|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#211 | |||
Raczkowanie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VIII vel. Ciśnij dziołcha, ciśnij!
Cytat:
![]() A no właśnie modeli mnóstwo i w każdym znajdą się jakieś wady. Ale z tym bebetto to chyba jednak odpuszczam. Weszłam na stronę Roana tak jak Strippi pisze poniżej, ciekawy jest Roan Teo. Musze poszukać o nim jakiś info. Roan Marita w naszym przypadku niestety odpada. Ale ten Teo ciekawy się wydaje. Ma któraś z was ten wozek? Albo wie coś o nim więcej? W sumie najbardziej interesuje mnie jak spacerowka będzie się sprawdzać bo w tym mały najdłużej pojeździ. Cytat:
![]() A twój Michałek to jakieś złote dziecko ![]() ![]() Cytat:
![]() Witam dziewczęta w piękny wiosenny dzień ![]() ![]()
Tomuś ![]() Edytowane przez oldzinx Czas edycji: 2013-03-24 o 08:31 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#212 |
Zadomowienie
|
o Jezusicku
![]() ![]() ![]() ![]() a wszystkim Mamusiom i im dzidziusiom rozpakowanym podvczas mojej nieobecnosci wielkie gratulacje ![]() p.s. wstawiam dwie fotki dla cioć wizażowych od mojej eM . ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#213 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Strippi dużo zdrówka ![]() U mnie od rana wiosna w pełni ![]() ![]() Miłej niedzieli Mamuśki ![]() Ooo, Trooskava widzę, że w międzyczasie wrzuciłaś fotki. Jaki Aniołeczek ![]() Edytowane przez Nyaa Czas edycji: 2013-03-24 o 08:36 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#214 |
Kniaginia
|
Witam
![]() anies, nie trzeba miec skierowania. Pytali, dlaczego przyszlam, to powiedzialam, ze gin kazal przyjsc w dniu porodu. Jest to bezplatne. Mam powtarzac co 2 dni. ---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ---------- trooskava, brawa dla Matyldy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#215 |
Zakorzenienie
|
śliczna Matylda
![]() jak się czujesz? jak dogadujesz z Księżniczką?
![]() |
![]() |
#216 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() czuje sie średniawo, szwy ciagna po cc a raczej szczypia i kregoslup daje sie we znaki po znieczuleniu do tego nawał pokarmu dał sie we znaki moim piersiom ;P ale to wszytsko nic jak sie patrzy na małe cudo leżace w łózeczku ![]() Poki co dogadujemy sie niezle ![]() ![]() ![]() Pytanie do wypakowanycg mam : Czym czyscicie nosek maluchom? sola fizjologiczna lub morska a potem frida lub gruszka czy samą sola ? I jamę ustną przemywacie przegotowaną woda ? |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#217 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() a kocyki z biedronki robią furorę ![]() Cytat:
polozna albo grucha albo frida. i spryskac woda morska. lub sol na patyk i patykiem.
![]() |
![]() |
#218 | ||||||
Zakorzenienie
|
cześć
![]() Cytat:
Uważam,że to normalne ,że raczej nic innego go interesuje więc jak na razie niczym mu tam nie wymachuje ..... Cytat:
tak,tak - czekamy na fotki ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() mnie biodra czasem bolały - uczucie takego jakby rwania...... słodka ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#219 | |
Zakorzenienie
|
ale słodziutka
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#220 |
Zakorzenienie
|
Witam was w niedzielle ;-)
Nadrobie jak wroce ze szpitala - zaraz jedziemy na kontrole Powiem w skrocie .... Zalamke mam Lekka :-( Mlody wczoraj znowu nie chwytal sutka ... Nic nie pomoglo - schowal sie i za Uja "wstac" nie chcial .... No ale na szczescie Pokarm mam - mama mowi ze nawet wygladac dobrze - no ale uzylam butli :-( ( swoj pokarm ) a nie chcialam tego robic .. Ale chyba lepsze to niz "zaglodzenie". Licze ze to jest chwilowe bo cyce sa mega duze ino tr sutki wryyy ![]() Aaa i z rana wam opowiem Anegtote " ide sie prysznicowac z rana i siostra do mnie ze snilo jej sie ze Ona odciagala Swoj Cycek Dla Emilka - ale jak pociagnela - to zamiast Mleka Polecialy pokrojone ziemniaki na frytki ![]() Skad jej to sie wzielo hahah. Buziole do pozniej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#221 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no właśnie ja też nie wiem co można a co nie :/ ale zrobię inhalacje współczuję lodówki, czeka was nieplanowany wydatek Cytat:
![]() mnie bolało strasznie, masakra była po porodzie to samo, dochodziłam do siebie 2 tygodnie jakoś, ale jeszcze czasami czuję Cytat:
![]() dziś kupimy i wypróbujemy pierwszy raz inhalator moja mama powiedziała bym zrobiła sobie maliny na gorąco, bo Michałek ma już miesiąc i bym wprowadzała powoli dziś sobie zrobię ![]() Cytat:
Mimo, że jest wielki i cięższy od tako w ogóle tego nie odczuwam. Cytat:
![]() Dziękuję ![]() A co do Michasia, to Julia też taka była. Boję się bo kończymy miesiąc we wtorek i to czas na kolki, ale uważam na to co jem i myślę, że tak jak z Julią ich unikniemy. Z Michasiem staramy się utrzymywać rytm dnia. Codziennie jesteśmy na spacerku - jak wietrznie i zimno to 30min, jak ciepło to do 2 godzin. Czasami popołudniu wychodzę 2 raz. No i przed snem dobrze wietrzę mu sypialnię. Cytat:
![]() ![]() ![]() a Ty kochana nie znasz sposobów na przeziębienie podczas karmienia?? Co do czyszczenia noska, to u nas sól fizjologiczna i frida.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#222 |
Wtajemniczenie
|
jaka ślicznotka
![]() ![]()
![]() |
#223 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=maria28;39949510]Witam
![]() anies, nie trzeba miec skierowania. Pytali, dlaczego przyszlam, to powiedzialam, ze gin kazal przyjsc w dniu porodu. Jest to bezplatne. Mam powtarzac co 2 dni. ---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ---------- Dziękuję za odpowiedź. Skoro nie trzeba mieć to najwyżej w razie potrzeby też się wybiorę, może jutro mój gin i tak mnie skieruje. Życzę Ci szybkiego i łatwego porodu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#224 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#225 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale mam pytanie o wode morska. wpsikujecie do noska "porcje"? Cytat:
ale Tobie moze pomoga silikonowe nakladki?! skoro pokarm jest tylko sutek sie chowa ![]() heh... najgorzej, ze wlasnie 3 razy plucze pranie, bo pralka nie odwirowuje. jak nie urok, to sraczka... a te maliny na cieplo to co to za cudo?! mamy karmiace... czy Wy tez jestescie caly czas glodne?! od rana (od 6ej) zjadlam dwie kanapki z wedlina, serek homo, paczke biszkoptow (sic...), banana... i jesc mi sie chce straszliwie ![]()
![]() ![]() Edytowane przez pani22ka Czas edycji: 2013-03-24 o 10:29 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#226 |
Rozeznanie
|
Dzis o 5:56 sn na swiat przyszedł Tymoteusz. 4.6kg 58cm
![]() |
#227 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#228 |
Zakorzenienie
|
wow. sn. i ta waga. SZACUN!!!!!!!!!!!!!!
Gratulacje! ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#229 |
Kniaginia
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#230 |
Zakorzenienie
|
![]()
![]() |
#231 |
Raczkowanie
|
![]() trooskava śliczna jest ta twoja księżniczka ![]()
![]() |
#232 |
Wtajemniczenie
|
super
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#233 |
Zakorzenienie
|
![]() pani No wlasnie jak wroce ze szpitala z kontroli - bd musiala poszukac. Bo zdaje mi sie ze gdzies taki nakaldki mi sie w oczy rzucily. No razie lecimy z butla - no ale wazne ze je MOJ pokarm ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#234 | |
Wtajemniczenie
|
Hej !
Cytat:
![]() Co do bólu mnie bardzo to boli... od 2 tyg prawie non stop, najgorzej w nocy.. w dzień jakoś przechodzi... no ale już niedużo zostało.. ponoć część kobitek tak odczuwa rozchodzenie się tam w miednicy wszystkiego, przygotowanie do porodu - pytałam gina. ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#235 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() gratulacje ![]() strippi 400ml wow podziel sie ze mna u mnie jedna druga piers do ostatniej kropli jeszcze obowiazkowo butla
You must have known that I was lonely Because you came to my rescue And though I know that this is heaven How could so much love be inside of you ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez booziaczek Czas edycji: 2013-03-24 o 12:11 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#236 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() mam nadzieję,że Ci się uda karmić- skoro mleko jest .... ![]() nietety nie , ja ogólnie nieczęsto choruje ... czasem jakiś tam katar ale samo przechodzi .... aaaaaaaa !!!!!!!!!!!!!!!!!! GRATULUJE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ![]() ![]() ![]() ale waga i to jeszcze sn ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#237 |
Zadomowienie
|
Ogromne brawa!
![]() ![]() Wróciliśmy właśnie ze spaceru. Nałaziliśmy się jak nigdy, zmarzliśmy, ale nie jest źle. Mąż właśnie robi na obiad pstrąga i jestem ciekawa jak mu wyjdzie ![]() Byliśmy w Pepco i widziałam cudne body z napisami "Najukochańszy synek mamusi" i inne takie. Gdyby nie brak kasy (ahhhh, ten ZUS), to kupiłabym małemu. Mąż się śmieje, że teraz Sławek i ja jesteśmy na wojennej ścieżce, i sprawdzamy kto z nas ma większego focha i jest bardziej obrażony na to drugie ![]()
![]() |
![]() |
#238 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry Mamuśki!
![]() Cytat:
![]() [QUOTE=oldzinx;39944468] Krzyś, bardzo ładnie. Znam kilku Krzyśków i fajni z nich faceci ![]() ![]() Czekamy z niecierpliwością ![]() Ma któraś z was takie dziwne uczucie w górnej części brzucha zaraz pod cycami, skóra jak by bez czucia jest. A jak ją dotykam to takie niemiłe uczucie, jak by mrowienie. W czwartek wizyta, zapytam gina. Pewnie jak zwykle będzie " W CIĄŻY TO NORMALNE" ![]() Chyba wiem, o czym mówisz... Tak jakby ciągnęło trochę czy mrowiło, nie cierpię tego ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Chyba ja będę jako jedna z ostatnich, jeśli nie ostatnia ![]() Cytat:
![]() Mnie od rana gardło boli, i mam nadzieję, że na tym się skończy... Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Śliczna mała i fajny kocyk ![]() Również GRATUALACJE!!! ![]() ---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ---------- Aha, a wózek mamy Lonex Speedy Style, wydaje się być ok, ale w sumie nie przekonam się, dopóki nie zacznę go używać ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#239 |
Wtajemniczenie
|
Trolla - gratulacje!
![]() ![]() Kasia - odciągaj pokarm nie daj rozwinąc się zapaleniu!
Na zawsze." Moje 55 cm szczęścia... ![]() Michalinka - ur. 12.02.2013r. Edytowane przez LiwkaO Czas edycji: 2013-03-24 o 13:00 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#240 |
Zakorzenienie
|
No więc może i ja opiszę moją przygodę szpitalno porodową. z góry przepraszam za błędu w pisowni
![]() Tak jak pisałam tydzień po teminie zgosiliśmy się do szpitala, zrobili badania i odesłali kazali przyjść w sobotę, ale wtedy już na progu NIE MA MIEJSC. zadzwonila tylko gdzie są zbadala tetno dziecka i tyle. no wiec pojechalismy na Brochów ( tam gdzie Mokka ![]() tam pusto byla tylko jedna pani w środku a potem ja. na powitanie dostałam o☠☠☠☠☠☠☠ od lekarza że czemu 10 dni po tp a nie 7. to mu mówie ze na kaminskiego tak kazali a dzis odeslali. lekarz gbur. zbadal, JAK to bywa na IP boleśnie, potem usg i wg jego szybkiego, byle jak usg zrobionego maly 4200 mimo ze dokladne w srode pokazalo 4400g. przyjeli mnie wiec na oddzial i wiadomo w weekend nic, tylko siuski do \badania, krew i w niedziele okropne badanie wod plodowych AAŁŁA!!! ale wody czyste uff. w sali bylam 2 osobowej z dziewczyna co też po terminie i dziecko wg usg 4600g! to o niej pisalam ze urodzila w koncu 5200 synka tez cc. w poniedzialek obchod jeden, potem drugi zaraz z ordynatorem. potem badanko w zabiegowym. pytam się co robimy? - czekamy - na co? - aż się zacznie - a jak się nie zacznie? - zacznie - a jak się zacznie za 3 tyg? - to się nie zdarza - a jak się zdarzy? - cisza... to mówię mu że duże dziecko na co mam czekac aż będzie miał 5kg? - to zrobimy cc. no ale na cc też trzeba czekać wg nich aż sie zacznie ![]() i gadaj z debilem. aha chcieli mi też w poniedzialek robic znowu badanie wód to się nie zgodziłam, byl w wielkim szoku i pyta czemu, to mu mowie ze mialam wczoraj i boli jak cholera. no wiec w poniedzialek mialam mega dola bo myslalam ze z poczatkiem tyg cos zaczna dzialac a tu dupa. nawet durnej oksy nie chcieli dac. aha wyslali na usg i powiedzieli ze po usg zobaczymy, to na usg juz dokladnie zrobionym bo widzialam jak lekarz mierzy po kilka razy ze maly ma 4,5kg z groszami oczywiscie nikt do mnie potem nie przyszedl. lekarz z usg powiedzial ze raczej go nie wypchnę, czyli tak jak myslalam ![]() dzwonilam do mojej ginki o konsultacje co ja mam robic teraz. to byla w szoku ze oni nic nie robia ze w opolu to juz sie robi cc tyle po terminie (11dni) plus dziecko ponad 4,5kg. wiec mialam im jutro sprobowac nagadac i nasciemiac ze sie martwie ze dziecko slabiej czuje itd a jak nie to zdecydowalam że przyjade do opola.ale to troche ryzykowne by bylo eh. no i nastał wtorek, tż przyjechal z rana i poszlismy przed obchodem do lekarza. dziad nawet nas nie przyjal w gabinecie tylko na korytarzu szybka gadka, powiedzial ze mam sie nie martwic bla bla ale tz wstpomnial cos o tym ze tyle sie w mediach slyszy o roznych aferach czy tu tez tak ma byc to sie obroszyl i poszedl. przed obchodem do mnie przyszedl i powiedzial ze zbadamy i podamy oksy ![]() no to obchod byl powotrzyl tylko ze badanie i oksy. poszlam na badanie pytal czy sie teraz sie zgodze na badanie wod no zgodzilam sie i powiem ze warto bylo afere robic i dzien przed odmowic bo nie bolalo! wiec jednak sie da bez bolesnie ale im sie nie chce ![]() no to mowia ze do 2 godzin pojde na oksy jak sie miesjce zwolni na gorze. mam nie jesc. zaraz po mnie przyszla babka na lewatywe, i potem nie minelo pol godziny pakowanko i szlam na gore na oksy. najpierw ktg godzine bez. potem podlaczyli nic sie nie dzieje, zwiekszyli dawke dalej nic, miedzy czasie przyszla jakas chyba stazystka ankiete wypelnic i jej napomknelam o wadze dziecka. to sie pyta czy mi ktos miednice juz mierzyl no to mowie jej ze nie. przyszla za chwile i mierzyla mnie i dodatkowo przyszedl jakis lekarz i sie mnie pyta czy dziecko zawsze bylo duze na usg to mowie ze tak. zbadal mi szyjke, mowi ze szyjka nie gotowa, ze ja przeterminowana, ze duze dziecko i przy takich wymiarach to juz usg jest nie precyzyjne i on ma OBOWIAZEK mnie poinformowac ze to JEST WSKAZANIE DO CC jak sie godze to jedziemy sie ciac. ja w szoku bo kurde zmienilam tylko pietro szpitala a tu odrazu inna gadka. to mowie ze sie godze na CC. to zaraz pach pach cewnik ( ała) ankieta z bardzo mila anestezjolog, zmiana koszuli na jakas szpitalna szmate i jedziemy na operacje. na sali znieczulenie nie bolalo, bolaly mnie zebra jak musialam az tak kolana wgiać ![]() nagle mi sie ciezko zrobilo, brzucha nie czulam, kaszlec sie nie dalo. strasznie mi sie chcialo spac. troche widzialam w odbiuciu lampy naszczescie nie za duzo ![]() i nagle mowią JEST JAKI SMOK ![]() ![]() dali mi do do twrzy pokazac ![]() poszli moje smoka zmierzyc zważyc i pokazac tacie, a mnie zaczeli zszywac, troche to trwalo nie powiem. ale pogadalismy pożartowalismy i minelo. pani przyszla mi powiedziec że mały 4750 i 61 cm to wszyscy w szoku, ale powiedziala tez o mojej kolezance z sali 5200g i 63cm. maskara! i pomyslec ze lekarze chcieli zebysmy rodzily SN. mój obwód główki 39cm to nieźle bym sobie popękała. ![]() potem mnie przewiezli do tżta i dziecka, z godzinke polezelismy a jak znieczulenie zaczelo puszczac to ja na pooperacyjna a mamy na 5 pietro gdzie ja mialam na drugi dzien sie pojawic. nocka przebiegla spokojnie. lezalysmy we 3 na pooperacyjnej ( ale bez tej mojej kolezanki) pisalam smsy i posszlam spac ![]() cdn. ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:48.