Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 - Strona 67 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 13 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.13 2 4,08%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.13 0 0%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.13 3 6,12%
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.13 0 0%
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.13 2 4,08%
Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 3 6,12%
Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 22 44,90%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.13 10 20,41%
Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.13 0 0%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.13 5 10,20%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 2 4,08%
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-24, 10:55   #1981
Lublana
Zadomowienie

Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
Chwalę się kocykiem w króliczki dla naszego króliczka

zdjęcia z przed i po
Śliczny moj tez juz gotowy od dwoch tygodno, kiedys sie pochwale
Lublana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-24, 10:56   #1982
potterka
Zakorzenienie

Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość

u mnie tez sloneczkoo slicznei ale temperatura stawia na nogi heheh
co do facetow przy porodsch to kochana niestety faceci sa inaczej skonstruowani, i niestety nie kazdy dalby rade, i nie jeden zwiazek poszedl przez uczestniczenie tatusia przy porodzxie , facet to tylko facet , jeden bedzie jeszcze 10 x mocniej kochal przez to ze przejdzie to z Toba a drugiego to obrzydzi i niebedzie potrafil zblizyc sie do Cibie tak juz jest .....
tak czy siak jest to niesprawiedliwe

W sumie można też popatrzeć w drugą stronę, że związek rozpadnie się bo facet nie chciał być -> kobieta może stwierdzić, że nie jest dla niej wystarczającym wsparciem co jest chyba gorsze od problemów ze zbliżeniem
Ja to zawsze szukam dziury w całym

Jaka jestgem znudzona
Mąż poszedł do pracy,a ja przymieram z nudów
potterka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-24, 10:59   #1983
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Cloche rozmawiałam z rodzicami na temat kosmetyków i mówię, że patrzę na składy bo nie kupię takiego co prawie sama parafina bo szkoda kasy i podobno nie są najlepsze dla niemowlaków. Na co oni się zdziwili i powiedzieli, że jak ja miałam problemy skórne jako niemowlak to właśnie parafiną apteczną smarowali i przeszło.
Powiem szczerze troszkę się gubię w tych kosmetykach, ale na razie twardo się trzymam i chcę kupić po prostu Hippa a nie jakieś cuda
możliwości jest kilka... uczulały cię dodatki do powszechnych kosmetyków - np. zapachy, konserwanty. odstawiając kosmetyki i używając tylko parafiny, nie miałaś kontaktu z alergenami. wiesz, ile syfu wtedy (i częściowo dalej) pakowali do kosmetyków? alergicy nie mieli szans...
parafina jednak często nie jest żadnym rozwiązaniem. wiele dzieciaków z problemami skórnymi jest paćkane parafiną - najtańszym chyba składnikiem kosmetycznym. jest powłoczka na skórze = jest jakaś ochrona przed środowiskiem zewnętrznym. tylko że to takie upośledzanie skóry - przecież ona nie oddycha. czasami jest to potrzebne. w poważniejszych przypadkach np. stosuje się maść sterydową - sterydy zatopione w parafinie. jest powłoczka, sterydy mają warunki działać. ale stosowanie czegoś takiego na codzień...? no nie wiem...
mojemu bratu te wszelkie parafiny szkodziły. ulga była chwilowa, ale skóra się jakby przez tą powłokę upośledzała - takie miałam wrażenie (wtedy miałam 13 lat i nie znałam się kompletnie na składach). przerzuciliśmy się na oleje roślinne: migdałowy, oliwę... ulga była, a efekt się utrzymywał! jak bym wtedy jeszcze bardziej obeznana była, to dodawałabym oleju z wiesiołka lub nasion porzeczki - zawierają one kwasy tłuszczowe, których skóra alergiczna nie potrafi wytworzyć z innych kwasów. tym sposobem dajemy skórze coś, co jest w stanie pomóc jej się odbudować, zbudować własną barierę ochronną, funkcjonować. parafiną tylko "odcinamy" ją od reszty świata...
Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
z tego co zrozumiałam to nie problemem jest ze w nich jest parafina, tylko to, zę tam jest głównie parafina, którą można kupic za grosze a nie płać majątek..
dokładnie, to też poważny argument. najtańszą wazelinę kosmetyczną można kupić, ciekłą parafinę dolewać do kąpieli - i mamy ten sam efekt za grosiki.
Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość
Wszystkie w 2-paku?

U mnie wczorajsza wizyta z usg super Mały waży około 2,6 kg! Odwrócił się jednak główką w dół. Do tego wynik GBS mam ujemny więc na razie nie ma przeszkód do porodu w wodzie
Z rana bylismy z tż w jednym szpitalu i zdecydowałam się że będę w nim rodzić Położna była bardzo miła a warunki rewelacyjne. W tym szpitalu ja też się urodziłam

Chciałabym się Wam czymś pochwalić bo nareszcie skończyłam
http://myclassicmodernlife.blogspot.com/
wow, 2,6 kg to już chłop jak dąb!
świetny pomysł z tym fotelem - efekt śliczny! ja pójdę na łatwiznę i sobie kupię fotel z funkcją relaksu no ale co mi tam, zaszaleję - to tak w ramach prezentu od męża z okazji dzidziusia
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-24, 11:05   #1984
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Poleż lepiej bo tak smutno rodzić w święta bo się samej leży w szpitalu a cała rodzina świętuje.
u nas i tak będą nietypowe święta bo ja się nie odważę pojechać do Gliwic a rodzinka jak wpadnie to tylko na śniadanko albo obiad mama pewnie by chciała dłużej posiedzieć ale będzie zabierać babcię która szybko się męczy i teściów ze szwagierką.

Meli ja do tej pory nie potrafię więc nie pomogę

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-24, 11:08   #1985
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Chwalę się kocykiem w króliczki dla naszego króliczka

zdjęcia z przed i po
śliczny wyszedł! i wyjątkowy! wreszcie
Cytat:
Napisane przez Kamciatka Pokaż wiadomość
Ty fajną masz tą SR. U mnie nuda i takie pitolenie, niewiele nowych informacji.

Byłam dziś na rodzinnej imprezie u siostry Tż. Młode towarzystwo, głównie jacyś kuzyni itp. Oczywiście ciężarna w kręgu zainteresowania i teksty typu"a ty co, połknęłaś piłkę?" A potem oczuwiście temat nr 1 - poród. Jedna laska stweirdziła, ze poród to makabra... Głupie sa niektóre baby, nauczyłam się już puszczać takie uwagi mimo uszu, ale wkurza mnie taka bezmyślność, tym bardziej, że wiedziały dobrze że to mój pierwszy raz No a potem to tym skutkuje, że główka pracuje i lęk się czai w podświadomości
a ta laska to sama rodziła, że stwierdziła, że makabra? a nawet jeśli tak - pewnie chciała usłyszeć wyrazy współczucia, pokazać się ze swojej "twardej" strony - bo makabra, ale ona dała radę... a jak nie rodziła, to co ona pierdzieli.............. nienawidzę takich debilek...

---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ----------

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
wiecie co, leki rozkurczowe to chyba jedna wielka ściema ... 5 tabletek fenoterolu dziennie a ja drugi dzień mam od 3 godzin skurcze co 5-15 min :/ na szczęście te bolesne bóle przeszły i teraz są bezbolesne. chyba że na tym etapie już tak po prostu jest
ehhh pod koniec tygodnia wyłażę z łóżka, mam tyle rzeczy do zrobienia że prawie całą kartkę zapisałam - od drobiazgów typu "uporządkować toaletkę i zrobić przegląd kosmetyków" po dentystę i okulistę
żebyś ty na fotelu dentystycznym nie urodziła!!!
chociaż... to twoja ginka jest dentystą? coś mi się tak kojarzy...
Stary 2013-03-24, 11:08   #1986
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez potterka Pokaż wiadomość
tak czy siak jest to niesprawiedliwe

W sumie można też popatrzeć w drugą stronę, że związek rozpadnie się bo facet nie chciał być -> kobieta może stwierdzić, że nie jest dla niej wystarczającym wsparciem co jest chyba gorsze od problemów ze zbliżeniem

Jaka jestgem znudzona
Mąż poszedł do pracy,a ja przymieram z nudów
ja też padam z nudy
ile można cytać/oglądać tv i jeść przed wizażem..
gdybym mogła sobie choćby posprzątać

mam ochotę na coś dobrego do picia

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-24, 11:09   #1987
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:
Co do porodu z TŻ to ja nie wyobrażam sobie rodzić sama
Trochę kłuje mnie stwierdzenie, żeby faceta nie zmuszać, on może nie dać sobie ztyn rady itp.
Kurde.. mnie nikt nie pyta czy dam sobie radę, jak się później będę czuła itp. Takie to niesprawiedliwe rochę

Całe szczęście mój D. chce być prze porodzie.
No racja, on się przyczynił do powstania dziecka, to niech w ten minimalny sposób też w tym bierze udział Mój też na szczęście chce być ze mną, ale ja tam pewnie będę przeklinać na wszystkich, będę potworem
Stary 2013-03-24, 11:14   #1988
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość

żebyś ty na fotelu dentystycznym nie urodziła!!!
chociaż... to twoja ginka jest dentystą? coś mi się tak kojarzy...
dobrze Ci się kojarzy tak się zastanawiam czy się do niej na ząbki nie umówić, tylko muszę się dowiedzieć czy współpracuje z nfz żeby chociaż scaling mieć darmowy

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
ja też padam z nudy
pomyśl sobie że niektórzy tak od września
dasz radę, już niewiele zostało

Stary 2013-03-24, 11:17   #1989
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
dobrze Ci się kojarzy tak się zastanawiam czy się do niej na ząbki nie umówić, tylko muszę się dowiedzieć czy współpracuje z nfz żeby chociaż scaling mieć darmowy

pomyśl sobie że niektórzy tak od września
dasz radę, już niewiele zostało
jak ja Cię podziwiam
Tój tż to z medalem,brylantami i kwiatami powinien przychodzić codziennie
a dziecko twe byc aniołem,śpiącym po nocach i nie płaczącym

co do płaczu, mam pytanie laseczki:
JAK reagujecie na płacz dziecka?
jak usłyszycie w sklepie/u znajomych/gdziekolwiek?

bo ja od razu mam łzy w oczach i powstrzymuje płacz
nie wiem dlaczego tak...

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-03-24, 11:19   #1990
vvgh
Wtajemniczenie

Chcę LATOOOOO!!
Stary 2013-03-24, 11:22   #1991
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć

Jakie piekne słońce za oknem a ja muszę gnić w łóżku

Co do porodu z TŻ to ja nie wyobrażam sobie rodzić sama
Trochę kłuje mnie stwierdzenie, żeby faceta nie zmuszać, on może nie dać sobie ztyn rady itp.
Kurde.. mnie nikt nie pyta czy dam sobie radę, jak się później będę czuła itp. Takie to niesprawiedliwe rochę

Całe szczęście mój D. chce być prze porodzie. Ale wiecie co?
Wczoraj pokazałam mu filmik z samego końca akcji - wychodzenia malucha. I był zdziwiony, że tam nie ma tryskającej krwi! Bo jemu się wydawało, że to właśnie jakaś mega krwawa akcjia będzie

Może warto spróbować z niezdecydowanymi? Bo jednak jak wiemy co nas czeka to jest jakoś łatwiej
no właśnie! a nikt nie oczekuje przecież od faceta, żeby był do końca i odbierał poród. im chyba trzeba tylko pokazać, gdzie i jak mogą się przydać (przytrzymać za plecami, pomasować, podać wodę...). jak człowiek wie, o co biega, to dopiero może podjąć jakąkolwiek sensowną decyzję. bo strach przed krwią i masakrą ogólną to żaden argument przecież...
Stary 2013-03-24, 11:22   #1992
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
Idę zaraz święcić palmę - nie pamiętam kiedy ostatni raz byłam w kościele
Piękne słońce za oknem
u nas też dziś pięknie dobrze że przypomniałaś mi o palmie
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-24, 11:22   #1993
xal
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie tez sloneczkoo slicznei ale temperatura stawia na nogi heheh
co do facetow przy porodsch to kochana niestety faceci sa inaczej skonstruowani, i niestety nie kazdy dalby rade, i nie jeden zwiazek poszedl przez uczestniczenie tatusia przy porodzxie , facet to tylko facet , jeden bedzie jeszcze 10 x mocniej kochal przez to ze przejdzie to z Toba a drugiego to obrzydzi i niebedzie potrafil zblizyc sie do Cibie tak juz jest .....
To pogrubione mi się spodobało, święta prawda

Cytat:
Koleżanka ze studiów rzuciła facetowi pierścionkiem zaręczynowym jak chciał się wymiksować od wojska. Powiedziała, że jak nie chce iść do wojska i się miga to jak ona ma mieć pewność że nie będzie się migać w małżeństwie. Głupie to było, bo później ryczała w poduszkę, że tęskni, a on trafił tuż przed skróceniem słuzby i dość długo go nie było.
Tak więc są rózne podejścia do testowania chłopa.
Mój wię też wykręcił z wojska przez studia i mi to nie przeszkadza, sprytny jest
Cytat:
u nas i tak będą nietypowe święta bo ja się nie odważę pojechać do Gliwic a rodzinka jak wpadnie to tylko na śniadanko albo obiad mama pewnie by chciała dłużej posiedzieć ale będzie zabierać babcię która szybko się męczy i teściów ze szwagierką.
Moja babcia jak się męczy to idzie do pokoju obok i się kładzie, ale ona nie może mieć nóg długo w dół. Na ostatniej imprezie u mnie wymacała sobie barierkę w ławie i na niej trzymała nogi
My na obiad do teściowej, nie wiem czy będzie brat z rodziną, bo to inna bajka ludzi ... ale sniadanko jemy sami, bo teściowa się obiadem wykręca, że musi szykować. Już mężowi zapowiedziałam, że na święta, nawet jak będziemy sami to sniadanie uroczyste, co oznacza, że nie w piżamie. Jaki on nieszczęśliwy z tego powodu teraz będzie tydzień jęków i stęków, że jednak w piżamce jak co weekend, ale się nie dam.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-24, 11:24   #1994
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
no właśnie! a nikt nie oczekuje przecież od faceta, żeby był do końca i odbierał poród. im chyba trzeba tylko pokazać, gdzie i jak mogą się przydać (przytrzymać za plecami, pomasować, podać wodę...). jak człowiek wie, o co biega, to dopiero może podjąć jakąkolwiek sensowną decyzję. bo strach przed krwią i masakrą ogólną to żaden argument przecież...
też tak myślę..
mój tylko mówi,że z pępowinką nie dapewnie rady, on w ogóle boi się krwi ale chce być

co do podawania wody-podobno super są butelki z dziubkiem,a najlepsze kubeczki ze słomką (jak w maku np)

z innej beczki-to dziwne że facet boi się krwi, ogólnie że można mieć awersję do tego widoku,szczególnie jesli wadomo,że wszystko jest pod kontrolą..

mój tż i moja siostra przezywają mega stres jak muszą iść oddać krew nawet..

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-03-24, 11:29   #1995
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
ja nie reaguje jakoś szczególnie

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
Chcę LATOOOOO!!
hej, najpierw niech przyjdzie wiosna
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-24, 11:29   #1996
xal
Zakorzenienie

Co do Lonely bo się małpka nie melduje, dajmy jej czas do jutra, może gdzieś się na weekend wybrali i nie ma czasu?

Stary 2013-03-24, 11:32   #1997
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
t
z innej beczki-to dziwne że facet boi się krwi, ogólnie że można mieć awersję do tego widoku,szczególnie jesli wadomo,że wszystko jest pod kontrolą..
oj można... też miałam swego czasu. tzn nie aż tak żeby mdleć przy pobraniu krwi ale jakoś nie cieszył mnie ten widok a potem zaczęłam pracę w gabinecie stomatologicznym, asystowałam przy wielu zabiegach chirurgicznych (nacinanie dziąseł, resekcje, chirurgiczne usuwanie zębów itp) i jakoś mnie już nie rusza
ale nie zapomnę pierwszego usuwanego zęba - byłam bardziej spanikowana niż pacjent, i oboje się zastanawialiśmy kto pierwszy zemdleje

Stary 2013-03-24, 11:34   #1998
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Co do Lonely bo się małpka nie melduje, dajmy jej czas do jutra, może gdzieś się na weekend wybrali i nie ma czasu?
na fb też jej nie było.. choć ogólnie raczej rzadko bywa..
może zorganizowali sobie miły wypad gdzieś i zapomniała o zmartwionych wzażowych ciotkach

---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ----------

Cytat:
oj można... też miałam swego czasu. tzn nie aż tak żeby mdleć przy pobraniu krwi ale jakoś nie cieszył mnie ten widok a potem zaczęłam pracę w gabinecie stomatologicznym, asystowałam przy wielu zabiegach chirurgicznych (nacinanie dziąseł, resekcje, chirurgiczne usuwanie zębów itp) i jakoś mnie już nie rusza
ale nie zapomnę pierwszego usuwanego zęba - byłam bardziej spanikowana niż pacjent, i oboje się zastanawialiśmy kto pierwszy zemdleje

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-03-24, 11:35   #1999
ankaaa206
Wtajemniczenie

Cytat:

.
normalnie, jakoś bez udziwnień

jutro wizytuję, boję się o te skurczybyki czy aby szyjka trzyma tak jak powinna i ciekawe ile Niko już waży, mały wiercipięta nie mogę się doczekać jutra

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-24, 11:35   #2000
diabli
Zakorzenienie

witam ja tak szybciutko, bo musze isc zrobic sniadanie

znajoma ma do sprzedania lezaczek Fisher Price, cena 50zl fotka ponizej. do lezaczka jest jeszcze palak z grzechotkami. jesli ktoras jest zainteresowana prosze o priv.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg image_1364121036186218.jpg (100,0 KB, 24 załadowań)
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-24, 11:39   #2001
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Meliitele Pokaż wiadomość
Dziewczynki!!
mozecie mi napisac jak sie robilo zamiast linka do suwaczka to moj tekst byl i jak sie klika to wyskakuje suwak?
Inteligentnie to napisalam ale wiecie o co chodzi
w okienku wiadomości/podpisu czy co tam chcesz, wpisujesz słówko... masz przygotowany już skopiowany link do strony, którą chcesz tam "zaczepić".
i to słówko zaznaczasz, i jak takie zaznaczone jest, najeżdżasz na tą ikonkę kuli ziemskiej, tam wklejasz adres strony, który już skopiowałaś. i gotowe

---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ----------

Cytat:
nooo, zagadaj, na pewno mogłabyś czuć się bezpiecznie u niej na fotelu
Cytat:

nie wiem dlaczego tak...
ja czasem gdzieś na mieście, wcześniej często w metrze słyszałam... zastanawiałam się zazwyczaj, czemu ten rodzic nie przytuli tego maluszka, nie uspokoi..... takie maleństwo stęsknione po prostu, chce bliskości, coś mu dolega, a durna matka gada z koleżanką jak najęta...............
a jak dziecko większe, to się czasem zastanawiałam: co za niewychowany dziecior i czemu aż tak musi kwiczeć?! chyba rodzice go olewają i biedak próbuje zwrócić na siebie uwagę
Cytat:
też tak myślę..
mój tylko mówi,że z pępowinką nie dapewnie rady, on w ogóle boi się krwi ale chce być
ale pępowiny nikt nie każe mu przecinać... to nie dla każdego... no i żadna pomoc. raczej taki symbol... na cholerę to komu, jak nie lubi ciąć, patrzeć na krew i w ogóle???
Stary 2013-03-24, 11:40   #2002
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:

nie wiem dlaczego tak...
Hm, ja jakoś nigdy się tym nie przejmowałam. Jak moje dziecko będzie płakać, to na pewno się przejmę
Ale zauważyłam,że jakiś czas temu taki mały chłopczyk tak buczał, nie darł ryja,tylko tak płaczkał sobie i go mama takie buczącego zostawiła i mi go było mega żal
Stary 2013-03-24, 11:41   #2003
gold-fish
Zakorzenienie

Cytat:
gratki za wizytę świetnie sobie poradziłaś z fotelem
dziekuję

Cytat:
Super fotel. Mam takie same krzesła jak ty
dziekuję krzesła są z Paged Meble, mega wygodne i solidnie zrobione

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
gold za wizytę i dużego maluszka
dziękuję no, jest duży, tylko jak patrzyłam na wymiary to ma małą główkę a duży brzuszek mam nadzieję że to nic złego- albo lekarz źle zmierzył

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
Super Ci wyszedł fotel! Ja tez uważam fotel za niezbędny u małego i wczoraj kupiliśmy mam taka sama tapetę w sypialni i identyczne krzesła i zapewne stół w jadalni
no to mamy podobny gust ja w sypialni mam identyczną tapetę ale bardziej brązową

Cytat:
Ale z Ciebie zdolniacha, super ja marzę o takim fotelu patchworkowym Na pewno kiedyś taki zrobię
Gold - dopiero teraz zauważyłam, że też mam takie same krzesła w salonie, tzn. nie ja, a moi rodzice coś chyba popularne są skoro tyle osób ma
super fotel myślę, ze fajnie by wygladał w pokoju dzieciecym do dzieła

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Woooow zdolniacha z Ciebie. SUPER!
dzieki

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Fotel cudowny, gatulacje No i super, że wszystko ok na wizycie
dziękuję

Cytat:
a oto moje ciacho sernik bez sera , tak wyrosl ze z brytwanki chcial uciec hehehhe
podziel się

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
zdolniacha z Ciebie
dzieki

Cytat:
wow, 2,6 kg to już chłop jak dąb!
świetny pomysł z tym fotelem - efekt śliczny! ja pójdę na łatwiznę i sobie kupię fotel z funkcją relaksu no ale co mi tam, zaszaleję - to tak w ramach prezentu od męża z okazji dzidziusia
no, jak zacznie się kręcić to czuję jakby ktoś mi kota wpuścił do brzucha
dziękuję będziesz miała taki fotel z masazem?

Pawie Oczko kocyk jak oryginalny ze sklepu, śliczne kolory

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015
gold-fish jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-24, 11:42   #2004
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny już ją zbombardowały smsami... wątpię, że sobie romantyczny weekend robią, jak ona coś chorowała ostatnio...
Stary 2013-03-24, 11:44   #2005
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Meliitele Pokaż wiadomość
Dziewczynki!!
mozecie mi napisac jak sie robilo zamiast linka do suwaczka to moj tekst byl i jak sie klika to wyskakuje suwak?
Inteligentnie to napisalam ale wiecie o co chodzi
Cytat:
Meli ja do tej pory nie potrafię więc nie pomogę
wchodzicie w swoj profil -> kolory i styl profilu -> edytuj podpis -> wpisujesz sobie np. imie dziecka, zaznaczas je -> ikonka globus z okularami (wstaw link) -> wklejasz adres http suwaka -> zachowaj podpis i gotowe
Stary 2013-03-24, 11:44   #2006
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
hej, najpierw niech przyjdzie wiosna
Okkk... Ale ja już tak chcę wziąć męża, kocyk i iść usiąść w lesie jak zawsze u niego na wsi, albo na jakimś polu i oglądać krówki i słonko i pić soczek
Stary 2013-03-24, 11:45   #2007
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość
dziekuję krzesła są z Paged Meble, mega wygodne i solidnie zrobione
My zamawialiśmy na targu.
W Paged byłam kiedyś, ale ich ceny niektórych artykułów mnie powaliły ... na pewno mają solidne, ale stół w przecenie za 4 czy 6 tysi mnie przeraził

Stary 2013-03-24, 11:46   #2008
diabli
Zakorzenienie

Cytat:

nie wiem dlaczego tak...
a ja jestem ewenement, slysze w nocy placz Zosienki pietro wyzej. budze sie i jestem gotowa do karmienia slychac tylko tup tup mamusi po butle i za chwile cisza. albo tata "oj Zoska, Zosienka juz cie tatus ratuje" niesamowite to jest, bo moj tz nie slyszy nic...mam instynkt macierzynski
Stary 2013-03-24, 11:47   #2009
vvgh
Wtajemniczenie

Mam czas na wiosenne wspominki.... W zeszłe lato poszliśmy na taaaaaki spacer z tżem... Szliśmy jakimiś polami, potem się komuś włamaliśmy, prawie nas krowy pogoniły, przechodziliśmy pod drutem pod napięciem, wariaci A potem polem kukurydzy i sarna nam przed nosem wyskoczyła nagle Ale było super, chcę wioooosnęęęęęęęęę
Stary 2013-03-24, 11:47   #2010
potterka
Zakorzenienie

Cytat:
ja też padam z nudy

mam ochotę na coś dobrego do picia
no właśnie
Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
No racja, on się przyczynił do powstania dziecka, to niech w ten minimalny sposób też w tym bierze udział Mój też na szczęście chce być ze mną, ale ja tam pewnie będę przeklinać na wszystkich, będę potworem
ja zapewne też
Cytat:
uff
Cytat:

Koleżanka ze studiów rzuciła facetowi pierścionkiem zaręczynowym jak chciał się wymiksować od wojska. Powiedziała, że jak nie chce iść do wojska i się miga to jak ona ma mieć pewność że nie będzie się migać w małżeństwie. Głupie to było, bo później ryczała w poduszkę, że tęskni, a on trafił tuż przed skróceniem słuzby i dość długo go nie było.
Tak więc są rózne podejścia do testowania chłopa.
Mój wię też wykręcił z wojska przez studia i mi to nie przeszkadza, sprytny jest
.
Ja absolutnie nie mam zamiaru TŻa testować
no i to co zrobiła ta koleżanka to faktycznie głupie było

Ale wojsko ma się nijak do rodzenia
Mój D. był w wojsku.. ciężki czas to był dla mnie bo akurat miałąm najdłuższe wakacje w życiu (zaraz po maturze). Ale ja zawsze byłam zdania, że bezsensowne jest zamykanie faceta na x miesięcy z takiego debilnego powodu
W sumie wtedy byłam wściekła.. bo on sam pojechał na komisję, mamusia miała załatwić mu odroczenie i z tym odroczeniem miał wrócić do domu.. a wrócił z czym? z biletem na za miesiąc
potterka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości