|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 13 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.13 |
|
2 | 4,08% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
0 | 0% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.13 |
|
3 | 6,12% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.13 |
|
2 | 4,08% |
| Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
|
3 | 6,12% |
| Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 |
|
22 | 44,90% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.13 |
|
10 | 20,41% |
| Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
0 | 0% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
5 | 10,20% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 |
|
2 | 4,08% |
| Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2191 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.
cóż to znów za spotkanie
|
|
|
|
#2192 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja właśnie nie będę miała komody pod ręką ani półki, jedynie przybornik mogę ogarnąć albo ewentualnie rozważyć zakup jakiejś takiej taniej półki na kółkach małej, którą później wykorzystam (schowam, złożę) w piwnicy: http://sklep.educol.pl/pojemniki-na-...zy-colour.html ja mam tylko opory czy to stabilne, ale muszę po prostu obmacać, wiem, że ma to coś takie kołeczki zabezpieczające no, ok chyba mnie przekonałyście. przeciwko gotowemu przewijakowi z półkami przemawia późniejsza bezużyteczność tego mebla.
|
|
#2193 |
|
Zakorzenienie
|
Przegapiłaś?
![]() http://www.bezpiecznaciaza.diag.pl/n...spotkanie.html Jak żadna nie jedzie to mi się nie chce, ale jak tylko któraś chętna to ja też
|
#2194 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja koleżanka ma coś takiego przy łóżeczku i sobie chwali: http://www.mawer.pl/meble/3kop1.jpg |
|
|
|
|
#2195 |
|
Zakorzenienie
|
Lonely dobrze, że już lepiej się czujesz. Poradziłaś sobie domowymi sposobami czy była wizyta lekarska?
|
#2196 | |
|
Zakorzenienie
|
Luzik, moja droga, ale nas już więcej nie strasz
![]() Cytat:
No może poza dzieckiem lecącym na ścianę A wiecie, że ja się tak rodziłam? Moja mama przyjechała do szpitala po tym jak jej wody odeszły. Położna szykowała się do sprawdzenia rozwarcia, ale jej sie ponoć nie spieszyło. Mama w pewnym momencie zaczeła krzyczeć, że już moją główkę czuję, a położna na luziku, uspokajając moją mamę wreszcie zajrzała co tam się dzieje a ja już byłam na wylocie Nie powiem, nie miałabym nic przeciwko, gdyby i u mnie akcja tak szybko postępowała
|
|
|
|
|
#2197 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale i tak bym nie jechała, jakoś ostatnio mam gorsze dni
|
|
|
|
|
#2198 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kuzynka ma taki z półką otwartą i przewijak na górze z ikei. Powiedziała, że na górze jak ma w środku tą wkładkę do przewijania to jak mała wywija rączkami do uderza o te wysokie drewniane brzegi i ją to boli.
|
|
#2199 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też bym się nie obraziła - dojdę na porodówkę i niech się dzieje ![]() ---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2200 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam ze zdrowiem huśtawkę, leczę się, jest lepiej, wychodzę chociażby po chleb i znowu gorzej i leczę ... może jakby było cieplej ![]() Jeszcze coś w kwietniu nam zostało no nie ?
|
|
#2201 |
|
Zakorzenienie
|
nie no źle zrozumialaś, zgłaszasz do urzędu skarbowego darowizne wysokości 250 tys. od np. rodziców i jest to nieopodatkowane..
|
|
|
|
#2202 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do John'a - trudno mi powiedzieć, na ile starcza... bo ja miałam taką zlewkę od dobrej duszyczki, stosowałam latem. poza sezonem się nie filtrowałam wcale. ogólnie jednak uważam, że filtr wydajny w miarę możliwości filtra (bo jednak trzeba go trochę nałożyć, żeby chronił ). no i takie to 2w1 - bo zastępuje spokojnie porządną pielęgnację na dzień wiem, że jedna wizażanka z powodzeniem stosowała ten filtr też na swoim dwuletnim synku. jego skóra nie tolerowała zbyt wielu kosmetyków, a do tego ona wyliczyła, że jej cała butla John'a na jej i synkowego buziola styknie na sezon ![]() tutaj ten filtr wychodzi najtaniej, sklep sprawdzony przez wiele wizażanek: http://estyl.pl/wlosy/wedlug-produce...-30-50-ml.html a co do przewijaka: ja planuję kupić taką pojemną, wypasioną komodę, która na dłużej posłuży. na to będzie nakładka-przewijak, można potem zdjąć. jak bym komody nie potrzebowała albo nie chciała, to pewnie bym taką nakładkę na łóżeczko kupiła i byłby spokój ![]() Cytat:
zastrzyka współczuję... Cytat:
|
|
#2203 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
trzymam kciuki!A która jesteś z kolei? Bo chyba Ty masz trochę rodzeństwa? |
|
|
|
|
#2204 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jestem zdrowa ale jakaś słaba ostatnio Na te w kwietniu koniecznie chcę pojechać
|
|
|
|
|
#2205 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale, że mieszkanie tylko raz w życiu to nie wiedziałam. Na razie temat mnie nie dotyczy bo niczego dostawać nie zamierzam
|
|
#2206 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam starszego brata i 2 młodsze siostry i mój poród jako jedyny był taki błyskawiczny, niestety... Ale i tak mam nadzieje Z resztą moja mama na pewno nie stosowała wspomagaczy, więc mam większe szanse na szybki pierwszy poród
|
|
|
|
|
#2207 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2208 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przepraszam najmocniej Was Wszystkie , nie chciałam Was niepokoić, po prostu mnie rozłożyło.. straciłam rachubę czasu i nawet nie zdałam sobie sprawy, że tyle już minęło od mojej ostatniej obecności na forum. Grypa mnie rozłożyła, leżałam plackiem a że to był weekend to Tż się mną opiekował i miałam całkowity szlaban na kompa i telefon ![]() Cytat:
też się cieszę.. ![]() udało mi się domowymi sposobami- czosnek w sporych ilościach jest niezastąpiony. Herbatka z lipy, miód, mleko, sok z porzeczek, herbata z bzu.. na wysoką gorączkę paracetamol... jakoś się udało dziś już przeszło całkowicie ![]() A teraz UWAGA nadrabiam zaległości (troszkę na raty) Justi - za wózek, Bartula będzie miał super furkę ![]() Pawie oczko - kocyk cuuudny Marchewka - fajna relacja z zajęć SR też mieliśmy o tym oddychaniu przeponą i tez faceci trzymali nam rękę na brzuchu i piersi ![]() osobiście troszkę męczyło mnie to oddychanie, ale szybko załapałam o co chodzi. Niektóre dziewczyny miały problem Gold fish - za prawie 3kilowe Szczęście i pozycję nietoperka aa no i fotel świetny
|
||
|
|
|
#2209 |
|
Zakorzenienie
|
Ostatnio rano budzę się bardzo wcześnie i nie potrafię dospać, więc zmykam spać
|
#2210 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2211 |
|
Zakorzenienie
|
flanelka na zimę jest super
a najbardziej lubię pościel z satyny bawełnianej ---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ---------- a tak w ogóle to idę zaraz spać. napiekłam się dzisiaj ostro i padam. muszę jakoś się odwdzięczyć za prezent w pracy, a jutro mam ostatni dzień... trzecią blachę upiekę jeszcze z samego rana, ale to już takie szybsze ciacho będzie. powinnam zdążyć
|
#2212 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 201
Cytat:
suuuuper wiesci. duze dzieci, mamusia niech sie regeneruje i w koncu ucieka do domku! na pewno odetchnela z ulga |
|
|
|
|
#2213 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jestem pewna, że to dzieki uzdrawiającej obecności mężulka ![]() Cytat:
Życzę Ci przyjemnego ostatatniego dnia zatem
|
||
|
|
|
#2214 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
miłego, ostatniego dnia w pracy
|
|
|
|
|
#2215 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
e to masz szansze masz oby się sprawdziło!---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2216 |
|
Zakorzenienie
|
satyna u mnie zupelnie odpada. moge spac tylko w bawelnie, w zimie tez mam w domu tropiki, wiec nie narzekam. ogolnie sporo materialow mnie drazni. nienawidze golfow. taki dziwny typ :P
|
|
|
|
#2217 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
maliny to sobie mogę pic i pic i nic.. no i mleko z miodem na gardlo ale to tylko jak boli tylko troche.. o to z tym oddychaniem to widzę na innych szkołach też jest to fajnie ![]() ---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ---------- W planie porodu mam napisane zeby ustosunkować się czy chce zeby mi przebijali pęcherz płodowy jeżeli sam nie pęknie.. Są jakieś złe konsekwencje tego ze przebija/nie przebiją?? Wiem, że moja mama miala przebijany za każdym razem bo jej nie pękał i dopiero po tym zaczynała sie sama akcja i szybko zaraz rodziła... ---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ---------- tyle tych marcowych dzieciaczków na swiecie... robi się poważnie.. na prawde niedługo zaczniemy rodzić nie moge w to jakoś uwierzyć..
Edytowane przez maarchewka Czas edycji: 2013-03-24 o 22:43 |
|||
|
|
|
#2218 | ||||
|
Zakorzenienie
|
ufff.. nadrobiłam
tylko za dużo nacytowałam i posty mi powcinało ![]() Cloche- pisałaś, że czasem Ci słabo jak dzidziuś się jakoś przekręci. Też tak mam.. może spowodowane jest to dodatkowo tym naszym niskim ciśnieniem. Ale maluszki też nieźle rozrabiają w brzuszku.. czasem mam wrażenie, że brzuch mi się napina i macica stawia a to Wiktorek się wypina jakby chciał wyjść przez brzuch ![]() Cytat:
Cytat:
co do duszności to ja też mam okropne, ale u mnie dodatkowo dochodzą problemy astmatyczne więc to było do przewidzenia ![]() Cytat:
![]() przy jednorazowej wpłacie powyżej 30tys skarbówka może to sprawdzić.. Cytat:
Ashyshqa - masz rację- obecność Mężulka przy mnie na pewno miała ogromny wpływ na udaną kurację ![]() a teraz uciekam spać, bo Tż mnie odgania od kompa i zaraz dostanę opierdziel, znaczy już dostaję ![]() do jutra |
||||
|
|
|
#2219 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja mam z lustrami i fajowo pokoik powiększa, u rodziców była 3czesciowa,2xlustro i 1xdrewno-super,nie zarłam się z siorką o kolejnosc przegladania ![]() Cytat:
![]() Cytat:
szczerze mają go gdzies bo to i tak oni decyduja co i jak,wiec nie bardzo ich interesuj co tam sie pisze.. a tak sie wysilalam by napisac ![]() tż wrócił z pracy,leży w wannie a ja złapałam jakiegoś doła i nie przechodzi.. ja..ja nie jestem gotowa.. okropnie się boję,że nie dam rady ![]() tak bardzo tego pragnę,a tak bardzo się boję..
|
|||||
|
|
|
#2220 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i wlasnie zadawaly mnostwo pytan "czy zgadza sie pani na nacinanie, na kangurowanie, czy czekac z przecieciem pepowiny, zgoda na szczepienia, transfuzje" i milion innych ustalaly z nia plan porodu w trakcie gdyby miala go spisany to pewnie wzielyby i uzupelnily swoje papierki.moze u Ciebie tez tak bedzie? ja tez myslalam, ze w ciazy najbardziej bede obawiala sie porodu...a teraz mi sie wszystko tak pokomplikowalo, ze porod stal sie tylko data do odbebnienia hehe. nie boj sie! damy rade ![]() DOBRANOC! Edytowane przez diabli Czas edycji: 2013-03-25 o 00:04 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:37.

No nic, spróbuję. Jak iść na całość to na całość 

a że to był weekend to Tż się mną opiekował i miałam całkowity szlaban na kompa i telefon 
za wózek, Bartula będzie miał super furkę
Ślub 27. X. 2012
Życzę Ci przyjemnego ostatatniego dnia zatem