Brzuchatki radosne witają wiosnę- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9 - Strona 67 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-25, 13:36   #1981
Ewusia709
Zadomowienie

Dot.: Brzuchatki radosne witają wiosnę- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9

Cytat:
Napisane przez czerwony_balonik Pokaż wiadomość
Ja chciałam tą wanienkę, ale w Katowicach gdize mamy zamiar robić zakupy to jest niedostępna. Mnie się podoba jej kształt i to że jest stosunkowo mała i.... biała Wiem mam świra, ale ja uwielbiam biały kolor i wszystko co białe

Cytat:
Napisane przez rasha90 Pokaż wiadomość
wczoraj w kościele dostałam kopniaka prosto w pęcherz (pierwszy raz), akurat na 'znak pokoju', ciekawe poczucie humoru ma ten mój Dzieć... a jak wieczorami się położę na plecach to mogę sobie poobserwować jak fika wczoraj się tak jakoś rozkopał i niektóre kopniaki były mocniej odczuwalne. W ogóle całą mszę się kręciło Dziecię
Świetny "znak pokoju"

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
lachryma jak możesz
ja zaraz ślinotoku dostanę.
Sama nie wiem co gorsze, całodniowe mdłości czy całodniowy apetyt na wszystko
Zdecydowanie wolę całodniowy apetyt

Moja Słodka Fabryka => www.slodkafabryka.blox.pl
Ewusia709 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 13:40   #1982
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DamiankaKamilka Pokaż wiadomość
No i zapomnialam sie przywitac w 19tc. Jak ten czas leci...

A tak wogole wczoraj poczulam jak Nasze Malenstwo kopie, pierwszy raz czulam jak przylozylam raczke, a najlepsze ze bylo to po malym przytulanku, chyba Mu sie spodobalo
brawo za 19 tydzień
Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Za kolejny tydzień.

Co do żeber, to niestety tak. Bolą mnie prawie codziennie, ale nie przez cały dzień na szczęście. Zaczynają późniejszym popołudniem, po całym dniu. Macica się chyba tak rozpycha, że naciska na żebra i stąd ten ból. Trzeba przetrwać, bo już raczej lepiej nie będzie
mnie nie żebra bolą a wątroba ale też po całym dniu i popołudniu i wieczorem

Cytat:
Napisane przez Ewusia709 Pokaż wiadomość

mam podobne odczucia jak Ty w sensie zakwasów w kroczu, mam problem z usiedzeniem w miejscu więc się cały dzień wiercę na krześle i przyjmuje różne dziwne pozy no i przy przewracaniu z boku na bok czuję się strasznie ociężale, muszę sobie rękami pomagać
ja tez mam takie zakwasy w kroczu

Cytat:
Napisane przez ita83 Pokaż wiadomość
wiem ze wiekszosc z nas juz zna plec swojego dzidziusia - ale mam dwie nowe zabawy na sprawdzenie plci dziecka (wlasnie mi znajoma sprzedala)

1. sposob z soda
bierzesz lyzke sody wsypujesz do pojemniczka i sikasz na to...
jesli soda sie pieni bedzie chlopak jesli nie to dziewczynka

2.sposob z czerwona kapusta
kroisz pol glowki czerwonej kapusty w piorka
gotujesz wode i wrzucasz ta kapuste do garnka z wrzaca woda i gotujesz ja przez 10 minut...
studzisz to wszystko i znow wode z kapusty do pojemnika i sikasz do tej wody
rozowy/czerwony kolor chlopak
fioletowy dziewczyna

ale sposoby, próbowała któraś?

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Byłam u lekarza w piątek na usg połówkowym

Poniżej zdjęcie Marcelka

Ja o tej godzinie będę jeść kolację

Wyślij jakiś torcik do mnie...strasznie mi się chce dobrego torta/ciasta ale nic dobrego w mieście nie ma...

Ja tam lubię pizze

Ja mam ryż, krewetki, kawałek ryby, groszek, pomidory...coś musze wykombinować
śliczny

miałam się zmobilizować do roboty ale jakoś mi to nie idzie jedynie dwa prania zrobiłam i lekko ogarnęłam dom

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 13:45   #1983
lachryma
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39969013]
No ale ta relaksyna sama działa? Bo 6 tygodni po porodzie to nie jest dobry czas na ćwiczenia....[/QUOTE]
jeśli chodzi o te 6 tyg, dlatego napisałam "niestety", bo wiem, że to nie czas na dochodzenie do siebie. Sama relaksyna to nie hormon cudu, trzeba jej pomóc. pamiętaj, że walka z flakiem to nie tylko lekkie i delikatne ćwiczenia, ale zwykłe, codziennie nawyki takie jak schylanie się, dźwiganie, wstawanie z łóżka, noszenie dziecka - to wszystko ma wpływ na brzuch, mięśnie dna macicy i kręgosłup. jeśli będziesz trzymała się zdrowych nawyków od pierwszych dni po porodzie, to jest duża szansa na przede wszystkim ominięcie szerokim łukiem takich problemów jak niedotrzymywanie moczu, bóle kręgosłupa itd po zgubienie brzuszka poporodowego.

---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ----------

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
Mnie najbardziej z Tżtem przeraża to, że nie tak dawno temu bo jak my byliśmy mali biegaliśmy po polu z innymi dzieciakami, a teraz dzieci z auta do domu- z domu do auta i z auta do szkoły.. wszystko się zrobiło takie.. niefajne jak dla mnie. dzieci przed tv, komputerami i zero znajomych oprócz tych ze szkoły.
mam to samo! moje dzieciństwo to podwórko, zabawy z innymi dzieciakami, bieganie na świeżym powietrzu, mama musiała mnie zaciągać do domu wieczorem z podwórka na kolację. a teraz? dzieci siedzą najczęściej w domach, grają, siedzą w necie.
Stary 2013-03-25, 13:50   #1984
Oliath
Zakorzenienie

Hej, wrocilam juz

Myszolka, koocur

Idzia, nie smutkuj

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Idę zaraz na drzwi otwarte do szkoły podstawowej do której Małgosia od września będzie uczęszczała. Co prawda do przedszkola przyszkolnego, no ale skoro zapraszają to trzeba wszystko oblookać
A z Malgosia idziesz? Ja bylam z Lala, super sprawa, eliminuje przyszly stres byly pokazy sportowe, muzyczne, wokalne, taneczne, poczestunek, zwiedzanie szkoly - Lala zachwycona i juz doczekac sie nie moze
Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość

Moje koleżanki co karmiły/karmią piersią mówią, że laktator jest potrzebny. One np. do końca opróżniają nim pierś z której dziecko jadło.
Ja dwa razy karmilam i dla mnie absolutnie zbedny wydatek
Nie powinno sie oprozniac piersi wiecej niz dziecko wypije, bo tylko coraz wiecej sie produkuje od tego . Dziecko samo reguluje ilosc i jakosc pokarmu
Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
A gdzie jest Oliath?? Czy ja nie wiem, że miało jej nie być ?
Moja Ty niezawodna
Cytat:
Kupiłam w międzyczasie na all królika dla chrześnicy na prezent wielkanocny. Ja się pytam Zosia co chciałabyś dostać od zajączka wielkanocnego?? A Młoda odpowiada bez większego zastanowienia: - Królika W weekednd objeździliśmy sklepy zabawkowe w poszukiwaniu królika, ale nigdzie nie było.
Tak to jest jak sie dwulatke pyta, co by chciala blad, blad
Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Dzisiejsze 21 tc 6 d
Chudzinka
Cytat:
odnośnie wypowiedzi Cynamonki- mnie strasznie przeraża takie roztkliwianie się nad dzieckiem i pozwalanie na wszystko.. słowem- bezstresowe wychowanie. dla mnie to jest idiotyzm bo jak dziecku się pozwala na wszystko to potem tylko i wyłącznie odbije się to na nas. Tak jak nie uważam, żeby klaps w tyłek (nie bicie, a klaps) był czymś okrutnym. Wychowałam się w domu, gdzie wiedziałam, że jak przeskrobię to ojciec da mi klapsa i żyję do dzisiaj bez skazy na psychice. Moi rodzice mieli na różne moje zachcianki, ale nie dostawałam różnych rzeczy ze względu na to, żeby zbytnio mi się w głowie nie poprzewracało. Na pewno byłam dzieckiem trochę rozpieszczonym bo jestem jedynaczką, ale nie rozpuszczonym- a to duża różnica dla mnie.
Chyba gdzie indziej jest pies pogrzebany - ja nieprzytomnie rozpieszczam dziewczynki, jesli tylko mnie stac na cos, a one o tym marza, to zawsze to dostaja, klapsow nie ma w ogole (choc przeciwna do konca nie jestem), tylko wrzeszcze czasami - a dzieci mam anioly - zadnych fochow, kaprysow, klotni, robienia na zlosc czy nieposluszenstwa albo buntu. Moze dlatego, ze my im wszystko tlumaczymy, uzasadniamy, odwolujemy sie do racjonalnych argumentow? Od malenkosci. Dla nich poki co najwieksza kara jest, gdy mame albo tate zasmuca/ zdenerwuja/ rozczaruja. Moje dumy ukochane.
Cytat:
Ja ciągle nie mam fajnego produktu, który przywołałby kopniaki Urwisa muszę wyjadać lodówkę na czuja
Na Lilo dziala bez pudla szturchanie/ pukanie - kilka minut jej czasem zejdzie, zeby skojarzyc i odpukac, ale system sie sprawdza w 100%
Cytat:
Dzieńdoberek
Jak tam przygotowania do świąt,dziewczynki? Działacie coś, sprzątacie,gotujecie? Czy jeszcze za wcześnie?
W domku mam czysto, bo sprzatam na codzien dosc intensywnie, a teraz na L4 to juz wrecz maniacko a na Swieta jedziemy nad morze do tesciow, wiec przede mna rysuje sie perspektywa leniuchowania, obzerania, odpoczywania i nic-nie-robienia
Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
Ja też jestem przeciwna tzw. ,,bezstresowemu wychowaniu". Wiem jednak, że można dobrze wychować dziecko nawet bez jednego klapsa. Nigdy w życiu nie dostałam i jestem żywym przykładem, że można wychować na mądrego człowieka poprzez rozmowy. Moja siostra cioteczna dostawała co jakiś czas, a wyrosła na kobietę, która nie szanuje rodziców. Ona sam wspomina te czasy (naszego dzieciństwa) i mówi, że ja słuchałam się mamy przez szacunek do niej, a ona słuchał się swoich rodziców ze strachu. Ja nigdy w życiu nie wyszłam z domu bez słowa czy tez nie zdarzyło się abym nie wróciłam na noc. A ona tak. Mało tego jak jej tłumaczyłam dlaczego rodzice się z tego powodu wściekają to ona robiła łeb karpia i oczy jak 5zł. Zero empatii, współczucia i szacunku.

Takich przypadków znam kilka.

Po prostu dzieci trzeba wychowywać, a nie przechowywać.
Idzia, DOKLADNIE tak samo mysle i mam zywe dowody na powyzsze
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 13:55   #1985
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
mam to samo! moje dzieciństwo to podwórko, zabawy z innymi dzieciakami, bieganie na świeżym powietrzu, mama musiała mnie zaciągać do domu wieczorem z podwórka na kolację. a teraz? dzieci siedzą najczęściej w domach, grają, siedzą w necie.
Niestety- takie czasy nastały i aż się boję co będzie za lat 10, skoro te 10 ostatnich zrobiło taką różnicę
Mój Tż powiedział od razu- będziemy mieszkać zapewne na jakimś osiedlu czy mieszkaniowym czy domków jednorodzinnych- osiągnie pewien wiek typu 8-10 lat i sam go będzie z domu wyganiał żeby nie był samotnikiem, który w internecie szuka kolegów i w wyszukiwarce musi szukać sposobów na poderwanie dziewczyny bo taki nieśmiały. Mam wielką nadzieję wychować syna takiego jakim jest mój Tż- w razie potrzeby umie dać po gębie, umie obronić kobietę i siebie, a do tego wygląda jak facet, a nie zniewieściałe "coś", które dba o paznokcie bardziej niż jego własna matka

---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ----------

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Chyba gdzie indziej jest pies pogrzebany - ja nieprzytomnie rozpieszczam dziewczynki, jesli tylko mnie stac na cos, a one o tym marza, to zawsze to dostaja, klapsow nie ma w ogole (choc przeciwna do konca nie jestem), tylko wrzeszcze czasami - a dzieci mam anioly - zadnych fochow, kaprysow, klotni, robienia na zlosc czy nieposluszenstwa albo buntu. Moze dlatego, ze my im wszystko tlumaczymy, uzasadniamy, odwolujemy sie do racjonalnych argumentow? Od malenkosci. Dla nich poki co najwieksza kara jest, gdy mame albo tate zasmuca/ zdenerwuja/ rozczaruja. Moje dumy ukochane.
To tylko Oliath pogratulować takich cudeniek zobaczymy jak mi wyjdzie w praniu, bo też chcę się nauczyć od innych doświadczonych już Mam jak najwięcej- ale nie mam zamiaru trzymać dziecka pod kloszem tak jak robią to niektóre mamy, które znam
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 13:56   #1986
Oliath
Zakorzenienie

Wiecie co, ja sie kompletnie odzwyczailam od wychodzenia na miasto i zalatwiania czegokolwiek . Notariusz i bank mnie tak wymeczyly, ze padam na twarz. Na szczescie wszystko po naszej mysli, taksa przawie trzykrotnie nizsza niz zakladalam SURKO liczac z upustem 30%, bo ten notariusz juz nas zna z potwierdzenia przyjecia spadku po mamie , a bank tez nas zna i na dodatek lubi nasza bogata i dluga historie kredytowa wiec oprocentowanie dostaniemy preferencyjne i zdolnosc mamy z zapasem
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 14:01   #1987
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
Wiecie co, ja sie kompletnie odzwyczailam od wychodzenia na miasto i zalatwiania czegokolwiek . Notariusz i bank mnie tak wymeczyly, ze padam na twarz. Na szczescie wszystko po naszej mysli, taksa przawie trzykrotnie nizsza niz zakladalam SURKO liczac z upustem 30%, bo ten notariusz juz nas zna z potwierdzenia przyjecia spadku po mamie , a bank tez nas zna i na dodatek lubi nasza bogata i dluga historie kredytowa wiec oprocentowanie dostaniemy preferencyjne i zdolnosc mamy z zapasem
To super, że wszystko poszło pięknie i gładko i macie dobre wieści !
Powiem Ci, że dla mnie też każde wyjście z domu to już teraz wyprawa.. jak pracowałam i nie było mnie po 10-12h w domu to tego nie odczuwałam, a teraz wyjście do sklepu to dla mnie przygotowywanie jak na Mount Everest co najmniej
Dzisiaj sobie założyłam, że pojadę jeden przystanek dalej do rossmanna i kupię farbę do włosów i je zafarbuję- ale nie muszę Ci mówić, że tak mi się chce wyłazić że o Boże.. o 16 wychodzę z domu- już sobie założyłam

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-03-25, 14:02   #1988
lachryma
Zakorzenienie

dziewczyny, czy do wanienek kupujecie jakieś wkładki profilujące, kupujecie wanienkę od razy wyprofilowaną czy zwykła najzwyklejszą wannę?
Stary 2013-03-25, 14:03   #1989
idzia111
Zakorzenienie

Oliath a miałaś zapalenie piersi? Bo moja koleżanka jak nie opróżniała piersi to robiły się jej zapalenia.
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 14:03   #1990
Ewusia709
Zadomowienie

Cytat:
a nie zniewieściałe "coś", które dba o paznokcie bardziej niż jego własna matka

Stary 2013-03-25, 14:05   #1991
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Dzien dobry!

Wszystkim Brzuchatkom bardzo serdecznie dziękuję za życzenia urodzinowe! Stawiam soczki i torcik!!
Podczytywałam was siedząc u lekarza i buzia mi się uśmiechała.

Surka
: nie ściemnaj, pokaż brzuch a nie zdjęcia sprzed ciązy:P

Idzia: przytulam, bo nie wiem co mogę napisać...

Lachryma, Oliath
: prawdopodobnie pod koniec kwietnia będzie do nas wysyłana paczka z USA z wózkiem, więc przy okazji będziemy zamawiać ciuszki ze strony Pearl Jam, jakbyście coś chciały. Tylko coś mało się tego teraz zrobiło(

Na obiadek u mnie: kotlety sojowe domowej roboty, sos, ziemniaczki i buraczki.

A teraz popijam mleko krowie, moi rodzice są cudowni i spełnili moją zachciankę wczoraj i 3l przywieźli.. połowy juz nie ma:P

Glukoza zaliczona, nie było tak źle, chociaż nie będzie to najprzyjemniejsze moje badanie. Przed miałam 66 czyli poniżej normy. Zobaczymy jak pozostałe. Dostałam tez zwolnienie do końca tygodnia, co bardzo mnie cieszy. Dopiero się doturlałam do domu chwilę temu.. i troszkę śpiąca jestem....bo od 6 na nogach, a od 7 30 w Luxmedzie. Ale przy okazji ekg zrobiłam.

Gratuluje udanych wizyt! i rozpoczętych tygodni!
Zazdraszczam zakupów!bo mi wychodzi, że niewiele pozostanie do kupienia..jak juz odbiorę wszystkie dary.

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 14:05   #1992
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:
Słodka buźka
Nom na zwolnieniu planuję jesć obiady o 13-14stej, a teraz to zanim z pracy wrócę, zakupy po drodze zrobię i ugotuję to jemy tak ok 17-18stej. Mój TŻ ma dziś pracę do 18stej więc dlatego ten obiad tak później będzie.

Tortów juz nie piekę bo nie umiem wystać w kuchnii tyle czasu. Ogólnie teraz to robię coś 15min w kuchni i siadam sobie odpocząć, więc torty odpadają niestety... Mnie cukierniane ciasta też nie smakują, dlatego jem głównie własnoręcznie zrobione, te cukierniane sa za słodkie i jakieś takie chemiczne się wydają, nie trafiłam jeszcze na dobre kupne ciasto.
No tak jak się pracuje to niestety inaczej jemy....

Te ciasta i torty z cukierni to totalny badziew..ja ostatnio miałam kupić tort 40 zł/kg a jego wygląd mnie obrzydził...zrezygnowałam .

Twoje wyglądają na pyszne i do tego ręcznie robione..

Cytat:

za tydzień. Ja standardowo, jak w każdy poniedziałek pomidorowa z rosołu i kluski śląskie, czyli resztki po niedzieli

Kluski śląskie tez są pyszne

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość

śliczny

miałam się zmobilizować do roboty ale jakoś mi to nie idzie jedynie dwa prania zrobiłam i lekko ogarnęłam dom

Eeee tam.. trzeba odpoczywać w ciąży

Dziewczyny umówiłam się z Tż, ze w każdy weekend będziemy kupować jakiś drobiazg do wyprawki...i w sobotę Tż przytachał mi pieluchy....

No i mam pierwsza paczkę pampersów 1

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 14:07   #1993
czerwony_balonik
Zadomowienie

Cytat:
też zerkałam na tą wanienkę (ale dostaniemy w końcu od mojej siostry).
Zastanawiało mnie, czemu nie jest wyprofilowana, tylko taka "kanciasta". Chociaż w sumie złych opinii o niej nie czytałam
Wygląda trochę jak miska zwykła,ale zachęcają mnie do niej te antypoślizgi..Kurczę muszę zobaczyć ja na żywo.

Cytat:
Ja chciałam tą wanienkę, ale w Katowicach gdize mamy zamiar robić zakupy to jest niedostępna. Mnie się podoba jej kształt i to że jest stosunkowo mała i.... biała Wiem mam świra, ale ja uwielbiam biały kolor i wszystko co białe
Ciekawe czy jest dużo mniejsza niż te standardowe hmm. Główne informacje
Długość: 71 cm
Szerokość: 43 cm
Wysokość: 20 cm
Te 71cm długości mnie zastanawia,chyba to trochę mało,prawda?

Cytat:
W domku mam czysto, bo sprzatam na codzien dosc intensywnie, a teraz na L4 to juz wrecz maniacko a na Swieta jedziemy nad morze do tesciow, wiec przede mna rysuje sie perspektywa leniuchowania, obzerania, odpoczywania i nic-nie-robienia
O,no to superowo
Stary 2013-03-25, 14:09   #1994
DamiankaKamilka
Raczkowanie

Cytat:
Ja też się witam. Zaczynamy dziś 24 tydzień

Co dziś jemy na obiadek???
Zupke ogorkowa, ktorej wczesniej nie lubilam a od tygodnia tak za mna chodzi ze szok

Cytat:
wiem ze wiekszosc z nas juz zna plec swojego dzidziusia - ale mam dwie nowe zabawy na sprawdzenie plci dziecka (wlasnie mi znajoma sprzedala)

1. sposob z soda

gotujesz wode i wrzucasz ta kapuste do garnka z wrzaca woda i gotujesz ja przez 10 minut...
fioletowy dziewczyna

Chyba sie skusze na wyprobowanie jak moj Maluch dalej nie bedzie sie hcial ujawniac

Cytat:
Byłam u lekarza w piątek na usg połówkowym

Poniżej zdjęcie Marcelka
Piekny Marcelek, wogole bardzo ladne imie

My mamy problem z imieniem wlasnie bo dla Dziewczynki mamy od poczatku wybrane, a jak bedzie chlopczyk to ne wiemy jakie

DamiankaKamilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 14:10   #1995
surka
Zakorzenienie

Cytat:
To super, że wszytsko poszło po waszej myśli Ogólnie nie wiem, jaka wartość domu, ale przy darowiźnie domu jest taska 1/1 i zawsze jest z czego zbijać
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 14:10   #1996
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość

Lachryma, Oliath
: prawdopodobnie pod koniec kwietnia będzie do nas wysyłana paczka z USA z wózkiem, więc przy okazji będziemy zamawiać ciuszki ze strony Pearl Jam, jakbyście coś chciały. Tylko coś mało się tego teraz zrobiło(
w sumie jest z tego co widzę tylko jedno body:
http://pearljam.com/goods/product_in...oducts_id=1419
Stary 2013-03-25, 14:12   #1997
magolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość
Witam się w 25 tc

Cytat:
No i zapomnialam sie przywitac w 19tc. Jak ten czas leci...

A tak wogole wczoraj poczulam jak Nasze Malenstwo kopie, pierwszy raz czulam jak przylozylam raczke, a najlepsze ze bylo to po malym przytulanku, chyba Mu sie spodobalo
za tydzień i za kopniaczki

Cytat:

1. sposob z soda

fioletowy dziewczyna

zbyt skomplikowane dla mnie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39968703]

1. Siostra zrobiła nam niespodziankę (mieszka na stałe za granicą) i przyjechała na 1 dzień nie uprzedzając nikogo Jak ją zobaczyłam w drzwiach, tak stałam chyba z 5 minut oniemiała

2. Ja się trochę boję wychowania syna. Chcę go wychować na konkretnego człowieka, a nie ani jakiegoś chuligana ani z kolei na taką dupkę wołową. A na 100% będę nadopiekuńcza, więc mam nadzieję, że choć mój TŻ będzie zdroworozsądkowy... Nie mówię tu o karach, ale ogólnie o podejściu do życia, które się przekazuje dziecku.

[/QUOTE]

1. Faktycznie super niespodzianka, minę pewnie miałaś bezcenną jak siostrę zobaczyłaś

2. Ja mam to samo. Jak pomyśle, że to ode mnie w dużej mierze zależy jakim moje dziecko będzie człowiekiem to mam stracha
Z nadopiekuńczością mam to samo. Jak byłam w ciązy z Leną uważałam, że dziecko musi się przewrócić, nabić guza itp. itd. a teraz jak o tym pomyślę to już widzę jaką będę matką - panikarą

Cytat:
Sałata połamana na małe kawałki(najlepiej lodowa, ale jaką mam w domu to używam)
+ pomidory w dużej ilości pokrojone w półksiężyce
+ czerwona cebulka pokrojona w "piórka"
+ czarne oliwki w całości
+ feta w kosteczkę.

Sos: 2 łyżki wody, łyżka oliwy, łyżka musztardy, rozgnieciony ząbek czosnku, suszona bazylia, oregano lub zioła prowansalskie => wszystko mieszamy widelcem do połączenia składników i polewamy
sałatkę.

Ja dodaję też czerwoną paprykę i posypuję na wierzchu pestkami dyni a sos też można zrobić oliwa z oliwek, ocet balsamiczny, sól, pieprz, oregano i bazylia - ja uwielbiam ocet balsamiczny i dla mnie super łączy się z tą sałatką.

Cytat:
Fajna taka zwykła, prosta.

Cytat:
Mnie najbardziej z Tżtem przeraża to, że nie tak dawno temu bo jak my byliśmy mali biegaliśmy po polu z innymi dzieciakami, a teraz dzieci z auta do domu- z domu do auta i z auta do szkoły.. wszystko się zrobiło takie.. niefajne jak dla mnie. dzieci przed tv, komputerami i zero znajomych oprócz tych ze szkoły.
To tak jak z tym żartem że dawniej dzieci za kare musiały siedzieć w domu, a teraz za karę rodzice wyganiają z domu na boisko

Cytat:

Dla mnie to jest sens dobrego wychowania dzieci też bym tak chciała
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 14:13   #1998
mela1234
Zakorzenienie

Jestem po wizycie w szkole. Byłam z Małgosią. Najpierw była wycofana a potem się bawila. A ja jestem wykończona.
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 14:13   #1999
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Glukoza zaliczona, nie było tak źle, chociaż nie będzie to najprzyjemniejsze moje badanie. Przed miałam 66 czyli poniżej normy. Zobaczymy jak pozostałe. Dostałam tez zwolnienie do końca tygodnia, co bardzo mnie cieszy. Dopiero się doturlałam do domu chwilę temu.. i troszkę śpiąca jestem....bo od 6 na nogach, a od 7 30 w Luxmedzie. Ale przy okazji ekg zrobiłam.
Super, że masz już glukozę za sobą Ja na 22 kwietnia musze mieć wyniki glukozy, więc póki co ociągam się, jak mogę przed tym badaniem
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 14:14   #2000
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
żeby nie było- nie mam nic do żadnej orientacji, mam dwóch wujków gejów w Stanach- co nie przeszkadza im w byciu po prostu facetami, więc dla mnie to wszystko co teraz się dzieje w okół- czyli imiona, które nie wskazują na płeć itp itd to jeden wielki absurd- dążymy do tego, że sami ukierunkowujemy w ten sposób dzieci żeby szukały "własnego ja". Oczywiście- jak będzie uważał, że chce zostać gejem nie mam z tym absolutnie żadnego problemu- ale nie będzie mu mówione u nas w domu od małego "kochanie zastanów się juz teraz jaką masz orientację". Będzie chowany na faceta z krwi i kości- jak osiągnie wiek, gdzie będzie przykładowo już chciał sam zdecydować proszę bardzo.
Ostatnio w galerii krakowskiej widziałam w h&mie laskę, podchodzę, płacę i patrzę na plakietkę a tam imię "Dawid" szok- ani jednego włoska zarostu, wydepilowane wszystko co mogł mieć, paznokcie pomalowane i zniewieściały głosik.. a kasowanie trwało 15 minut bo ciągle musiał odgarniać swoją wystylizowaną fryzurkę na bok.. miałam go ochotę w d*pę kopnąć

Elaine- to czekamy na wyniki Twojej glukozy Mi w środę pewnie ginek da zalecenie że mam się udać na to fantastyczne badanie

Tomuś
3470g, 54cm

Edytowane przez enlevee
Czas edycji: 2013-03-25 o 14:15
Stary 2013-03-25, 14:14   #2001
lachryma
Zakorzenienie

właśnie się zmierzyłam; w najszerszym miejscu na brzuchu mam 96 cm
Stary 2013-03-25, 14:16   #2002
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:
Zupke ogorkowa, ktorej wczesniej nie lubilam a od tygodnia tak za mna chodzi ze szok

Chyba sie skusze na wyprobowanie jak moj Maluch dalej nie bedzie sie hcial ujawniac

Piekny Marcelek, wogole bardzo ladne imie

My mamy problem z imieniem wlasnie bo dla Dziewczynki mamy od poczatku wybrane, a jak bedzie chlopczyk to ne wiemy jakie
My mieliśmy problem z imieniem dla dziewczynki właśnie...ale jakoś czułam podświadomie, że będzie chłop

No i jest

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 14:16   #2003
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
właśnie się zmierzyłam; w najszerszym miejscu na brzuchu mam 96 cm
Ja nie mam centymetra Jutro jak pojadę do babci to się zmierzę, a co

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-03-25, 14:17   #2004
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:

Gratuluje udanych wizyt! i rozpoczętych tygodni!
Zazdraszczam zakupów!bo mi wychodzi, że niewiele pozostanie do kupienia..jak juz odbiorę wszystkie dary.
niewiele do kupienia = wiele w portfelu

Dziękuję dziewczynki za wszystkie słowa otuchy Troszkę mi lepiej już.
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 14:18   #2005
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie mam centymetra Jutro jak pojadę do babci to się zmierzę, a co
czasami błoga nieświadomość jest dobra
Stary 2013-03-25, 14:20   #2006
Myszolka91
Raczkowanie

cynamonowa- do konca sami nie wiedzielismy czy bedzie Adam czy David ale po usg 3d stwierdzilsmy ze bardziej pasuje do niego Adas
Myszolka91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 14:21   #2007
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
czasami błoga nieświadomość jest dobra
ja to w sumie zamiast brzucha będę mierzyła z większą obawą moje dwie kolumienki vel. nogi

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-03-25, 14:21   #2008
shestiger
Rozeznanie

Cytat:
Dzisiejsze 21 tc 6 d
Jaki malutki brzuszek
Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość
Witam się w 25 tc

czy Was tez juz zaczynaja bolec zebra? mnie od czasu do czasu boja, jak siedze, nie wiem czy macicia juz uwiera czy co? bylam wczoraj na zajeciach ot wysiuedziec nie moglam
w ogole chyba moj organizm przygotowuje sie do III trymestru, boli mnie pod brzuchem i w kroczu, jakby zakwasy trudnosc juz mi sprawia przekrecanie sie z jednego boku na drugi
Boleć mnie wczoraj bolało, a przekręcanie albo dźwiganie z łóżka to wyczyn czuję się jak żółw obrócony skorupą do dołu próbujący się obrócić
Cytat:
Ja też się witam. Zaczynamy dziś 24 tydzień

Co dziś jemy na obiadek???
za tydzień a na obiad fasolka po bretońsku a deser drożdżówka
Cytat:

1. sposob z soda

Niech sprawdzą te co znają płeć i podzielą się efektami^^
shestiger jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 14:21   #2009
Ewusia709
Zadomowienie

Cytat:
Ja tez miałam 66 na czczo, ale nie wiem czy to bardzo źle bo dopiero w czwartek mam wizytę.

Cytat:
Dziewczyny umówiłam się z Tż, ze w każdy weekend będziemy kupować jakiś drobiazg do wyprawki...i w sobotę Tż przytachał mi pieluchy....

No i mam pierwsza paczkę pampersów 1
Super TŻ się spisał

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość

Ja dodaję też czerwoną paprykę i posypuję na wierzchu pestkami dyni a sos też można zrobić oliwa z oliwek, ocet balsamiczny, sól, pieprz, oregano i bazylia - ja uwielbiam ocet balsamiczny i dla mnie super łączy się z tą sałatką.
Tak masz rację z tą papryką i octem, ja mam taką wersję bo mój TŻ nie lubi papryki, ani sosów na bazie octu balsamicznego, więc robię na musztardzie, aby nie było mdło.

Stary 2013-03-25, 14:22   #2010
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
ja to w sumie zamiast brzucha będę mierzyła z większą obawą moje dwie kolumienki vel. nogi
tutaj nie mam za bardzo porównania, bo nigdy przed ciążą nie mierzyłam sobie obwodu ud zresztą, widzę że mi raczej idzie w brzuchol

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości