Czas przyspiesza, prędkości nabiera, my już umawiamy ślubnego fryzjera!PM2014cz9 - Strona 157 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-25, 18:56   #4681
ijaa
Zakorzenienie

Dot.: Czas przyspiesza, prędkości nabiera, my już umawiamy ślubnego fryzjera!PM2014cz

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Docik, ja bym się nie wnerwiała tylko od razu powiedziała o co chodzi. Ty powiedz swoje, tż niech powie swoje. Takie ciche fochy i dąsy są najgorsze.

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 18:59   #4682
AnULka248
Zakorzenienie

Dot.: Czas przyspiesza, prędkości nabiera, my już umawiamy ślubnego fryzjera!PM2014cz

Cytat:
Napisane przez Kate Noir Pokaż wiadomość
niech ci będzie powiem jej, że to tak się nazywa
a sukienka piękniejsza niż na zdjęciu katalogowym zapisuję do katalogu z ulubionymi
edit: tż twierdzi, że ta jest ładniejsza: http://pic.marykinobridal.com/images...as-bengasi.jpg bo nie jest "firanką", a pisałam już co sądzi o firankach nawet sam ją znalazł! Nie będę ukrywała, że wolałabym tą z prostym dołem, ale jeżeli tż będzie się upierał...

mój takich rzeczy czasem nie pojmuje - myślę że to dlatego, że jest facetem. Jak robi podobne numery to staram się na spokojnie zobrazować o co mi chodzi i uzmysłowić jak by się poczuł jakbym to ja tak zrobiła.

właśnie - u nas też pieniądze wkłada się do życzeń i tym samym koperty są "podpisane"
Bo im trzeba łopatologicznie wszystko tłumaczyć, oni czasem nawet nie pomyślą, że można się obrazić o coś, bo my analizujemy wszystko na tysiąc sposobów.
AnULka248 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 19:16   #4683
aneczka25057
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
Piękna!
25.05.2012
Zaślubieni
16.08.2014
aneczka25057 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 19:20   #4684
misiadelko
BAN stały

Pogadałam z mamą, bo wpadła do nas i już mi lepiej
misiadelko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 19:21   #4685
docik10
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aneczka25057 Pokaż wiadomość
docik myślę dokładnie tak samo jak karoolecka. Lepiej bym tego nie ujęła więc nie będę się powtarzać. Szczerze porozmawiaj z Tż, powiedz otwarcie o co chodzi. Takie sprawy najlepiej wyjaśniać od razu
Tylko ja nawet nie miałam kiedy z nim to wyjaśnić bo była kuzynka a jak ona wychodziła to ja zaraz za nią bo marzyło mi się łóżko a dziś nie odzywałam się do niego bo bym mu chyba za dużo powiedziała bo złość mi jeszcze nie przeszła.W pracy nie miałam jak zadzwonić bo dziś nie byłam sama a tż miał na 140 do pracy. Najbardziej wkurzam się o to, że to pewnie nie był jego pomysł tylko teściowa powiedziała, zadzwoń do Doroty niech się wróci. Ja w tej sytuacji powiedziałabym swojej mamie, że on jest zmęczony niech jedzie do domu a on co? Mamusia powiedziała to dzwoni. Ja nie jestem wcale asertywna względem jego rodziców ale on powinien bo to jego rodzice. Ja swoim potrafię powiedzieć stanowczo nie.
Tyś moje dziecko a ja Twoja mama

Nasze szczęście jest juz z nami
:
docik10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 19:22   #4686
velika
Winter is coming

Cytat:
niech ci będzie powiem jej, że to tak się nazywa
a sukienka piękniejsza niż na zdjęciu katalogowym zapisuję do katalogu z ulubionymi
edit: tż twierdzi, że ta jest ładniejsza: http://pic.marykinobridal.com/images...as-bengasi.jpg bo nie jest "firanką", a pisałam już co sądzi o firankach nawet sam ją znalazł! Nie będę ukrywała, że wolałabym tą z prostym dołem, ale jeżeli tż będzie się upierał...
bengasi cuuuudnaaa jest Chciałabym taką, ale nie na moją kieszeń...
W ogóle świetne są te kiecki pronovias z pierzastą górą Ale bengasi najlepsza

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 19:23   #4687
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Ogarniam się i do mycia i spać. Jutro pobudka o 3.45 ;/ Jeszcze środa i od czwartku do wtorku z TŻ Szkoda, że TŻ nie jest nauczycielem, mielibyśmy zawsze w tym samym czasie wolne

2014

magdalenka_w_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 19:34   #4688
szklaneczka25
Rozeznanie

