|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1981 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Brzuchatki radosne witają wiosnę- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9
Cytat:
Wiem mam świra, ale ja uwielbiam biały kolor i wszystko co białe Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1982 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
miałam się zmobilizować do roboty ale jakoś mi to nie idzie jedynie dwa prania zrobiłam i lekko ogarnęłam dom
|
|
#1983 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39969013]
No ale ta relaksyna sama działa? Bo 6 tygodni po porodzie to nie jest dobry czas na ćwiczenia....[/QUOTE] jeśli chodzi o te 6 tyg, dlatego napisałam "niestety", bo wiem, że to nie czas na dochodzenie do siebie. Sama relaksyna to nie hormon cudu, trzeba jej pomóc. pamiętaj, że walka z flakiem to nie tylko lekkie i delikatne ćwiczenia, ale zwykłe, codziennie nawyki takie jak schylanie się, dźwiganie, wstawanie z łóżka, noszenie dziecka - to wszystko ma wpływ na brzuch, mięśnie dna macicy i kręgosłup. jeśli będziesz trzymała się zdrowych nawyków od pierwszych dni po porodzie, to jest duża szansa na przede wszystkim ominięcie szerokim łukiem takich problemów jak niedotrzymywanie moczu, bóle kręgosłupa itd po zgubienie brzuszka poporodowego. ---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ---------- Cytat:
|
|
#1984 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej, wrocilam juz
Myszolka, koocur ![]() Idzia, nie smutkuj Cytat:
Cytat:
![]() Nie powinno sie oprozniac piersi wiecej niz dziecko wypije, bo tylko coraz wiecej sie produkuje od tego Moja Ty niezawodna ![]() Cytat:
blad, blad Chudzinka ![]() Cytat:
- ja nieprzytomnie rozpieszczam dziewczynki, jesli tylko mnie stac na cos, a one o tym marza, to zawsze to dostaja, klapsow nie ma w ogole (choc przeciwna do konca nie jestem), tylko wrzeszcze czasami - a dzieci mam anioly - zadnych fochow, kaprysow, klotni, robienia na zlosc czy nieposluszenstwa albo buntu. Moze dlatego, ze my im wszystko tlumaczymy, uzasadniamy, odwolujemy sie do racjonalnych argumentow? Od malenkosci. Dla nich poki co najwieksza kara jest, gdy mame albo tate zasmuca/ zdenerwuja/ rozczaruja. Moje dumy ukochane.Cytat:
![]() Cytat:
a na Swieta jedziemy nad morze do tesciow, wiec przede mna rysuje sie perspektywa leniuchowania, obzerania, odpoczywania i nic-nie-robienia Cytat:
|
|
#1985 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój Tż powiedział od razu- będziemy mieszkać zapewne na jakimś osiedlu czy mieszkaniowym czy domków jednorodzinnych- osiągnie pewien wiek typu 8-10 lat i sam go będzie z domu wyganiał żeby nie był samotnikiem, który w internecie szuka kolegów i w wyszukiwarce musi szukać sposobów na poderwanie dziewczyny bo taki nieśmiały. Mam wielką nadzieję wychować syna takiego jakim jest mój Tż- w razie potrzeby umie dać po gębie, umie obronić kobietę i siebie, a do tego wygląda jak facet, a nie zniewieściałe "coś", które dba o paznokcie bardziej niż jego własna matka ![]() ---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ---------- Cytat:
zobaczymy jak mi wyjdzie w praniu, bo też chcę się nauczyć od innych doświadczonych już Mam jak najwięcej- ale nie mam zamiaru trzymać dziecka pod kloszem tak jak robią to niektóre mamy, które znam
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
||
|
|
|
#1986 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co, ja sie kompletnie odzwyczailam od wychodzenia na miasto i zalatwiania czegokolwiek
. Notariusz i bank mnie tak wymeczyly, ze padam na twarz. Na szczescie wszystko po naszej mysli, taksa przawie trzykrotnie nizsza niz zakladalam SURKO liczac z upustem 30%, bo ten notariusz juz nas zna z potwierdzenia przyjecia spadku po mamie
|
#1987 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powiem Ci, że dla mnie też każde wyjście z domu to już teraz wyprawa.. jak pracowałam i nie było mnie po 10-12h w domu to tego nie odczuwałam, a teraz wyjście do sklepu to dla mnie przygotowywanie jak na Mount Everest co najmniej ![]() Dzisiaj sobie założyłam, że pojadę jeden przystanek dalej do rossmanna i kupię farbę do włosów i je zafarbuję- ale nie muszę Ci mówić, że tak mi się chce wyłazić że o Boże.. o 16 wychodzę z domu- już sobie założyłam
|
|
|
|
|
#1988 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, czy do wanienek kupujecie jakieś wkładki profilujące, kupujecie wanienkę od razy wyprofilowaną czy zwykła najzwyklejszą wannę?
|
#1989 |
|
Zakorzenienie
|
Oliath a miałaś zapalenie piersi? Bo moja koleżanka jak nie opróżniała piersi to robiły się jej zapalenia.
|
|
|
|
#1990 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#1991 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry!
Wszystkim Brzuchatkom bardzo serdecznie dziękuję za życzenia urodzinowe! Stawiam soczki i torcik!! Podczytywałam was siedząc u lekarza i buzia mi się uśmiechała. Surka: nie ściemnaj, pokaż brzuch a nie zdjęcia sprzed ciązy:P Idzia: przytulam, bo nie wiem co mogę napisać... Lachryma, Oliath: prawdopodobnie pod koniec kwietnia będzie do nas wysyłana paczka z USA z wózkiem, więc przy okazji będziemy zamawiać ciuszki ze strony Pearl Jam, jakbyście coś chciały. Tylko coś mało się tego teraz zrobiło (Na obiadek u mnie: kotlety sojowe domowej roboty, sos, ziemniaczki i buraczki. A teraz popijam mleko krowie, moi rodzice są cudowni i spełnili moją zachciankę wczoraj i 3l przywieźli.. połowy juz nie ma:P Glukoza zaliczona, nie było tak źle, chociaż nie będzie to najprzyjemniejsze moje badanie. Przed miałam 66 czyli poniżej normy. Zobaczymy jak pozostałe. Dostałam tez zwolnienie do końca tygodnia, co bardzo mnie cieszy. Dopiero się doturlałam do domu chwilę temu.. i troszkę śpiąca jestem....bo od 6 na nogach, a od 7 30 w Luxmedzie. Ale przy okazji ekg zrobiłam. Gratuluje udanych wizyt! i rozpoczętych tygodni! Zazdraszczam zakupów!bo mi wychodzi, że niewiele pozostanie do kupienia..jak juz odbiorę wszystkie dary.
|
#1992 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Te ciasta i torty z cukierni to totalny badziew..ja ostatnio miałam kupić tort 40 zł/kg a jego wygląd mnie obrzydził...zrezygnowałam . Twoje wyglądają na pyszne i do tego ręcznie robione.. Cytat:
Kluski śląskie tez są pyszne Cytat:
Eeee tam.. trzeba odpoczywać w ciąży Dziewczyny umówiłam się z Tż, ze w każdy weekend będziemy kupować jakiś drobiazg do wyprawki...i w sobotę Tż przytachał mi pieluchy.... No i mam pierwsza paczkę pampersów 1
|
|||
|
|
|
#1993 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Długość: 71 cm Szerokość: 43 cm Wysokość: 20 cm Te 71cm długości mnie zastanawia,chyba to trochę mało,prawda? Cytat:
|
|
#1994 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Piekny Marcelek, wogole bardzo ladne imie ![]() My mamy problem z imieniem wlasnie bo dla Dziewczynki mamy od poczatku wybrane, a jak bedzie chlopczyk to ne wiemy jakie
|
||
|
|
|
#1995 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ogólnie nie wiem, jaka wartość domu, ale przy darowiźnie domu jest taska 1/1 i zawsze jest z czego zbijać
|
|
|
|
|
#1996 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://pearljam.com/goods/product_in...oducts_id=1419
|
|
#1997 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
za tydzień i za kopniaczkiCytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39968703] 1. Siostra zrobiła nam niespodziankę (mieszka na stałe za granicą) i przyjechała na 1 dzień nie uprzedzając nikogo Jak ją zobaczyłam w drzwiach, tak stałam chyba z 5 minut oniemiała ![]() ![]() ![]() 2. Ja się trochę boję wychowania syna. Chcę go wychować na konkretnego człowieka, a nie ani jakiegoś chuligana ani z kolei na taką dupkę wołową. A na 100% będę nadopiekuńcza, więc mam nadzieję, że choć mój TŻ będzie zdroworozsądkowy... Nie mówię tu o karach, ale ogólnie o podejściu do życia, które się przekazuje dziecku. [/QUOTE] 1. Faktycznie super niespodzianka, minę pewnie miałaś bezcenną jak siostrę zobaczyłaś ![]() 2. Ja mam to samo. Jak pomyśle, że to ode mnie w dużej mierze zależy jakim moje dziecko będzie człowiekiem to mam stracha ![]() Z nadopiekuńczością mam to samo. Jak byłam w ciązy z Leną uważałam, że dziecko musi się przewrócić, nabić guza itp. itd. a teraz jak o tym pomyślę to już widzę jaką będę matką - panikarą ![]() Cytat:
Ja dodaję też czerwoną paprykę i posypuję na wierzchu pestkami dyni Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#1998 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem po wizycie w szkole. Byłam z Małgosią. Najpierw była wycofana a potem się bawila. A ja jestem wykończona.
|
#1999 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja na 22 kwietnia musze mieć wyniki glukozy, więc póki co ociągam się, jak mogę przed tym badaniem |
|
|
|
|
#2000 |
|
Zakorzenienie
|
żeby nie było- nie mam nic do żadnej orientacji, mam dwóch wujków gejów w Stanach- co nie przeszkadza im w byciu po prostu facetami, więc dla mnie to wszystko co teraz się dzieje w okół- czyli imiona, które nie wskazują na płeć itp itd to jeden wielki absurd- dążymy do tego, że sami ukierunkowujemy w ten sposób dzieci żeby szukały "własnego ja". Oczywiście- jak będzie uważał, że chce zostać gejem nie mam z tym absolutnie żadnego problemu- ale nie będzie mu mówione u nas w domu od małego "kochanie zastanów się juz teraz jaką masz orientację". Będzie chowany na faceta z krwi i kości- jak osiągnie wiek, gdzie będzie przykładowo już chciał sam zdecydować proszę bardzo.
Ostatnio w galerii krakowskiej widziałam w h&mie laskę, podchodzę, płacę i patrzę na plakietkę a tam imię "Dawid" ![]() Elaine- to czekamy na wyniki Twojej glukozy Mi w środę pewnie ginek da zalecenie że mam się udać na to fantastyczne badanie
Edytowane przez enlevee Czas edycji: 2013-03-25 o 14:15 |
|
|
|
#2001 |
|
Zakorzenienie
|
właśnie się zmierzyłam; w najszerszym miejscu na brzuchu mam 96 cm
|
#2002 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No i jest
|
|
|
|
|
#2003 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie mam centymetra
|
|
|
|
#2004 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziękuję dziewczynki za wszystkie słowa otuchy |
|
|
|
|
#2005 |
|
Zakorzenienie
|
czasami błoga nieświadomość jest dobra
|
#2006 |
|
Raczkowanie
|
cynamonowa- do konca sami nie wiedzielismy czy bedzie Adam czy David ale po usg 3d stwierdzilsmy ze bardziej pasuje do niego Adas
|
|
|
|
#2007 |
|
Zakorzenienie
|
ja to w sumie zamiast brzucha będę mierzyła z większą obawą moje dwie kolumienki vel. nogi
|
|
|
|
#2008 | |||
|
Rozeznanie
|
Jaki malutki brzuszek
![]() Cytat:
czuję się jak żółw obrócony skorupą do dołu próbujący się obrócić Cytat:
za tydzień a na obiad fasolka po bretońsku a deser drożdżówka Cytat:
i podzielą się efektami^^
|
|||
|
|
|
#2009 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Tak masz rację z tą papryką i octem, ja mam taką wersję bo mój TŻ nie lubi papryki, ani sosów na bazie octu balsamicznego, więc robię na musztardzie, aby nie było mdło.
|
|
|
#2010 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zresztą, widzę że mi raczej idzie w brzuchol
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:24.

Wiem mam świra, ale ja uwielbiam biały kolor i wszystko co białe
i niektóre kopniaki były mocniej odczuwalne. W ogóle całą mszę się kręciło Dziecię

Czy ja nie wiem, że miało jej nie być ?
W weekednd objeździliśmy sklepy zabawkowe w poszukiwaniu królika, ale nigdzie nie było.
- ja nieprzytomnie rozpieszczam dziewczynki, jesli tylko mnie stac na cos, a one o tym marza, to zawsze to dostaja, klapsow nie ma w ogole (choc przeciwna do konca nie jestem), tylko wrzeszcze czasami - a dzieci mam anioly - zadnych fochow, kaprysow, klotni, robienia na zlosc czy nieposluszenstwa albo buntu. Moze dlatego, ze my im wszystko tlumaczymy, uzasadniamy, odwolujemy sie do racjonalnych argumentow? Od malenkosci. Dla nich poki co najwieksza kara jest, gdy mame albo tate zasmuca/ zdenerwuja/ rozczaruja. Moje dumy ukochane.

(

Mnie cukierniane ciasta też nie smakują, dlatego jem głównie własnoręcznie zrobione, te cukierniane sa za słodkie i jakieś takie chemiczne się wydają, nie trafiłam jeszcze na dobre kupne ciasto.