|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#301 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VIII vel. Ciśnij dziołcha, ciśnij!
Cytat:
![]() no trzeba kupić, bo młody długaśny jest i wyrasta ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() nawet tak nie myślpo prostu pierwsze tygodnie z karmieniem to walka i poswiecenie
|
|
|
|
#302 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymam kciuki za szybką akcję ![]() Kasia, za Ciebie też trzymam kciuki, żebyś wygrała tę walkę o karmienie ![]() No to zaczynamy dzisiaj 38 tydzień W środę mam wizytę u gina i szczerze mówiąc zaczynam się denerwować, bo ostatnio ciągle mnie boli brzuch tak okresowo i tak dziwnie mnie ściska wszystko. Jak mi powie, że już jest rozwarcie, to chyba nie wstanę z tego fotela![]() A muszę jeszcze jechać dzisiaj po wyniki. Nie chce mi się
|
|
|
|
|
|
#303 | |
|
Raczkowanie
|
Witam Was drogie Dziołchy w rozpoczętym 38 tygodniu
![]() Cytat:
![]() za tygodnieJa planuję dzisiaj dopakować torbę tak, już żeby była "prawie"gotowa. Po piątkowych dziwnych bólach stwierdziłam, że tuż tuż godzina zero i może nastać wcześniej niż by mi się zdawać mogło ![]() Cudowna ta Twoja córcia !! GRATULUJĘ OGROMNIE ! Witamy Słodziutkiego LEOSIA CZARNY FLAMASTER - jak akcja ?? ktoś coś wie ??!! Mam nadzieję, że już cieszycie się sobą ![]() Trochę udało mi się Was nadrobić. Niestety mogę mieć teraz trochę ograniczony dostęp do komputera, bo mój laptopek się popsuł że akurat musiał teraz No nic, może jakoś to będzie.Dziewczyny mam takie pytanie do Was: od wczoraj jakoś dziwnie kuje mnie w jednym sutku ---------- Dopisano o 07:35 ---------- Poprzedni post napisano o 07:31 ---------- http://demotywatory.pl/2683493/Zapierajacy-dech-moment?fb_action_ids=3045 26553008734&fb_action_typ es=og.likes&fb_source=tim eline_og&action_object_ma p={%22304526553008734%22% 3A10150205789796200}&acti on_type_map={%22304526553 008734%22%3A%22og.likes%2 2}&action_ref_map=[] A tu coś na dobre rozpoczęcie tygodnia
|
|
|
|
|
|
#304 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
takze uszy do gory !!!---------- Dopisano o 07:48 ---------- Poprzedni post napisano o 07:42 ---------- Cytat:
25.02.2010 25.04.2010. 25.10.2010. zaręczyny 15.10. 2011. ![]() 21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png |
||
|
|
|
|
#305 |
|
Raczkowanie
|
dla nowych mam i maluszków. czarny flamaster i ciśnij!Byłam w sobotę na zakupach dziewczyny i z wyprawki kupiłam już wszystko - oprócz łóżeczka. Jednak w torbie do szpitala tylko trzy rzeczy spakowane - 1 koszula, kapcie i szlafrok ![]() Któraś pisała o wizycie zasmarkanej teściowej... Nas też teściowie nawiedzili w weekend, wzięli ze sobą syna (14 lat chłopak i nie zostanie w domu bez rodziców nawet godzinkę). Nie mam nic do młodego, tylko wzięli go CHOREGO. Kaszel, katar i jeszcze gorączkę miał. A ja łatwo łapię wszelkie choróbstwa. Oczywiście 2 godziny po wyjeździe miałam już prawie 38 stopni Cała noc nieprzespana, przy gorączce 39 wzięłam paracetamol - po tel. konsultacji z moim gin, biedny chłop odebrał o 2 w nocy ![]() Makabrycznie się czuję. Maż jeszcze zadzwonił do rodziców i powiedział, że nie życzymy sobie wizyt chorych ludzi... to się obrazili. kmagg81 - Nie strasz - to jeszcze nie nas czas
Edytowane przez wolanin1 Czas edycji: 2013-03-25 o 06:57 |
|
|
|
|
#306 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My ostatnio byliśmy u znajomych- zaprosili nas na kawkę. Mają syna- 9 lat. I tak siedzimy sobie - gadka-szmatka, a nagle znajoma mówi -mały ma straszną anginę, gorączki niczym nie można mu zbić... itd. A dziecko zamiast leżeć w łóżku, to siedzi z nami przy stole i to jeszcze obok mnie. A ja jak na coś choruję, to właśnie na anginę ![]() Przed chwilą w DDTVN mówili, że od 1 kwietnia ma być już cieplutko - typowo wiosennie. Oby
|
|
|
|
|
|
#307 |
|
Zakorzenienie
|
Moin
u nas mrozno, ale slonecznie ![]() oby do wiosny ! jejj do porodu zostalo raptem 3 tygodnie im blizej, tym zaczynam sie mocniej stresowac ![]() dzisiaj po poludniu mam wizyte u lekarza, to podgladne maluszka znowu ![]() trolla GRATULACJE.. gdzie sie Tymek zmiescil w tym zgrabnym brzusiu? ![]() Czarny Flamaster kciuki zacisniete .. choc pewnie maluszek jest juz z Wami
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2013-03-25 o 07:12 |
|
|
|
|
#308 | |
|
Wtajemniczenie
|
---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:18 ---------- świetne te ciuszki ---------- Dopisano o 08:21 ---------- Poprzedni post napisano o 08:19 ---------- Cytat:
o który teraz naprawdę ciężko
|
|
|
#309 | |
|
Zakorzenienie
|
donoszony dzidzius ![]() Cytat:
Ludzie są bez wyobraźni. serio. za co sie obrazili?! ze ktos im wytknal oczywistosc?
|
|
|
|
#310 |
|
Wtajemniczenie
|
ciekawe co u CZARNY FLAMASTER
|
|
#311 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
to teściowa nie wie, że kobieta w ciąży powinna unikać chorych ?? masakra z tymi babami ! ![]() Ja całkiem niedawno usłyszałam opinie moich teściów: że dawniej to kobiety pracowały do samego porodu, harowały a ja to na zwolnieniu siedzę już tyle (od grudnia) no normalnie cycki mi opadły jak to usłyszałam WOLANIAN- ja nie straszę - bo ja sama w strachu Edytowane przez kmagg81 Czas edycji: 2013-03-25 o 07:33 |
|
|
|
|
|
#312 |
|
Zakorzenienie
|
![]() ja tez juz sie zaczynam bac .. od ok. tygodnia mam rozne bole w podbrzuszu, twardnienie brzucha coraz czestsze.. porod zbliza sie nieublagalnie.. jeszcze 3 tygodnie ![]() ehhh wczoraj ogladalam reportaz w TV o parze, ktora oczekiwala dziecka z syndromem downa.. mimo, ze byl bardzo pozytywny, to splakalam sie jak bobr.. te malenstwa za duzo nie odstawaja od normalnych dzieci. I tak myslalam o badaniach prenatalnych, kiedy chcemy wiedziec, czy dziecko bedzie chore... i o podjeciu decyzji o usunieciu ciazy, jak ciezkie sa takie dylematy
|
|
#313 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tyle, ze sama miala kiepski polog, wiec teraz to inna gadka. "uwazaj na siebie", "wiem jak to jest"... wymiata normalnie... Jeszcze odnosnie chorych... najgorsze jest to, ze ONI (w sensie: nie ciężarni, nie karmiący) mają pelne pole ruchów w leczeniu/zapobieganiu. a my co?! paracetamol/amol, sok z malin, czosnek.... i zaklinanie rzeczywistosci...
|
|
|
|
#314 |
|
Rozeznanie
|
Czesc dziewczyny,
nam Trolla Gratulacje wielkie ![]() Ciekawa jestem opisu porodu Zycze milego poznawania sie z malenstwem ![]() Na weekend wchodzilam tylko na sekunde zawsze, zobaczyc kto rodzi Robilismy niedorobki remontowe + kuchnie ... Ehhh tak sie narobilam, ze myslalam juz, ze wczoraj wieczorem urodze :/ Choc az tak duzo znowu tez nei robilam ![]() Teraz dalej robota, w sumie mama robi prawie wszystko, no ale nie wie gdzie co lezy i co i jak dokladnie, wiec w sumie "sprzatam" z nia ![]() A tak poza tym to raczej ok, jestesmy juz w 39 TC, zostalo 12 dni to go choc ja to bym chciala rodzic za 9 ![]() ![]() tak z malym sie umawiam Czuje sie ok, choc juz mam ten objaw co chyba Moderna, obudzilam sie z bolem dloni, podpuchniete, ciezko nawet scisnac dobrze :/ Ehhh ... A wczoraj wieczorem jak mnie pachwiny cagnely no szok.
|
|
|
|
|
#315 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() niestety zarazic sie mozemy wszedzie.. ale gosci z chorobskiem bym nie wpuscila do domu ![]() w ciazy juz dwa razy spotkalam chore kolezanki na miescie, ktore od razu mnie ostrzegaly, ze sa chore, dlatego mnie nie usciskaja czy nie podadza reki
|
|
|
#316 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale jak mówi moje ulubione powiedzenie "w ciąży to normalne, a zwłaszcza pod koniec" |
|
|
|
|
|
#317 | |||
|
Zakorzenienie
|
cześć
, Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
czarny flamaster -
|
|
|
#318 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ehhh z tymi dlonmi nawet nie mow.. a moze podwojna dawka magnezu? ja tez w weekend troche ogarnialam pokoj dziecka, powynosilam zbedne rzeczy, rozlozylam lozeczko (na razie turystyczne.. na drewniane czekamy ).. jeszcze tylko jakas dekoracja i bedzie cacy ![]() chcialam kupic takie fajne nieduze naklejki na sciane, ale tapeta nie jest gladka, ma strukture (pisza wszedzie, ze nadaja sie tylko na gladka.. prawda to? )
|
|
|
#319 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wiec po drodze zajechali, posiedzieli z nimi z 2h i przyjechali prosto do ciezarnej. Jakby nie mogli zajechac do nich wracajac, po 1 dniu lub po prostu zostawic tego zarcia (choc to dzieci glodujace nie sa) i jechac dalej... No rece opadaja.A w ogole juz powiedzialam mezowi, ze w czasie mojej ciazy jego rodzice sa bardziej nadwrazliwi niz ja... Tesciowa dzwonila w zeszlym tygodniu do mnie, ze chcieliby wpasc na drugi dzien swiat do nas, ja ze ok i ze fajnie. Teraz w sobote tesciowa dzowni, ze jednak nie przyjada, bo moj maz do nich nie zadzwonil i nie wiem, nie powiedzial jak sie cieszy, ze przyjada ??? hehe za malo zainteresowania mamie chyba daje, nie wiem, nie kumam, no i jakies tam bezsensowne powody tego, ze nie przyjada. No tragedia, rece opadaja, foch fochem pogania, a mialam naprawde normalnych tesciow, nie wiem, zazdrosni sa czy co. Wychodzi na to, ze mimo, ze mamy ciagle myslec i dopieszczac ich ego chyba, zamiast probowac dac rade z remontem, wyprawka i nowa praca meza, w ktorej musi naprawde dac z siebie wszystko teraz. Szok.---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ---------- Cytat:
Ale wlasnie takie mam neiduze, naklejki zwierzaczkow i chce dookola lozeczka przykleic, ale mamy farbe. Moze jak struktura w miare plaska to bedzie ok? Nie mam pojecia, pierwszy raz bede uzywac.---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ---------- Cytat:
A tyle do zrobienia Ale wiecie co, wczoraj wieczorem jak bylam taka zmeczona, to sobie pomyslalam, ze jakbym teraz zaczela rodzic, to chyba bym nie dala rady ze zmeczenia, albo byloby to o wiele ciezsze ... ehhh. A mowi sie, ze dziewczyny specjalnie sprzataja, bigaja po schodach, myja podloge na kleczkach i jakos to mi sie kloci z moimi wczorajszymi przemysleniami ![]() ---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ---------- Cytat:
![]()
|
||||
|
|
|
|
#320 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a sen niezły Cytat:
a co do jedzenia to ja też ciagle moze nie tyle głodna ile "bym coś zjadła" i to najlepiej słodkiego ale musze sie ograniczac bo dopiero w jedne najszersze spodnie weszłam ze swoich dawnych a muszę wrócic do swoich ciuchów ![]() Gratulacje Cytat:
![]() słodziak Cytat:
|
|
|
#321 | |
|
Zakorzenienie
|
hehe
to jej szwagierka. stawiana mi na wzor zachowan ciezarowkowych ![]() Cytat:
dopieszczac!
|
|
|
|
#322 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja też go niecierpie
|
|
|
#323 |
|
Raczkowanie
|
W moim przypadku teściowa to spoko babka, taka bardzo życiowa, wyrozumiała, nie miesza się do naszego życia, ale teść
![]() ![]()
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#324 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#325 |
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() i za pozostałe tygodnie bo chyba kogoś mi nie zacytowałozdrówka dla chorych za czarny flamastereh kiedy to ciepło w koncu przyjdzie
|
|
#326 |
|
Raczkowanie
|
Witam się przy poniedziałku,
Pogoda za oknem słoneczna tylko ten śnieg... MALPKA - dzięki za Chmielewską zaraz poszukam na allegro ![]() Mam też pytanie do mam rozpakowanych, bo w sumie bardzo mnie to interesuje a nie mogę nigdzie znaleźć odpowiedzi...Czy skura na brzuchu po porodzie zostaje Wam taka rozciągnięta? czy się skurcza, po jakim czasie?? czy może jakieś kremy albo pasy stosujecie? ja zaoptarzyłam się w pas ale jakoś nie chce mi się wierzyć, że one pomagają...i do tego jeszcze rozstępy mi powychodziły...zmora straszna a smaruję się od początku ciąży jak głupia głównie mustella i co...i dupa i tak wylazły wredoty....
|
|
|
|
|
#327 |
|
Zakorzenienie
|
heloł
|
|
#328 |
|
Wtajemniczenie
|
mówią ze za tydzień
![]() wicie co? od wczoraj puchnie mi bardziej lewa stopa?
|
|
#329 |
|
Zakorzenienie
|
Hej witam się i ja..zaczynamy 38 tydzień...
![]() Miałam wczoraj mega zgagę i od kilku dni brak chceci na cokolwiek, dzis wracam do swiata zywych, ide na zakupy jakies i ostatnie prasowanie tego co jest. Jutro wizyta wiec prosze o kciuki.. plan jest dokupic kilka bodziakow i kocyk jeszcze z 1 no i moze cos w oko wpadnie.. ![]() Jak wrócę to nadrobię nowy wątek, bo jak ostatnio byłam to załapałam się jeszcze na stary . Ale nie miałam sił, jakieś nastroje i w ogóle lenistwo mnie opętało. U mnie zima i mroźno, w nocy mieliśmy około - 17 nie wiem jak jest teraz, ale za chwilę się przekonam brrr Wiosno, czekamy ![]() Odebrałam w piątek wyniki na posiew, jest dodatni i są jakieś bakterie wymienione, ale nazw teraz nie przypomne, a NIE WYHODOWANO GSB czyli ok??? Gratuluję nowych tygodni mamuś i brzuszków i kciuki za nasze rodzące najbliższe
Dla Ciebie moje serce bije tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło... PAWEŁEK 12.04.2013 R. Edytowane przez eluśka87 Czas edycji: 2013-03-25 o 09:06 |
|
|
|
|
#330 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jest na nim troszkę skóry jeszcze - ale to myślę pozostałość po pączkach i samo nie zniknie
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:23.

golenie się "tam" z brzuchalem toż to Syzyfowa praca 

W środę mam wizytę u gina i szczerze mówiąc zaczynam się denerwować, bo ostatnio ciągle mnie boli brzuch tak okresowo i tak dziwnie mnie ściska wszystko. Jak mi powie, że już jest rozwarcie, to chyba nie wstanę z tego fotela
i czy ciuszków dla małej nie za mało - ale jak coś to tż podrzuci (do szpitala 4 min drogi)
że akurat musiał teraz
No nic, może jakoś to będzie.

05.07.2008