Dziewczyny! To jest moja sukienka ze zdjęcia katalogowego... nic na nim nie widac
ale tak się prezentuje, mam nadzieję że uda mi się zdobyć real foto na mnie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg suknia.jpg (38,2 KB, 37 załadowań)
Stary 2013-03-25, 19:34   #4689
aneczka25057
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez docik10 Pokaż wiadomość
Tylko ja nawet nie miałam kiedy z nim to wyjaśnić bo była kuzynka a jak ona wychodziła to ja zaraz za nią bo marzyło mi się łóżko a dziś nie odzywałam się do niego bo bym mu chyba za dużo powiedziała bo złość mi jeszcze nie przeszła.W pracy nie miałam jak zadzwonić bo dziś nie byłam sama a tż miał na 140 do pracy. Najbardziej wkurzam się o to, że to pewnie nie był jego pomysł tylko teściowa powiedziała, zadzwoń do Doroty niech się wróci. Ja w tej sytuacji powiedziałabym swojej mamie, że on jest zmęczony niech jedzie do domu a on co? Mamusia powiedziała to dzwoni. Ja nie jestem wcale asertywna względem jego rodziców ale on powinien bo to jego rodzice. Ja swoim potrafię powiedzieć stanowczo nie.
Rozumiem. Rozmowa i tak jest nieunikniona, a może faktycznie lepiej będzie jak już trochę ochłoniesz Tak jak już wcześniej napisałam - masz prawo mieć żal o to, że zawrócił Cię z trasy, mimo iż wiedział że jesteś zmęczona. Być może było nawet tak jak mówisz, że nie sprzeciwił się mamie, a w takiej sytuacji raczej powinien... albo mógł Ci chociaż powiedzieć o co chodzi żebyś sama mogła zdecydować czy chcesz się wracać czy nie...

szklaneczka a co to za model? w ogóle, dziewczyny, takie fajne sukienki wrzucacie
25.05.2012
Zaślubieni
16.08.2014

Edytowane przez aneczka25057
Czas edycji: 2013-03-25 o 19:35
aneczka25057 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 19:35   #4690
Kate Noir
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
bengasi cuuuudnaaa jest Chciałabym taką, ale nie na moją kieszeń...
W ogóle świetne są te kiecki pronovias z pierzastą górą Ale bengasi najlepsza
Właśnie szukałam na necie i znalazłam używane za ok 3tys... może bym się skusiła bo to wcale nie dużo jak na taką kiecę tż mówi, że jak się zgodzę na taką (o ile będzie na mnie dobrze leżeć) to mi dołoży nawet Skubany wczuł się
Mój plan kupienia wszystkiego do 2 tys legł w gruzach
Kate Noir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 19:40   #4691
velika
Winter is coming

Cytat:
Właśnie szukałam na necie i znalazłam używane za ok 3tys... może bym się skusiła bo to wcale nie dużo jak na taką kiecę tż mówi, że jak się zgodzę na taką (o ile będzie na mnie dobrze leżeć) to mi dołoży nawet Skubany wczuł się
Mój plan kupienia wszystkiego do 2 tys legł w gruzach
Jedna z dziewczyn z all to moja koleżanka, baaardzo szczuplutka dziewczyna. Sama bym od niej kupiła, ale musiałabym schudnąć 10 kilo i pousuwać to i owo

Stary 2013-03-25, 19:48   #4692
moooniaaaa
Zakorzenienie

Ehhh ja się zakochałam w Bengasi jak misiadelko ją pokazała ... i tak wzdycham i wzdycham i liczę, że może po tym sezonie ślubnym ktoś ją będzie sprzedawał na all i będzie na mnie pasowała i będzie kosztowała do 3 tys.
A ją w ogóle można wypożyczyć? Wiecie ile biorą?
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 19:51   #4693
Nati_kk
Zakorzenienie

Cytat:
Super, jestem za tym

gratki jakbyś miała jakieś pytania co do tego, na co zwrócić uwagę, jakie są koszty notariusza itp. to pytaj
Ja za salę płacę 160 zł z poprawinami ( może wzrosnąć do 170 zł), w cenie mam żarcie i ciasta, pozostałe rzeczy we własnym zakresie (napoje i alko), do tego będzie stół wiejski za 8 stów ;]
Ale te wasze menu rozbudowane, u mnie na wsi takich nie ma będzie tradycyjne jedzenie, a dla mnie kluski śląskie
Dzięki wielkie Agent już nam przedstawił wstępne koszty i w ogóle, tylko nie bardzo kumam o co chodzi z elektroniczną księgą, może mi wyjaśnisz na PW?

Cytat:
Napisane przez misiadelko Pokaż wiadomość
Na szczęście zaliczka to tylko 500 zł, jakbym znalazła coś o 5 zł tańszego niż miałam to już na jedno wychodzi , gorzej z tym, że wszystkie fajne hotele są już zajęte
właśnie widziałam na fb, że chcesz zmieniać, a co się dzieje jeżeli mogę wiedzieć?

Dzięki dziewczyny, nawet nie wiecie jak się cieszę na to mieszkanie

Wymienię

Razem od 08.07.2009
Zaręczeni 17.09.2011
Ślubujemy 06.09.2014

Nati_kk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 19:53   #4694
Angel_21_
Rozeznanie

hej dziewczyny trochę mnie nie było ale nadrobiłam was ... tak szybko znikłam w czwartek po tym telefonie taty że babcia może nie przeżyć powrotu do domu ... bardzo ciężki weekend ale wszystko idzie w dobrą stronę babcia miała operacje od razu na bajpasy i na szczęście przeżyła operacje która trwała 7 godzin ale było na prawdę ciężko lekarze mówią że jak przeżyje te 8 dni po operacji to powinno być na 95% ok więc spadł nam już kamień z serca
Stary 2013-03-25, 19:54   #4695
moooniaaaa
Zakorzenienie

Ej a myślicie, że jest szansa że Bengasi będzie na jakiejś wyprzedaży? Bo to model z 2012? jak na targach będzie stoisko z Madonny to wypytam
Stary 2013-03-25, 19:55   #4696
KasiaK_080290
Zadomowienie

a mnie się strasznie podoba RAMA San Patrick: http://www.weddingshoppeinc.com/Uplo...201024x768.jpg <wymarzona> ciekawe jak będę w niej wyglądała
KasiaK_080290 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 19:55   #4697
missmalezji
Wtajemniczenie

Cytat:
Kłótnia na temat ślubw kościelnych, a potem przyszła Misiadełko z histerią spowodowaną osiemnastką, zrobiła scenę roku, przez co miała swoje pięć minut i była w centrum uwagi

U nas zawsze wkłada się do kartki z życzeniami kasę
Czytam czytam.. kto tak jedzie na misiadełko! patrzę na nick.. okeeej
Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
w przyszlym tygodniu idziemy degustowac jedzonko z naszego kateringu!

Dzis juz powiedzielismy, ze bierzemy nasza sale wiec chwale sie

Prosilabym o umieszczenie naszej daty na pierwzej stronie!

21 czerwca 2014

Nasza sala: http://www.fermeabbayedemoulins.be/en/ Kilka zdjec ponizej. Na zdjeciach sa dekoracje, sale otrzymuje sie "gola" i mozna dekorowac jak sie chce. Ja bym chciala takie kule biale z sufitu, ale tylko w kolorze bialym. Beda pokrowce na krzesla.

Jest to budynek stodoly, odremontowany, bardzo popularne miejsca na wesela w Belgii. Na terenie jest 40 miejsc noclegowych Plac zabaw itp.

Sala znajduje sie w bardzo molowniczej okolicy, w dolinie rzeki Mozy. Duzo zieleni i przestrzeni...

wieksze zdjecia sa na stronie!

Ciesze sie
Mateczko... pięknie
Cytat:
Napisane przez KasiaK_080290 Pokaż wiadomość
Mieszkam obecnie w Warszawie (i tu już zostanę) i studiuję na 4 roku finanse i rachunkowość na SGGW, a pochodzę z Końskich, jest to sympatyczna miejscowość 40km od Kielc

Jesteśmy razem od 17.06.2006 (chodziliśmy razem do gimnazjum)

Zaręczyny odbyły się w moje urodziny 08.02.2013 (mieszkamy razem i miało to miejsce w mieszkaniu, najpierw byliśmy na romantycznym obiedzie w mojej ulubionej "TRATORIA RUCOLA" po czym wiedziałam, że w mieszkaniu czekają bliscy znajomi, więc domyślałam się, że coś kombinują, zaczęłam po drodze wypytywać, czy będę musiała robić jakieś zadania i czy będą "głupie", oczywiście nie zdradził szczegółów, ale powiedział że zadania będą, ale pierścionka się nie spodziewałam Zaczęło się wręczanie prezentów i od Leszka dostałam spore pudełko w którym był album na zdjęcia z kilkoma wspólnymi zdjęciami (jesteśmy razem od 7 lat a nie mieliśmy wspólnego albumu) i mniejsze pudełko, w którym były kajdanki i jeszcze mniejsze pudełeczko i gdy zaczęłam je otwierać, klęknął i powiedział, że tym "głupim" zdaniem jest to, że muszę się zgodzić Bez zastanowienia się zgodziłam, marzyłam o tym ! Później było już świętowanie ze znajomymi, smski do bliskich i gratulacje

A ślub odbędzie się 07.06.2014

Salę i zespół mamy zarezerwowane bo w Końskich z tym największy problem a ślub i wesele odbędzie się w rodzinnej miejscowości bo tam rodzice i większość rodziny.

Teraz czas pomyśleć o pozostałych kwestiach i wszystkich szczegółach
Witaj
Cytat:
Napisane przez Kasiulenkowo Pokaż wiadomość
jesteś nowa prawda? dziś dołączyłaś czy wczoraj... dopisanie do kalendarza następuje po 2-3 tyg
Kasiulenkowo, a ja mogę prosić? 26.07.2014

Ufff przedarlam się przez zaległości
garfieldek, jestem za Twoim tytułem
A ja wróciłam właśnie z kościoła Oficjalnie 26.07.2014 godzina 17
i 487 dni

missmalezji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 20:01   #4698
KaMilka4891
Zadomowienie

Cytat:
Ehhh ja się zakochałam w Bengasi jak misiadelko ją pokazała ... i tak wzdycham i wzdycham i liczę, że może po tym sezonie ślubnym ktoś ją będzie sprzedawał na all i będzie na mnie pasowała i będzie kosztowała do 3 tys.
sukien s tiule, czy tam takich zrobionych się nie wypożycza, bo nie można tego uprać później, a nawet jeśli to brzydkie się robią, tak mi powiedziała pani w salonie
Stary 2013-03-25, 20:02   #4699
velika
Winter is coming

Cytat:
Napisane przez Angel_21_ Pokaż wiadomość
hej dziewczyny trochę mnie nie było ale nadrobiłam was ... tak szybko znikłam w czwartek po tym telefonie taty że babcia może nie przeżyć powrotu do domu ... bardzo ciężki weekend ale wszystko idzie w dobrą stronę babcia miała operacje od razu na bajpasy i na szczęście przeżyła operacje która trwała 7 godzin ale było na prawdę ciężko lekarze mówią że jak przeżyje te 8 dni po operacji to powinno być na 95% ok więc spadł nam już kamień z serca
Dobre wieści! Trzymajcie się i duuuuużo zdrówka dla babci I duuużo siły!

Cytat:
Ej a myślicie, że jest szansa że Bengasi będzie na jakiejś wyprzedaży? Bo to model z 2012? jak na targach będzie stoisko z Madonny to wypytam
Liczę na to Tylko kurcze na allegro chodzą tylko rozmiary 34 i to z tego co widzę takie prawdziwe 34 Ja musiałabym mieć 36, a cycki to chyba z 40 albo 42 :/ Wątpię, żebym się zmieściła jakąś nie szytą na miarę
Nati piszę PW!

Stary 2013-03-25, 20:05   #4700
Angel_21_
Rozeznanie

widzę że była mowa o salach oferta i cennikach
u nas 220 zł od osoby ale chcemy własne ciasto, kwiaty i owoce i jest za 205 zł

4 DANIA GORĄCE, ZIMNĄ PŁYTĘ, NAPOJE ZIMNE I GORĄCE BEZ OGRANICZEŃ,WINO MUSUJĄCE NA POWITANIE GOŚCI, APARTAMENT DLA NOWOŻEŃCÓW.

a oto MENU
POWITANIE: WINO MUSUJĄCE, CHLEB Z SOLĄ
ZUPY:
• ROSÓŁ KRÓLEWSKI WOŁOWO- DROBIOWY Z MAKARONEM
• KREM Z PIECZAREK PODAWANY Z ŁEZKĄ ŚMIETANY I GROSZKIEM PYTSIOWYM
• KREM Z BROKUŁÓW Z PIETRUSZKOWĄ PIANKĄ I PŁATKAMI PRAŻONYCH MIGDAŁÓW
• KREM POMIDOROWY ZE ŚWIEŻYMI ZIOŁAMI I TARTĄ MOZARELLĄ
• KREM BOROWIKOWY Z GROSZKIEM PTYSIOWYM I OLIWĄ CZOSNKOWĄ
• KREM Z KALAFIORA PODAWANY Z RATATUI MARCHEWKOWO-PAPRYKOWYM
• CHŁODNIK Z BOTWINKI, PODAWANY Z JAJKIEM
• ZUPA SEROWA PODAWANA Z BOCZKIEM I CZOSNKOWYMI GRZANKAMI
DANIE GŁÓWNE:
• POLĘDWICZKA WIEPRZOWA FASZEROWANA BOROWIKAMI W SOSIE Z PALONEGO CZOSNKU
• KOTLET DE VOLAILLE
• SCHAB FASZERWOWANY SEREM I SZYNKĄ
• SAKIEWKI SCHABOWE FASZEROWANE KONFITURĄ Z CZERWONEJ CEBULI W SOSIE SZALOTKOWYM
• ROLADA Z KURCZAKA ZE SZPINAKIEM I WARZYWAMI W SOSIE WINNO-ZIOŁOWYM
• ESKALOPKI WIEPRZOWE Z GRILLA W SOSIE POROWO-ŚMIETANOWYM
• ROLADKI DROBIOWE Z SZYNKĄ I POMIDORAMI, ZAPIEKANE MOZARELLĄ, Z DELIKATNYM SOSEM PAPRYKOWYM
• ROLADKI WOŁOWE FASZEROWANE WĄTRÓBKĄ, CEBULĄ I PAPRYKĄ W SOSIE WINNYM
• FILET Z KURCZAKA FASZEROWANY BOCZKIEM I PORAMI W SOSIE PIECZARKOWYM
• ZRAZIKI WOŁOWE FASZEROWANE KISZONĄ KAPUSTĄ W SOSIE COLBERT
• FILET Z KURCZAKA FASZEROWANY SEREM I PIECZARKAMI W SOSIE OLIWKOWYM
• POLĘDWICZKA WIEPRZOWA FASZEROWANA MUSEM PIETRUSZKOWYM, W SOSIE SEROWYM
• STEK WIEPRZOWY Z KOŚCIĄ W CIEMNYM SOSIE TYMIANKOWYM
• PIECZEŃ WOŁOWA DUSZONA W SOSIE WŁASNYM
WSZYSTKIE DANIA SERWOWANE SĄ Z PONIŻSZYM WYBOREM DODATKÓW, ORAZ ZESTAWEM SURÓWEK:
• ZIEMNIAKI Z WODY Z MASŁEM I KOPERKIEM
• PUREE ZIEMNIACZANE
• KOLOROWY RYŻ Z CURRY
• ZIEMNIAKI PO POLSKU Z CEBULĄ I BOCZKIEM
• DUFINKI ZIEMNIACZANE
• FRYTKI
• WYDGESY ZIEMNIACZANE (ĆWIARTKI ZIEMNIAKÓW ZE SKÓRKĄ)
• ZIEMNIAKI DUCHESE (ZAPIEKANE ZIEMNIAKI Z JAJKIEM, SMIETANĄ I ZIOŁAMI)
• KOPYTKA Z MASŁEM I KOPERKIEM
• KLUSKI ŚLĄSKIE
• ZAPIEKANKA ZIEMNIACZANA
• ZAPIEKANKA Z KASZY GRYCZANEJ

DODATKI WARZYWNE:
ZESTWAW SURÓWEK (3 RODZAJE):
• SURÓWKA Z MARCHEWKI I JABŁKA
• SURÓWKA Z SELERA, Z RODZYNKAMI I MIODEM
• SAŁATKA COLESŁAW
• SURÓWKA Z KISZONEJ KAPUSTY Z MARCHEWKĄ
• SURÓWKA Z CZERWONEJ KAPUSTY Z JABŁKIEM I KISZONYM OGÓRKIEM
• MIZERIA
• SAŁATKA Z POMIDORÓW Z KWAŚNĄ ŚMIETANĄ
• SAŁATKA WIOSENNA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ Z WARZYWAMI W SOSIE OGRODOWYM
WARZYWA GOTOWANE
• MARCHEW
• BROKUŁY
• KALAFIOR
KAPUSTA ZASMAŻANA
• ZE ŚMIETANĄ I KOPERKIEM
• Z KMINKIEM

DESER:
• PUCHAR LODOWY PODAWANY Z BITĄ ŚMIETANĄ, OWOCAMI I SOSEM CZEKOLADOWYM
• LODOWY NUGAT CYTRYNOWY W SOSIE TRUSKAWKOWYM
• PUDING KOKOSOWY PODAWANY NA SOSIE MALINOWYM Z TARTA CZEKOLADĄ
• MLECZNY TORCIK KAKAOWY W SOSIE Z BIAŁEJ CZEKOLADY Z WIÓRKAMI KOKOSU
• KREM MALIBU PODAWANY W PUCHARKU Z CIEMNYM BISZKOPTEM I SOSEM GEJPFRUTOWYM
• MUS CZEKOLADOWY Z WIŚNIAMI Z CIASTKIEM CYGARETKOWYM
• PIANKA PISTACJOWA PODAWANA W KOSZYCZKU CZEKOLADOWYM Z SOSEM ANGIELSKIM
• PANACOTTA
• TORCIK Z MARAKUI W SOSIE ŚMIETANKOWYM

DANIA GORĄCE ( 2 DO WYBORU):
• MEDALIONY DROBIOWE Z ANANASEM W SOSIE BRZOSKWINIOWYM
• SCHAB ZE ŚLIWKĄ W SOSIE WINNO-ŚLIWKOWYM
• ANTRYKOT Z KURCZAKA (PANIEROWANY W WECE)
• PIECZEŃ Z KARCZKU W SOSIE KMINKOWYM
• PIECZONE UDKO Z KURCZAKA W SOSIE CURRY
• STEK Z INDYKA Z GRILLA W SOSIE ŻURAWINOWYM
• PULPECIKI WOŁOWE W SOSIE KURKOWYM
• ESKALOPKI WIEPRZOWE Z GRILLA W SOSIE MYŚLIWSKIM
• STEK Z INDYKA W SOSIE PIEPRZOWYM
• PIECZONA SZYNKA WIEPRZOWA W SOSIE Z LEŚNYCH GRZYBÓW
• LASAGNE W SOSIE POMIDOROWYM
• ¼ KURCZAKA Z ROŻNA

WSZYSTKIE DANIA SERWOWANE SĄ Z POWYŻSZYM WYBOREM DODATKÓW ORAZ WYBOREM SURÓWEK

DANIE KOKILOWE (1 DO WYBORU):
• BARSZ CZERWONY Z KROKIETEM
• SCHAB PO CYGAŃSKU
• BUEFF STROGONOF
• ŻUREK STAROPOLSKI Z JAJKIEM I BIAŁĄ KIEŁBASĄ
• POTRAWKA DROBIOWA
• BOGRACZ CZYLI ZUPA GULASZOWA Z WOŁOWINĄ, WARZYWAMI I KOSTKĄ ZIEMNIACZNĄ
• CHILI CON CARNE
• BLANSZET Z INDYKA Z BIAŁYM WINEM

ZIMNA PŁYTA:
• WĘDLINY (2 RODZAJE)
• SER ŻÓŁTY
• MIĘSA PIECZONE (3 RODZAJE)
-GALANTYNA DROBIOWA
-KARCZEK PIECZONY
-ROLADA KRAKOWSKA (SCHAB, BOCZEK, KIEŁBASA ZWYCZAJNA)
-ROLADA Z KURCZAKA ZE SZPINAKIEM
-SCHAB ZE ŚLIWKĄ
-SCHAB Z MORELAMI
-CZARNOLAS (ROLADA WOŁOWA FASZEROWANA CIELĘCINĄ, PIECZARKAMI, PIETRUSZKĄ)
• TYNBOLIKI DROBIOWE
• ŚLEDZIE (2 RODZAJE)
-ŚLEDŹ PO JAPOŃSKU
-ŚLEDŹ W ŚMIETANIE Z ZIELONYM JABŁKIEM
-ŚLEDŹ W CHERY (ZAPRAWA POMIDOROWA NA OSTRO Z WIŚNIÓWKĄ I KOPREM)
-ŚLEDŹ W OLEJU
-TATAR Z ŚLEDZIA
-ŚLEDŹ PO KRAKOWSKU (ZAPRAWA CEBULOWO-SELEROWA Z ZIELONYM GROSZKIEM)
• SAŁATKI (2 RODZAJE)
- SAŁATKA JARZYNOWA
-SAŁATKA GRECKA Z SEREM FETA I OREGANO
-SAŁATKA Z GRILOWANYM KURCZAKIEM W SOSIE CURRY
-SAŁATKA Z FARFALAMI I CZERWONĄ FASOLĄ NA SOSIE KOKTAILOWYM
-SAŁATKA RYŻOWA Z SZYNKĄ I SEREM NA MAJONEZIE
-SAŁATKA Z GRILOWANĄ WOŁOWINĄ I POMIDORAMI Z OLIWĄ CZOSNKOWĄ
-SAŁATKA WEGETARIAŃSKA Z WARZYWAMI, GOTOWANYM JAJKIEM I KIEŁKAMI W SOSIE
VINEGRETTE
-SAŁATKA NICEJSKA
• SOSY ZIMNE (2 RODZAJE)
-CHRZANOWY
-TATARSKI
-CUMBERLAND
-CZOSNKOWY
-CURRY
-TZATZIKI
• ŚWIEŻE OWOCE (PÓŁMISEK NA STÓŁ)
• PIECZYWO

SZANOWNI PAŃSTWO NASI KUCHARZE SĄ OTWARCI NA INDYWIDUALNE POTRZEBY GOŚCI, ORAZ SUGESTIĘ DOTYCZĄCE MENU.

ZA DODATKOWĄ OPŁATĄ ZACHĘCAMY PAŃSTWA DO SKORZYSTANIA RÓWNIEŻ Z OPCJI:
• TRADYCYJNY STÓŁ POLSKI (WIEJSKI) – 1 600,00zł
• STÓŁ DESEROWY- live cooking 800,00zł
• STÓŁ WŁOSKI- 1900,00zł
• FONTANNA CZEKOLADOWA- 1250,00zł
• PRZYSTAWKI – 9,00zł/osoba
• BAR – 2000,00zł

Ale nie mam zielonego pojęcia co wybrać

---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ----------

velika dziękuje
Stary 2013-03-25, 20:05   #4701
Kate Noir
Zakorzenienie

Cytat:
Jedna z dziewczyn z all to moja koleżanka, baaardzo szczuplutka dziewczyna. Sama bym od niej kupiła, ale musiałabym schudnąć 10 kilo i pousuwać to i owo
Chyba jak byś schudła te 10 kg to byś nie była sobą. Może po sezornie coś się pojawi
ja mam S/XS i któraś powinna pasować o ile w cyckach się zmieszczę Kurcze sama nie wiem... tż chce bengasi a ja wolę baracares

Cytat:
Też na to liczę A miałam mieć skromną sukienkę do 1tys bo przecież gdzie ja z takimi falbanami wszystko to wina misiadelko
Stary 2013-03-25, 20:07   #4702
KasiaK_080290
Zadomowienie

Cytat:

bardzo prawdopodobne, że będzie tańsza ze względu na "rocznik"
moja koleżanka kupowała http://www.bestbridalprices.com/imag...ge/Calais.html model z 2011 w 2012 roku i wcześniej kosztowała 5 tys. a ona zapłaciła 3 po przeróbkach z welonem i paskiem
KasiaK_080290 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 20:12   #4703
KaMilka4891
Zadomowienie

Angel_21_ ja też mam menu do wyboru, a moja mama postawiła dwa warunki:
1. żadnego rosołu!!!
2. żadnych ryb, chociaż to mnie dziwi, bo ja bardzo lubię i mieszkamy nad morzem

będziemy myśleć w przyszłym roku o menu
u mnie będą i tak zmiany, więc szczególnie na nic się nie nastawiam

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-03-25, 20:13   #4704
velika
Winter is coming

Cytat:
Chyba jak byś schudła te 10 kg to byś nie była sobą. Może po sezornie coś się pojawi
ja mam S/XS i któraś powinna pasować o ile w cyckach się zmieszczę Kurcze sama nie wiem... tż chce bengasi a ja wolę baracares

Też na to liczę A miałam mieć skromną sukienkę do 1tys bo przecież gdzie ja z takimi falbanami wszystko to wina misiadelko
Tak, to wina misiadelko, ja chciałam prostą, skromną kieckę, a teraz marzą mi się pierzaste falbany
A 10 kilo nie zamierzam schudnąć, nigdy w życiu Mam już za sobą uwielbienie do anorektycznej wersji siebie. Wolę mieć jednak to i owo większe

Stary 2013-03-25, 20:13   #4705
missmalezji
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez KaMilka4891 Pokaż wiadomość
sukien s tiule, czy tam takich zrobionych się nie wypożycza, bo nie można tego uprać później, a nawet jeśli to brzydkie się robią, tak mi powiedziała pani w salonie
tak, też mi tak mówiła pani w salonie
A my mamy narazie dwie opcje, czekamy na 3 bo jeszcze nie wybralismy się do ostatniego hotelu:
Hotel nr 1, 130zł od osoby:
Zestaw obiadowy
Rosół z makaronem
Kotlet schabowy
Kotlet devolaile
Filet z ananasem i żurawina
Zraz wołowy
Karkówka ze śliwką
Ziemniaki z wody
Frytki
Surówka z białej kapusty
Buraczki
Jarzyny gotowane
Zakąski
*ryba po grecku
*schab w galarecie
*tatar
*szynka po rusku
*szynka ze szparagami
*galaretka drobiowa
*śledzik z cebulką
*sałatka amerykańska
*sałatka warzywna
*pieczywo
*masło
godz. 23.00 ciepłe danie
barszcz z pasztecikiem
godz. 2.00 ciepłe danie
żurek staropolski
biała kiełbasa na ciepło
Stół kawowy cały czas trwania imprezy
Kawa, herbata, cukier, mleczko
Czyli bez napoi, ciacha, tortu alko.

Opcja nr 2, 145zł od os:
Zupa
Rosół z domowym makaronem

Danie główne
3 kawałki mięsa na osobę
5 rodzajów do wyboru

Golonka pieczona
Ryba w sosie maślanym
Pieczeń wieprzowa w sosie własnym
Pieczony filet z kurczaka w sosie kurkowym
De volaille z serem
De volaille z masłem czosnkowym
De volaille z pieczarkami
Kotlet panierowany
Pieczeń z karkówki w sosie własnym
Udko kurczaka pieczone
Rolada staropolska w sosie własnym
Pieczeń z szynki w sosie grzybowym
Kotlet Kresowianka zapiekany z serem
Filet z kurczaka w migdałach
Schabowy z pieczarkami

Dodatki
5 rodzajów do wyboru

Ziemniaki z wody
Ziemniaki przysmażane na ziołowym maśle
Frytki
Kuleczki ziemniaczane
Ryż z warzywami
Kluski śląskie
Kopytka podsmażane na maśle
Zestaw surówek (marchew, seler, biała kapusta)
Buraczki przysmażane
Marchewka z groszkiem
Kalafior polany bułą tartą
Surówka z kapusty pekińskiej
Kapusta zasmażana

Deser
( do wyboru)
Panna cotta z lodami
Lody z bitą śmietana i owocami
Lody waniliowe z malinami na ciepło

Zimny bufet
Kalkulacja zakłada 4 kawałki na osobę
6 rodzajów do wyboru

Klopsiki w zalewie octowej
Karkówka pieczona
Galantyna drobiowa
Medaliony z łososia z pastą chrzanową
Schab ze śliwką
Galarciki drobiowe
Galarciki wieprzowe lub warzywne
Pasztet wiejski z żurawiną
Śledzie w oleju
Śledzie w śmietanie
Sałatka brokułowa
Sałatka jarzynowa
Sałatka z kozim serem
Szpikowana indycza pierś
Ryba w warzywach
Pstrąg w galarecie
Tatar z łososia

Kolacja

Barszcz czysty
(zupa dla wszystkich)

Bigos staropolski
Gołąbki w sosie pomidorowym
Kotleciki mielone z cebulką
lub medaliony z łososia
Kiełbasa z grilla z cebulką
(kalkulacja zakłada 1,5 porcji na osobę)

Pierogi litewskie
Pierogi z mięsem
(kalkulacja zakłada łącznie po 2 szt. na osobę)

Śniadanie
Żurek z jajkiem lub
Flaki

Do kolacji oraz śniadania podajemy pieczywo, masło, musztardę oraz chrzan.

Cena zawiera
Kawa i Herbata (bez limitu)

Cena nie zawiera

Dodatkowej dekoracji typu menu na stołach
Tortu weselnego
Ciasta weselnego
Alkoholu
Napoi
Owoców

Sorki za długi post!

missmalezji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 20:14   #4706
misiadelko
BAN stały

Będę miała dekorację światłem sali TŻ się zawziął żeby nasza sala miała jednak efekt dla tych osób, które już ją zobaczą

Nati kochana już nie chcę

EDIT: CO MOJA WINA? JA SAMA SIĘ KATUJĘ TYM, ŻE NIE MOGĘ JEJ MIEĆ

Edytowane przez misiadelko
Czas edycji: 2013-03-25 o 20:17
misiadelko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 20:15   #4707
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KaMilka4891 Pokaż wiadomość
Ale to chyba zależy od salonu. Jak kiedyś chodziłam za sukienkami to tiulowe bez problemu chcieli wypożyczać

Cytat:
Liczę na to Tylko kurcze na allegro chodzą tylko rozmiary 34 i to z tego co widzę takie prawdziwe 34 Ja musiałabym mieć 36, a cycki to chyba z 40 albo 42 :/ Wątpię, żebym się zmieściła jakąś nie szytą na miarę
Nati piszę PW!
Schudnąć to chociaż się da (a jak schudnąć to i zmniejszyć cycki), a ja co miałabym zrobić? Łeb sobie odwalić czy nogi przy kolanach? Potrzebuję Bengasi na 175cm.+chociaż 8cm. obcas
Stary 2013-03-25, 20:17   #4708
Kate Noir
Zakorzenienie

Cytat:
Będę miała dekorację światłem sali TŻ się zawziął żeby nasza sala miała jednak efekt dla tych osób, które już ją zobaczą
jak miało by to wyglądać?
Stary 2013-03-25, 20:18   #4709
velika
Winter is coming

Cytat:

Schudnąć to chociaż się da (a jak schudnąć to i zmniejszyć cycki), a ja co miałabym zrobić? Łeb sobie odwalić czy nogi przy kolanach? Potrzebuję Bengasi na 175cm.+chociaż 8cm. obcas
moje cycki są niezmniejszalne się obawiam
Ja mam 160, też szału nie ma W biodrach 90, w cyckach z 97. Nawet jak coś zrzucę, to z bioder się zrobi 87, a z cyków 95
Jak swego czasu ważyłam z 47 kilo, to górę kostiumu kupowałam w rozmiarze 44, bo tylko takie miski mi pasowały oczywiście na sznureczkach, bo inaczej się dało... A dół 34

Edytowane przez velika
Czas edycji: 2013-03-25 o 20:19
Stary 2013-03-25, 20:20   #4710
Angel_21_
Rozeznanie

KaMilka4891 u mnie rodzice powiedzieli że rosół musi być ja jeszcze nie wiem ale połowa mojej rodziny nie uzna innej zupy na weselu

ryb nie chce chyba ze śledzika haha

misiadelko my też chcemy dekoracje światłem i będziemy się o to starać o ile $$ nam styknie

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości