|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1501 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuchatki radosne witają wiosnę- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9
Cytat:
Ja pod rampersa też nic nie zakładałam. Body pod pajaca zimą TAK, ale latem, nawet na noc to już zbyt wiele - ogólnie każda z nas to sprawdzi sama ![]() Cytat:
)Cytat:
Cytat:
Cytat:
) http://allegro.pl/baldachim-z-tkanin...115518160.htmljeśli masz miejsce i masz już wydać kasę i będzie to drugie łóżeczko w domu polecam kojec - przyszłościowo spełni zadanie lepiej, a maluszka do spania też możesz włożyć - np. coś takiego: http://allegro.pl/kojec-berber-squar...113237954.html lub taki z podwyższanym poziomem (wygodniejszy przy niemowlaczku) http://allegro.pl/nowosc-kojec-arti-...092110665.html Cytat:
Cytat:
Cytat:
leż i wypoczywaj - musi być dobrze [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39942875]Fenoterol to najgorszy lek na świecie, podaje się go z lekiem uspokajającym, bo sprawia, że serce wali jak szalone. Jak go dostałam pierwszy raz w kroplówce, to myślałam, że się przekręcę. Ale na skurcze czasami jest nieodzowny i pomógł wielu kobietom donosić ciążę do końca. Mi zahamował skurcze na tyle, że mogłam normalnie funkcjonować, ale potem przyplątały się inne problemy. Generalnie bardzo nie chciałabym go brać, ale jak będzie trzeba, to trudno...[/QUOTE] ja podobnie jak Perse - fenoterol znosiłam fatalnie - pierwszy raz też miałam w kroplówce, trzęsłam się po nim jak galareta, nawet zęby mi szczękały i serce chciało wyskoczyć (a niby dają Isoptin - przeciw tym skutkom ubocznym). Ja brałam od końca wrześnie do końca... roku - dokładnie w sylwestra wieczorem łykałam ostatnią tabletkę. Cóż jak szyjka zaczęła się skracać i rozwierać po 23 tc. Na szczęście F. pomógł, dzięki niemu Norbert jest z nami. Cytat:
Edytowane przez roxi1980 Czas edycji: 2013-03-23 o 22:18 |
|||||||||
|
|
|
#1502 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dowiedziałam się od znajomej, że jej siostra trafiła kiedyś na IP z powodu słabo wyczuwalnych ruchów. Lekarz zrobił baaardzo dogłębny wywiad i okazało się, że je "uśpiła" herbatą z miodem i sokiem malinowym. Podobno dzieci po tym padają jak muchy, śpią i są leniwe. A ja dziś o 11 wypiłam wielki kubas herbaty i zamiast 1 łyżeczki miodu jak zwykle - dodałam 2, a co! dla mnie :P
|
|
|
|
|
#1503 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja codziennie pije herbate z miodem i cytryna. ogromny kubek, codziennie! a miodu dodaje do oporu, ile sie da. czyzby malina tak dzialala?? |
|
|
|
|
#1504 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kasiu, cieszę się, że maluch RUSZYŁ girkami Spadam się umyć i spać, do jutra! |
|
|
|
|
#1505 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pilnowanie pilnowaniem, a np. w górach spotykalismy rodziców z dziećmi po 2-3 latka w wózkach, które po krótkiej wędrówce padały w ciągu dnia. Teraz już na serio: Pa pa !
http://suwaczek.com/20090905040820.png http://www.suwaczki.com/tickers/w4sqyx8dzy726s9y.png Edytowane przez idzia111 Czas edycji: 2013-03-23 o 22:33 |
|
|
|
|
#1506 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1507 |
|
Zakorzenienie
|
ja też uciekam już... dobranoc
|
|
|
|
#1508 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1509 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny,czy to taka duża różnica między laktatorami Medela Lactaset a Medela Harmony? Bo ten pierwszy jest dużo tańszy niż drugi:
http://allegro.pl/medela-laktator-mi...068206073.html http://allegro.pl/medela-laktator-ha...080489967.html I ten Lactaset jest podobno do odciągania kilka razy w tygodniu tylko. Niekumam za bardzo dlaczego
|
#1510 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!My już od pół godziny nie śpimy, poszlam spać po 1, bo Norberta bolał brzuszek i popłakiwał. Od rana kibelek, nie ma tragedii, ale podalam węgiel syrop (super - carbosal) i mam nadzieję, że gorzej nie będzie, bo zabieram go do rodziców, muszę te ciuszki przejrzeć, posegregować, bo to pół pokoju i mama nie ma jak sprzątnąć na swięta
|
|
|
|
#1511 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry
wczoraj złapała mnie taka zgaga, że od 15 do dziś zjadłam tylko kubek siemienia i kawałeczek suchego chleba. Do tego spałam wczoraj 4 h, wstałam ogarnęła siemie, wziełam witaminy i dalej w kimono. Razem spałam 14 h. Dziś boli mnie gardło i albo zgaga mi je wypaliła, albo nieszczelne okno w szpitalu jak czekałam na Mame... Sammi, trzymaj się dzielnie, będzie dobrze Na warsztatach 25 kwietnia nie będę w Warszawie. Następnego dnia kolejny zabieg Mamy więc nie dam rady. Domcia, łóżeczko bardzo ładne, "dostroicie" je i będzie królewskie łoże dla Sarenki ![]() ---------- Dopisano o 06:45 ---------- Poprzedni post napisano o 06:44 ---------- Cytat:
![]() czyli dziś szaleństwo ciuchowe masz ?
|
|
|
|
|
#1512 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nawet w ramach ćwiczeń śpię w koszuli do karmienia ![]() I wiecie co? sexi nie sexi Tż mnie wczoraj sam zmolestował (zwykle a raczej zawsze jest na odwrót Także ja osobiście polecam
|
|
#1513 |
|
Zakorzenienie
|
Woooooooooow!
![]() DZIEN DOBRY, ja wczoraj mialam imprezke w domu z para przyjaciol i poszlam spac o 3 no ale dziecko mlodsze bezlitosne, ujrzalo sloneczko o 7 i - "mama, wstajemy!..."Wklejam jeszcze dwa zakupy wczorajsze udane - sukienusia 0-3 mies. za 7 pln i (niechcacy, planowalam tylko pokazac Tacie, jak sie licytuje na All ![]() Boshe, jak mi sie nie chce ubierac i leciec z psem ................. ...........!
|
#1514 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas pies śpi właśnie ze swoim panem więc myślę, że do 10 ani jedno ani drugie nie wstanie
|
|
#1515 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Piękne słoneczko świeci od samiuśkiego ranka Idę na śniadanko bo co tylko otworzę oczy muszę zjeść coś bo tak mnie ssie a dziś naleśniki z serem i kakao ![]() Miłego dnia |
|
|
|
#1516 |
|
Zakorzenienie
|
Oliath no pieknie upolowałaś
![]() ja już też czekam na mój kosz z niecierpliwością. koleżanki mówią, że w następnym miesiącu mi już kupią ![]() ja wybrałam troszkę inny, z brązowym koszem, ale i tak się nie mogę doczekać )jestem ciekawa jak te kosze będą się u nas sprawdzać
|
|
|
|
#1517 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzien dobry
|
|
#1518 |
|
Zakorzenienie
|
Moj maz, wielki fan STAR WARS, wczoraj po raz pierwszy W ZYCIU zainteresowal sie zakupami dla noworodka.
Oto jego WISHLIST
|
#1519 |
|
Zakorzenienie
|
Zasadniczo rozmijamy sie w dazeniach
|
#1520 |
|
Zakorzenienie
|
Oliath te zielone czapki super
))
|
|
|
|
#1521 |
|
Zakorzenienie
|
Aaaa, jeszcze te - dla dziecka ORAZ DLA PSA
:
|
#1522 |
|
Zakorzenienie
|
Dostalam od meza zlecenie na robotki reczne - niech mi kupi szydełko i heja
|
#1523 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam się niedzielnie.
Tylko 2 strony do nadrabiania? Czekam aż Małgosia dokończy śniadanie i mąż się ogarnie i do kościółka idziemy. Wczoraj ścięłam się z mężem. Mamy ciężki orzech do zgryzienia i on nie rozumie, że to od niego wszystko zależy czy będzie dobrze czy nie. Wg jej opisu to 3 szklanki bulionu, 3 serki hochlland śmietankowe te podłużne i gotować aż się rozpuści. Można przyprawić solą czy pieprzem wg uznania. Podawać z groszkiem ptysiowym i pietruszką zieloną. Cytat:
W szpitalu się nie przejmują czy dzieci śpią czy nie, robią swoje, hałasują, walą drzwiami, a dzieci i tak niewzruszone śpią.
|
|
#1524 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A tak w ogóle
|
|
#1525 | |||
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry
![]() Cytat:
![]() Cytat:
o gruszce komplenie nie myślałam, zastanawiłam się nad fridą lub właśnie katarkiemczarownica: jak mama sie czuje? Cytat:
hahahaha dobre
|
|
#1526 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Nie ucz taty, bo będzie dwóch nałogowyh zakupoholików allegrowych w domuCytat:
|
||||
|
|
|
#1527 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Biedne by było pewnie moje dziecie gdyby nie bylo tego wątku. Ależ fajne te baldachimy i kolorów też sporo do wyboru ale u nas z zakupami internetowymi lipa. Dokładnie chce takie lóżeczko/kojec jak w ostatnim linku tylko tutaj widziałam chyba wyłącznie te bardziej łóżeczkowe firmy Graco ale jako kojec też się chyba później sprawdzą. Cytat:
|
||
|
|
|
#1528 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
dobrze, że mój pies jest duży i ubranko by na niego było bardzo drogie hahaha ![]() Dziewczyny tak jak pisałam w odnosniku do cytatu kejt- mały się słabo rusza odkąd byli znajomi wczoraj. coś tam się ruszyło, ale nie kopało jak zwykle zaczynam się martwić, jak się nie ruszy do 15 to jadę na Izbę.Najlepsze było wczoraj jak mój Tż sobie ze znajomym popił i oni wyszli a on takie wielkie oczy na mój brzuch i ja mówię do niego: co? no wiem, że jestem gruba. A On: NIE! TY JESTEŚ W CIĄŻY Ja: serio? teraz się skapnąłeś? w 6msc? Tż: noooo ![]() A poza tym witamy się w 24 tygodniu z moim Bezikiem- zmienił się w końcu na babystrology co mamę bardzo cieszy haha, w końcu mój Tż zauważy różnicę
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
Edytowane przez enlevee Czas edycji: 2013-03-24 o 09:53 |
||||
|
|
|
#1529 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
witam sie w 20 tc Niestety dzisiaj czeka mnie leżenie bo w nocy zaczął mnie brzuch dołem bolec i boli nadal zarzuciłam no-spe, zjadłam śniadanko i hej leżakuje. Mam nadzieje, że przejdzie![]() Oliath ciuszki wymiatają ![]() enlevee gratuluję 24 tc ![]() Ja tez nie wiedziałam, że istnieje cos takiego jak katarek, dzieki Wam juz wiem ![]() Miłej niedzieli |
|
|
|
#1530 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Wczoraj podczytywałam ale jakoś nie miałam natchnienia na pisanie, najpierw zakupy, potem sprzątanie, porządki, odwiedziny u mamy a wieczorem oglądaliśmy seriale. Wczoraj pierwszy raz zobaczyłam jak poruszyła się brzuch jak mały kopał któraś pisała o bólu spojenia łonowego, ja mam taki od 2 dni, czasami jak się zasiedzę lub w nocy, to jest lekki ból ale zapytam ginki we wtorek czy wszystko oki
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:18.

)
) 
wczorajsza wizyta trochę mnie pokrzepiła, jestem w 21 tygodniu, mały zdrów jak rybka, widzieliśmy buźkę w 3d, ma ślicznie zadarty nosek 

12.06.2010
zarzuciłam no-spe, zjadłam śniadanko i hej leżakuje. Mam nadzieje, że przejdzie