|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1951 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuchatki radosne witają wiosnę- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9
Cytat:
Za kolejny tydzień. Co do żeber, to niestety tak. Bolą mnie prawie codziennie, ale nie przez cały dzień na szczęście. Zaczynają późniejszym popołudniem, po całym dniu. Macica się chyba tak rozpycha, że naciska na żebra i stąd ten ból. Trzeba przetrwać, bo już raczej lepiej nie będzie
|
|
|
|
|
#1952 |
|
Raczkowanie
|
Witam sie w kolejnej czesci pieknego wateczku. Prawie tydzien mnie nie bylo a tu juz polowa watku do nadrobienia
![]() My jestesmy po wizycie, wszystko ok ale Nasze Dziecie za nic nie chce sie pokazac Mam nadzieje ze w kwietniu raczy ujawnic co ma miedzy nozkami, bo chcialabym juz zaczac kupowac ciuszki. Jakos tak sobie postanowilam, ze nie kupie nic dopoki nie poznamy plci, ale obawiam sie ze pozniej duzo kaski bedzie szlo na Malenstwo |
|
|
|
#1953 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Lachryma znam ten ból. Ja staram się maksymalnie naciągać te leginsy, żeby nie wyglądało to aż tak głupio. A najczęściej to po prostu po założeniu nie oglądam się w lusterku, coby nie popadać w stan irytacji
|
|
#1954 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() chyba jesteśmy jakimiś bliźniaczkami bo mam taki sam powód do radości Cytat:
za tydzień mam podobne odczucia jak Ty w sensie zakwasów w kroczu, mam problem z usiedzeniem w miejscu więc się cały dzień wiercę na krześle i przyjmuje różne dziwne pozy no i przy przewracaniu z boku na bok czuję się strasznie ociężale, muszę sobie rękami pomagać ![]() ja mam plan wychowywania poprzez mówienie, tłumaczenie i traktowanie młodego człowieka jak dorosłego, aby się uczył od małego odpowiedzialnosci, szacunku, obowiazków, dobroci i empatii, ale co mi z tego wyjdzie to się okaże bo z opowieści znajomych którzy są rodzicami to naprawdę trudne jest wychowanie dzieci, aby były ułożone, a nie rozwydrzone.
|
|
|
#1955 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też się witam. Zaczynamy dziś 24 tydzień
Co dziś jemy na obiadek??? |
|
|
|
#1956 |
|
Raczkowanie
|
No i zapomnialam sie przywitac w 19tc. Jak ten czas leci...
A tak wogole wczoraj poczulam jak Nasze Malenstwo kopie, pierwszy raz czulam jak przylozylam raczke, a najlepsze ze bylo to po malym przytulanku, chyba Mu sie spodobalo |
|
|
|
#1957 |
|
Wtajemniczenie
|
1. sposob z soda ![]() bierzesz lyzke sody wsypujesz do pojemniczka i sikasz na to... jesli soda sie pieni bedzie chlopak jesli nie to dziewczynka 2.sposob z czerwona kapusta kroisz pol glowki czerwonej kapusty w piorka gotujesz wode i wrzucasz ta kapuste do garnka z wrzaca woda i gotujesz ja przez 10 minut... studzisz to wszystko i znow wode z kapusty do pojemnika i sikasz do tej wody rozowy/czerwony kolor chlopak fioletowy dziewczyna
|
#1958 |
|
Zakorzenienie
|
Wizytujesz dziś?
|
|
|
|
#1959 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za rozpoczęty tydzieńkebab z indyka, ryż + sałatka grecka, ale to dopiero ok 18stej Cytat:
za tydzień i za kopniaczki
|
|
|
#1960 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas będzie wyjątkowo ambitnie - pizza Cytat:
![]() Cytat:
![]() aż się cieszę, że nasz syn jest taki bezwstydny i sprzęt pokazał już w 13tc ![]() ---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ---------- Cytat:
![]() za mną już chodzi od dłuższego czasu, ale za każdym razem, jak idę do sklepu, zapominam o składnikach Jak ją robisz
|
|
#1961 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie dziś bardzo podobnie jeśli chodzi o ambicje: frytki, ryba, surówka
|
#1962 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja jutro machnę, ale standardowo z ziemniaczkami z koperkiem i kapustą kiszoną Dzisiaj łączymy ambicje kulinarne z ekonomią, bo niedaleko mamy fajną pizzerię, gdzie w poniedziałki 45cm pizza jest za 15zl
|
|
#1963 | |||||
|
Konto usunięte
|
![]() ZA WIZYTY I SŁODKIE MALUSZKI!!!Ależ mam dzisiaj zwariowany dzień... Siostra zrobiła nam niespodziankę (mieszka na stałe za granicą) i przyjechała na 1 dzień nie uprzedzając nikogo Jak ją zobaczyłam w drzwiach, tak stałam chyba z 5 minut oniemiała ![]() ![]() ![]() Poza tym jutro mi przywiozą meble i umawiam się z transportem nowych, starych... Wszystko na raz i oczywiście wszystko na zbudyniałym móżdżku :P Cytat:
Na szczęście w poprzedniej ciąży nie kupiłam za wiele, mąż wszystko schował, jak byłam w szpitalu. Boję się otwierać tamtą szafę.... Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja się trochę boję wychowania syna. Chcę go wychować na konkretnego człowieka, a nie ani jakiegoś chuligana ani z kolei na taką dupkę wołową. A na 100% będę nadopiekuńcza, więc mam nadzieję, że choć mój TŻ będzie zdroworozsądkowy... Nie mówię tu o karach, ale ogólnie o podejściu do życia, które się przekazuje dziecku. Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1964 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
+ pomidory w dużej ilości pokrojone w półksiężyce + czerwona cebulka pokrojona w "piórka" + czarne oliwki w całości + feta w kosteczkę. Sos: 2 łyżki wody, łyżka oliwy, łyżka musztardy, rozgnieciony ząbek czosnku, suszona bazylia, oregano lub zioła prowansalskie => wszystko mieszamy widelcem do połączenia składników i polewamy sałatkę. W oryginalnej sałatce greckiej jest jeszcze zielony ogórek, ale uzywam go naprzemiennie z pomidorem bo podobno jak się je ogórki i pomidory razem to one wzajemnie jakoś na siebie tak wpływają, że wykluczają przyswajanie witamin z nichm więc używam raz pomidorów, raz ogórków. Sałatka świetnie się sprawdza na szybki i zdrowy obiad, może być podawana również w zestawieniu z grillowanym kurczakiem i grzankami lub jako dodatek do grillowanej ryby
|
|
|
#1965 | ||
|
Zakorzenienie
|
Byłam u lekarza w piątek na usg połówkowym ![]() Poniżej zdjęcie Marcelka Cytat:
Ja o tej godzinie będę jeść kolację ![]() Wyślij jakiś torcik do mnie...strasznie mi się chce dobrego torta/ciasta ale nic dobrego w mieście nie ma... Cytat:
Ja tam lubię pizze ![]() Ja mam ryż, krewetki, kawałek ryby, groszek, pomidory...coś musze wykombinować
|
||
|
|
|
#1966 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja ostatnio szaleję za surówką z kiszonej
|
|
#1967 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szacunek wynika z różnych rzeczy- niekoniecznie u Twojej koleżanki musiało być to wynikiem klapsów, a innych rzeczy o których zwyczajnie nie mówi. Trudno jest ocenić bo jest wiele szkół wychowania- wg mnie świat idzie trochę w kierunku traktowania dziecka jak bóstwa. W mojej pracy stykam się z ludźmi, którzy przestawiają poniekąd swój światopogląd ABY dziecko było szczęśliwe. Dodam tylko, że pracuję w branży, która raczej ze szczęściem dziecka ma mało wspólnego - raczej tyle, żeby mieć po prostu święty spokój od niego. Dlatego też może mnie to tak strasznie irytuje jak ktoś robi wszystko pod "dziecko" a tak naprawdę dla siebie i swojego spokoju. Zobaczymy jak to wyjdzie mi w praniu i czy będę taka mądra oczywiście- ale plany mam duże ![]() Cytat:
Dobre są te maści typu Vapo Rub- na noc i rano mi było lepiej jak mnie Tż posmarował.Ja ze spodenkami tez tak zrobię że kupię na bieżąco no i też planuję jakieś tuniczki Cytat:
Mnie też to strasznie denerwuję ! Jak idiota tak wyglądam Cytat:
za tydzieńOdnośnie żeber mnie jeszcze nie bolą, ale wątpię, żeby mnie ta "przyjemność" ominęła ![]() Odnośnie wychowania całkowicie się z Tobą zgadzam ![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ---------- [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39968703] ![]() ZA WIZYTY I SŁODKIE MALUSZKI!!!Ależ mam dzisiaj zwariowany dzień... Siostra zrobiła nam niespodziankę (mieszka na stałe za granicą) i przyjechała na 1 dzień nie uprzedzając nikogo Jak ją zobaczyłam w drzwiach, tak stałam chyba z 5 minut oniemiała ![]() ![]() ![]() Poza tym jutro mi przywiozą meble i umawiam się z transportem nowych, starych... Wszystko na raz i oczywiście wszystko na zbudyniałym móżdżku :P wiem Ci, że ja też nie byłam wychowana bezstresowo, też mi się zdarzało dostać w tyłek albo karę, ale jakoś nie wspominam dzieciństwa traumatycznie, a rodziców bardzo kocham. Ja się trochę boję wychowania syna. Chcę go wychować na konkretnego człowieka, a nie ani jakiegoś chuligana ani z kolei na taką dupkę wołową. A na 100% będę nadopiekuńcza, więc mam nadzieję, że choć mój TŻ będzie zdroworozsądkowy... Nie mówię tu o karach, ale ogólnie o podejściu do życia, które się przekazuje dziecku. [/QUOTE] Ale fajną Wam niespodziankę zrobiła siostra A gdzie mieszka, bo rozumiem, że niezbyt często się widujecie? Też się boję wychowania syna.. i to bardzo- mam takie obawy jak Ty. Mam nadzieję, że Tż mi tu dużo pomoże bo ani nie jest huliganem, ani d*pą wołową właśnie. Małe cudeńko!
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
||||||
|
|
|
#1968 |
|
Zadomowienie
|
Co sądzicie o takiej wanience?
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00173388/
|
#1969 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i do sałatki greckiej uwielbiam bagietki z piekarnika posmarowane masłem czosnkowym [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39968703] No właśnie...... Mnie się ponoć teraz rozchodzą mięśnie przy pępku (bo mnie kłuje i gin mówił, że mi się robi fizjologiczna przepuklina), niby mają po porodzie wrócić do formy, ale będę pewnie musiała dopytać o sposoby tego powrotu, bo nie chcę sobie zrobić flaka na własne życzenie...[/QUOTE] popytaj niestety, największe szanse na niwelację flaka/ brzuszka poporodowego są w ciągu pierwszych 6 tygodni (uśredniając, bo jest to wysoce indywidualne) od porodu, wtedy jest wysoki poziom relaksyny, która niesamowicie sprzyja w walce z brzuchem. Później ten poziom drastycznie spada i jest ciężej.
|
|
#1970 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zaserwuje w końcu do obiadu w tym tygodniu! ...jak sobie zapiszę ![]() A co do ogórka i pomidora, to racja, też o tym słyszałam, pomidory powoli zaczynaja nabierać pomidorowego smaku więc chyba też się na nie skuszę.Cytat:
![]() Ja właśnie też bardzo lubię, dlatego korzystam z momentu, w którym nie jestem jeszcze za wielka, żeby ją wcinać w miejscu publicznym ![]() Ja od zawsze szaleje, zwłaszcza taką dość drobno pokrojoną z odrobiną oleju i drobno posiekaną cebulką Cytat:
Ja co prawda takiej nie posiadam, ale mam za to taki płyn rozgrzewający w spray'u o takich samych właściwościach
|
|
#1971 |
|
Raczkowanie
|
kolejne dwie godziny praktyk z głowy
jakie te dzieciaki są głośne i małe! przecież te plecaki to połowa ich wzrostu....u mnie obiad dziś leniwy - mama dała zupę klopsową, ale i tak mam zamiar przetestować jeszcze placki z przepisu teściowej - z twarogu są, zobaczymy co z nich wyjdzie, ale brzmią słodko więc MUSZĘ spróbować ![]() wczoraj w kościele dostałam kopniaka prosto w pęcherz (pierwszy raz), akurat na 'znak pokoju', ciekawe poczucie humoru ma ten mój Dzieć... a jak wieczorami się położę na plecach to mogę sobie poobserwować jak fika wczoraj się tak jakoś rozkopał i niektóre kopniaki były mocniej odczuwalne. W ogóle całą mszę się kręciło Dziecię![]() trzymam kciuki za wizyty i za wszystkie nowe tygodnie i miesiące
|
#1972 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja zaraz ślinotoku dostanę. Sama nie wiem co gorsze, całodniowe mdłości czy całodniowy apetyt na wszystko
|
|
#1973 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Mój TŻ też, ale on jest z kolei taki aspołeczny, całe życie przy kompie. Też bym wolała, żeby moje dziecko miało więcej znajomych, itd., ale z drugiej strony jak patrzę na dzieci na osiedlu i 10 latki klnące gorzej niż ja w stanie zdenerwowania, to sama już nie wiem, co lepsze.... Cytat:
|
||
|
|
|
#1974 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1975 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zastanawiało mnie, czemu nie jest wyprofilowana, tylko taka "kanciasta". Chociaż w sumie złych opinii o niej nie czytałam
|
|
#1976 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39969013]W Holandii. No, niezbyt często, 2-3 razy w roku..
Mój TŻ też, ale on jest z kolei taki aspołeczny, całe życie przy kompie. Też bym wolała, żeby moje dziecko miało więcej znajomych, itd., ale z drugiej strony jak patrzę na dzieci na osiedlu i 10 latki klnące gorzej niż ja w stanie zdenerwowania, to sama już nie wiem, co lepsze.... No ale ta relaksyna sama działa? Bo 6 tygodni po porodzie to nie jest dobry czas na ćwiczenia....[/QUOTE] Mnie najbardziej z Tżtem przeraża to, że nie tak dawno temu bo jak my byliśmy mali biegaliśmy po polu z innymi dzieciakami, a teraz dzieci z auta do domu- z domu do auta i z auta do szkoły.. wszystko się zrobiło takie.. niefajne jak dla mnie. dzieci przed tv, komputerami i zero znajomych oprócz tych ze szkoły.
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
#1977 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nom na zwolnieniu planuję jesć obiady o 13-14stej, a teraz to zanim z pracy wrócę, zakupy po drodze zrobię i ugotuję to jemy tak ok 17-18stej. Mój TŻ ma dziś pracę do 18stej więc dlatego ten obiad tak później będzie. Tortów juz nie piekę bo nie umiem wystać w kuchnii tyle czasu. Ogólnie teraz to robię coś 15min w kuchni i siadam sobie odpocząć, więc torty odpadają niestety... Mnie cukierniane ciasta też nie smakują, dlatego jem głównie własnoręcznie zrobione, te cukierniane sa za słodkie i jakieś takie chemiczne się wydają, nie trafiłam jeszcze na dobre kupne ciasto.
|
|
|
#1978 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1979 | ||||
|
Zakorzenienie
|
![]() Teraz wyż demograficzny rodzi dzieci ![]() Cytat:
![]() Cytat:
za tydzień. Ja standardowo, jak w każdy poniedziałek pomidorowa z rosołu i kluski śląskie, czyli resztki po niedzieliCytat:
![]() Uroczy ![]() Cytat:
![]() A odnośnie tej milki z m&m to niestety w intermarchu nie mieli
|
||||
|
|
|
#1980 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już szykuję się do domku.
Gratuluję kolejnych tygodni i trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty ![]() Ja zrobię szybki obiadek.. został mi szpinak z fetą, dodam kurczaczka i makaron i będzie coś jakby zapiekanka.. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:15.

trudnosc juz mi sprawia przekrecanie sie z jednego boku na drugi
Za kolejny tydzień.

Mam nadzieje ze w kwietniu raczy ujawnic co ma miedzy nozkami, bo chcialabym juz zaczac kupowac ciuszki. Jakos tak sobie postanowilam, ze nie kupie nic dopoki nie poznamy plci, ale obawiam sie ze pozniej duzo kaski bedzie szlo na Malenstwo

Dobre są te maści typu Vapo Rub- na noc i rano mi było lepiej jak mnie Tż posmarował.
wkurza mnie to