|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4681 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czas przyspiesza, prędkości nabiera, my już umawiamy ślubnego fryzjera!PM2014cz
Cytat:
|
|
|
#4682 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czas przyspiesza, prędkości nabiera, my już umawiamy ślubnego fryzjera!PM2014cz
Cytat:
|
|
|
|
|
#4683 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4684 |
|
BAN stały
|
Pogadałam z mamą, bo wpadła do nas i już mi lepiej
|
|
|
|
#4685 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
0 do pracy. Najbardziej wkurzam się o to, że to pewnie nie był jego pomysł tylko teściowa powiedziała, zadzwoń do Doroty niech się wróci. Ja w tej sytuacji powiedziałabym swojej mamie, że on jest zmęczony niech jedzie do domu a on co? Mamusia powiedziała to dzwoni. Ja nie jestem wcale asertywna względem jego rodziców ale on powinien bo to jego rodzice. Ja swoim potrafię powiedzieć stanowczo nie.
|
|
#4686 | |
|
Winter is coming
|
Cytat:
W ogóle świetne są te kiecki pronovias z pierzastą górą Ale bengasi najlepsza
|
|
#4687 |
|
Zakorzenienie
|
Ogarniam się i do mycia i spać. Jutro pobudka o 3.45 ;/ Jeszcze środa i od czwartku do wtorku z TŻ
|
|
|
|
#4688 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny! To jest moja sukienka ze zdjęcia katalogowego... nic na nim nie widac
![]() ale tak się prezentuje, mam nadzieję że uda mi się zdobyć real foto na mnie
|
#4689 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tak jak już wcześniej napisałam - masz prawo mieć żal o to, że zawrócił Cię z trasy, mimo iż wiedział że jesteś zmęczona. Być może było nawet tak jak mówisz, że nie sprzeciwił się mamie, a w takiej sytuacji raczej powinien... albo mógł Ci chociaż powiedzieć o co chodzi żebyś sama mogła zdecydować czy chcesz się wracać czy nie...szklaneczka a co to za model?
Edytowane przez aneczka25057 Czas edycji: 2013-03-25 o 19:35 |
|
|
|
|
#4690 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tż mówi, że jak się zgodzę na taką (o ile będzie na mnie dobrze leżeć) to mi dołoży nawet Skubany wczuł się ![]() Mój plan kupienia wszystkiego do 2 tys legł w gruzach
|
|
|
|
|
#4691 | |
|
Winter is coming
|
Cytat:
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4692 |
|
Zakorzenienie
|
Ehhh ja się zakochałam w Bengasi jak misiadelko ją pokazała ... i tak wzdycham i wzdycham i liczę, że może po tym sezonie ślubnym ktoś ją będzie sprzedawał na all i będzie na mnie pasowała i będzie kosztowała do 3 tys.
A ją w ogóle można wypożyczyć? Wiecie ile biorą? |
|
|
|
#4693 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Agent już nam przedstawił wstępne koszty i w ogóle, tylko nie bardzo kumam o co chodzi z elektroniczną księgą, może mi wyjaśnisz na PW?![]() Cytat:
![]() Dzięki dziewczyny, nawet nie wiecie jak się cieszę na to mieszkanie
|
|
#4694 |
|
Rozeznanie
|
hej dziewczyny trochę mnie nie było ale nadrobiłam was ... tak szybko znikłam w czwartek po tym telefonie taty że babcia może nie przeżyć powrotu do domu ...
bardzo ciężki weekend ale wszystko idzie w dobrą stronę babcia miała operacje od razu na bajpasy i na szczęście przeżyła operacje która trwała 7 godzin ale było na prawdę ciężko lekarze mówią że jak przeżyje te 8 dni po operacji to powinno być na 95% ok więc spadł nam już kamień z serca
|
#4695 |
|
Zakorzenienie
|
Ej a myślicie, że jest szansa że Bengasi będzie na jakiejś wyprzedaży? Bo to model z 2012? jak na targach będzie stoisko z Madonny to wypytam
|
|
|
|
#4696 |
|
Zadomowienie
|
a mnie się strasznie podoba RAMA San Patrick: http://www.weddingshoppeinc.com/Uplo...201024x768.jpg <wymarzona> ciekawe jak będę w niej wyglądała
|
|
|
|
#4697 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
26.07.2014 ![]() Ufff przedarlam się przez zaległości ![]() garfieldek, jestem za Twoim tytułem ![]() A ja wróciłam właśnie z kościoła Oficjalnie 26.07.2014 godzina 17 i 487 dni
|
||||
|
|
|
#4698 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4699 | ||
|
Winter is coming
|
Cytat:
Cytat:
Tylko kurcze na allegro chodzą tylko rozmiary 34 i to z tego co widzę takie prawdziwe 34 Ja musiałabym mieć 36, a cycki to chyba z 40 albo 42 :/ Wątpię, żebym się zmieściła jakąś nie szytą na miarę Nati piszę PW!
|
|
#4700 |
|
Rozeznanie
|
widzę że była mowa o salach oferta i cennikach
![]() u nas 220 zł od osoby ale chcemy własne ciasto, kwiaty i owoce i jest za 205 zł 4 DANIA GORĄCE, ZIMNĄ PŁYTĘ, NAPOJE ZIMNE I GORĄCE BEZ OGRANICZEŃ,WINO MUSUJĄCE NA POWITANIE GOŚCI, APARTAMENT DLA NOWOŻEŃCÓW. a oto MENU POWITANIE: WINO MUSUJĄCE, CHLEB Z SOLĄ ZUPY: • ROSÓŁ KRÓLEWSKI WOŁOWO- DROBIOWY Z MAKARONEM • KREM Z PIECZAREK PODAWANY Z ŁEZKĄ ŚMIETANY I GROSZKIEM PYTSIOWYM • KREM Z BROKUŁÓW Z PIETRUSZKOWĄ PIANKĄ I PŁATKAMI PRAŻONYCH MIGDAŁÓW • KREM POMIDOROWY ZE ŚWIEŻYMI ZIOŁAMI I TARTĄ MOZARELLĄ • KREM BOROWIKOWY Z GROSZKIEM PTYSIOWYM I OLIWĄ CZOSNKOWĄ • KREM Z KALAFIORA PODAWANY Z RATATUI MARCHEWKOWO-PAPRYKOWYM • CHŁODNIK Z BOTWINKI, PODAWANY Z JAJKIEM • ZUPA SEROWA PODAWANA Z BOCZKIEM I CZOSNKOWYMI GRZANKAMI DANIE GŁÓWNE: • POLĘDWICZKA WIEPRZOWA FASZEROWANA BOROWIKAMI W SOSIE Z PALONEGO CZOSNKU • KOTLET DE VOLAILLE • SCHAB FASZERWOWANY SEREM I SZYNKĄ • SAKIEWKI SCHABOWE FASZEROWANE KONFITURĄ Z CZERWONEJ CEBULI W SOSIE SZALOTKOWYM • ROLADA Z KURCZAKA ZE SZPINAKIEM I WARZYWAMI W SOSIE WINNO-ZIOŁOWYM • ESKALOPKI WIEPRZOWE Z GRILLA W SOSIE POROWO-ŚMIETANOWYM • ROLADKI DROBIOWE Z SZYNKĄ I POMIDORAMI, ZAPIEKANE MOZARELLĄ, Z DELIKATNYM SOSEM PAPRYKOWYM • ROLADKI WOŁOWE FASZEROWANE WĄTRÓBKĄ, CEBULĄ I PAPRYKĄ W SOSIE WINNYM • FILET Z KURCZAKA FASZEROWANY BOCZKIEM I PORAMI W SOSIE PIECZARKOWYM • ZRAZIKI WOŁOWE FASZEROWANE KISZONĄ KAPUSTĄ W SOSIE COLBERT • FILET Z KURCZAKA FASZEROWANY SEREM I PIECZARKAMI W SOSIE OLIWKOWYM • POLĘDWICZKA WIEPRZOWA FASZEROWANA MUSEM PIETRUSZKOWYM, W SOSIE SEROWYM • STEK WIEPRZOWY Z KOŚCIĄ W CIEMNYM SOSIE TYMIANKOWYM • PIECZEŃ WOŁOWA DUSZONA W SOSIE WŁASNYM WSZYSTKIE DANIA SERWOWANE SĄ Z PONIŻSZYM WYBOREM DODATKÓW, ORAZ ZESTAWEM SURÓWEK: • ZIEMNIAKI Z WODY Z MASŁEM I KOPERKIEM • PUREE ZIEMNIACZANE • KOLOROWY RYŻ Z CURRY • ZIEMNIAKI PO POLSKU Z CEBULĄ I BOCZKIEM • DUFINKI ZIEMNIACZANE • FRYTKI • WYDGESY ZIEMNIACZANE (ĆWIARTKI ZIEMNIAKÓW ZE SKÓRKĄ) • ZIEMNIAKI DUCHESE (ZAPIEKANE ZIEMNIAKI Z JAJKIEM, SMIETANĄ I ZIOŁAMI) • KOPYTKA Z MASŁEM I KOPERKIEM • KLUSKI ŚLĄSKIE • ZAPIEKANKA ZIEMNIACZANA • ZAPIEKANKA Z KASZY GRYCZANEJ DODATKI WARZYWNE: ZESTWAW SURÓWEK (3 RODZAJE): • SURÓWKA Z MARCHEWKI I JABŁKA • SURÓWKA Z SELERA, Z RODZYNKAMI I MIODEM • SAŁATKA COLESŁAW • SURÓWKA Z KISZONEJ KAPUSTY Z MARCHEWKĄ • SURÓWKA Z CZERWONEJ KAPUSTY Z JABŁKIEM I KISZONYM OGÓRKIEM • MIZERIA • SAŁATKA Z POMIDORÓW Z KWAŚNĄ ŚMIETANĄ • SAŁATKA WIOSENNA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ Z WARZYWAMI W SOSIE OGRODOWYM WARZYWA GOTOWANE • MARCHEW • BROKUŁY • KALAFIOR KAPUSTA ZASMAŻANA • ZE ŚMIETANĄ I KOPERKIEM • Z KMINKIEM DESER: • PUCHAR LODOWY PODAWANY Z BITĄ ŚMIETANĄ, OWOCAMI I SOSEM CZEKOLADOWYM • LODOWY NUGAT CYTRYNOWY W SOSIE TRUSKAWKOWYM • PUDING KOKOSOWY PODAWANY NA SOSIE MALINOWYM Z TARTA CZEKOLADĄ • MLECZNY TORCIK KAKAOWY W SOSIE Z BIAŁEJ CZEKOLADY Z WIÓRKAMI KOKOSU • KREM MALIBU PODAWANY W PUCHARKU Z CIEMNYM BISZKOPTEM I SOSEM GEJPFRUTOWYM • MUS CZEKOLADOWY Z WIŚNIAMI Z CIASTKIEM CYGARETKOWYM • PIANKA PISTACJOWA PODAWANA W KOSZYCZKU CZEKOLADOWYM Z SOSEM ANGIELSKIM • PANACOTTA • TORCIK Z MARAKUI W SOSIE ŚMIETANKOWYM DANIA GORĄCE ( 2 DO WYBORU): • MEDALIONY DROBIOWE Z ANANASEM W SOSIE BRZOSKWINIOWYM • SCHAB ZE ŚLIWKĄ W SOSIE WINNO-ŚLIWKOWYM • ANTRYKOT Z KURCZAKA (PANIEROWANY W WECE) • PIECZEŃ Z KARCZKU W SOSIE KMINKOWYM • PIECZONE UDKO Z KURCZAKA W SOSIE CURRY • STEK Z INDYKA Z GRILLA W SOSIE ŻURAWINOWYM • PULPECIKI WOŁOWE W SOSIE KURKOWYM • ESKALOPKI WIEPRZOWE Z GRILLA W SOSIE MYŚLIWSKIM • STEK Z INDYKA W SOSIE PIEPRZOWYM • PIECZONA SZYNKA WIEPRZOWA W SOSIE Z LEŚNYCH GRZYBÓW • LASAGNE W SOSIE POMIDOROWYM • ¼ KURCZAKA Z ROŻNA WSZYSTKIE DANIA SERWOWANE SĄ Z POWYŻSZYM WYBOREM DODATKÓW ORAZ WYBOREM SURÓWEK DANIE KOKILOWE (1 DO WYBORU): • BARSZ CZERWONY Z KROKIETEM • SCHAB PO CYGAŃSKU • BUEFF STROGONOF • ŻUREK STAROPOLSKI Z JAJKIEM I BIAŁĄ KIEŁBASĄ • POTRAWKA DROBIOWA • BOGRACZ CZYLI ZUPA GULASZOWA Z WOŁOWINĄ, WARZYWAMI I KOSTKĄ ZIEMNIACZNĄ • CHILI CON CARNE • BLANSZET Z INDYKA Z BIAŁYM WINEM ZIMNA PŁYTA: • WĘDLINY (2 RODZAJE) • SER ŻÓŁTY • MIĘSA PIECZONE (3 RODZAJE) -GALANTYNA DROBIOWA -KARCZEK PIECZONY -ROLADA KRAKOWSKA (SCHAB, BOCZEK, KIEŁBASA ZWYCZAJNA) -ROLADA Z KURCZAKA ZE SZPINAKIEM -SCHAB ZE ŚLIWKĄ -SCHAB Z MORELAMI -CZARNOLAS (ROLADA WOŁOWA FASZEROWANA CIELĘCINĄ, PIECZARKAMI, PIETRUSZKĄ) • TYNBOLIKI DROBIOWE • ŚLEDZIE (2 RODZAJE) -ŚLEDŹ PO JAPOŃSKU -ŚLEDŹ W ŚMIETANIE Z ZIELONYM JABŁKIEM -ŚLEDŹ W CHERY (ZAPRAWA POMIDOROWA NA OSTRO Z WIŚNIÓWKĄ I KOPREM) -ŚLEDŹ W OLEJU -TATAR Z ŚLEDZIA -ŚLEDŹ PO KRAKOWSKU (ZAPRAWA CEBULOWO-SELEROWA Z ZIELONYM GROSZKIEM) • SAŁATKI (2 RODZAJE) - SAŁATKA JARZYNOWA -SAŁATKA GRECKA Z SEREM FETA I OREGANO -SAŁATKA Z GRILOWANYM KURCZAKIEM W SOSIE CURRY -SAŁATKA Z FARFALAMI I CZERWONĄ FASOLĄ NA SOSIE KOKTAILOWYM -SAŁATKA RYŻOWA Z SZYNKĄ I SEREM NA MAJONEZIE -SAŁATKA Z GRILOWANĄ WOŁOWINĄ I POMIDORAMI Z OLIWĄ CZOSNKOWĄ -SAŁATKA WEGETARIAŃSKA Z WARZYWAMI, GOTOWANYM JAJKIEM I KIEŁKAMI W SOSIE VINEGRETTE -SAŁATKA NICEJSKA • SOSY ZIMNE (2 RODZAJE) -CHRZANOWY -TATARSKI -CUMBERLAND -CZOSNKOWY -CURRY -TZATZIKI • ŚWIEŻE OWOCE (PÓŁMISEK NA STÓŁ) • PIECZYWO SZANOWNI PAŃSTWO NASI KUCHARZE SĄ OTWARCI NA INDYWIDUALNE POTRZEBY GOŚCI, ORAZ SUGESTIĘ DOTYCZĄCE MENU. ZA DODATKOWĄ OPŁATĄ ZACHĘCAMY PAŃSTWA DO SKORZYSTANIA RÓWNIEŻ Z OPCJI: • TRADYCYJNY STÓŁ POLSKI (WIEJSKI) – 1 600,00zł • STÓŁ DESEROWY- live cooking 800,00zł • STÓŁ WŁOSKI- 1900,00zł • FONTANNA CZEKOLADOWA- 1250,00zł • PRZYSTAWKI – 9,00zł/osoba • BAR – 2000,00zł Ale nie mam zielonego pojęcia co wybrać ![]() ---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ---------- velika dziękuje
|
#4701 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam S/XS Kurcze sama nie wiem... tż chce bengasi a ja wolę baracares Cytat:
A miałam mieć skromną sukienkę do 1tys bo przecież gdzie ja z takimi falbanami wszystko to wina misiadelko
|
||
|
|
|
#4702 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bardzo prawdopodobne, że będzie tańsza ze względu na "rocznik" ![]() moja koleżanka kupowała http://www.bestbridalprices.com/imag...ge/Calais.html model z 2011 w 2012 roku i wcześniej kosztowała 5 tys. a ona zapłaciła 3 po przeróbkach z welonem i paskiem
|
|
|
|
|
#4703 |
|
Zadomowienie
|
Angel_21_ ja też mam menu do wyboru, a moja mama postawiła dwa warunki:
1. żadnego rosołu!!! 2. żadnych ryb, chociaż to mnie dziwi, bo ja bardzo lubię i mieszkamy nad morzem ![]() będziemy myśleć w przyszłym roku o menu ![]() u mnie będą i tak zmiany, więc szczególnie na nic się nie nastawiam
|
|
#4704 | |
|
Winter is coming
|
Cytat:
![]() A 10 kilo nie zamierzam schudnąć, nigdy w życiu Mam już za sobą uwielbienie do anorektycznej wersji siebie. Wolę mieć jednak to i owo większe
|
|
#4705 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A my mamy narazie dwie opcje, czekamy na 3 bo jeszcze nie wybralismy się do ostatniego hotelu: Hotel nr 1, 130zł od osoby: Zestaw obiadowy Rosół z makaronem Kotlet schabowy Kotlet devolaile Filet z ananasem i żurawina Zraz wołowy Karkówka ze śliwką Ziemniaki z wody Frytki Surówka z białej kapusty Buraczki Jarzyny gotowane Zakąski *ryba po grecku *schab w galarecie *tatar *szynka po rusku *szynka ze szparagami *galaretka drobiowa *śledzik z cebulką *sałatka amerykańska *sałatka warzywna *pieczywo *masło godz. 23.00 ciepłe danie barszcz z pasztecikiem godz. 2.00 ciepłe danie żurek staropolski biała kiełbasa na ciepło Stół kawowy cały czas trwania imprezy Kawa, herbata, cukier, mleczko Czyli bez napoi, ciacha, tortu alko. Opcja nr 2, 145zł od os: Zupa Rosół z domowym makaronem Danie główne 3 kawałki mięsa na osobę 5 rodzajów do wyboru Golonka pieczona Ryba w sosie maślanym Pieczeń wieprzowa w sosie własnym Pieczony filet z kurczaka w sosie kurkowym De volaille z serem De volaille z masłem czosnkowym De volaille z pieczarkami Kotlet panierowany Pieczeń z karkówki w sosie własnym Udko kurczaka pieczone Rolada staropolska w sosie własnym Pieczeń z szynki w sosie grzybowym Kotlet Kresowianka zapiekany z serem Filet z kurczaka w migdałach Schabowy z pieczarkami Dodatki 5 rodzajów do wyboru Ziemniaki z wody Ziemniaki przysmażane na ziołowym maśle Frytki Kuleczki ziemniaczane Ryż z warzywami Kluski śląskie Kopytka podsmażane na maśle Zestaw surówek (marchew, seler, biała kapusta) Buraczki przysmażane Marchewka z groszkiem Kalafior polany bułą tartą Surówka z kapusty pekińskiej Kapusta zasmażana Deser ( do wyboru) Panna cotta z lodami Lody z bitą śmietana i owocami Lody waniliowe z malinami na ciepło Zimny bufet Kalkulacja zakłada 4 kawałki na osobę 6 rodzajów do wyboru Klopsiki w zalewie octowej Karkówka pieczona Galantyna drobiowa Medaliony z łososia z pastą chrzanową Schab ze śliwką Galarciki drobiowe Galarciki wieprzowe lub warzywne Pasztet wiejski z żurawiną Śledzie w oleju Śledzie w śmietanie Sałatka brokułowa Sałatka jarzynowa Sałatka z kozim serem Szpikowana indycza pierś Ryba w warzywach Pstrąg w galarecie Tatar z łososia Kolacja Barszcz czysty (zupa dla wszystkich) Bigos staropolski Gołąbki w sosie pomidorowym Kotleciki mielone z cebulką lub medaliony z łososia Kiełbasa z grilla z cebulką (kalkulacja zakłada 1,5 porcji na osobę) Pierogi litewskie Pierogi z mięsem (kalkulacja zakłada łącznie po 2 szt. na osobę) Śniadanie Żurek z jajkiem lub Flaki Do kolacji oraz śniadania podajemy pieczywo, masło, musztardę oraz chrzan. Cena zawiera Kawa i Herbata (bez limitu) Cena nie zawiera Dodatkowej dekoracji typu menu na stołach Tortu weselnego Ciasta weselnego Alkoholu Napoi Owoców Sorki za długi post!
|
|
|
|
|
#4706 |
|
BAN stały
|
Będę miała dekorację światłem sali
Nati kochana już nie chcę ![]() EDIT: CO MOJA WINA? JA SAMA SIĘ KATUJĘ TYM, ŻE NIE MOGĘ JEJ MIEĆ Edytowane przez misiadelko Czas edycji: 2013-03-25 o 20:17 |
|
|
|
#4707 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
), a ja co miałabym zrobić? Łeb sobie odwalić czy nogi przy kolanach? Potrzebuję Bengasi na 175cm.+chociaż 8cm. obcas |
||
|
|
|
#4708 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4709 | |
|
Winter is coming
|
Cytat:
Ja mam 160, też szału nie ma W biodrach 90, w cyckach z 97. Nawet jak coś zrzucę, to z bioder się zrobi 87, a z cyków 95 ![]() Jak swego czasu ważyłam z 47 kilo, to górę kostiumu kupowałam w rozmiarze 44, bo tylko takie miski mi pasowały
Edytowane przez velika Czas edycji: 2013-03-25 o 20:19 |
|
|
|
|
#4710 |
|
Rozeznanie
|
KaMilka4891 u mnie rodzice powiedzieli że rosół musi być ja jeszcze nie wiem ale połowa mojej rodziny nie uzna innej zupy na weselu
ryb nie chce misiadelko my też chcemy dekoracje światłem i będziemy się o to starać o ile $$ nam styknie
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:21.

powiem jej, że to tak się nazywa 

0 do pracy. Najbardziej wkurzam się o to, że to pewnie nie był jego pomysł tylko teściowa powiedziała, zadzwoń do Doroty niech się wróci. Ja w tej sytuacji powiedziałabym swojej mamie, że on jest zmęczony niech jedzie do domu a on co? Mamusia powiedziała to dzwoni. Ja nie jestem wcale asertywna względem jego rodziców ale on powinien bo to jego rodzice. Ja swoim potrafię powiedzieć stanowczo nie.
Ale bengasi najlepsza 

jakbyś miała jakieś pytania co do tego, na co zwrócić uwagę, jakie są koszty notariusza itp. to pytaj 

i jeszcze mniejsze pudełeczko i gdy zaczęłam je otwierać, klęknął i powiedział, że tym "głupim" zdaniem jest to, że muszę się zgodzić
W biodrach 90, w cyckach z 97. Nawet jak coś zrzucę, to z bioder się zrobi 87, a z cyków 95