|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#361 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VIII vel. Ciśnij dziołcha, ciśnij!
Cytat:
Cytat:
KAsia spokojnie...Do mnie pediatra w 3 dobie powiedział, ze dziecko zagłodzone, brzuch zapadnięty, tzreba dokarmiac i dac kroplówkę...Wiesz jak sie poczułam? Tez mały nie chciał ssac bo cycki i brodawki małe. Na szczęscie nakłądki pomogły i mały ciagnie przex nie elegancko, a zcasem jak troche ściągnie pokarmu, to nawet samego ccya złapie ![]() ![]() U nas noc spokojna, ale przedpołudnie "rozkrzyczane" |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#362 | |||
Wtajemniczenie
|
Taka karta ciąży to super pamiątka.
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Po porodzie?? To lipa... Byłam w aptece i brakuje mi tylko maści do brodawek - wszystkie pozostałe najpotrzebniejsze rzeczy już zakupione ![]() A no i po herbatkę z liści malin muszę się wybrać do jakiegoś zielarskiego, bo w moich aptekach nie ma.
![]() |
![]() |
#363 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#364 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#365 |
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny,
Gratuluję skończonych tygodni ![]() Ja dziś mam wizytę u lekarza, ale po 21 dopiero, czekam jak na zbawienie, może coś wreszcie się zacznie dziać. A Jutro termin porodu teoretycznie, nie chciałabym na święta w szpitalu. Miałam dziś dziwne sny, na przykład, że brzuch mi wreszcie opadł i sięgał mi do kolan. Drugi, że urodziłąm chłopca (ma być dziewczynka), a się okazało, że mąż ma drugą żonę, która mu właśnie córkę urodziła i mamy razem mieszkać. To było okropne.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#366 |
Wtajemniczenie
|
Nati - powodzenia!!!
![]() |
#367 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() i co do małego dziecka też przyjadą chorzy ![]() brak słów... zdrówka życzę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a myślałam że któraś będzie rodzić razem ze mną ![]() Cytat:
![]() Dzień dobry mamusie ![]() no spokojnie mamy ostatnio na forum.... ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#368 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Weszłam na forum a tu takie wiadomości. ![]() czarny flamaster ![]() ![]() Dragusia88 co za szpital ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ---------- nati_85 mnie teraz tak wystraszyła a ja połowy wyprawki nie mam ![]() Idę nadrabiać chyba że mi znowu pełno roboty dojdzie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#369 | |
Wtajemniczenie
|
dlatego na wszelki wypadek zrobię sobie skan
![]() ---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#370 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=wolanin1;39964019]
![]() czarny flamaster ![]() Byłam w sobotę na zakupach dziewczyny i z wyprawki kupiłam już wszystko - oprócz łóżeczka. Jednak w torbie do szpitala tylko trzy rzeczy spakowane - 1 koszula, kapcie i szlafrok ![]() Któraś pisała o wizycie zasmarkanej teściowej... Nas też teściowie nawiedzili w weekend, wzięli ze sobą syna (14 lat chłopak i nie zostanie w domu bez rodziców nawet godzinkę). Nie mam nic do młodego, tylko wzięli go CHOREGO. Kaszel, katar i jeszcze gorączkę miał. A ja łatwo łapię wszelkie choróbstwa. Oczywiście 2 godziny po wyjeździe miałam już prawie 38 stopni ![]() Cała noc nieprzespana, przy gorączce 39 wzięłam paracetamol - po tel. konsultacji z moim gin, biedny chłop odebrał o 2 w nocy ![]() Makabrycznie się czuję. Maż jeszcze zadzwonił do rodziców i powiedział, że nie życzymy sobie wizyt chorych ludzi... to się obrazili. ![]() Moim zdaniem sami powinni pomyśleć o maleństwie i nie przychodzić z chorą osobą... Wcalę się nie dziwię że jesteś zła bo choroba przy karmieniu to nie fajna rzecz Trzymaj się i zdrówka
![]() |
#371 |
Rozeznanie
|
Nati
![]() Sunshine833 a ja polecam Ci całą serię Jeżycjady Musierowicz. Czytałam to już chyba z 5 razy i jeszcze nie mam dość ![]() ![]()
![]() |
#372 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
No to ciśnij i to mocno ![]()
![]() |
![]() |
#373 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() choc dobrze wiem, jaki to lek jest przed planowana operacja ![]() no to buty chyba pozostaje kupic juz po porodzie.. tez widzialam takie fajne, wiosenne... ale poczekam, bo teraz pomiar moze byc bledny ![]() fajne masz te sowki na scianie ![]() moze jednak kupie te naklejki i sprobuje.. moze beda sie trzymac? ![]() a jak nie to obkleje regal albo komode ![]() temat chorob wrodzonych jest bardzo ciezki.. mimo, ze badania wyszly dobrze, prawdopodobienstwo choroby jest niewielkie, to strach jest mimo wszystko.. ale ten reportaz byl tak pozytywny, rodzice byli przekonani, ze sobie poradza, ta nadzieja, ze mimo choroby beda dobrymi rodzicami .. sama po jego ogladnieciu poczulam, ze rowniez podjelabym podobna decyzje (mimo, ze w razie wykrycia wady rowniez rozwazalismy aborcje). moze nie jest latwo zyc z chorym dzieckiem, ale ono Cie kocha przeciez zawsze tak samo.. powinno byc wiecej takich programow uswiadamiajacych, ze nie zawsze choroba oznacza wyrok ![]() Cytat:
![]() ja mam na razie szlafrok spakowany ![]() i plan porodu wydrukowalam, ale nie skonczylam wypelniac ![]() oby sie akcja wczesniej nie zaczela, bo jestem nie gotowa ![]() Cytat:
![]() a czy ktoras dolegliwosc jest nienormalna? ![]() ![]() u mnie na szczescie w ciagu dnia przechodzi, ale rano tez mam problemy z utrzymaniem czegos w rece .. Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#374 | |||||
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry!
Witamy się w uwaga, uwaga rozpoczętym 36 tygodniu, czyli 9 miesiącu ![]() Z jednej strony strasznie się cieszę ![]() ![]() Wczoraj cały dzień zajęty, spotkanie ze znajomymi na mieście, później dalsze poszukiwania wózka i dalej nic nie wiem ![]() W ogóle źle się wczoraj czułam ![]() Gratuluję wszystkich skończonych tygodni!! Biorę się za nadrabianie. Dragusia88 bidna ![]() trooskava, Mokka śliczne dzieciaczki ![]() trolla serdecznie GRATULUJĘ! Dużo zdrówka dla Ciebie i synka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#375 |
Zakorzenienie
|
ojjj jak ja lubie Kubusia
![]() http://www.youtube.com/watch?v=MSisE75nL0U
![]() |
#376 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
nati_85 ![]() Ciekawe jak tam Czarny Flamaster, czekamy na info ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#377 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() masz trochę roboty, ale będzie już z glowy ![]() My planujemy chrzciny na lipiec. Tylko pewnie ksiądz będzie robił jakieś problemy, bo siostra męża ma być chrzestną, a niedawno się dowiedziała, że jest w ciąży i pewnie będzie już widać, a nie jest mężatką, ![]() Cytat:
![]() to się nazywa wpaść na chwilę i narobić zamieszania ![]() a poważnie - Nati nie strasz mnie - przecież ja mam termin zaraz po Tobie ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#378 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mnie nie pobolewa na dole nic, jutro sie okaze co tam.. a rece za to nadrabiaja, puchna, skrecaja sie dziwne. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A co do znajomych to szkoda slow, ludzie czasami nie mysla.. dobrze, ze obeszlo sie bez chorobska. Cytat:
![]() Cytat:
Mi dłonie również puchną i drętwieją.. ale wiecie co jak leżę na lewym boku i mam rece na samym dole to jakby mniej, lepiej kraenie przebiega czy cos.. jeszcze troche.. Jesli chodzi o naklejki to ja bym tez cos kupila, tylko ze my poki co mamy pokoj, kolor roz na scianach i bedziemy go dzielili z malym.. chlopak bedzie mial rozowe sciany, ale karuzelke mamy plan mu kupic taka z fisher price'a turkus, zielen i inne kolorki.. wiec moze sciany zostawie w spokoju.. Naklejki na gladkie sciany sie bardzie nadaja, ja tylko na galdkie kleilam to nie powiem jak z innymi. Dziewczyny zrobiłam obiad i czuję się jakbym tonę albo z dwie węgla przerzuciła, tak się zmęczyłam.. a mam plan nalesniki robic, musze dzis je zjesc bo nie wytrzymam ![]() Gratuluje mamusiom dzieciaczkow ![]() I trzymamy sie dalej i wyczekujemy na nowe dzieci wizazowe ![]() Wczoraj ogladalismy z tz atlas chmur, i wiecie co w nocy mialam takie sny, ze nie wiem czy ze mna wporzadku, mozg mi sie zlasowal od tego filmu chyba.. A Twarze w tłumie super ![]() ![]() ![]() Co do książek ja polecam Sekretny język kwiatów - Vanessa Diffenbaugh, Carlos Ruiz Zafón - Cień wiatru, Andrzej Sapkowski - Ostatnie życzenie Gabriel García Márquez Dziecko na niebie
![]() |
![]() |
#379 |
Zadomowienie
|
Trolla: wielkie gratulacje!!!
Nati, Flamaster: Trzymam kciuki ![]() Strippi: Co do kupy Michałaka, to moja Kinga wczoraj zrobiła taką,że aż do brzucha doszła! Mało brakowało a dostałaby się do pępka! (nie wiem co bym wtedy zrobiła ![]() Dragusia: ależ Cię wytrzymali w tym szpitalu, a podejście jak z 30 lat temu... Kasia:powodzenia z tym karmieniem. Na pewno z czasem będzie lepiej. Ja miałam naprawdę małe piersi i nic mi przez ciążę nie urosły i martwiłam się, że nie będę w stanie karmić. No ale jak przyszła połozna to jej mówię, że bym chciała ale z takimi małymi to nie wiem jak. A ona jak zobaczyła to okrzyk: "Ale jakie pani ma porządne sutki!" hehe. Podbudowała mnie. Fakt- sutki to mam jak wentyle od Stara ![]() ![]() ![]() A tak poza tym piękne te Wasze dzieciaczki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#380 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja mam plan na swiateczne wypieki i smakolyki ale wiadomo jak to bedzie dzis z tz i z ojcem chce obgadac co i jak robimy..pewnie w rozjazdach swieta, albo w domu jak nie damy rady. A baczek mega ![]() Cytat:
![]() ![]() Właśnie mój tata przyniósł mi kilka cukierków mix taki, zjadłam prince polo mam znowu na caly tydzien slodkosci.. jeszcze tylko jutro sobie podjem przed KTG ![]() Pije ktoś colę.. bo mam zachciewajkę ![]() Nati kciuki zacisniete.. ![]() Czarny flamaster może już po.. ![]()
Dla Ciebie moje serce bije tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło... PAWEŁEK ![]() 12.04.2013 R. Edytowane przez eluśka87 Czas edycji: 2013-03-25 o 13:31 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#381 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ehhhh tak się zaczytałam ,że spaliłam sobie quinoę .... miała być na obiad ........ :\
![]() |
![]() |
#382 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja po wszystkich wózkowych przemyśleniach skłaniam się do Roan Teo. No właśnie, ja rozumiem że każdy chce przyjść zobaczyć dzidziusia, ok. Ale w moim przypadku mam pewne obawy ze strony teściów. To ich pierwszy wnuk, gdybym tylko na to pozwoliła to rodzic by nawet ze mną chcieli. Już zapowiadają że przyjdą kąpać, co i jak mam robić itd. Ustaliliśmy z TŻ że w szpitalu damy im znać jak już będzie po. Dobrze że mąż jest po mojej stronie i stopuje ich lekko że tak powiem ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#383 |
Zadomowienie
|
hej mamusie!
aż wstyd pisać- witam się w nowym wątku ![]() dawno nie pisałam.. ale dzielnie Was podczytuję i staram się być na bieżąco ![]() ![]() głównie chodziło mi aby w pokoju malutkiej było już wszystko zrobione.. gratuluję wszystkim nowym rozpakowanym już mamusiom! ![]() no i jak wszystkie w dwupaku zazdroszczę i nie mogę się już doczekać mojego maleństwa.. czas pędzi nieubłaganie! dziś rozpoczęty 37 tydzień ![]() jutro mam wizytę więc proszę o kciuki ![]() no i trzymam też za wasze wizyty ![]() jestem ciekawa czy moje żelazo się podniosło trochę (Moderna dzięki za wskazówki dot. przyjmowania) aaa i co do naklejek- pewnie masz tą nieszczęsną raufazę!? ;> ja kupiłam naklejki w Kik'u za parę groszy i się trzymają i na meblach i na ścianie ale to były takie motywy z kwiatkami a takich dla dzieci z Kubusiem czy coś to chyba nie było.. no i dołączam się do mamuś z dolegliwościami.. ja mam chyba wszystkie! puchnie, ciągnie, kłuje, bolą plecy, bolą pachwiny, wędrówki nocne do wc, 2 dniowa ostatnio migrena, no i moje ulubione- zmiany nastrojów ![]() ehh uroki ciąży ![]() pozdrawiam ![]() i trzymam kciuki za CF i nati_85! ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#384 |
Rozeznanie
|
witam się i ja, dziś skończony 36 tydzień (9 m-c), zaczynamy 37
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#385 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() No zmiany nastrojów potrafią być męczące. Ja się bardzo szybko wzruszam - usłyszę jakąś ładną piosenkę i już chce mi sie płakać. Oczywiście w nerwy tez wpadam w zawrotnym tempie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#386 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny pisałyście o ciuszkach na szafie jakas ola sawicka.. link mi również nie działa jakiś namiar inny link??
a na fb pojawila sie dzis nowa stronka z dzidziowymi rzeczami... http://www.pieluchowo.com/category/s...iele-dzieciece moze komus ie cos spodoba sama sie zastanawialam nad takim interesem internetowym ale w koncu dalam sobi spokoj.. ciekawe jak sie na tym wychodzi..
![]() |
#387 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
U mojego teścia nadgorliwość wygląda tak: Przykład 1 - "Byliśmy w okolicy to stwierdziliśmy, że wpadniemy na kawę, żebyś sama nie siedziała" - czasami potrafią tak 7 razy w tygodniu!!! Przykład 2 - "Mamy dla was niespodziankę, zamówiliśmy ten wózek, który oglądaliście, tylko ten granatowy kolor był dziwny wiec wziąłem zielony" Przykład 3 - "Mam nadzieję, że nie macie planów na dziś, będziemy za 10 minut u was i wieziemy wam gości" ( przyjechali z dwoma synami, babcią, ciotką i kuzynką męża z rodziną) ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#388 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#389 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#390 |
Raczkowanie
|
OLDZINX just for You zrobiłam na szybko zdjęcia elementów wózka...nie wiem do końca o co pytasz więc może wypatrzysz to na zdjęciach...jak jeszcze czegos zbliżenie mam zrobić daj znać...jedyny minus jaki wydaje mi sie może być to to, że w spacerówce, ten tył daszka jest jakby nie przymocowany do siedzenia, i może wypadać, albo jakiś przeciąg robić...choć z tego co widziałam większość tak ma więc może tak powinno być trudno powiedzieć...
Do fotelika jest taka dodatkowa nakładka chyba jak małe dziecko się urodzi, ale myślę, że nie będzie potrzebna i ją ściągne... Niby wszystkie pokrowce są do ściągnięcia i można prać... Choć ja słyszałam, że fotelik jak i spacerówka do roku ma potem i tak zmieniasz...fotelik wiadomo bo dziecko już chce siedzieć, a spacerówka bo wygodniej niby jest mieć jakąś mniejszą parasolkę...mam nadzieję, że będę zadowolona i rok wytrzyma ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:24.