Brzuchatki radosne witają wiosnę- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9 - Strona 66 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-25, 12:39   #1951
Anulka_p
Zakorzenienie

Dot.: Brzuchatki radosne witają wiosnę- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9

Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość
Witam się w 25 tc

czy Was tez juz zaczynaja bolec zebra? mnie od czasu do czasu boja, jak siedze, nie wiem czy macicia juz uwiera czy co? bylam wczoraj na zajeciach ot wysiuedziec nie moglam
w ogole chyba moj organizm przygotowuje sie do III trymestru, boli mnie pod brzuchem i w kroczu, jakby zakwasy trudnosc juz mi sprawia przekrecanie sie z jednego boku na drugi
Za kolejny tydzień.

Co do żeber, to niestety tak. Bolą mnie prawie codziennie, ale nie przez cały dzień na szczęście. Zaczynają późniejszym popołudniem, po całym dniu. Macica się chyba tak rozpycha, że naciska na żebra i stąd ten ból. Trzeba przetrwać, bo już raczej lepiej nie będzie
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 12:41   #1952
DamiankaKamilka
Raczkowanie

Witam sie w kolejnej czesci pieknego wateczku. Prawie tydzien mnie nie bylo a tu juz polowa watku do nadrobienia

My jestesmy po wizycie, wszystko ok ale Nasze Dziecie za nic nie chce sie pokazac Mam nadzieje ze w kwietniu raczy ujawnic co ma miedzy nozkami, bo chcialabym juz zaczac kupowac ciuszki. Jakos tak sobie postanowilam, ze nie kupie nic dopoki nie poznamy plci, ale obawiam sie ze pozniej duzo kaski bedzie szlo na Malenstwo

DamiankaKamilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 12:45   #1953
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
ja też tak mam ale wtedy go obniżam po prostu, zresztą mnie cisną te panele, wszystkie mi przeszkadzają wiec wszystkie spodnie noszę obniżone pod brzuchem
Mi też wszystkie praktycznie przeszkadzają, oprócz tych leginsowych dzięki bogu, bo mam jeszcze w nich dużo miejsca, mam dresy z panelem, to dopóki w nich normalnie śmigam problemu nie ma, ale np. do siadania już muszę zwijać

Lachryma znam ten ból. Ja staram się maksymalnie naciągać te leginsy, żeby nie wyglądało to aż tak głupio. A najczęściej to po prostu po założeniu nie oglądam się w lusterku, coby nie popadać w stan irytacji
Stary 2013-03-25, 12:46   #1954
Ewusia709
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
Poza tym zauważyłam, że jak przytyłam w ciąży to głównie mi poszło w nogi- mam takie dwie kolumny
Mnie też nogi przybrały na masie, ale narazie się staram żartobliwie do tego podejśc, że muszą być masywne, aby unieśc te wszystkie dodatkowe kg

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość

jejku jak się cieszę, że już minęla połowa dnia w pracy
chyba jesteśmy jakimiś bliźniaczkami bo mam taki sam powód do radości

Cytat:
Witam się w 25 tc

czy Was tez juz zaczynaja bolec zebra? mnie od czasu do czasu boja, jak siedze, nie wiem czy macicia juz uwiera czy co? bylam wczoraj na zajeciach ot wysiuedziec nie moglam
w ogole chyba moj organizm przygotowuje sie do III trymestru, boli mnie pod brzuchem i w kroczu, jakby zakwasy trudnosc juz mi sprawia przekrecanie sie z jednego boku na drugi

co do wychowania beztresowego to tez jestem tego przeciwniczka, tzn nie chce bic dziecka, ale wiem ze jak bedzie niegrzeczne to na prwno nakrzycze na nie i pewnie czasem nie wytrzymam i klaps na dupke, pewnie bedzie w pampersie wiec nawet tego nie poczuje ja od moich rodzicow czasem klapsa dostalam i jakos wydaje mi sie ze dobrze mnie wychowali, mam do nich szacunek i jakos nie wypominam im tego, po prsotu wiedzialam, ze cos zrobilam zle i dostalam taka kare, czasem wolalam dostac niz miec szlaban na wychodzenie z domu
za tydzień

mam podobne odczucia jak Ty w sensie zakwasów w kroczu, mam problem z usiedzeniem w miejscu więc się cały dzień wiercę na krześle i przyjmuje różne dziwne pozy no i przy przewracaniu z boku na bok czuję się strasznie ociężale, muszę sobie rękami pomagać

ja mam plan wychowywania poprzez mówienie, tłumaczenie i traktowanie młodego człowieka jak dorosłego, aby się uczył od małego odpowiedzialnosci, szacunku, obowiazków, dobroci i empatii, ale co mi z tego wyjdzie to się okaże bo z opowieści znajomych którzy są rodzicami to naprawdę trudne jest wychowanie dzieci, aby były ułożone, a nie rozwydrzone.

Moja Słodka Fabryka => www.slodkafabryka.blox.pl
Ewusia709 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 12:56   #1955
kooocur
Zakorzenienie

Ja też się witam. Zaczynamy dziś 24 tydzień

Co dziś jemy na obiadek???

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 12:56   #1956
DamiankaKamilka
Raczkowanie

No i zapomnialam sie przywitac w 19tc. Jak ten czas leci...

A tak wogole wczoraj poczulam jak Nasze Malenstwo kopie, pierwszy raz czulam jak przylozylam raczke, a najlepsze ze bylo to po malym przytulanku, chyba Mu sie spodobalo

DamiankaKamilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 12:57   #1957
ita83
Wtajemniczenie

wiem ze wiekszosc z nas juz zna plec swojego dzidziusia - ale mam dwie nowe zabawy na sprawdzenie plci dziecka (wlasnie mi znajoma sprzedala)

1. sposob z soda
bierzesz lyzke sody wsypujesz do pojemniczka i sikasz na to...
jesli soda sie pieni bedzie chlopak jesli nie to dziewczynka

2.sposob z czerwona kapusta
kroisz pol glowki czerwonej kapusty w piorka
gotujesz wode i wrzucasz ta kapuste do garnka z wrzaca woda i gotujesz ja przez 10 minut...
studzisz to wszystko i znow wode z kapusty do pojemnika i sikasz do tej wody
rozowy/czerwony kolor chlopak
fioletowy dziewczyna

Stary 2013-03-25, 12:57   #1958
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Wizytujesz dziś?

Cytat:
Napisane przez DamiankaKamilka Pokaż wiadomość
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 12:59   #1959
Ewusia709
Zadomowienie

Cytat:

za rozpoczęty tydzień

kebab z indyka, ryż + sałatka grecka, ale to dopiero ok 18stej

Cytat:

A tak wogole wczoraj poczulam jak Nasze Malenstwo kopie, pierwszy raz czulam jak przylozylam raczke, a najlepsze ze bylo to po malym przytulanku, chyba Mu sie spodobalo
za tydzień i za kopniaczki

Stary 2013-03-25, 13:01   #1960
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:

Gratulacje
U nas będzie wyjątkowo ambitnie - pizza
Cytat:

Gratulacje tygodnia i kopniaczków
Cytat:
Napisane przez ita83 Pokaż wiadomość
wiem ze wiekszosc z nas juz zna plec swojego dzidziusia - ale mam dwie nowe zabawy na sprawdzenie plci dziecka (wlasnie mi znajoma sprzedala)

1. sposob z soda

gotujesz wode i wrzucasz ta kapuste do garnka z wrzaca woda i gotujesz ja przez 10 minut...
fioletowy dziewczyna

aż się cieszę, że nasz syn jest taki bezwstydny i sprzęt pokazał już w 13tc

---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ----------

Cytat:
Napisane przez Ewusia709 Pokaż wiadomość
za rozpoczęty tydzień

za mną już chodzi od dłuższego czasu, ale za każdym razem, jak idę do sklepu, zapominam o składnikach
Jak ją robisz
Stary 2013-03-25, 13:02   #1961
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
u mnie dziś bardzo podobnie jeśli chodzi o ambicje: frytki, ryba, surówka
Stary 2013-03-25, 13:07   #1962
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
u mnie dziś bardzo podobnie jeśli chodzi o ambicje: frytki, ryba, surówka
Oj tam, jest rybka? Jest
Ja jutro machnę, ale standardowo z ziemniaczkami z koperkiem i kapustą kiszoną

Dzisiaj łączymy ambicje kulinarne z ekonomią, bo niedaleko mamy fajną pizzerię, gdzie w poniedziałki 45cm pizza jest za 15zl
Stary 2013-03-25, 13:09   #1963
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

ZA WIZYTY I SŁODKIE MALUSZKI!!!

Ależ mam dzisiaj zwariowany dzień...

Siostra zrobiła nam niespodziankę (mieszka na stałe za granicą) i przyjechała na 1 dzień nie uprzedzając nikogo Jak ją zobaczyłam w drzwiach, tak stałam chyba z 5 minut oniemiała

Poza tym jutro mi przywiozą meble i umawiam się z transportem nowych, starych... Wszystko na raz i oczywiście wszystko na zbudyniałym móżdżku :P

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
A co do przesądów że nie powinno się za wcześnie kupować to ja nie wierzę. U mnie było tak, że w ciąży z Lenką chodziłam po sklepach i ciagnęło mnie żeby coś kupić i jakoś w końcu nie kupowałam....pamiętam jak były spodnie ciązowe w lidlu, oglądałam je a to już było po 20 tc, strasznie mi się podobały a w końcu ich nie kupiłam nie wiem czemu... i tak było ze wszystkim...nie wiem czy jakieś przeczucie miałam czy co, ale w sumie nie miałam żadnych ciuszków ani nic a ciąza skończyła się tak jak się skończyła...dlatego teraz powiedziałam nawet do Tż że jak tylko poznamy płeć to ja biore się za kupowanie rzeczy. Co ma być to i tak będzie.
Magolina miałam tak samo. Ja dla Dawidka kupowałam już potem, ale nie wierzyłam, że tego będę używać - i nie użyłam :/ Nie wierzę w żadne przesądy, ale w swoją intuicję - święcie. Teraz jakoś lżej mi się kupuje i myśli, mam tylko i wyłącznie dobre myśli w głowie...
Na szczęście w poprzedniej ciąży nie kupiłam za wiele, mąż wszystko schował, jak byłam w szpitalu. Boję się otwierać tamtą szafę....

Cytat:
Napisane przez cynamon_owa Pokaż wiadomość
Witaj w klubie- mnie też Młody tak podkopuje- i nie jest to ani troszkę przyjemne Ale tak jak mówisz- lepiej żeby kopał niż miałabym się martwić Mój jeszcze gratisowo podkopuje w pęcherz

Może to Maluszki płci męskiej z imieniem na literkę "A" tak mają: "Aaaa... kopnę sobie tak matkę- zobaczymy co zrobi"
Taa... AAAAA MASZ A matkę wykręca

Cytat:
- jeśli chodzi o pasy te pociążowy to ja zdecydowanie ODRADZAM kupno. one powinny być wydawane na receptę! pamiętajcie, że otrzewna wraz z mięśniami dna macicy to balonik, który jeśli będzie naciskany z boków, to będzie wyciskał się ku dołowi wraz z naszymi narządami. te mięśnie trzeba ćwiczyć, a nie rozleniwiać je i spychać dno macicy coraz niżej. w życiu sobie nie zrobię tego kuku, bo za pewien czas można ładnie beknąć za to (zwłaszcza przy kolejnym dziecku). zamiast pasów proponuję poczytać o białej kresie, relaksynie i odpowiedzialnych sposobach dojścia do formy.
No właśnie...... Mnie się ponoć teraz rozchodzą mięśnie przy pępku (bo mnie kłuje i gin mówił, że mi się robi fizjologiczna przepuklina), niby mają po porodzie wrócić do formy, ale będę pewnie musiała dopytać o sposoby tego powrotu, bo nie chcę sobie zrobić flaka na własne życzenie...

Cytat:
odnośnie wypowiedzi Cynamonki- mnie strasznie przeraża takie roztkliwianie się nad dzieckiem i pozwalanie na wszystko.. słowem- bezstresowe wychowanie. dla mnie to jest idiotyzm bo jak dziecku się pozwala na wszystko to potem tylko i wyłącznie odbije się to na nas. Tak jak nie uważam, żeby klaps w tyłek (nie bicie, a klaps) był czymś okrutnym. Wychowałam się w domu, gdzie wiedziałam, że jak przeskrobię to ojciec da mi klapsa i żyję do dzisiaj bez skazy na psychice. Moi rodzice mieli na różne moje zachcianki, ale nie dostawałam różnych rzeczy ze względu na to, żeby zbytnio mi się w głowie nie poprzewracało. Na pewno byłam dzieckiem trochę rozpieszczonym bo jestem jedynaczką, ale nie rozpuszczonym- a to duża różnica dla mnie.
Tak samo było jak ukradłam kinder niespodziankę mając lat 4 czy 5 w supermarkecie i rodzice nie widzieli tego- ojciec kazał mi rozkruszyć kinder niespodziankę i spuścić w toalecie- to dla mnie był największy koszmar patrzeć na to, ale z perspektywy czasu patrząc zrobiłabym dokładnie tak jak rodzice wtedy Mam nadzieję, że uda mi się wychować dziecko tak, żeby ono mi było potem wdzięczne.
Powiem Ci, że ja też nie byłam wychowana bezstresowo, też mi się zdarzało dostać w tyłek albo karę, ale jakoś nie wspominam dzieciństwa traumatycznie, a rodziców bardzo kocham.
Ja się trochę boję wychowania syna. Chcę go wychować na konkretnego człowieka, a nie ani jakiegoś chuligana ani z kolei na taką dupkę wołową. A na 100% będę nadopiekuńcza, więc mam nadzieję, że choć mój TŻ będzie zdroworozsądkowy... Nie mówię tu o karach, ale ogólnie o podejściu do życia, które się przekazuje dziecku.

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
Perse jak tam twoje spojenie łonowe? Bo mi coraz bardziej daje się we znaki, szczególnie w nocy. Pytałaś o to lekarza? Ja jutro mam wizytę to zapytam czy to normalne
Mnie boli jak chodzę, konkretnie jak następuję na lewą nogę - i to po zasiedzeniu. Mam wizytę w środę i zapytam
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 13:10   #1964
Ewusia709
Zadomowienie

Cytat:
za mną już chodzi od dłuższego czasu, ale za każdym razem, jak idę do sklepu, zapominam o składnikach
Jak ją robisz
Sałata połamana na małe kawałki(najlepiej lodowa, ale jaką mam w domu to używam)
+ pomidory w dużej ilości pokrojone w półksiężyce
+ czerwona cebulka pokrojona w "piórka"
+ czarne oliwki w całości
+ feta w kosteczkę.

Sos: 2 łyżki wody, łyżka oliwy, łyżka musztardy, rozgnieciony ząbek czosnku, suszona bazylia, oregano lub zioła prowansalskie => wszystko mieszamy widelcem do połączenia składników i polewamy
sałatkę.

W oryginalnej sałatce greckiej jest jeszcze zielony ogórek, ale uzywam go naprzemiennie z pomidorem bo podobno jak się je ogórki i pomidory razem to one wzajemnie jakoś na siebie tak wpływają, że wykluczają przyswajanie witamin z nichm więc używam raz pomidorów, raz ogórków.

Sałatka świetnie się sprawdza na szybki i zdrowy obiad, może być podawana również w zestawieniu z grillowanym kurczakiem i grzankami lub jako dodatek do grillowanej ryby

Stary 2013-03-25, 13:10   #1965
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Wizytujesz dziś?

Byłam u lekarza w piątek na usg połówkowym

Poniżej zdjęcie Marcelka

Cytat:
za rozpoczęty tydzień

Ja o tej godzinie będę jeść kolację

Wyślij jakiś torcik do mnie...strasznie mi się chce dobrego torta/ciasta ale nic dobrego w mieście nie ma...

Cytat:
Gratulacje

Gratulacje tygodnia i kopniaczków

Ja tam lubię pizze

Ja mam ryż, krewetki, kawałek ryby, groszek, pomidory...coś musze wykombinować
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2013-03-22 09.35.24.jpg (20,8 KB, 27 załadowań)

Synuś
Stary 2013-03-25, 13:12   #1966
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Oj tam, jest rybka? Jest
Ja jutro machnę, ale standardowo z ziemniaczkami z koperkiem i kapustą kiszoną

Dzisiaj łączymy ambicje kulinarne z ekonomią, bo niedaleko mamy fajną pizzerię, gdzie w poniedziałki 45cm pizza jest za 15zl
ooo, super cena za pizzę
ja ostatnio szaleję za surówką z kiszonej
Stary 2013-03-25, 13:19   #1967
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość

Ja też jestem przeciwna tzw. ,,bezstresowemu wychowaniu". Wiem jednak, że można dobrze wychować dziecko nawet bez jednego klapsa. Nigdy w życiu nie dostałam i jestem żywym przykładem, że można wychować na mądrego człowieka poprzez rozmowy. Moja siostra cioteczna dostawała co jakiś czas, a wyrosła na kobietę, która nie szanuje rodziców. Ona sam wspomina te czasy (naszego dzieciństwa) i mówi, że ja słuchałam się mamy przez szacunek do niej, a ona słuchał się swoich rodziców ze strachu. Ja nigdy w życiu nie wyszłam z domu bez słowa czy tez nie zdarzyło się abym nie wróciłam na noc. A ona tak. Mało tego jak jej tłumaczyłam dlaczego rodzice się z tego powodu wściekają to ona robiła łeb karpia i oczy jak 5zł. Zero empatii, współczucia i szacunku.

Takich przypadków znam kilka.

Po prostu dzieci trzeba wychowywać, a nie przechowywać.
Są różni rodzice i różne podejścia- ja nie za wszystko dostawałam klapsa w tyłek tylko za pewne rzeczy i to głównie jak byłam mniejsza- bo wtedy rozmowa z dzieckiem przykładowo 2 czy 3letnim wybacz no ale dla mnie się rozmija z celem- nie zrozumie tak jak dziecko pare lat później. Nie mówimy tu oczywiście o biciu czy katowaniu tylko o klapsie gdzie dziecko zazwyczaj ma jeszcze pampersa.
Szacunek wynika z różnych rzeczy- niekoniecznie u Twojej koleżanki musiało być to wynikiem klapsów, a innych rzeczy o których zwyczajnie nie mówi. Trudno jest ocenić bo jest wiele szkół wychowania- wg mnie świat idzie trochę w kierunku traktowania dziecka jak bóstwa. W mojej pracy stykam się z ludźmi, którzy przestawiają poniekąd swój światopogląd ABY dziecko było szczęśliwe. Dodam tylko, że pracuję w branży, która raczej ze szczęściem dziecka ma mało wspólnego - raczej tyle, żeby mieć po prostu święty spokój od niego. Dlatego też może mnie to tak strasznie irytuje jak ktoś robi wszystko pod "dziecko" a tak naprawdę dla siebie i swojego spokoju.
Zobaczymy jak to wyjdzie mi w praniu i czy będę taka mądra oczywiście- ale plany mam duże

Cytat:
Wiem, wiem, kuruję się od wczoraj jak mogę, szkoda tylko, że póki co z dość marnym skutkiem
A co do nóg, serio uwierz, niektóre mają gorzej ale po mnie to już chyba spływa
Ja na pewno do takich spodenek będę starała się nosić tunikowate, albo odcinane pod biustem bluzki, które w razie czego zakryją rozpięty zamek A jak nie to na pewno są tego typu spodenki dla ciężarówek, trzeba będzie tylko przeczesać allegro. Ja na razie nie kupuję, bo boję się swojej prosiakowatości w lecie Kupię na bieżąco
Ja biorę antybiotyk, a czuję, że i tak mi schodzi na oskrzela Dobre są te maści typu Vapo Rub- na noc i rano mi było lepiej jak mnie Tż posmarował.
Ja ze spodenkami tez tak zrobię że kupię na bieżąco no i też planuję jakieś tuniczki

Cytat:
ja kupiłam też ocieplane, z takim polarkiem od środka.

a wiecie co mnie najbardziej wkurza? i jeansy i te legginsy mam ciążowe z panelem na brzuch, obydwie pary są ciemne i tym samym ten panel jest albo czarny albo granatowy. i jak chcę założyć jasną bluzkę, to ten panel prześwituje na całym brzuchu wkurza mnie to

Mnie też to strasznie denerwuję ! Jak idiota tak wyglądam
Cytat:
Witam się w 25 tc

co do wychowania beztresowego to tez jestem tego przeciwniczka, tzn nie chce bic dziecka, ale wiem ze jak bedzie niegrzeczne to na prwno nakrzycze na nie i pewnie czasem nie wytrzymam i klaps na dupke, pewnie bedzie w pampersie wiec nawet tego nie poczuje ja od moich rodzicow czasem klapsa dostalam i jakos wydaje mi sie ze dobrze mnie wychowali, mam do nich szacunek i jakos nie wypominam im tego, po prsotu wiedzialam, ze cos zrobilam zle i dostalam taka kare, czasem wolalam dostac niz miec szlaban na wychodzenie z domu
za tydzień
Odnośnie żeber mnie jeszcze nie bolą, ale wątpię, żeby mnie ta "przyjemność" ominęła
Odnośnie wychowania całkowicie się z Tobą zgadzam

Cytat:
Witam sie w kolejnej czesci pieknego wateczku. Prawie tydzien mnie nie bylo a tu juz polowa watku do nadrobienia

My jestesmy po wizycie, wszystko ok ale Nasze Dziecie za nic nie chce sie pokazac Mam nadzieje ze w kwietniu raczy ujawnic co ma miedzy nozkami, bo chcialabym juz zaczac kupowac ciuszki. Jakos tak sobie postanowilam, ze nie kupie nic dopoki nie poznamy plci, ale obawiam sie ze pozniej duzo kaski bedzie szlo na Malenstwo
Dobrze, że z dzidzią wszystko w porządku, ale wstydnis/ia jest niezły/a :P

Cytat:

1. sposob z soda

fioletowy dziewczyna

hahahahaha to która pierwsza sprawdza?

---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ----------

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39968703] ZA WIZYTY I SŁODKIE MALUSZKI!!!

Ależ mam dzisiaj zwariowany dzień...

Siostra zrobiła nam niespodziankę (mieszka na stałe za granicą) i przyjechała na 1 dzień nie uprzedzając nikogo Jak ją zobaczyłam w drzwiach, tak stałam chyba z 5 minut oniemiała

Poza tym jutro mi przywiozą meble i umawiam się z transportem nowych, starych... Wszystko na raz i oczywiście wszystko na zbudyniałym móżdżku :P

wiem Ci, że ja też nie byłam wychowana bezstresowo, też mi się zdarzało dostać w tyłek albo karę, ale jakoś nie wspominam dzieciństwa traumatycznie, a rodziców bardzo kocham.
Ja się trochę boję wychowania syna. Chcę go wychować na konkretnego człowieka, a nie ani jakiegoś chuligana ani z kolei na taką dupkę wołową. A na 100% będę nadopiekuńcza, więc mam nadzieję, że choć mój TŻ będzie zdroworozsądkowy... Nie mówię tu o karach, ale ogólnie o podejściu do życia, które się przekazuje dziecku.

[/QUOTE]

Ale fajną Wam niespodziankę zrobiła siostra
A gdzie mieszka, bo rozumiem, że niezbyt często się widujecie?

Też się boję wychowania syna.. i to bardzo- mam takie obawy jak Ty.
Mam nadzieję, że Tż mi tu dużo pomoże bo ani nie jest huliganem, ani d*pą wołową właśnie.

Cytat:

Poniżej zdjęcie Marcelka
Małe cudeńko!
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 13:19   #1968
czerwony_balonik
Zadomowienie

Co sądzicie o takiej wanience?
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00173388/
Stary 2013-03-25, 13:21   #1969
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Sałata połamana na małe kawałki(najlepiej lodowa, ale jaką mam w domu to używam)
+ feta w kosteczkę.

Sałatka świetnie się sprawdza na szybki i zdrowy obiad, może być podawana również w zestawieniu z grillowanym kurczakiem i grzankami lub jako dodatek do grillowanej ryby
ja uwielbiam grecką sałatką, robię tak jak Ty powyżej, z tym, że dodaję ogórka zielonego, nie przejmują się tym połączeniem z pomidorem
i do sałatki greckiej uwielbiam bagietki z piekarnika posmarowane masłem czosnkowym

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39968703]
No właśnie...... Mnie się ponoć teraz rozchodzą mięśnie przy pępku (bo mnie kłuje i gin mówił, że mi się robi fizjologiczna przepuklina), niby mają po porodzie wrócić do formy, ale będę pewnie musiała dopytać o sposoby tego powrotu, bo nie chcę sobie zrobić flaka na własne życzenie...[/QUOTE]
popytaj
niestety, największe szanse na niwelację flaka/ brzuszka poporodowego są w ciągu pierwszych 6 tygodni (uśredniając, bo jest to wysoce indywidualne) od porodu, wtedy jest wysoki poziom relaksyny, która niesamowicie sprzyja w walce z brzuchem. Później ten poziom drastycznie spada i jest ciężej.
Stary 2013-03-25, 13:21   #1970
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
+ feta w kosteczkę.

Sos: 2 łyżki wody, łyżka oliwy, łyżka musztardy, rozgnieciony ząbek czosnku, suszona bazylia, oregano lub zioła prowansalskie => wszystko mieszamy widelcem do połączenia składników i polewamy
sałatkę.

W oryginalnej sałatce greckiej jest jeszcze zielony ogórek, ale uzywam go naprzemiennie z pomidorem bo podobno jak się je ogórki i pomidory razem to one wzajemnie jakoś na siebie tak wpływają, że wykluczają przyswajanie witamin z nichm więc używam raz pomidorów, raz ogórków.

Właśnie takiego fajnego sosiku mi brakowało
Zaserwuje w końcu do obiadu w tym tygodniu! ...jak sobie zapiszę

A co do ogórka i pomidora, to racja, też o tym słyszałam, pomidory powoli zaczynaja nabierać pomidorowego smaku więc chyba też się na nie skuszę.
Cytat:

Poniżej zdjęcie Marcelka

Wyślij jakiś torcik do mnie...strasznie mi się chce dobrego torta/ciasta ale nic dobrego w mieście nie ma...

Ja tam lubię pizze

Śliczny Marcelek ( w ogóle zazdroszczę wybranego imienia) Ja dzień w dzień szperam i czuję, że mam od tego jeszcze więcej budyniu w głowie

Ja właśnie też bardzo lubię, dlatego korzystam z momentu, w którym nie jestem jeszcze za wielka, żeby ją wcinać w miejscu publicznym
Cytat:
ooo, super cena za pizzę
ja ostatnio szaleję za surówką z kiszonej
Ja od zawsze szaleje, zwłaszcza taką dość drobno pokrojoną z odrobiną oleju i drobno posiekaną cebulką
Cytat:
Ja biorę antybiotyk, a czuję, że i tak mi schodzi na oskrzela Dobre są te maści typu Vapo Rub- na noc i rano mi było lepiej jak mnie Tż posmarował.
Ja ze spodenkami tez tak zrobię że kupię na bieżąco no i też planuję jakieś tuniczki
Ooo, super, że napisałaś o maści Ja co prawda takiej nie posiadam, ale mam za to taki płyn rozgrzewający w spray'u o takich samych właściwościach
Stary 2013-03-25, 13:23   #1971
rasha90
Raczkowanie

kolejne dwie godziny praktyk z głowy jakie te dzieciaki są głośne i małe! przecież te plecaki to połowa ich wzrostu....

u mnie obiad dziś leniwy - mama dała zupę klopsową, ale i tak mam zamiar przetestować jeszcze placki z przepisu teściowej - z twarogu są, zobaczymy co z nich wyjdzie, ale brzmią słodko więc MUSZĘ spróbować

wczoraj w kościele dostałam kopniaka prosto w pęcherz (pierwszy raz), akurat na 'znak pokoju', ciekawe poczucie humoru ma ten mój Dzieć... a jak wieczorami się położę na plecach to mogę sobie poobserwować jak fika wczoraj się tak jakoś rozkopał i niektóre kopniaki były mocniej odczuwalne. W ogóle całą mszę się kręciło Dziecię

trzymam kciuki za wizyty i za wszystkie nowe tygodnie i miesiące
Stary 2013-03-25, 13:23   #1972
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
ja uwielbiam grecką sałatką, robię tak jak Ty powyżej, z tym, że dodaję ogórka zielonego, nie przejmują się tym połączeniem z pomidorem
i do sałatki greckiej uwielbiam bagietki z piekarnika posmarowane masłem czosnkowym
lachryma jak możesz
ja zaraz ślinotoku dostanę.
Sama nie wiem co gorsze, całodniowe mdłości czy całodniowy apetyt na wszystko
Stary 2013-03-25, 13:25   #1973
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:
Ale fajną Wam niespodziankę zrobiła siostra
A gdzie mieszka, bo rozumiem, że niezbyt często się widujecie?

Też się boję wychowania syna.. i to bardzo- mam takie obawy jak Ty.
Mam nadzieję, że Tż mi tu dużo pomoże bo ani nie jest huliganem, ani d*pą wołową właśnie.
W Holandii. No, niezbyt często, 2-3 razy w roku..

Mój TŻ też, ale on jest z kolei taki aspołeczny, całe życie przy kompie. Też bym wolała, żeby moje dziecko miało więcej znajomych, itd., ale z drugiej strony jak patrzę na dzieci na osiedlu i 10 latki klnące gorzej niż ja w stanie zdenerwowania, to sama już nie wiem, co lepsze....

Cytat:
popytaj
niestety, największe szanse na niwelację flaka/ brzuszka poporodowego są w ciągu pierwszych 6 tygodni (uśredniając, bo jest to wysoce indywidualne) od porodu, wtedy jest wysoki poziom relaksyny, która niesamowicie sprzyja w walce z brzuchem. Później ten poziom drastycznie spada i jest ciężej.
No ale ta relaksyna sama działa? Bo 6 tygodni po porodzie to nie jest dobry czas na ćwiczenia....
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 13:25   #1974
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czerwony_balonik Pokaż wiadomość
Chyba jest dość malutka???

Cytat:
Śliczny Marcelek ( w ogóle zazdroszczę wybranego imienia) Ja dzień w dzień szperam i czuję, że mam od tego jeszcze więcej budyniu w głowie

Ja właśnie też bardzo lubię, dlatego korzystam z momentu, w którym nie jestem jeszcze za wielka, żeby ją wcinać w miejscu publicznym

Ja od zawsze szaleje, zwłaszcza taką dość drobno pokrojoną z odrobiną oleju i drobno posiekaną cebulką
Macie jakieś typy co do imienia?

Synuś
Stary 2013-03-25, 13:25   #1975
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
też zerkałam na tą wanienkę (ale dostaniemy w końcu od mojej siostry).
Zastanawiało mnie, czemu nie jest wyprofilowana, tylko taka "kanciasta". Chociaż w sumie złych opinii o niej nie czytałam
Stary 2013-03-25, 13:28   #1976
enlevee
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39969013]W Holandii. No, niezbyt często, 2-3 razy w roku..

Mój TŻ też, ale on jest z kolei taki aspołeczny, całe życie przy kompie. Też bym wolała, żeby moje dziecko miało więcej znajomych, itd., ale z drugiej strony jak patrzę na dzieci na osiedlu i 10 latki klnące gorzej niż ja w stanie zdenerwowania, to sama już nie wiem, co lepsze....

No ale ta relaksyna sama działa? Bo 6 tygodni po porodzie to nie jest dobry czas na ćwiczenia....[/QUOTE]

Mnie najbardziej z Tżtem przeraża to, że nie tak dawno temu bo jak my byliśmy mali biegaliśmy po polu z innymi dzieciakami, a teraz dzieci z auta do domu- z domu do auta i z auta do szkoły.. wszystko się zrobiło takie.. niefajne jak dla mnie. dzieci przed tv, komputerami i zero znajomych oprócz tych ze szkoły.
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 13:29   #1977
Ewusia709
Zadomowienie

Cytat:
Poniżej zdjęcie Marcelka

Ja tam lubię pizze

Słodka buźka
Nom na zwolnieniu planuję jesć obiady o 13-14stej, a teraz to zanim z pracy wrócę, zakupy po drodze zrobię i ugotuję to jemy tak ok 17-18stej. Mój TŻ ma dziś pracę do 18stej więc dlatego ten obiad tak później będzie.

Tortów juz nie piekę bo nie umiem wystać w kuchnii tyle czasu. Ogólnie teraz to robię coś 15min w kuchni i siadam sobie odpocząć, więc torty odpadają niestety... Mnie cukierniane ciasta też nie smakują, dlatego jem głównie własnoręcznie zrobione, te cukierniane sa za słodkie i jakieś takie chemiczne się wydają, nie trafiłam jeszcze na dobre kupne ciasto.

Stary 2013-03-25, 13:32   #1978
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
a ja kapusta+ starta marchewka z jabłkiem
Stary 2013-03-25, 13:36   #1979
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Witam się w 25 tc

Cytat:
Napisane przez Charlize89 Pokaż wiadomość
OI jak słyszę o niżu demograficznym to chce mi się śmiać.
Teraz wyż demograficzny rodzi dzieci

Cytat:
Moja pokazał się w 20 tc i mam nadzieję, że na jutrzejszej wizycie dalej pozostanie dziewczynką

Cytat:

za tydzień. Ja standardowo, jak w każdy poniedziałek pomidorowa z rosołu i kluski śląskie, czyli resztki po niedzieli

Cytat:

1. sposob z soda

fioletowy dziewczyna

Nawet jak bym nie znała to i tak nie chciałoby mi sie bawić

Cytat:

Poniżej zdjęcie Marcelka
Uroczy

Cytat:
Ok może też kupię takiego zwyklaka

A odnośnie tej milki z m&m to niestety w intermarchu nie mieli
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 13:36   #1980
dzoan
Zakorzenienie

Ja już szykuję się do domku.

Gratuluję kolejnych tygodni i trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty

Ja zrobię szybki obiadek.. został mi szpinak z fetą, dodam kurczaczka i makaron i będzie coś jakby zapiekanka..

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości