|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1711 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVII
Cytat:
|
|
|
|
|
#1712 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVII
Cytat:
![]() Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
||
|
|
|
#1713 |
|
Wtajemniczenie
|
dziś z domu się nigdzie nie wybieramy, tej nocy było -26 stopni
![]() jutro chcę się dostać do pediatry, niech zlceci szereg badań,młodszy od dłuższego czasu płacze w nocy, nic mu nie pomaga, nie wiem o co chodzi. do tego czesto biegunki lapie... takie moje zmartwienia...pół dnia przepłakałam
Edytowane przez maksikola Czas edycji: 2013-03-24 o 17:39 |
|
|
|
#1714 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1715 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, to mnie troszkę zmartwiłyście... Miałam nadzieję, że czas, ciąża, urodzenie dziecka są w stanie zatrzeć te wspomnienia.
Z drugiej strony już się zaczęłam bać, że "na głowę dostałam", skoro minęło już prawie 9 miesięcy, a nadal nie było dnia, żebym o tym nie myślała. Ale widzę, że nie jestem sama. Straszne to jest dla mnie. W ogóle ostatnio uświadomiłam sobie, że się strasznie w tym ciążowym temacie zafiksowałam. Dla mnie obecnie rozpoczęcie staranek to termin, do którego odliczam dni. Cała reszta zeszła na drugi plan. Nie umiem o niczym innym myśleć. Boję się, że to też może mieć swoje negatywne skutki. Mało to kobiet, choćby i na tym wątku, miało problemy z zajściem przez psychikę? Ech Santom dobrze podsumowała: Do duszy z tym wszystkim... To się wygadałam... Wadera, jak Ciebie czytam, to mi serce pęka... ![]() I w głowę zachodzę, dlaczego lekarze nie uświadamiają pacjentek, że to TAK wygląda... Ja sobie nie wyobrażam przeżyć tego w domu. To było dla mnie coś potwornego. Też miałam wywoływane #. Położne były na każde moje zawołanie, chodziły ze mną do toalety, pocieszały mnie, dawały kroplówki p/bólowe (które nic nie pomogły...). Byłam pod stałą opieką lekarzy, miałam chyba ze 3 usg robione. W domu bym tego wszystkiego nie miała. Tulę Cię mocno! Daj znać, jak tam dzisiaj się czujesz... Monia, Kochana, cały czas myślimy o Tobie i trzymamy kciuki! Hosenko, śliczna pościel. Co to za materiał? Mogę wiedzieć, gdzie kupowałaś? Mnie od wczoraj @ męczy. Znów przyszła inaczej niż w poprzednim cyklu. Już przerażona test chciałam robić. W ogóle to sobie wkręciłam, że znów mi się zrobiła torbiel czynnościowa
|
|
|
|
#1716 |
|
Zakorzenienie
|
Mmedeah - o ile pamiętam to bawełna satynowa, bardzo przyjemna w dotyku, kupiłam w Jysku (w komplecie nie ma prześcieradła, to na zdjęciu jest kupione Tesco)
|
#1717 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co mąż mowi? zycze by nalesniki choc troche oslodzily sytuacje ![]() Cytat:
|
|
|
#1718 |
|
Zakorzenienie
|
Maksi Stasio tez płacze przez sen. Mówiłam neurolożce i machnęła na to ręką. Czytałam o tym i wiele dzieci tak ma
Perse połowa już za Tobą, teraz powinno szybciej lecieć |
|
|
|
#1719 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziwne bo wczoraj bolało już mniej, krwawienie się zmniejszyło, było takie bardziej miesiączkowe, krew ciemna, gęsta. A dzisiaj rano złapał mnie straszny ból, tak ze 2 godz. trwał, i zaczęło obficie lecieć, z tym że znowu taka żywoczerwona krew. Nie wiem czy to normalne...?
|
|
#1720 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a mnie dziś też wzięło na naleśniczki i jestem już po ![]() Cytat:
kurczę ja też teraz jak przeczytałam co piszesz, to stwierdzam, że cały czas myślę o tym...ale nie umiem nie myśleć... |
||
|
|
|
#1721 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tż też się martwi też czytałam o tym, ale nie sądzę, że to właśnie to. Jego ewidentnie coś boli, łzy mi napływają do oczu i w żołądku mnie ściska jak o tym pisze. |
|
|
|
|
#1722 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Przykro mi że @ przyszła Cytat:
![]() Dziewczyny rok temu 1 kwietnia był najpiękniejszy dzień w moim życiu zobaczyłam 2 kreseczki na teście.1 kwietnia w prima aprilis Rzeczywiście chyba los sobie ze mnie zakpił.Zbliżają się te ciężkie dla mnie dni..
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|||
|
|
|
#1723 |
|
Zakorzenienie
|
Maksi Mam nadzieję, że to nic groźnego
|
|
|
|
#1724 |
|
Zakorzenienie
|
witajcie
maksi nie wyobrażam sobie nawet co musisz czuć. trzymam kciuki, żebyście trafili na dobrego lekarza i żeby okazało się że jest wszystko w porządku wadera cóż Ci mogę powiedzieć.... bardzo Ci współczuję ![]() Amilcia znowu zaginęła czy ją przegapiłam ?Z tż postanowiliśmy dzisiaj gołąbki zrobić, u nas tradycją były gołąbki babci na świątecznym stole, babci nie ma, ale postanowiliśmy, że tradycję musimy utrzymać. całkiem niezłe wyszły, ale nie takie jak babci poza tym porządków ciąg dalszy... w związku z koniecznością demontażu jednej z szaf muszę zrobić selekcję ubrań
|
#1725 |
|
Konto usunięte
|
Hej!
Ciekawe, jak tam Moniczka... |
|
|
|
#1726 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
|
|
|
#1727 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej.
Berbie - rzadko bywam, dzięki, że o nas pamietacie. Wczoraj wrócilismy z Darią ze szpitala... ma wirusowe zapalenie płuc, jeszcze się leczymy, inhalujemy... przeszliśmy traumę ![]() Mela musiała wyjechać do teściów na 2 tygodnie bo Daria ma teraz bezwzględny nakaz aby nie kontatkować się z dziećmi. Daria dużo choruje, ciężko nam... Agatko - doczytałam, że czekasz na cud maksi - może to jakieś nowe ząbki idą może owsiki?
|
#1728 |
|
Raczkowanie
|
Witam,
Niestety dołączyłam do grona aniołkowych mam... W 14tc dowiedziałam się na USG, ze od okolo 10tc serduszko nie bije. Nie miałam zadnych objawów, wiec spadło to na mnie jak grom z jasnego nieba wtedy, gdy bylam przekonana ze niebezpieczenstwo za nami... Mam juz za soba zabieg, na szczescie bez traumy, pielegniarki w szpitalu byly cudowne, a tż powinien dostac medal za pomoc i wsparcie... Ale dalej jest ciężko... Chce myslec, ze niedlugo bede w ciazy, i tym razem sie uda, chce sie do niej przygotowac, i myslec o przyzszlosci, zeby przeslosc nie dala mi zwariowac... Ile czasu po zabiegu dostałyscie zielone światlo do staran? |
|
|
|
#1729 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam nadzieje że teraz po szpitalu i lekach będzie tylko lepiej.Dużo siły dla was.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek Edytowane przez iza243 Czas edycji: 2013-03-25 o 10:54 |
|
|
|
|
#1730 |
|
Wtajemniczenie
|
witam
pamietam o was, tylko jak dobe sobie wydluze to nadrobie i poodpisuje. na razie kawa i rozpakowywanie. dostalaw wczoraj duz rzeczy dla Marysi po synu siostrzenicy mojego Tz. wlasnie probujemy hustawke rece mi odpoczywaja milego dzionka
measia@poczta.fm http://reczneadhd.bloog.pl/ https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post33507145 moje Aniołki maj 1998, 28.06.2010, Malenstwo 6.12.2010 http://www.suwaczek.pl/cache/7806573e3b.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9ctgf6a72grmf9.png |
|
|
|
#1731 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi gin mówił żeby odczekać 2 pełne cykle.Jak ci mówili w szpitalu?
|
|
|
|
#1732 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry!
Ale tu ostatnio cichutko... Paniczko, jeśli mi przyjdzie tyle czekać, to może się wreszcie nauczę pokory... ![]() Izka, dzięki Ale ja nie staraczka, tylko kibicka. Poza tym teraz biorę leki, miałam w tym cyklu robione TK, więc odetchnęłam z ulga, kiedy przyszła @.A u Ciebie się te plamienia w @ rozkręciły w końcu? Czy coś przegapiłam... ![]() I jak tam z pracą męża? Kiedy będzie wiedział, czy udało mu się zaczepić w Twojej pracy? Maksi, mam nadzieję, że z synkiem nic poważnego się nie dzieje. Ale wyobrażam sobie, jak musisz się martwić Czekam na wieści! Berbie ![]() Amilcia, serce się kraja, kiedy się czyta o chorych dzieciątkach ![]() Trzymaj się tam, Kochana! Mam nadzieję, że Darka szybko dojdzie do siebie. Jakieś wieści od Moni? Elizka też zaginęła... ---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- Margot, witaj Ja też miałam zabieg i mi gin powiedział, że mam odczekać 3 miesiące, ale jak po 2 zajdę, to się świat nie zawali. |
|
|
|
#1733 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
3 miesiące kazano mi czekać (bez zabiegu). Izuś, Mmedeah - dzięki. Zdrowie Darii i Meli dla mnie jest teraz najcenniejsze.
|
|
#1734 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hejo,
witam się , ale jakość wciekła...mam dość tej zimy, kurtka ledwo mi się dopina za chwilę nie będę miała w czym chodzić Wczoraj w kościele siedział w rozpiętej... Włosy mam okropne.. nie mam nawet czasu ani pomysłu, żeby iść do fryzjera... To ponarzekałam Cytat:
Przykro mi kochana...mam nadzieję, ze z wiosną przyjdą lepsze chwile Cytat:
![]() Ja miałam odczekać 3 miesiące...oczyściłam się sama... Cytat:
Miłego dnia i dla Was... Pani, Eska - dzięki kochane za rady i za ciepłe słowa. Po ostatnim usg doszło do mnie, ze Dzidek już jest "duży", stał się bardziej realny wiec i obawy mnie naszły ![]() Monia mam nadzieję, że dziś będziesz trzymać swoje szczęście w ramionach |
|||
|
|
|
#1735 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jestem już w 7 dniu nowego cyklu.Jak dostane wolne w pracy to w czwartek pójde do gina na monitoring.Tż ma czekać na telefon,zobaczymy jak to będzie.Jutro idzie do urzędu pracy,i poskładać pare cv.
|
|
|
|
#1736 |
|
Wtajemniczenie
|
Iza - powodzenia na monitoringu i trzymam kciuki za TŻ aby szybko prace znalazł.
Darutek i Melutek:
|
#1737 |
|
Zakorzenienie
|
nic dziwnego. mam nadzieje, ze teraz bedzie tylko lepiej!!!roznie mowili... miesiac, trzy miesiace, pol roku... obys nie musiala przejsc tej lekcji. za to bede mocno zaciskac piesci!
|
|
#1738 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczyny, witajcie znajome staraczki i mamuski
.Mi na razie powiedzieli, zeby do 1@ nie bylo seksu, a jak przzyjda wyniki histo-pato to porozmawiamy o dalszym postepowoaniu i przygotowaniu do nastepnej ciazy. Wizyta w szpitalu dopiero 10.04. Widze ze u wiekszosci to 3 miesiace, mam nadzieje ze i u mnie nie bedzie dluzej... |
|
|
|
#1739 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dużo zdrówka dla Dareczki ![]() Cytat:
![]() Chyba tylko mój gin był taki optymistyczny bo powiedział że jak nie mam oporów ze strony psychiki to po dwóch tygodniach już można. Miałam zabieg w 8tc. Cytat:
Cytat:
Jeśli możesz napisz coś o sobie... ---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ---------- AGATKO jak dzisiaj Twoja głowa? Lepiej się czujesz?
|
|
#1740 |
|
Raczkowanie
|
To była moja pierwsza ciąża, chciana i zaplanowana, staralismy sie o nią 3 cykle. Czasem wydaje mi się, ze bedzie ok, jestem silna, dam rade, bede ciepło mysleć o maluszku, ale to bedą same dobre, ciepłe wspomnienia; a czasem chce mi sie tylko płakać, i pytac co zle zrobilam, i dlaczego mnie to spotkalo.... Taka hustawka nastrojów... Zabieg mialam niecaly tydzien temu, jeszcze hormony pewnie nie zeszly, dopiero pojutrze widze sie z ginem, dowiem sie co dalej.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:19.

Leżymy i czekamy. Może jutro coś zadecydują w końcu... Trzymajcie kciuki bo mi tu ciężko i dłuży się koszmarnie"

?