis odeslali. lekarz gbur. zbadal, JAK to bywa na IP boleśnie, potem usg i wg jego szybkiego, byle jak usg zrobionego maly 4200 mimo ze dokladne w srode pokazalo 4400g. przyjeli mnie wiec na oddzial i wiadomo w weekend nic, tylko siuski do \badania, krew i w niedziele okropne badanie wod plodowych AAŁŁA!!! ale wody czyste uff. w sali bylam 2 osobowej z dziewczyna co też po terminie i dziecko wg usg 4600g! to o niej pisalam ze urodzila w koncu 5200 synka tez cc. w poniedzialek obchod jeden, potem drugi zaraz z ordynatorem. potem badanko w zabiegowym. pytam się co robimy? - czekamy - na co? - aż się zacznie - a jak się nie zacznie? - zacznie - a jak się zacznie za 3 tyg? - to się nie zdarza - a jak się zdarzy? - cisza... to mówię mu że duże dziecko na co mam czekac aż będzie miał 5kg? - to zrobimy cc. no ale na cc też trzeba czekać wg nich aż sie zacznie i gadaj z debilem. aha chcieli mi też w poniedzialek robic znowu badanie wód to się nie zgodziłam, byl w wielkim szoku i pyta czemu, to mu mowie ze mialam wczoraj i boli jak cholera. no wiec w poniedzialek mialam mega dola bo myslalam ze z poczatkiem tyg cos zaczna dzialac a tu dupa. nawet durnej oksy nie chcieli dac. aha wyslali na usg i powiedzieli ze po usg zobaczymy, to na usg juz dokladnie zrobionym bo widzialam jak lekarz mierzy po kilka razy ze maly ma 4,5kg z groszami oczywiscie nikt do mnie potem nie przyszedl. lekarz z usg powiedzial ze raczej go nie wypchnę, czyli tak jak myslalam dzwonilam do mojej ginki o konsultacje co ja mam robic teraz. to byla w szoku ze oni nic nie robia ze w opolu to juz sie robi cc tyle po terminie (11dni) plus dziecko ponad 4,5kg. wiec mialam im jutro sprobowac nagadac i nasciemiac ze sie martwie ze dziecko slabiej czuje itd a jak nie to zdecydowalam że przyjade do opola.ale to troche ryzykowne by bylo eh. no i nastał wtorek, tż przyjechal z rana i poszlismy przed obchodem do lekarza. dziad nawet nas nie przyjal w gabinecie tylko na korytarzu szybka gadka, powiedzial ze mam sie nie martwic bla bla ale tz wstpomnial cos o tym ze tyle sie w mediach slyszy o roznych aferach czy tu tez tak ma byc to sie obroszyl i poszedl. przed obchodem do mnie przyszedl i powiedzial ze zbadamy i podamy oksy no to obchod byl powotrzyl tylko ze badanie i oksy. poszlam na badanie pytal czy sie teraz sie zgodze na badanie wod no zgodzilam sie i powiem ze warto bylo afere robic i dzien przed odmowic bo nie bolalo! wiec jednak sie da bez bolesnie ale im sie nie chce ![]() no to mowia ze do 2 godzin pojde na oksy jak sie miesjce zwolni na gorze. mam nie jesc. zaraz po mnie przyszla babka na lewatywe, i potem nie minelo pol godziny pakowanko i szlam na gore na oksy. najpierw ktg godzine bez. potem podlaczyli nic sie nie dzieje, zwiekszyli dawke dalej nic, miedzy czasie przyszla jakas chyba stazystka ankiete wypelnic i jej napomknelam o wadze dziecka. to sie pyta czy mi ktos miednice juz mierzyl no to mowie jej ze nie. przyszla za chwile i mierzyla mnie i dodatkowo przyszedl jakis lekarz i sie mnie pyta czy dziecko zawsze bylo duze na usg to mowie ze tak. zbadal mi szyjke, mowi ze szyjka nie gotowa, ze ja przeterminowana, ze duze dziecko i przy takich wymiarach to juz usg jest nie precyzyjne i on ma OBOWIAZEK mnie poinformowac ze to JEST WSKAZANIE DO CC jak sie godze to jedziemy sie ciac. ja w szoku bo kurde zmienilam tylko pietro szpitala a tu odrazu inna gadka. to mowie ze sie godze na CC. to zaraz pach pach cewnik ( ała) ankieta z bardzo mila anestezjolog, zmiana koszuli na jakas szpitalna szmate i jedziemy na operacje. na sali znieczulenie nie bolalo, bolaly mnie zebra jak musialam az tak kolana wgiać ![]() nagle mi sie ciezko zrobilo, brzucha nie czulam, kaszlec sie nie dalo. strasznie mi sie chcialo spac. troche widzialam w odbiuciu lampy naszczescie nie za duzo i nagle mowią JEST JAKI SMOK ja chwila w panice bo nie placze, i zaczął dali mi do do twrzy pokazac poszli moje smoka zmierzyc zważyc i pokazac tacie, a mnie zaczeli zszywac, troche to trwalo nie powiem. ale pogadalismy pożartowalismy i minelo. pani przyszla mi powiedziec że mały 4750 i 61 cm to wszyscy w szoku, ale powiedziala tez o mojej kolezance z sali 5200g i 63cm. maskara! i pomyslec ze lekarze chcieli zebysmy rodzily SN. mój obwód główki 39cm to nieźle bym sobie popękała. potem mnie przewiezli do tżta i dziecka, z godzinke polezelismy a jak znieczulenie zaczelo puszczac to ja na pooperacyjna a mamy na 5 pietro gdzie ja mialam na drugi dzien sie pojawic. nocka przebiegla spokojnie. lezalysmy we 3 na pooperacyjnej ( ale bez tej mojej kolezanki) pisalam smsy i posszlam spac cdn.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:00.

?

i czy ciuszków dla małej nie za mało - ale jak coś to tż podrzuci (do szpitala 4 min drogi)

mrozisko takie, że coś tam przymarzło i nie mamy cieplej wody. Tż teraz biega i rury podgrzewa. Obiad już wstawiony, śniadanko zjedzone, kawka wypita

Wiem,ze na poczatku dzieci słabo widz,a ale jemu macha sie rozed oczami czyms a on zero reakcji...Czy to normalne u 2 tygodniowego malucha, bo zaczynam sie martwić...
05.07.2008
klask i:

Jak leżę jakiś czas i potem chcę wstać/przekręcić się, to mam wrażenie, że się rozpadam na kawałki
Dobrze, że po porodzie TŻ bierze miesiąc urlopu, bo po cesarce to nie wiem, jak sobie bym sama ze wszystkim radziła