|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3121 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz. I
kobity kochane, jak czytam o tych teżetach to mi się nóż w kieszeni otwiera!!!!!! Debrah, jak ty cos napiszesz to klękajcie narody
![]() laski- nie denerwowac sie, bo maluchy wyczuwają nerwy i napiętą atmosfere i stają sie jeszcze bardziej rozdraznione i placzliwe ![]() mój małżón tez wczoraj przeszedł samego siebie- miałam jeszcze do wysprzątania klatke schodową, gdzie siłą rzeczy po remoncie byl njagorszy syf, a ten posiedział z małym (dodam, grzecznym bo gadał z kolegami na macie) 15 minut i oswiadczył, że wychodzi bo ma przyjechac do niego kolega ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() mnie została po ciązy fałdka na brzuchu, 5 dodatkowych kg i rozstepy- na udach, tyłku i piersiach, karmie kp wiec piersi tez nie są rewelacyjne, ale co zrobic - mam dzidziola najukochanszego i już Kobity, ale z Was laski w tych sukienusiach ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() u nas teraz - 16 stopni ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3122 |
Zakorzenienie
|
Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz. I
ehh Lenova
![]() Jak tam Wasze ŁZS? Schodzi cos? My bedziemy chrzcic chyba w maju, bo nasza chrzestna ma TP na wrzesien takze musimy sie spieszyc :P |
![]() ![]() |
![]() |
#3123 |
Rozeznanie
|
A mi się marzy taka czerwona, obcisła sukienka,midi, z długim rękawem i małym dekoldem
![]() ![]()
#3124 | ||||||
Zakorzenienie
|
Właśnie też czekałam na komentarz Debrah. Masz dziewczyno talent do podnoszenia na duchu
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() aaa... Ewulka brawo za KP ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ---------- Dziewczyny ... ![]() ![]() ![]() ![]() "Dorobiłam" się rozstępów na brzuchu... Mam trzy takie 4cm bruzdy, jeszcze mało widoczne, ale je czuję... Mogę z tym coś jeszcze zrobić? Całą ciążę nie miałam nic! Żadnych zmian skórnych, a teraz rozstępy i popękane naczynka... ;( ![]() ![]() ![]() Przypomnijcie mi czemu nie możemy używać balsamu z kofeiną?? |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3125 |
Zadomowienie
|
Współczuje tych facetów!! mój też ma czasem swoje odchyły, ale generalnie jest za☠☠☠iście.
Wraca po nocy z pracy, śpi 2 godzinki i już mówi, że mu się nie chce dłużej, bo się stęsknił za Małą ![]() Zgadzam się z tym, że trzeba trzymać nerwy na wodzy, bo dzieci to chłoną jak gąbki i będą później nerwowe i płaczliwe. Choć mi czasem to nie wychodzi ![]() Czy Wasze maluchy tez mają tak, że jak sa goście w domu to później są maluszki bardzo marudne?i raczej nie mogace zasnąć na dłużej?
#3126 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3127 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Chodzicie na spacery jak jest tak jak dziś u mnie, 5 na minusie i lekko prószy śnieg????
Edytowane przez ewadylewska Czas edycji: 2013-03-24 o 08:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3128 |
Konto usunięte
|
Fewcia, ale wiesz, nie jest powiedziane, że na mm noce przespane. Moja Agu budziła się koło 23-24 i potem koło 5 na flachę.
Ewa, no bo nie powinno się ciszy w dzień robić, to pomaga dziecku ustalić sobie dzień i noc ![]() Idziecie baby z palmami dzisiaj? |
![]() ![]() |
![]() |
#3129 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39949262]Fewcia, ale wiesz, nie jest powiedziane, że na mm noce przespane. Moja Agu budziła się koło 23-24 i potem koło 5 na flachę. [/QUOTE] Szajko TŻtowi chodziło o to,żebym ja przesypiała noce, a On będzie wstawać do karmienia ![]() Co do kościoła, chcieliśmy iść z Małą na 10,ale smacznie spi od 7. Jak jest mój mąż, to dziecko przesypia dużo czasu, a jak zostaje tylko ze mną, to by tylko marudziła... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3130 | |
Zadomowienie
|
NO ja wiem, tylko ona przy większym hałasie sie budzi...i mi jej szkoda
![]() ---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#3131 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny, jak mały pokasłuje nam to iść na dzieci zdrowe czy dzieci chore???
#3132 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() w klubie jest ![]() Cytat:
Cytat:
I pochwal się oczywiście zakupami i fotką chustową ![]() Lenova - współczuję, ja nie wiem co ten Twój mąż sobie myśli. No żesz ku...a, Ty jesteś chora a jemu ciężko wstać i zająć się WŁASNYM dzieckiem i Cię odciążyć? ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3133 |
Zakorzenienie
|
a i ten krochmal na krostki to zmywać czy trzymać?
![]()
#3134 |
Zadomowienie
|
Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz. I
Zmywac zmywac krochmal.
Mala spi na brzuchu a ja sie zastanawiam: jesli wczoraj sie nawpieprzalam jak glupia zakazanych rzeczy i po 12h dopiero odciagnelam mleko i jej podalam to mam liczyc na brzuszkowa masakre czy po takim czasie spoko? |
![]() ![]() |
![]() |
#3135 |
Zadomowienie
|
Ja jak robilam krochmal to tylko wlewalam do wanienki i mylam taka woda z nim
#3136 |
Zakorzenienie
|
Ja pitole,laski pędzicie jak burza
![]() ![]() Wy naprawdę macie maleńkie dzieci w domu? ![]() Yellow-u nas najpierw był lekki katar,potem zaczął pokasływać a na koniec wypluwał duże ilości śliny. Bolało go to gardło i dlatego tak robił. Mam nadzieję że u was to nic groźnego. Buziaki dla synka ![]()
#3137 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny karmiące mm, ale i piersią też, może coś doradzicie
![]() Mam pytanie: Kiedy ulewanie mieści się w granicach normy a kiedy świadczy o potrzebie zmiany mleka? Jak często może się dziecku ulać? Np. jak raz dziennie/ dwa razy uleje to jest ok, a jak np. co drugie kamrienie to trzeba już mleko zmienić? Jak to jest? |
![]() ![]() |
![]() |
#3138 |
Raczkowanie
|
Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz. I
Kurcze dziewczyny ja wam wspolczuje tych katarkow I chorob u maluszkow. Mam nadzieje ze sie to zmieni jak bedzie troche cieplej. U nas juz jesien ale dzisiaj znowu bylo 30 stopni, poszlismy z mala na spacer ale na niedlugo, zeby jej nie przegrzac. Dziewczyny jak Wasze maluchy sprawuja sie w samochodach? Czy jezdzicie z nimi same? Ala bardzo placze I boje sie przez to z nia jezdzic. Macie Jakies sposoby?
---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ---------- Charlizz ja kp ale mi lekarka powiedziala ze jesli dziecko tyje to nie nalezy sie przejmowac. Ala ulewala pare razy po kazdym jedzeniu. Czasem I nawet 2 godziny po. |
![]() ![]() |
![]() |
#3139 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój to chyba istny anioł. Zawsze spokojny,opanowany dla dziecka.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3140 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, ale dogodziłam dupie
![]() Ola ładnie zasnęła jakoś, więc zdążyłam posprzątać mieszkanie, napić się kawy, powizażować. No i myslę czas na śniadanie , a tu pieczywa nie ma. I wiecie co? Usmażyłam naleśniki na słono, do ciasta dodałam zioła prowansalskie, bazylię i oliwę z oliwek ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3141 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3142 |
Zakorzenienie
|
Charlizz
![]() ![]() Jak mój wróci z siatkówki to robię sobie mega kąpiel w wannie ![]() ![]()
#3143 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#3144 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Bartuś dzisiaj po 4 dniach zrobił kupkę ![]()
![]() |
#3145 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Lady ![]() ![]() ![]() aaaa no i też ogarniałam chałupę przed jedzeniem, zapuściłam niemiłosiernie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3146 |
Zadomowienie
|
U mnie jest identyczna sytuacja. Obojętnie czy nakarmię piersią czy mm.
#3147 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ---------- jaki film polecacie na dwugodzinną podróż autobusem? ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3148 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A mój dzisiaj machnął już 6tą kupę ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3149 |
Zakorzenienie
|
Trzymajcie mnie bo nie ręcze za siebie !
![]() Mały po ciężkich bólach zasnął mi w bujaczku standardowo z pieluchą na buźce bo tak lubi. Wyszłam z pokoju na chwilę by umyć naczynia a w tym czasie mój mądry tatuś poszedł do małego (nie wiem po chu*) ![]() ![]() ![]() Jakbym się już nie odezwała to znaczy że pierdzę w pasiaki bo zrobiłam komuś krzywdę! ![]()
#3150 | ||||
Zakorzenienie
|
Po pierwsze:
Szaja - dziekuje dziekuje dziekuje dziekuje dziekuje dziekuje dziekuje dziekuje dziekuje dziekuje dziekuje dziekuje dziekuje dziekuje dziekuje dziekuje dziekuje dziekuje dziekuje dziekuje za suszarke!!!! ![]() jak do tej pory raczej nie odczuwalam zadnych skokow tak ten sie chyba skumulwal ![]() ![]() juz sobie obmyslilam ze sobie ja sciagne na tel i bede miec na wtorkowe szczepienie i na wielkanocne chrzciny ![]() ![]() Po drugie: heloł gerls! mam chwilke bo dziec mi spi, of kors przy suszarce ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:24.