MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VIII vel. Ciśnij dziołcha, ciśnij! - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-03-25, 04:35   #301
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VIII vel. Ciśnij dziołcha, ciśnij!

Cytat:
Napisane przez Agateczka* Pokaż wiadomość
zazdroszczę, ale jeszcze trochę i my będziemy szaleć i szukać nowych ciuszków, tak jak to było przy wyprawce, Strippi zaczęła szaleństwa tak i teraz

Masakra, golenie się "tam" z brzuchalem toż to Syzyfowa praca
mam tylko nadzieję że mi podrażnienie nie wyskoczy
macie jakieś pomysły jak temu zapobiec??
zapobiec?? poprosić męża

no trzeba kupić, bo młody długaśny jest i wyrasta

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
Dobra, dobra widziałam na f, ze dorwałasjeszcze kolejna partie;p Stroisz tego Michasia
no nie mogłam się oprzeć

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość

Strippi zazdroszczę ze masz tyle pokarmu pomrozonego. Ja nie wiem jak dam rade z weselem za tydzień...bd musiała jeździć i ja karmić co 3 godziny...nie naprodukuje tyle żeby odciągnąć i pomrozic mamie.
w sumie 12 porcji to tylko 2 dni, ale obawian się, że będę musiała użyć, bo dziś gorzej sie czuje :/ i nie wiem czy czasem do lekarza nie bede szla jutro czy pojutrze :/ a jak dostanę antybiotyk to nici z karmienia :/

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
Co do cyca ... Znalazlam nakladki Mlody nie chce z nich jesc ... Wiec dalej odciagam - ale nie wiem zdaje mi sie ze dzis jakos mniej z lewej dalam rade (na ost karmienie o3) odciagnac 45ml a z prawej 80ml - no i zostalo troche bo nie wypil wszytskiego. Aaa no i jak odciagam to widze tylko jakby mi z2 kanalikow ciaklo ... Czuje sie jakas wybrakowna :-/
kochanaa nie jesteś nawet tak nie myśl
po prostu pierwsze tygodnie z karmieniem to walka i poswiecenie
Stary 2013-03-25, 06:05   #302
Nyaa
Zakorzenienie

GG do Nyaa

Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
Już mam co 8 minut
Co do jazdy na IP, to ja znowu należę do osób, które nie lubią zawracać ludziom głowy. Tak sobie myślę "Kurczę, a jak mi przejdzie, albo długo będę siedzieć w tym szpitalu, to tylko robotę dam ludziom, a po co, a na co...." itd
Ja też bym chciała jechać na IP, jak już będę na sto procent pewna, że się zaczęło i na pewno skurcze nie miną, ale obawiam się, że tż spanikuje i zapakuje mnie do samochodu i powiezie.

Trzymam kciuki za szybką akcję

Kasia, za Ciebie też trzymam kciuki, żebyś wygrała tę walkę o karmienie

No to zaczynamy dzisiaj 38 tydzieńW środę mam wizytę u gina i szczerze mówiąc zaczynam się denerwować, bo ostatnio ciągle mnie boli brzuch tak okresowo i tak dziwnie mnie ściska wszystko. Jak mi powie, że już jest rozwarcie, to chyba nie wstanę z tego fotela

A muszę jeszcze jechać dzisiaj po wyniki. Nie chce mi się

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87j44jq9d7lsxv.png
Nyaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-25, 06:35   #303
kmagg81
Raczkowanie

Witam Was drogie Dziołchy w rozpoczętym 38 tygodniu

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
Witajcie!
dziś równo 38 tydz
muszę się pochwalić że wczoraj wieczorkiem torbę spakowałam ale nie wiem czy o czymś nie zapomniałami czy ciuszków dla małej nie za mało - ale jak coś to tż podrzuci (do szpitala 4 min drogi)
za tygodnie
Ja planuję dzisiaj dopakować torbę tak, już żeby była "prawie"gotowa. Po piątkowych dziwnych bólach stwierdziłam, że tuż tuż godzina zero i może nastać wcześniej niż by mi się zdawać mogło

Cytat:
Napisane przez trooskava Pokaż wiadomość
p.s.
wstawiam dwie fotki dla cioć wizażowych od mojej eM .
Cudowna ta Twoja córcia !!

Cytat:
Napisane przez trolla2405 Pokaż wiadomość
Dzis o 5:56 sn na swiat przyszedł Tymoteusz. 4.6kg 58cm
GRATULUJĘ OGROMNIE !

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
J
A tu kogoś Wam przedstawiam

Leoś - synek Mokki
Witamy Słodziutkiego LEOSIA

CZARNY FLAMASTER - jak akcja ?? ktoś coś wie ??!!
Mam nadzieję, że już cieszycie się sobą

Trochę udało mi się Was nadrobić. Niestety mogę mieć teraz trochę ograniczony dostęp do komputera, bo mój laptopek się popsuł że akurat musiał teraz Jak mąż w pracy to będę zaglądać z jego komputerka, ale później zostaje mi tylko net w telefonie - a tam taka maciupka klawiatura, że nie wiem czy mój układ nerwowy wytrzyma pisanie na nim No nic, może jakoś to będzie.

Dziewczyny mam takie pytanie do Was: od wczoraj jakoś dziwnie kuje mnie w jednym sutku Miała któraś z Was coś takiego ?? czy to zapowiedź całej tej siary? czy cza się zamartwiać i pytać doktora ??

---------- Dopisano o 07:35 ---------- Poprzedni post napisano o 07:31 ----------

http://demotywatory.pl/2683493/Zapierajacy-dech-moment?fb_action_ids=3045 26553008734&fb_action_typ es=og.likes&fb_source=tim eline_og&action_object_ma p={%22304526553008734%22% 3A10150205789796200}&acti on_type_map={%22304526553 008734%22%3A%22og.likes%2 2}&action_ref_map=[]

A tu coś na dobre rozpoczęcie tygodnia

http://www.suwaczki.com/tickers/relgi09km3h0o13o.png
kmagg81 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-25, 06:48   #304
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Cytat:
Ooo tak Tego Pana tez moge polecic w Liceum wszytskie jego ksiazki z biblioteki wyczytalam hihi

Witam sie z Wami w Poniedzialek

carny flamaster
i obys dala rade Naturalnie bez zadnych "wspomagaczy" urodzic - tak jak chcialas

No wiec dzis na wizycie bylo Ok - mlody wazyl 3220 (czyli 120gr mniej niz jak sie urodzil) ... Pobrali mu krew z piety i dali na badania bo dalej lekko zoltawy jest - wyniki byly po 30min w Normie ... Ale i tak dla pewnosci mam isc we wtorek ok 14-30 zrobic je raz jescze - wiec bedzie Dlugi Spacer ( bo nie mam mozliwosci by nas ktos zawiozl do szpitala ) - oby nie wialo a damy rade.

Co do cyca ... Znalazlam nakladki Mlody nie chce z nich jesc ... Wiec dalej odciagam - ale nie wiem zdaje mi sie ze dzis jakos mniej z lewej dalam rade (na ost karmienie o3) odciagnac 45ml a z prawej 80ml - no i zostalo troche bo nie wypil wszytskiego. Aaa no i jak odciagam to widze tylko jakby mi z2 kanalikow ciaklo ... Czuje sie jakas wybrakowna :-/
kasia 80 ml to ja z obu cyckow po calej nocy odciagam takze uszy do gory !!!

---------- Dopisano o 07:48 ---------- Poprzedni post napisano o 07:42 ----------

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
zapobiec?? poprosić męża

no trzeba kupić, bo młody długaśny jest i wyrasta

no nie mogłam się oprzeć

w sumie 12 porcji to tylko 2 dni, ale obawian się, że będę musiała użyć, bo dziś gorzej sie czuje :/ i nie wiem czy czasem do lekarza nie bede szla jutro czy pojutrze :/ a jak dostanę antybiotyk to nici z karmienia :/

kochanaa nie jesteś nawet tak nie myśl
po prostu pierwsze tygodnie z karmieniem to walka i poswiecenie
strippi sa takie antybiotyki co moza karmic przy nich popros tylko lekarza. no chyba ze po prostu jestes zdania ze zadnych lekow przy karmieniu. ja taki mialam w szpitalu podany i do tego leki na nadcisnienie dostaje co tez mozna. generalnie w szpitalu mowili mi ze sa dwie szkoly - karmic przy wszystkim i nie karmic jak sie je leki, ale zapytaj. no ja na poczatku wylewalam wlasnie ze wzgledu na jeden lek ale potem normalnie pytalam i mowili ze nie ma problemu. a jak teraz na drogi moczowe dostalam antybiotyk to tez mi internistka sprawdzala czy przenika do mleka. generalnie zasada jest taka ze jesz lek przed no u mnie odciaganiem mleka. zeby stezenie bylo jak najmniejsze.
15.10. 2011.
21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm

http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png

http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png
Ptaszysko16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-25, 06:55   #305
wolanin1
Raczkowanie

dla nowych mam i maluszków.
czarny flamaster i ciśnij!

Byłam w sobotę na zakupach dziewczyny i z wyprawki kupiłam już wszystko - oprócz łóżeczka.

Jednak w torbie do szpitala tylko trzy rzeczy spakowane - 1 koszula, kapcie i szlafrok

Któraś pisała o wizycie zasmarkanej teściowej...
Nas też teściowie nawiedzili w weekend, wzięli ze sobą syna (14 lat chłopak i nie zostanie w domu bez rodziców nawet godzinkę). Nie mam nic do młodego, tylko wzięli go CHOREGO. Kaszel, katar i jeszcze gorączkę miał. A ja łatwo łapię wszelkie choróbstwa. Oczywiście 2 godziny po wyjeździe miałam już prawie 38 stopni

Cała noc nieprzespana, przy gorączce 39 wzięłam paracetamol - po tel. konsultacji z moim gin, biedny chłop odebrał o 2 w nocy
Makabrycznie się czuję. Maż jeszcze zadzwonił do rodziców i powiedział, że nie życzymy sobie wizyt chorych ludzi... to się obrazili.

kmagg81 - Nie strasz - to jeszcze nie nas czas

Edytowane przez wolanin1
Czas edycji: 2013-03-25 o 06:57
wolanin1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-25, 07:04   #306
Nyaa
Zakorzenienie

GG do Nyaa

Cytat:
Napisane przez wolanin1 Pokaż wiadomość
Nas też teściowie nawiedzili w weekend, wzięli ze sobą syna (14 lat chłopak i nie zostanie w domu bez rodziców nawet godzinkę). Nie mam nic do młodego, tylko wzięli go CHOREGO. Kaszel, katar i jeszcze gorączkę miał. A ja łatwo łapię wszelkie choróbstwa. Oczywiście 2 godziny po wyjeździe miałam już prawie 38 stopni

Cała noc nieprzespana, przy gorączce 39 wzięłam paracetamol - po tel. konsultacji z moim gin, biedny chłop odebrał o 2 w nocy
Makabrycznie się czuję. Maż jeszcze zadzwonił do rodziców i powiedział, że nie życzymy sobie wizyt chorych ludzi... to się obrazili.
Masakra

My ostatnio byliśmy u znajomych- zaprosili nas na kawkę. Mają syna- 9 lat. I tak siedzimy sobie - gadka-szmatka, a nagle znajoma mówi -mały ma straszną anginę, gorączki niczym nie można mu zbić... itd. A dziecko zamiast leżeć w łóżku, to siedzi z nami przy stole i to jeszcze obok mnie. A ja jak na coś choruję, to właśnie na anginę na szczęście obeszlo się bez choroby

Przed chwilą w DDTVN mówili, że od 1 kwietnia ma być już cieplutko - typowo wiosennie. Oby

Stary 2013-03-25, 07:09   #307
Moderna
Zakorzenienie

Moin

u nas mrozno, ale slonecznie
oby do wiosny !

jejj do porodu zostalo raptem 3 tygodnie im blizej, tym zaczynam sie mocniej stresowac

dzisiaj po poludniu mam wizyte u lekarza, to podgladne maluszka znowu

trolla GRATULACJE.. gdzie sie Tymek zmiescil w tym zgrabnym brzusiu?

Czarny Flamaster kciuki zacisniete .. choc pewnie maluszek jest juz z Wami

Edytowane przez Moderna
Czas edycji: 2013-03-25 o 07:12
Moderna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-03-25, 07:21   #308
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:
Leoś - synek Mokki

---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:18 ----------

Cytat:
Kupiłam kilka nowych rzeczy dla Michasia D
świetne te ciuszki

---------- Dopisano o 08:21 ---------- Poprzedni post napisano o 08:19 ----------

Cytat:
Napisane przez Nyaa Pokaż wiadomość

Mnie dzisiaj pierwszy raz odkąd jestem w ciąży w sklepie w kasie przepuścili
, tzn. pani kasjerka byla tak miła ale w sumie nie skorzystałam, bo przede mną była tylko jedna dziewczyna i miała mało zakupów, a my z tż - cały wózek
ale liczy się miły gest o który teraz naprawdę ciężko
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-25, 07:23   #309
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
No to zaczynamy dzisiaj 38 tydzień
donoszony dzidzius

Cytat:
Kaszel, katar i jeszcze gorączkę miał. A ja łatwo łapię wszelkie choróbstwa. (...) Maż jeszcze zadzwonił do rodziców i powiedział, że nie życzymy sobie wizyt chorych ludzi... to się obrazili.
to nas nawiedzila chora tesciowka. jeszcze foch, ze sobie dziecka nie "wyniuniała" (cokolwiek to znaczy ).
Ludzie są bez wyobraźni. serio.
za co sie obrazili?! ze ktos im wytknal oczywistosc?

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-25, 07:30   #310
anika_s
Wtajemniczenie

ciekawe co u CZARNY FLAMASTER
Stary 2013-03-25, 07:31   #311
kmagg81
Raczkowanie

Cytat:
dla nowych mam i maluszków.
czarny flamaster i ciśnij!

Byłam w sobotę na zakupach dziewczyny i z wyprawki kupiłam już wszystko - oprócz łóżeczka.

Jednak w torbie do szpitala tylko trzy rzeczy spakowane - 1 koszula, kapcie i szlafrok

kmagg81 - Nie strasz - to jeszcze nie nas czas
orzesz normalnie to teściowa nie wie, że kobieta w ciąży powinna unikać chorych ?? masakra z tymi babami !

Ja całkiem niedawno usłyszałam opinie moich teściów: że dawniej to kobiety pracowały do samego porodu, harowały a ja to na zwolnieniu siedzę już tyle (od grudnia) no normalnie cycki mi opadły jak to usłyszałam

WOLANIAN- ja nie straszę - bo ja sama w strachu ale co tam DAMY RADE !!! bo my som PRZE-BABECZKI !!

http://www.suwaczki.com/tickers/relgi09km3h0o13o.png

Edytowane przez kmagg81
Czas edycji: 2013-03-25 o 07:33
kmagg81 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-03-25, 07:34   #312
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:

ja tez juz sie zaczynam bac ..
od ok. tygodnia mam rozne bole w podbrzuszu, twardnienie brzucha coraz czestsze.. porod zbliza sie nieublagalnie.. jeszcze 3 tygodnie

ehhh wczoraj ogladalam reportaz w TV o parze, ktora oczekiwala dziecka z syndromem downa.. mimo, ze byl bardzo pozytywny, to splakalam sie jak bobr.. te malenstwa za duzo nie odstawaja od normalnych dzieci. I tak myslalam o badaniach prenatalnych, kiedy chcemy wiedziec, czy dziecko bedzie chore... i o podjeciu decyzji o usunieciu ciazy, jak ciezkie sa takie dylematy
Stary 2013-03-25, 07:36   #313
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kmagg81 Pokaż wiadomość
całkiem niedawno usłyszałam opinie moich teściów: że dawniej to kobiety pracowały do samego porodu, harowały
ulubiony tekst mojej o rodzeniu na miedzy
tyle, ze sama miala kiepski polog, wiec teraz to inna gadka. "uwazaj na siebie", "wiem jak to jest"... wymiata normalnie...

Jeszcze odnosnie chorych... najgorsze jest to, ze ONI (w sensie: nie ciężarni, nie karmiący) mają pelne pole ruchów w leczeniu/zapobieganiu. a my co?! paracetamol/amol, sok z malin, czosnek.... i zaklinanie rzeczywistosci...

Stary 2013-03-25, 07:38   #314
Mi6ka
Rozeznanie

Czesc dziewczyny,

nam Trolla Gratulacje wielkie :jup i: Tymek taaaki duzy chlopak Ciekawa jestem opisu porodu Zycze milego poznawania sie z malenstwem

Na weekend wchodzilam tylko na sekunde zawsze, zobaczyc kto rodzi Robilismy niedorobki remontowe + kuchnie ... Ehhh tak sie narobilam, ze myslalam juz, ze wczoraj wieczorem urodze :/ Choc az tak duzo znowu tez nei robilam

Teraz dalej robota, w sumie mama robi prawie wszystko, no ale nie wie gdzie co lezy i co i jak dokladnie, wiec w sumie "sprzatam" z nia

A tak poza tym to raczej ok, jestesmy juz w 39 TC, zostalo 12 dni to go choc ja to bym chciala rodzic za 9 tak z malym sie umawiam Czuje sie ok, choc juz mam ten objaw co chyba Moderna, obudzilam sie z bolem dloni, podpuchniete, ciezko nawet scisnac dobrze :/ Ehhh ... A wczoraj wieczorem jak mnie pachwiny cagnely no szok.
Mi6ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-25, 07:41   #315
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
tyle, ze sama miala kiepski polog, wiec teraz to inna gadka. "uwazaj na siebie", "wiem jak to jest"... wymiata normalnie...

Jeszcze odnosnie chorych... najgorsze jest to, ze ONI (w sensie: nie ciężarni, nie karmiący) mają pelne pole ruchów w leczeniu/zapobieganiu. a my co?! paracetamol/amol, sok z malin, czosnek.... i zaklinanie rzeczywistosci...
w truskawkach!

niestety zarazic sie mozemy wszedzie.. ale gosci z chorobskiem bym nie wpuscila do domu
w ciazy juz dwa razy spotkalam chore kolezanki na miescie, ktore od razu mnie ostrzegaly, ze sa chore, dlatego mnie nie usciskaja czy nie podadza reki
Stary 2013-03-25, 07:45   #316
Nyaa
Zakorzenienie

GG do Nyaa

Cytat:
to moja chyba z tego samego gatunku, bo pojechała na wykopki i urodziła

Cytat:
Napisane przez Mi6ka Pokaż wiadomość
Czuje sie ok, choc juz mam ten objaw co chyba Moderna, obudzilam sie z bolem dloni, podpuchniete, ciezko nawet scisnac dobrze :/ Ehhh ... A wczoraj wieczorem jak mnie pachwiny cagnely no szok.
Ja mam to samo. Do tego jeszcze bóle jak na okres i w ogóle wszystko mnie zaczyna coraz bardziej boleć tam na dole

Ale jak mówi moje ulubione powiedzenie "w ciąży to normalne, a zwłaszcza pod koniec"

Stary 2013-03-25, 07:46   #317
nestelle
Zakorzenienie

cześć ,

Cytat:

dziękuję Ci dobra kobieto
dziś zjem jeszcze jedne maliny i wezmę prenalen, bo zostały mi 3 tabletki, ale nie lubię tego
mi chodziło o syrop prenalen . no chyba ,że tabletki to to samo? nie wiem .....
Cytat:
No wiec dzis na wizycie bylo Ok - mlody wazyl 3220 (czyli 120gr mniej niz jak sie urodzil) ... Pobrali mu krew z piety i dali na badania bo dalej lekko zoltawy jest - wyniki byly po 30min w Normie ... Ale i tak dla pewnosci mam isc we wtorek ok 14-30 zrobic je raz jescze - wiec bedzie Dlugi Spacer ( bo nie mam mozliwosci by nas ktos zawiozl do szpitala ) - oby nie wialo a damy rade.

tak jak Ci dziewczyny piszą - czasu i cierpliwości i będzie ok
Cytat:

Cytat:

Cytat:

co za "mózgi"

czarny flamaster -
Stary 2013-03-25, 07:46   #318
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
A tak poza tym to raczej ok, jestesmy juz w 39 TC, zostalo 12 dni to go choc ja to bym chciala rodzic za 9 tak z malym sie umawiam Czuje sie ok, choc juz mam ten objaw co chyba Moderna, obudzilam sie z bolem dloni, podpuchniete, ciezko nawet scisnac dobrze :/ Ehhh ... A wczoraj wieczorem jak mnie pachwiny cagnely no szok.
no 12 dni to go brzmi juz powaznie

ehhh z tymi dlonmi nawet nie mow.. wstaje dzien w dzien z placzem .. bola strasznie.. scierpniete, lekko opuchniete, przy zgieciu palce sztywne, bolace.. zapytam lekarza dzisiaj, czy cos sie da zrobic..
a moze podwojna dawka magnezu?

ja tez w weekend troche ogarnialam pokoj dziecka, powynosilam zbedne rzeczy, rozlozylam lozeczko (na razie turystyczne.. na drewniane czekamy ).. jeszcze tylko jakas dekoracja i bedzie cacy

chcialam kupic takie fajne nieduze naklejki na sciane, ale tapeta nie jest gladka, ma strukture (pisza wszedzie, ze nadaja sie tylko na gladka.. prawda to? )
Stary 2013-03-25, 07:53   #319
Mi6ka
Rozeznanie

Cytat:

A wiecie co, moi tescie to samo zrobili jak ostatnio byli. Jechali do nas ekstra, mial z nimi jechac szwagier z zona, ale nie pojechali, bo strasznie chorzy.... I co tesciowa zrobila??? Stwierdzila, ze zajada do nich po drodze z jedzonkiem Wiec po drodze zajechali, posiedzieli z nimi z 2h i przyjechali prosto do ciezarnej. Jakby nie mogli zajechac do nich wracajac, po 1 dniu lub po prostu zostawic tego zarcia (choc to dzieci glodujace nie sa) i jechac dalej... No rece opadaja.

A w ogole juz powiedzialam mezowi, ze w czasie mojej ciazy jego rodzice sa bardziej nadwrazliwi niz ja... Tesciowa dzwonila w zeszlym tygodniu do mnie, ze chcieliby wpasc na drugi dzien swiat do nas, ja ze ok i ze fajnie. Teraz w sobote tesciowa dzowni, ze jednak nie przyjada, bo moj maz do nich nie zadzwonil i nie wiem, nie powiedzial jak sie cieszy, ze przyjada ??? hehe za malo zainteresowania mamie chyba daje, nie wiem, nie kumam, no i jakies tam bezsensowne powody tego, ze nie przyjada. No tragedia, rece opadaja, foch fochem pogania, a mialam naprawde normalnych tesciow, nie wiem, zazdrosni sa czy co. Wychodzi na to, ze mimo, ze mamy ciagle myslec i dopieszczac ich ego chyba, zamiast probowac dac rade z remontem, wyprawka i nowa praca meza, w ktorej musi naprawde dac z siebie wszystko teraz. Szok.

---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ----------

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
no 12 dni to go brzmi juz powaznie

ehhh z tymi dlonmi nawet nie mow.. wstaje dzien w dzien z placzem .. bola strasznie.. scierpniete, lekko opuchniete, przy zgieciu palce sztywne, bolace.. zapytam lekarza dzisiaj, czy cos sie da zrobic..
a moze podwojna dawka magnezu?

ja tez w weekend troche ogarnialam pokoj dziecka, powynosilam zbedne rzeczy, rozlozylam lozeczko (na razie turystyczne.. na drewniane czekamy ).. jeszcze tylko jakas dekoracja i bedzie cacy

chcialam kupic takie fajne nieduze naklejki na sciane, ale tapeta nie jest gladka, ma strukture (pisza wszedzie, ze nadaja sie tylko na gladka.. prawda to? )
Nie wiem Ale wlasnie takie mam neiduze, naklejki zwierzaczkow i chce dookola lozeczka przykleic, ale mamy farbe. Moze jak struktura w miare plaska to bedzie ok? Nie mam pojecia, pierwszy raz bede uzywac.

---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ----------

Cytat:
to moja chyba z tego samego gatunku, bo pojechała na wykopki i urodziła

Ja mam to samo. Do tego jeszcze bóle jak na okres i w ogóle wszystko mnie zaczyna coraz bardziej boleć tam na dole

Ale jak mówi moje ulubione powiedzenie "w ciąży to normalne, a zwłaszcza pod koniec"
Taaa pod koniec to juz poloz sie czlowieku i czekaj cierpiac A tyle do zrobienia
Ale wiecie co, wczoraj wieczorem jak bylam taka zmeczona, to sobie pomyslalam, ze jakbym teraz zaczela rodzic, to chyba bym nie dala rady ze zmeczenia, albo byloby to o wiele ciezsze ... ehhh. A mowi sie, ze dziewczyny specjalnie sprzataja, bigaja po schodach, myja podloge na kleczkach i jakos to mi sie kloci z moimi wczorajszymi przemysleniami

---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ----------

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
cześć ,

mi chodziło o syrop prenalen . no chyba ,że tabletki to to samo? nie wiem
Fajnie by bylo, gdyby byly tabletki, bo tego syropu nie ejstem w stanie zniesc, dostaje po nim taaaaaaaaaaaaakiej mega zgagi Ale chyba pomogl

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-03-25, 07:59   #320
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Witam was w niedzielle ;-)

Nadrobie jak wroce ze szpitala - zaraz jedziemy na kontrole

Powiem w skrocie .... Zalamke mam Lekka :-(
Mlody wczoraj znowu nie chwytal sutka ... Nic nie pomoglo - schowal sie i za Uja "wstac" nie chcial .... No ale na szczescie Pokarm mam - mama mowi ze nawet wygladac dobrze - no ale uzylam butli :-( ( swoj pokarm ) a nie chcialam tego robic ..

Ale chyba lepsze to niz "zaglodzenie".
Licze ze to jest chwilowe bo cyce sa mega duze ino tr sutki wryyy

Aaa i z rana wam opowiem Anegtote

" ide sie prysznicowac z rana i siostra do mnie ze snilo jej sie ze Ona odciagala Swoj Cycek Dla Emilka - ale jak pociagnela - to zamiast Mleka Polecialy pokrojone ziemniaki na frytki "

Skad jej to sie wzielo hahah.

Buziole do pozniej
powodzenia z cycuchami
a sen niezły

Cytat:
polozna powiedziala, ze jak nie ma katarku, to nie ma co czyscic (kichajac udraznia). a jakby cos bylo to woda morska na patyczek i pobiezne czyszczenie.

ale mam pytanie o wode morska. wpsikujecie do noska "porcje"?

mamy karmiace... czy Wy tez jestescie caly czas glodne?!
od rana (od 6ej) zjadlam dwie kanapki z wedlina, serek homo, paczke biszkoptow (sic...), banana... i jesc mi sie chce straszliwie
co do psikania to ja psiakm 1 raz do kazde dziurki ale w sumie dopiero 1 raz mialam potrzebe psikania

a co do jedzenia to ja też ciagle moze nie tyle głodna ile "bym coś zjadła" i to najlepiej słodkiego
ale musze sie ograniczac bo dopiero w jedne najszersze spodnie weszłam ze swoich dawnych a muszę wrócic do swoich ciuchów

Cytat:
Napisane przez trolla2405 Pokaż wiadomość
Dzis o 5:56 sn na swiat przyszedł Tymoteusz. 4.6kg 58cm
Gratulacje

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
No więc może i ja opiszę moją przygodę szpitalno porodową. z góry przepraszam za błędu w pisowni
Tak jak pisałam tydzień po teminie zgosiliśmy się do szpitala,
zrobili badania i odesłali kazali przyjść w sobotę, ale wtedy już na progu NIE MA MIEJSC.
zadzwonila tylko gdzie są zbadala tetno dziecka i tyle. no wiec pojechalismy na Brochów ( tam gdzie Mokka ).
tam pusto byla tylko jedna pani w środku a potem ja. na powitanie dostałam o☠☠☠☠☠☠☠ od lekarza że czemu
10 dni po tp a nie 7. to mu mówie ze na kaminskiego tak kazali a dzis odeslali. lekarz gbur. zbadal,
JAK to bywa na IP boleśnie, potem usg i wg jego szybkiego, byle jak usg zrobionego maly 4200 mimo ze
dokladne w srode pokazalo 4400g. przyjeli mnie wiec na oddzial i wiadomo w weekend nic, tylko siuski do
\badania, krew i w niedziele okropne badanie wod plodowych AAŁŁA!!! ale wody czyste uff.
w sali bylam 2 osobowej z dziewczyna co też po terminie i dziecko wg usg 4600g! to o niej pisalam ze urodzila
w koncu 5200 synka tez cc.
w poniedzialek obchod jeden, potem drugi zaraz z ordynatorem. potem badanko w zabiegowym.
pytam się co robimy?
- czekamy
- na co?
- aż się zacznie
- a jak się nie zacznie?
- zacznie
- a jak się zacznie za 3 tyg?
- to się nie zdarza
- a jak się zdarzy?
- cisza...
to mówię mu że duże dziecko na co mam czekac aż będzie miał 5kg?
- to zrobimy cc.
no ale na cc też trzeba czekać wg nich aż sie zacznie
i gadaj z debilem. aha chcieli mi też w poniedzialek robic znowu badanie wód to się nie zgodziłam,
byl w wielkim szoku i pyta czemu, to mu mowie ze mialam wczoraj i boli jak cholera.
no wiec w poniedzialek mialam mega dola bo myslalam ze z poczatkiem tyg cos zaczna dzialac a tu dupa.
nawet durnej oksy nie chcieli dac. aha wyslali na usg i powiedzieli ze po usg zobaczymy,
to na usg juz dokladnie zrobionym bo widzialam jak lekarz mierzy po kilka razy ze maly ma 4,5kg z groszami
oczywiscie nikt do mnie potem nie przyszedl. lekarz z usg powiedzial ze raczej go nie wypchnę, czyli
tak jak myslalam moje SN poszło się ....
dzwonilam do mojej ginki o konsultacje co ja mam robic teraz. to byla w szoku ze oni nic nie robia ze
w opolu to juz sie robi cc tyle po terminie (11dni) plus dziecko ponad 4,5kg.
wiec mialam im jutro sprobowac nagadac i nasciemiac ze sie martwie ze dziecko slabiej czuje itd a jak
nie to zdecydowalam że przyjade do opola.ale to troche ryzykowne by bylo eh.
no i nastał wtorek, tż przyjechal z rana i poszlismy przed obchodem do lekarza. dziad nawet nas nie przyjal w
gabinecie tylko na korytarzu szybka gadka, powiedzial ze mam sie nie martwic bla bla ale tz wstpomnial cos
o tym ze tyle sie w mediach slyszy o roznych aferach czy tu tez tak ma byc to sie obroszyl i poszedl.
przed obchodem do mnie przyszedl i powiedzial ze zbadamy i podamy oksy
no to obchod byl powotrzyl tylko ze badanie i oksy. poszlam na badanie pytal czy sie teraz sie zgodze na badanie wod
no zgodzilam sie i powiem ze warto bylo afere robic i dzien przed odmowic bo nie bolalo! wiec jednak sie da
bez bolesnie ale im sie nie chce
no to mowia ze do 2 godzin pojde na oksy jak sie miesjce zwolni na gorze. mam nie jesc. zaraz po mnie przyszla babka
na lewatywe, i potem nie minelo pol godziny pakowanko i szlam na gore na oksy.
najpierw ktg godzine bez. potem podlaczyli nic sie nie dzieje, zwiekszyli dawke dalej nic, miedzy czasie przyszla
jakas chyba stazystka ankiete wypelnic i jej napomknelam o wadze dziecka. to sie pyta czy mi ktos miednice juz mierzyl
no to mowie jej ze nie. przyszla za chwile i mierzyla mnie i dodatkowo przyszedl jakis lekarz i sie mnie pyta czy
dziecko zawsze bylo duze na usg to mowie ze tak. zbadal mi szyjke, mowi ze szyjka nie gotowa, ze ja przeterminowana,
ze duze dziecko i przy takich wymiarach to juz usg jest nie precyzyjne i on ma OBOWIAZEK mnie poinformowac ze to
JEST WSKAZANIE DO CC jak sie godze to jedziemy sie ciac. ja w szoku bo kurde zmienilam tylko pietro szpitala a tu
odrazu inna gadka. to mowie ze sie godze na CC. to zaraz pach pach cewnik ( ała) ankieta z bardzo mila anestezjolog,
zmiana koszuli na jakas szpitalna szmate i jedziemy na operacje.
na sali znieczulenie nie bolalo, bolaly mnie zebra jak musialam az tak kolana wgiać
nagle mi sie ciezko zrobilo, brzucha nie czulam, kaszlec sie nie dalo. strasznie mi sie chcialo spac.
troche widzialam w odbiuciu lampy naszczescie nie za duzo
i nagle mowią JEST JAKI SMOK ja chwila w panice bo nie placze, i zaczął
dali mi do do twrzy pokazac wielkie stopy zauwazylam ( potem zmierzylam prawie 9cm)
poszli moje smoka zmierzyc zważyc i pokazac tacie, a mnie zaczeli zszywac, troche to trwalo nie powiem.
ale pogadalismy pożartowalismy i minelo.
pani przyszla mi powiedziec że mały 4750 i 61 cm to wszyscy w szoku, ale powiedziala tez o mojej kolezance z sali
5200g i 63cm. maskara! i pomyslec ze lekarze chcieli zebysmy rodzily SN.
mój obwód główki 39cm to nieźle bym sobie popękała.
potem mnie przewiezli do tżta i dziecka, z godzinke polezelismy a jak znieczulenie zaczelo puszczac to ja na pooperacyjna
a mamy na 5 pietro gdzie ja mialam na drugi dzien sie pojawic.
nocka przebiegla spokojnie. lezalysmy we 3 na pooperacyjnej ( ale bez tej mojej kolezanki) pisalam smsy i posszlam spac
cdn.
co za lekarze

Cytat:

A tu kogoś Wam przedstawiam

Leoś - synek Mokki
słodziak

Cytat:
Napisane przez Sunshine833 Pokaż wiadomość
A moze ktoras z was moze polecic jakies fajne ksiazki?ostatnio zakochalam sie w greyu...no ale juz przeczytany...moze zna ktora cos w tym stylu: latwe lekkie i przyjemne...
ja lubie z lekkich ksiazki Joanny Chmielewskiej proponuję zacząć od "Wszystko czerwone"
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-25, 08:08   #321
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
w truskawkach!
hehe
to jej szwagierka. stawiana mi na wzor zachowan ciezarowkowych

Cytat:
Wychodzi na to, ze mimo, ze mamy ciagle myslec i dopieszczac ich ego chyba
jakie CHYBA?! oczywista oczywistosc dopieszczac!

Stary 2013-03-25, 08:19   #322
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:

Fajnie by bylo, gdyby byly tabletki, bo tego syropu nie jestem w stanie zniesc, dostaje po nim taaaaaaaaaaaaakiej mega zgagi Ale chyba pomogl
]
ja też go niecierpie - ale fakt chyba pomaga
Stary 2013-03-25, 08:21   #323
wolanin1
Raczkowanie

W moim przypadku teściowa to spoko babka, taka bardzo życiowa, wyrozumiała, nie miesza się do naszego życia, ale teść
wolanin1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-03-25, 08:22   #324
Mi6ka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
No więc może i ja opiszę moją przygodę szpitalno porodową. z góry przepraszam za błędu w pisowni
Tak jak pisałam tydzień po teminie zgosiliśmy się do szpitala,
zrobili badania i odesłali kazali przyjść w sobotę, ale wtedy już na progu NIE MA MIEJSC.
zadzwonila tylko gdzie są zbadala tetno dziecka i tyle. no wiec pojechalismy na Brochów ( tam gdzie Mokka ).
tam pusto byla tylko jedna pani w środku a potem ja. na powitanie dostałam o☠☠☠☠☠☠☠ od lekarza że czemu
10 dni po tp a nie 7. to mu mówie ze na kaminskiego tak kazali a dzis odeslali. lekarz gbur. zbadal,
JAK to bywa na IP boleśnie, potem usg i wg jego szybkiego, byle jak usg zrobionego maly 4200 mimo ze
dokladne w srode pokazalo 4400g. przyjeli mnie wiec na oddzial i wiadomo w weekend nic, tylko siuski do
\badania, krew i w niedziele okropne badanie wod plodowych AAŁŁA!!! ale wody czyste uff.
w sali bylam 2 osobowej z dziewczyna co też po terminie i dziecko wg usg 4600g! to o niej pisalam ze urodzila
w koncu 5200 synka tez cc.
w poniedzialek obchod jeden, potem drugi zaraz z ordynatorem. potem badanko w zabiegowym.
pytam się co robimy?
- czekamy
- na co?
- aż się zacznie
- a jak się nie zacznie?
- zacznie
- a jak się zacznie za 3 tyg?
- to się nie zdarza
- a jak się zdarzy?
- cisza...
to mówię mu że duże dziecko na co mam czekac aż będzie miał 5kg?
- to zrobimy cc.
no ale na cc też trzeba czekać wg nich aż sie zacznie
i gadaj z debilem. aha chcieli mi też w poniedzialek robic znowu badanie wód to się nie zgodziłam,
byl w wielkim szoku i pyta czemu, to mu mowie ze mialam wczoraj i boli jak cholera.
no wiec w poniedzialek mialam mega dola bo myslalam ze z poczatkiem tyg cos zaczna dzialac a tu dupa.
nawet durnej oksy nie chcieli dac. aha wyslali na usg i powiedzieli ze po usg zobaczymy,
to na usg juz dokladnie zrobionym bo widzialam jak lekarz mierzy po kilka razy ze maly ma 4,5kg z groszami
oczywiscie nikt do mnie potem nie przyszedl. lekarz z usg powiedzial ze raczej go nie wypchnę, czyli
tak jak myslalam moje SN poszło się ....
dzwonilam do mojej ginki o konsultacje co ja mam robic teraz. to byla w szoku ze oni nic nie robia ze
w opolu to juz sie robi cc tyle po terminie (11dni) plus dziecko ponad 4,5kg.
wiec mialam im jutro sprobowac nagadac i nasciemiac ze sie martwie ze dziecko slabiej czuje itd a jak
nie to zdecydowalam że przyjade do opola.ale to troche ryzykowne by bylo eh.
no i nastał wtorek, tż przyjechal z rana i poszlismy przed obchodem do lekarza. dziad nawet nas nie przyjal w
gabinecie tylko na korytarzu szybka gadka, powiedzial ze mam sie nie martwic bla bla ale tz wstpomnial cos
o tym ze tyle sie w mediach slyszy o roznych aferach czy tu tez tak ma byc to sie obroszyl i poszedl.
przed obchodem do mnie przyszedl i powiedzial ze zbadamy i podamy oksy
no to obchod byl powotrzyl tylko ze badanie i oksy. poszlam na badanie pytal czy sie teraz sie zgodze na badanie wod
no zgodzilam sie i powiem ze warto bylo afere robic i dzien przed odmowic bo nie bolalo! wiec jednak sie da
bez bolesnie ale im sie nie chce
no to mowia ze do 2 godzin pojde na oksy jak sie miesjce zwolni na gorze. mam nie jesc. zaraz po mnie przyszla babka
na lewatywe, i potem nie minelo pol godziny pakowanko i szlam na gore na oksy.
najpierw ktg godzine bez. potem podlaczyli nic sie nie dzieje, zwiekszyli dawke dalej nic, miedzy czasie przyszla
jakas chyba stazystka ankiete wypelnic i jej napomknelam o wadze dziecka. to sie pyta czy mi ktos miednice juz mierzyl
no to mowie jej ze nie. przyszla za chwile i mierzyla mnie i dodatkowo przyszedl jakis lekarz i sie mnie pyta czy
dziecko zawsze bylo duze na usg to mowie ze tak. zbadal mi szyjke, mowi ze szyjka nie gotowa, ze ja przeterminowana,
ze duze dziecko i przy takich wymiarach to juz usg jest nie precyzyjne i on ma OBOWIAZEK mnie poinformowac ze to
JEST WSKAZANIE DO CC jak sie godze to jedziemy sie ciac. ja w szoku bo kurde zmienilam tylko pietro szpitala a tu
odrazu inna gadka. to mowie ze sie godze na CC. to zaraz pach pach cewnik ( ała) ankieta z bardzo mila anestezjolog,
zmiana koszuli na jakas szpitalna szmate i jedziemy na operacje.
na sali znieczulenie nie bolalo, bolaly mnie zebra jak musialam az tak kolana wgiać
nagle mi sie ciezko zrobilo, brzucha nie czulam, kaszlec sie nie dalo. strasznie mi sie chcialo spac.
troche widzialam w odbiuciu lampy naszczescie nie za duzo
i nagle mowią JEST JAKI SMOK ja chwila w panice bo nie placze, i zaczął
dali mi do do twrzy pokazac wielkie stopy zauwazylam ( potem zmierzylam prawie 9cm)
poszli moje smoka zmierzyc zważyc i pokazac tacie, a mnie zaczeli zszywac, troche to trwalo nie powiem.
ale pogadalismy pożartowalismy i minelo.
pani przyszla mi powiedziec że mały 4750 i 61 cm to wszyscy w szoku, ale powiedziala tez o mojej kolezance z sali
5200g i 63cm. maskara! i pomyslec ze lekarze chcieli zebysmy rodzily SN.
mój obwód główki 39cm to nieźle bym sobie popękała.
potem mnie przewiezli do tżta i dziecka, z godzinke polezelismy a jak znieczulenie zaczelo puszczac to ja na pooperacyjna
a mamy na 5 pietro gdzie ja mialam na drugi dzien sie pojawic.
nocka przebiegla spokojnie. lezalysmy we 3 na pooperacyjnej ( ale bez tej mojej kolezanki) pisalam smsy i posszlam spac
cdn.
Kurcze, jakby czlowiek sie cofnal w czasie o 30 lat :/ Jak opowiesci mojej mamy o jej i porodach kolezanek, szok. Dobrze, ze wszystko sie szczesliwei skonczylo
Stary 2013-03-25, 08:27   #325
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:

No to zaczynamy dzisiaj 38 tydzień:

Cytat:

i za pozostałe tygodnie bo chyba kogoś mi nie zacytowało

zdrówka dla chorych

za czarny flamaster

eh kiedy to ciepło w koncu przyjdzie
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-25, 08:32   #326
Sunshine833
Raczkowanie

Witam się przy poniedziałku,
Pogoda za oknem słoneczna tylko ten śnieg...
MALPKA - dzięki za Chmielewską zaraz poszukam na allegro

Mam też pytanie do mam rozpakowanych, bo w sumie bardzo mnie to interesuje a nie mogę nigdzie znaleźć odpowiedzi...Czy skura na brzuchu po porodzie zostaje Wam taka rozciągnięta? czy się skurcza, po jakim czasie?? czy może jakieś kremy albo pasy stosujecie? ja zaoptarzyłam się w pas ale jakoś nie chce mi się wierzyć, że one pomagają...i do tego jeszcze rozstępy mi powychodziły...zmora straszna a smaruję się od początku ciąży jak głupia głównie mustella i co...i dupa i tak wylazły wredoty....
Sunshine833 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-25, 08:35   #327
despa
Zakorzenienie

GG do despa

heloł
despa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-25, 08:49   #328
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
eh kiedy to ciepło w koncu przyjdzie
mówią ze za tydzień

wicie co? od wczoraj puchnie mi bardziej lewa stopa?
Stary 2013-03-25, 09:05   #329
eluśka87
Zakorzenienie

GG do eluśka87

Hej witam się i ja..zaczynamy 38 tydzień...
Miałam wczoraj mega zgagę i od kilku dni brak chceci na cokolwiek, dzis wracam do swiata zywych, ide na zakupy jakies i ostatnie prasowanie tego co jest.
Jutro wizyta wiec prosze o kciuki.. plan jest dokupic kilka bodziakow i kocyk jeszcze z 1 no i moze cos w oko wpadnie..

Jak wrócę to nadrobię nowy wątek, bo jak ostatnio byłam to załapałam się jeszcze na stary . Ale nie miałam sił, jakieś nastroje i w ogóle lenistwo mnie opętało. U mnie zima i mroźno, w nocy mieliśmy około - 17 nie wiem jak jest teraz, ale za chwilę się przekonam brrr Wiosno, czekamy

Odebrałam w piątek wyniki na posiew, jest dodatni i są jakieś bakterie wymienione, ale nazw teraz nie przypomne, a NIE WYHODOWANO GSB czyli ok???

Gratuluję nowych tygodni mamuś i brzuszków i kciuki za nasze rodzące najbliższe

Edytowane przez eluśka87
Czas edycji: 2013-03-25 o 09:06
eluśka87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-25, 09:11   #330
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Sunshine833 Pokaż wiadomość
Mam też pytanie do mam rozpakowanych, bo w sumie bardzo mnie to interesuje a nie mogę nigdzie znaleźć odpowiedzi...Czy skura na brzuchu po porodzie zostaje Wam taka rozciągnięta? czy się skurcza, po jakim czasie?? czy może jakieś kremy albo pasy stosujecie? ja zaoptarzyłam się w pas ale jakoś nie chce mi się wierzyć, że one pomagają...i do tego jeszcze rozstępy mi powychodziły...zmora straszna a smaruję się od początku ciąży jak głupia głównie mustella i co...i dupa i tak wylazły wredoty....
U mnie wchłonął się bardzo szybko brzuszek - praktycznie w dwa tygodnie. No ale ja nie miałam jakiegoś mega wielkiego - nie wiem czy to ma jakiś wpływ jest na nim troszkę skóry jeszcze - ale to myślę pozostałość po pączkach i samo nie zniknie
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości