|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3151 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz. I
|
![]() ![]() |
![]() |
#3152 | ||||
Zadomowienie
|
ojej teraz Ty opowiadaj jak tam się zyje i jak sie znalazlas
oczywiscie jesli chcesz kurcze jak ja bym chciala pomieszkiwac w kazdy kraju po trochu ale juz za pozno za stara jestem Cytat:
moja uwielbia jezdzic autem nawet jak placze jak ja znosimy to odpala sie auto i rusza i spokoj i zawsze spi, ale sama z nia jeszcze nie jechalam, boje sie, tylko u nas niebezpiezne drogi no i teraz snieg Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3153 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() dodałam zdjęcia ze chrztu, ale powiem Wam , że nie ma żadnych fajnych zdjęć ![]() ![]() nadrobię nie wiem kiedy może dziś, może jutro ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3154 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja se boje tego ze nie zareaguje odpowiednio wczesnie i cos zlego przeocze ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3155 |
Zakorzenienie
|
ufff nadrobiłam Was
Mąż mi się rozchorował i tylko czekam aż na mnie i Dominisię przejdzie ![]() Charliz ale mi smka narobiłaś tym jedzeniem. Musiało być pyszne. |
![]() ![]() |
![]() |
#3156 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A co do ulewania to moja ulewa po każdym jedzeniu prawie, i czy jej się odbije czy nie, to jest to samo. Ale może dlatego, że tak łapczywie je. Cytat:
![]() ![]() ![]() Byłyśmy na pierwszym spacerze ![]() ![]() ![]() Ale to nie był mój najmądrzejszy pomysł, bo zimno... brrr |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3157 |
Wtajemniczenie
|
Mamy karmiące mm- jak często jedzą Wasze dzieci? Bo na tej rozpisce na mleku jest żeby dawać co 4 godz ,a moja w ciągu dnia to w życiu 4godz bez jedzenia nie wytrzyma,najchętniej to co 2 by jadła a ja się boję że ją przekarmię.
Nawijko pytałaś o LZS to na twarzy niby lepiej aczkolwiek ciągle musi być posmarowana, za to ma patologiczną ciemieniuchę bo aż na brwi i powieki jej przeszło:-( |
![]() ![]() |
![]() |
#3158 |
Zakorzenienie
|
Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz. I
Lenova, u mnie dokladnie to samo! Na buzce lepiej, ale ciemieniucha tragiczna, zolte placki na glowce ma, na brwi tez lekko poszlo. Dodatkowo dziwnie to pachnie...
A dajesz jej herbatki? |
![]() ![]() |
![]() |
#3159 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz. I
Fewciu, gra w amatorskich ligach
![]() My tez po spacerze, zimnoooooo jak diabli, a slonce wali jak latem ![]() ![]() Pstryniu myslalam ze suszarke na mszy wlaczysz ![]() Pietraszko w aucie odplywa ![]()
#3160 |
Zadomowienie
|
.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3161 |
Lurker ;)
|
Bijkora to tak jak u mnie widze :P Cyc( on bardzo cycolubny) i dupka musza byc ale moje i tak najpiekniejsze mimo ze cyc po 2 tygodniach!! karmienia z jabluszek zmienil sie w wiszace gruchy
![]() Sylwia my raczej tez bedziemy chrzcic w czerwcu, pogoda do dupy, chrzestna za granica i trzeba duzo wczesniej powiadomic Fewcia 3 rozstepy ? ![]() ![]() Charlizz blagam zrob mi tez takiego nalesniora bo mi sie nie chce ![]() Hope ja wczoraj sobie obalilam Reddsa zurawinowego ![]() Lenova ja daje co 4h w dzien a w nocy przerwa 5 h, teraz dostaje 120 ml ( 5 tydzien), ale wydluzalismy stopniowo. Z tego co czytalam nie mozesz karmic pare dni tak? To chyba nic jej sie nie stanie jak dostanie czesciej a troche mniej przez te pare dni. Nie pochwalilam sie, my juz po pierwszym razie ![]() ![]()
#3162 |
Wtajemniczenie
|
Nawijko to strasznie śmierdzi ;p my to chyba do dermatologa się wybierzemy w przyszłym tyg.
A herbatę dostaje. Little może faktycznie będę dawać jej mniej a częściej tylko ciekawe czy się nie będzie darła jak do syta nie dostanie bo tak też potrafi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3163 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dzis tz poszedl na 14 do pracy a wczesniej uzadzilismy megaaa sprzatanie a zaczelo sie od tego ze szukalismy cążek małej do paznokci wiec odsunelismy lozko a tam tyyyyyyle kurzu! wiec odkurzanie mycie podlog i tak wszedzie kuchnia salon lazienka ![]() ![]() a cążek jak nie bylo tak nie ma ![]()
![]() |
#3164 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() U nas słabe słońce, ale na termomentrze było +2 więc się wybraliśmy, ale może niesłusznie :/ Suszarka zawsze działa ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3165 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Powiem Wam, że można jeść zakazane rzeczy o ile poczeka się 12 h z karmieniem ![]() ![]() ![]() My już po spacerzu- z TZtem, nawet udało mi się go wyciągnąć. Nie taki zły ten mój chłop chyba.... ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3167 |
Zadomowienie
|
dzisiaj dostałam kilka godzin wychodnego
![]() zostawiłam tztowi małego wykarmionego, czysciutkiego i śpiacego, wracam po 2,5 godzinie, a tatulek z synalkiem siedza w foteliku i sie oczywiscie karmia, podchodze blizej patrze maz cały brudny na buzi od mleka proszku po mleku, ale to nic biore syna na rece a ten tez cała głowa- włosy wysmarowane proszkiem od mleka, nie smiałam pytać co tam sie działo...chwile potem zauważyłam,. ze okruszek ma na sobie dwie rózne skarpetki...poprostu zgubili gdzies jedna, tzowi nie chciało sie szukac i wyciagnał druga nową... ech zostawic na chwile 2 chłopów ![]() teraz oddelegowałam ich na spacer a sama walcze z laktatorem, mam nadzieje, ze nie beda mieli żadnych ciekawych przygód ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3168 | ||
Rozeznanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39949262]Fewcia, ale wiesz, nie jest powiedziane, że na mm noce przespane. Moja Agu budziła się koło 23-24 i potem koło 5 na flachę.
Ewa, no bo nie powinno się ciszy w dzień robić, to pomaga dziecku ustalić sobie dzień i noc ![]() Idziecie baby z palmami dzisiaj?[/QUOTE] Nadia zasypia o 20, poźniej jedzenie o 2, następnie już standardowo co 3 h ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3169 |
Zakorzenienie
|
Nadrobiłam
![]() Co do Tżów to współczuję. Ja na mojego nie narzekam, choć wiadomo czasami mi ciśnienie podnosi ![]() Życzę Wam aby wszystko się jakoś unormowało ![]() Co do chrzcin to chyba się udały. Zuzy nie wzruszyło jak ksiądz ją wodą polewał ![]() ![]() ![]() Tyle, że nie mamy żadnych fajnych zdjęć. Ja chciałam by tym razem to mi zrobiono trochę zdjęć bo mam mało z córą, ale osoby robiące zdjęcia naszym aparatem nie za bardzo umiały go obsługiwać i większość jest rozmytych, no brzydkich ![]() A i od wczoraj wieczór do rana było - 22 stopnie !!!!!!!!!!! meneq piosenka jednak działa ![]() Edytowane przez Aga8484 Czas edycji: 2013-03-24 o 15:47 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3170 |
Zakorzenienie
|
TZ w pracy, a my z Kubusiem wlasnie wrocilismy od tesciow.
Ja oczywiscie poirytowana, bo: 1) tesciowej nie podoba sie chrzestna wybrana przeze mnie, bo jest w ciazy. Dla mnie jest ok, bo nie wierze w glupie zabobony (niby ciezarna chrzestna przynosi nieszczescie-wierzycie w to???) 2) wymyslila sobie, ze kupi mi do wozka jaśka. Po cholere??!?! Ladnie odmowilam. 3) odprowadzala mnie na przystanek i w tym czasie z wozka widac bylo jedynie oczka Kubusia, kocyk na maksa naciagniety (ja tak nie robie). Chciala mu jeszcze pielucha twarz przykryc, ale sie nie dalam ![]() 4) wymyslila, ze przyczepi do wozka wstazeczke z bozią ![]() ![]() Trzeba bylo w domu siedziec. |
![]() ![]() |
![]() |
#3171 |
Zakorzenienie
|
Witam
Prawie nadrobiłam ale cytowanie mi uciekło ![]() My w piatek skończylismy 3 miesiace w srde bylismy na szczepieniu mały strasznie płakał tym razem i miał raczke czrwoną robiłam okład z sody i został siniaczek ale strasznie marudny a dzis juz 4 dzień po strasznie sie martwie ze cos jest zle a do tego Tz cały tydzień chory wiec nie dotykał sie do małego a wczoraj mnie wzieło i sie boje ze go zaraze a pani w aptece nie dała mi nic dla karmiacej wiec mam wit C i tyle no i masc majerankowa moze przeżyje a do tego Tz dzis w delegacje o 11 do Gdyni pojechał tyle moich zali ![]() Macie coś na przeziebienie dla KP
#3172 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#3173 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moja mama od razu kazala mi odkrytc buzie dziecku na spacerze, a tesciowa jak mi go "pomaga" ubierac to tez najchetniej by mu koc na glowe zalozyla ... i jaki wtedy sens spaceru? a z tymi jaskami do wozka to mnie rozwalilas, hahaha, placze ze smiechu ... moja chciala zaraz po przyjsciu ze szpitala zeby maly spal na podeszeczce bo mu mieciutko bedzie i obowiazkowo czapeczka na glowke w domu zeby mu cieplutko bylo .... bez komentarza ..
![]() |
#3174 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3175 |
Zakorzenienie
|
Pierwsze słyszę o medaliku
![]() Ale co do tych cennych rad to moja teściowa też zaczyna mnie już drażnić. Wydaje jej się, że wie wszystko na temat dzieci, a ja nie wiem nic ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3176 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() u mnie była ciotka z wujkiem i mama.. ciotka troche się rządziła... no ale ogólnie miło było a wujek robł z siebie pajaca ![]() ![]()
![]() |
#3177 |
Rozeznanie
|
Hej, dziewczyny nie krzyczcie, że się nie odzywam ale mały trzeci dzień odbija sobie stres ze szpitala. Ciągle na rękach i przy cycu, najpierw myślałam, że mleka mam mniej po stresach szpitalnych i chciałam już dokarmiać, jednak okazuje się, że szuka pocieszenia, do tego skok rozwojowy nam się chyba nałożył. Mam nadzieję, że lada dzień wszystko się unormuje, bo nawet siku nie mam jak zrobić
![]() Tyle co zdążyłam przeczytać ostatnią stonę: na ciemieniuchę polecam olejuszkę, i żel emolium na ciemieniuchę zmiękczający. Mały miał na głowie jeden wielki strup - śmierdziało strasznie, po tygodniu zabiegów i dokładnym szczotkowaniu udało się ją usunąć. Teraz po szpitalu i antybiotyku mamy nawrót w mniejszej ilości i używam tylko oliwki na to i jest ok. Co do ulewania, po jedzeniu trzeb nosić 30 min jak dzidziuś ulewa, nawet jak odbeknie. W szpitalu kazali, nosiłam i powiem, że pomogło teraz jest lepiej z tym jego ulewaniem.
#3178 |
Zakorzenienie
|
hej, mogę dołączyć do Waszego wątku... ?? sama nie wiem czemu tak późno was znalazłam... ;p
mój Kubuś urodził się 22 lutego miał 52cm i ważył 3180g ![]()
#3179 | |
Zakorzenienie
|
Witam wieczorkiem
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Już dawno sprzątanie nie sprawiło mi tyle radości ![]() W taki oto sposób się dziś rilaksowałam ![]() ---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ---------- Cytat:
![]() Napisz coś więcej o sobie ![]()
![]() |
#3180 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Ale lekarka też mi powiedziała że jak dziecko ładnie przybiera na wadze to nie ma się czym przejmować,że niektóre dzieci mają po prostu skłonności do takiego częstego ulewania... Tylko że męczące to jest ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Za to w domu w dzień wogóle nie chce mi spać. I nie pomaga NIC,ani noszenie,ani bujaczek a już napewno nie łóżeczko ... ![]() A co do ulewania to mam też tak...nie ważne czy jej się odbije czy nie...i tak jej się uleje ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() A co do cążek...znajdą się jak nikt nie będzie ich szukać ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Byliśmy na spacerku 40 min ale zimno było ![]() Cytat:
![]() ![]() Padłam ![]() ![]() ![]() Cytat:
Ale jak to 22 stopnie?? GDZIE??
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:16.