|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1531 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Brzuchatki radosne witają wiosnę- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9
Fajne te bodziaki choc nie jestem fanką Star Wars ale psie ubrania wymiataja
Cytat:
za tydzień a synek na pewno sie odezwie wszystko będzie w porządku |
|
|
|
|
#1532 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Leż i odpoczywaj, a jak nie będzie przechodzić to na IP.Idę w końcu zrobić jakieś śniadanko
|
|||
|
|
|
#1533 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja jak z kimś wieczorem się spotykam to tez czuję mało ruchów bo pewnie mniej po prostu zwracam na nie uwagę, pewnie u Ciebie było podobnie, wypij kubek mleka i poleż może mały zechce pokopaćbrawo ![]() widzę tak prawie wszystkie wzięły się za kompletowanie wyprawki że i ja chyba muszę się zabrać. W tym miesiącu jak kasy zostanie to termometr zamawiamy, bo niestety na więcej nie starczy ---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- wczoraj w ogóle moja waga zafundowała mi emocjonalną huśtawkę. Już jak się przyglądam w lusterku to widzę, ze mimo, że ok 4-5 kg przytyłam (we wtorek ważenie u gina to będę wiedzieć dokładnie) to przy mojej dużej wadze widać różnicę. Rano ważyłam się i na wadze było 78 a wieczorem wchodzę i 80,7 tak się zdołowałam, że szok, wiem, ze najważniejsze zdrowie dziecka ale normalnie jak struta chodziłam. Za jakąś godzinę poszłam się znowu zważyć i już było 78,5 kg, czyli ona chyba cos źle waży bo to nie możliwe aż. Ale postanowiłam sobie uważać na to co jem, bo ostatnio przesadzam i wciągam wszystko jak leci. To się wyżaliłam
|
|
#1534 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie przed chwilą widziałam poraz pierwszy jak moja dzidzia ruszała się
|
|
|
|
#1535 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale tu pusto dzisiaj
"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie" Edytowane przez stokrotka24 Czas edycji: 2013-03-24 o 10:58 |
|
|
|
|
#1536 |
|
Zakorzenienie
|
A patrząc na suwaczek jesteś właśnie o jeden dzień bardziej zaawansowana
|
|
|
|
#1537 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki dziewczyny, wypiłam ciepłe mleko, zjadłam duże śniadanie i jeszcze czekoladkę i przed chwilą dał mi w końcu trzy kopy
Już się serio przestraszyłam ! Surka- musi to być cudowne uczucie, mojego jeszcze na zewnątrz nie widać niestety Ja dzisiaj wypoczywam w łóżku i się nigdzie nie mam zamiaru ruszać, pracowity tydzień idzie w końcu ![]() A gdzie wszystkie brzuchatki?
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
#1538 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Odchudzać, ćwiczyć będziemy jak nadrobimy Oliath: jesteś naprawdę niezła z tymi zakupami ![]() surka: gratulacje, fajne uczucie! Enlv: wasze rozmówki staną się kultowe ) haha gratulacje 24 tc. Jak zdrówko?roxi: zdróweczko dla Norberta:P
|
|
#1539 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A dziękuję elaine- już trochę lepiej, chociaż dalej trzyma i teraz męczę się z katarem.. a Tobie jak mija niedziela? Jak ręka? lepiej już?
|
|
|
|
|
#1540 |
|
Zakorzenienie
|
Envl: katar potrafi człowieka wymęczyć.. 3maj się ciepło! z ręką trochę lepiej, mniej boli, ale dalej stanik zapina mąż:P zmierzyłam brzuchol i już 14cm na plusie
a ja rosnę i rosnę:PPP hhahahahaszczerze mówiąc coraz lepiej mi na l4 i jak w pon nie dostanę, to chyba w depresję wpadnę. Szczególnie że do końca kwietnia to jedyny tydzień, kiedy mogę sobie na to pozwolić, bo potem sajgon będzie jeszcze większy i muszę być w pracy. Oglądam cafe futbol z mężem i normalnie wyję ze śmiechu - strasznie jadą po naszych piłkarzach. Cieszę się, że jednak siedziałam z wami i podczytywałam książkę, zamiast oglądać to niesamowite widowisko.
|
#1541 | |
|
Zakorzenienie
|
WITAJCIE!
za nowe tygodnie i widoczne ruchyCytat:
Ja obudziłam się o 5, ale lezałam do 7, zrobilam śniadanie i zaczął mnie boleć brzuch. Tak trochę jak na okres, ale dużo słabiej. Wzięłam nospę, położyłam się, leże już 3 godz i lepiej. Dziecie się rusza na szczęście
http://suwaczek.com/20090905040820.png http://www.suwaczki.com/tickers/w4sqyx8dzy726s9y.png Edytowane przez idzia111 Czas edycji: 2013-03-24 o 11:44 |
|
|
|
|
#1542 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry w ten piękny, wiosenny dzień
![]() nadrobiłam Wasze wczorajsze szaleństwo i moje wnioski: Moje dziecko będzie spało na podłodze, ewentualnie na początku je prosiak ugości, będę je nosić na spacery w plecaku, będzie tak sobie przybywało w stroju matki natury ![]() Wasze przygotowania i zakupy trochę mnie przerażają, my jeszcze czekamy z zakupowym szaleństwem, bo tak naprawdę w grę wchodzą tylko weekendy jeśli chodzi o buszowanie po sklepach... ale Wasze dotychczasowe dyskusje będą wielką pomocą przy ostatecznych wyborach za to kupiliśmy odkurzacz, więc Dzieć przynajmniej brudem nie zarośnie
|
#1543 |
|
Rozeznanie
|
Witam się i ja, na nie najlepszym humorze i nie wyspana. TŻ tak mnie wczoraj wkurzył
No nic, miłej niedzielki wam dzisiaj życzę. Oliath: Co jak co, masz talent do zakupów z allegro.
|
#1544 |
|
Zakorzenienie
|
rasha: oo tak mi przypomniałaś, że chustę do karmienia dostałam i nosidełko (ale to już jak małe będzie siadać).. czyli wchodzi w grę narazie spanie na podłodze tylko:P
dziisja rodzice przyjeżdzają w odwiedziny, ale w ogóle nie chce mi za nic zabrać. Chatka w miarę sprzątnięta, za oknem raz śnieg, raz słońce, na koncie pusto więc tylko przeglądam all
|
#1545 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może przesilenie wiosenne? ![]() Dziś nie chce mi się robić obiadu, chyba wylądujemy w KFC :P ale to już ostatni taki wyskok w najbliższym czasie. Obiecuję! ![]() Straszne lenistwo mnie dopadło. |
|
|
|
|
#1546 |
|
Wtajemniczenie
|
Gratuluje rozpoczęcia nowych tygodni i widocznych ruchów dziecka!!!
Roxi- zdrówka dla Norberta
|
#1547 | |||
|
Raczkowanie
|
Neni1984
Ty tą karuzelę kupiłaś z pilotem sterującym czy bez? ![]() ---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ---------- Cytat:
u mnie w mieście go niestety/stety nie ma, a zjadłabym sobie Twisterka---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ---------- Cytat:
Cytat:
masz talent. Kolejny
|
|||
|
|
|
#1548 |
|
Zakorzenienie
|
Byłam w kościele, ale nie wytrzymałam do końca. Albo sobie wmawiałam, albo naprawdę zaczynałam źle się czuć. A miejsca siedzącego nie uświadczysz bo przecież niedziela palmowa, ciężko nawet do kościoła wejść.
No ale spowiedź zaliczona. Tekst mojej córki jak wyszedł ksiądz z konfesjonału "A gdzie ten Jezus poszedł?"
|
#1549 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1550 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Bo pytali co mają kupić, a ja wózek mam, leżaczek mam, karuzelę mam - to z tych droższych rzeczy. No i stanęło na łóżeczku i materacyku ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() A u mnie mąż wczoraj pierwszy raz zobaczył jak brzuch skacze ![]() Wczoraj cały wieczór przespałam, trochę Graysów oglądaliśmy. Okropnie się czułam, dziś z resztą wcale lepiej nie jest ![]() W nocy też okropnie spałam, nos zatkany, gardło boli, młody kopie ![]() ---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ---------- Cytat:
Dlatego trzeba ważyć się zawsze rano po skorzystaniu z WC i przed śniadaniem. Takie wyniki dopiero możesz porównywać. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale sama pisałaś, że napoiłaś go usypiaczem, więc myślę, że dlatego spał ![]() Gratuluję 24 tygodnia ![]() Z pilotem Cytat:
Oglądałam ostatnio na allegro ręczniki dla maluchów-te z kapturkiem. I są bardzo drogie-ok 30 zł za ręcznik to sporo! Zwłaszcza, że planowałam kupić 3 ręczniki... No i z termometrem też jestem w kropce, bo ponoć te elektorniczne to czasem źle mierzą. I najlepiej kupić z miękką końcówką i mierzyć w pupie temperaturę ![]() Ale to przecież jest rozwiązanie na krótko, bo kilkumiesięczne dziecko nie da chyba tak sobie zmierzyć temperatury? Edytowane przez Neni1984 Czas edycji: 2013-03-24 o 13:17 |
|||||||||
|
|
|
#1551 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A teraz szykuję się na obiadek do rodziców
|
|
|
|
|
#1552 |
|
Konto usunięte
|
Hej.
Co do miodu, to dziwne, bo jak ja chorowałam i piłam mega ilości mleka z miodem, to moje dziecko było bardzo aktywne, bardzo lubi miód Też byłam w kościele, ale ja bez miejsca siedzącego bym nie mogła. Zresztą siedziałam całą mszę, bo przy zmianie pozycji mam skurcze, i tak miałam już na wstępie 3 :/ Babcia obok mnie chyba z 3 razy mnie lustrowała, czemu ja nie wstaję ![]() Tymczasem idę robić obiadek Miłej niedzieli! |
|
|
|
#1553 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39953143]Hej.
Co do miodu, to dziwne, bo jak ja chorowałam i piłam mega ilości mleka z miodem, to moje dziecko było bardzo aktywne, bardzo lubi miód Też byłam w kościele, ale ja bez miejsca siedzącego bym nie mogła. Zresztą siedziałam całą mszę, bo przy zmianie pozycji mam skurcze, i tak miałam już na wstępie 3 :/ Babcia obok mnie chyba z 3 razy mnie lustrowała, czemu ja nie wstaję ![]() Tymczasem idę robić obiadek Miłej niedzieli![/QUOTE] To zrobiłaś babci cały dzień-ma o czym myśleć i dumać
Edytowane przez Neni1984 Czas edycji: 2013-03-24 o 13:38 |
|
|
|
#1554 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() No- ubrane będzie, chociaż tyle ![]() Cytat:
niedobry Tż ! Kochana uśmiechu życzę na dzisiaj! Cytat:
![]() KFC wolałabym mieszkać w mieście gdzie go nie ma, bo jak tylko mam ochotę to lecę tam jak na skrzydłach hahaha ![]() Cytat:
Mam nadzieję, że już dobrze się czujesz i przeszło? ![]() Cytat:
Odnośnie termometrów się niestety jeszcze nie orientuję ![]() Też patrzyłam na te ręczniki na allegro i też doszłam do wniosku, że drogie jak po 30 zł ![]() A ja wylicytowałam dla mojego misia pysia takie oto rzeczy: ( te bluzy są na 62/68.. wiem, że takie są niepraktyczne z otworem na główkę, ale są takie słodkie i jak za 14,50 z przesyłką to musiałam) I czapeczki z przesyłką łącznie za 18 zł i dodają jeszcze dwie pary buciczków malutkich gratis
Edytowane przez enlevee Czas edycji: 2013-03-24 o 13:56 |
||||||
|
|
|
#1555 |
|
Zakorzenienie
|
Enleve śliczności
Mój TŻ dziś wymyślił, że weźmiemy ze sobą na święta do rodziców ciuszki dla Małego Pokazać A co do wyprawki to wcale tak dużo nie mam, ale mam kilka konkretów: wózek z akcesoriami, leżaczek-bujaczek, karuzelę, 5 kocyków, otulaczek i śpiworki |
|
|
|
#1556 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hahah Twój Tż całkiem zaangażowany widzę Z wyprawki masz dokładnie to co w sumie najważniejsze- czyli to czego ja nie mam w ogóle
|
|
|
|
|
#1557 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#1558 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ---------- Znalazłam fajny ochraniacz na materac do łóżeczka: http://allegro.pl/ochraniacz-na-mate...094785741.html Chyba zamówię. Posiadają dodatkowe zabezpieczenia przed rozwojem bakterii i roztoczy. Można je prać nawet w temperaturze 95stopni C i sterylizować do 121 stopni C. |
|
|
|
|
#1559 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do termometrów to jest tak, że te do pupki są dokładniejsze, ale załóżmy jak zechcesz zmierzyć temp. w nocy, to wtedy wybudzisz dzidzie, a taki przykładany do czółka zmierzy bez wybudzania. |
|
|
|
|
#1560 |
|
Zakorzenienie
|
a ja dalej dziewczyny nie wiem czy chcę łóżeczko drewniane, czy turystyczne żebym mogła małego zawsze przewieźć do salonu. Faktem jest że mamy psa i dziecka nie położę w salonie na sofie żeby go nie dotykał przynajmniej do pewnego momentu i przede wszystkim żeby dziecko nie spadło.. a salon mam połączony z aneksem kuchennym więc to tam spędzam większość czasu. jakie Wy kupujecie i jakie są plusy takiego a takiego łóżeczka?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:42.

:
za tydzień a synek na pewno sie odezwie wszystko będzie w porządku 
zarzuciłam no-spe, zjadłam śniadanko i hej leżakuje. Mam nadzieje, że przejdzie

zaczynam się martwić, jak się nie ruszy do 15 to jadę na Izbę.

Jestem w nim absolutnie zakochana. No i przede wszystkim spokojniejsza, bo mam dowód, że z małym jest wsio ok

niedobry Tż !
wolałabym mieszkać w mieście gdzie go nie ma, bo jak tylko mam ochotę to lecę tam jak na skrzydłach hahaha