Wakacyjne Mamy 2012 (XXII) - część VII - Strona 132 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-24, 22:23   #3931
Soleilka
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXII) - część VII

Hej. Pół dnia robiliśmy formata

dla naszych dzieciaczków za ząbki, wagę i nowe umiejętności

Wanilko może kiedyś Winko grzane jest genialne Ja bym chętnie do Krynicy Górskiej pojechała, na żurek u Babci Maliny

A właśnie, jakby któraś z Was chciała sprawdzone miejsce na nocleg w Zakopcu, w centrum, to służę pomocą

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-24, 22:28   #3932
katja_22
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
Widzę, że generalnie nastroje dobre, miałyście udany dzień Niestety nie mogę się dołączyć, u nas od wczoraj koszmar, ryk non stop, czopki nie pomagają, żele nie pomagają, syropy też nie, tylko rączki. W nocy spał mało, jadł dwa razy (co się normalnie nie zdarza) po jedzeniu godzinka snu i znów pobudka i ryk. Dzień podobnie, nic nie spał i ciągle płakał. Już nie wiem ile razy szłam do niego odkąd położyłam go o 20.30 i znów noszenie przytulanie. Nie mam sił...i nie wiem czy dziś coś pośpię
Współczuję

Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość
Ja robię tak samo
Dziś też się udało rano złapać jedynkę i dwójkę

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Moje dziecko zarządziło dziś pobudkę o 3:30 I wcale nie miał zamiaru zasnąć. Myślałam, że kogoś uduszę, bo sama położyłam sie o północy Musiałam stać przy łóżeczku, bo jak tylko sie oddalałam, Mały w ryk. Na szczęście po 4 się uspokoił, więc poszłam spać. Obudził mnie płacz o 5:10 no i spanko na dobre się skończyło

aaa Leoś ma już górne jedynki Dwójki pewnie wyjdą lada dzień.
Współczuję nocki
Gratki za ząbki Oby z kolejnymi nie było problemów

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
Ja długo jeszcze przed ciąża miałam tak, ze w okolicach okresu przez 3-4 dni bolała mnie głowa. Miałam nadzieje, ze po ciąży juz nie wrócą te bóle ale mylilam sie
Współczuję

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
Amelia mi zżarła pół pomaranczy
Łakomczuszek Mój też chętnie podjada jak widzi, że my coś jemy
Choć wyrodna matka nie daje mu wszystkiego popróbować

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
mały dostał 2 pary jeansów, koszule, sweterek i kurtkętaka cieniutką, a tesc sprawil mi prezent również jeansy, tunike i buty
Miło z jego strony Zakupy (widziałam tam dalej) super!

Cytat:
Napisane przez Kasik_12 Pokaż wiadomość
Cześć

Ostatnio brakuje mi czasu , aby na bieżąco pisać . Nadia waży 8500 kg i jest już zdrowiutka. Małej ucieka oczko nadal i pediatra kazała iść do poradni leczenia zeza . Zębów brak , za to zaczęła raczkować nieporadnie i potrafi usiąść sama z pozycji na brzuchu . Chce stać i chodzić ech, jak ją złapię pod paszki to spory kawałek ładnie idzie śmiesznie stawiając stopy. Dziecko zaczęło mi się budzić o 5.20 chyba tak jak Tobie Nadalka.
Ładna waga

Ja myślę, że na razie nie ma czym się martwić, bo takiemu małemu dziecku może uciekać oczko i chyba nie trzeba na razie iść z tym do okulisty...

za raczkowanie i siadanie Mój też się rwie...

No udało się, choć to tak w dużym skrócie, ale odpowiedzieć na każdy post nie sposób My spędzaliśmy weekend u teściów, mały wybawiony za wszystkie czasy, dziadków chyba wykończył... No ale nie będziemy się widzieć w święta, więc mają czas zregenerować siły do następnej wizyty wnuczka
katja_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-24, 23:15   #3933
depoison
Zadomowienie

Hello
Znów nam dupy zmarzły - pojechaliśmy do teściów autem, wróciliśmy pieszo i mimo pięknego słońca prawie zamarzliśmy po drodze.
W zeszłym roku o tej porze było 19 stopi (co przypomniała mi właśnie koleżanka, która rok temu rodziła)

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
Mała teraz je tak: 8-9 jak sie budzi, potem 12, następnie 16 i 20-21 na sen. Czyli 4 razy w ciagu dnia, do tego dochodzą karmienia nocne (od jednego do kilku) ale jeśli chodzi o karmienie piersią w nocy, to na tym etapie nie mam nic przeciwko, widocznie potrzebuje (obojętnie mleka czy bliskości).
o, to moja podobnie, tylko ponieważ nigdy nie je w nocy, to staram się jej między 16 (obiadek) a 22 (mleko z kaszą) wcisnąć jeszcze coś, żeby jednak było tych 5 posiłków na dobę

Cytat:
juz wrzucam
fajne!

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
z zakupowych hitów zabawkowych mamy jeszcze takie kostki, świetna zabawka dla dwójki - jeden syn buduje drugi rozwala
też mamy takie kostki (dwa rodzaje - jedne materiałowe, drugie ceratkowe) i spełniają identyczną rolę Tylko z braku starszego syna rolę budującego przejął tatuś

Cytat:
Dziewczyny w ramach ciekawostki powiem Wam czego sie ostatnio dowiedzialam od rodzicow - otoz z racji tego ze w niemowlectwie mialam dysplazje bioderek, do 11 miesiaca zycia bylam w takiej specjalnej szynie - unieruchomiona. Czyli zero cwiczen, pelzania, lezenia na brzuchu, raczkowania. Jak mnie z niej wyjeli, to miesiac raczkowalam i stanelam na nogi zaczelam chodzic 2 tyg po skonczeniu roczku.
Chyba to krotkie raczkowanie i tym podobnen historie nie odbily sie negatywnie na moim rozwoju (a moze jednak? ) Zawsze b. dobrze sie uczylam, czytac zaczelam na dlugo przed pojsciem do szkoly i tak dalej i tak dalej...
no to u mnie historia prawie identyczna, też lekarz zabronił jakichkolwiek kombinacji, mogłam co najwyżej siedzieć całe dnie.

jakoś mi się nie wydaje A na moim?

Zosia zarzygała dziś "Bardzo głodną gąsienicę" .
Zarzygała to może za duże słowo, ale ulało jej się na nią sokiem marchewkowym, tego, tam... I ciut za późno to zauważyłam

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 06:51   #3934
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Hej witam z rana...
Z dupy mam humor....

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 07:05   #3935
prince_polo
Zakorzenienie

hej, my dzis na 16 mamy neurologa, w koncu. Tylko jeszcze nie wiem kto nas zawiezie...

---------- Dopisano o 07:05 ---------- Poprzedni post napisano o 06:54 ----------

aa sprzedaąłm wczoraj swoj tele i kupilam juz drugi taki zwykly na 2 karty bez bajerow typu android itp. Bo jak mialam esy pisac to mnie szlag trafial na tym moim. Wiec kupilam z pelna klawiatura a ze mam 2 karty to nie bed emusiala przekladac

i zostalo mi jeszcze 150 zł wiec bedą zakupyyyyyyyyyyyyyyyyyyy Ale sie odpindrze na swieta

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 07:18   #3936
karolka110
Wtajemniczenie

Hejka
nocka w miarę, chyba 3 razy wstawałam, ale tylko włożyć smoka, no i tradycyjnie zakończyła się przed 7.....

u Nas wczoraj było 10 stopni, a dziś?????całą noc sypał śnieg, jest biało i naparza dalej....chyba nici ze spaceru i zakupów, bo przed wyjazdem do PL kilka rzeczy jeszcze miałam w planie:/pogoda chyba robi mi na złość.....

Lilka od rana tylko "mamamama", jak to słodko brzmi.....no i tarza się po podłodze

Linka, Dep-myślę, że rozwinęłyście się nad wyraz pomyślnie

Ciastek-Ty to przedsiębiorcza kobita jesteś

my od trzech dni nie mieliśmy kupki w pieluszczce-wszystkie lądują w nocniczkua wczoraj to aż 3
Stary 2013-03-25, 07:29   #3937
Mandragorrka
Zakorzenienie

Hej Noc super, a ter muszę iść do małej bo się domaga mamy.

Linka, Dep z Wami to zdecydowanie wszystko w porządku

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 07:44   #3938
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość

Ciastek-Ty to przedsiębiorcza kobita jesteś

my od trzech dni nie mieliśmy kupki w pieluszczce-wszystkie lądują w nocniczkua wczoraj to aż 3
haha nie zebym specjalnie tanszy kupila mialam lg dotykowego i mnie denerwowalo pisanie esow a ze z tztem pisze sporo on mi wysyla ponad 100 dziennie to wiesz.... kur.wica mnie brała....

a i przekladanie kart mni wkurzalo

super z tymi kupkami. Moja juz stoi na 2 nogach , wstaje sama itp nawet sie utrzymuje jak trzyma sie tylko 1 reka, a siedziec pipa dalej nie chce. Ja niwiem chyba nie lubi, wiec narazie na nocnik nie sadzam, bo ona teraz namietnie woli stac, Do wszystkiego sie podciaga

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2013-03-25, 07:52   #3939
phdwao
Zakorzenienie

hej

witam od rana, w nocy watawanie na karmienie jak zwykle

Linka fajna ciekawostka zdolniacho

Dep Zosia zarzygala a Jaś zagryzł gąsienicę on wiaodmo, gryzie teraz wszystko, no i książka się rozkleja

dziś kończymy 8 miesięcy, stawiamy ciacho!!!!!!!

Edytowane przez phdwao
Czas edycji: 2013-03-25 o 07:58
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 08:53   #3940
wanilllka82
Wtajemniczenie

Heloł
moje dziecko wstało dziś o 6:20 (na szczęście tatuś go przeją, w końcu po coś śpi całą noc ) i Młode się chyba nie wyspało bo o 7 spal już znowu, śpi nadal, ciszo trwaj!!

Dep i Linka z Wami jak najbardziej wszystko ok

Cytat:
Hejka
wow! jestem w szoku, pięknie

Sol
to jesteśmy umówione my może jeszcze w maju wybierzemy się w nad morskie oko ze znajomymi (z dziećmi)
Jasiu
ciastek tylko pokarz nam co kupisz 100 smsów? chyba się chłop stęsknił jak przyjedzie to pewnie cały wieczór będziecie rozwiązywać krzyżówki

Mamcia co tam?
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 09:09   #3941
karolka110
Wtajemniczenie

100 lat dla Jasia z okazji 8. miesiąca

Wanillko-ja też jestem w szoku

Phdwao-moja Lilka tez gryzie wszystko-kartonowe książeczki-mniaaaaaaaam
Stary 2013-03-25, 09:09   #3942
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
H
ciastek tylko pokarz nam co kupisz 100 smsów? chyba się chłop stęsknił jak przyjedzie to pewnie cały wieczór będziecie rozwiązywać krzyżówki
:
pewnie tak

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2013-03-25, 09:18   #3943
katja_22
Zadomowienie

Hej

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
hej, my dzis na 16 mamy neurologa, w koncu. Tylko jeszcze nie wiem kto nas zawiezie...

---------- Dopisano o 07:05 ---------- Poprzedni post napisano o 06:54 ----------

aa sprzedaąłm wczoraj swoj tele i kupilam juz drugi taki zwykly na 2 karty bez bajerow typu android itp. Bo jak mialam esy pisac to mnie szlag trafial na tym moim. Wiec kupilam z pelna klawiatura a ze mam 2 karty to nie bed emusiala przekladac

i zostalo mi jeszcze 150 zł wiec bedą zakupyyyyyyyyyyyyyyyyyyy Ale sie odpindrze na swieta
Za wizytę

No i super, że zrobiłaś taki świetny interes Jak już zrobisz te zakupy to się pochwal

Cytat:
Lilka od rana tylko "mamamama", jak to słodko brzmi.....no i tarza się po podłodze

to mama brzmi fantastycznie, też uwielbiam

za nocniczek

Cytat:
super z tymi kupkami. Moja juz stoi na 2 nogach , wstaje sama itp nawet sie utrzymuje jak trzyma sie tylko 1 reka, a siedziec pipa dalej nie chce. Ja niwiem chyba nie lubi, wiec narazie na nocnik nie sadzam, bo ona teraz namietnie woli stac, Do wszystkiego sie podciaga
To tak jak mój, nie usiedzi spokojnie, nie ma szans...

Cytat:
Wszystkiego naj z tej okazji

Aaa nie napisałam wczoraj... Zazdroszczę planów urlopowych Wakacje zapowiadają się fajnie My na razie takowych nie czynimy, bo kasę trza odkładać W planach jedynie wyjazd do rodziny, dziadkowie męża (mieszkają na Podlasiu) czekają na prawnuczka, bo widzieli tylko na zdjęciach, które im co jakiś czas podsyłamy Sama chętnie wybrałabym się nad morze - nigdy nie byłam, w górach wieki temu, na Mazurach tylko chwilę...
Stary 2013-03-25, 09:20   #3944
Soleilka
Zakorzenienie

Hej. Wszystkiego najlepszego dla Jasia, Zosi, Nadii i Nikosia
TŻ zapomniał zamknąć nawiewnik na noc i nas wypiździło. Oby Fabi nie zachorował

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 09:25   #3945
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
kupiłam kostkę którą polecała Olcia, jest świetna! dzięki za pomysł

Cytat:
Hej witam z rana...
Z dupy mam humor....
co jest?

Cytat:

kciuki za neurologa i poka co kupisz

Cytat:
jak przyjedzie to pewnie cały wieczór będziecie rozwiązywać krzyżówki
ooolllccciiiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 09:28   #3946
nadalka
Zakorzenienie

Katja ja na mazurach całe życie

Sto lat dla Jasia, Zosi, Nadii i Nikiego.
Stary 2013-03-25, 09:29   #3947
modnisia86
Zadomowienie

Cytat:
hej

witam od rana, w nocy watawanie na karmienie jak zwykle

Linka fajna ciekawostka zdolniacho

Dep Zosia zarzygala a Jaś zagryzł gąsienicę on wiaodmo, gryzie teraz wszystko, no i książka się rozkleja

Cytat:
Dziewczyny w ramach ciekawostki powiem Wam czego sie ostatnio dowiedzialam od rodzicow - otoz z racji tego ze w niemowlectwie mialam dysplazje bioderek, do 11 miesiaca zycia bylam w takiej specjalnej szynie - unieruchomiona. Czyli zero cwiczen, pelzania, lezenia na brzuchu, raczkowania. Jak mnie z niej wyjeli, to miesiac raczkowalam i stanelam na nogi zaczelam chodzic 2 tyg po skonczeniu roczku.
Chyba to krotkie raczkowanie i tym podobnen historie nie odbily sie negatywnie na moim rozwoju (a moze jednak? ) Zawsze b. dobrze sie uczylam, czytac zaczelam na dlugo przed pojsciem do szkoly i tak dalej i tak dalej...
Sorry za brak polskich znakow pisze z tel.
Wanillka tak ja uzywam wielorazowych. Nie wylacznie ale tak Balbinka uzywasz samych wielo?
ja wcale nie raczkowałam a byłam najlepsza w klasie z przedmiotów scisłych nawet na konkursy jeździłam w szkole sredniej hobby to rozwiązywanie trudnych zadań z matmy

wszystkiego dobrego dla solenizantów Jak ten czas szybko leci
modnisia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 09:34   #3948
nel_a
Zakorzenienie

najlepszego dla wszystkich solenizantów

Ciastek za neurologa!!

Dziecina mi się coraz dalej zapuszcza dziś przywędrował z pokoju do pokoju forsując spory próg

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 09:40   #3949
kasikkkkka
Zadomowienie

witam z rana
moje dziecko właśnie usnęło, więc czas na wizaż
niestety w weekend nie bardzo miałam czas czytać, przejrzałam tylko pobieżnie, żeby wiedzieć co się działo

Cytat:
Hej witam z rana...
Z dupy mam humor....
co się dzieje?

Cytat:

za neurologa
tylko koniecznie pochwal się zakupami

Cytat:
wow super
jestem pod wrażeniem

my wczoraj mieliśmy pierwszą próbę z nocnikiem i udało się siuśki złapać

Cytat:
haha nie zebym specjalnie tanszy kupila mialam lg dotykowego i mnie denerwowalo pisanie esow a ze z tztem pisze sporo on mi wysyla ponad 100 dziennie to wiesz.... kur.wica mnie brała....

100smsów dziennie

wiem, że któraś z was pytała o kp, czy ograniczamy
nie pamiętam która wybaczcie
u nas jest tak, w nocy 2 karmienia, a w ciągu dnia 2-3 najczęściej
i mamy 3 stałe posiłki tzn. jaglanka z owocami na drugie śniadanie, obiadek i owocki na deser
zdarzają się takie dni, że je ładnie i wtedy mamy przerwę w kp nawet ok 7 h ciągiem, a bywa że nie chce otwierać dzioba i jeść łyżeczką i wtedy tylko cycek

idę dalej nadrabiać

---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ----------

no i oczywiście dla solenizantów i za postępy i ząbki wszystkich dzieciaczków
Stary 2013-03-25, 09:42   #3950
katja_22
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
Katja ja na mazurach całe życie

Sto lat dla Jasia, Zosi, Nadii i Nikiego.
Ja całe życie na Jurze Swoją drogą też polecam

A przy okazji... Dołączam się do życzeń
Wszystkiego naj dla wszystkich dzieciaczków

Cytat:
Napisane przez modnisia86 Pokaż wiadomość

ja wcale nie raczkowałam a byłam najlepsza w klasie z przedmiotów scisłych nawet na konkursy jeździłam w szkole sredniej hobby to rozwiązywanie trudnych zadań z matmy

wszystkiego dobrego dla solenizantów Jak ten czas szybko leci
Ja też nie raczkowałam, do tego byłam wcześniakiem a zawsze w klasowej czołówce Raczej ścisłowiec, ale z przedmiotami humanistycznymi też sobie całkiem nieźle radziłam I co więcej podobno żadne z mojego rodzeństwa nie raczkowało a też się dobrze uczyli, no może poza najmłodszym - zdolny, ale leniwy

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
Dziecina mi się coraz dalej zapuszcza dziś przywędrował z pokoju do pokoju forsując spory próg

Cytat:
Napisane przez kasikkkkka Pokaż wiadomość

wiem, że któraś z was pytała o kp, czy ograniczamy
nie pamiętam która wybaczcie
u nas jest tak, w nocy 2 karmienia, a w ciągu dnia 2-3 najczęściej
i mamy 3 stałe posiłki tzn. jaglanka z owocami na drugie śniadanie, obiadek i owocki na deser
zdarzają się takie dni, że je ładnie i wtedy mamy przerwę w kp nawet ok 7 h ciągiem, a bywa że nie chce otwierać dzioba i jeść łyżeczką i wtedy tylko cycek

Ja nic na razie nie ograniczam, uważam tak jak któraś tu pisała (przepraszam, ale teraz nie pamiętam która, a widocznie cytat mi wcześniej pominęło, bo chciałam na to odpisać), że widocznie dziecko tego jeszcze potrzebuje, czy to z głodu, czy pragnienia, czy potrzeby bliskości... Myślę, że sam najlepiej będzie wiedział, że możemy już z tego zrezygnować. Zresztą pisałam już kiedyś, że mieliśmy już przerwę od nocnego podjadania, ale widocznie znowu tego mu trzeba i jest mi obojętne z jakiego powodu... Pamiętam, że któraś pisała o swoim pediatrze (chyba nic nie pomyliłam), to mnie tylko utwierdziło w moim zdaniu na ten temat

Edytowane przez katja_22
Czas edycji: 2013-03-25 o 09:53
Stary 2013-03-25, 09:42   #3951
kasikkkkka
Zadomowienie

aha, jakby któraś z was była zainteresowana to dziś w smyku jest promocja 20% taniej na ciuszki cool club (kod promocyjny-CcFb25)
Stary 2013-03-25, 09:57   #3952
KarolinaPW
Zadomowienie

Hej!
Dziekuję za słowa wsparcia, niestety nie jest lepiej, poprzednie nocki nie lepsze, podpieram się nosem

Linka- cudna koszula
Phdwao- Piękne zakupy i najlepsze życzenia dla Jasia
Karolka - brawo za takie sukcesy w nocnikowaniu
Prince- pokaż koniecznie jak się wypindrzysz na święta
Sol-oby Fabiś się nie przeziębił
Irmusia- niezłą gromadką się opiekowałaś, to jeden mały L. to małe piwo przy tym

Najlepsze życzenia dla Nikosia, Nadii i Zosi

Ja też miałam używać wielorazowych, ale nie udało się, kolejna porażka po kp i chustach

Z dobrych wieści wygrałam kojec, ten który Wam pokazywałam, licytacja była ostra ale udało się
I mam buty na chrzciny, nie do końca takie jak chciałam, bo miały być zamszowe i bez ozdób, ale to były jedyne w których mój stłuczony (2miesiące temu, ale wciąż bolący) palec nie cierpi. Ciekawe czy pogoda pozwoli żebym w nich wyszła
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg buty 1 (800x450).jpg (81,7 KB, 41 załadowań)
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 10:04   #3953
modnisia86
Zadomowienie

Cytat:
Hej!
Dziekuję za słowa wsparcia, niestety nie jest lepiej, poprzednie nocki nie lepsze, podpieram się nosem

Linka- cudna koszula
Phdwao- Piękne zakupy i najlepsze życzenia dla Jasia
Karolka - brawo za takie sukcesy w nocnikowaniu
Prince- pokaż koniecznie jak się wypindrzysz na święta
Sol-oby Fabiś się nie przeziębił
Irmusia- niezłą gromadką się opiekowałaś, to jeden mały L. to małe piwo przy tym

Najlepsze życzenia dla Nikosia, Nadii i Zosi

Ja też miałam używać wielorazowych, ale nie udało się, kolejna porażka po kp i chustach

Z dobrych wieści wygrałam kojec, ten który Wam pokazywałam, licytacja była ostra ale udało się
I mam buty na chrzciny, nie do końca takie jak chciałam, bo miały być zamszowe i bez ozdób, ale to były jedyne w których mój stłuczony (2miesiące temu, ale wciąż bolący) palec nie cierpi. Ciekawe czy pogoda pozwoli żebym w nich wyszła
buciki fajne :0 podobno ma być ładnie w lany poniedziałek. I gratki wygrania kojca.
modnisia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 10:07   #3954
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

dla Zosi, Nadii, Jasia i Nikosia
ooolllccciiiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 10:14   #3955
katja_22
Zadomowienie

Cytat:
aha, jakby któraś z was była zainteresowana to dziś w smyku jest promocja 20% taniej na ciuszki cool club (kod promocyjny-CcFb25)
Dzięki za info

Cytat:
Hej!

Współczuję

Też tak planowałam, ale dałam się przegadać (chyba tylko w tej sprawie) i skończyło się na jednorazówkach trochę żałuję...

Super, że udało się z kojcem a butki fajne
Stary 2013-03-25, 10:36   #3956
ewka5891
Zakorzenienie

Hej

Synek spał do 9.20 w nocy często sie budził ale za ta 9 rano wybaczam mu

Cytat:

za wizytę
Pochwal sie pózniej zakupami

Cytat:
Aaa nie napisałam wczoraj... Zazdroszczę planów urlopowych Wakacje zapowiadają się fajnie My na razie takowych nie czynimy, bo kasę trza odkładać W planach jedynie wyjazd do rodziny, dziadkowie męża (mieszkają na Podlasiu) czekają na prawnuczka, bo widzieli tylko na zdjęciach, które im co jakiś czas podsyłamy Sama chętnie wybrałabym się nad morze - nigdy nie byłam, w górach wieki temu, na Mazurach tylko chwilę...
Katja my rowniez nie mamy żadnych planów wakacyjnych. Tzn ja na koniec maja jadę do pl z młodym na ponad 2 tyg, Tz zostaje. On chciałby gdzieś do Hiszpanii uderzyć ale nie wiadomo czy kasa będzie na to, pewnie nie

Cytat:
Hj!

Biedna
Brawa za kojec
Buty rewelacja, bardzo mi sie podobają

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."

Edytowane przez ewka5891
Czas edycji: 2013-03-25 o 10:37
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 10:44   #3957
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Hej. Wszystkiego najlepszego dla Jasia, Zosi, Nadii i Nikosia
o jaaaaaa zapopmniałam myślałam że dziś 24

wszystkiego dobrego dla solenizantów!!!!

oby Fabi się nie przeziębił

kasik no to piersią niewiele już karmisz, a ten kod promocyjny to nie jest przypadkiem dla każdego inny? szkoda że dopiero dziś bo wczoraj zrobiłam tam zakupy :/

Karolina niezłe szpile! podobają mi się nie traktu używania pieluszek jednorazowych jako porażki, masz wystarczająco ciężko i bez tego
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 10:59   #3958
kasikkkkka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wanilllka82;39966210
[B
kasik[/B] no to piersią niewiele już karmisz, a ten kod promocyjny to nie jest przypadkiem dla każdego inny? szkoda że dopiero dziś bo wczoraj zrobiłam tam zakupy :/
sorki, tam źle policzyłam
miało być nie 2-3 tylko 3-4, czyli wychodzi 5-6 razy na dobę
może faktycznie niewiele, ale planuję karmić max do roku, chyba że mała wcześniej się odstawi
dziś rano np ja daję jej cyca, a ona zamiast jeść zaczęła się sutkiem bawić

a co do kodu to na fb go podali, więc chyba nie

Edytowane przez kasikkkkka
Czas edycji: 2013-03-25 o 11:11
kasikkkkka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 11:04   #3959
ewka5891
Zakorzenienie

Wszystkiego najlepszego dla dzisiejszych solenizantow

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 11:21   #3960
bebe1987
Rozeznanie

Cześć,
w piątek zaczęłam 20 tc, czyli półmetek .
Nocka ok - mała spała do 8:30.
Wczoraj byliśmy u mojej siostry, Gosia dostała po jej maluchach taką kostkę: http://tablica.pl/oferta/edukacyjna-...y-ID1RYpR.html
Podobno maluchy rzucały tą kostką po całym pokoju, stawały na niej i przeszła naprawdę ciężką drogę , mimo to wygląda jak nowa! Gosia zachwycona, cały czas się nią bawi .

Phdwao, fajne zakupy! Masz wspaniałomyślnego teścia .
Cytat:
hej
Właśnie paruję dla małej łososia i brokuła a ona zasypia hmm...
Dziś byłam na zakupach, zaszalałam, kupiłam masę rzeczy, ale dla siebie tylko czapkę i koszulę z Zary taką tu wygląda zupełnie nieciekawie, a w rzeczywistości fajna. Kupiłam masę pierdół do domu m.in. kawiarkę i spieniacz do mleka A na Martynkę sie nie wykosztowałam bo tylko spodnie dresowe na teraz i takie coś do robienia baniek mydlanych
Fajna koszula!
Moja uwielbia bańki mydlane . Kupiliśmy już zapas płynu do napełniania, już 3 razy dolewałam.
Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
Pózniej wstapilismy to to maxa i dostałam na zająca torebkę
Pokaż!
Cytat:
Napisane przez Kasik_12 Pokaż wiadomość
Cześć

Ostatnio brakuje mi czasu , aby na bieżąco pisać . Nadia waży 8500 kg i jest już zdrowiutka. Małej ucieka oczko nadal i pediatra kazała iść do poradni leczenia zeza . Zębów brak , za to zaczęła raczkować nieporadnie i potrafi usiąść sama z pozycji na brzuchu . Chce stać i chodzić ech, jak ją złapię pod paszki to spory kawałek ładnie idzie śmiesznie stawiając stopy. Dziecko zaczęło mi się budzić o 5.20 chyba tak jak Tobie Nadalka.
za wagę i nowe umiejętności. Odnośnie oczek, to nie wypowiem się, bowiem nie znam tego problemu...
Cytat:

za pomyślne nocnikowanie!
Cytat:

Jak już się obkupisz to pochwal się!
za neurologa.
No i dla R.!
Cytat:

I dla reszty solenizantów: Zosi, Nadii i Nikosia!!!
Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Oby Fabiś był zdrowy!
Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość

Cytat:

Cytat:
Hej!

Współczuje nocek...
Dlaczego traktujesz pieluszki jednorazowe jako porażkę? Ja uważam je za całkiem dobry wynalazek, są bardzo wygodne.
Super, że udało Ci się wygrać kojec! A butki super .

Edytowane przez bebe1987
Czas edycji: 2013-03-25 o 11:23
bebe1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości