Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz. I - Strona 109 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-25, 09:45   #3241
pstryczek84
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz. I

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
Pstryczku wejdź na stronę zapiska.pl wklej tam link do tej suszarki na yt, kliknij pobierz, potem pobierz audio
dziekuje, udalo sie. wczoraj probowalam za pomoca zrzuty ale cos mi sie z Java kitrasilo i nie moglam sciagnac a dzis juz jest ok. dzia!

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Pstryczku Ściągnęłam. Podaj maila na priv
jw. dziekuje za zainteresowanie i przepraszam za kłopot!

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 09:45   #3242
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Dziewczyny, mam nową pysznośc z lidla świeże rogaliki croissant maślane 1,19zł, uzależniłam się!
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 09:47   #3243
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ezzo Pokaż wiadomość
Fryzura jak na podryw
U mnie lezenie na brzuchu zawsze kończy sie krzykiem:mama weź mnie stad natychmiast!
Zazdroszczę wam,ze wasze bobasy ciągną smoczki,my próbowaliśmy juz chyba 5 rożnych i nic, wypluwa i tyle,dzisiaj jak chcieliśmy chwile dłużej posłać to mu tz dosłownie przytrzymywal go przy buzi,jakieś 5 minut na to pozwolił,a potem krzyk o cyc! Po co mu smoczek jak może sobie ciepłe piersi pociumkac.
u mnie leżenie na brzusiu też stanowi mały problem, macha tą główką w każdą stronę i płacze przeokropnie.
Co do smoczków dostałam w szpitalu aventa i Kubuś kocha go bardzo
Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
o to to
u mnie to samo, lajcik totalny

dziewczyny bardzo Wam współczuje relacji z TZ,niestety często jest tak,że przy pierwszym dziecku para przeżywa kryzys
od Was zależy czy podejmiecie decyzje czy walczyc czy nie
szkoda,że mężczyźni to są takie dzieci
mi to się chyba jakiś ideał trafił

jak Ty to robisz u mnie z zegarkiem w ręku co 3 h
moje dziecko ma taką długą przerwę ale w dzień - od 12 do 16

aaaa kupiłam kieckę bo chrzciny tuż tuż
miałam problem z wyborem dekoldu bo moje dziecko to musi mieć z takim alarmowym guzikiem "mleczny cyc"
no i udało się
na żywo efekt jest fajnieszy bo ta koronka jest mocno prześwitująca a pod spodem jest podszewka ecru ma też masę błyszczących koralików przez co ta czerń jest na drugim planie

no ale co do karmienia to chyba na czas imprezy podam ściągnięty pokarm,mniejszy stres i większa wygoda - nie bede musiała słuchać tych popierzonych ciotek ile on je, a czemu tak długo/krótko
ślicznie wyglądasz i kiecka obłędna
Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
no to sobie wyobraz ze moj K tez nie ma czasu przez prace a tesciowa mnie w☠☠☠☠ia bo jest taka wlasnie ciocia dobra rada, a dziecko tez jest strudne, placzace niespokojnoe i do tego ulewajace i ja przez pierwszy miesiac parafrazujac Cienie ledwo mialam czas sie wysrac bo wolalam sama sie zajmowac dzieckiem niz tolerowac wlasnie tesciowa ktora mi na nerwy dziala ..
u mnie identycznie, wolę nie dojadać i nie dosypiać niż tolerować rady teściowej we własnym domu
Cytat:
Ewulkaa bardzo ci zazdroszczę wygranej walki i gratuluje u mnie bój nadal trwa,juz 7 tydzień i nadal nie mogę zejść z mm,w sumie jego ilośc sie nie zwiększa juz od 3 tyg ale jest tego na tyle duzo,ze karmie pól na pól.
Napisz trochę wiecej o tym jak udało ci sie zejść z mm.
Ja to trochę winie tz,bo on bardzo lubi karmić malucha i proszę go żeby nie dawał mu tak duzo mm, bo wtedy wcześniej upomni sie o pierś,ale ten mnie nie zawsze słucha
a może pozwalaj tż karmić Maluszka swoim odciągniętym mleczkiem?
Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Po pierwsze:
Szaja - dziekuje dziekuje dziekuje dziekuje dziekuje dziekuje dziekuje dziekuje dziekuje dziekuje dziekuje dziekuje dziekuje dziekuje dziekuje dziekuje dziekuje dziekuje dziekuje dziekuje
za suszarke!!!!

jak do tej pory raczej nie odczuwalam zadnych skokow tak ten sie chyba skumulwal bosze, gdyby nie ta suszarka to ja bym padla
juz sobie obmyslilam ze sobie ja sciagne na tel i bede miec na wtorkowe szczepienie i na wielkanocne chrzciny serioserio. jak mi sie dziec rozbeczy w kosciele to myk myk do zachrystii tel w ruch i suszara jak tralala

uwielbiam Cię czytać
Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Moja w aucie ginie Tzn śpi jak anioł
A co do ulewania to moja ulewa po każdym jedzeniu prawie, i czy jej się odbije czy nie, to jest to samo. Ale może dlatego, że tak łapczywie je.
u mnie też łapczywość straszna ale na szczęście ulewa jak się naprawdę obje jak bączek
Cytat:
dzisiaj dostałam kilka godzin wychodnego
zostawiłam tztowi małego wykarmionego, czysciutkiego i śpiacego, wracam po 2,5 godzinie, a tatulek z synalkiem siedza w foteliku i sie oczywiscie karmia, podchodze blizej patrze maz cały brudny na buzi od mleka proszku po mleku, ale to nic biore syna na rece a ten tez cała głowa- włosy wysmarowane proszkiem od mleka, nie smiałam pytać co tam sie działo...chwile potem zauważyłam,. ze okruszek ma na sobie dwie rózne skarpetki...poprostu zgubili gdzies jedna, tzowi nie chciało sie szukac i wyciagnał druga nową... ech zostawic na chwile 2 chłopów
teraz oddelegowałam ich na spacer a sama walcze z laktatorem, mam nadzieje, ze nie beda mieli żadnych ciekawych przygód
ciekawe, co porabiali Twoi dwaj mężczyźni
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 09:47   #3244
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
TZ w pracy, a my z Kubusiem wlasnie wrocilismy od tesciow.

Ja oczywiscie poirytowana, bo:
1) tesciowej nie podoba sie chrzestna wybrana przeze mnie, bo jest w ciazy.
Dla mnie jest ok, bo nie wierze w glupie zabobony (niby ciezarna chrzestna przynosi nieszczescie-wierzycie w to???)

2) wymyslila sobie, ze kupi mi do wozka jaśka. Po cholere??!?! Ladnie odmowilam.

3) odprowadzala mnie na przystanek i w tym czasie z wozka widac bylo jedynie oczka Kubusia, kocyk na maksa naciagniety (ja tak nie robie). Chciala mu jeszcze pielucha twarz przykryc, ale sie nie dalam

4) wymyslila, ze przyczepi do wozka wstazeczke z bozią od razu odmowilam, bo niezbyt wierzaca jestem po czym uslyszalam: "ale dlaczego? inne tak robia"

Trzeba bylo w domu siedziec.
współczuję, u mnie najazd teściowej odbędzie się w czwartek, ma wpaść wraz z moją mamą "przywieźć nam święta", tylko zastanawiam się po co, skoro jak ostatnio przyjechała to żadna potrawa nie była dla mnie, w jednej była fasola i była pikantna, w drugiej było moc pieczarek, wszystkie ciasta z kakao/czekoladą/orzechami.
Cytat:
Napisane przez HoneyIlove Pokaż wiadomość
hej, mogę dołączyć do Waszego wątku... ?? sama nie wiem czemu tak późno was znalazłam... ;p

mój Kubuś urodził się 22 lutego miał 52cm i ważył 3180g
Kubuś - śliczne imię witamy
Cytat:
Napisane przez ewadylewska Pokaż wiadomość
a czy jak przychodza do Was goscie w odwiedziny to w ciagu dnia.normalnie chodzicie usypiac Maluchy??
oj tak, jak ostatnio teściowa przyjechała to cały czas tylko siedziałam i karmiłam i usypiałam

Ewulka za kp
Debrah pięknie napisałaś, tylko gdyby to wszystko było takie łatwe
Black powodzenia na usg

kurcze dziewczyny, ciężko Was nadrobić, tak pędzicie
cytowałam więcej ale znikło
pisałyście o tż...
u mnie jest niby spoko, ale... mój tż pomaga mi przy Małym, jak tylko jest w domu, to go przewija, nosi, kołysze ale np w nocy mnie bardzo irytuje bo karmię Małego, Kubuś już prawie śpi a tż zaczyna chrapać i to tak bardzo głośno, wtedy Kubuś otwiera jedno oko i koniec ze spaniem :/ jak mnie wtedy denerwuje, poza tym, jak tylko Kubuś zaczyna płakać albo marudzić to mój tż się na niego denerwuje i wtedy ja go już noszę, On narzeka że go kręgosłup boli a nosi go może z pół godziny dziennie a co ja mam powiedzieć jak go noszę prawie przez cały dzień
co do gadek tż o naszych figurach, to Wy dziewczyny macie naprawdę super figury, pięknie wszystkie wyglądacie, ja startowałam w ciąży z lekką nadwagą i na początku ciąży mój tż mnie dobił tekstem, że nie wyobraża sobie jak ja przytyję w ciąży 20 kg i po porodzie mi zostanie parę kilo przytyłam 11 kg, do wagi sprzed ciąży 2 kg tylko co z tego, jak ja nadal wyglądam jak mega beza kiedyś biegałam, chodziłam na siłownię a teraz to nie wiem jak to wszystko zaplanować i przez to wszystko mam doła

dziewczyny chustujące jakie chusty polecacie? Bo chyba dojrzałam do kupna
Stary 2013-03-25, 09:52   #3245
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
dziekuje, udalo sie. wczoraj probowalam za pomoca zrzuty ale cos mi sie z Java kitrasilo i nie moglam sciagnac a dzis juz jest ok. dzia!

jw. dziekuje za zainteresowanie i przepraszam za kłopot!
Żaden kłopot Przynajmniej też ściągnęłam i będę miała zawsze w telefonie na wszelki wypadek będę Darii puszczać

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39966238]Dziewczyny, mam nową pysznośc z lidla świeże rogaliki croissant maślane 1,19zł, uzależniłam się![/QUOTE]

Taaaaaaaak ostatnio kupiłam to Cudo i się zakochałam
Stary 2013-03-25, 09:55   #3246
iffonka7
Zadomowienie

Zaraz polece was nadrobić ale najpierw muszę się dwoma rzeczami pochwalić

Dzisiaj rano odpadł nam pepuszek (najwyższa pora jutro mamy 4 tygodnie )

Wczoraj wieczorem z TŻ miałam "pierwszy raz", dość szybko, planowałam jeszcze poczekać ale emocje wzieły górę
Stary 2013-03-25, 09:56   #3247
eff8
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39966238]Dziewczyny, mam nową pysznośc z lidla świeże rogaliki croissant maślane 1,19zł, uzależniłam się![/QUOTE]

o jaaaaaa zjadlabym tyle ze nie mam lidla blisko siebie

juz wiem co chcialam jeszcze napisac Nawijko ja bylam chrzestna bedac w ciazy, tez byl u nas z tym problem bo niektorzy patrzyli wlasnie na te zabobony ale wkoncu odpuscili

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-03-25, 09:56   #3248
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
pisałyście o tż...
u mnie jest niby spoko, ale... mój tż pomaga mi przy Małym, jak tylko jest w domu, to go przewija, nosi, kołysze ale np w nocy mnie bardzo irytuje bo karmię Małego, Kubuś już prawie śpi a tż zaczyna chrapać i to tak bardzo głośno, wtedy Kubuś otwiera jedno oko i koniec ze spaniem :/ jak mnie wtedy denerwuje, poza tym, jak tylko Kubuś zaczyna płakać albo marudzić to mój tż się na niego denerwuje i wtedy ja go już noszę, On narzeka że go kręgosłup boli a nosi go może z pół godziny dziennie a co ja mam powiedzieć jak go noszę prawie przez cały dzień
co do gadek tż o naszych figurach, to Wy dziewczyny macie naprawdę super figury, pięknie wszystkie wyglądacie, ja startowałam w ciąży z lekką nadwagą i na początku ciąży mój tż mnie dobił tekstem, że nie wyobraża sobie jak ja przytyję w ciąży 20 kg i po porodzie mi zostanie parę kilo przytyłam 11 kg, do wagi sprzed ciąży 2 kg tylko co z tego, jak ja nadal wyglądam jak mega beza kiedyś biegałam, chodziłam na siłownię a teraz to nie wiem jak to wszystko zaplanować i przez to wszystko mam doła

dziewczyny chustujące jakie chusty polecacie? Bo chyba dojrzałam do kupna :-)
u nas to samo, chrapanie co noc na maxa, ale malego to juz nie rusza, przyzwyczail sie skubaniec maly

o kregoslupie wole nie pisac, wlasnie wzielam 2 apapy bo balam sie ze zlapie mnie bol jak bede miec malegi na rekach i co wtedy????

tez dojrzalam do kupna, tzn bardziej moj kregoslup dojrzal niz ja sama tylko ze ja chce nosidelko
Szaja - polecisz jakies dobre nosidelko? plizzzz

a twoj tz powiniec zostac opalowany za to gadanie o kg!!!

Stary 2013-03-25, 09:57   #3249
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iffonka7 Pokaż wiadomość

Wczoraj wieczorem z TŻ miałam "pierwszy raz", dość szybko, planowałam jeszcze poczekać ale emocje wzieły górę
za drugi pierwszy raz
z okazji pępuszka
nam też odpadł pępuszek - wczoraj
Stary 2013-03-25, 09:58   #3250
eff8
Zakorzenienie

fewcia patrzac na zdjecie w klubie uwarzam ze sliczna kobietka z Ciebie!
A czytajac Ciebie i te Twoje nadprogramowe kg to wyobrazalam sobie Ciebie zupelnie inaczej a TY taka chudzinka !!

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 09:58   #3251
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:

no to podwojne sie naleza!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-03-25, 09:59   #3252
charlizz
Zadomowienie

Lidl jest niesamowity, pieczywo z lidla
Kurka siwa, szkoda, że już nie będę miała lidla po drugiej stronie ulicy jak się przeprowadzę
charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 10:01   #3253
iffonka7
Zadomowienie

Dziewczyny mam pytanie odnośnie czopków glicerynowych. Mogę je podać małemu jak ma np od paru dni problem ze robieniem kupki? One działają jednorazowo czy po nich problem z robieniem kupek powinie zniknąć?
Stary 2013-03-25, 10:01   #3254
nancykenator
Zakorzenienie

pstryczku mój kręgosłup też dojrzał
co do chrapania to jak już Mały uśnie to niech se chrapie ile tylko chce, wtedy Kubuś się nie budzi i mu to zwisa ale jak zasypia to chyba go to wystrasza po prostu
Stary 2013-03-25, 10:03   #3255
ewadylewska
Zadomowienie

Uwaga mam pytanie odnośnie szczepionek, bo już zgłupiałam

Jutro mamy pierwsze i na pewno bierzemy taką 5w1 i pneumokoki i meningokoki...ale teraz pytanie, czy pneumo i meningo brać tańsze czy droższe, czy oprócz ilości dawek czymś więcej się różnią??

aha no i te rotawirusy, szczepiłyście czy nie??

pomijając kwestie finansowe.

Stary 2013-03-25, 10:04   #3256
charlizz
Zadomowienie

Cytat:

Jak było? Widzę, że dziś humorek dopisuje
charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 10:07   #3257
LadyWhisper
Zakorzenienie

Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz. I

Hej koochane,
Jak was czytam to zaczynam zazdroscic, u nas kolejna nocka nieprzespana - maly nerwowy strasznie, placze przez sen krzyczy budzi sie, juz nie wiem co roobic pomijajac fakt ze chodze jak zombie od czterech czy pieciu dni to tak mi go szkoda..... No a teraz odsypia na brzuszku i chyba sie do niego dolacze

Silver nie kupowalam na allegro bo nie bylo ich, ale polecam je z calego srducha bo sa mieciutkie i nie trzeba sie jakos szczegolnie meczyc, zeby je zlamacraz zawiazalam warkocza pare razy mlodego i smiga jak ta lala

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 10:07   #3258
meduzza
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Bijkora, no problemo, symetryczne kreski różnego rodzaju to akurat mój konik, bo robię je sobie praktycznie codziennie. Także chętnie opracuję poradnik na ten temat - może nawet jutro.
O fajnie, z tymi kreskami bo ja maluję kreski jakieś 6 lat i jeszcze się nie nauczyłam Może mam 2 różne oczy?
Powodzenia ze szczepionką jutro
Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Nie oglądałam Przepisu na życie Poszłam spać. Muszę wybierać - albo seriale albo jako takie funkcjonowanie
No właśnie I tak jest ze wszystkim.... lepiej się wyspać bo nie wiadomo co dzień przyniesie
Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Kochane Ciocie Wizażowe! Kończymy dzisiaj miesiąc
Jak ten czas szybko leci... Z tej okazji zdjęcie w Klubie
Dla Blanki-teraz już posypią się te miesiące
Cytat:
Napisane przez Basia_Bogusia Pokaż wiadomość
Cześć,

Mam do Was takie pytanko, jak pielęgnujecie twarz maluszków??? Mój Krzysiu ma ostatnio jakąś taką szorstką skórę na policzkach, a przecież powinien mieć gładziutką. Codziennie rano myję mu buzinkę rumiankiem, kremuję a i tak ma taką dziwną w dotyku. Może mi coś podpowiecie??

A tak w ogóle to zapomniałam dodać, że od wczoraj 24 marca mój Krzysiu ma 3 miesiące.
Ja smaruję na dwór gruuubo Aquastopem a w domu bambino z cynkiem bo Malutka ma jakieś wypryski.
Cytat:
Hej

Na termometrze znowu -5 a słońce gdzieś tam za chmurami
U mnie dziś pięknie... Zimno oczywiście Ale pięknie słonko daje
Cytat:
nadrobilam
dziec spi w bujaczku, oczywiscie zasnal przy suszarce

Suszarka daje radę A mój TŻ oczywiście sceptycznie do tego podszedł. Ale się zdziwił
Cytat:
Napisane przez eff8 Pokaż wiadomość
co do zabobonow - to jezeli osoba wierzaca wklada do wozka medalik to nie rozumie po co wklada i czerwona wstazke - przeciez jedno drugie wyklucza bo albo sie wierzy w Boga albo w zabobony. Nie chcialam oczywiscie nikogo urazic
Dokładnie. Ja zapowiedziałam, że nie życzę sobie żadnych wstążeczek ani niczego-nie można komuś swoich zabobonów wmuszać;/ A już tak jak mówisz, wierzący a w takie pierdoły wierzą jak ciężarna chrzestna itp.

Cytat:
Wiiiiiiiam.
Wiecie, tak co rano wstaję i sobie myślę: kurde, ja juz nie dam rady wstawać w nocy! A po chwili sobie uświadamiam, że nie ma, że nie dam rady, muszę i to jeszcze tysiące takich nocy przede mną.
Ola właśnie ucina sobie drzemkę na moich kolanach, boję się odłożyć, co by się nie obudziła, ale jeszcze śniadania nie jadłam i kawki nie wypiłam!
Ja też mam takie myśli ale tak jak pisałam do Nawijki: se możemy gadać a i tak będziemy wstawać, nosić, uspokajać
Cytat:
Napisane przez Basia_Bogusia Pokaż wiadomość
Oj z tymi cennymi radami teściowych to coś jest Chyba wszystkie to mają. Można by stworzyć tomik dobrych rad teściowych
Ooooo! Może założymy na fejsie klub Myślę, że miałybyśmy wzięcie. Antyteściowy Klub Wsparcia

My po porannym lekarzu i szczepieniu. Julianka coś się rozpłakała przed wizytą a zawsze lubi jak nią majtają, badają ale za to po wkłuciu (6w1) się uspokoiła Wypiła 100ml herbatki uspokajającej, zjadła i śpi smacznie
A na problemy brzuszkowe (doktur mówi, że to mogą być pasożyty lub nietolerancja laktozy) przepisała Biogaję i Delicol. Tylko po co mi recepta jak odpłatność 100%

Sylwia
Ale z Ciebie laska (zdjecie na fb)
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 10:21   #3259
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Hej

Na termometrze znowu -5 a słońce gdzieś tam za chmurami

Tż w pracy chciałam iść na spacerek dzisiaj żeby nie siedzieć cały dzień z Darią w domu.

Miłego dnia życzę

Pięknie dzidzia Ci spała

Jak mi się czasem zdarzy przegapić odcinek to oglądam na tvn player za darmo

http://tvnplayer.pl/seriale-online/p...9,ogladaj.html

Gratulacje

Moja też tak miała. Pomógł krem Oilatum Baby polecam.
Dzięki Zapomniałam o tej stronie

Cytat:
Napisane przez Lubcia Pokaż wiadomość
Hej Mamuśki

My z Wojtusiem wróciliśmy w piątek ze szpitala tego dni mój maluszek skończył swój pierwszy miesiąc życia i mam nadzieje że kolejne miesiące będą bardziej zdrowe dla nas.

Dziękuję za kciuki i słowa wsparcia dla nas jesteście kochane

Gratulacje dla wszystkich maluszków za skończone miesiące, udane wizyty lekarskie i wszystko inne co mnie ominęło
Dobrze, ze Wojtuś już zdrowy i oby tak zostało

Cytat:
OCZYWIŚCIE
mogę ściągnąć i Ci wysłać.
Podeślij mi maila na priv

---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ----------

WITAJCIE!!! : roza:

No i życzymy dużo dużo dużo dużo dużo dużo dużo dużo dużo dużo dużo dużo Zdrówka
A mi też wyślesz?

Cytat:
Pstryczku wejdź na stronę zapiska.pl wklej tam link do tej suszarki na yt, kliknij pobierz, potem pobierz audio
ooo muszę spróbować

Cytat:

Jutro mamy pierwsze i na pewno bierzemy taką 5w1 i pneumokoki i meningokoki...ale teraz pytanie, czy pneumo i meningo brać tańsze czy droższe, czy oprócz ilości dawek czymś więcej się różnią??

Ja na rota szczepię. A co do pneumo też nie wiem którą wersję wybrać.

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 10:27   #3260
Konto usunięte

Pstryniu, a proszę - tyle, że dobre nosidło, NIE wisiadło, kosztuje :/ na pewno Tula:

http://www.babytula.pl/ + do tego wkładka dla maluszków

Manduca:
http://www.manduca.pl/

ew. bondolino, ale ono na rzepy zapinane więc nie wiem...

Ale tak czy siak - nosidło na pewno dla dziecka przynajmniej trzymającego pewnie główkę, więc z miesiąc bym poczekała jednak.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 10:36   #3261
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
u nas to samo, chrapanie co noc na maxa, ale malego to juz nie rusza, przyzwyczail sie skubaniec maly

o kregoslupie wole nie pisac, wlasnie wzielam 2 apapy bo balam sie ze zlapie mnie bol jak bede miec malegi na rekach i co wtedy????

tez dojrzalam do kupna, tzn bardziej moj kregoslup dojrzal niz ja sama tylko ze ja chce nosidelko

a twoj tz powiniec zostac opalowany za to gadanie o kg!!!
Polecam Bondolino
http://www.chustomania.pl/online/chu...1?OpenDocument

Ja jestem z niego w 100 % zadowolona. Jak się zainteresujesz to podam Ci sklep internetowy w którym kupowałam. Mieli fajną promocję bo na all to drogo.

---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ----------

Cytat:

Ja szczepiłam rotawirusy, a meingokoki i pneumokoki mam za free. Preumokoki już miałyśmy i była szczepiona Prevenarem 13 i Aga też chyba tym szczepiła.

---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ----------

Ja ju w ciąży pokochałam je miłością vbezgraniczną
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 10:37   #3262
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:

No to za pępuszek
No i oczywiście za te 4 tygodnie Brawa

Cytat:
Ja też i ...hm no właśnie...nie wiem czy kupić chustę czy nosidełko.
Szaja kochana przyłączam się do pytania

Cytat:
Dziewczyny mam pytanie odnośnie czopków glicerynowych. Mogę je podać małemu jak ma np od paru dni problem ze robieniem kupki? One działają jednorazowo czy po nich problem z robieniem kupek powinie zniknąć?
Ja podałam jakiś miesiąc temu dwa razy. Pomogło ale działają jednorazowo bo potem znowu robiła tylko raz na tydzień.
Ale na szczęście już się unormowało i robi codziennie jedną A wczoraj nawet dwie

Dalej nie wiem czemu robiła tylko jedną na tydzień...

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Hej koochane,
Jak was czytam to zaczynam zazdroscic, u nas kolejna nocka nieprzespana - maly nerwowy strasznie, placze przez sen krzyczy budzi sie, juz nie wiem co roobic pomijajac fakt ze chodze jak zombie od czterech czy pieciu dni to tak mi go szkoda..... No a teraz odsypia na brzuszku i chyba sie do niego dolacze

Silver nie kupowalam na allegro bo nie bylo ich, ale polecam je z calego srducha bo sa mieciutkie i nie trzeba sie jakos szczegolnie meczyc, zeby je zlamacraz zawiazalam warkocza pare razy mlodego i smiga jak ta lala
A jak Pietraszko śpi Ci w dzień??

Co do chusty dziękuję kochana. Jeszcze się zastanawiam ja strasznie niezdecydowana jestem
I tak jak pstryczek zastanawiam się też nad nosidełkiem i nie wiem co wybrać...mam dylemat chusta czy nosidełko

Edytowane przez s i l v e r
Czas edycji: 2013-03-25 o 10:38
s i l v e r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 10:39   #3263
iffonka7
Zadomowienie

Cytat:
Jak było? Widzę, że dziś humorek dopisuje
Było bardzo fajnie nic nie bolało, TŻ też był zadowolony, powiedział tylko że jakoś bardzo dużo miejsca tam się zrobiło.

Wyszłam dzisiaj na miasto, miało mnie nie być 2 - 3 godzin ale po godzinie musiałam pędzić do domu bo TŻ dzwonił że mały od 30 min płacze i nie umie go uspokoić, jak wróciłam to powiedział że jednak przy dziecku nie jest tak łatwo i że ja jestem bardzo opanowana i umiem sobie z nim radzić.
Stary 2013-03-25, 10:44   #3264
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
A mi też wyślesz?
Jasne Podaj mi maila na priv to Ci wyślę

Edytowane przez s i l v e r
Czas edycji: 2013-03-25 o 10:50
s i l v e r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 10:57   #3265
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
TZ w pracy, a my z Kubusiem wlasnie wrocilismy od tesciow.

Ja oczywiscie poirytowana, bo:
1) tesciowej nie podoba sie chrzestna wybrana przeze mnie, bo jest w ciazy.
Dla mnie jest ok, bo nie wierze w glupie zabobony (niby ciezarna chrzestna przynosi nieszczescie-wierzycie w to???)

2) wymyslila sobie, ze kupi mi do wozka jaśka. Po cholere??!?! Ladnie odmowilam.

3) odprowadzala mnie na przystanek i w tym czasie z wozka widac bylo jedynie oczka Kubusia, kocyk na maksa naciagniety (ja tak nie robie). Chciala mu jeszcze pielucha twarz przykryc, ale sie nie dalam

4) wymyslila, ze przyczepi do wozka wstazeczke z bozią od razu odmowilam, bo niezbyt wierzaca jestem po czym uslyszalam: "ale dlaczego? inne tak robia"

Trzeba bylo w domu siedziec.
Nawijko współczuję. Do mnie dziś teściowa przyjeżdża, też się pewnie będzie wymądrzała. Według niej małemu jest wiecznie zimno chociaż mamy w domu 23 stopnie i tylko by go nakrywała, a na podwórko to najlepiej nie wychodzićdo czasu jak będzie z 15 stopni na plusie.

Jeśli chodzi o chrzestną to znam to z autopsji Ja w ciąży byłam chrzestną u synka mojego brata. Co ja się nasłuchałam od takiej jednej ciotki to ludzki rozum nie ogarnia. Bo jak można komuś powiedzieć żebym się nie zgadzała na bycie chrzestną bo jak chrzestna w ciąży to jedno z dzieci będzie chore (albo to chrzczone albo to w brzuchu) bo jedno drugiemu zdrowie odbierze!!! Masz pojęcie? I jeszcze chciała moją mamę przekabacić żeby odradziła bratu branie mnie na chrzestną. No ale chrzestną jestem bo głupich zabobonnych bab słuchać nie będę

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
a i mój szkrab dziś, wyszła jakby ważyła 10kg co najmniej ale po prostu tak się wpasowała w wujka...no i nie ukrywajmy ma troche pucusie te poliki
słodzizna!
Cytat:
Napisane przez eff8 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ktore kupowaly staniki Alles na allegro?? wstawicie jakies linki ?bo ja szukalam jakiegos i nie bardzo fajny znalazlam... Nie wiem moze przez rozmiar, szukam 65H
Ja kupiłam te dwa i polecam:
http://allegro.pl/biustonosz-do-karm...046007711.html
http://allegro.pl/biustonosz-do-karm...049004593.html

Lecę w mieszkaniu ogarnąć bo jeszcze mi brakowało żeby teściowa zobaczyła że nie posprzątane. Będzie gadała później że sobie nie radzę. I tak pewnie skomentuje że jem co popadnie bo młody akurat dzisiaj dostał plam na policzku. Podejrzewam że od sosu pomidorowego. Wczoraj zrobiłam kurczaka w sosie pomidorowym z przecieru takiego w kartoniku. To jedyna nowość jaką wprowadziłam więc podejrzewam że to winowajca. Czytałam że wy jecie zupy pomidorowe to pomyślałam że młodemu nic nie będzie, a jednak...
ILLUSION jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 10:58   #3266
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39966968]Pstryniu, a proszę - tyle, że dobre nosidło, NIE wisiadło, kosztuje :/ na pewno Tula:

Manduca:

Ale tak czy siak - nosidło na pewno dla dziecka przynajmniej trzymającego pewnie główkę, więc z miesiąc bym poczekała jednak.[/QUOTE]

Tula ma wkładkę dla noworodka. A bondolino ma też zabezpieczenie dla dziecka nie trzymającego główki. Gdyby tak nie było to bym Oli nie nosiła.
Bondolino ma pas zapinany na rzep, ale rzep jest szeroki i długi i konkretny jest. Nie ma możliwości, żeby się odpiął. Zresztą odpięcie ręczne to nielada wysiłek.
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 11:05   #3267
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:

a to nawet nie wiedzialam ze sa rozne te szczepionki
my szczepimy 5w1, i od jutra rota + pneumo

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39966968]Pstryniu, a proszę - tyle, że dobre nosidło, NIE wisiadło, kosztuje :/ na pewno Tula:

Manduca:

Ale tak czy siak - nosidło na pewno dla dziecka przynajmniej trzymającego pewnie główkę, więc z miesiąc bym poczekała jednak.[/QUOTE]

dzieki Kochana!

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
Polecam Bondolino
http://www.chustomania.pl/online/chu...1?OpenDocument

Ja jestem z niego w 100 % zadowolona. Jak się zainteresujesz to podam Ci sklep internetowy w którym kupowałam. Mieli fajną promocję bo na all to drogo.
dzia!

wolalabym cos na "zatrzaski" , czytalam ze te amnduca sa dobre. kosztuja sporo no ale 13-tka lada chwia powinna byc wiec chyba se pierdykne taki prezencior do juz powoli wysiadam....

Cytat:

Ja też i ...hm no właśnie...nie wiem czy kupić chustę czy nosidełko.
Szaja kochana przyłączam się do pytania

Co do chusty dziękuję kochana. Jeszcze się zastanawiam ja strasznie niezdecydowana jestem
I tak jak pstryczek zastanawiam się też nad nosidełkiem i nie wiem co wybrać...mam dylemat chusta czy nosidełko
ja chce nosidelko bo maz sie zapowiedzial ze bedzie mlodego tez wtym nosil a w chuscie nie, bo bedzie sie bal go wiazac itd.
poza tym z nosidelkiem chyba jest szybciej niz z chusta, ale to takie moje odczucia...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-03-25, 11:06   #3268
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Po podliczeniu kosztów wyszło że na chrzciny wydaliśmy coś ok. 500zł + 200 zł ksiądz. To chyba nie jest tak źle

Moje dziecię pierwszy raz zasnęło na brzuszku na łóżku . Spała na pleckach ale się obudziła, marudziła to sobie myślę to poćwiczymy podnoszenie główki, przewróciłam na brzuszek, poszłam siku, wracam a ona śpi

Bo tak to na brzuszku spała tylko na mojej klacie
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 11:06   #3269
Konto usunięte

Nina, o widzisz, ja się aż tak nie wczytywałam, wiem, że te 3 są polecane jako ergonomiki, reszta to wisiadła.
Stary 2013-03-25, 11:08   #3270
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość

Ja szczepiłam rotawirusy, a meingokoki i pneumokoki mam za free. Preumokoki już miałyśmy i była szczepiona Prevenarem 13 i Aga też chyba tym szczepiła.
Tak, pneumokoki też Prevenarem 13 szczepiłam.
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości