|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: A nazwa IV części wątku mamuś wrześniowo-październikowych brzmieć będzie: | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. IV |
|
23 | 42,59% |
| Wyskakują naprzód brzuszki, bo w nich rosną jesienne maluszki |
|
8 | 14,81% |
| Słońca już wyczekujemy, bo wystawić brzuszki chcemy mamusie IX-X.2013 |
|
11 | 20,37% |
| Na słoneczko już czekamy - dzidzie i ich boskie mamy IX-X.2013 |
|
5 | 9,26% |
| wrzesniowo-pazdziernikowe mamusie czekaja na swoje brzusie |
|
4 | 7,41% |
| Non-stop dużo tu gadamy i na jesień wciąż czekamy |
|
3 | 5,56% |
| Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2671 |
|
BAN stały
|
Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III
A ja pościel sobie dzisiaj wyprałam i zmieniłam.
Chyba zacznę prać w płynie i dawać więcej płukań, moze to od proszku mam podrażniona skórę.Piorę a Arielu albo Persilu.Teraz kupiłam Perwool do białego i do kolorów zobaczymy |
|
|
|
#2672 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dziewczyny, trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty, a ja poproszę jutro Mam usg tarczycy. Wyszła mi jakaś nadczynność, mimo że przed ciążą wyniki badań tarczycy były w normie.Kurcze... Dzisiaj znów szefowa wyprowadziła mnie z równowagi. Aż mi się nie chce pisać. Zresztą, w piątek było to samo - robiła problem, żeby mnie jutro puścić na badania, na które jestem umówiona od miesiąca i był to jedyny termin przed wizytą, kiedy mogłam je zrobić. Niby miła, dopytuje się jak się czuje, ale najchętniej chciałaby, żebym pracowała do dnia porodu... Ehh... Aż się chce iść od zaraz na zwolnienie i przynajmniej miałabym bezstresową egzystencję.... |
||||
|
|
|
#2673 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#2674 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty
czarna gratuluje ze wszystko ok To ja tez poprosze o 19:15 Odezwe się pewnie po 21 może 22 bo jadę z Adim i później zanim wrócę , wykąpiemy się i małego uśpie to pewnie tyle czasu zleci. Jadę sama bo tz w pracy ;/ Mama jedzie ze mną żeby Adiego przypilnować i potem ją podrzucam do pracy na nocke. Trzymać kciuki
|
|
|
|
#2675 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III
Ogladam moj ulubiony serial z dawnych lat - Kochane klopoty (Gilmore Girls)
![]() Teraz bede miala czas, by spokojnie obejrzec wszystkie sezony ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
08.09.2013 Adaś Edytowane przez Snow_White1 Czas edycji: 2013-03-25 o 17:27 |
|
|
|
#2676 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i będzie dobrze, z każdym dniem i tygodniem będzie lepiej.3mam kciuki a ja zaczęłam się zastanawiać bo niby mam jakiegoś torbiela czy co, 3cm że ma i gin mówi aaa to nic 3 cm, zniknie, czy wchłonie się powiedział, nie wiem nie miałam z takim czymś do czyniania ale skoro on to 'olal' to ja też mam? ;p |
|
|
|
|
#2677 |
|
Zakorzenienie
|
Trzymam
za wszystkie wizyty
|
|
|
|
#2678 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do USG- ogólnie rzecz biorąc było to moje 4 usg, z czego 2 w polskiej przychodni,a jedno miałam dodatkowe w szpitalu przez to plamienie
|
|
|
#2679 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2680 |
|
Zakorzenienie
|
zmienniczka jeżeli u nich to się nazywa 'genetyczne', to właśnie wtedy
A była to moja druga wizyta- musiałam przyjść specjalnie na pobranie krwi i badanie moczu
|
|
#2681 | ||
|
dryfuję słowami
|
Odp: Dot.: Odp: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III
Cytat:
Co do nosa tez mam tragedię, sucho, krew.. I już kiedyś pisałam, że pomogą woda morska +maść linomag Cytat:
|
|
|
#2682 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki, a Wy piszecie o jajkach sadzonych...
a ja się zastanawiam, czy wolno??? Gdzieś czytałam, że nie można ani sadzonych ani na miękko (oba rodzaje lubię najbardziej
|
#2683 | |
|
Zakorzenienie
|
Ale dzisiaj dużo wizyt
trzymam kciuki ![]() A może by tak stworzyć kalendarz naszych wizyt? fajnie byłoby![]() ---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2684 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2685 | |
|
dryfuję słowami
|
Odp: Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III
Cytat:
|
|
|
#2686 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to tak jak moja wizyta w srode, tez 2...moze i ja dostane poczta..nic mi o tym jednak nie wspomniano...no nic, zobaczymy...
|
|
#2687 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no fakt ze z Tz czasem ciezko nam wytrzymac szczeg jak sie nie widzimy kilka dni. Dla bobasa trzeba wytrzymac---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ---------- Cytat:
|
|
|
#2688 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III
Cytat:
![]() Z przez tego Biebera, który występuje na Arenie, mój TŻ miał problem z dojazdem do domu z pracy... :-/
08.09.2013 Adaś Edytowane przez Snow_White1 Czas edycji: 2013-03-25 o 18:43 |
|
|
|
|
#2689 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewuszki.Jestem mega zadowolono bo własnie przyszły moje zakupy z allegro.Wylicytowałam dosłownie za bezcen(bo 20 zł)rurki ciazowe z mamas and papas.Powiem Wam ze są idealne,swietnie leza i wogole nie zniszczone
Oprocz tego za nie duza kwote udało mi sie wylicytowac sliczny komplecik dla dziewczynki i sukieneczke..Jesli bedzie chlopak to sie to komus opchnie
|
|
|
|
#2690 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2691 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wszystko będzie dobrze. Cytat:
Moja wizyta też bez wow bo lekarz znowu nam nie zmierzył dzidzi nawet... ale mam fotkę, na której w końcu coś widać Cytat:
Cytat:
Co do mojej wizyty: załozona karta ciąży, zważył mnie i trtagedia ;/;/ usg nawet było, dzidzi w końcu nabrało kształtów zapytałam na sam koniec czy fotki nie da (szybko poszłam się ubierać, myślałąm że zrobił), więc ddruknął ostatni widok, frontem, wygląda jak ufoludek ale i tak cudnie No ale znowu nie zmierzył dzidzi ani nic.... ;/ Echh... nieważne, za półtora tygodnia idę do innego lekarza i tamten ma lepszy sprzet to i fotka będzie lepsza i pewnie wymierzy, zrobimy genetyczne. Tyle dobrego, że to 3 wizyta na nfz i za każdym razem miałam bez gadania usg. ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ---------- Aaaaa no i dzidzi się ruszało ![]() ![]() Machało rączkami i nóżkami...
|
|
#2692 | |
|
dryfuję słowami
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III
Cytat:
![]() Dzięki za link do serialu ![]() Kto ma ochotę niech włączy Fakty. Będą te siksy pokazane jak pod Manu stały i piszczaly
Albert Einstein Edytowane przez inwersja Czas edycji: 2013-03-25 o 19:02 |
|
|
|
|
#2693 |
|
Raczkowanie
|
Witam Przyszłe Mamusie.
Podczytuje Was od dawna i dziś nadszedł dzień ujawnienia się. Mam nadzieję, że wybaczycie tak późno, ale musiałam sobie tę ciążę "poukładać". Jestem obecnie w 14 tyg. i 1 dniu, dzidzia poczęta od razu po odstawieniu Nuvaringu, co mnie mega zdziwiło bo lekarze sugerowali problemy i diagnostykę w kierunku PCO. Obecnie cała moja rodzinka się cieszy a najbardziej moja młodsza siostra ![]() W Święta zamierzamy w końcu pojechać do teściów i osobiscie oznajmić radosną nowinę. Trzymam kciuki za wizyty, ja w pt przed genetycznym myślałam że jajo zniosę. |
|
|
|
#2694 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III
ja używam iwostin trójaktywny antyperspirant, bo po tych drogeryjnych dalej się pocę
|
|
|
|
#2695 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III
Teacherka jestes w tym samym tyg co ja zauwazylam teraz
![]() te masc mozna uzywac bo to tylko wachasz mozna ja nacierac dekolt np na noc ale zapach jest bardzo intensywny sa jeszcze takie krople ktorymi skrapla sie posciel i mi tez pomagaly ale nie pamietam nazwy wiem ze byly raczej ziolowe wiec nie ma obaw
|
|
#2696 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tak też czytałam że jeśli się nie będzie powiększało to nic się nie dzieje powinno zniknąć samo. Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#2697 |
|
Zakorzenienie
|
no to miło mi, bo niewiele nas tak mało zaawansowanych tutaj
i to faktycznie przykre, że tamte dziewczyny się przeniosły na tamten wątek, ale to ich sprawa, jak im tak zależy żeby być "w czołówce" tzn. nabardziej zaawansowane... aaa vicks vapo rub sprawdziłam, trzeba konsultować w ciąży z lekarzem. to dobrze, że nie użyłam tydzien temu ![]() Kate, witaj ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/gg64cwa17bxk6227.png Na blogu: Książki, uszywki i nauka angielskiego dla maluszków Edytowane przez teacherka Czas edycji: 2013-03-25 o 19:12 |
|
|
|
#2698 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
właśnie jeśli chodzi o nasz wątek to październik, bo my z września urodzimy, będziemy już coś tam wiedziały, a potem jak Wy urodzicie i będziecie miały pytania to właśnie Wam podpowiemy, dlatego sądze że w tyle lepiej a później to już bardzo podobnie wszystko z tego co podczytuje mamy styczniowo lutowe 2013 na odchowalni
|
|
|
|
|
#2699 |
|
Zadomowienie
|
Mnie czasem rozwala na tych lekach i suplementach ze i tak skonsultowac z lekarzem ...kurde kiedys nie bylo wymyslow takich jak teraz ze ona nie zje tego bo musi zapytac lekarza albo ze nie wezmie tabletki jak ja boli ten brzuch w ciazy albo glowa.
i woli sie meczyc .
|
|
#2700 | |
|
Rozeznanie
|
Trzymam
![]() ![]() z a dzisiejsze wizyty! Dziś na obiad zrobiłam kluski ziemniaczane z twarogiem i boczkiem. ![]() ![]() Smaki dzieciństwa! Tak bardzo to lubię, że nawet ostatnio jak jechałam do mamy to sobie u niej "zamówiłam". Tym razem postanowiłam sama upichcić![]() Ja z mężem znamy się 3,5 roku, mieszkamy razem od 2 lat (wcześniej mieszkaliśmy razem tylko w weekendy, bo ja pracowałam w innym mieście i spotykaliśmy się tylko w weekend). A małżeństwem jesteśmy od lipca 2012r. I w przeciwieństwie do większości, to ja jestem starsza od męża. Ale tylko o rok. ![]() Cytat:
14.09.2013 Filipek 01.02.2016 Leoś Edytowane przez rubinka25 Czas edycji: 2013-03-25 o 19:24 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:53.

Mam usg tarczycy. Wyszła mi jakaś nadczynność, mimo że przed ciążą wyniki badań tarczycy były w normie.
Odezwe się pewnie po 21 może 22 bo jadę z Adim i później zanim wrócę , wykąpiemy się i małego uśpie to pewnie tyle czasu zleci. Jadę sama bo tz w pracy ;/ Mama jedzie ze mną żeby Adiego przypilnować i potem ją podrzucam do pracy na nocke. Trzymać kciuki

sklonnosci do krwiakow ... jeden mi sie zrobil i przez miesiac nie chce sie wchlonac...

a ja się zastanawiam, czy wolno???
Gdzieś czytałam, że nie można ani sadzonych ani na miękko (oba rodzaje lubię najbardziej
fajnie byłoby

dzisiaj idę do tej lekarki od chorób zakaźnych, optymizmu we mnie mało
jeszcze dzisiaj gdzies mi wpadło w oko, że dziewczyna dowiedziała się w 14tc że od 4 serduszko nie bije
Wszystko będzie dobrze.