Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 - Strona 74 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 13 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.13 2 4,08%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.13 0 0%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.13 3 6,12%
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.13 0 0%
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.13 2 4,08%
Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 3 6,12%
Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 22 44,90%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.13 10 20,41%
Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.13 0 0%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.13 5 10,20%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 2 4,08%
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-24, 21:05   #2191
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Wybiera się któraś jutro na spotkanie dla ciężarówek do katowic?
cóż to znów za spotkanie

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-24, 21:06   #2192
happy blue
Zadomowienie

Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
O super wiadomości

naprawdę warto, to jest na lata

też tak myślę i koło łóżeczka będzie komoda, więc wszystko pod ręką
Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
bardzo ładne łóżeczko i przewijak z kotkami również

happy- moim zdaniem taki przewijak na łóżeczko w zupełności wystarczy to jest mega wygodne rozwiązanie
<<nawet jakbym miała miejsce na dodatkową szafkę/komodę z przewijakiem to nie zdecydowałabym się na to. >>
a tak czy siak taki przewijak stosujesz tylko kilkaa miesięcy

xal- każda część mojego ciała lubi earl graya
Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
yyyyyyyyyy, no właśnie raczej nie No nic, spróbuję. Jak iść na całość to na całość ale raczej jak męża w domu nie będzie Dla niego zostawię masaż

Happy, ja też uważam, że przewijak na łóżeczko to genialne rozwiązanie - tanie, na odpowiedniej dla kręgosłupa wysokości. Potrzebne akcesoria możesz mieć w przyborniku lub na szafce, półeczce obok, jeśli jakąś planujesz

ja właśnie nie będę miała komody pod ręką ani półki, jedynie przybornik mogę ogarnąć albo ewentualnie rozważyć zakup jakiejś takiej taniej półki na kółkach małej, którą później wykorzystam (schowam, złożę) w piwnicy: http://sklep.educol.pl/pojemniki-na-...zy-colour.html ja mam tylko opory czy to stabilne, ale muszę po prostu obmacać, wiem, że ma to coś takie kołeczki zabezpieczające no, ok chyba mnie przekonałyście. przeciwko gotowemu przewijakowi z półkami przemawia późniejsza bezużyteczność tego mebla.
Stary 2013-03-24, 21:08   #2193
xal
Zakorzenienie

Cytat:
cóż to znów za spotkanie
Przegapiłaś?
http://www.bezpiecznaciaza.diag.pl/n...spotkanie.html

Jak żadna nie jedzie to mi się nie chce, ale jak tylko któraś chętna to ja też

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-24, 21:09   #2194
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
ja właśnie nie będę miała komody pod ręką ani półki, jedynie przybornik mogę ogarnąć albo ewentualnie rozważyć zakup jakiejś takiej taniej półki na kółkach małej, którą później wykorzystam (schowam, złożę) w piwnicy: http://sklep.educol.pl/pojemniki-na-...zy-colour.html ja mam tylko opory czy to stabilne, ale muszę po prostu obmacać, wiem, że ma to coś takie kołeczki zabezpieczające no, ok chyba mnie przekonałyście. przeciwko gotowemu przewijakowi z półkami przemawia późniejsza bezużyteczność tego mebla.
tam są jakieś śrubki, nie wiem, mężu to będzie ogarniał
moja koleżanka ma coś takiego przy łóżeczku i sobie chwali: http://www.mawer.pl/meble/3kop1.jpg

Stary 2013-03-24, 21:09   #2195
xal
Zakorzenienie

Lonely dobrze, że już lepiej się czujesz. Poradziłaś sobie domowymi sposobami czy była wizyta lekarska?

Stary 2013-03-24, 21:10   #2196
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
Motylku, Ash- dziękuję Wam za smski, bardzo miło mi się zrobiło
Luzik, moja droga, ale nas już więcej nie strasz

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
po tych zabiegach to Ash się tylko napnie a Sofcia wyskoczy ze położne będą musiały ją łapać, zeby o ścianę nie rąbnęła
Ech, moje marzenie No może poza dzieckiem lecącym na ścianę A wiecie, że ja się tak rodziłam? Moja mama przyjechała do szpitala po tym jak jej wody odeszły. Położna szykowała się do sprawdzenia rozwarcia, ale jej sie ponoć nie spieszyło. Mama w pewnym momencie zaczeła krzyczeć, że już moją główkę czuję, a położna na luziku, uspokajając moją mamę wreszcie zajrzała co tam się dzieje a ja już byłam na wylocie Na szczęście w porę mnie złapali.
Nie powiem, nie miałabym nic przeciwko, gdyby i u mnie akcja tak szybko postępowała
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-24, 21:10   #2197
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Przegapiłaś?
http://www.bezpiecznaciaza.diag.pl/n...spotkanie.html

Jak żadna nie jedzie to mi się nie chce, ale jak tylko któraś chętna to ja też
No chyba przegapiłam ale i tak bym nie jechała, jakoś ostatnio mam gorsze dni

Stary 2013-03-24, 21:11   #2198
xal
Zakorzenienie

Cytat:
tam są jakieś śrubki, nie wiem, mężu to będzie ogarniał
moja koleżanka ma coś takiego przy łóżeczku i sobie chwali: http://www.mawer.pl/meble/3kop1.jpg
O tego typu szafce myślę.
Kuzynka ma taki z półką otwartą i przewijak na górze z ikei. Powiedziała, że na górze jak ma w środku tą wkładkę do przewijania to jak mała wywija rączkami do uderza o te wysokie drewniane brzegi i ją to boli.

Stary 2013-03-24, 21:13   #2199
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Ech, moje marzenie No może poza dzieckiem lecącym na ścianę A wiecie, że ja się tak rodziłam? Moja mama przyjechała do szpitala po tym jak jej wody odeszły. Położna szykowała się do sprawdzenia rozwarcia, ale jej sie ponoć nie spieszyło. Mama w pewnym momencie zaczeła krzyczeć, że już moją główkę czuję, a położna na luziku, uspokajając moją mamę wreszcie zajrzała co tam się dzieje a ja już byłam na wylocie Na szczęście w porę mnie złapali.
Nie powiem, nie miałabym nic przeciwko, gdyby i u mnie akcja tak szybko postępowała
nieźle
też bym się nie obraziła - dojdę na porodówkę i niech się dzieje

---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ----------

Cytat:
O tego typu szafce myślę.
Kuzynka ma taki z półką otwartą i przewijak na górze z ikei. Powiedziała, że na górze jak ma w środku tą wkładkę do przewijania to jak mała wywija rączkami do uderza o te wysokie drewniane brzegi i ją to boli.
gdyby mi mężu nie robił komody to też bym coś takiego kupiła na kosmetyki, pampki w sam raz

Stary 2013-03-24, 21:14   #2200
xal
Zakorzenienie

Cytat:
No chyba przegapiłam ale i tak bym nie jechała, jakoś ostatnio mam gorsze dni
Też mi się nie bardzo chce, ale mąż przypomniał
Ja mam ze zdrowiem huśtawkę, leczę się, jest lepiej, wychodzę chociażby po chleb i znowu gorzej i leczę ... może jakby było cieplej
Jeszcze coś w kwietniu nam zostało no nie ?

Stary 2013-03-24, 21:14   #2201
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Wybiera się któraś jutro na spotkanie dla ciężarówek do katowic?

---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ----------

Przy zakupie mieszkania za 250 tysi to wiesz ile tych darowizn nieopodatkowanych by musiało być
nie no źle zrozumialaś, zgłaszasz do urzędu skarbowego darowizne wysokości 250 tys. od np. rodziców i jest to nieopodatkowane..

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-24, 21:16   #2202
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
Cloche a migdałowy też można wmieszać w ten balsam? pół na pół?
i mam jeszcze pytanie odnośnie filtra John Masters, na jak długo Ci wystarcza i czy stosujesz go codziennie poza "sezonem" też?

cały czas się zastanawiam nad takim przewijakiem, czy to wystarczające rozwiązanie czy lepszy będzie dodatkowo z półkami i na kółkach. Axella, Ty masz miejsce widzę, rozważałaś to?
oczywiście, migdałowy jak najbardziej też się nada tylko radzę mieszać niewielkie porcje, tak na max parę dni. czysty migdałowy olej najlepiej trzymać w lodówce, a małą porcję zmiksowanego balsamu te parę dni spokojnie potrzymasz w łazience.
co do John'a - trudno mi powiedzieć, na ile starcza... bo ja miałam taką zlewkę od dobrej duszyczki, stosowałam latem. poza sezonem się nie filtrowałam wcale. ogólnie jednak uważam, że filtr wydajny w miarę możliwości filtra (bo jednak trzeba go trochę nałożyć, żeby chronił ). no i takie to 2w1 - bo zastępuje spokojnie porządną pielęgnację na dzień
wiem, że jedna wizażanka z powodzeniem stosowała ten filtr też na swoim dwuletnim synku. jego skóra nie tolerowała zbyt wielu kosmetyków, a do tego ona wyliczyła, że jej cała butla John'a na jej i synkowego buziola styknie na sezon
tutaj ten filtr wychodzi najtaniej, sklep sprawdzony przez wiele wizażanek: http://estyl.pl/wlosy/wedlug-produce...-30-50-ml.html

a co do przewijaka: ja planuję kupić taką pojemną, wypasioną komodę, która na dłużej posłuży. na to będzie nakładka-przewijak, można potem zdjąć. jak bym komody nie potrzebowała albo nie chciała, to pewnie bym taką nakładkę na łóżeczko kupiła i byłby spokój
Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
Dziewczyny ponadrabiam nie wiem kiedy a na razie krótkie info.

1. Dziewczyna od bliźniaków urodziła Cc miała w sobotę. Z dzieciakami wszystko ok, po 2000g ważą co na bliźniaki i 33 tc jest sporą wagą mama osłabiona ale powoli wraca do siebie.
2. Mariolce zaczęły odchodzic wody. W końcu
3. Can moja kumpela dziś urodziła w bielańskim jeszcze nie wiem co i jak, dzwonić na razie nie będę ale pamiętam
4. Znowu miałam jakiś dziwny skurcz jednorazowy nospa w tyłek i przeszło ale faktycznie nie polecam takiego zastrzyku bo nie jest zbyt przyjemny...

Także o. Tyle z nowości. Ludzie się rzucili na odwiedziny w weekend i nawet nie miałam kiedy was podczytac...jakieś streszczenie?
świetne wiadomości! duże maluszki, no i jakaż to musi być ulga dla tej dziewczyny!
zastrzyka współczuję...
Cytat:
po tych zabiegach to Ash się tylko napnie a Sofcia wyskoczy ze położne będą musiały ją łapać, zeby o ścianę nie rąbnęła
nooo, może tak to się skończyć
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-24, 21:16   #2203
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:

no fajnie by było trzymam kciuki!
A która jesteś z kolei? Bo chyba Ty masz trochę rodzeństwa?

Wojtek
Stary 2013-03-24, 21:18   #2204
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Też mi się nie bardzo chce, ale mąż przypomniał
Ja mam ze zdrowiem huśtawkę, leczę się, jest lepiej, wychodzę chociażby po chleb i znowu gorzej i leczę ... może jakby było cieplej
Jeszcze coś w kwietniu nam zostało no nie ?
Chce się Ciebie pozbyć?
Ja jestem zdrowa ale jakaś słaba ostatnio
Na te w kwietniu koniecznie chcę pojechać

Stary 2013-03-24, 21:22   #2205
xal
Zakorzenienie

Cytat:
nie no źle zrozumialaś, zgłaszasz do urzędu skarbowego darowizne wysokości 250 tys. od np. rodziców i jest to nieopodatkowane..
No właśnie tak mi się wydawało, że jak się zgłasza to nieopodatkowane.
Ale, że mieszkanie tylko raz w życiu to nie wiedziałam.
Na razie temat mnie nie dotyczy bo niczego dostawać nie zamierzam

Stary 2013-03-24, 21:26   #2206
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:

no fajnie by było trzymam kciuki!
A która jesteś z kolei? Bo chyba Ty masz trochę rodzeństwa?
Jestem druga Mam starszego brata i 2 młodsze siostry i mój poród jako jedyny był taki błyskawiczny, niestety... Ale i tak mam nadzieje Z resztą moja mama na pewno nie stosowała wspomagaczy, więc mam większe szanse na szybki pierwszy poród
Stary 2013-03-24, 21:26   #2207
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Chce się Ciebie pozbyć?
Ja jestem zdrowa ale jakaś słaba ostatnio
Na te w kwietniu koniecznie chcę pojechać
Przeczytał gdzieś w necie, że każda baba coś dostanie. To mu powiedziałam, że byłam już na 2 i próbki mam, ale nagród żadnych nie wylosowałam. To stwierdził, że lepiej mam siedzieć w domu jak nic nie wygrywam

Stary 2013-03-24, 21:28   #2208
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Wszystkie się martwiły, tylko ja z Ash potrułyśmy Ci dupę, bo reszta nie chciała zawracać Ci głowy
Cytat:
dopiero zaczęłam nadrabianie i zobaczyłam, że swoją nieobecnością wprowadziłam mały popłoch
Przepraszam najmocniej Was Wszystkie , nie chciałam Was niepokoić, po prostu mnie rozłożyło.. straciłam rachubę czasu i nawet nie zdałam sobie sprawy, że tyle już minęło od mojej ostatniej obecności na forum.

Grypa mnie rozłożyła, leżałam plackiem a że to był weekend to Tż się mną opiekował i miałam całkowity szlaban na kompa i telefon

Cytat:
Lonely dobrze, że już lepiej się czujesz. Poradziłaś sobie domowymi sposobami czy była wizyta lekarska?

też się cieszę..
udało mi się domowymi sposobami- czosnek w sporych ilościach jest niezastąpiony. Herbatka z lipy, miód, mleko, sok z porzeczek, herbata z bzu.. na wysoką gorączkę paracetamol...
jakoś się udało
dziś już przeszło całkowicie

A teraz UWAGA nadrabiam zaległości (troszkę na raty)

Justi - za wózek, Bartula będzie miał super furkę

Pawie oczko - kocyk cuuudny

Marchewka - fajna relacja z zajęć SR też mieliśmy o tym oddychaniu przeponą i tez faceci trzymali nam rękę na brzuchu i piersi
osobiście troszkę męczyło mnie to oddychanie, ale szybko załapałam o co chodzi. Niektóre dziewczyny miały problem

Gold fish - za prawie 3kilowe Szczęście i pozycję nietoperka aa no i fotel świetny

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-24, 21:51   #2209
xal
Zakorzenienie

Ostatnio rano budzę się bardzo wcześnie i nie potrafię dospać, więc zmykam spać

Stary 2013-03-24, 21:58   #2210
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
zapamietam i zobacze ja posciel chce bawelniana, flanelowych pieluszek nawet nie moge dotknac, bo mnie ten material drazni nie katuj malej, pod flanela musi sie strasznie spac. fuuuj Laurunia bedzie spocona
Ja mam większość pościeli flanelowych i je uwielbiam. Dostaliśmy na ślubie kilka satynowych i dla mnie one sa za zimne. Ja chcę dla małej bawełne na lato a na zimę flanelkę

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-24, 22:03   #2211
cloche
Zakorzenienie

flanelka na zimę jest super
a najbardziej lubię pościel z satyny bawełnianej taka "satyna" z poliestru czy czego to, to według mnie nic nie warta. beznadziejny, wkurzający i elektryzujący materiał. a bawełniana jest milusia w dotyku!

---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ----------

a tak w ogóle to idę zaraz spać. napiekłam się dzisiaj ostro i padam. muszę jakoś się odwdzięczyć za prezent w pracy, a jutro mam ostatni dzień... trzecią blachę upiekę jeszcze z samego rana, ale to już takie szybsze ciacho będzie. powinnam zdążyć
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-24, 22:06   #2212
diabli
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 201

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
Dziewczyny ponadrabiam nie wiem kiedy a na razie krótkie info.

1. Dziewczyna od bliźniaków urodziła Cc miała w sobotę. Z dzieciakami wszystko ok, po 2000g ważą co na bliźniaki i 33 tc jest sporą wagą mama osłabiona ale powoli wraca do siebie.
suuuuper wiesci. duze dzieci, mamusia niech sie regeneruje i w koncu ucieka do domku! na pewno odetchnela z ulga
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-24, 22:07   #2213
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
dopiero zaczęłam nadrabianie i zobaczyłam, że swoją nieobecnością wprowadziłam mały popłoch
Przepraszam najmocniej Was Wszystkie , nie chciałam Was niepokoić, po prostu mnie rozłożyło.. straciłam rachubę czasu i nawet nie zdałam sobie sprawy, że tyle już minęło od mojej ostatniej obecności na forum.

Grypa mnie rozłożyła, leżałam plackiem a że to był weekend to Tż się mną opiekował i miałam całkowity szlaban na kompa i telefon

też się cieszę..
udało mi się domowymi sposobami- czosnek w sporych ilościach jest niezastąpiony. Herbatka z lipy, miód, mleko, sok z porzeczek, herbata z bzu.. na wysoką gorączkę paracetamol...
jakoś się udało
Najważniejsze, że już się dobrze czujesz Jestem pewna, że to dzieki uzdrawiającej obecności mężulka

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
[/COLOR]a tak w ogóle to idę zaraz spać. napiekłam się dzisiaj ostro i padam. muszę jakoś się odwdzięczyć za prezent w pracy, a jutro mam ostatni dzień... trzecią blachę upiekę jeszcze z samego rana, ale to już takie szybsze ciacho będzie. powinnam zdążyć
Szalona jesteś, że jeszcze rano chcesz piec Życzę Ci przyjemnego ostatatniego dnia zatem
Stary 2013-03-24, 22:10   #2214
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
a najbardziej lubię pościel z satyny bawełnianej taka "satyna" z poliestru czy czego to, to według mnie nic nie warta. beznadziejny, wkurzający i elektryzujący materiał. a bawełniana jest milusia w dotyku!

---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ----------

a tak w ogóle to idę zaraz spać. napiekłam się dzisiaj ostro i padam. muszę jakoś się odwdzięczyć za prezent w pracy, a jutro mam ostatni dzień... trzecią blachę upiekę jeszcze z samego rana, ale to już takie szybsze ciacho będzie. powinnam zdążyć
o tak, satyna z bawełną jest najlepsza

miłego, ostatniego dnia w pracy

Stary 2013-03-24, 22:21   #2215
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Jestem druga Mam starszego brata i 2 młodsze siostry i mój poród jako jedyny był taki błyskawiczny, niestety... Ale i tak mam nadzieje Z resztą moja mama na pewno nie stosowała wspomagaczy, więc mam większe szanse na szybki pierwszy poród
siakoś zapamiętałam ze Was jakoś więcej bylo e to masz szansze masz oby się sprawdziło!

---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ----------

Cytat:
Przeczytał gdzieś w necie, że każda baba coś dostanie. To mu powiedziałam, że byłam już na 2 i próbki mam, ale nagród żadnych nie wylosowałam. To stwierdził, że lepiej mam siedzieć w domu jak nic nie wygrywam
e to powiedz ze im częściej chodzisz tym większe szanse ze w koncu coś wygrasz

Wojtek
Stary 2013-03-24, 22:22   #2216
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Ja mam większość pościeli flanelowych i je uwielbiam. Dostaliśmy na ślubie kilka satynowych i dla mnie one sa za zimne. Ja chcę dla małej bawełne na lato a na zimę flanelkę
satyna u mnie zupelnie odpada. moge spac tylko w bawelnie, w zimie tez mam w domu tropiki, wiec nie narzekam. ogolnie sporo materialow mnie drazni. nienawidze golfow. taki dziwny typ :P
Stary 2013-03-24, 22:45   #2217
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
też się cieszę..
jakoś się udało

Marchewka - fajna relacja z zajęć SR też mieliśmy o tym oddychaniu przeponą i tez faceci trzymali nam rękę na brzuchu i piersi
osobiście troszkę męczyło mnie to oddychanie, ale szybko załapałam o co chodzi. Niektóre dziewczyny miały problem
ja też zauważyłam, ze absolutnie czosnek na mnie działa najlepiej maliny to sobie mogę pic i pic i nic..
no i mleko z miodem na gardlo ale to tylko jak boli tylko troche..

o to z tym oddychaniem to widzę na innych szkołach też jest to fajnie

---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ----------

Cytat:
o własnie satyna bawełniana wymiata!

---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ----------

Cytat:
satyna u mnie zupelnie odpada. moge spac tylko w bawelnie, w zimie tez mam w domu tropiki, wiec nie narzekam. ogolnie sporo materialow mnie drazni. nienawidze golfow. taki dziwny typ :P
ja też nienawidzę golfów, bleeech.. u innych mi nie przeszkadzaja a jak ja sprobuje zalożyć to czuje ze sie duszę..

---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ----------

W planie porodu mam napisane zeby ustosunkować się czy chce zeby mi przebijali pęcherz płodowy jeżeli sam nie pęknie.. Są jakieś złe konsekwencje tego ze przebija/nie przebiją??

Wiem, że moja mama miala przebijany za każdym razem bo jej nie pękał i dopiero po tym zaczynała sie sama akcja i szybko zaraz rodziła...

---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ----------

tyle tych marcowych dzieciaczków na swiecie... robi się poważnie.. na prawde niedługo zaczniemy rodzić nie moge w to jakoś uwierzyć..

Wojtek

Edytowane przez maarchewka
Czas edycji: 2013-03-24 o 22:43
Stary 2013-03-24, 23:20   #2218
lonely_lady
Zakorzenienie

ufff.. nadrobiłam

tylko za dużo nacytowałam i posty mi powcinało

Cloche- pisałaś, że czasem Ci słabo jak dzidziuś się jakoś przekręci. Też tak mam.. może spowodowane jest to dodatkowo tym naszym niskim ciśnieniem. Ale maluszki też nieźle rozrabiają w brzuszku.. czasem mam wrażenie, że brzuch mi się napina i macica stawia a to Wiktorek się wypina jakby chciał wyjść przez brzuch

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
Taka pogoda to nie dziwne, że się rozchorowałaś. Oby szyko Ci minęło i już żeby była wiosna i żadna z nas nie chorowała

Cytat:
uff!!!

Cytat:
Lonely zdrówka

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
no w koncu , dobrze ze juz lepiej

Cytat:
- jest mi duszno
- nie mam czucia w przedramieniu
- najlepiej żebym piła tylko soczki z kartonika ze słomką...
(rozwiązane, że piję wodę i sok z kubeczka po sheaku z MC oczywiście ze słomką)
- denerwuje mnie rodzicielka
- ktoś tu się zna na hmmm oszczędnościach, lokatach etc - potrzebuje porady
- mam pełno pryszczy...
- zmęczona jestem psychicznie

i chce już chociaż połowę maja!

eeee no i tyle sobie ponarzekałam przy niedzieli

co do duszności to ja też mam okropne, ale u mnie dodatkowo dochodzą problemy astmatyczne więc to było do przewidzenia

Cytat:
Nie chodzi mi o oprocentowanie.
Bo my już dawno z lokat przenieśliśmy oszczędności na konto oszczędnościowe na 5 proc. w SGB. Tu akurat jestem zorientowana w temacie.
Chodzi mi bardziej o wpłacenie nowych środków i o Skarbówkę.
z tego co ja się orientuję (pytaliśmy ostatnio nawet znajomą która niby się na tym zna) przy wpłacie/przelewach bankowych do 30tysięcy skarbówka nie sprawdza, chyba że ktoś życzliwy zgłosi
przy jednorazowej wpłacie powyżej 30tys skarbówka może to sprawdzić..

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
jesteś no to się kuruj dalej i zdrowiej szybciutko [C

Cytat:
zdrowka i wracaj do nas
oj to szalenie mile, ze obce babeczki pamietaja i martwia sie nieobecnoscia na "jakims tam forum" mnie tez bylo baaaardzo milo, gdy w szpitalu zobaczylam smsy od Was myslalam, zeby tz cos naskrobal w moim imieniu, ale jakos za duzo mu zlecalam takich bojowych zadan i nie chcialam zawracac jeszcze glowy forum. musze zaczac byc mobilna

Ashyshqa - masz rację- obecność Mężulka przy mnie na pewno miała ogromny wpływ na udaną kurację

a teraz uciekam spać, bo Tż mnie odgania od kompa i zaraz dostanę opierdziel, znaczy już dostaję

do jutra

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-24, 23:36   #2219
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
O, a ja o tym słyszałam W Poznaniu to chyba bardzo popularny "przesąd"

Ale słodziak

Super pokoik i łóżeczko. Tak sobie patrzę i patrzę na ten przewijak na łóżeczko i chyba też taki kupię tzn. taki nakładany na łóżeczko a nie osobny.

dla teścia za wózek.
A mów co tam z tą oszustką? Jak się policja za to zabrała? I coś jeszcze jej grozi?
nakładany ajny,bo mniej zagraca pokoik a ała i tak bedzie tak mała,że póki co bedzie jej to wisieć

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
bardzo ładne łóżeczko i przewijak z kotkami również

happy- moim zdaniem taki przewijak na łóżeczko w zupełności wystarczy to jest mega wygodne rozwiązanie
<<nawet jakbym miała miejsce na dodatkową szafkę/komodę z przewijakiem to nie zdecydowałabym się na to. >>
a tak czy siak taki przewijak stosujesz tylko kilkaa miesięcy

xal- każda część mojego ciała lubi earl graya
dzięki

Cytat:
szafy to najlepsze co może być
my mamy taką:
Załącznik 5175615

oczywiście małżo robił

no tyle kosztują... minimum ale są 20 razy porządniejsze niż te ze sklepu, idealnie pod wymiar no i środek masz jaki chcesz
Czyli co Zgłaszasz się jako pierwsza na ochotniczkę?
łoooo fajowska ja mam z lustrami i fajowo pokoik powiększa, u rodziców była 3czesciowa,2xlustro i 1xdrewno-super,nie zarłam się z siorką o kolejnosc przegladania

Cytat:

tez poprosze jakieś ciacho

Cytat:
ja też zauważyłam, ze absolutnie czosnek na mnie działa najlepiej maliny to sobie mogę pic i pic i nic..
no i mleko z miodem na gardlo ale to tylko jak boli tylko troche..

o to z tym oddychaniem to widzę na innych szkołach też jest to fajnie

---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ----------

o własnie satyna bawełniana wymiata!

---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ----------

ja też nienawidzę golfów, bleeech.. u innych mi nie przeszkadzaja a jak ja sprobuje zalożyć to czuje ze sie duszę..

---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ----------

W planie porodu mam napisane zeby ustosunkować się czy chce zeby mi przebijali pęcherz płodowy jeżeli sam nie pęknie.. Są jakieś złe konsekwencje tego ze przebija/nie przebiją??

Wiem, że moja mama miala przebijany za każdym razem bo jej nie pękał i dopiero po tym zaczynała sie sama akcja i szybko zaraz rodziła...

---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ----------

tyle tych marcowych dzieciaczków na swiecie... robi się poważnie.. na prawde niedługo zaczniemy rodzić nie moge w to jakoś uwierzyć..
pytałam gina szczerze o plan porodu..
szczerze mają go gdzies bo to i tak oni decyduja co i jak,wiec nie bardzo ich interesuj co tam sie pisze..
a tak sie wysilalam by napisac

tż wrócił z pracy,leży w wannie a ja złapałam jakiegoś doła i nie przechodzi..
ja..ja nie jestem gotowa.. okropnie się boję,że nie dam rady
tak bardzo tego pragnę,a tak bardzo się boję..

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 00:03   #2220
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
pytałam gina szczerze o plan porodu..
szczerze mają go gdzies bo to i tak oni decyduja co i jak,wiec nie bardzo ich interesuj co tam sie pisze..
a tak sie wysilalam by napisac
mamie mateuszka przebili pecherz, miala kroplowe i polozne robily z nia caly wywiad. opowiadala nam pozniej, ze nie sadzila, ze podczas porodu jest tyle papierow do uzupelnienia i wlasnie zadawaly mnostwo pytan "czy zgadza sie pani na nacinanie, na kangurowanie, czy czekac z przecieciem pepowiny, zgoda na szczepienia, transfuzje" i milion innych ustalaly z nia plan porodu w trakcie gdyby miala go spisany to pewnie wzielyby i uzupelnily swoje papierki.
moze u Ciebie tez tak bedzie?

ja tez myslalam, ze w ciazy najbardziej bede obawiala sie porodu...a teraz mi sie wszystko tak pokomplikowalo, ze porod stal sie tylko data do odbebnienia hehe. nie boj sie! damy rade

DOBRANOC!

Edytowane przez diabli
Czas edycji: 2013-03-25 o 00:04
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości