Brzuchatki radosne witają wiosnę- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9 - Strona 51 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-23, 21:55   #1501
roxi1980
Zakorzenienie

Dot.: Brzuchatki radosne witają wiosnę- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Domi wszystko zależy od Twoich preferencji

Body jest o tyle fajne, że przytrzymuje pieluchę

Także na body(np. z krótkim rękawem) możesz spokojnie ubrać pajaca, możesz też pajaca ubrać samego jeżeli nie ma potrzeby, żeby dziecko miało podwójną warstwę
Na body z krótkim rękawem możesz założyć koszulkę lub kaftanik z długim Ale równie dobrze możesz założyć to bez bodziaka (tylko wtedy nic Ci tej pieluszki tak dobrze nie trzyma
pod śpiochy musisz coś założyć na górę więc albo body, albo koszulka, albo kaftanik zawsze możesz łączyć body krótki rękaw i na to coś z długim

Pod rampersa nic bym nie zakładała, ale to na cieplejsze miesiące myślę

Latem no to wszystko zależy od pogody, jeżeli jest gorąco to wystarczy body z krótkim rękawem, jeżeli jest chłodniej na to śpioszki lub półśpioszki

Nie ma jakichś wytycznych... zobaczysz co Ci pasuje
No i warto ubierać na cebulkę, tak żeby łatwo było kolejne warstwy ściągnąć lub założyć

Maluszka, który leży w gondolce dodatkowo można przykryć kocykiem lub pieluszką tetrową albo flanelową
Margosia
Ja pod rampersa też nic nie zakładałam. Body pod pajaca zimą TAK, ale latem, nawet na noc to już zbyt wiele - ogólnie każda z nas to sprawdzi sama

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
idzia111, roxi miałam Was pytać jak to jest z dziećmi..czy się nie boją hałasu odkurzacza przy wyciągania glutków katarkiem..Ale jak zobaczyłam filmiki, to wygląda na to, że to świetna zabawa dla maluchów i same sobie wyciągają
ja - jak pisałam - używałam fridy, od początku - katarek teraz kupię, bo nie chcę powtórki z "rozrywki" - z tego, co wiem, to nie powinno być źle, dzieciaki taki monotonny szum raczej uspokaja (patrz: suszarka do usypiania dzieciaczka )

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Poza tym co Margosia napisała, to jeszcze odnośnie warstw położna mówiła, że należy ubierać dziecko o jedną warstwę więcej niż my mamy na sobie I że ogólnie mamy tendencję do przegrzewania dzieci. A to, że noworodek ma chłodne stópki i dłonie, to ponoć normalne..gdzie rodzice z reguły panikują, że dziecku zimno i ubierają po zęby
dokładnie choć też bywają różne dzieciaki - tak samo jak wśród nas są zmarzluchy i takie, którym ciągle gorąco

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Muszę uzupełnić Twój sposób, bo w moim sposobie jest jeszcze płyn do płukania tkanin

Czyli potrzebujemy:
-zakrętkę płynu do paneli
-pół zakrętki płynu do płukania tkanin - pół, bo te zakrętki od płynów są spore
Wlewamy to do spryskiwacza i dopełniamy wodą.[COLOR="Silver"]
dziękuję bardzo

Cytat:
Napisane przez moonlightdancer Pokaż wiadomość
Witam i za kolejną część

Ja oglądałam śliczne baldachimy ale jakieś takie niepraktyczne się wydawały. Potrzebuję czegoś co by osłaniało przed klimatyzacją a one takie firankowe tylko są, ale skoro troszkę działają to będę się zastanawiać powazniej.

