Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: A nazwa IV części wątku mamuś wrześniowo-październikowych brzmieć będzie:
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. IV 23 42,59%
Wyskakują naprzód brzuszki, bo w nich rosną jesienne maluszki 8 14,81%
Słońca już wyczekujemy, bo wystawić brzuszki chcemy mamusie IX-X.2013 11 20,37%
Na słoneczko już czekamy - dzidzie i ich boskie mamy IX-X.2013 5 9,26%
wrzesniowo-pazdziernikowe mamusie czekaja na swoje brzusie 4 7,41%
Non-stop dużo tu gadamy i na jesień wciąż czekamy 3 5,56%
Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-25, 16:34   #2671
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092
Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III

A ja pościel sobie dzisiaj wyprałam i zmieniłam.
Chyba zacznę prać w płynie i dawać więcej płukań, moze to od proszku mam podrażniona skórę.Piorę a Arielu albo Persilu.Teraz kupiłam Perwool do białego i do kolorów zobaczymy
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 16:38   #2672
pszczoua
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
Jesli chodzi o pocenie to ja strasznie zaczelam pocic sie pod pachami...Masakra jakas..jak nie uzyje szybko antyperspirantu to zaraz czuje mokre....Swoja droga tylko zaczal dzialac na mnie Ladyspictik-zaden inny..
Ja mam ten sam problem, może spróbuję sobie kupić ten antyperspirant. A używasz w sprayu czy w sztyfcie?
Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
U mnie uspokoiło się w 16tc. Czasem jeszcze złapią mnie mdłości na chwilę, ale jest lepiej. Dla odmiany pojawiła się zgaga i kłopoty ze spaniem rano (ja byłam zawsze spiochem - jak mogłam, to spałam do 10-11, a teraz 6 rano pobudka, a nawet o 4...potem w ciagu dnia mnie muli).
Mam to samo ze spaniem. Wcześniej się z rana dobudzić nie mogłam, a teraz o 6 na nogach... W dzień ziewam, wieczorem szybko padam i z TŻtem nie możemy sobie nawet całego filmu razem obejrzeć przed snem, bo nie daję rady.
Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
ja mam strasznie wrazliwa na twarzy poprostu jakas masakra, do tego zaczelo mi wychodzic jakies uczulenie na kosmetyki ktorych normalnie wczesniej uzywalam albo to AZS, nie mam pojecia, ale pojawiaja mi sie takie suche placki na powiekach i pod oczami, wygladam okropnie a jak jeszcze podraznie zmywajac makijaz to juz w ogole pozal sie boze
Ja miałam to samo w okolicach oczu. Było to AZS i lekarz rodzinna poleciła mi wówczas maść, która bardzo mi pomogła. Na ten czas była to jedyna niesterydowa maść na tę przypadłość, a nazywa się Elidel. Tylko nie wiem, czy w ciąży można. Musiałabyś poszukać w necie ulotkę.
Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ja mam coraz większy problem z nosem - przed ciążą stosowałam spray sterydowy na alergię, aw ciąży odstawiłam i przerzuciłam się na sól morską (spray hipertoniczny), który m isię skończył kilka dni temu, ale stan mojego nosa pogarsza się - coraz bardziej suchy mi się wydaje i zatkany i coraz częściej też mi leci krew, ale nie wydaje mi się, zeby to była infekcja. Czy któraś z was zna jakiś skuteczny sposób na nawilżenie/odetkanie nosa i sprawienie, żeby już ta krew nie leciałą?
Generalnie ja, gdy mam katar mam bardzo bolące i przekrwione okolice nosa i najlepsza na to jest zwykła maść majerankowa (w aptece kosztuje chyba 3zł). Można ją stosować w ciąży, no chyba że ty masz tylko problem wewnątrz noska...

Dziewczyny, trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty, a ja poproszę jutro Mam usg tarczycy. Wyszła mi jakaś nadczynność, mimo że przed ciążą wyniki badań tarczycy były w normie.

Kurcze... Dzisiaj znów szefowa wyprowadziła mnie z równowagi. Aż mi się nie chce pisać. Zresztą, w piątek było to samo - robiła problem, żeby mnie jutro puścić na badania, na które jestem umówiona od miesiąca i był to jedyny termin przed wizytą, kiedy mogłam je zrobić. Niby miła, dopytuje się jak się czuje, ale najchętniej chciałaby, żebym pracowała do dnia porodu... Ehh... Aż się chce iść od zaraz na zwolnienie i przynajmniej miałabym bezstresową egzystencję....
Stary 2013-03-25, 16:53   #2673
zmienniczka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Dziewczyny w maju idę na komunię,nie będę mieć takiego brzucha jak panie na fotkach,ale najwyżej się zwęzi bo zupełnie nie wiem jaki będę mieć. Która lepsza?
jaka ma twarz ta na 2 zdjeciu

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Ja też i martwi mnie to moje ostatnie oslabienie... Dziś mam dopiero 10t6d...

Prosimy o mocne kciuki!
nie martw sie, tez tak mialam...

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Nawet na żadne życzenie. Po prostu poszłam na wizytę i wiedziałam,że będą mi pobierać. Dodatkowo pobrali też na rozpoznanie chorób u dziecka. Wyników jeszcze nie mam,ale mają przyjść listownie
a to bylo przy badaniu genetycznym? czy jak? w ktorym tyg jestes?

Cytat:
Hej ho!
Jesteśmy z powrotem. Wizytą jestem MEGA rozczarowana Jadąc tam myślałam,że badanie będzie bardziej szczegółowe,ale niestety byłam w wielkim błędzie. Pokazała mi gdzie jest głowa,rączki,nóżki i TYLE! Masakra jakaś! Aaaa,no i jeszcze pogratulowała Sprzęt mega do dupy- nawet dobrze buźki nie zobaczyłam,chociaż była przybliżona. Pamietam,że jak byłam z Mają w tym tygodniu to już ślicznie nosek było widać...
Przeziernością karkową się nie martwię,bo podczas badania w 11 tygodniu,polski lekarz powiedział,że już widzi,że jest dobra. A dzidziek mierzy już prawie 6 cm,także rooośnie
I tyle,moje Kochane... żadnego WOW!
Jak zapytalismy o płeć,to stwierdziła,że jest za wczesnie i dowiem się w 20 tygodniu-wtedy też zbadają inne części ciała.

Aaaa,ważę 55 kg -czyli przytyłam 2 kg!
widzisz? to twoje 1 usg?

http://babystrology.com/tickers/baby..."180"></embed>
zmienniczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 17:17   #2674
ewacia85
Wtajemniczenie

dziewczyny trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty czarna gratuluje ze wszystko ok To ja tez poprosze o 19:15 Odezwe się pewnie po 21 może 22 bo jadę z Adim i później zanim wrócę , wykąpiemy się i małego uśpie to pewnie tyle czasu zleci. Jadę sama bo tz w pracy ;/ Mama jedzie ze mną żeby Adiego przypilnować i potem ją podrzucam do pracy na nocke. Trzymać kciuki
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 17:21   #2675
Snow_White1
Wtajemniczenie

Odp: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III

Ogladam moj ulubiony serial z dawnych lat - Kochane klopoty (Gilmore Girls)
Teraz bede miala czas, by spokojnie obejrzec wszystkie sezony

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Edytowane przez Snow_White1
Czas edycji: 2013-03-25 o 17:27
Snow_White1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 17:23   #2676
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez shure Pokaż wiadomość
no niestety mam ciaze zagrozona ... sklonnosci do krwiakow ... jeden mi sie zrobil i przez miesiac nie chce sie wchlonac... teraz te problemy z tarczyca, pobyt w szpitalu .Ciagle cos jak nie plamienia, krwawienia to uplawy i wiecznie cos
a my z Tz chodzimy i tylko patrzymy sie na siebie jak bysmy mieli po 12 lat i az tacy czerwoni
aj no to rzeczywiście ciężka sprawa, ale miejmy nadzieję że wszystko szybko się uspokoi i będzie dobrze, z każdym dniem i tygodniem będzie lepiej.
3mam kciuki
a ja zaczęłam się zastanawiać bo niby mam jakiegoś torbiela czy co, 3cm że ma i gin mówi aaa to nic 3 cm, zniknie, czy wchłonie się powiedział, nie wiem nie miałam z takim czymś do czyniania ale skoro on to 'olal' to ja też mam? ;p
Larysa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 17:24   #2677
__Paulinka__
Zakorzenienie

Trzymam za wszystkie wizyty
__Paulinka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 17:37   #2678
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zmienniczka Pokaż wiadomość
jaka ma twarz ta na 2 zdjeciu

nie martw sie, tez tak mialam...

a to bylo przy badaniu genetycznym? czy jak? w ktorym tyg jestes?

widzisz? to twoje 1 usg?
Hmmm,masz na myśli to badanie,w którym wykrywają zespół Downa,tak? Bo jeśli o to pytasz,to właśnie wtedy za jednym razem miałam pobieraną krew

Co do USG- ogólnie rzecz biorąc było to moje 4 usg, z czego 2 w polskiej przychodni,a jedno miałam dodatkowe w szpitalu przez to plamienie

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 17:41   #2679
zmienniczka
Zadomowienie

Cytat:
Hmmm,masz na myśli to badanie,w którym wykrywają zespół Downa,tak? Bo jeśli o to pytasz,to właśnie wtedy za jednym razem miałam pobieraną krew

Co do USG- ogólnie rzecz biorąc było to moje 4 usg, z czego 2 w polskiej przychodni,a jedno miałam dodatkowe w szpitalu przez to plamienie
tak, pytalam kiedy mialas ta morfologie robiona, przy ktorej wizycie z kolei lub przy jakich innych badaniach? przy tym genetycznym wlasnie?

Stary 2013-03-25, 17:44   #2680
87czarna
Zakorzenienie

zmienniczka jeżeli u nich to się nazywa 'genetyczne', to właśnie wtedy A była to moja druga wizyta- musiałam przyjść specjalnie na pobranie krwi i badanie moczu

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 17:46   #2681
inwersja
dryfuję słowami

Odp: Dot.: Odp: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Ja mam ten sam problem, może spróbuję sobie kupić ten antyperspirant. A używasz w sprayu czy w sztyfcie?

Mam to samo ze spaniem. Wcześniej się z rana dobudzić nie mogłam, a teraz o 6 na nogach... W dzień ziewam, wieczorem szybko padam i z TŻtem nie możemy sobie nawet całego filmu razem obejrzeć przed snem, bo nie daję rady.

Ja miałam to samo w okolicach oczu. Było to AZS i lekarz rodzinna poleciła mi wówczas maść, która bardzo mi pomogła. Na ten czas była to jedyna niesterydowa maść na tę przypadłość, a nazywa się Elidel. Tylko nie wiem, czy w ciąży można. Musiałabyś poszukać w necie ulotkę.

Generalnie ja, gdy mam katar mam bardzo bolące i przekrwione okolice nosa i najlepsza na to jest zwykła maść majerankowa (w aptece kosztuje chyba 3zł). Można ją stosować w ciąży, no chyba że ty masz tylko problem wewnątrz noska...

Dziewczyny, trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty, a ja poproszę jutro Mam usg tarczycy. Wyszła mi jakaś nadczynność, mimo że przed ciążą wyniki badań tarczycy były w normie.

Kurcze... Dzisiaj znów szefowa wyprowadziła mnie z równowagi. Aż mi się nie chce pisać. Zresztą, w piątek było to samo - robiła problem, żeby mnie jutro puścić na badania, na które jestem umówiona od miesiąca i był to jedyny termin przed wizytą, kiedy mogłam je zrobić. Niby miła, dopytuje się jak się czuje, ale najchętniej chciałaby, żebym pracowała do dnia porodu... Ehh... Aż się chce iść od zaraz na zwolnienie i przynajmniej miałabym bezstresową egzystencję....
Na poty polecam bloker Ziaja. Mój mąż się tłucze, że to na pewno szkodzi, bo jak się używa regularnie (1 czy 2w tyg na noc), bo na prawdę blokuje pot , ale specjalnie sprawdzałam i widziałam, że dziewczyny w ciąży używaly

Co do nosa tez mam tragedię, sucho, krew.. I już kiedyś pisałam, że pomogą woda morska +maść linomag

Cytat:
Ogladam moj ulubiony serial z dawnych lat - Kochane klopoty (Gilmore Girls)

A gdzie można je obejrzeć? Tez uwielbiam ten serial
Stary 2013-03-25, 17:50   #2682
Madziuchna27
Zakorzenienie

Dziewczynki, a Wy piszecie o jajkach sadzonych... a ja się zastanawiam, czy wolno??? Gdzieś czytałam, że nie można ani sadzonych ani na miękko (oba rodzaje lubię najbardziej ) To jak to jest?

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 17:53   #2683
bojatoja
Zakorzenienie

Ale dzisiaj dużo wizyt trzymam kciuki

A może by tak stworzyć kalendarz naszych wizyt? fajnie byłoby

---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ----------

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Dziewczynki, a Wy piszecie o jajkach sadzonych... a ja się zastanawiam, czy wolno??? Gdzieś czytałam, że nie można ani sadzonych ani na miękko (oba rodzaje lubię najbardziej ) To jak to jest?
Też niby o tym słyszałam ale uwielbiam jajka sadzone i jem mam nadzieję, że nic mi po nich nie będzie
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 17:54   #2684
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
Ale dzisiaj dużo wizyt trzymam kciuki

A może by tak stworzyć kalendarz naszych wizyt? fajnie byłoby
tak, kalendarz wizyt to super sprawa ! wtedy wszystkie będziemy na bieżąco

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 17:56   #2685
inwersja
dryfuję słowami

Odp: Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Ja sadzone jem, ale takie wysmazone. Nie wolno surowych, więc nie powinno się rozlewac, ale jak białko i żółtko zetnie się to myślę, że może być. Wiadomo, że lepsze jak się żółtko rozlewa, ale cóż, życie... A miękkie to raczej nie, bo tam to już na pewno jest niedogotowane. A jak dokonujesz to już będzie na twardo.
Stary 2013-03-25, 18:02   #2686
zmienniczka
Zadomowienie

Cytat:
zmienniczka jeżeli u nich to się nazywa 'genetyczne', to właśnie wtedy A była to moja druga wizyta- musiałam przyjść specjalnie na pobranie krwi i badanie moczu
mowiac badania genetyczne mam na mysli badania krwi w kierunku zespolu Downa itd..no bo jak inaczej to nazwac? :P w Pl rbia je z USG a tu z krwi...
to tak jak moja wizyta w srode, tez 2...moze i ja dostane poczta..nic mi o tym jednak nie wspomniano...no nic, zobaczymy...

Stary 2013-03-25, 18:13   #2687
shure
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dirtymagic85 Pokaż wiadomość
No to współczuję ci shure stresów i celibatu, ale jak mus to mus. Trzymam kciuki, żeby z ciążą było wszystko dobrze mimo różnych dodatkowych przebojów
Dziekuje bardzo no fakt ze z Tz czasem ciezko nam wytrzymac szczeg jak sie nie widzimy kilka dni. Dla bobasa trzeba wytrzymac

---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ----------

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
aj no to rzeczywiście ciężka sprawa, ale miejmy nadzieję że wszystko szybko się uspokoi i będzie dobrze, z każdym dniem i tygodniem będzie lepiej.
3mam kciuki
a ja zaczęłam się zastanawiać bo niby mam jakiegoś torbiela czy co, 3cm że ma i gin mówi aaa to nic 3 cm, zniknie, czy wchłonie się powiedział, nie wiem nie miałam z takim czymś do czyniania ale skoro on to 'olal' to ja też mam? ;p
Nie masz sie co stresowac narazie i tak nie mogl by ci go usunac ze wzgledu na ciaze czesto jest tak ze male torbiele sie wchlaniaja . prawdopodobnie jesli by sie nie wchlonal to przy czyszczeniu( w trakcie porodu ) ci usuna.

[*]
shure jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 18:41   #2688
Snow_White1
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
Na poty polecam bloker Ziaja. Mój mąż się tłucze, że to na pewno szkodzi, bo jak się używa regularnie (1 czy 2w tyg na noc), bo na prawdę blokuje pot , ale specjalnie sprawdzałam i widziałam, że dziewczyny w ciąży używaly

Co do nosa tez mam tragedię, sucho, krew.. I już kiedyś pisałam, że pomogą woda morska +maść linomag

A gdzie można je obejrzeć? Tez uwielbiam ten serial
Np. www.twoje-seriale.tv lub inna strona tego typu

Z przez tego Biebera, który występuje na Arenie, mój TŻ miał problem z dojazdem do domu z pracy... :-/

Edytowane przez Snow_White1
Czas edycji: 2013-03-25 o 18:43
Snow_White1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 18:42   #2689
policzanka
Wtajemniczenie

Hej dziewuszki.Jestem mega zadowolono bo własnie przyszły moje zakupy z allegro.Wylicytowałam dosłownie za bezcen(bo 20 zł)rurki ciazowe z mamas and papas.Powiem Wam ze są idealne,swietnie leza i wogole nie zniszczoneOprocz tego za nie duza kwote udało mi sie wylicytowac sliczny komplecik dla dziewczynki i sukieneczke..Jesli bedzie chlopak to sie to komus opchnie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00006.jpg (40,9 KB, 33 załadowań)
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 18:48   #2690
policzanka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Uzywam w sztyfcie.Od jakiegos czasu mozna go dostac w Biedronce
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 18:54   #2691
teacherka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
Vea, po z wyników wynika( ), że przechodziła, pytanie tylko kiedy, przed czy juz w czasie ciąży dzisiaj idę do tej lekarki od chorób zakaźnych, optymizmu we mnie mało jeszcze dzisiaj gdzies mi wpadło w oko, że dziewczyna dowiedziała się w 14tc że od 4 serduszko nie bije czasem się zastanawiam czy ja si e za bardzo nei ciesze z tej ciązy, że coś może byc nei tak ciąża nas zaskoczyła po tych kilkunastu miesiącach starań.
Trzeba myślec pozytywnie! Wszystko będzie dobrze.

Cytat:
Hej ho!
Jesteśmy z powrotem. Wizytą jestem MEGA rozczarowana Jadąc tam myślałam,że badanie będzie bardziej szczegółowe,ale niestety byłam w wielkim błędzie. Pokazała mi gdzie jest głowa,rączki,nóżki i TYLE! Masakra jakaś! Aaaa,no i jeszcze pogratulowała Sprzęt mega do dupy- nawet dobrze buźki nie zobaczyłam,chociaż była przybliżona. Pamietam,że jak byłam z Mają w tym tygodniu to już ślicznie nosek było widać...
Przeziernością karkową się nie martwię,bo podczas badania w 11 tygodniu,polski lekarz powiedział,że już widzi,że jest dobra. A dzidziek mierzy już prawie 6 cm,także rooośnie
I tyle,moje Kochane... żadnego WOW!
Jak zapytalismy o płeć,to stwierdziła,że jest za wczesnie i dowiem się w 20 tygodniu-wtedy też zbadają inne części ciała.

Aaaa,ważę 55 kg -czyli przytyłam 2 kg!
Jaka Ty chuda....
Moja wizyta też bez wow bo lekarz znowu nam nie zmierzył dzidzi nawet... ale mam fotkę, na której w końcu coś widać

Cytat:
Napisane przez shure Pokaż wiadomość
dziewczyny co do kataru to moze Vick kupcie sobie i wachajcie. taka masc o intensywnym zapachu branatowe opakowaie z zielona nakretka bardzo fajnie udraznia drogi oddechowe. Ja zczeze mowiac oprocz zapachu benzyny uwielbiam tez vik'a
A na pewno można? bo coś mi się wydaje że nie....

Cytat:
Ogladam moj ulubio
ny serial z dawnych lat - Kochane klopoty (Gilmore Girls)
Też lubię i w tamtym tygodniu oglądałam

Co do mojej wizyty:

załozona karta ciąży, zważył mnie i trtagedia ;/;/
usg nawet było, dzidzi w końcu nabrało kształtów
zapytałam na sam koniec czy fotki nie da (szybko poszłam się ubierać, myślałąm że zrobił), więc ddruknął ostatni widok, frontem, wygląda jak ufoludek ale i tak cudnie
No ale znowu nie zmierzył dzidzi ani nic.... ;/ Echh... nieważne, za półtora tygodnia idę do innego lekarza i tamten ma lepszy sprzet to i fotka będzie lepsza i pewnie wymierzy, zrobimy genetyczne.

Tyle dobrego, że to 3 wizyta na nfz i za każdym razem miałam bez gadania usg.

---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ----------

Aaaaa no i dzidzi się ruszało Machało rączkami i nóżkami...
teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 18:59   #2692
inwersja
dryfuję słowami

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III

Cytat:
Np. www.twoje-seriale.tv lub inna strona tego typu

Z przez tego Biebera, który występuje na Arenie, mój TŻ miał problem z dojazdem do domu z pracy... :-/
Mój ma w tym tyg na popo i dopiero o 21h kończy. Ale na początku jak zobaczyliśmy dopoludnia to stadko dziewuszek pod hotelem Angel's to pomyslelismy, że wycieczka.. Ale nie, po chwili nas olsnilo, że one tam się pewnie pocą ostro przed tym lovelasem dla ubogich

Dzięki za link do serialu

Kto ma ochotę niech włączy Fakty. Będą te siksy pokazane jak pod Manu stały i piszczaly

Edytowane przez inwersja
Czas edycji: 2013-03-25 o 19:02
inwersja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 19:05   #2693
katee86
Raczkowanie

Witam Przyszłe Mamusie.
Podczytuje Was od dawna i dziś nadszedł dzień ujawnienia się. Mam nadzieję, że wybaczycie tak późno, ale musiałam sobie tę ciążę "poukładać". Jestem obecnie w 14 tyg. i 1 dniu, dzidzia poczęta od razu po odstawieniu Nuvaringu, co mnie mega zdziwiło bo lekarze sugerowali problemy i diagnostykę w kierunku PCO.
Obecnie cała moja rodzinka się cieszy a najbardziej moja młodsza siostra
W Święta zamierzamy w końcu pojechać do teściów i osobiscie oznajmić radosną nowinę.
Trzymam kciuki za wizyty, ja w pt przed genetycznym myślałam że jajo zniosę.
katee86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 19:05   #2694
201704210903
Konto usunięte

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III

ja używam iwostin trójaktywny antyperspirant, bo po tych drogeryjnych dalej się pocę
201704210903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 19:07   #2695
shure
Zadomowienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III

Teacherka jestes w tym samym tyg co ja zauwazylam teraz
te masc mozna uzywac bo to tylko wachasz mozna ja nacierac dekolt np na noc ale zapach jest bardzo intensywny sa jeszcze takie krople ktorymi skrapla sie posciel i mi tez pomagaly ale nie pamietam nazwy wiem ze byly raczej ziolowe wiec nie ma obaw

[*]
Stary 2013-03-25, 19:10   #2696
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez shure
Nie masz sie co stresowac narazie i tak nie mogl by ci go usunac ze wzgledu na ciaze czesto jest tak ze male torbiele sie wchlaniaja . prawdopodobnie jesli by sie nie wchlonal to przy czyszczeniu( w trakcie porodu ) ci usuna.
uf
tak też czytałam że jeśli się nie będzie powiększało to nic się nie dzieje powinno zniknąć samo.

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
Hej dziewuszki.Jestem mega zadowolono bo własnie przyszły moje zakupy z allegro.Wylicytowałam dosłownie za bezcen(bo 20 zł)rurki ciazowe z mamas and papas.Powiem Wam ze są idealne,swietnie leza i wogole nie zniszczoneOprocz tego za nie duza kwote udało mi sie wylicytowac sliczny komplecik dla dziewczynki i sukieneczke..Jesli bedzie chlopak to sie to komus opchnie
fajny komplecik a ja też muszę za jakimiś portkami popatrzeć bo kurcze dziś ubrałam jedne takie co jeszcze jakiś czas temu dobrze mi się w nich chodziło, byłam w nich może 10 min i zrezygnowałam... na szczęście mam jeszcze jedne luźniejsze u góry, ale są jasne więc codziennie w nich nie będę chodziła ;p i jedne całkowicie szersze szare ale to jeszcze chwile poczekają, muszę właśnie jakieś legginsy znaleźć takie niby jeansowe

Cytat:
Co do mojej wizyty:

załozona karta ciąży, zważył mnie i trtagedia ;/;/
usg nawet było, dzidzi w końcu nabrało kształtów
zapytałam na sam koniec czy fotki nie da (szybko poszłam się ubierać, myślałąm że zrobił), więc ddruknął ostatni widok, frontem, wygląda jak ufoludek ale i tak cudnie
No ale znowu nie zmierzył dzidzi ani nic.... ;/ Echh... nieważne, za półtora tygodnia idę do innego lekarza i tamten ma lepszy sprzet to i fotka będzie lepsza i pewnie wymierzy, zrobimy genetyczne.

Tyle dobrego, że to 3 wizyta na nfz i za każdym razem miałam bez gadania usg.

---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ----------

Aaaaa no i dzidzi się ruszało Machało rączkami i nóżkami...
dobrze że wszystko w porządku

---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ----------

Cytat:
Napisane przez katee86 Pokaż wiadomość
Witam Przyszłe Mamusie.
Podczytuje Was od dawna i dziś nadszedł dzień ujawnienia się. Mam nadzieję, że wybaczycie tak późno, ale musiałam sobie tę ciążę "poukładać". Jestem obecnie w 14 tyg. i 1 dniu, dzidzia poczęta od razu po odstawieniu Nuvaringu, co mnie mega zdziwiło bo lekarze sugerowali problemy i diagnostykę w kierunku PCO.
W Święta zamierzamy w końcu pojechać do teściów i osobiscie oznajmić radosną nowinę.
hej
Stary 2013-03-25, 19:11   #2697
teacherka
Zakorzenienie

no to miło mi, bo niewiele nas tak mało zaawansowanych tutaj i to faktycznie przykre, że tamte dziewczyny się przeniosły na tamten wątek, ale to ich sprawa, jak im tak zależy żeby być "w czołówce" tzn. nabardziej zaawansowane...

aaa vicks vapo rub sprawdziłam, trzeba konsultować w ciąży z lekarzem. to dobrze, że nie użyłam tydzien temu

Kate, witaj

Edytowane przez teacherka
Czas edycji: 2013-03-25 o 19:12
teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 19:15   #2698
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
no to miło mi, bo niewiele nas tak mało zaawansowanych tutaj i to faktycznie przykre, że tamte dziewczyny się przeniosły na tamten wątek, ale to ich sprawa, jak im tak zależy żeby być "w czołówce" tzn. nabardziej zaawansowane...
a ja to nawet bym wolała być trochę bardziej z tyłu właśnie jeśli chodzi o nasz wątek to październik, bo my z września urodzimy, będziemy już coś tam wiedziały, a potem jak Wy urodzicie i będziecie miały pytania to właśnie Wam podpowiemy, dlatego sądze że w tyle lepiej a później to już bardzo podobnie wszystko z tego co podczytuje mamy styczniowo lutowe 2013 na odchowalni
Stary 2013-03-25, 19:20   #2699
shure
Zadomowienie

Mnie czasem rozwala na tych lekach i suplementach ze i tak skonsultowac z lekarzem ...kurde kiedys nie bylo wymyslow takich jak teraz ze ona nie zje tego bo musi zapytac lekarza albo ze nie wezmie tabletki jak ja boli ten brzuch w ciazy albo glowa.
i woli sie meczyc .

[*]
Stary 2013-03-25, 19:20   #2700
rubinka25
Rozeznanie

Trzymam z a dzisiejsze wizyty!

Dziś na obiad zrobiłam kluski ziemniaczane z twarogiem i boczkiem. Smaki dzieciństwa! Tak bardzo to lubię, że nawet ostatnio jak jechałam do mamy to sobie u niej "zamówiłam". Tym razem postanowiłam sama upichcić

Ja z mężem znamy się 3,5 roku, mieszkamy razem od 2 lat (wcześniej mieszkaliśmy razem tylko w weekendy, bo ja pracowałam w innym mieście i spotykaliśmy się tylko w weekend). A małżeństwem jesteśmy od lipca 2012r. I w przeciwieństwie do większości, to ja jestem starsza od męża. Ale tylko o rok.

Cytat:
Napisane przez katee86 Pokaż wiadomość
Witam Przyszłe Mamusie.
Witaj, oczywiście, że wybaczamy!!! Byle było nas jak najwięcej.

01.02.2016
Leoś

Edytowane przez rubinka25
Czas edycji: 2013-03-25 o 19:24
rubinka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości