|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: A nazwa IV części wątku mamuś wrześniowo-październikowych brzmieć będzie: | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. IV |
|
23 | 42,59% |
| Wyskakują naprzód brzuszki, bo w nich rosną jesienne maluszki |
|
8 | 14,81% |
| Słońca już wyczekujemy, bo wystawić brzuszki chcemy mamusie IX-X.2013 |
|
11 | 20,37% |
| Na słoneczko już czekamy - dzidzie i ich boskie mamy IX-X.2013 |
|
5 | 9,26% |
| wrzesniowo-pazdziernikowe mamusie czekaja na swoje brzusie |
|
4 | 7,41% |
| Non-stop dużo tu gadamy i na jesień wciąż czekamy |
|
3 | 5,56% |
| Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2581 |
|
BAN stały
|
Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III
Nie macie problemu z wrażliwością skóry?Ja nie toleruje niektórych materiałów, bo mnie skóra swędzi tak, że nie wytrzymuję.
|
|
|
|
#2582 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
), moj gin tez pobiera sobie krew na badania po poludniu i nie przeszkadza mu ze nie na czczo... wiec teraz jak jestem w ciazy jem cos zawsze rano i tym samym polykam wczesniej tabletke... staram sie zjesc cos lekkiego ale jednak... do lekarza mam 12 km, a ponadto tam zawsze czeka sie w dlugiej kolejce bo najpierw musze dostac skierowanie i z tym ide do laboratorium, wiec zwyczajnie w ciazy bym nie wydolila tam dojechac o glodzie i jeszcze czekac zreszta lekarz mi powiedzial ze przy tarczycy to jest tak ze te hormony w tabletkach maja trzymac tarczyce na mniej wiecej tym samym poziomie i nie ma tak ze np przed tabletka mam 15, a po tabletce 1,5 tylko to jest wynik dlugoterminowy... jakbym przez np tydzien nie brala tabletek to wtedy moglaby byc drastyczna roznica a tak to nie...Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ---------- ja wczoraj sie cala msze drapalam w kosciele bo mnie skora pod kozakami swedziala haha |
|||
|
|
|
#2583 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Teraz juz nie bo zaczelam uzywac calkiem fajnego balsamu, za to na poczatku ciazy skora normalnie sie ze mnie sypala...strasznie swedzialo.. W sumie to czasem pojawi sie u mnie jakas wysypka na prawej dłoni ale byc moze to alergia na cos.. |
|
|
|
|
#2584 |
|
BAN stały
|
I zauważyłam, że się pocę, też w stopy, nigdy nie miałam takiego problemu.Skarpetki mogłam czasami 2 dni nosić.
|
|
|
|
#2585 |
|
Wtajemniczenie
|
Jesli chodzi o pocenie to ja strasznie zaczelam pocic sie pod pachami...Masakra jakas..jak nie uzyje szybko antyperspirantu to zaraz czuje mokre....Swoja droga tylko zaczal dzialac na mnie Ladyspictik-zaden inny..
|
|
|
|
#2586 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
podpytam się fryzjerki, może będzie miała pomysł, jak trochę zniwelować odrosty, myślałam o ombre hair.
|
|
#2587 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Jej zacytowałam tyle postów i mi się jakimś cudem usunęły No nic, nie pamiętam co miałam dokładnie napisać ![]() Wczoraj prawie cały dzień uczyłam się z mężem do egzaminu i tak jakoś z leciała mi niedziela. W nocy strasznie głowa mnie bolała, no i ząb od kilku dni też zaczyna mnie boleć ![]() Teraz będę z Wami mniej więcej na bieżąco. I będę brała się za porządki
|
|
|
|
#2588 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wieczorem stwierdziłam że mam bardzo suche łydki więc się wysmarowałam oliwka na noc i dzisiaj siedzę i nie odnotowałam żadnego swędzenia itp![]() ---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ---------- weszłam sobie z ciekawości na wątek mamuś listopadowo- grudniowych a tam aż 9 mamuś terminowo z wrześniowo-październikowych ja nie wiem czemu jak ktoś jest dajmy na to z tej drugiej połowy wątku czyli tak jak u nas z października to idzie sobie już do następnego wątku i tymsamym potem jest 10 tygodni do przodu od innych mamuś z normalnego terminowego swojego wątku
|
|
#2589 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wszystko ok, powoli powinnam zacząć czuć ruchy, ale na razie to tylko odczuwam burczenie raczej niedzidziowe, a wzdęciowe Po świetach morfologia, a 22.04 USG, na którym liczę, że w końcu poznamy płeć. Poza tym, jestem już na zwolnieniu - raczej do końca ciąży. W pracy wszystko pozamykałam i przekazałam. Zaproponowałam zresztą, że będę raz w tygodniu dostępna przez 2-3h: sprawdzę maile oraz dzwonię się z osobami, które mnie zastępują. Więc chyba jestem fair, a przynajmniej się staram
|
|
#2590 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może nie chciały do nas dołączyć, ale fakt faktem, dziwne to
|
|
|
|
|
#2591 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w kozakach na obcasie no ale wczoraj do kosciola mi nie wypadalo isc w adasiach hahah dzis tez nasmarowalam i nie swedzi...
|
|
|
|
|
#2592 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
haha zamierzam obejrzec kolejne części Zmierzchu...mój TŻ tylko poprosił, żeby nie musiał oglądać ze mną, bo on takich filmów nie znosi.. fakt, fil'm nie jest szczególnie wybitny, ale ja potrafię ostatnio oglądać nawet "ukrytą prawdę" czy "dlaczego ja"...
|
|
#2593 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a mamusie z terminami po 20 października to już wszystkie na kolejnym wątku.... ja też jestem mamusia październikowa i wiem że wy jesteście ładnych parę tygodni przede mną ale to jest fajne bo służycie wciąż jakimiś radami, mogę porównywać do was jakieś wyniki, usg, pytać i wszystko wiem bo mi mówicie
|
|
#2594 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to naprawdę musiałabyć znaczy JEST miłość od pierszego zobaczenia super gratuluje i oby tak dalej!Cytat:
aa znam ten ból jak mi coś ktoś zje masakra ale jestem zła.ja dzisiaj będę miała naleśniki ![]() Cytat:
Cytat:
![]() teeeeeeż lubię tą piosenkę crazytown ))))Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() i powodzenia reszcie dziewczyn bo widzę dużo dziś tych wizyt ! powodzenia i czekamy na dobre wieści
|
|||||||
|
|
|
#2595 |
|
BAN stały
|
Kupiłam rajstopy ciążowe
http://allegro.pl/rajstopy-ciazowe-g...119383432.html http://allegro.pl/rajstopy-ciazowe-l...124491500.html Chciałam kupić cieplejsze, ale nie było tych z polarkiem, tylko legginsy. |
|
|
|
#2596 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja wlasnie kiedys szukalam TreleMorele bo zniknela od nas i sie zastanawialam co u niej bo pamietalam ze jej wczesniejsza ciaza zle sie skonczyla, no i odkrylam ze tam sie udziela a nie tutaj... tez nie rozumiem dlaczego wola tam a nie tutaj, bo z jednej strony rozumiem, ze glupio jest byc w tyle, ale z drugiej strony ma to swoje zalety bo sie wszystko wie a przecierac szlaki tez nie jest latwo hahachociaz ostatnio ogladalam mamusie marcowo-kwietniowe i bylam w szoku ile dzieci urodzilo sie sporo przed terminem... |
|
|
|
|
#2597 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2598 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
swoją droga ciekawe która zamknie wątek ![]() podczytywałam kiedyś jakieś mamusie nie pamiętam jakie nie wiem czy nie z tego wątku co Matall wcześniej rodziła i pamiętam jak ostatnia mamusia napisała ostatniego posta na "Poczekalni" i tak symbolicznie napisała że "gasi światło" i to takie meeega wzruszające było jak ostatnia osoba sie na "Odchowalnię" przeniosła a w pamięci zostały te wszystkie poczekalniowe przezycia z ostatnich 9 miesięcy- strasznie to wzruszające było ---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ---------- Cytat:
|
|
#2599 |
|
Zakorzenienie
|
ja w sumie mialam byc mamusia majowa z synem a wyszlam kwietniowa
sa tez na drugim watku dzieci z maja (watek lipiec-sierpien!) bo urodzily sie wczesniej... blizniaki czesto walsnie tak maja. no czesto sie spotykam ze ktos sie pozno dowiaduje o ciazy i woli wbic sie w nowy watek nawet ze starsza ciazą bo kiepsko mu nadrabiac czy wbic sie jak tu taka zgrana komitywauzupełnilam naszego linka z suwaczkami wątkowymi i bo nikt mi nie powiedzial ze mam braki na liscie!!!
Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2013-03-25 o 12:33 |
|
|
|
#2600 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2601 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2602 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W nosie go mam, bo to nie jest w żaden sposób mój przełożony, ale wkurza mnie to, ze raz, nie słucha, a dwa, ze to ja muszę jego "widzimisię" odkręcać ![]() No nic, wkurzyłam się, poleciałam do głównego, "poplułam jadem" i lepiej mi A główny się nieźle uśmiał ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zażerałam się w weekend mizerią |
|||
|
|
|
#2603 |
|
Zakorzenienie
|
hehe ja tam jakoś się wbiłam w ten wątek i dobrze mi z tym że nie jestem pierwsza i nie muszę przecierać szlaków
zazdroszczę wam tych kopniaczków jak nie wiem ale wiem że ja też się na swoje doczekam
|
#2604 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2605 |
|
Zakorzenienie
|
Witam Was po weekendzie!
Malo się udzielam, chociaż jestem na L4,ale powiem Wam szczerze że te mdłości odbierają mi siły, czasem mam takie dni że przespałabym najchętniej cały dzień, jedynie weekend był jakiś łagodniejszy dla mnie, lepiej się czułam. Byliśmy z mężem na kiermaszu wielkanocnym w centrum miasta, spędziliśmy miło dzień i uwaga weekend bez pawika ! dziś z rana znowu się zaczęło, dlatego postanowiłam zacząć się więcej udzielać ,może jak przestanę o tym myśleć to będzie mi lepiej dziś mamy 11t6d, jutro wizyta u gin, a w czwartek usg te szczegółowe na które zabieram Męża
|
#2606 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale mi smaka narobilas.Dzis sobie chyba zrobie na kolacyjke
|
|
|
|
|
#2607 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2608 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tylko szkoda, że te pomidory jeszcze takie szklarniowe...nie mogę się już doczekać tych "prawdziwych"
|
|
#2609 |
|
Zakorzenienie
|
moja mama miała aż do 6 miesiąca ciąży, modlę się żeby u mnie skończyły sie wraz z I trymestrem
|
#2610 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie uspokoiło się w 16tc. Czasem jeszcze złapią mnie mdłości na chwilę, ale jest lepiej. Dla odmiany pojawiła się zgaga i kłopoty ze spaniem rano (ja byłam zawsze spiochem - jak mogłam, to spałam do 10-11, a teraz 6 rano pobudka, a nawet o 4...potem w ciagu dnia mnie muli).
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:51.

Juz ją dzis wyprobowałam i musze powiedziec ze rewelacja.Raz ciach ciach i ciuchy poprasowane
), moj gin tez pobiera sobie krew na badania po poludniu i nie przeszkadza mu ze nie na czczo... wiec teraz jak jestem w ciazy jem cos zawsze rano i tym samym polykam wczesniej tabletke... staram sie zjesc cos lekkiego ale jednak... do lekarza mam 12 km, a ponadto tam zawsze czeka sie w dlugiej kolejce bo najpierw musze dostac skierowanie i z tym ide do laboratorium, wiec zwyczajnie w ciazy bym nie wydolila tam dojechac o glodzie i jeszcze czekac 

ja nie wiem czemu jak ktoś jest dajmy na to z tej drugiej połowy wątku czyli tak jak u nas z października to idzie sobie już do następnego wątku i tymsamym potem jest 10 tygodni do przodu od innych mamuś z normalnego terminowego swojego wątku

bo nikt mi nie powiedzial ze mam braki na liscie!!!
weź to olej... nie masz żadnego obowiązku tam jechać i niech spadają