Kupujecie jakies dodatkowe łóżeczko do salonu? My chcemy duże stabilne drewniane w naszej sypialni żeby mała była pod ręką ale chciałabym tez ją wkładać w coś w salonie w ciagu dnia żeby była na oku. Wymysliłam że kupimy tez takie turystyczne i będzie tez kojcem do bawienia na później ale nie wiem jak to się sprawdzi w praktyce.
ja myślę nad płóciennym, grubszym - coś takiego, tylko mam problem i chyba uszyję... bo wszystkie są takie, no nieładne - nie lubię falbanek, kokardek, serduszek.... wolałabym coś mega prostego - generalnie coś takiego (bez serduszek ) http://allegro.pl/baldachim-z-tkanin...115518160.html

jeśli masz miejsce i masz już wydać kasę i będzie to drugie łóżeczko w domu polecam kojec - przyszłościowo spełni zadanie lepiej, a maluszka do spania też możesz włożyć - np. coś takiego:
http://allegro.pl/kojec-berber-squar...113237954.html

lub taki z podwyższanym poziomem (wygodniejszy przy niemowlaczku)
http://allegro.pl/nowosc-kojec-arti-...092110665.html

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
a z tym katarkiem to faktycznie pod odkurzacz? bo to tak hardcorowo na pierwszy rzut oka...[COLOR="Silver"]
ja proponuję kiedyś test zrobić - jak dziecko zakatarzone - wyciągnąć glutki gruszką na jedną chusteczkę i po gruszce użyć katarka / fridy. Wtedy widać ide wydzieliny pozostaje w drogach oddechowych, wydzieliny, która spływa do oskrzeli malucha, bo malec nie umie odkrztusić, wysmarkać itp. A jak spłynie to kaszel gotowy, albo zapalenie oskrzeli, bo wszystko zaflegmione. Hardcorowe to jest używanie gruszki... wierz mi

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
dobra, mamy lozeczko.
w sumie lozeczko to duzo powiedziane... mam stelaz drewniany)
o taki:
piękne, bardzo mi się podoba

Cytat:
Napisane przez sammi24 Pokaż wiadomość
Cześć mamuśki pamiętacie mnie?
jak pisałam już dawno - problem z netem, ale niestety nie tylko...od 3 tygodni walczę z twardniejącym brzuchem, jestem na luteinie 3x/dzień i spasmolinie...kontroluję też bardzo intensywnie szyjkę.
Wczoraj byliśmy z TŻ na badaniu kontrolnym, w środę następne, lekarka kazała mi w razie czego na IP uderzać od razu gdyby w weekend coś się niepokojącego działo wczorajsza wizyta trochę mnie pokrzepiła, jestem w 21 tygodniu, mały zdrów jak rybka, widzieliśmy buźkę w 3d, ma ślicznie zadarty nosek szyjka jest zamknięta, ma 37,5 mm (b. dobry lekarz mówił nam że optimum to 4 cm, chociaż mogą być szyjki krótsze, o które nie trzeba się martwić gdy są twarde jak stół). No w każdym razie w środę okaże się czy się skraca, a póki co leżenie w łóżku, wstawanie tylko na siku i jedzenie. TŻ bardzo mi pomaga, sprząta, gotuje, rozwesela. Najgorzej jest od pon do pt kiedy siedzę sama do 17.00, straszne myśli mnie wtedy nachodzą, ale staram się nie zamartwiać na zapas, żeby synka niepokoić - strasznie hula w brzuchu ostatnio
Czarowniczko - my też się zdecydowaliśmy na wózek Jedo, tzn jeszcze nie kupiliśmy ale oglądaliśmy u znajomych, b. sobie chwalą, wizualnie też ok. Ja chorowałam na Roana na początku ale funkcjonalność Jedo zwyciężyła
Bardzo bym chciała pojeździć po sklepach, kupować coś dla małego ale nie mogę, brzuch stale jak skała
Postaram się do jutra wstawić jakieś swoje zdjęcie do klubu wreszcie, cobyście widziały me lico
pewnie, że pamiętamy leż i wypoczywaj - musi być dobrze

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39942875]Fenoterol to najgorszy lek na świecie, podaje się go z lekiem uspokajającym, bo sprawia, że serce wali jak szalone. Jak go dostałam pierwszy raz w kroplówce, to myślałam, że się przekręcę. Ale na skurcze czasami jest nieodzowny i pomógł wielu kobietom donosić ciążę do końca. Mi zahamował skurcze na tyle, że mogłam normalnie funkcjonować, ale potem przyplątały się inne problemy. Generalnie bardzo nie chciałabym go brać, ale jak będzie trzeba, to trudno...[/QUOTE]

ja podobnie jak Perse - fenoterol znosiłam fatalnie - pierwszy raz też miałam w kroplówce, trzęsłam się po nim jak galareta, nawet zęby mi szczękały i serce chciało wyskoczyć (a niby dają Isoptin - przeciw tym skutkom ubocznym). Ja brałam od końca wrześnie do końca... roku - dokładnie w sylwestra wieczorem łykałam ostatnią tabletkę. Cóż jak szyjka zaczęła się skracać i rozwierać po 23 tc. Na szczęście F. pomógł, dzięki niemu Norbert jest z nami.

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
A dziś mały jakoś tak prawie wcale się nie rusza... Popukałam się po brzuchu, to tak delikatnie się poruszył, ale nie kopie specjalnie mocno...
moje małe dwa dni takie "nieruchawe" było - dziś za to wynagradza - cały dzień buszuje

Edytowane przez roxi1980
Czas edycji: 2013-03-23 o 22:18
roxi1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-23, 22:09   #1502
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość
moje małe dwa dni takie "nieruchawe" było - dziś za to wynagradza - cały dzień buszuje
Moje się obudziło ciekawe, czy teraz całą noc mam z głowy :P
Dowiedziałam się od znajomej, że jej siostra trafiła kiedyś na IP z powodu słabo wyczuwalnych ruchów. Lekarz zrobił baaardzo dogłębny wywiad i okazało się, że je "uśpiła" herbatą z miodem i sokiem malinowym. Podobno dzieci po tym padają jak muchy, śpią i są leniwe. A ja dziś o 11 wypiłam wielki kubas herbaty i zamiast 1 łyżeczki miodu jak zwykle - dodałam 2, a co!
dla mnie :P

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-23, 22:22   #1503
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
Dowiedziałam się od znajomej, że jej siostra trafiła kiedyś na IP z powodu słabo wyczuwalnych ruchów. Lekarz zrobił baaardzo dogłębny wywiad i okazało się, że je "uśpiła" herbatą z miodem i sokiem malinowym. Podobno dzieci po tym padają jak muchy, śpią i są leniwe. A ja dziś o 11 wypiłam wielki kubas herbaty i zamiast 1 łyżeczki miodu jak zwykle - dodałam 2, a co!
powaznie??

ja codziennie pije herbate z miodem i cytryna. ogromny kubek, codziennie!
a miodu dodaje do oporu, ile sie da.

czyzby malina tak dzialala??

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-23, 22:24   #1504
roxi1980
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
Wyjdź z młodą na długi spacer to zatęskni za wózkiem. Ja z doświadczenia z dziećmi tymi co pilnowałam wiem, że są takie które chcą chodzić jak tylko nauczą się stabilnie trzymać na nogach, ale jakby pójść gdzieś dalej to zaraz na ręce chcą, albo do wózka. Tyle, ze dalej to nie jest np. kilometr, tylko mniej, bo dzieciom ciężko jest tak chodzić.

Wózek taki do którego dziecko samo wejdzie i wyjdzie, chociażby parasolka przydaje się nawet do 3 roku życia.

Chyba, że tylko ja mam takie spostrzeżenia.
Ja mam inne spostrzeżenia - mój egzemplarz jak skończył rok i 8 miesięcy przestał spać w dzień i korzystać z wózka. I nie straszne mu były piesze spacery, zakupy - cokolwiek - nawet na nogach chodziliśmy na plac zabaw w mieście obok (2km w jedną stronę), potrafił się pobawić, pobiegać i wrócić. Jak miał 2l.3m. pojechalismy do Ustronia, bez wózka. Nie było ani jednej sytuacji noszenia na rękach, mimo, że jeden dzień zorganizowaliśmy tak, że od 9 rano do 18 byliśmy ciągle w trasie, w tym 2h na placu zabaw z młodszą kuzynką Norberta. Dał radę. Ogólnie ma mocne nóżki. Z tym spaniem (nie-spaniem) tylko torchę przesadził...

Kasiu, cieszę się, że maluch RUSZYŁ girkami

Spadam się umyć i spać,
do jutra!

Stary 2013-03-23, 22:31   #1505
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam inne spostrzeżenia - mój egzemplarz jak skończył rok i 8 miesięcy przestał spać w dzień i korzystać z wózka. I nie straszne mu były piesze spacery, zakupy - cokolwiek - nawet na nogach chodziliśmy na plac zabaw w mieście obok (2km w jedną stronę), potrafił się pobawić, pobiegać i wrócić. Jak miał 2l.3m. pojechalismy do Ustronia, bez wózka. Nie było ani jednej sytuacji noszenia na rękach, mimo, że jeden dzień zorganizowaliśmy tak, że od 9 rano do 18 byliśmy ciągle w trasie, w tym 2h na placu zabaw z młodszą kuzynką Norberta. Dał radę. Ogólnie ma mocne nóżki. Z tym spaniem (nie-spaniem) tylko torchę przesadził...

Kasiu, cieszę się, że maluch RUSZYŁ girkami

Spadam się umyć i spać,
do jutra!
Chyba Twoje dziecko jest wyjątkowe

Pilnowanie pilnowaniem, a np. w górach spotykalismy rodziców z dziećmi po 2-3 latka w wózkach, które po krótkiej wędrówce padały w ciągu dnia.

Teraz już na serio: Pa pa !

Edytowane przez idzia111
Czas edycji: 2013-03-23 o 22:33
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-23, 22:38   #1506
roxi1980
Zakorzenienie

Cytat:
Chyba Twoje dziecko jest wyjątkowe

Pilnowanie pilnowaniem, a np. w górach spotykalismy rodziców z dziećmi po 2-3 latka w wózkach, które po krótkiej wędrówce padały w ciągu dnia.

Teraz już na serio: Pa pa !
Kochana, moje dziecko od jakichś dwóch lat ma dni kiedy wstaje o 4-5 i buszuje do 19... bez spadków energii...

Stary 2013-03-23, 22:50   #1507
malaczarnakejt
Zakorzenienie

ja też uciekam już... dobranoc

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-23, 23:01   #1508
skylie
Wtajemniczenie

Cytat:
spadam się umyć i spać,
do jutra!
Moje dziecko za to jak był wózek to nie było szansy żeby przeszedł chociaż trochę pieszo, więc odkąd nauczył się dobrze chodzić wózek zostawał w domu a my maszerowaliśmy i to dość długie trasy

WOJTUŚ
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-23, 23:44   #1509
czerwony_balonik
Zadomowienie

Dziewczyny,czy to taka duża różnica między laktatorami Medela Lactaset a Medela Harmony? Bo ten pierwszy jest dużo tańszy niż drugi:

http://allegro.pl/medela-laktator-mi...068206073.html

http://allegro.pl/medela-laktator-ha...080489967.html

I ten Lactaset jest podobno do odciągania kilka razy w tygodniu tylko. Niekumam za bardzo dlaczego
Stary 2013-03-24, 06:34   #1510
roxi1980
Zakorzenienie

Dzień dobry!My już od pół godziny nie śpimy, poszlam spać po 1, bo Norberta bolał brzuszek i popłakiwał. Od rana kibelek, nie ma tragedii, ale podalam węgiel syrop (super - carbosal) i mam nadzieję, że gorzej nie będzie, bo zabieram go do rodziców, muszę te ciuszki przejrzeć, posegregować, bo to pół pokoju i mama nie ma jak sprzątnąć na swięta

Stary 2013-03-24, 06:45   #1511
czarownica1
Zakorzenienie

Dzień Dobry
wczoraj złapała mnie taka zgaga, że od 15 do dziś zjadłam tylko kubek siemienia i kawałeczek suchego chleba.
Do tego spałam wczoraj 4 h, wstałam ogarnęła siemie, wziełam witaminy i dalej w kimono. Razem spałam 14 h.
Dziś boli mnie gardło i albo zgaga mi je wypaliła, albo nieszczelne okno w szpitalu jak czekałam na Mame...

Sammi, trzymaj się dzielnie, będzie dobrze

Na warsztatach 25 kwietnia nie będę w Warszawie. Następnego dnia kolejny zabieg Mamy więc nie dam rady.

Domcia, łóżeczko bardzo ładne, "dostroicie" je i będzie królewskie łoże dla Sarenki

---------- Dopisano o 06:45 ---------- Poprzedni post napisano o 06:44 ----------

Cytat:
Dzień dobry!My już od pół godziny nie śpimy, poszlam spać po 1, bo Norberta bolał brzuszek i popłakiwał. Od rana kibelek, nie ma tragedii, ale podalam węgiel syrop (super - carbosal) i mam nadzieję, że gorzej nie będzie, bo zabieram go do rodziców, muszę te ciuszki przejrzeć, posegregować, bo to pół pokoju i mama nie ma jak sprzątnąć na swięta
buziak dla Norberta
czyli dziś szaleństwo ciuchowe masz ?
czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-24, 07:24   #1512
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malinka0525 Pokaż wiadomość
Dodam, że materac też już zamówiony, co by dzidzia na samych szczeblach łóżeczka nie leżała

Mówiłam, że na początku wiosny zacznę z wyprawką szaleć i słowa dotrzymuję.

I już chyba wiem jaki wózek chcę Wybrałam z katalogów, które pani mi w sklepie dała Ale muszę dokładnie jeszcze spacerówkę obejrzeć zanim się zdecyduję.

I postanowiłam sobie, że po świętach biorę się ostro za kompletowanie rzeczy niezbędnych do szpitala bo niedługo zaczną mi się koszmary śnić, że taka nieprzygotowana jestem
Ja już miałam takie koszmary... więc do szpitala jestem przygotowana...

Nawet w ramach ćwiczeń śpię w koszuli do karmienia
I wiecie co? sexi nie sexi Tż mnie wczoraj sam zmolestował (zwykle a raczej zawsze jest na odwrót)
Także ja osobiście polecam

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-24, 07:45   #1513
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
Woooooooooow!

DZIEN DOBRY, ja wczoraj mialam imprezke w domu z para przyjaciol i poszlam spac o 3 no ale dziecko mlodsze bezlitosne, ujrzalo sloneczko o 7 i - "mama, wstajemy!..."

Wklejam jeszcze dwa zakupy wczorajsze udane - sukienusia 0-3 mies. za 7 pln i (niechcacy, planowalam tylko pokazac Tacie, jak sie licytuje na All ) - kosz Mojzesza za 52 pln z Mothercare . Tato tak sie przejal, ze to przez niego, ze obiecal mi zrobic piekny drewniany stelaz i koleczka do kosza

Boshe, jak mi sie nie chce ubierac i leciec z psem ................. ...........!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg sukienusia.jpg (65,0 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg kosz mothercare.jpg (77,9 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg kosz mothercare 2.jpg (49,9 KB, 19 załadowań)
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-24, 07:55   #1514
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Woooooooooow!

DZIEN DOBRY, ja wczoraj mialam imprezke w domu z para przyjaciol i poszlam spac o 3 no ale dziecko mlodsze bezlitosne, ujrzalo sloneczko o 7 i - "mama, wstajemy!..."

Wklejam jeszcze dwa zakupy wczorajsze udane - sukienusia 0-3 mies. za 7 pln i (niechcacy, planowalam tylko pokazac Tacie, jak sie licytuje na All ) - kosz Mojzesza za 52 pln z Mothercare . Tato tak sie przejal, ze to przez niego, ze obiecal mi zrobic piekny drewniany stelaz i koleczka do kosza

Boshe, jak mi sie nie chce ubierac i leciec z psem ................. ...........!

U nas pies śpi właśnie ze swoim panem więc myślę, że do 10 ani jedno ani drugie nie wstanie

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-24, 07:56   #1515
katarzynkajg
Zadomowienie

Dzień dobry

Piękne słoneczko świeci od samiuśkiego ranka ale niestety jeszcze nie wyjdę na spacer bo kaszel do końca nie przeszedł także dzień w domu spędzimy.

Idę na śniadanko bo co tylko otworzę oczy muszę zjeść coś bo tak mnie ssie a dziś naleśniki z serem i kakao

Miłego dnia

10.07.2013
Szymuś

Razem od 2003 roku
katarzynkajg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-24, 07:57   #1516
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Oliath no pieknie upolowałaś
ja już też czekam na mój kosz z niecierpliwością.
koleżanki mówią, że w następnym miesiącu mi już kupią
ja wybrałam troszkę inny, z brązowym koszem, ale i tak się nie mogę doczekać)

jestem ciekawa jak te kosze będą się u nas sprawdzać

Stary 2013-03-24, 08:10   #1517
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Wyjdź z młodą na długi spacer to zatęskni za wózkiem. Ja z doświadczenia z dziećmi tymi co pilnowałam wiem, że są takie które chcą chodzić jak tylko nauczą się stabilnie trzymać na nogach, ale jakby pójść gdzieś dalej to zaraz na ręce chcą, albo do wózka. Tyle, ze dalej to nie jest np. kilometr, tylko mniej, bo dzieciom ciężko jest tak chodzić.

Wózek taki do którego dziecko samo wejdzie i wyjdzie, chociażby parasolka przydaje się nawet do 3 roku życia.

Chyba, że tylko ja mam takie spostrzeżenia.
moje zadna sila nie da sie wsadzic, nawet jak jedziemy do CH, to sie nie da, baaaaaaa sama na nogach i sprobuj ja wziac na rece. A jesli by jej sie odmienilo mamy dwa wozki

Dzien dobry

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-24, 08:29   #1518
Oliath
Zakorzenienie

Moj maz, wielki fan STAR WARS, wczoraj po raz pierwszy W ZYCIU zainteresowal sie zakupami dla noworodka.
Oto jego WISHLIST :
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg daddy's little jedi.jpg (76,6 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg yoda newborn.jpg (86,0 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg yoda hat.jpg (12,4 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg star wars newborn.jpg (23,8 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg star baby.jpg (22,2 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg padawan.jpg (14,7 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg baby yoda 2.jpg (22,4 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg baby yoda.jpg (8,9 KB, 7 załadowań)
Kubulek
Stary 2013-03-24, 08:31   #1519
Oliath
Zakorzenienie

Zasadniczo rozmijamy sie w dazeniach
Kubulek
Stary 2013-03-24, 08:31   #1520
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Oliath te zielone czapki super))

Stary 2013-03-24, 08:40   #1521
Oliath
Zakorzenienie

Aaaa, jeszcze te - dla dziecka ORAZ DLA PSA :
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg jedi baby.jpg (15,2 KB, 3 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg sw bodysuit.jpg (4,5 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg yoda pet costume.jpg (3,8 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg darth vader pet costume.jpg (4,1 KB, 3 załadowań)
Kubulek
Stary 2013-03-24, 08:43   #1522
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
Oliath te zielone czapki super))
Dostalam od meza zlecenie na robotki reczne - niech mi kupi szydełko i heja
Kubulek
Stary 2013-03-24, 08:53   #1523
mela1234
Zakorzenienie

Witam się niedzielnie.
Tylko 2 strony do nadrabiania?
Czekam aż Małgosia dokończy śniadanie i mąż się ogarnie i do kościółka idziemy.
Wczoraj ścięłam się z mężem. Mamy ciężki orzech do zgryzienia i on nie rozumie, że to od niego wszystko zależy czy będzie dobrze czy nie.

Cytat:
Zupa z serkow, hmmmmmmmm a jak sie ja robi?...
Wg jej opisu to 3 szklanki bulionu, 3 serki hochlland śmietankowe te podłużne i gotować aż się rozpuści. Można przyprawić solą czy pieprzem wg uznania. Podawać z groszkiem ptysiowym i pietruszką zieloną.

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
Poczytalam na wizazu opinie o wózkach i chyba decyzja u mnie padnie na Mure 4. Same pozytywne opinie, mówi sie tylko o jego jednej wadzie ze jest ciężki. I to prawda, ale przemyslalam sprawę i ja nawet nie wniose 10kg wózka po schodach i tego tez nie mam zamiaru. Poza tym nie mam gdzie go w domu trzymać i w sumie po co...
Podobno dzidzia pojezdzi w gondoli do 8m ale to sprawdze za rok hehe
Oglądałam Mura 4 w sklepie, składa i rozkłada się jedną ręką. No zakochałam się w tym wózku. Jak to pan powiedział to jest traktor i nawet po zaoranym polu pojedzie. Akurat w to nie za bardzo wierzę, ale że po bezdrożach to już szybciej.

Cytat:
Ja znam takie dzieci co śpią przy odkurzaczu. Mało tego są takie co jak mają kolkę uspokaja je odkurzacz, mikser, pralka.
W szpitalu się nie przejmują czy dzieci śpią czy nie, robią swoje, hałasują, walą drzwiami, a dzieci i tak niewzruszone śpią.
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-24, 09:04   #1524
skylie
Wtajemniczenie

Cytat:
Moj maz, wielki fan STAR WARS, wczoraj po raz pierwszy W ZYCIU zainteresowal sie zakupami dla noworodka.
Oto jego WISHLIST :
Czapka wymiata

A tak w ogóle

WOJTUŚ
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-24, 09:16   #1525
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

dzien dobry

Cytat:
Wszyscy maja już łóżeczka?

To nasze dziecię chyba będzie spać na dywanie w takim razie
nasze też

Cytat:

ja proponuję kiedyś test zrobić - jak dziecko zakatarzone - wyciągnąć glutki gruszką na jedną chusteczkę i po gruszce użyć katarka / fridy. Wtedy widać ide wydzieliny pozostaje w drogach oddechowych, wydzieliny, która spływa do oskrzeli malucha, bo malec nie umie odkrztusić, wysmarkać itp. A jak spłynie to kaszel gotowy, albo zapalenie oskrzeli, bo wszystko zaflegmione. Hardcorowe to jest używanie gruszki... wierz mi
na pewno masz rację o gruszce komplenie nie myślałam, zastanawiłam się nad fridą lub właśnie katarkiem
czarownica: jak mama sie czuje?

Cytat:
Oto jego WISHLIST :

hahahaha dobre

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-24, 09:20   #1526
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Szybkiego powrotu do zdrowia dla Norbercika i miłego buszowania wśród ciuszków

Cytat:
Nawet w ramach ćwiczeń śpię w koszuli do karmienia
I wiecie co? sexi nie sexi Tż mnie wczoraj sam zmolestował (zwykle a raczej zawsze jest na odwrót)
Także ja osobiście polecam
To ja nie założe, bo jeszcze i tż libido wróci

Cytat:
Super zakupki Nie ucz taty, bo będzie dwóch nałogowyh zakupoholików allegrowych w domu

Cytat:
Oto jego WISHLIST :
Raz princeska, raz dziecko star wars
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-24, 09:36   #1527
moonlightdancer
Rozeznanie

Cytat:
ja - jak pisałam - używałam fridy, od początku - katarek teraz kupię, bo nie chcę powtórki z "rozrywki" - z tego, co wiem, to nie powinno być źle, dzieciaki taki monotonny szum raczej uspokaja (patrz: suszarka do usypiania dzieciaczka )

ja myślę nad płóciennym, grubszym - coś takiego, tylko mam problem i chyba uszyję... bo wszystkie są takie, no nieładne - nie lubię falbanek, kokardek, serduszek.... wolałabym coś mega prostego - generalnie coś takiego (bez serduszek ) http://allegro.pl/baldachim-z-tkanin...115518160.html

jeśli masz miejsce i masz już wydać kasę i będzie to drugie łóżeczko w domu polecam kojec - przyszłościowo spełni zadanie lepiej, a maluszka do spania też możesz włożyć - np. coś takiego:
http://allegro.pl/kojec-berber-squar...113237954.html

lub taki z podwyższanym poziomem (wygodniejszy przy niemowlaczku)
http://allegro.pl/nowosc-kojec-arti-...092110665.html
A ja nawet nie wiedziałam że jest coś innego poza gruszką do noska Biedne by było pewnie moje dziecie gdyby nie bylo tego wątku.

Ależ fajne te baldachimy i kolorów też sporo do wyboru ale u nas z zakupami internetowymi lipa.

Dokładnie chce takie lóżeczko/kojec jak w ostatnim linku tylko tutaj widziałam chyba wyłącznie te bardziej łóżeczkowe firmy Graco ale jako kojec też się chyba później sprawdzą.

Cytat:
Ja już miałam takie koszmary... więc do szpitala jestem przygotowana...
Ja mam koszmary w których nie mam pampersów Zawsze to samo, dzidzia już jest ze mną zabieram się za przebranie a tu zonk przecież nie ma pampersów. Po ostatnim razie mąz obiecal że kupimy paczke skoro to mnie tak uszczęśliwi.
moonlightdancer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-24, 09:51   #1528
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
O Boże to moje dziecko uśpiłam wczoraj na amen, bo jak byli znajomi wypiłam dwa ogromne kubki herbaty z cytryną, miodem i sokiem malinowym.. a on się właśnie słabo odzywa od wczoraj wieczorem.

Cytat:
Zdrówka dla Norbercika

Cytat:
Woooooooooow!

Ale śliczności..

Cytat:
Oto jego WISHLIST :
hahahahahahahahaha

Cytat:
Aaaa, jeszcze te - dla dziecka ORAZ DLA PSA :
dobrze, że mój pies jest duży i ubranko by na niego było bardzo drogie hahaha

Dziewczyny tak jak pisałam w odnosniku do cytatu kejt- mały się słabo rusza odkąd byli znajomi wczoraj. coś tam się ruszyło, ale nie kopało jak zwykle zaczynam się martwić, jak się nie ruszy do 15 to jadę na Izbę.

Najlepsze było wczoraj jak mój Tż sobie ze znajomym popił i oni wyszli a on takie wielkie oczy na mój brzuch i ja mówię do niego: co? no wiem, że jestem gruba.

A On: NIE! TY JESTEŚ W CIĄŻY
Ja: serio? teraz się skapnąłeś? w 6msc?
Tż: noooo

A poza tym witamy się w 24 tygodniu z moim Bezikiem- zmienił się w końcu na babystrology co mamę bardzo cieszy haha, w końcu mój Tż zauważy różnicę
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm

Edytowane przez enlevee
Czas edycji: 2013-03-24 o 09:53
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-24, 09:57   #1529
magolina
Wtajemniczenie

Dzień dobry

witam sie w 20 tc

Niestety dzisiaj czeka mnie leżenie bo w nocy zaczął mnie brzuch dołem bolec i boli nadal zarzuciłam no-spe, zjadłam śniadanko i hej leżakuje. Mam nadzieje, że przejdzie

Oliath ciuszki wymiatają

enlevee gratuluję 24 tc

Ja tez nie wiedziałam, że istnieje cos takiego jak katarek, dzieki Wam juz wiem tak samo rampersy - nie znałam

Miłej niedzieli
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-24, 10:00   #1530
stokrotka24
Zakorzenienie

Dzień dobry
Wczoraj podczytywałam ale jakoś nie miałam natchnienia na pisanie, najpierw zakupy, potem sprzątanie, porządki, odwiedziny u mamy a wieczorem oglądaliśmy seriale.

Wczoraj pierwszy raz zobaczyłam jak poruszyła się brzuch jak mały kopał delikatnie oczywiście ale zafalował, oczywiście jak tz się przyglądał to nic nie zobaczył, standardowo

któraś pisała o bólu spojenia łonowego, ja mam taki od 2 dni, czasami jak się zasiedzę lub w nocy, to jest lekki ból ale zapytam ginki we wtorek czy wszystko oki

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości