|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3931 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXII) - część VII
Hej. Pół dnia robiliśmy formata
![]() dla naszych dzieciaczków za ząbki, wagę i nowe umiejętnościWanilko może kiedyś Winko grzane jest genialne Ja bym chętnie do Krynicy Górskiej pojechała, na żurek u Babci Maliny A właśnie, jakby któraś z Was chciała sprawdzone miejsce na nocleg w Zakopcu, w centrum, to służę pomocą
|
|
|
|
#3932 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Gratki za ząbki Oby z kolejnymi nie było problemów ![]() Cytat:
![]() Łakomczuszek Mój też chętnie podjada jak widzi, że my coś jemy ![]() Choć wyrodna matka nie daje mu wszystkiego popróbować Cytat:
Zakupy (widziałam tam dalej) super! ![]() Cytat:
![]() Ja myślę, że na razie nie ma czym się martwić, bo takiemu małemu dziecku może uciekać oczko i chyba nie trzeba na razie iść z tym do okulisty... za raczkowanie i siadanie Mój też się rwie...No udało się, choć to tak w dużym skrócie, ale odpowiedzieć na każdy post nie sposób My spędzaliśmy weekend u teściów, mały wybawiony za wszystkie czasy, dziadków chyba wykończył... No ale nie będziemy się widzieć w święta, więc mają czas zregenerować siły do następnej wizyty wnuczka
|
|||||
|
|
|
#3933 | |||
|
Zadomowienie
|
Hello
![]() Znów nam dupy zmarzły - pojechaliśmy do teściów autem, wróciliśmy pieszo i mimo pięknego słońca prawie zamarzliśmy po drodze. W zeszłym roku o tej porze było 19 stopi Cytat:
![]() fajne! ![]() Cytat:
Tylko z braku starszego syna rolę budującego przejął tatuś ![]() Cytat:
jakoś mi się nie wydaje A na moim? ![]() Zosia zarzygała dziś "Bardzo głodną gąsienicę" .Zarzygała to może za duże słowo, ale ulało jej się na nią sokiem marchewkowym, tego, tam... I ciut za późno to zauważyłam
|
|||
|
|
|
#3935 |
|
Zakorzenienie
|
hej, my dzis na 16 mamy neurologa, w koncu. Tylko jeszcze nie wiem kto nas zawiezie...
---------- Dopisano o 07:05 ---------- Poprzedni post napisano o 06:54 ---------- aa sprzedaąłm wczoraj swoj tele i kupilam juz drugi taki zwykly na 2 karty bez bajerow typu android itp. Bo jak mialam esy pisac to mnie szlag trafial na tym moim. Wiec kupilam z pelna klawiatura a ze mam 2 karty to nie bed emusiala przekladac![]() i zostalo mi jeszcze 150 zł wiec bedą zakupyyyyyyyyyyyyyyyyyyy
|
#3936 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejka
nocka w miarę, chyba 3 razy wstawałam, ale tylko włożyć smoka, no i tradycyjnie zakończyła się przed 7..... u Nas wczoraj było 10 stopni, a dziś?????całą noc sypał śnieg, jest biało i naparza dalej....chyba nici ze spaceru i zakupów, bo przed wyjazdem do PL kilka rzeczy jeszcze miałam w planie:/pogoda chyba robi mi na złość..... Lilka od rana tylko "mamamama", jak to słodko brzmi.....no i tarza się po podłodze ![]() Linka, Dep-myślę, że rozwinęłyście się nad wyraz pomyślnie ![]() Ciastek-Ty to przedsiębiorcza kobita jesteś ![]() ![]() my od trzech dni nie mieliśmy kupki w pieluszczce-wszystkie lądują w nocniczku a wczoraj to aż 3
|
#3937 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Noc super, a ter muszę iść do małej bo się domaga mamy.Linka, Dep z Wami to zdecydowanie wszystko w porządku
|
|
|
|
#3938 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie zebym specjalnie tanszy kupila mialam lg dotykowego i mnie denerwowalo pisanie esow a ze z tztem pisze sporo on mi wysyla ponad 100 dziennie to wiesz.... kur.wica mnie brała....a i przekladanie kart mni wkurzalo ![]() super z tymi kupkami. Moja juz stoi na 2 nogach , wstaje sama itp nawet sie utrzymuje jak trzyma sie tylko 1 reka, a siedziec pipa dalej nie chce. Ja niwiem chyba nie lubi, wiec narazie na nocnik nie sadzam, bo ona teraz namietnie woli stac, Do wszystkiego sie podciaga
|
|
#3939 |
|
Zakorzenienie
|
hej
witam od rana, w nocy watawanie na karmienie jak zwykle ![]() Linka fajna ciekawostka zdolniacho ![]() Dep Zosia zarzygala a Jaś zagryzł gąsienicę ![]() dziś kończymy 8 miesięcy, stawiamy ciacho!!!!!!! Edytowane przez phdwao Czas edycji: 2013-03-25 o 07:58 |
|
|
|
#3940 | |
|
Wtajemniczenie
|
Heloł
![]() moje dziecko wstało dziś o 6:20 (na szczęście tatuś go przeją, w końcu po coś śpi całą noc ) i Młode się chyba nie wyspało bo o 7 spal już znowu, śpi nadal, ciszo trwaj!! Dep i Linka z Wami jak najbardziej wszystko ok ![]() Cytat:
Sol to jesteśmy umówione my może jeszcze w maju wybierzemy się w nad morskie oko ze znajomymi (z dziećmi)Jasiu ![]() ciastek tylko pokarz nam co kupisz 100 smsów? chyba się chłop stęsknił jak przyjedzie to pewnie cały wieczór będziecie rozwiązywać krzyżówki ![]() Mamcia co tam?
|
|
|
|
|
#3941 |
|
Wtajemniczenie
|
100 lat dla Jasia z okazji 8. miesiąca
Wanillko-ja też jestem w szoku ![]() Phdwao-moja Lilka tez gryzie wszystko-kartonowe książeczki-mniaaaaaaaam
|
#3942 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3943 | |||
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() Cytat:
![]() No i super, że zrobiłaś taki świetny interes Jak już zrobisz te zakupy to się pochwal ![]() Cytat:
![]() za nocniczek ![]() Cytat:
![]() Wszystkiego naj z tej okazji ![]() Aaa nie napisałam wczoraj... Zazdroszczę planów urlopowych Wakacje zapowiadają się fajnie My na razie takowych nie czynimy, bo kasę trza odkładać W planach jedynie wyjazd do rodziny, dziadkowie męża (mieszkają na Podlasiu) czekają na prawnuczka, bo widzieli tylko na zdjęciach, które im co jakiś czas podsyłamy Sama chętnie wybrałabym się nad morze - nigdy nie byłam, w górach wieki temu, na Mazurach tylko chwilę...
|
|||
|
|
|
#3944 |
|
Zakorzenienie
|
Hej. Wszystkiego najlepszego dla Jasia, Zosi, Nadii i Nikosia
![]() TŻ zapomniał zamknąć nawiewnik na noc i nas wypiździło. Oby Fabi nie zachorował
|
|
|
|
#3945 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
co jest? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3947 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
w szkole sredniej hobby to rozwiązywanie trudnych zadań z matmy ![]() wszystkiego dobrego dla solenizantów ![]() |
||
|
|
|
#3948 |
|
Zakorzenienie
|
najlepszego dla wszystkich solenizantów
![]() Ciastek za neurologa!!Dziecina mi się coraz dalej zapuszcza dziś przywędrował z pokoju do pokoju forsując spory próg
|
#3949 | |||
|
Zadomowienie
|
witam z rana
moje dziecko właśnie usnęło, więc czas na wizaż ![]() niestety w weekend nie bardzo miałam czas czytać, przejrzałam tylko pobieżnie, żeby wiedzieć co się działo ![]() co się dzieje? Cytat:
za neurologatylko koniecznie pochwal się zakupami ![]() Cytat:
jestem pod wrażeniem my wczoraj mieliśmy pierwszą próbę z nocnikiem i udało się siuśki złapać ![]() Cytat:
wiem, że któraś z was pytała o kp, czy ograniczamy nie pamiętam która wybaczcieu nas jest tak, w nocy 2 karmienia, a w ciągu dnia 2-3 najczęściej i mamy 3 stałe posiłki tzn. jaglanka z owocami na drugie śniadanie, obiadek i owocki na deser zdarzają się takie dni, że je ładnie i wtedy mamy przerwę w kp nawet ok 7 h ciągiem, a bywa że nie chce otwierać dzioba i jeść łyżeczką i wtedy tylko cycek idę dalej nadrabiać ![]() ---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ---------- no i oczywiście dla solenizantów i
|
|||
|
|
|
#3950 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Swoją drogą też polecam ![]() A przy okazji... Dołączam się do życzeń ![]() Wszystkiego naj dla wszystkich dzieciaczków Cytat:
Raczej ścisłowiec, ale z przedmiotami humanistycznymi też sobie całkiem nieźle radziłam I co więcej podobno żadne z mojego rodzeństwa nie raczkowało a też się dobrze uczyli, no może poza najmłodszym - zdolny, ale leniwy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja nic na razie nie ograniczam, uważam tak jak któraś tu pisała (przepraszam, ale teraz nie pamiętam która, a widocznie cytat mi wcześniej pominęło, bo chciałam na to odpisać), że widocznie dziecko tego jeszcze potrzebuje, czy to z głodu, czy pragnienia, czy potrzeby bliskości... Myślę, że sam najlepiej będzie wiedział, że możemy już z tego zrezygnować. Zresztą pisałam już kiedyś, że mieliśmy już przerwę od nocnego podjadania, ale widocznie znowu tego mu trzeba i jest mi obojętne z jakiego powodu... Pamiętam, że któraś pisała o swoim pediatrze (chyba nic nie pomyliłam), to mnie tylko utwierdziło w moim zdaniu na ten temat
http://fajnamama.pl/suwaczki/yz5msxz.png http://s2.pierwszezabki.pl/050/050009970.png Edytowane przez katja_22 Czas edycji: 2013-03-25 o 09:53 |
||||
|
|
|
#3951 |
|
Zadomowienie
|
aha, jakby któraś z was była zainteresowana to dziś w smyku jest promocja 20% taniej na ciuszki cool club (kod promocyjny-CcFb25)
|
|
|
|
#3952 |
|
Zadomowienie
|
Hej!
Dziekuję za słowa wsparcia, niestety nie jest lepiej, poprzednie nocki nie lepsze, podpieram się nosem Linka- cudna koszula Phdwao- Piękne zakupy i najlepsze życzenia dla Jasia Karolka - brawo za takie sukcesy w nocnikowaniu ![]() Prince- pokaż koniecznie jak się wypindrzysz na święta Sol-oby Fabiś się nie przeziębił ![]() Irmusia- niezłą gromadką się opiekowałaś, to jeden mały L. to małe piwo przy tym ![]() ![]() Najlepsze życzenia dla Nikosia, Nadii i Zosi Ja też miałam używać wielorazowych, ale nie udało się, kolejna porażka po kp i chustach Z dobrych wieści wygrałam kojec, ten który Wam pokazywałam, licytacja była ostra ale udało się I mam buty na chrzciny, nie do końca takie jak chciałam, bo miały być zamszowe i bez ozdób, ale to były jedyne w których mój stłuczony (2miesiące temu, ale wciąż bolący) palec nie cierpi. Ciekawe czy pogoda pozwoli żebym w nich wyszła |
|
|
|
#3953 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3954 |
|
Wtajemniczenie
|
dla Zosi, Nadii, Jasia i Nikosia
|
|
|
|
#3955 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Też tak planowałam, ale dałam się przegadać (chyba tylko w tej sprawie) i skończyło się na jednorazówkach trochę żałuję...Super, że udało się z kojcem a butki fajne |
||
|
|
|
#3956 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Synek spał do 9.20 Cytat:
za wizytęPochwal sie pózniej zakupami ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Brawa za kojec ![]() Buty rewelacja, bardzo mi sie podobają
http://suwaczki.maluchy.pl/li-60657.png "Wędrówką jedną życie jest człowieka..." Edytowane przez ewka5891 Czas edycji: 2013-03-25 o 10:37 |
|||
|
|
|
#3957 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
myślałam że dziś 24 ![]() wszystkiego dobrego dla solenizantów!!!! ![]() oby Fabi się nie przeziębił ![]() kasik no to piersią niewiele już karmisz, a ten kod promocyjny to nie jest przypadkiem dla każdego inny? szkoda że dopiero dziś bo wczoraj zrobiłam tam zakupy :/ Karolina niezłe szpile! podobają mi się
|
|
|
|
|
#3958 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() miało być nie 2-3 tylko 3-4 , czyli wychodzi 5-6 razy na dobęmoże faktycznie niewiele, ale planuję karmić max do roku, chyba że mała wcześniej się odstawi dziś rano np ja daję jej cyca, a ona zamiast jeść zaczęła się sutkiem bawić ![]() a co do kodu to na fb go podali, więc chyba nie
Edytowane przez kasikkkkka Czas edycji: 2013-03-25 o 11:11 |
|
|
|
|
#3959 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystkiego najlepszego dla dzisiejszych solenizantow
|
#3960 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Cześć,
w piątek zaczęłam 20 tc, czyli półmetek .Nocka ok - mała spała do 8:30. Wczoraj byliśmy u mojej siostry, Gosia dostała po jej maluchach taką kostkę: http://tablica.pl/oferta/edukacyjna-...y-ID1RYpR.html Podobno maluchy rzucały tą kostką po całym pokoju, stawały na niej i przeszła naprawdę ciężką drogę , mimo to wygląda jak nowa! Gosia zachwycona, cały czas się nią bawi Phdwao, fajne zakupy! Masz wspaniałomyślnego teścia Cytat:
Moja uwielbia bańki mydlane . Kupiliśmy już zapas płynu do napełniania, już 3 razy dolewałam.Pokaż! ![]() Cytat:
za wagę i nowe umiejętności. Odnośnie oczek, to nie wypowiem się, bowiem nie znam tego problemu...Cytat:
za pomyślne nocnikowanie!Cytat:
za neurologa.No i dla R.!![]() I dla reszty solenizantów: Zosi, Nadii i Nikosia!!!Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dlaczego traktujesz pieluszki jednorazowe jako porażkę? Ja uważam je za całkiem dobry wynalazek, są bardzo wygodne. Super, że udało Ci się wygrać kojec! A butki super .
Edytowane przez bebe1987 Czas edycji: 2013-03-25 o 11:23 |
||||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:42.

dla naszych dzieciaczków za ząbki, wagę i nowe umiejętności
Winko grzane jest genialne
Ja bym chętnie do Krynicy Górskiej pojechała, na żurek u Babci Maliny

Musiałam stać przy łóżeczku, bo jak tylko sie oddalałam, Mały w ryk. Na szczęście po 4 się uspokoił, więc poszłam spać. Obudził mnie płacz o 5:10 no i spanko na dobre się skończyło
jeansy, tunike i buty
A na moim? 

wybaczcie