|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 13 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.13 |
|
2 | 4,08% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
0 | 0% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.13 |
|
3 | 6,12% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.13 |
|
2 | 4,08% |
| Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
|
3 | 6,12% |
| Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 |
|
22 | 44,90% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.13 |
|
10 | 20,41% |
| Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
0 | 0% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
5 | 10,20% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 |
|
2 | 4,08% |
| Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1981 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.
|
|
|
|
#1982 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.
Cytat:
![]() W sumie można też popatrzeć w drugą stronę, że związek rozpadnie się bo facet nie chciał być -> kobieta może stwierdzić, że nie jest dla niej wystarczającym wsparciem co jest chyba gorsze od problemów ze zbliżeniem ![]() Ja to zawsze szukam dziury w całym Jaka jestgem znudzona ![]() Mąż poszedł do pracy,a ja przymieram z nudów
|
|
|
|
|
#1983 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
parafina jednak często nie jest żadnym rozwiązaniem. wiele dzieciaków z problemami skórnymi jest paćkane parafiną - najtańszym chyba składnikiem kosmetycznym. jest powłoczka na skórze = jest jakaś ochrona przed środowiskiem zewnętrznym. tylko że to takie upośledzanie skóry - przecież ona nie oddycha. czasami jest to potrzebne. w poważniejszych przypadkach np. stosuje się maść sterydową - sterydy zatopione w parafinie. jest powłoczka, sterydy mają warunki działać. ale stosowanie czegoś takiego na codzień...? no nie wiem... mojemu bratu te wszelkie parafiny szkodziły. ulga była chwilowa, ale skóra się jakby przez tą powłokę upośledzała - takie miałam wrażenie (wtedy miałam 13 lat i nie znałam się kompletnie na składach). przerzuciliśmy się na oleje roślinne: migdałowy, oliwę... ulga była, a efekt się utrzymywał! jak bym wtedy jeszcze bardziej obeznana była, to dodawałabym oleju z wiesiołka lub nasion porzeczki - zawierają one kwasy tłuszczowe, których skóra alergiczna nie potrafi wytworzyć z innych kwasów. tym sposobem dajemy skórze coś, co jest w stanie pomóc jej się odbudować, zbudować własną barierę ochronną, funkcjonować. parafiną tylko "odcinamy" ją od reszty świata... Cytat:
Cytat:
to już chłop jak dąb!świetny pomysł z tym fotelem - efekt śliczny! ja pójdę na łatwiznę i sobie kupię fotel z funkcją relaksu no ale co mi tam, zaszaleję - to tak w ramach prezentu od męża z okazji dzidziusia
|
|
#1984 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mama pewnie by chciała dłużej posiedzieć ale będzie zabierać babcię która szybko się męczy i teściów ze szwagierką.Meli ja do tej pory nie potrafię więc nie pomogę |
|
|
|
|
#1985 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- Cytat:
chociaż... to twoja ginka jest dentystą? coś mi się tak kojarzy...
|
|
#1986 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ile można cytać/oglądać tv i jeść przed wizażem.. gdybym mogła sobie choćby posprzątać ![]() mam ochotę na coś dobrego do picia
|
|
|
|
|
#1987 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mój też na szczęście chce być ze mną, ale ja tam pewnie będę przeklinać na wszystkich, będę potworem
|
|
#1988 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tak się zastanawiam czy się do niej na ząbki nie umówić, tylko muszę się dowiedzieć czy współpracuje z nfz żeby chociaż scaling mieć darmowy ![]() Cytat:
dasz radę, już niewiele zostało |
||
|
|
|
#1989 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tój tż to z medalem,brylantami i kwiatami powinien przychodzić codziennie ![]() a dziecko twe byc aniołem,śpiącym po nocach i nie płaczącym ![]() co do płaczu, mam pytanie laseczki: JAK reagujecie na płacz dziecka? jak usłyszycie w sklepie/u znajomych/gdziekolwiek? bo ja od razu mam łzy w oczach i powstrzymuje płacz ![]() nie wiem dlaczego tak... |
|
|
|
|
#1990 |
|
Wtajemniczenie
|
Chcę LATOOOOO!!
|
#1991 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1992 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze że przypomniałaś mi o palmie
|
|
#1993 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Tak więc są rózne podejścia do testowania chłopa. Mój wię też wykręcił z wojska przez studia i mi to nie przeszkadza, sprytny jest ![]() Cytat:
![]() My na obiad do teściowej, nie wiem czy będzie brat z rodziną, bo to inna bajka ludzi ... ale sniadanko jemy sami, bo teściowa się obiadem wykręca, że musi szykować. Już mężowi zapowiedziałam, że na święta, nawet jak będziemy sami to sniadanie uroczyste, co oznacza, że nie w piżamie. Jaki on nieszczęśliwy z tego powodu
|
|
#1994 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój tylko mówi,że z pępowinką nie dapewnie rady, on w ogóle boi się krwi ale chce być ![]() co do podawania wody-podobno super są butelki z dziubkiem,a najlepsze kubeczki ze słomką (jak w maku np) z innej beczki-to dziwne że facet boi się krwi, ogólnie że można mieć awersję do tego widoku,szczególnie jesli wadomo,że wszystko jest pod kontrolą.. ![]() mój tż i moja siostra przezywają mega stres jak muszą iść oddać krew nawet.. |
|
|
|
|
#1995 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hej, najpierw niech przyjdzie wiosna
|
|
#1996 |
|
Zakorzenienie
|
Co do Lonely bo się małpka nie melduje, dajmy jej czas do jutra, może gdzieś się na weekend wybrali i nie ma czasu?
|
#1997 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a potem zaczęłam pracę w gabinecie stomatologicznym, asystowałam przy wielu zabiegach chirurgicznych (nacinanie dziąseł, resekcje, chirurgiczne usuwanie zębów itp) i jakoś mnie już nie rusza ![]() ale nie zapomnę pierwszego usuwanego zęba - byłam bardziej spanikowana niż pacjent, i oboje się zastanawialiśmy kto pierwszy zemdleje |
|
|
|
|
#1998 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może zorganizowali sobie miły wypad gdzieś i zapomniała o zmartwionych wzażowych ciotkach ![]() ---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1999 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() jutro wizytuję, boję się o te skurczybyki czy aby szyjka trzyma tak jak powinna i ciekawe ile Niko już waży, mały wiercipięta nie mogę się doczekać jutra
|
|
|
|
|
#2000 |
|
Zakorzenienie
|
witam
ja tak szybciutko, bo musze isc zrobic sniadanie ![]() znajoma ma do sprzedania lezaczek Fisher Price, cena 50zl fotka ponizej. do lezaczka jest jeszcze palak z grzechotkami. jesli ktoras jest zainteresowana prosze o priv. |
|
|
|
#2001 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i to słówko zaznaczasz, i jak takie zaznaczone jest, najeżdżasz na tą ikonkę kuli ziemskiej, tam wklejasz adres strony, który już skopiowałaś. i gotowe ![]() ---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
takie maleństwo stęsknione po prostu, chce bliskości, coś mu dolega, a durna matka gada z koleżanką jak najęta...............a jak dziecko większe, to się czasem zastanawiałam: co za niewychowany dziecior i czemu aż tak musi kwiczeć?! chyba rodzice go olewają i biedak próbuje zwrócić na siebie uwagę ![]() ale pępowiny nikt nie każe mu przecinać... to nie dla każdego... no i żadna pomoc. raczej taki symbol... na cholerę to komu, jak nie lubi ciąć, patrzeć na krew i w ogóle???
|
|
#2002 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale zauważyłam,że jakiś czas temu taki mały chłopczyk tak buczał, nie darł ryja,tylko tak płaczkał sobie i go mama takie buczącego zostawiła i mi go było mega żal
|
|
#2003 | ||||
|
Zakorzenienie
|
dziekuję
dziekuję dziękuję mam nadzieję że to nic złego- albo lekarz źle zmierzyłCytat:
ja w sypialni mam identyczną tapetę ale bardziej brązową ![]() Cytat:
dzieki dziękuję Cytat:
![]() dzieki Cytat:
dziękuję Pawie Oczko kocyk jak oryginalny ze sklepu, |
||||
|
|
|
#2004 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny już ją zbombardowały smsami... wątpię, że sobie romantyczny weekend robią, jak ona coś chorowała ostatnio...
|
#2005 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2006 |
|
Wtajemniczenie
|
Okkk...
Ale ja już tak chcę wziąć męża, kocyk i iść usiąść w lesie jak zawsze u niego na wsi, albo na jakimś polu i oglądać krówki i słonko i pić soczek
|
#2007 |
|
Zakorzenienie
|
My zamawialiśmy na targu.
W Paged byłam kiedyś, ale ich ceny niektórych artykułów mnie powaliły ... na pewno mają solidne, ale stół w przecenie za 4 czy 6 tysi mnie przeraził
|
#2008 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2009 |
|
Wtajemniczenie
|
Mam czas na wiosenne wspominki.... W zeszłe lato poszliśmy na taaaaaki spacer z tżem... Szliśmy jakimiś polami, potem się komuś włamaliśmy, prawie nas krowy pogoniły, przechodziliśmy pod drutem pod napięciem, wariaci
A potem polem kukurydzy i sarna nam przed nosem wyskoczyła nagle Ale było super, chcę wioooosnęęęęęęęęę
|
#2010 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
no i to co zrobiła ta koleżanka to faktycznie głupie było ![]() Ale wojsko ma się nijak do rodzenia ![]() Mój D. był w wojsku.. ciężki czas to był dla mnie bo akurat miałąm najdłuższe wakacje w życiu (zaraz po maturze). Ale ja zawsze byłam zdania, że bezsensowne jest zamykanie faceta na x miesięcy z takiego debilnego powodu ![]() W sumie wtedy byłam wściekła.. bo on sam pojechał na komisję, mamusia miała załatwić mu odroczenie i z tym odroczeniem miał wrócić do domu.. a wrócił z czym? z biletem na za miesiąc
|
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:59.

no ale co mi tam, zaszaleję - to tak w ramach prezentu od męża z okazji dzidziusia