Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III - Strona 88 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: A nazwa IV części wątku mamuś wrześniowo-październikowych brzmieć będzie:
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. IV 23 42,59%
Wyskakują naprzód brzuszki, bo w nich rosną jesienne maluszki 8 14,81%
Słońca już wyczekujemy, bo wystawić brzuszki chcemy mamusie IX-X.2013 11 20,37%
Na słoneczko już czekamy - dzidzie i ich boskie mamy IX-X.2013 5 9,26%
wrzesniowo-pazdziernikowe mamusie czekaja na swoje brzusie 4 7,41%
Non-stop dużo tu gadamy i na jesień wciąż czekamy 3 5,56%
Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-25, 13:08   #2611
tancerka212
Zakorzenienie

Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
moja mama miała aż do 6 miesiąca ciąży, modlę się żeby u mnie skończyły sie wraz z I trymestrem
nic nie mów moja mama miała całą ciążę mdłości i nawet jadąc rodzić jeszcze sobie pawia puściła także modlę się żeby ten wspominany przez was 16 tydzień przyniósł wreszcie spokój
tancerka212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 13:12   #2612
ja-ika
Zakorzenienie

Witam Was, obudziłam się dziś z bólem głowy. Po śniadaniu ból się wzmocnił, więc się położyłam i musiałam szybko wstawać, by zdążyć do łazienki. No i poleciał pawik. Poczułam się lepiej, ale głowa nadal bolała. więc zasnęłam. Przed chwilą się obudziłam taka głodna, że szok. Zjadłam zupę pieczarkową, a głowa nadal boli. Czas wziąć Apap.

Któraś pisała o stażu w związku, jesteśmy z mężem 14 lat po ślubie (we wrześniu minie) wcześniej byliśmy ze sobą 1,5 roku.

---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ----------

Cytat:
Napisane przez tancerka212 Pokaż wiadomość
nic nie mów moja mama miała całą ciążę mdłości i nawet jadąc rodzić jeszcze sobie pawia puściła także modlę się żeby ten wspominany przez was 16 tydzień przyniósł wreszcie spokój
W poprzedniej ciąży też prawie całą wymiotowałam i na porodówce też puściłam pawika, już leżąc na stole
Stary 2013-03-25, 13:16   #2613
__Paulinka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
no helooooł dziewczyny

Boże co ja was nadrobiłam... No dobra może nie jakoś super dokładnie ale jednak zawsze

Byczę się pobytem w Polsce, teść mnie już do szału doprowadza, babcia męża też a o mamie to już nie wspominam... Czuje się jak jakaś nienormalna, za którą trzeba chodzić sto razy na dzień i przypominać jej, że ma zjeść. No ale poza tym to nie narzekam jest fajnie Jeszcze dwa tyg

Dostałam decyzję o przyznaniu zasiłku ciążowego w bardzo fajnej kwocie więc jestem naprawdę happy

Mój mąż chyba ma już syndrom wicia gniazda bo sto razy dziennie ma nowy pomysł na pokój dla dziecka... Nie wiem skąd tyle pomysłów na pokój 4m2

Byłam z bratową na wózkach. Wcześniej nie zwracałam szczególnej uwagi na wielkość kół, raczej na to czy są pompowane ale przejechałam się różnymi wózkami po sklepie i jednak wielkie kołą to jest to. I to wszystkie cztery. Mój obecny faworyt to xlander move. No ideał.

A o 13 mam wizytę. Miałam iść w czwartek ale w sobotę troszkę plamiłam. Takie jednorazowe plamienie na brązowo, bezbolesne. No nie wiem co myśleć, się okaże dziś. I w ogóle chyba mnie katar i gardło boli muszę do apteki.

I mam dżinsy ciążowe z hm są super

Ależ ja tu dawno nie byłam, cóż za tęsknota
_Paulinka_ przyjeżdżaj bo fajnie tu

takiej to dobrze:P wiem, że tam fajnie, więc już jutro wskakuje w samolot, który leci bezpośrednio do Gdńska 2 godzinki i jestem
Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
I zauważyłam, że się pocę, też w stopy, nigdy nie miałam takiego problemu.Skarpetki mogłam czasami 2 dni nosić.
ja nie zauważylam żadnych zmian a nie zmieniałas skarpetek codziennie?:P
__Paulinka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 13:17   #2614
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Witam Was, obudziłam się dziś z bólem głowy. Po śniadaniu ból się wzmocnił, więc się położyłam i musiałam szybko wstawać, by zdążyć do łazienki. No i poleciał pawik. Poczułam się lepiej, ale głowa nadal bolała. więc zasnęłam. Przed chwilą się obudziłam taka głodna, że szok. Zjadłam zupę pieczarkową, a głowa nadal boli. Czas wziąć Apap.
może ciśnienie masz niskie- napij się kilka łyczków kawy- może poczujesz troszkę ulgi
Stary 2013-03-25, 13:19   #2615
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
może ciśnienie masz niskie- napij się kilka łyczków kawy- może poczujesz troszkę ulgi
Właśnie już od ponad miesiąca nie piję kawy, jakoś mnie odrzuciło. Na samą myśl o kawie mnie trzepie
Stary 2013-03-25, 13:21   #2616
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
mam na waku taka co wlsnie cala ciaze to i mogla na palcach jednej reki policzyc dni bez pawia... u niej wlasnie to rodzinne...

---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ----------

co ja chciała... aaa... z mezem znamy sie juz pona 10 lat a malzenstwem jestesmy od 6, we wrzesniu bedzie 7... moze na 10 rocznice pojedziemy na podróż poslubna

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 13:23   #2617
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
Właśnie już od ponad miesiąca nie piję kawy, jakoś mnie odrzuciło. Na samą myśl o kawie mnie trzepie
Też mnie już kawa nie kręci
Za to dziś chodzi za mną taka pizzerka albo paluch z serem a próbowałam stanąć pod jakimś sklepem to tak zawalone, że odlot. I wróciłam głodna i zła. A że u mamy jestem to nawet nie wiem co sobie na pocieszenie upichcić

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 13:24   #2618
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość

co ja chciała... aaa... z mezem znamy sie juz pona 10 lat a malzenstwem jestesmy od 6, we wrzesniu bedzie 7... moze na 10 rocznice pojedziemy na podróż poslubna
nieźle oby się udało hehehe to jeszcze tylko 3 lata przy tych 7 co już minęły to pikuś
Stary 2013-03-25, 13:26   #2619
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Nie macie problemu z wrażliwością skóry?Ja nie toleruje niektórych materiałów, bo mnie skóra swędzi tak, że nie wytrzymuję.
ja mam strasznie wrazliwa na twarzy poprostu jakas masakra, do tego zaczelo mi wychodzic jakies uczulenie na kosmetyki ktorych normalnie wczesniej uzywalam albo to AZS, nie mam pojecia, ale pojawiaja mi sie takie suche placki na powiekach i pod oczami, wygladam okropnie a jak jeszcze podraznie zmywajac makijaz to juz w ogole pozal sie boze

Cytat:
I zauważyłam, że się pocę, też w stopy, nigdy nie miałam takiego problemu.Skarpetki mogłam czasami 2 dni nosić.
mam to samo, tzn nie poce sie tak, by wode wyciskac, a najgorzej mam jak jeszcze w kapciach chodze :/ wieczne uczucie zmarznietych nog

Cytat:
weszłam sobie z ciekawości na wątek mamuś listopadowo- grudniowych a tam aż 9 mamuś terminowo z wrześniowo-październikowych ja nie wiem czemu jak ktoś jest dajmy na to z tej drugiej połowy wątku czyli tak jak u nas z października to idzie sobie już do następnego wątku i tymsamym potem jest 10 tygodni do przodu od innych mamuś z normalnego terminowego swojego wątku
tez do zauwazylam tak samo misia chwile popisala i sie zmyla na tamten watek twierdzac ze sie nie odnajduje. no coz, laski bez

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
o wow powiem tyle to naprawdę musiałabyć znaczy JEST miłość od pierszego zobaczenia super gratuluje i oby tak dalej!
u mnie to rodzinne babcia z dziadkiem pobrali sie po 2 tyg znajomosci, moja mama z tata, po 3 miesiacach tez o slubie zdecydowali wiec u mnie jakos samo z siebie wyszlo tzn tz juz mi po 2 tyg znajomosci gadal, ze to szalenstwo ale on wie ze ja bede jego zona i matka jego dzieci, ale ze nie jest wariatem by sie po 2 tyg oswiadczac

ale nie powiem, ciezko z nim czasem mam bo jest strasznie uparty i raczej z tych co wiecznie mysli ze ma racje i ciezko go przekonac do tego ze sie myli troszke nam zajelo dotarcie sie, ale teraz jest super, jak by ktos z boku spojrzal to by nie powiedzial ze jestesmy malzenstwem, bo czasem zachowujemy sie jak dwa glupki no i oboje jestesmy z tych co sie z uczuciami nie afiszuja, wiec np moja matka twierdzi ze zimne z nas malzenstwo ale to nie prawda w domku jest inaczej no i tz teraz stuknie 32 lata, miedzy nami jest 7 lat roznicy.

boze dziewczyny mialam mloda uspic i sie do porzadku doprowadzic a zamiast tego to przed kapem siedze mloda spi a mi tylko czas ucieka hehe
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 13:27   #2620
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
Mi wczoraj TŻ na śniadanko zrobił tylko szkoda, że te pomidory jeszcze takie szklarniowe...nie mogę się już doczekać tych "prawdziwych"
O tak i ja jeszcze wyczekuję na te ogórki gruntowe. Zjadłabym sobie z solą

Hahah weźcie bo ja tez myślalam czy nie czmychnąć na listopad grudzień. Czuję się tu mocno w tyle haha

Wymianka.

Edytowane przez cotynato
Czas edycji: 2013-03-25 o 13:28
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 13:30   #2621
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
e no ja tez pawika puscilam na porodowce, gdzie w ciazy rzygac zdarzylo mi sie tylko wtedy jak np zjadlam prawie kg marchewki lub pol kubelka skrzydelek z kfc - swoja droga nie polecam bo rura wtedy pali niemilosiernie

no ale na porodowce mowie do tz ze zaraz bede wymiotowac, wiec ten wola polozna a ta ze spoko niech pawiuje, ale pytanie gdzie daje mi jakis pojemnik ktory znalazl, a ja na to ze nie bo on pewnie do czegos potrzebny i nie zwymiotuje tam takim sposobem poszlo przed siebie, dobrze ze tylko wode wtedy pilam to sie z wodami plodowymi pomieszalo, bo akura wtedy na worku siedzialam sorry ze tak obrazowo
Mel B 14/14 ✓
Stary 2013-03-25, 13:32   #2622
tancerka212
Zakorzenienie

też mam koło nosa suchego placka na skórze takiego czerwieniącego się i jak codziennie nie wyskoczy mi jakiś wielki pryszcz na twarzy to normalnie dzień stracony

---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ----------

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Hahah weźcie bo ja tez myślalam czy nie czmychnąć na listopad grudzień. Czuję się tu mocno w tyle haha
nigdzie nie czmychaj jedna urodzi 2 tygodnie po terminie, druga 2 tygodnie przed i zobaczysz że różnice sie zatrą mało nas na ten październik jak nie wiem dlatego będę pilnować każdej mamusi osobiście żeby się nie oddalała

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
e no ja tez pawika puscilam na porodowce, gdzie w ciazy rzygac zdarzylo mi sie tylko wtedy jak np zjadlam prawie kg marchewki lub pol kubelka skrzydelek z kfc - swoja droga nie polecam bo rura wtedy pali niemilosiernie

no ale na porodowce mowie do tz ze zaraz bede wymiotowac, wiec ten wola polozna a ta ze spoko niech pawiuje, ale pytanie gdzie daje mi jakis pojemnik ktory znalazl, a ja na to ze nie bo on pewnie do czegos potrzebny i nie zwymiotuje tam takim sposobem poszlo przed siebie, dobrze ze tylko wode wtedy pilam to sie z wodami plodowymi pomieszalo, bo akura wtedy na worku siedzialam sorry ze tak obrazowo
hehehehe dobreee
Stary 2013-03-25, 13:32   #2623
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
haha ja też krzyczałam do położnej, że będę wymiotować a ona na to dobrze, a ja pytam gdzie a ona, że na ziemię... no to poleciało
Stary 2013-03-25, 13:38   #2624
Brydzia_
Zakorzenienie

Cytat:
Witam Was po weekendzie!
Malo się udzielam, chociaż jestem na L4,ale powiem Wam szczerze że te mdłości odbierają mi siły, czasem mam takie dni że przespałabym najchętniej cały dzień, jedynie weekend był jakiś łagodniejszy dla mnie, lepiej się czułam. Byliśmy z mężem na kiermaszu wielkanocnym w centrum miasta, spędziliśmy miło dzień i uwaga weekend bez pawika ! dziś z rana znowu się zaczęło, dlatego postanowiłam zacząć się więcej udzielać ,może jak przestanę o tym myśleć to będzie mi lepiej dziś mamy 11t6d, jutro wizyta u gin, a w czwartek usg te szczegółowe na które zabieram Męża
kiermasz wielkanocny ale bym się wybrała na coś takiego
ja mimo pawików wzięłam się dzisiaj za mycie okien... no cholera musze się do czegoś mobilizować bo te mdłości mnie wykończą
im więcej człowiek się rusza i nie myśli o mdłościach tym lepiej wiem ciężko się mówi... sama na początku zalęgłam w łóżku i nie chciałam zeby ktokolwiek mnie ruszał bo nawet ciężko mi było rękę podnieść... ale warto się zmobilizować

Brydzia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 13:40   #2625
LaLoca
Zakorzenienie

Cytat:
wiesz co z tymi silami to naprawde bardzo indywidualna sprawa. ja nie mialam wielkiego brzucha i czulam sie super gdyby nie pieprzona wysypka ktora nawiedzila mnie 2 tyg przed porodem, jedynie to mnie meczylo bo myslalam ze wscieklizny dostane od tego swedzenia, no ale to reakcja alergiczna na antybiotyk. gdyby nie to to bylo by super,ja prawie do konca 9 miesiaca samochodem jezdzilam po 120 km w jedna strone
Optymistyczna wizja no oprócz tej alergii Może uda się nam obskoczyć te wesela. Nigdy nie lubiłam wesel, ale tak z czystej ciekawości mam ochotę iść. Poza tym prezent i tak będziemy musieli dać, więc dobrze byłoby uczestniczyć

Cytat:
Napisane przez Mlebidakin Pokaż wiadomość
buuu- nawet w ciąży nie można se podjeść
chyba zaczne te diete dopiero po świętach

norma jest do 200, ale z powody niedoczynnosci zawsze miałam koło 200-210 i zeby utrzymać koło 190 dużo jeździłam an rowerze plus diete zachowywałam; chyba taki wysoki to przez ten brak ruchu i pzrez to, ze jem dużo sera zółtego coby wapnia nie zabrakło
No możliwe. Są inne źródła wapnia, które nie podnoszą cholesterolu np. mleko i jego przetwory. Jeśli masz tendencje to niestety musisz się pilnować. Z cholesterolem nie ma żartów i to w tak młodym wieku.
Z ruchem będzie teraz ciężko, ale dietę powinnaś zastosować, bo zatkasz sobie te żyły na amen i kaplica.

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
A dziś w Łodzi Justin Bieber! Pod hotelem przy Manu stoją siksy, całe stadko, pewnie mają już kisiel w gaciach.
Że tak powiem - szał macicy

Cytat:
Może wypij sobie mocną zwykłą czarną herbatę. Też dodaje energii, bo ma sporo teiny. Dobra alternatywa dla kawy. Mi ogólnie teraz w ciąży z napojów tylko czarna smakuje, a większość życia jej nie piłam tylko zielone, a teraz mi się odmieniło o 180 stopni
LaLoca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 13:42   #2626
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Cytat:

ja już nie mogę doczekać się tych wszystkich , zdrowych warzyw i owoców : rzodkieweczka,sałata, ogórki,pomidory, truskawki, maliny, porzeczki,czereśnie,śliwk i
a dziś wcinam ogórki kiszone, z smalcem (zakupiliśmy wczoraj na kiermaszu wielkanocnym)
zastanawiam się nad obiadem,muszę wymyślić coś co później da się odgrzać , Mąż wraca z pracy po 22 , jak go zapytałam na co ma ochotę to mówi : domowe frytki , ale gdzie tam po pierwsze nie będzie jadł tak późno tłustych frytek,a po drugie nie będę miała sił ich smażyć

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 13:42   #2627
shure
Zadomowienie

tancerka u mnie z tymi pryszczami jest to samo . a przed ciaza nie mialam problemow ze skora

[*]
shure jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 13:45   #2628
passion80
Zakorzenienie

Vea, po z wyników wynika( ), że przechodziła, pytanie tylko kiedy, przed czy juz w czasie ciąży dzisiaj idę do tej lekarki od chorób zakaźnych, optymizmu we mnie mało jeszcze dzisiaj gdzies mi wpadło w oko, że dziewczyna dowiedziała się w 14tc że od 4 serduszko nie bije czasem się zastanawiam czy ja si e za bardzo nei ciesze z tej ciązy, że coś może byc nei tak ciąża nas zaskoczyła po tych kilkunastu miesiącach starań.
Stary 2013-03-25, 13:48   #2629
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Witam Was po weekendzie!
Malo się udzielam, chociaż jestem na L4,ale powiem Wam szczerze że te mdłości odbierają mi siły, czasem mam takie dni że przespałabym najchętniej cały dzień, jedynie weekend był jakiś łagodniejszy dla mnie, lepiej się czułam. Byliśmy z mężem na kiermaszu wielkanocnym w centrum miasta, spędziliśmy miło dzień i uwaga weekend bez pawika ! dziś z rana znowu się zaczęło, dlatego postanowiłam zacząć się więcej udzielać ,może jak przestanę o tym myśleć to będzie mi lepiej dziś mamy 11t6d, jutro wizyta u gin, a w czwartek usg te szczegółowe na które zabieram Męża
na mnie tez weekendy z mezem dzialaja kojaco

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
U mnie uspokoiło się w 16tc. Czasem jeszcze złapią mnie mdłości na chwilę, ale jest lepiej. Dla odmiany pojawiła się zgaga i kłopoty ze spaniem rano (ja byłam zawsze spiochem - jak mogłam, to spałam do 10-11, a teraz 6 rano pobudka, a nawet o 4...potem w ciagu dnia mnie muli).
tez jestem teraz w 16 tc i jak zawsze spalam niewiadomo ile tak teraz budze sie o 7... o zgrozo ale za to padam jak muszka o 21

Cytat:
o mamo... a moja sie dziwi jak moge sie ciagle zle czuc jak ona nie pamieta zeby w ciazy wymiotowala...

Cytat:
ja mam strasznie wrazliwa na twarzy poprostu jakas masakra, do tego zaczelo mi wychodzic jakies uczulenie na kosmetyki ktorych normalnie wczesniej uzywalam albo to AZS, nie mam pojecia, ale pojawiaja mi sie takie suche placki na powiekach i pod oczami, wygladam okropnie a jak jeszcze podraznie zmywajac makijaz to juz w ogole pozal sie boze

mam to samo, tzn nie poce sie tak, by wode wyciskac, a najgorzej mam jak jeszcze w kapciach chodze :/ wieczne uczucie zmarznietych nog

tez do zauwazylam tak samo misia chwile popisala i sie zmyla na tamten watek twierdzac ze sie nie odnajduje. no coz, laski bez

u mnie to rodzinne babcia z dziadkiem pobrali sie po 2 tyg znajomosci, moja mama z tata, po 3 miesiacach tez o slubie zdecydowali wiec u mnie jakos samo z siebie wyszlo tzn tz juz mi po 2 tyg znajomosci gadal, ze to szalenstwo ale on wie ze ja bede jego zona i matka jego dzieci, ale ze nie jest wariatem by sie po 2 tyg oswiadczac

ale nie powiem, ciezko z nim czasem mam bo jest strasznie uparty i raczej z tych co wiecznie mysli ze ma racje i ciezko go przekonac do tego ze sie myli troszke nam zajelo dotarcie sie, ale teraz jest super, jak by ktos z boku spojrzal to by nie powiedzial ze jestesmy malzenstwem, bo czasem zachowujemy sie jak dwa glupki no i oboje jestesmy z tych co sie z uczuciami nie afiszuja, wiec np moja matka twierdzi ze zimne z nas malzenstwo ale to nie prawda w domku jest inaczej no i tz teraz stuknie 32 lata, miedzy nami jest 7 lat roznicy.

boze dziewczyny mialam mloda uspic i sie do porzadku doprowadzic a zamiast tego to przed kapem siedze mloda spi a mi tylko czas ucieka hehe
moj tz tez szybko przebakiwal o slubie :P i potem ja go dreczylam pytaniem "to kiedy?" hahaha jakos od razu wiedzialam ze to ten... wczesniej mialam pare zwiazkow, jeden nawet dlugi i koles chcial sie oswiadczac ale jakos ja tego nie czulam i go wysmialam...wstretna ja no ale pobralismy sie po ok. 3 latach znajomosci bo najpierw musialam studia skonczyc itd

maz ciotki tzta oswiadczyl sie ciotce po 2 tyg znajomosci w tramwaju i sa szczesliwym malzenstwem do dzis... a maja juz kolo 60tki

i fajnie ze w rodzinie byly juz wczesniej takie jak wasz przypadki bo inaczej mogliby podchodzic do tego sceptycznie

Cytat:

o ty nawet o tym nie mysl bo cie dorwiemy

macie jakies pomysly na smaczny i moze nieco oryginalny obiadek swiateczny?? kombinuje co by tu dobrego ugotowac i zeby to nie byl obiad jak w kazdy zwykly dzien... zastanawiam sie tez kiedy jechac na zakupy swiateczne... u nas w piatek jest juz swieto i wszystko pozamykane... nie lubie sama jezdzic na wieksze zakupy bo maz jest wiernym towarzyszem i pomocnikiem - wozi wozek, rozpakowywuje przy kasie a potem zanosi na gore, ja tylko pakuje do wozka i place przy kasie hahah no ale stwierdzilam ze jak mamy jechac po jego pracy i stac w kolejach to musze zrobic sama tym razem - rano powinno byc luzniej... no ale nie wiem kiedy, myslalam o jutrze, ale chce pokupic tez miesko i boje sie ze mi sie zepsuje... a zamrazac i rozmrazac to bez sensu...
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 13:52   #2630
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
Vea, po z wyników wynika( ), że przechodziła, pytanie tylko kiedy, przed czy juz w czasie ciąży dzisiaj idę do tej lekarki od chorób zakaźnych, optymizmu we mnie mało jeszcze dzisiaj gdzies mi wpadło w oko, że dziewczyna dowiedziała się w 14tc że od 4 serduszko nie bije czasem się zastanawiam czy ja si e za bardzo nei ciesze z tej ciązy, że coś może byc nei tak ciąża nas zaskoczyła po tych kilkunastu miesiącach starań.
mnie tez wyszlo ze przechodzilam, a tez nie wiem kiedy ta chorobe przechodzi sie niezauwazalnie nie martw sie na pewno przed ciaza
Stary 2013-03-25, 13:56   #2631
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:
też mam koło nosa suchego placka na skórze takiego czerwieniącego się i jak codziennie nie wyskoczy mi jakiś wielki pryszcz na twarzy to normalnie dzień stracony
A ja teraz jestem zadowolona z mojej cery Wydaje mi się, że jest dużo lepsza niż przed ciążą

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
tez jestem teraz w 16 tc i jak zawsze spalam niewiadomo ile tak teraz budze sie o 7... o zgrozo ale za to padam jak muszka o 21
Mam to samo. Wieczorem wcześnie kładę się spać, w nocy budzę się na siku i później nie mogę zasnąć. A rano to zależy, czasem wstanę o 7 a czasami o 10

Weszłam na wątek mam marcowo- kwietniowych i tak sobie czytam opisy porodów... eh jakie przeżycia
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 14:00   #2632
bajka1807
Zakorzenienie

no i listonosz mid ziecko obudzil a mi doreczonym listem cisnienie podniosl

dostalam wezwanie z urzedu skarbowego ze mam sie stawic w charakterze swiadka w sprawie mojego szefa najsmieszniejsze jest pouczenie, ze jak sie bez usprawiedliwienia nie stawie to moga na mnie nalozyc kare do 10000zl lub zatrzymac i przymusowo doprowadzic ja pierdziele w jakim ja kraju zyje widac ksiegowa miala racje ze skrabowka dostala odgorne postanowienie o sciaganiu kasy z jak najwiekszej liczby obywateli i teraz szukaja kaski u biednych podatnikow

heh ale programik znalazlam czytajac inne forum http://www.krs.naszastrona.pl/realiz..._narodziny.php niby nie opiera sie na kalendarzu chinskim ale tym troche zalatuje u mnie teraz wychodzi dziewczynka, zobaczymy czy dzis sie potwierdzi z poprzednia niby sie zgadza
Mel B 14/14 ✓

Edytowane przez bajka1807
Czas edycji: 2013-03-25 o 14:03
Stary 2013-03-25, 14:19   #2633
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

ja tez mam przeboje z US moj tz caly zeszly rok pracowal w niemczech, ale dostal jakiegos smiesznego pita na smieszna kwote z firmy w ktorej pracowal jakies 5-6 lat temu... i zeby to teraz rozliczyc to sa niezle problemy... do tego ja przez pierwsze pol zeszlego roku pracowalam w polsce, potem sie zwolnilam, przyjechalam do niemiec, bylam na platnych praktykach a teraz dostaje zasilek dla bezrobotnych i z rozliczeniem mnie sa jeszcze wieksze paranoje najlepsze jest to ze rozlicza nas mama (ksiegowa) i dzwonila juz z 5 razy do Wawy na informacje US i do mojego miasta tez i za kazdym razem jest inna wersja jak to rozliczyc...buahahah... ci urzednicy sami nie wiedza....

---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ----------

Cytat:
no i listonosz mid ziecko obudzil a mi doreczonym listem cisnienie podniosl

dostalam wezwanie z urzedu skarbowego ze mam sie stawic w charakterze swiadka w sprawie mojego szefa najsmieszniejsze jest pouczenie, ze jak sie bez usprawiedliwienia nie stawie to moga na mnie nalozyc kare do 10000zl lub zatrzymac i przymusowo doprowadzic ja pierdziele w jakim ja kraju zyje widac ksiegowa miala racje ze skrabowka dostala odgorne postanowienie o sciaganiu kasy z jak najwiekszej liczby obywateli i teraz szukaja kaski u biednych podatnikow

heh ale programik znalazlam czytajac inne forum http://www.krs.naszastrona.pl/realiz..._narodziny.php niby nie opiera sie na kalendarzu chinskim ale tym troche zalatuje u mnie teraz wychodzi dziewczynka, zobaczymy czy dzis sie potwierdzi z poprzednia niby sie zgadza
mnie wychodzi dziewczynka ciekawe... ja caly czas czuje chlopca hahah
Stary 2013-03-25, 14:25   #2634
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:

Mnie wychodzi dziewczynka
Ale bardziej wierzę gince, że to jednak chłopczyk

Edytowane przez bojatoja
Czas edycji: 2013-03-25 o 14:26
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 14:25   #2635
__Paulinka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
ja tez mam przeboje z US moj tz caly zeszly rok pracowal w niemczech, ale dostal jakiegos smiesznego pita na smieszna kwote z firmy w ktorej pracowal jakies 5-6 lat temu... i zeby to teraz rozliczyc to sa niezle problemy... do tego ja przez pierwsze pol zeszlego roku pracowalam w polsce, potem sie zwolnilam, przyjechalam do niemiec, bylam na platnych praktykach a teraz dostaje zasilek dla bezrobotnych i z rozliczeniem mnie sa jeszcze wieksze paranoje najlepsze jest to ze rozlicza nas mama (ksiegowa) i dzwonila juz z 5 razy do Wawy na informacje US i do mojego miasta tez i za kazdym razem jest inna wersja jak to rozliczyc...buahahah... ci urzednicy sami nie wiedza....

---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ----------

mój też ma przeboje z polskim US... 4 lata temu nie pracowal w styczniu w Pl, w lutym przyjechał tutaj do NO. po 4 latach przyszlo z US ze ma sięw PL jeszcze rozliczyć i tam kwoty podane z norweskich wypłat. Pff ciekawe jakim cudem jak jest zatrudniony przez norweska firmę i tutaj się rozlicza. Byl w urzędzie wyjasnic o co chodzi, na jakiej podstawie ma sie w PL rozliczac to powiedziala ze nie wie o co chodzi
__Paulinka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 14:27   #2636
87czarna
Zakorzenienie

Hej ho!
Jesteśmy z powrotem. Wizytą jestem MEGA rozczarowana Jadąc tam myślałam,że badanie będzie bardziej szczegółowe,ale niestety byłam w wielkim błędzie. Pokazała mi gdzie jest głowa,rączki,nóżki i TYLE! Masakra jakaś! Aaaa,no i jeszcze pogratulowała Sprzęt mega do dupy- nawet dobrze buźki nie zobaczyłam,chociaż była przybliżona. Pamietam,że jak byłam z Mają w tym tygodniu to już ślicznie nosek było widać...
Przeziernością karkową się nie martwię,bo podczas badania w 11 tygodniu,polski lekarz powiedział,że już widzi,że jest dobra. A dzidziek mierzy już prawie 6 cm,także rooośnie
I tyle,moje Kochane... żadnego WOW!
Jak zapytalismy o płeć,to stwierdziła,że jest za wczesnie i dowiem się w 20 tygodniu-wtedy też zbadają inne części ciała.

Aaaa,ważę 55 kg -czyli przytyłam 2 kg!

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 14:36   #2637
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Cytat:

mi wyszedł chłopczyk, ciekawe czy się potwierdzi

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 14:46   #2638
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez __Paulinka__ Pokaż wiadomość
mój też ma przeboje z polskim US... 4 lata temu nie pracowal w styczniu w Pl, w lutym przyjechał tutaj do NO. po 4 latach przyszlo z US ze ma sięw PL jeszcze rozliczyć i tam kwoty podane z norweskich wypłat. Pff ciekawe jakim cudem jak jest zatrudniony przez norweska firmę i tutaj się rozlicza. Byl w urzędzie wyjasnic o co chodzi, na jakiej podstawie ma sie w PL rozliczac to powiedziala ze nie wie o co chodzi
u nas najlepsza wersja byla ze ten zasilek co tu dostaje jest niby nieopodatkowany i normalnie jak mama rozlicza moje praktyki to daje kwote brutto, ale przy zasilku mamy kwote netto tylko... to polski urzad skarbowy wymyslil: to trzeba to w takim razie opodatkowac w polsce buahahah pewnie ja biedna na zasilku (fakt ze ten zasilek to wiecej niz zarabialam w polsce ) i jeszcze bede se podatek odtracala... pogielo ich rozliczamy to na picie jako dochod zagraniczny i niech sie fuckaja :P

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Hej ho!
Jesteśmy z powrotem. Wizytą jestem MEGA rozczarowana Jadąc tam myślałam,że badanie będzie bardziej szczegółowe,ale niestety byłam w wielkim błędzie. Pokazała mi gdzie jest głowa,rączki,nóżki i TYLE! Masakra jakaś! Aaaa,no i jeszcze pogratulowała Sprzęt mega do dupy- nawet dobrze buźki nie zobaczyłam,chociaż była przybliżona. Pamietam,że jak byłam z Mają w tym tygodniu to już ślicznie nosek było widać...
Przeziernością karkową się nie martwię,bo podczas badania w 11 tygodniu,polski lekarz powiedział,że już widzi,że jest dobra. A dzidziek mierzy już prawie 6 cm,także rooośnie
I tyle,moje Kochane... żadnego WOW!
Jak zapytalismy o płeć,to stwierdziła,że jest za wczesnie i dowiem się w 20 tygodniu-wtedy też zbadają inne części ciała.

Aaaa,ważę 55 kg -czyli przytyłam 2 kg!
gratuluje wizyty coz moze najbardziej udana nie byla ale najwazniejsze ze z dzidzia w porzadku!!

a ja zaraz sie zbieram ale mam problem bo od rana mam rozwolnienie to chyba z nerwow najlepiej ze wczoraj sie martwilam co to bedzie bo od kilku dni juz nie bylam na kibelku i mowilam do meza ze lekarz powie ze niestety nic nie widzi na usg poza pelnymi jelitami
Stary 2013-03-25, 14:47   #2639
ja-ika
Zakorzenienie

Właśnie wcinamy z mężem obiadek. Tak mi się zachciało ziemniaczków z jajkiem sadzonym i kefirem. No nic jak na razie mąż je i nie kręci nosem, a ja już drugą szklankę kefiru piję
Stary 2013-03-25, 14:49   #2640
87czarna
Zakorzenienie

Samba Teraz ja trzymam kciuki za Ciebie

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości