|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1561 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Brzuchatki radosne witają wiosnę- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9
Pytam o tego pilota bo znalazłam aukcję z tą karuzelą za fajną cenę i chyba ją zamówię ale nie jest nic o pilocie wspomniane, napisałam maila do sprzedającego ale na razie cisza, Twoja już do Ciebie Neni doszła?
Co do termometra to jestem zielona w tym temacie, sama się zastanawiałam jaki najlepszy a ręczniczki z kapturem to mam kilka, kiedyś w Biedronce były za dwie dychy chyba i mam trochę ich z lumpka, może tam ich poszukaj? można naprawdę niezniszczone wyszperać nie wiem czy w Pepco nie ma ręczników też za ok 20zł?!
|
|
|
|
#1562 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tradycyjne, bo: - Ładniejszy wygląd, ogólnie lepiej się prezentuje - Dziecko ma stałe miejsce odpoczynku/snu nocnego, a do salonu kupiłabym kojec np. - wg mnie funkcjonalne bardziej, bo planuje kupic z szufladą Mam kilka koleżanek z łózeczkiem turystycznym i nie w kazdym przypadku dziecko chce w nim spac. |
|
|
|
|
#1563 |
|
Konto usunięte
|
Tym bardziej, że ona była o lasce, więc pewnie sobie pomyślała, że jak to tak, ona taka chora i się rusza, a ja młoda i nic Tylko, że przypuszczam, że ona doszła do domu szybciej niż ja. Kulam się strasznie, jeszcze mnie boli ta kość łonowa czy biodro już sama nie wiem, bo to taki przeszywający ból :/ I następuję lekko, bo boli.. |
|
|
|
#1564 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dlatego zastanawiam się nad turystycznym. Salon jest z aneksem kuchennym i tu jest wyjście na ogródek, a sypialnia jest używana tylko i wyłącznie w nocy zwłaszcza w takim okresie jak wiosna/lato/jesień. Poza tym dołączając kojec do łóżeczka zwykłego robią nam się kolejne koszta.. kurcze nie wiem. dla mnie to by było bardzo wygodne żeby sobie przewieźć dziecko między jednym a drugim pokojem np. nie wybudzając go. głównie ze względu na psa o tym myślę. kuuuuurcze no nie wiem muszę o tym głęboko pomyśleć
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
Edytowane przez enlevee Czas edycji: 2013-03-24 o 14:20 |
|
|
|
|
#1565 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A z ręcznikami nie raz już się przekonałam, że cena zazwyczaj idzie w parze z jakościa. Podobnie jest z pościelą. Słaba jakość to nizsza cena, kolory po czasie brzydkie się robią, a ręczniki i pościel w dotyku nie miłe.
http://suwaczek.com/20090905040820.png http://www.suwaczki.com/tickers/w4sqyx8dzy726s9y.png Edytowane przez idzia111 Czas edycji: 2013-03-24 o 14:23 |
|
|
|
|
#1566 |
|
Zakorzenienie
|
Belle, a znalazłaś kup teraz czy licytację?
Powiem Ci, że ja dobrych kilka dni spędziłam na polowanie na tę karuzelę w dobrej cenie. Zawsze pytaj, czy karuzela jest w 100% kopletna ( w tym czy jest pilot) i sprawna! Czasami ludzie nie piszą o czymś, a jak zadasz pytanie wprost to wychodzi, że: 1. Jeden liść jest uszkodzony i się np. nie podnosi 2. Karuzela się zacina ![]() 3. Brak pilota Także lepiej zapytaj i czekaj na odpowiedź. Te karuzele schodzą jak ciepłe bułeczki. Ostatnio obserwowałam licytację karuzeli bez pilota i coś tam było uszkodzone - poszła za 120 zł
|
|
|
|
#1567 |
|
Konto usunięte
|
Enleeve a ja widziałam też drewniane łóżeczka na kółkach.
Nie wiem, pewnie są tutaj zwolenniczki łóżeczek turystycznych, jednak dla mnie dla noworodka i niemowlaka drewniane łóżeczko wydaje się o wiele stabilniejsze. Ja w ogóle nie biorę pod uwagę turystycznego. Mam za to inny problem (tzn. zastanawiam się nad tym). Nie mam za bardzo gdzie postawić wanienki i myślę nad kupnem (na razie tylko myślę ) komody kąpielowej. Co sądzicie o takim rozwiązaniu? W sumie to równocześnie wanienka, przewijak i jeszcze półki na jakiś ręcznik czy coś. Wszystko można zrobić w pokoju dziecka, nie trzeba go przenosić. Minusem jest zachlapana podłoga (panele:/), no ale trudno, nie mam za bardzo gdzie indziej kąpać dziecka, a sama wanienka na stelażu to dla mnie trochę strata miejsca, gdy mogę mieć takie coś. |
|
|
|
#1568 |
|
Zakorzenienie
|
Enlevee, a może wózek będziecie trzymać w salonie?
Ja biorę zwykłe drewniane łóżeczko. Będzie stało w sypialni, a w przyszłości zostanie przestawione do pokoju Małego. My akurat więszkość czasu spędzamy w kuchni i albo wstawimy tu wózek, albo w bujaczku będzie leżał... |
|
|
|
#1569 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja nie mam jakiś uprzedzeń do ręczników z lumpka, oczywiście nie biorę byle czegoCytat:
to ta aukcja, wydaje mi się ok i cena też godna zainteresowania prawda? tylko nic nie jest wspomniane o pilocie i z takim zapytaniem wysłałam maila...
|
||
|
|
|
#1570 |
|
Zakorzenienie
|
Perse bardzo fajna ta komoda
My będziemy stawiać wanienkę na stolik, który mamy w pokoju małego. A samą wanienkę będziemy trzymać w wannie. |
|
|
|
#1571 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39953849]Enleeve a ja widziałam też drewniane łóżeczka na kółkach.
Nie wiem, pewnie są tutaj zwolenniczki łóżeczek turystycznych, jednak dla mnie dla noworodka i niemowlaka drewniane łóżeczko wydaje się o wiele stabilniejsze. Ja w ogóle nie biorę pod uwagę turystycznego. Mam za to inny problem (tzn. zastanawiam się nad tym). Nie mam za bardzo gdzie postawić wanienki i myślę nad kupnem (na razie tylko myślę ) komody kąpielowej. Co sądzicie o takim rozwiązaniu? W sumie to równocześnie wanienka, przewijak i jeszcze półki na jakiś ręcznik czy coś. Wszystko można zrobić w pokoju dziecka, nie trzeba go przenosić. Minusem jest zachlapana podłoga (panele:/), no ale trudno, nie mam za bardzo gdzie indziej kąpać dziecka, a sama wanienka na stelażu to dla mnie trochę strata miejsca, gdy mogę mieć takie coś.[/QUOTE] O, to nie wiedziałam, że tak można ![]() to może rzeczywiście znajdę drewniane i po prostu będzie na kółkach, na pewno wtedy w sypialni mniej miejsca zajmie niż turystyczne, a dużo go nie mamy ![]() Odnośnie kąpieli maluszka myślę, że to co znalazłaś nie jest takie złe. A myślałaś może nad taką wanienką, którą ewentualnie można zmieścić w wannie/ brodziku? Ja powiem szczerze łazienkę mamy tak skonstruowaną, że tam by się to nie zmieściło, w sypialni też nie więc takiego rozwiązania nie zastosuję, ale myślę właśnie nad wanienką, którą się będzie dawało pod prysznic. Tylko u nas jest ogólnie dziwnie bo jak są płytki w łazience to te same są pod prysznicem, tylko jest taka jakby.. hmmm.. framuga stalowa?? zeby woda nie wyciekała..a natrysk idzie z sufitu jakby i część prysznica jest zasłonięta szybą, a jest tak samo miejsce w którym się wchodzi i nie jest zasłonięte szybą także nie ma takiego typowego brodzika. Nie wiem czy zrozumiałaś o co mi chodzi, ale myślę właśnie żeby mimo wszystko kupić taką wanienkę i ewentualnie ją na jakimś stelażu umieścić żebym się tak schylać nie musiała. Nie wiem jak to wszystko w ogóle rozmieścić.. masakra, głowa mała aż. A na panele radzę Ci też poszukać takiej maty żeby Wam nie poprzemakało i nie wybuliło ich!
|
|
|
|
#1572 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wymyśliłam sobie takie rozwiązanie ponieważ zauważyłam, że często rodzice ciągają za sobą dziecko dosłownie wszędzie. Nie chce żebyście mnie źle zrozumiały, jestem za przebywaniem z dzieckiem jak najdłużej itp. Chodzi mi jedynie o to, że znam b. duzo przypadków gdzie dziecko nie jest w stanie poleżeć 1 min, w łóżeczku, chyba że ktoś jest w pokoju. Albo lepiej wybudza się jeśli jest samo - tego nie czaję, bo nie mam bladego pojęcia jak można takie coś wyczuć przez sen. Potem mamy narzekają, że nie są w stanie pójść do toalety , bo dziecko zaczyna piszczeć.
|
|
|
|
|
#1573 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bo mamy mieszkanie dosyć minimalistycznie urządzone i wszystko jest pod kolor itp i mi się to tak podoba, że każdy element, który nie był tu od początku mi zaburza wizję haha a w garderobie znowu nie zmieszczę bo tam już jest dużo rzeczy upchanych, więc będzie musiał wózek być w salonie, no cóż
|
|
|
|
|
#1574 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Co do wanienki - jak masz możliwość kąpania w łazience, to super. A pod prysznicem też jest fajnie, bo się dziecko od razu uczy (potem wiadomo, będzie się kąpać w brodziku). Ale ja nie mam absolutnie możliwości tak kąpać, po 1 u nas w łazience się nie zmieszczą 2 osoby (a planuję przynajmniej czasami kąpać dzidzię z TŻem), a po 2 nie mam brodzika tylko wannę (remont łazienki w planach) i mój kręgosłup chyba by pękł, gdybym się musiała schylać w ten sposób, żeby dobrze utrzymać i umyć dziecko), więc u mnie w grę wchodzi tylko kąpanie na czymś, na stole albo właśnie na takim czymś. Pozostaje albo kąpanie na stole jadalnym, który jest w dużym pokoju, ale to jest cała eskapada z małego, albo właśnie takie rozwiązanie, to by stało w małym pokoju, blisko łazienki i potem blisko ubranek, pieluszek, itd... |
|
|
|
|
#1575 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie muszę być cały czas z dzieckiem, problem jest raczej taki że jak będę na ogródku i np. bedzie gorąco a dziecko będzie spało to wolę żeby było w mieszkaniu gdzie jest chłodniej. A wyjście na ogródek jest z salonu i jak będę na ogródku to raczej nie usłyszę dziecka nawet nie ze wzgledu na wielkosc mieszkania bo nie jest jakies duze tylko dlatego, ze mieszkam na duzym osiedlu gdzie jednak na ogródku siedząc slyszy się innych ludzi.. do tego pies no i deski ciemne położone na całej podłodze, których nie chciałabym porysować w przypadku braku kółek i noszenia łóżeczka Muszę to jakoś logistycznie obmyslec i zmusić Tżta żeby to ze mną opracował
|
|
|
|
|
#1576 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Właśnie uważajcie na karuzele i w ogóle na zakupy w sumie. Moja koleżanka kupiła karuzelę za 90zł, taką samą tylko nową mogła kupić za 130 z przesyłką i sie wkur..., że nie kupiła nowej. Używana przyszła od razu popsuta. Zwróciła ją i kupiła nową. Zamiast 130zł wydała 155zł w sumie bo za przesyłkę tej używanej musiała zapłacić. |
||
|
|
|
#1577 |
|
Zakorzenienie
|
No cena jest ok
Ja dałam 100 zł.Zapytaj tylko czy jest pilot. Zmykam, bo moi rodzice chcą do nas przyjechać, a ja mam bajzel
|
|
|
|
#1578 |
|
Zakorzenienie
|
po szale wózkowym dopadł mnie szał na butelki
|
|
|
|
#1579 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dlatego przed zakupem pytałam wprost-czy wszystko jest na pewno ok. I ludzie z reguły wtedy się przyznają, że coś tam jest uszkodzone. Zazwyczaj dodają też, że tylko lekko i to wogóle nie przeszkadza, albo opuszczają cenę, ale wtedy wiadomo-ryzyk fizyk i ja wtedy rezygnowałam z takiej karuzeli. Kupiłam u sprzedawcy, który zapewnił, że na 100% jest ok i jest pilot. Edytowane przez Neni1984 Czas edycji: 2013-03-24 o 14:47 |
|
|
|
|
#1580 |
|
Zadomowienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39953849]Mam za to inny problem (tzn. zastanawiam się nad tym).
Nie mam za bardzo gdzie postawić wanienki i myślę nad kupnem (na razie tylko myślę ) komody kąpielowej. Co sądzicie o takim rozwiązaniu? W sumie to równocześnie wanienka, przewijak i jeszcze półki na jakiś ręcznik czy coś. Wszystko można zrobić w pokoju dziecka, nie trzeba go przenosić. Minusem jest zachlapana podłoga (panele:/), no ale trudno, nie mam za bardzo gdzie indziej kąpać dziecka, a sama wanienka na stelażu to dla mnie trochę strata miejsca, gdy mogę mieć takie coś.[/QUOTE] To fajne rozwiązanie, ja myślę nad tym z ikei: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/pr...do+przewijania i dokupić wanienkę i przewijak Ale jeszcze się zastanawiam,bo być może lepszym rozwiązaniem będzie stawiać wanienkę i przewijak na stole poprostu (mamy duży stół z regulacją wysokości).
|
#1581 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1582 |
|
Zakorzenienie
|
Zmykam
|
|
|
|
#1583 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
No my mamy duży stół jadalny, ale jest daleko od małego pokoju i musiałabym wszystko nosić do niego, wanienkę, kosmetyki, ubranko, ręcznik, pieluszkę. A tak bym miała wszystko pod ręką. |
|
|
|
|
#1584 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39953721] Tym bardziej, że ona była o lasce, więc pewnie sobie pomyślała, że jak to tak, ona taka chora i się rusza, a ja młoda i nic Tylko, że przypuszczam, że ona doszła do domu szybciej niż ja. Kulam się strasznie, jeszcze mnie boli ta kość łonowa czy biodro już sama nie wiem, bo to taki przeszywający ból :/ I następuję lekko, bo boli..[/QUOTE] 10 punktów dla babci, że nie skomentowała tego ![]() Cytat:
). Myślę że Twoje problemy rozwiąże elektroniczna niania. Mieszamy w domu piętrowym z ogródkiem i takie rozwiązanie sprawdziło się rewelacyjnie. No może poza sporadycznymi przekleństwami ściąganymi przez nianie z okolicznych budów ![]() W salonie zawsze możesz rozłożyć koc na podłodze i położyć dziecko. Będzie miało o wiele większą radość niż z leżenia w łóżeczku ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39953849] Mam za to inny problem (tzn. zastanawiam się nad tym). Nie mam za bardzo gdzie postawić wanienki i myślę nad kupnem (na razie tylko myślę ) komody kąpielowej. Co sądzicie o takim rozwiązaniu? W sumie to równocześnie wanienka, przewijak i jeszcze półki na jakiś ręcznik czy coś. Wszystko można zrobić w pokoju dziecka, nie trzeba go przenosić. Minusem jest zachlapana podłoga (panele:/), no ale trudno, nie mam za bardzo gdzie indziej kąpać dziecka, a sama wanienka na stelażu to dla mnie trochę strata miejsca, gdy mogę mieć takie coś.[/QUOTE] Bardzo małą ma komorę. Wystarczy Ci max do 4 miesiąca a potem będziesz musiała kupić większą
|
|
#1585 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39954057]No jak wpiszesz na all łóżeczko kółka, to Ci znajdzie parę aukcji
![]() Co do wanienki - jak masz możliwość kąpania w łazience, to super. A pod prysznicem też jest fajnie, bo się dziecko od razu uczy (potem wiadomo, będzie się kąpać w brodziku). Ale ja nie mam absolutnie możliwości tak kąpać, po 1 u nas w łazience się nie zmieszczą 2 osoby (a planuję przynajmniej czasami kąpać dzidzię z TŻem), a po 2 nie mam brodzika tylko wannę (remont łazienki w planach) i mój kręgosłup chyba by pękł, gdybym się musiała schylać w ten sposób, żeby dobrze utrzymać i umyć dziecko), więc u mnie w grę wchodzi tylko kąpanie na czymś, na stole albo właśnie na takim czymś. Pozostaje albo kąpanie na stole jadalnym, który jest w dużym pokoju, ale to jest cała eskapada z małego, albo właśnie takie rozwiązanie, to by stało w małym pokoju, blisko łazienki i potem blisko ubranek, pieluszek, itd...[/QUOTE] to myślę, że u Was to rozwiązanie rzeczywiście się sprawdzi, żeby też nie nosić wszystkiego bo to wiadomo niewygodne. U nas jest mała łazienka, ale jakoś chyba to ogarniemy, przynajmniej mam taką nadzieję. Przewijaka specjalnego nie będę raczej kupować też ze względu na miejsce chociaż ten z Ikei co Balonik wstawił mi się podoba.. Przeraża mnie to wszystko szczerze mówiąc
|
|
|
|
#1586 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39954400]Też fajny pomysł.
No my mamy duży stół jadalny, ale jest daleko od małego pokoju i musiałabym wszystko nosić do niego, wanienkę, kosmetyki, ubranko, ręcznik, pieluszkę. A tak bym miała wszystko pod ręką.[/QUOTE] Wanienka z wodą trochę waży, a jak się niesie to jest dość niestabilna bo się woda przemieszcza zmieniając rozkład ciężaru
|
#1587 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba rzeczywiście wygra łóżeczko drewniane z mocowanymi kółkami. Na nianię mam za małe mieszkanie, tu chodziło raczej o wygodę przy psie i wyjściu na ogródek Niestety koc na ziemi odpada, bo o ile mój psiak złych zamiarów nie ma, o tyle jest duży jak koń i mógłby krzywdę dziecku zrobić jak jest takie małe
|
|
|
|
|
#1588 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry żabki-brzuchatki
![]() Nadrobiłam Was w telefonie w szkole na nuudnych zajęciach ![]() Tż kupił mi karte Play w opcji z netem i ten necik musze przyznac daje rade w moim fonie wiec mam Was Właśnie wróciłam,zjadlam rosołek,zaraz usmaze fryteczki A potem bujam sie z pieskami na włoczege
|
#1589 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Więc pozostaję kąpanie w dużym lub małym pokoju (lub kuchni). Duży pokój/kuchnia - muszę wszystko nosić. Mały pokój - muszę mieć jakiś stelaż, komodę, cokolwiek, bo nie mam gdzie tej wanienki postawić. Wszystkie rozwiązania mają jakieś minusy :/ Sama nie wiem, będę jeszcze myśleć o tym... Cytat:
Ja na razie nic nie kupuję, ale chyba zacznę się w tym orientować, bo jest tyle decyzji do podjęcia... Samo kupienie potem to pikuś, gorzej z wyborem. A za kupowanie będę się brała najwcześniej w 2. połowie maja, a najchętniej to gdzieś tam w czerwcu. Wiem ;( Mówię, wszystkie rozwiązania mają jakieś minusy, jak się nie da kąpać w łazience.... |
||
|
|
|
#1590 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
widzę, że rzeczywiście nudno w szkole dzisiaj ![]() zrobiłaś mi smaka na frytki ![]() a u nas dzisiaj pieczeń bo dostaliśmy zrobioną od rodziców Tżta wczoraj + kluski śląskie ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39955013]Ja wiem, tylko ja nie mam możliwości kąpania w łazience na pewno. Jest po prostu mikro, nie ma na to szans. Więc pozostaję kąpanie w dużym lub małym pokoju (lub kuchni). Duży pokój/kuchnia - muszę wszystko nosić. Mały pokój - muszę mieć jakiś stelaż, komodę, cokolwiek, bo nie mam gdzie tej wanienki postawić. Wszystkie rozwiązania mają jakieś minusy :/ Sama nie wiem, będę jeszcze myśleć o tym... Mnie też :| Ja na razie nic nie kupuję, ale chyba zacznę się w tym orientować, bo jest tyle decyzji do podjęcia... Samo kupienie potem to pikuś, gorzej z wyborem. A za kupowanie będę się brała najwcześniej w 2. połowie maja, a najchętniej to gdzieś tam w czerwcu. Wiem ;( Mówię, wszystkie rozwiązania mają jakieś minusy, jak się nie da kąpać w łazience....[/QUOTE] Perse najlepsze rozwiązanie nie kąpać, ale chyba to nie przejdzie, co? Mnie przeraża, że tyle tego jest i tyle rzeczy trzeba wybrać.. a mój Tż taki chętny do tego, że szał ciał masakra po prostu.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:14.

a ręczniczki z kapturem to mam kilka, kiedyś w Biedronce były za dwie dychy chyba i mam trochę ich z lumpka, może tam ich poszukaj? można naprawdę niezniszczone wyszperać
nie wiem czy w Pepco nie ma ręczników też za ok 20zł?!

dlatego zastanawiam się nad turystycznym. Salon jest z aneksem kuchennym i tu jest wyjście na ogródek, a sypialnia jest używana tylko i wyłącznie w nocy zwłaszcza w takim okresie jak wiosna/lato/jesień. Poza tym dołączając kojec do łóżeczka zwykłego robią nam się kolejne koszta.. kurcze nie wiem. dla mnie to by było bardzo wygodne żeby sobie przewieźć dziecko między jednym a drugim pokojem np. nie wybudzając go. głównie ze względu na psa o tym myślę. kuuuuurcze no nie wiem 
) 

tylko nic nie jest wspomniane o pilocie i z takim zapytaniem wysłałam maila...

chyba rzeczywiście wygra łóżeczko drewniane z mocowanymi kółkami. Na nianię mam za małe mieszkanie, tu chodziło raczej o wygodę przy psie i wyjściu na ogródek